«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτοί είναι μέχρι στιγμής οι προδότες της Μακεδονίας.

Να επέμβει ο εισαγγελέας, να δούμε ποιο βδέλυγμα έφτιαξε αυτήν την λίστα και αν είναι αληθινή;;;;9 1

Και αναρωτιόμαστε πως η πατρίδα μας έφτασε εδώ που έφτασε;;;;

Ρωτώ πατριώτες χρειάζεται ολοκαύτωμα για να σώσουμε την πατρίδα μας, ναι ή όχι;;;

Πολλοί οι προδότες πατριώτες.

Αυτοί οι 320 πνευματικοί??? Λόγιοι??? Ο πατριωτισμός τους φτάνει μέχρι την τσέπη τους!!!!!

Περισσότερες από 320 προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης υπογράφουν την πρώτη λίστα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη διαδικασία των υπογραφών να συνεχίζεται.

 Πολιτικά πρόσωπα, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες κάνουν λόγο για ιστορική και έντιμη Συμφωνία «που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη».

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, η λογοτέχνις Ρέα Γαλανάκη-Κούβελα, η πανεπιστημιακός Δραγώνα Θάλεια, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Δρόσος, η Μυρσίνη Ζορμπά πολιτικός επιστήμων, ο καθηγητής Κώστας Ζώρας, ο ερευνητής Αλέξης Ηρακλείδης, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, η ιστορικός τέχνης Άννα Καφέτση, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, η ιστορικός Χριστίνα Κουλούρη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο συγγραφέας Βασίλης Κουνέλης, ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Αντώνης Λιάκος, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, ο πανεπιστημιακός του Πανεπιστημίου Μακεδονία Νίκος Μαραντζίδης, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Νίκος Μουζέλης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάϊκος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.

Αναλυτικά το κείμενο και η λίστα με τις υπογραφές:

«Συμφωνία Πρεσπών

Η ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.

Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις και μάλιστα τις διασφαλίζει ακόμη περισσότερο, ενώ αποδεικνύει, έμπρακτα, τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών.

Διαλύεται η «γκρίζα ζώνη» που δημιουργούσε η μακροχρόνια εκκρεμότητα ενός «πρώην κράτους» και προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια -πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την «Βόρεια Μακεδονία». Είναι ο μοναδικός τρόπος διαγραφής δια παντός των αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια.

Γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας. Η επιβεβαίωση στη Συμφωνία της γλώσσας (όπως επί πάρα πολλές δεκαετίες έχει αναγνωρισθεί και από τη χώρα μας) και της ιθαγένειας της γειτονικής χώρας αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της Ελλάδας για την οικοδόμηση ενός σταθερού μέλλοντος φιλίας και ειρήνης με τη «Βόρεια Μακεδονία». Η Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα σέβεται τις αποφάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ.

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στην Ευρώπη παρατηρείται η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του σοβινισμού και του ρατσισμού, φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων έχουν κυλήσει ποταμοί αίματος στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές, όπου στη χώρα μας, με αυτή τη Συμφωνία, ερχόμαστε στην πράξη αντιμέτωποι με το τέρας του φασισμού και με όσους το τροφοδοτούν, κύκλοι που εκφράζουν το πιο σκοτεινό παρελθόν, διχάζουν τον ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις σε εθνοπροδότες και εθνοσωτήρες. Ο διχασμός αυτός πλήττει τα θεμέλια της Δημοκρατίας, όταν στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη γειτονιά μας επινοούνται επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί που προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον.

Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και θρησκευτικές εντάσεις. Είμαστε υπέρ της αξιοπρέπειας των λαών. Στηρίζουμε τη Συμφωνία γιατί πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό μας καθήκον».

