«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Αν τους δώσουμε το όνομα Μακεδονία σε 1-2 γενιές από σήμερα στην συνείδηση του κόσμου όλου του πλανήτη θα έχουν καθιερωθεί αυτοί ως απόγονοι των μακεδόνων και δικαιολογημένα.

Είναι η κερκοπορτα και απαρχή του τέλους της Μακεδονίας μας.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ; ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;

ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;

ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1918;

Το σημερινό πρόβλημα είναι συνέπεια της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, συνέπεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου.

Εκεί η ευνοούμενη της Ρωσίας, Βουλγαρία, εμφανίζεται να κατέχει όλη σχεδόν την Μακεδονία.

Κάθε φορά που οι ρώσοι έκαναν πόλεμο με τους τούρκους μας χρησιμοποιούσαν για αντιπερισπασμό.

Στην συνθήκη του αγίου στεφάνου το 1878 οι φίλοι μας ρώσοι στήριξαν ολοφάνερα και απροκάλυπτα τους βούλγαρους και έβαλαν τον θεμέλιο λίθο για την δημιουργία του ‘μακεδονικού’.

Δεν ξέρω αν υπήρξαν Έλληνες πολιτικοί που αντέδρασαν στις επόμενες δεκαετίες που ακολούθησαν την συνθήκη, γνωρίζουμε όμως όλοι μας πολύ καλά ότι κάποιοι έλληνες έδωσαν και την ζωή τους για να προστατευτεί η Μακεδονία.

Πηγαίνοντας όμως πιο πίσω βλέπουμε ότι επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είχε οριστεί επαρχία με το όνομα Μακεδονία που έφτανε λίγο πιο πάνω από τα σημερινά Σκόπια.

Άρα από εκεί ορμώμενοι οι σκοπιανοί διεκδικούν μακεδονική καταγωγή.

Μόνο που ήρθαν χίλια χρόνια αργότερα από τον Φίλλιπο και τον Αλέξανδρο και μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια μετά τους ιθαγενείς Έλληνες Μακεδόνες.

Σε ένα πολύ ωραίο άρθρο με τίτλο:

Επί 1.000 χρόνια τα Σκόπια ονομάζονταν Δαρδανία

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2018/06/2010-1000.html

βλέπουμε τεκμηριωμένα ποιο ήταν το όνομα της περιοχής.

Κάπου ανάμεσα στους δυο παγκόσμιους πολέμους οι κάτοικοι της περιοχής αυτοπροσδιορίστηκαν σαν μακεδόνες και ο Τίτο όρισε με αυτό το όνομα την επαρχία του.

Και ποια ήταν η στάση του ΚΚΕ και των αριστερών από τότε;

Το βλέπουμε στο παρακάτω άρθρο:

Προκήρυξη προς τον μακεδονικό λαό που ζει κάτω από την ελληνική κυριαρχία!

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2018/06/blog-post_710.html

Η Μακεδονία στους μακεδόνες, έλεγαν εννοώντας τον ακρωτηριασμό της χώρας.

Ήταν γνωστές οι θέσεις των αριστερών από τότε.

Προφανώς δεν είναι οι μόνοι γιατί το 2015 έλαβαν το 21,6% των ψήφων του ελληνικού λαού. Όχι βέβαια ότι οι υπόλοιποι πολιτικοί είναι καλύτεροι.

Το αστείο είναι ότι ΕΣΣΔ σιγοντάριζε την αυτοδιάθεση των λαών, συνεπώς και την αυτοδιάθεση του ‘Μακεδονικού’ αυτή που οδήγησε σε γενοκτονία την Ουκρανία και είχε υποδουλωμένα μια ντουζίνα κράτη γύρω της.

Προφανώς οι θέσεις των αριστερών απ το 1918 που επιθυμούν να δουν μια αυτόνομη Μακεδονία, που επιθυμούν να δουν τον ακρωτηριασμό της χώρας κράτησε μέχρι σήμερα.

Στο παρακάτω λινκ διαβάζουμε:

(http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2018/06/blog-post_710.html)

Το 1943, ενώ μαίνεται ο Β’ ΠΠ το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΕΛΑΣ και τον… Τίτο ιδρύουν στην Καστοριά και τη Φλώρινα το Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Slavjano Мakedonski Narodno Osloboditelen Front) ή ΣΝΟΦ.

Σκοπός του το “χτίσιμο” εθνικής σλαβομακεδονικής συνείδησης στους πληθυσμούς της ελληνικής Μακεδονίας, και η στρατολόγησή τους για τη δημιουργία μιας ενιαίας ανεξάρτητης Μακεδονίας την οποία ο Τίτο εποφθαλμιούσε θέλοντας να την ενσωματώσει στην μεταπολεμική Γιουγκοσλαβία. 

