Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

Περί της ενότητας του πατριωτικού χώρου

12 Αυγούστου 2018

aor

Περί της ενότητας του πατριωτικού χώρου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επανέρχεται συχνά στις συζητήσεις το θέμα της ενότητας του «πατριωτικού» χώρου με βασικό αίτημα να συνενωθούν, με κάποια μορφή, οι πολιτικές δυνάμεις, όσες εντάσσονται σ’ αυτόν, ώστε να υπάρξει πιθανότητα εκπροσώπησης στην Βουλή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Πρόσφατα σχετικά, το ζήτημα επανήλθε με τις δηλώσεις για την δημιουργία ενός “πατριωτικού μετώπου” από κάποιο κόμμα που πρόκειται να ιδρύσουν μελλοντικά (!) οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Δ. Καμμένος και Τ. Μπαλτάκος.

Θεωρητικά, ουδείς λογικός πολίτης, που αυτοπροσδιορίζεται ως πατριώτης και τοποθετείται πολιτικά στον πατριωτικό χώρο, θα είχε αντίρρηση για μια σοβαρή εξέλιξη (και όχι πυροτεχνήματα όπως το προαναφερθέν) που θα οδηγούσε στην ενότητα.

Δυστυχώς όμως, υπάρχει πάντοτε απόκλιση μεταξύ θεωρίας και πράξης με αποτέλεσμα, όταν απομακρυνόμαστε από την περιοχή των ευχολογίων και των αγαθών ή μη προθέσεων, να αναφύονται τα ουσιαστικά και πρακτικά προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν αυτές τις προσπάθειες.

Ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ των διαφόρων σχηματισμών είναι το ποιος θα ηγηθεί, με απλά λόγια ποιος θα είναι «αρχηγός» και ενώ συμφωνούν πολιτικά, δεν προχωρούν στη σύμπηξη ενός γνήσιου πατριωτικού πόλου, γιατί προτάσσουν το «εγώ» έναντι του «εμείς» και της Πατρίδας.

Ένα άλλο ζήτημα, που συνήθως αποσιωπάται, είναι το πώς προσδιορίζεται αυτός ο «χώρος» και με ποια κριτήρια.

Υπάρχουν και άλλα πρακτικά θέματα, όπως για παράδειγμα ποια μορφή θα έχει αυτός ο πολιτικός φορέας, θα είναι ισότιμη συνεργασία «συνιστωσών» με στόχο μια εκλογική σύμπραξη ή ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα στο οποίο θα ενταχθούν τα υπάρχοντα κόμματα, κινήσεις, ομάδες κλπ;

Τέλος, ένα ακόμη ζητούμενο είναι η αξιολόγηση των υπαρχόντων σχημάτων με βάση την σοβαρότητά τους, αλλά και το «ειδικό βάρος» τους, καθώς και το ποιοι θα κάνουν αυτήν την αξιολόγηση.

Πιστεύουμε ότι μετά τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον καθένα ότι η υπόθεση «ενότητα του πατριωτικού χώρου» δεν είναι κάτι το απλό, ούτε κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα, πατώντας απλώς ένα «κουμπί».

Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι στον χώρο αυτόν συνωθούνται άτομα με βεβαρυμένο πολιτικό παρελθόν, μικροαπατεώνες, διάφοροι γραφικοί τύποι, αλλά και διανοητικά διαταραγμένες προσωπικότητες, τότε ίσως αρχίσουν κάποιοι να προβληματίζονται όχι μόνον για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει «ενότητα», αλλά και για την σκοπιμότητα μιας τέτοιου είδους ενότητας, η οποία είναι ηλίου φαεινότερον ότι στο μόνο που μπορεί να καταλήξει είναι το απόλυτο αδιέξοδο.