Δείτε τις υπογραφές στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

Αβαγιάννου Ντίνα Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

Αβδελά Έφη Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αγριγιανάκη Τήνθη Χορεύτρια

Αδαμάκη Μίνα Ηθοποιός

Αθανασιάδης Χάρης

Αθανασίου Κυριάκος Ομότιμος Καθηγητής, ΕΚΠΑ

Αθανίτη Όλγα Ηθοποιός- Μεταφράστρια

Αναστασόπουλος Κώστας Μουσικός Λυρικής Σκηνής

Αναστασοπούλου Ελένη

Αναστόπουλος Ανάστος Πανεπιστημιακός ΑΠΘ

Ανδρούσου Αλεξάνδρα Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ

Ανθίδου Μαργαρίτα Ηθοποιός

Αντωνίου Άρης Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Αρβανίτης Γιώργος Διευθυντής Φωτογραφίας

Αρδίτης Βίκτωρ Σκηνοθέτης Θεάτρου

Αρμένης Φώτης Ηθοποιός

Ασκούνη Νέλλη Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ

Αστρινάκη Ράνια Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Αυδίκος Ευάγγελος

Αχείμαστος Μύρων Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Βαγγελίδης Κώστας Δημοτική Μουσική

Βαγενά Άννα Ηθοποιός

Βακαλοπούλου Κατερίνα Ηθοποιός

Βαλντέν Σωτήρης

Βασιλειάδου Δήμητρα Ιστορικός

Βασιλικός Βασίλης Συγγραφέας

Βαφέα Αναστασία Παιδαγωγός- Διευθ.ΣΧΕΔΙΑ

Βαφέας Νικόλαος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Βαφέας Βασίλης Σκηνοθέτης

Βεζυργιάννης Νίκος Σκηνοθέτης

Βεντούρα Λίνα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Βεντούρας Ερρίκος

Βέττα Καλλιόπη Τραγουδίστρια

ΒΙΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ Πανεπιστημιακός Δ.Π.Θ

Βλάχος Βασίλης Ηθοποιός

Πανεπιστημιακός- Παν/μιο

Ιωαννίνων

Συγγραφέας- Περ. Δ/ντρια Α-Β/μιας

Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Πανεπιστημιακός Παν/μιο

Θεσσαλίας

οικονομολόγος, διδάσκων στο

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών

Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ.

Αττικής

Βογιατζόγλου Αθηνά

Βούλγαρης Κώστας Ποιητής

Βούλγαρης Κώστας Συγγραφέας

Βουτέρης Τάκης Σκηνοθέτης- Ηθοποιός

Βούτος Στάθης Ηθοποιός

Γαβρηλίδης Άκης Συγγραφέας- Μεταφραστής

Γαγανάκης Κώστας Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ

Γαλανάκη- Κούβελα Ρέα Λογοτέχνης

Γαρμπή Άλκη Ιστορικός

Γεμεντζή Κλαυδία Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Γεωργαντάς Ηλίας Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Γεωργούλας Μπάμπης Δημοσιογράφος

Γιαλκέτσης Θανάσης Δημοσιογράφος

Γιαννισοπούλου Μαρία Κοιν. Ανθρωπολόγος

Γιαννιτσιώτης Γιάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Γιαννούλης Χρήστος Δημοσιογράφος

Γιαννουλόπουλος Γιώργος Συγγραφέας- Δημοσιογράφος

Γιανουλόπουλος Γιάνης

Γιούργος Μανώλης Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

Γκιάλας Ιωάννης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Γκικόπουλος Φοίβος Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ

Γλυκοφρύδης Γιώργος Συγγραφέας

Γλύστρας Δημήτρης Δημοσιογράφος

Γρέβιας Θανάσης Δικηγόρος

Γροσομανίδου Ντόρα

ΓΩΓΟΥ ΛΕΛΑ Δ.Π.Θ

Δαλακούρα Κατερίνα

Δαμιανός Πέτρος-Ιωσήφ

Δαφαλιάς Γιάννης

Δεκαβάλλα Αννίτα Ηθοποιός- Μεταφράστρια

Δελβερούδη Λιζιάννα Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Δελβερούδη Ρέα Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Δελιοντζάκης Μένος Σκηνοθέτης

Δημάκης Αριστοφάνης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Δημητρίου Στέφανος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Πανεπιστημιακός Παν/μιο

Ιωαννίνων

Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο

Παν/μιο

Πρώην Πρέσβυς της Ελλάδας στην

ΠΓΔΜ

Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο

Κρήτης

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής,

Δ/της Γυμνασίου – Λυκείου Ειδικού

Καταστήματος Κράτησης Νέων

Αυλώνα

Δημητρόπουλος Δημήτρης ιστορικός ΙΙΕ/ΕΙΕ

Διάλλα Άντα

Δοξιάδης Κύρκος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Δούκας Γιάννης Ποιητής- Φιλόλογος