Ίδιες βλέψεις είχαν και οι Βούλγαροι. Έδιναν δηλαδή στο ΚΚΕ το τυράκι της ανεξάρτητης Μακεδονίας, δήθεν στο πλαίσιο μιας βαλκανικής κομμουνιστικής ομοσπονδίας, για να το έχουν σύμμαχο και οι Βούλγαροι και οι Γιουγκοσλάβοι για τα δικά τους σχέδια. 

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ιωαννίδης, στις 12 Ιουλίου 1943, υπογράφει στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, με τον αντιπρόσωπο του ΚΚΒ Δασκάλωφ, συμφωνία για κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών για να αποσπασθεί η Μακεδονία από την Ελλάδα και να ενταχθεί στη ΒΚΟ!

Από την άλλη η κομμουνιστική “Μακεδονική ταξιαρχία” που συγκροτείται στο τέλος του 1943, με συμμετοχή 850 Ελλήνων θέλει να προσαρτήσει την Ελληνική Μακεδονία στη Γιουγκοσλαβία!

Καθώς το 1944 ήταν εμφανές ότι η Γερμανία έχανε τον πόλεμο, στην ελληνική Μακεδονία ξεφυτρώνουν κάθε λογής “τάγματα” παραλλαγών του κομμουνισμού, που προσπαθούν να αποκτήσουν τα καθένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη για να το μεταπολεμικό ξεκαθάρισμα των λογαριασμών.

Έτσι, στις 16 Ιουνίου 1944 ιδρύεται, με πρωτοβουλία του Μάρκου Βαφειάδη, σλαβομακεδονικό τάγμα στην Έδεσσα που υπάγεται στο 30ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ! Στις 2 Αυγούστου 1944, στο χωριό Χαλάρα (Pozdivista) της Καστοριάς, ιδρύεται το σλαβομακεδονικό τάγμα Φλώρινας-Καστοριάς, γνωστό ως Τάγμα Goce.

Ας κάνουμε ένα χρονικό άλμα. Είναι 30 Ιουλίου 1963 στη Μόσχα. Απονέμεται στον τότε βουλευτή της ΕΔΑ, Μανώλη Γλέζο το «Βραβείο Ειρήνης Λένιν».

Ένας Καναδός δημοσιογράφος, (χώρα στην οποία οι Μακεδονικές οργανώσεις είχαν ισχυρό λόμπυ) ρωτάει τον Γλέζο την άποψή του για το Μακεδονικό.

Και ο συνεπής κομμουνιστής διατυπώνει την ελπίδα πως «τριμερείς βαλκανικές διαπραγματεύσεις θα επέτρεπαν εις δεδομένην στιγμήν την ίδρυσιν μιας αυτονόμου Μακεδονίας». 

Την είδηση μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και φυσικά γίνεται μείζον θέμα.

Ο Γλέζος στην αρχή προσπαθεί να το μαζέψει, μετά το διαψεύδει, όμως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιμένει επιβεβαιώνοντας την είδηση με επίσημη απάντηση που έστειλε στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Γλέζος και η ΕΔΑ απειλούν με μηνύσεις τις οποίες ουδέποτε κάνουν.

Οι Αμερικανοί

Οι αμερικανοί σε έγγραφο του 1944 ή 1945 αντιτίθεται σφοδρά στην επιχειρούμενη δόλια αρπαγή του ονόματος.

Οι Έλληνες πολιτικοί τι έκαναν ;

Προφανώς την πάπια, δεν μιλούσαν ίσως προσπαθώντας να λύσουν άλλα προβλήματα όπως πώς να φτιάξουν 120 ασφαλιστικά ταμεία και τρόπους να διορίζουν.

Και φτάνουμε στα 1990

Εθνική γραμμή δημιουργήθηκε ενδεχομένως για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή αποφασίσθηκε η γραμμή «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα».

Στη συνέχεια μάλλον παραβιάσθηκε στην πράξη.

Και ερχόμαστε στο 2008, όταν η Ελλάδα δεν επέτρεψε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Τότε ουσιαστικά υιοθετήθηκε η θέση «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Οι Έλληνες πολίτες έκτοτε τι έκαναν;;;

Με άθλιες δικαιολογίες του τύπου δεν προλαβαίνω, δεν έχω χρόνο, έχω προβλήματα, αποφεύγουμε συστηματικά να γίνουμε ενεργοί πολίτες.

Αφήνουμε την ζωή μας και την πατρίδα μας στα χέρια ανίκανων, αδιάφορων και επικινδύνων.

Πρόσφατα ο κύριος Μάκης Μπαλαούρας σε βιντεακι στην βουλή ακούγεται καθαρά να λέει ότι ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι στα αγγλικά.