Ας μη γελιόμαστε λοιπόν και μη βαυκαλιζόμαστε με μεγαλεπήβολα σχέδια και προσδοκίες ανέφικτων σχημάτων, τα οποία το μόνο αποτέλεσμα που παράγουν είναι ο εφησυχασμός (αναμένοντας ότι κάποτε θα πραγματοποιηθεί) ή το αντίθετο, η απογοήτευση (λόγω της πεποίθησης ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ).

Η εμπειρία των τελευταίων μηνών απέδειξε πάντως ότι μόνον σοβαρές και ρεαλιστικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας εκλογικής συνεργασίας και όχι μιας ψευδεπίγραφης ενότητας, μπορούν να υλοποιηθούν.Προς την κατεύθυνση αυτήν είχε κινηθεί, από τον Δεκέμβριο του 2017, η νέα Πολιτική Παράταξη »Ελεύθερη Πατρίδα» με την σύνταξη ενός Συμφώνου Συνεργασίας, στο οποίο αναφέρονται οι βασικές αρχές και πολιτικές στοχεύσεις της (τα προτάγματα, όπως χαρακτηρίζονται), ξεκινώντας έτσι έναν κύκλο επαφών και συζητήσεων.
Αποφασίστηκε εξ αρχής να αποκλείονται πρόσωπα και παρατάξεις τα οποία ψήφισαν μνημόνια, πρώην στελέχη συστημικών κομμάτων, καθώς και αναξιόπιστα άτομα με αμφιλεγόμενο παρελθόν.

Αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Το Σύμφωνο προβλέπει την δημιουργία μιας «Πατριωτικής Συμμαχίας», η οποία θα διοικείται από ένα «Συμβούλιο των Προέδρων» των κομμάτων, των Οργανώσεων ή Κινήσεων που θα συμμετέχουν εφ’ όσον εκπληρώνουν την βασική προϋπόθεση εκπροσώπησης, την ύπαρξη τουλάχιστον 30 υποψηφίων βουλευτών πανελλαδικά.

Ο Προεδρεύων του Συμβουλίου (πρόσωπο κοινής αποδοχής), θα επιλεγεί από τους Προέδρους των συνεργαζομένων σχημάτων, με θητεία μέχρι την επομένη ημέρα των εκλογών.

Οι αποφάσεις του οργάνου αυτού θα λαμβάνονται με αυξημένη πλειοψηφία των 3/4.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία παρέχει όλα τα εχέγγυα μιας έντιμης και ειλικρινούς συμπόρευσης και στην πράξη αποδείχθηκε λειτουργική, μια και έχει δώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Εκείνο που επιμένουμε και ξεκαθαρίζουμε από την αρχή είναι ότι η Παράταξη της «Ελεύθερης Πατρίδας» αποτελεί μια εντελώς νέα πολιτική κίνηση, με στελέχη χωρίς υποχρεώσεις ή βαρίδια από το παρελθόν και επιδιώκει να συνεργασθεί με κινήσεις που εμφορούνται από τις ίδιες αντιλήψεις.

Και τούτο διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι στις προεκλογικές συζητήσεις να απολογούμαστε για το παρελθόν ατόμων ή κομμάτων, εάν κάναμε το λάθος να επιλέξουμε τέτοιου είδους συνεργασίες.

Εκπροσωπούμε το νέο, το έντιμο, το δυναμικό και το πρωτοποριακό και αυτό επιθυμούμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, εφ’ όσον η λαϊκή ψήφος μάς επιλέξει να συμμετάσχουμε στα πολιτικά πράγματα του τόπου.

Η απόφαση ανήκει στους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι έχουν διδαχθεί από τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος.