Δραγώνα Θάλεια Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ

Δρόσος Γιάννης Πανεπιστημιακός,ΕΚΠΑ

Δρόσος Γ. Διονύσης Πανεπιστημιακός ΑΠΘ

Δώδος Δημοσθένης Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ

Έσπερ Μαίρη Τραγουδίστρια

Ευσταθιάδη Μαρία Συγγραφέας

Ζαφειράκης Κωστής Δημοσιογράφος

Ζαχαρέας Αλέξανδρος Ηθοποιός

Ζέη Ελευθερία Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ζευγαδέλης Κωστής Συνθέτης

Ζορμπά Μυρσίνη Πολιτικός Επιστήμων

Ζώρας Κώστας Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ηρακλείδης Αλέξης

Ηροδότου Κωνσταντίνος

Θεοτοκάς

Γιάννης

Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Θεοτοκάς

Νίκος

Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Θεοφιλάτος Μάριος Μουσικός

Θεοφυλακτοπούλου Ευαγγελία Δημοσιογράφος

Θωμαϊδης Κώστας Τραγουδιστής, Μουσικός Παραγωγός

Ιωάννου Βίβιαν Ηθοποιός- Θεατρολόγος

Καβάλα Μαρία Πανεπιστημικός ΑΠΘ

Καζαντζάκη Λήδα Εικαστικός, Κριτικός Τέχνης

Καζαντζής Γιώργος Μουσικοσυνθέτης

Κακουριώτης Σπύρος Δημοσιογράφος

Καλαντίδης Δημήτρης Κριτικός Κινηματογράφου

Καλλέργη- Κολλάρου Τζένη Ηθοποιός

Καλλιπολίτη Δώρα Δημοσιογράφος

Καλούδης Έκτωρ Ηθοποιός

Καμάνη Μαρία Ηθοποιός

Καμτσίδου Ιφιγένεια Πανεπιστημικός ΑΠΘ

Κανάκης Νίκος Σκηνοθέτης

Κανελλοπούλου Μαρία Ηθοποιός

Καραβάς Σπύρος Ιστορικός

Καρακατσούλη Άννα Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ

Καραμεσίνη Μαρία Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Ιστορικός, Ανώτατη Σχολή Καλών

Τεχνών

Καθηγητής διεθνών σχέσεων,

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δρ. Φιλοσοφίας Paris 8, Ερευνητής

ΚΕΑΕ

Καρδάσης

Βασίλης

Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Καρούνος Θεόδωρος Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Καρυδάκη Δανάη Ιστορικός

Καταλειφός Δημήτρης Ηθοποιός- Δάσκαλος Υποκριτικής

Κατερινόπουλος Κωνσταντίνος δικηγόρος-οικονομολόγος

Κατζουράδης Γιάννης Δημοσιογράφος

Κατωπόδης Θεόδωρος Δημόκριτος- Ερευνητής

Καφέτση Άννα

Κερσανίδης Άκης Σκηνοθέτης

Κερσανίδης Στράτος Δημοσιογράφος

Κιμούλης Γιώργος Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

Κιουβρέκης Γιάννης

Κλαυδιανός Παύλος Δημοσιογράφος

Κνήτου Κατερίνα Δικηγόρος

Κογεβίνας Μανόλης

Κόκκινος Γιώργος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Κολοβός Ηλίας Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Κονδύλη Έλενα Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Κορετίδης Σίμος Σκηνοθέτης

Κοροβίνης Θωμάς Συγγραφέας

Κοταρίδης

Νίκος

Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Κουζέλης Γεράσιμος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Κούκη Ελένη Ιστορικός

Κουλούρας Πέτρος Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Κουλούρη Χριστίνα Ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κουμεντάκης Γιώργος