Δεν μπαίνουν στο κόπο να τα μεταφράσουν, και από τους 300 πόσοι τα διαβάζουν;

Πως αντιμετωπίζουν το θέμα ξένοι επίσημοι οργανισμοί και καθηγητές πανεπιστήμιων;

Με ειρωνική διάθεση άλλα και ξεκάθαρα. Αφορίζουν εμάς τους Έλληνες που σκοτώνουμε την ιστορία μας.

Νάσιοναλ Τζεογραφικ, Οξφόρδη, Πανεπιστήμια Παρισιού, 100 αμερικανοί ακαδημαϊκοί σε μια επιστολή κλπ.

Συνέπειες της εκχώρησης

Χάνεται η Μακεδονική Ταυτότητα, την καπαρώνουν οι γείτονες.

Η δίκη μας Μακεδονία θα είναι στην σκιά.

Στην συλλογική συνείδηση των λαών σε 1-2 γενεές εκείνη θα είναι η Μακεδόνα για τον απλούστατο λόγο ότι οι άνθρωποι δεν σκέφτονται, δεν ενημερώνονται , δεν αξιολογούν.

Θα χαθούν τοπικές ονομασίες προϊόντων.

Επίλογος

Αν τους δώσουμε το όνομα Μακεδονία σε 1-2 γενιές από σήμερα στην συνείδηση του κόσμου όλου του πλανήτη θα έχουν καθιερωθεί αυτοί ως απόγονοι των μακεδόνων και δικαιολογημένα.

Είναι η κερκοπορτα και απαρχή του τέλους της Μακεδονίας μας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η μια και μοναδική Μακεδονία που ήταν παγκόσμιο σύμβολο περνάει σε άλλα χέρια και η δίκη μας θα είναι στην σκιά της.

θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Ποια αρετή όμως; Χάθηκε με τους αρχαίους Έλληνες

Πρώτα πρέπει να θυμώνουμε με τον εαυτό μας γιατί εμείς πρώτοι επιτρέψαμε να συμβούν όλα αυτά, με τους πολιτικούς που ψηφίζουμε.

Έπειτα πρέπει 5 εκατ Έλληνες να βγούμε στους δρόμους και να βαδίσουμε στην βουλή και να διώξουμε όλους αυτούς τους μίζερους και αχρήστους και αμόρφωτους που κατοικοεδρεύουν εκεί μέσα.

Εμείς τους βάλαμε, Εμείς πρέπει να τους διώξουμε.

Με εκτίμηση

Δρ Φάνης Α. Τσαπικούνης

https://eleftheriskepsii.blogspot.com/2018/06/blog-post_216.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FIpByvH+%28ΕΛΕΥΘΕΡΗ+ΣΚΕΨΗ%29

με εκτίμηση

 

Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Η Μία και Μόνη Λύση


Η Μία και Μόνη Λύση

Μελετώντας την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ιστορία θα καταλήξουμε σε μερικές πολύ σημαντικές διαπιστώσεις.

Ας δούμε μερικά γεγονότα:

Σαλαμίνα 480 πχ και Πλαταιές 479 πχ: Οι έλληνες νικούν

Συνέδριο Σικυώνας (δεύτερο μισό δεύτερου πχ αιώνος): Οι μισοί αποφασίζουν αντίσταση και οι άλλοι μισοί προσχωρούν στους ρωμαίους. Ακολουθεί υποδούλωση στους ρωμαίους που μετεξελίχθητε σε Βυζαντινή αυτοκρατορία και ακολούθησε η Οθωμανική. Σύνολο 2 χιλιετηρίδες σκλαβιάς.

Επανάσταση 1821: Στην αρχή ενωμένοι οι έλληνες νικούν και μετά ακολουθεί ο εμφύλιος 1823-1825. Η είσοδος των μπαρουτο ακάπνιστων πολιτικών (Μαυροκορδάτος, Κωλέτης κλπ) και η μοναδική ικανότητα των πολιτικών σαν τρωκτικά να παρεισφρήουν και να καρπούται τα μέγιστα ΚΑΘΩΣ και η λατρεία της καρέκλας της εξουσίας οδηγούν σε τέτοια εξασθένιση που η επανάσταση καταρρέει μπροστά στον Ιμπραήμ. Την κατάσταση σώζει ο αγγλο γαλλο ρωσικός στόλος στην ναυμαχία της Πύλου.

Ναύσταθμος 1831: ο Μιαούλης καίει τον ελληνικό στόλο.

Ιταλική επίθεση 1940: ενωμένοι οι έλληνες νικούν.

Γερμανική επίθεση 1941: οι γερμανοί μπαίνουν από το τριεθνές αφότου η Γιουγκοσλαβία άλλαξε πλευρά κατόπιν πραξικοπήματος. Μια ελληνική μεραρχία κινείται για να τους κλείσει το δρόμο ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ. Και οι γερμανοί ξεχύνονται προς την Θεσσαλονίκη. ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥΣ.