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Γραμματέας Επικοινωνίας

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής

«Ελεύθερης Πατρίδας»

http://www.eleftheripatrida.gr/arthrografia/296-peri-tis-enotitas-tou-patriotikoy-xorou

9 comments to Περί της ενότητας του πατριωτικού χώρου

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ……………
  .
  .
  .
  .
  ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
  .
  .
  ΑΦΟΥ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ – ΜΙΖΕΣ – ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ………
  .
  .
  ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
  .
  .
  Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ
  .
  ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ
  .
  ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  .
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
  .
  .
  .
  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
  .
  ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ
  .
  ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
  .
  ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …………
  .
  .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ,
  .
  .
  .
  ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
  .
  .
  .
  ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΑΣ
  .
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !
  .
  .
  .
  ΕΞΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ
  .
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΕΙ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ ΤΟΥΣ
  .
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
  .
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΑΤΥΧΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ
  .
  .
  .
  ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΙΣΗΣ ,
  .
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ
  .
  .
  .
  ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ …………
  .
  ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ,
  .
  ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …………
  .
  .
  .
  .
  .
  ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ …………
  .
  .
  .
  .
  .
  Έκθεση George Horton, γενικός σύμβουλος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σμύρνη 26 και 27 Σεπτεμβρίου 1922.— George Horton Report , Counsul General of the United States in Smyrna. September 26th & 27th, 1922.

  Μεταφράζουμε την παράγραφο με την έντονη κόκκινη γραφή, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο μήνυμα για την ηθική των Ελλήνων πολιτικών ,
  τότε αλλά και τώρα !
  .
  .
  «… Μια άλλη μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή.
  Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει την χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες,δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»
  .
  .
  .
  Ακολουθεί το πρωτότυπο που δανείστηκα από…
  http://originalmakedon.blogspot.com/2018/07/george-horton-26-27-1922-george-horton.html

  http://arxaiaithomi.gr/2018/08/05/%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-george-horton-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD/
  .
  .
  .
  .
  ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟ 1932!

  .
  .
  .
  ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟ 1932!
  «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ
  ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»
  .
  .
  Επιστολή του Βενιζέλου γιά τον Μουσταφά Κεμάλ, εις τον πρόεδρον απονομής των βραβείων «Νόμπελ», τό 1932, διά νά του άπονείμη τό «Νόμπελ ειρήνης».
  .
  Έάν ακόμη μερικοί αμφιβάλλετε διά τήν έξαπάτησιν των Ελλήνων ύπό του Βενιζέλου, θά σας αντιγράψω τήν έπιστολήν τήν οποία έστειλε ό ίδιος εις τόν πρόεδρο απονομής των βραβείων «Νόμπελ» τό 1932, διά νά άπονείμη ή επιτροπή τό «Νόμπελ Ειρήνης» παρακαλώ, εις τόν Μουσταφά Κεμάλ,
  .
  ό όποιος κατέσφαξε 2,5 εκατομμύρια Ελληνας καί Αρμενίους.
  .
  .
  http://ermionh.blogspot.com/2013/09/1932.html
  .
  .
  .
  .
  .
  Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018
  .
  .
  Είμαστε στο παρά πέντε του αφανισμού μας. Ένα προ-εμπόλεμο, ή και εμπόλεμο, κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό.

  .

  .
  Θα μπούμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία, ενώ θα κοιμόμαστε “ύπνο δικαίου”.
  .
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΕΝΩ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!
  .
  Όπως ακριβώς συνέβη στο Μάτι: μηδενική προετοιμασία, μηδενική προειδοποίηση.
  .

  .

  .

  Κάποιοι, έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα να ενώνουν τα κομμάτια του πάζλ και να βλέπουν τα επερχόμενα, μέσα από τα σημάδια του σήμερα, χωρίς κομματικές παρωπίδες, αλλά με μια ψυχρή λογική…
  .
  Με δεδομένο ότι έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτη και ένα κράτος διαλυμένο, μπορούμε να δώσουμε προσοχή σ” αυτά που κάποιοι μπορούν να δουν πριν από εμάς και να … προετοιμαστούμε;;;
  .
  Αν ναι, τότε έχουμε πιθανότητες σωτηρίας…
  .