Κουνέλης Βασίλης Συγγραφέας- Δικηγόρος

Κουρνιάτη Ανθή- Μαρία

Κουτούγκος Άρης

Κουτσουρέλης Ανδρέας Σκηνοθέτης- Ηθοποιός

Κουτσουρής Αλέκος

Κουφονίκος Γιάννης Σκηνοθέτης

Κρημνιώτη Πόλυ Δημοσιογράφος

Κυπριανός Παντελής Πανεπιστήμιο Πατρών

Κωνσταντινίδου Χριστίνα Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κωνσταντοπούλου Ελένη Νομικός

ιστορικός Τέχνης, πρώην

διευθύντρια ΕΜΣΤ

Καθηγητής, Barcelona Institute for G

lobal Health (ISGlobal), Βαρκελώνη,

Ισπανία

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λυρικής

Σκηνής

Πανεπιστημιακός Γεωπονικό

Παν/μιο

Λαβράνου Αλίκη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Λαμπρόπουλος Θάνος Σκηνοθέτης

Λεβεντάκος Διαμαντής Κριτικός Κινηματογράφου

Λεοτσίνη Ελένη

Ληναίος Στέφανος Ηθοποιός

Λιάκος Αντώνης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ

Λιτίνας Νικόλαος

Λογιάδης Μίλτος Διευθυντής Ορχήστρας

Λογοθέτης Ηλίας Ηθοποιός

Λουκάς Αθανάσιος

Λυμπεράτος Ανδρέας Ιστορικός, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Λυριντζής Χρήστος Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ

Λυριτζής Βασίλης Δημοσιογράφος

Μακρής Δημήτρης Σκηνοθέτης

Μακρής Γιώργος Σεναριογράφος- Ηθοποιός

Μάλαμα Κυριακή Σκηνοθέτης

Μανωλίδης Κώστας

Μαραντζίδης Νίκος

Μάρκου Μαρία

Μασούρας

Θεόφιλος

Ματθαίου Άννα

Ματθιόπουλος Δ. Ευγένιος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Μαυρέλος Νίκος Πανεπιστήμιο Θράκης

Μαυρογιώργος Γιώργος

Μαυρουδής Νότης Συνθέτης

Μαυρουδής Χάρης Ηθοποιός

Μαυρωγιώργος Γιώργος

Μαχαίρας Χρήστος Δημοσιογράφος

Μηλιάρης Ερρίκος Ηθοποιός

Μηλίσης Μιχάλης Σκηνοθέτης

Μικελίδης Νίνος Κριτικός Κινηματογράφου

Μιλήσης Θανάσης Σκηνοθέτης

Μορέττι Ντανιέλα Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος

Μουζέλης Νίκος

Μουμουλίδης Θέμης Σκηνοθέτης- Συγγραφέας

Πανεπιστημιακός Παν/μιο

Ιωαννίνων

Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιο

Αιγαίου

ΠανεπιστημιακόςΠανεπιστήμιο

Θεσσαλίας

Πανεπιστημιακός

Παν/μιο Θεσσαλίας

Πανεπιστημιακός Παν/μιο

Μακεδονίας

Πανεπιστημιακός Γεωπονικό

Παν/μιο

Πανεπιστημιακός Παν/μιο

Θεσσαλίας

Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου

Ιωαννίνων

Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου

Ιωαννίνων

Ομότιμος καθηγητής

κοινωνιολογίας, LSE

Μπάρκουλα Χάιδω Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Μπαρτσίδης Μιχάλης

Μπατζιά Ντίνα Δημοσιογράφος

Μπεβούδας Βασίλης Διευθυντής Φωτογραφίας

Μπέης Σταμάτης Ερευνητής Ακαδημία Αθηνών

Μπελαβίλας Νίκος Πανεπιστημιακός ΕΜΠ

Μπόγρης Αντώνης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ. Αττικής

Μποζατζής Νίκος

Μποσκοϊτης Αντώνης Σκηνοθέτης

Μπουγελέκας Γιώργος Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας

Μυλόπουλος Νικήτας

Μωραίτης Νίκος Στιχουργός

Ναζίφ Φερχάτ

Νικολαΐδης Ευάγγελος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Νικολαρέας Χρήστος Οπερατέρ

Νικολούδης Δημήτρης Μουσικός

Νοταράς Ανδρέας Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Νούτσος Παναγιώτης Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων

Ξυγκάκη Σοφία Δημοσιογράφος

Οζκιούρ Φερχάτ

Πάϊκος Βασίλης Δημοσιογράφος

Παληκίδης Άγγελος

Παναγιώτης Κώστας Δημοσιογράφος

Παναγιωτίδου Μουσικός

Παναγιώτου Παναγιώτης Δημοσιογράφος

Παπαγεωργίου Τάσος

Παπαδάκη Ελίζα δημοσιογράφος

Παπαδόπουλος Γιάννης

Παπαδοπούλου Δέσποινα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Παπαδοπούλου Χρυσούλα Πανεπιστημιακός ΑΠΘ

Παπαθανασίου Ιωάννα Ερευνήτρια ΕΚΚΕ

Παπαθανασίου Σάκης Οικονομολόγος

Παπαθύμιος Γιάννης Ηθοποιός

Διδάσκων ΕΑΠ, Επιστημονικός

Διευθυντής Ινστιτούτου

Ν.Πουλαντζας

Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο

Ιωαννίνων

Πανεπιστημιακός, Πρόεδρος ΔΣ

Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής

Θεσσαλονίκης

Πανεπιστημιακός Δημοκρίτειο

Πανεπιστήμιο Θράκης

Ελισάβετ

(Λίντα)

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας

επισκέπτης καθηγητής ιστορίας,

Πανεπιστήμιο Vechta

Παπαϊωάννου Κωστής

Παπανταλέων Κλειώ Δικηγόρος

Παπαστεφανάκη Λήδα

Παπαταξιάρχης Ευθύμιος

Πασχαλούδη Ελένη Ιστορικός

Παυλίδης Χρόνης Ηθοποιός

Περδικούρη Ελένη Πανεπιστημιακός Παν/μιο Πατρών

Περιστεράκη Νότα Ερευνήτρια ΕΛΚΕΘΕ

Πεσμαζόγλου Στέφανος

Πετμεζάς Σωκράτης Ιστορικός

Πετροπούλου Αλεξία

Πεφτιτσέλη Κορνηλία Επίκουρη Καθηγήτρια Δημ. Υγείας

Πεφτιτσέλης Κυριάκος Δημοσιογράφος

Πλεξουσάκη Έφη

Πολέμη Πόπη Ιστορικός

Πολίτη Αναστασία Σκηνοθέτης, Οικονομολόγος

Πολίτη Τζίνα Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ

Πουλάκης Όμηρος Ηθοποιός

Πρέκα Μαρία Ιστορικός

Προγκίδη Αυγή Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού

Ράλλη Νόρα Δημοσιογράφος

Ρανέλλα Ανθή Ερευνήτρια ΙΤΕ

Ρεβύθη Δέσποινα Μουσικός Μπάντας Δ. Αθηναίων

Ρήγος Άλκης

Ρίζος Δημήτρης Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Ρίζος Σπύρος

Ρούσσος Σωτήρης

Ρόχας Ζαχαρίας Ηθοποιός

Σάββα Κατερίνα Ερευνήτρια ΕΚΚΕ

Σακελλαριάδης Θανάσης

Σακελλίων Σταμάτης Εκπαιδευτικός

Σαλβάνου Αιμιλία Ιστορικός

Σαμπεθάι Ισαάκ οικονομολόγος

Εκπαιδευτικός- τα πρόεδρος εθνικής

επιτροπής ανθρωπίνων

δικαιωμάτων

Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο

Ιωαννίνων

Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο

Αιγαίου

Πανεπιστημιακός Πάντειο

Πανεπιστήμιο

Ηθοποιός, Θ. Συγγραφέας,

Γραφίστας

Πανεπιστημικός Πανεπιστήμιο

Αιγαίου

Ομότιμος Καθηγητής Πάντειο

Παν/μιο

Πανεπιστημιακός Γεωπονικό

Παν/μιο

Πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο

Πελοποννήσου

Πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο

Ιωαννίνων

Σαραντάκος Νίκος Μεταφραστής- Συγγραφέας

Σαράτση Τιτίκα- Μαρία Φιλόλογος- Δημοσιογράφος

Σασλίδης Τάκης Παραγωγός Κινηματογράφου

Σαχπεκίδης Αντώνης κλασικός φιλόλογος, συγγραφέας

Σεβαστάκης Δημήτρης Ζωγράφος

Σερεμέτης Δημήτρης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Σιακαράς Δημήτρης Ηθοποιός