  Καλλιόπη Σουφλή
  .
  .
  .
  .

  https://2.bp.blogspot.com/-YrJm1bOqXz4/W3GvIZm5n6I/AAAAAAACyP4/a3IyxjG-1MUaFWhJ9-YkD0ZK1NXDka3MgCLcBGAs/s640/%253D%253D%2B1%2Bmolon%2Blabe2.jpg

  .
  .
  .
  .
  Μήπως η στα όρια ρήξη των σχέσεων με τη Μόσχα να είναι προϊόν συναλλαγής με την Ουάσιγκτον;

  .
  Μήπως είναι μια παράδοση άνευ όρων και ορίων της Ελλάδος στα χέρια των Αμερικανών, αλλά με σημαντικά ανταλλάγματα για τους παραδίδοντες;
  .
  Μήπως έχει συμβεί μια συναλλαγή του τύπου: οδηγούμε σε σημείο μη επιστροφής τη σχέση με τη Ρωσία, αλλά θα μας προσφέρετε πλήρη κάλυψη (εννοείται για τις “αφεντιές” τους τους και όχι για την Ελλάδα) σε ο,τιδήποτε (μας) συμβεί;
  .
  Γνωρίζουν ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον του ελληνικού λαού και τρέμουν την ώρα της “πληρωμής”.
  .
  Για να είναι “τα καλά παιδιά” στους προστάτες τους, προσβάλλουν και λοιδορούν και ωθούν στα άκρα τη μόνη χώρα που θα μπορούσε να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για την Ελλάδα σε κάθε μας πρόβλημα, αν και εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να κολυμπήσουμε βέβαια.