Σιούλας Γιώργος Σκηνοθέτης

Σκηνιώτης Κώστας

Σκορίνης Νίκος Συγγραφέας

Σκουρολιάκος Πάνος Ηθοποιός

Σκουρολιάκου Κατερίνα

Σκρουμπέλος Αθανάσιος Σκηνοθέτης

Σούλης Νίκος Σκηνοθέτης

Σπαθής Γεράσιμος Πανεπιστημιακός ΕΜΠ

Σπετσιέρης Μάκης

Σπετσιώτη Νάνσυ Σκηνοθέτις

Σπυρόπουλος Βασίλης Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Σπυρόπουλος Κώστας Ηθοποιός

Στάγκος Σταύρος Σκηνοθέτης

Στάθης Παναγιώτης Πανεπιστημιακός Παν/μιο Κρήτης

Σταμάτης Κώστας Πανεπιστημιακός ΑΠΘ

Σταματογιανοπούλου Μαρία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Σταμπουλής Τάσος Δημοσιογράφος

Στανγκανέλλης Πέτρος-Ιωσήφ Ιστορικός

Σταυρακάς Δημήτρης Σκηνοθέτης

Σταυρίδου Αθηνά Πανεπιστημιακός ΕΜΠ

Σταύρου Χριστίνα Ηθοποιός

Στυλιανού Άρης Πανεπιστημιακός

Συγγενιώτου Μαργαρίτα λυρική τραγουδίστρια

Συριάτου Αθηνά Πανεπιστημιακός ΔΠΘ

Σφουντουρης Αργύρης Συγγραφέας

Σωτηροπούλου Νικολέτα

Τάκης Ανδρέας Πανεπιστημιακός ΑΠΘ

Τζαγκαρουλάκη Χρύσα

Τζαχίλη Ίρις

Ποιητής- Μέλος Εταιρίας Ελλήνων

Λογοτεχνών

Πανεπιστημιακός Παν/μιο Δυτ.

Αττικής

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού

Θεάτρου

νομικός, Διεύθυνση Ελληνομάθειας

Υπουργείου Παιδείας

Πανεπιστημιακός Πάντειο

Πανεπιστήμιο

Ομότιμη καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο

Κρήτης

Τζελέπη Χρύσα Σκηνοθέτις

Τζουρμανά Γιάννα Ιστορικός

Τουπαλγκίκη Φανή Παραγωγός

Τσακίρης Αλέξανδρος Ηθοποιός

Τσαμπουρλή- Κιτσαρά Αναστασία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Τσάμπρα Μαρία Πανεπιστημιακός Παν/μιο Πατρών

Τσαφταρίδης Νικόλας

Τσεκενής Αιμίλιος Πανεπιστημιακός Παν/μιο Αιγαίου

Τσέλλος Σωτήρης Σεναριογράφος

Τσεπές Γιώργος Ερευνητής ΕΛΚΕΘΕ

Τσίγκρα Μένη Κοιν. Ανθρωπολόγος

Τσιλίκας Γιάννης

Τσιμπιρίδου Φωτεινή

Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος

Φαράκλας Νικόλας

Φαράκλας Γιώργος Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Φατούρος Άρης Σκηνοθέτης

Φίλης Τέλλος Συγγραφέας

Φιλίνη Άννα Εικαστικός

Φίλωνος Φίλων Εκδόσεις Βιβλιόραμα

Φλιτούρης Λάμπρος Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Φόρτσας Δημήτρης Γλύπτης

Φουρτούνης Γιώργος

Χαραλαμπίδης Μενέλαος Ιστορικός

Χαραμής Παύλος

Χασάπης Δημήτρης Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ

Χατζηγεωργίου Τάνια Σκηνοθέτης

Χατζηγιάννη Μάχη Ερευνήτρια ΕΚΚΕ

Χατζηιωάννου Αριστοτέλης Ερευνητής ΕΙΕ

Χατζηϊωσήφ Χρήστος Ιστορικός

Χατζηνικολάου Νίκος

Χατζηπροκοπίου Πάνος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ

Χατζησίμος Βαγγέλης Τενόρος

Χατζησοφιά Άννα Ηθοποιός- Σεναριογράφος

Χοντολίδου Ελένη Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ

Πανεπιστημιακός Ε.Κ.Π.Α.