  .
  Από τους άλλους δεν ακούμε παρά μόνον καλά λόγια, όπως “η Ελλάδα άξονας σταθερότητας στα Βαλκάνια…” και λοιπές μπούρδες.
  .
  Τη στιγμή που υπόγεια σκάβουν το λάκκο μας για τα συμφέροντα των χωρών τους.
  Ή καλύτερα να πούμε για τα συμφέροντα της παγκόσμιας νεοταξικής ελίτ των χωρών τους.
  .
  Οι “άνθρωποι” αυτοί, αν έχουν ανθρώπινη ψυχή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, δεν θέλουν να κάνουν εξωτερική πολιτική υπέρ της Ελλάδος.
  .
  .
  .
  Και δεν είναι αδαείς ή μη νοήμονες.
  .
  Προδότες είναι.
  .
  Τόσο απλά.
  .
  Και όπως όλοι οι προδότες θέλουν προστασία.
  .
  .
  .
  Και την αγόρασαν, είτε για το “στασίδι” στην εξουσία είτε για την ασφάλεια τους μετά από αυτό, προσφέροντας “την κεφαλή της Ελλάδος επί πίνακι” σε όλα τα θέματα.
  .
  Από το Μακεδονικό ως τη Θράκη, από την Αλβανία ως την Κύπρο, από το ηθικο-πνευματικό ξεπούλημα στη Νέα Τάξη ως το ξεπούλημα κάθε περιουσιακού στοιχείου των Ελλήνων.
  .
  Από την άνευ ορίων αποδοχή λαθρομεταναστών ως τζαμιά στην Αθήνα, ενώ το βασανιστήριο του Αθανάσιου Διάκου -και τόσων άλλων μαρτύρων!- από την άρνηση του να “τουρκέψει”, δηλαδή να γίνει μουσουλμάνος, ακόμα ταράζει την ψυχή των Ελλήνων.
  .
  Είναι σίγουρο ότι ο “κύριος διοπτροφόρος” θα βρει τρόπο να τους προσφέρει προστασία, αν οι “Ελληνες θελήσουν δυναμικά να αποδώσουν δικαιοσύνη.
  .
  Ξέρει ο κύριος αυτός και να διεγείρει και να καταστέλει λαούς.
  .
  Το βαθύ αμερικάνικο Κράτος δεν τον έστειλε τυχαία εδώ.
  .
  Είναι θέμα κύρους της νεοταξικής ελίτ να προστατεύει τα πιστά της ντόμπερμαν.
  .
  Αλλιώς θα χάσει το παιχνίδι, κανένα υποψήφιο ντόμπερμαν δε θα την εμπιστεύεται.
  .
  .
  Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πλέον “επί ξυρού ακμής” και μάλιστα εμπόλεμη ακμή.
  .
  Κάποιος θα γκρεμιστεί. Η Ελλάδα ή οι εχθροί της. Το ποιος θα γκρεμιστεί είναι στο χέρι των “ημών των Ελλήνων” και μόνον. Πλέον οι καταστάσεις δεν παίζουν.
  .
  Ούτε σηκώνουν αμφιταλαντεύσεις και αδράνεια.
  .
  Το απέδειξε το Μάτι.
  .
  Θα μπούμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία, ενώ θα κοιμόμαστε “ύπνο δικαίου”.
  .
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΕΝΩ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!
  .
  Όπως ακριβώς συνέβη στο Μάτι: μηδενική προετοιμασία, μηδενική προειδοποίηση.
  .
  ΑΣ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ, λοιπόν, με θάρρος ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!
  .
  Ο καθένας, ας αναλάβει την ολόκληρη την ευθύνη, ως εάν τα πάντα εξαρτώνται μόνον από αυτόν, για τη σωτηρία της Πατρίδας μέσα στην οποία βρίσκεται και η προσωπική του σωτηρία.
  .
  Όχι μόνον από τους Τούρκους, αλλά και από όλους τους 300+1+εκατοντάδες άλλους φρικο-“Έλληνες” (ΜΚΟ-ούχους, μπαχαλάκηδες, παρακρατικούς που παριστάνουν τους ακτιβιστές και τόσους άλλους) που αναίσχυντα και με μεγάλες πλέον ταχύτητες ετοιμάζουν τον οριστικό αφανισμό μας.
  .
  Και καθένας ας αναλάβει το μετερίζι που αντέχει να αναλάβει.
  .
  Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, αρκεί να αγωνιστεί με πίστη, αυτοθυσία και ομοψυχία.
  .
  Όπως πάντα οι “Ελληνες ενώπιον των μεγάλων κινδύνων.
  .
  ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΑΝΑΒΟΛΗ: ΑΥΤΕΝΈΡΓΕΙΑ, ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΡΟΠΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ. ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ!
  .
  Ας το πιστέψουμε και ας το πράξουμε επιτέλους!
  .
  Είμαστε στο παρά πέντε του αφανισμού μας.
  .
  Αλλά στο “παρά πέντε” οι πρόγονοι μας νίκησαν τους Πέρσες, όταν κινητοποιήθηκαν όλοι μαζί, πλην προδοτών, Θηβαίων κ.α., που δυστυχώς πάντα υπάρχουν ως σκώληκες στο αιώνιο άνθος του Ελληνισμού.
  .

  .
  Ένας ανώνυμος Έλληνας πολίτης (από τα 2-3 εκατομμύρια “ανωνύμων” που σκέπτονται παρόμοια!)
  .
  .
  Υ. Γ. Αν κρίνει το blog, ας αναρτήσει αυτό το σχόλιο ως ένα προ-εμπόλεμο, ή και εμπόλεμο, κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό.
  .
  Ίσως η Τουρκία μας χτυπήσει ανήμερα της Παναγιάς…. ίσως…
  .
  Αλλά όποτε και να μας χτυπήσει, θα πάρει από Εκείνη και εμάς την απάντηση που της αξίζει.
  .
  .
  .
  .
  Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας «ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΥ AXEL CIPRA ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩ…»:
  .
  .
  .
  https://attikanea.blogspot.com/2018/08/blog-post_769.html
  .
  .
  .
  .
  .
  ΥΣ.
  .
  ΟΙ ΑΙΣΧΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ
  .
  ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ .
  .
  ΠΟΥ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ .
  .
  .
  ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,
  .
  ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ,
  .
  ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΟΥΣ ,
  .
  ΓΛΥΦΤΕΣ ,
  .
  ΔΕΙΛΟΥΣ .
  .
  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ,
  .
  .
  .
  .
  ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ !
  .
  ΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ !
  .
  ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !
  .
  ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ !
  .
  .
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !
  .
  .
  ΤΕΧΗΕΝΤΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ !
  .
  ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ,
  .
  ΑΠΛΑ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥΣ
  .
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ……
  .
  .
  .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΙ ……………..
  .
  .
  Ο ΑΕΝΑΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  .
  ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ !
  .
  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ! ! !
  .
  .
  .
  .
  ΨΥΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !
  ΓΙΑ
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ .
  .
  .
  .
  .
  .