Πανεπιστημιακός Παν/μιο

Μακεδονίας

Πανεπιστημιακός Παν/μιο

Μακεδονίας

ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου

Κρήτης

Πανεπιστημιακός Πάντειο

Πανεπιστήμιο

εκπαιδευτικός, Αντιπορόεδρος

Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής

Πολιτικής

ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου

Κρήτης

Χριστόπουλος Κώστας Εικαστικός

Χριστοφής Νίκος

Ψύλλα Μαριάννα Πανεπιστημιακός Πάντειο Παν/μιο

Ψύλλος Δημήτρης Πανεπιστημιακός

Ψυχογιός Γιώργος Ηθοποιός

Ιστορικός, Δρ. Τουρκικών Σπουδών,

Συγγραφέας__

http://www.documentonews.gr/article/panw-apo-320-proswpikothtes-ypografoyn-yper-ths-symfwnias-twn-prespwn-lista

http://arxaiaithomi.gr/

Σχόλιο:

 κανονικά πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ειναι ΨΕΥΤΕΣ ! ! ! Οι καλλιτεχνες που υποτιθεται οτι υπεγραψαν υπερ της συμφωνιας των Πρεσπων βγαινουν και διαψευδουν ο ενας μετα τον αλλον….

Ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρεται αλλα οι τσιπροσυριζαιοι 
θελουν να χαιρονται αιωνιως…..
Διαβαστε και θα φριξετε…..


Νένα Βενετσάνου: Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτήν τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία  – Τι καταγγέλουν Λένα Αλκαίου και Κυριάκος Κατζουράκης

Η περιβόητη λίστα των 320 διανοουμένων και καλλιτεχνών, που φέρονται να δήλωσαν την υποστήριξή τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των Σκοπίων και στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, φαίνεται πως … φυλλορροεί.

Το … μανιφέστο υπέρ της Συμφωνίας εκχώρησης της ονομασίας στα Σκόπια, φέρεται να υπογράφουν προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες κ.α. , οι οποίοι κάνουν λόγο για ιστορική και έντιμη Συμφωνία «που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη».

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, και μετά τη δημοσιοποίηση της επίμαχης λίστας σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και της διανόησης που εμφανίζονται να υπογράφουν το κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταγγέλλουν δημόσια πως ουδέποτε συναίνεσαν στο να συμπεριληφθεί το όνομά τους σε αυτό.

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου»

Η αρχή έγινε με τη γνωστή συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, η οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, κατήγγειλε την αυθαίρετη συμπερίληψη του ονόματος της, ενώ διερωτήθηκε για το κείμενο και την «πλαστή» υπογραφή της, λέγοντας: «Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα η κυρία Βενετσάνου έγραψε : «Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθιά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».
Διαμαρτυρίες και από τον εικαστικό Κυριάκο Κατζουράκη

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος έκανε γνωστό, πως έλαβε με mail το φιλοκυβερνητικό μανιφέστο, το οποίο αν και δεν υπέγραψε τελικά είδε το όνομά του να φιγουράρει στους «κλακαδόρους» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο ίδιος έγραψε στα social media «Ο Συριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος».

Λένα Αλκαίου: Ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου

Η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, που επίσης εμφανίζεται πως υπέγραψε το επίμαχο κείμενο, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook : “Δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Την στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες δημόσιες καταγγελίες από προσωπικότητες που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει κάτω από το φιλοκυβερνητικό μανιφέστο υπέρ των Σκοπίων.
https://www.facebook.com/lena.alkaioua/posts/1610267502404845

Lena Alkaiou
https://www.facebook.com/kyriakos.katzourakisii/posts/1199501576858171
Kyriakos Katzourakis II
https://www.facebook.com/NenaVenetsanouDatabase/posts/1067993216682495
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>