   • .
    .
    ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΝΕΜΕΣΕΩΣ.
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=bfM0sYRdYmM
    .
    .
    Ω! Νέμεσι σε υμνώ, εσένα την θεά την μεγαλύτερη βασίλισσα
    .
    πού βλέπεις τα πάντα καί παρατηρείς τον βίον των ανθρώπων,
    .
    πού ανήκουν εις πολλάς φυλάς αιωνία, σεβαστή,
    .
    πού μόνον εσύ χαίρεσαι στα δίκαια, καί τιμωρείς τον πολυποίκιλον λόγον,
    .
    τον πάντοτε ασταθή
    .
    εσένα φοβούνται όλοι οι άνθρωποι πού έχουν ζυγόν στον τράχηλο
    .
    (πού έχουν βαρείαν συνείδησιν)
    .
    διότι εσύ ενδιαφέρεσαι πάντοτε δια την γνώμην (την διάθεσιν) όλων,
    .
    ούτε σου διαφεύγει την προσοχήν ή ψυχή, πού υπερηφανεύεται
    .
    κατά τους λόγους με άκοτανόητον ορμήν.
    .
    Εσύ τα πάντα εποπτεύεις καί τα πάντα ακούεις καί τα πάντα κρίνεις
    .
    από σε εξαρτώνται αι δίκαι των ανθρώπων, ώ υπέρτατη θεά.
    .
    Ελα ώ μακαριά, αγνή, βοηθός πάντοτε εις τους μύστας καί δώσε τους να έχουν αγαθήν διάνοιαν,
    .
    καί να καταπαύσης τας μισητάς γνώμας (σκέψεις),
    .
    τας αντιθέσεις, τας ανοησίας, τάς υπεροπτικάς καί αλλοπρόσαλλους (ευμεταβόλους).
    .
    .
    .
    Η Νέμεσις επέρχεται ακάθεκτη, είναι πολύ κοντά μας.
    .
    Καθένας από εμάς θα κριθεί κατά τα έργα του.
    .
    Η αποπληρωμή θα γίνει στο ακέραιο.
    .
    Δεν θα υπάρξει περίπτωση αδικίας μην ανησυχείτε.
    .
    Γι` αυτό μετά την Ύβρη πού έχει διαπραχθεί και εξακολουθεί να διαπράττεται,
    .
    επί τόσους αιώνες η Νέμεσις είναι η πρώτη που έρχεται.
    .
    Ύβρις Νέμεσις Κάθαρσις.
    .
    Οι ακολουθούντες έχουν άλλες αποστολές.
    .
    .
    .
    .
    ΥΣ.
    .
    .
    ΜΕΧΡΙ Η ΟΠΟΙΑ ΨΥΧΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ,
    ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ !
    .
    ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΪΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ Ή ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ,
    .
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ !
    .
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ……………
    .
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ – ΝΟΜΟΣ ! ! ! –
    .
    .
    .
    ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΜΑΓΚΕΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    .
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ
    .
    ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ !
    .
    .
    ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ….
    .
    .
    .
    .

    .
    .