Απελευθέρωση 1944 – Εμφύλιος 1945-1946-1949: Οι ανθελληνικές κινήσεις και προδοσίες εκατέρωθεν είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από την κατοχή. Με την απελευθέρωση χάθηκαν χιλιάδες ζωές και οι φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα σε κάνουν να θέλεις να αλλάξεις υπηκοότητα και ιθαγένεια. Εκτελέσεις, βιασμοί και γκρέμισμα σε βάραθρα. Οι έλληνες σε έλληνες.

Μεταπολίτευση 1974- σήμερα: και μετά ήρθε η δημοκρατία και την έφερε η γενιά του πολυτεχνείου και αναδείχτηκαν σε μαστόρια πολιτικούς παραλληλιζόμενοι μόνο με τα χειροτέρα τρωκτικά, αυτά που κουβαλανε μαζί τους την πανούκλα. Όπως και το 1822 έτσι και σήμερα μέσα από πελατειακές και ψηφοθηρικές σχέσεις και το χτίσιμο κομματικού κράτους η χώρα μας οδηγείται στον γκρεμό.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;   ΝΑΙ.   ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Η ΜΑΧΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΩΚΤΙΚΑ κ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

Ο εχθρός δεν είναι οι ξένοι και οι ευρωπαίοι, αλλά αυτοί δεν είναι και φίλοι. Μπορούν όμως να είναι συνεργάτες και μάλιστα καλοί αλλά εξαρτάται από εμάς.  

Μετά από προσεκτική επίπονη και σε βάθος χρόνου μελέτη διαπιστώσαμε ότι αν υπάρχει μια ελπίδα να ξεπεράσει η Χώρα την κατηφόρα, αυτή θα πρέπει να στηριχτεί στις δικές μας δυνάμεις.

Στην γεωπολιτική σκακιέρα θα πρέπει πάντοτε οι παράμετροι και τα δεδομένα να ζυγίζονται καλά και να λαμβάνεται η καλύτερη δυνατή και συμφερότερη για την Χώρα λύση και επιλογή.

Στην παρούσα οικονομική κρίση και κατηφόρα, που δρα ροκανίζοντας και φθείροντας τα θεμέλια του έθνους και υποδαυλίζει το μέλλον μας, θα πρέπει να πάψουμε να παραμυθιαζόμαστε και να αναζητούμε εξ ουρανού σωτήρες που τάζουν λόγια έργα και δις, θα πρέπει να ξεχάσουμε την καλοπέραση με δανεικά και να ματώσουμε όλοι σαν έθνος.

Όλοι, και όχι μόνο μερικοί, ξεκινώντας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους πρόεδρους οργανισμών, τους συμβούλους, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες, τα ΔΣ των κρατικών εταιρειών και των αναπτυξιακών εταιρειών των ΟΤΑ και φθάνοντας μέχρι τους δικαστικούς, τα στελέχη των ΔΕΚΟ, τους πιλότους και φυσικά τους κατέχοντες που φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς, ΕΕ, Τρόικα, ΔΝΤ, Μέρκελ κλπ. Να βλέπουμε παντού κατάσκοπους και πράκτορες που θέλουν να μας αφανίσουν. Το πρόβλημα έφτασε σήμερα σε αυτό το σημείο από Δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, δηλαδή από τους ψηφοφόρους, δηλαδή εμάς.

Όταν επί 40 χρόνια έφερναν στην Χώρα μας επιδοτήσεις και δανεικά (και μπορεί να ήταν πράγματι βάση σχεδίου να γίνουν όλα αυτά παροχές, και βεβαίως όταν κάνεις παροχές ποτέ τίποτε δεν σου φτάνει και νομοτελειακά καταλήγουν όλα αυτά σε χρέος) δεν μίλησε κανείς, δεν αντέδρασε ποτέ κανένας. (Ψέματα, τουλάχιστον δυο, ένας Χαραλαμπίδης και ένας Παριώτης ξεκίνησαν να φωνάζουν αλλά το 99,99999% του συστήματος αδιαφορούσε).

Όλα αυτά τα δανεικά και τις επιδοτήσεις τις νομιμοποιήσαμε εμείς οι έλληνες πολίτες με την ψήφο μας. Όταν τοποθετούσαμε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις στο κοινοβούλιο, οι οποίες συνέχιζαν τις παροχές και τις σπατάλες, νομιμοποιούσαμε τις παροχές και τις σπατάλες. Άρα αυτό θέλαμε. Άρα δεν μας φταίνε οι αγγλοσάξονες, μην τους κατηγορούμε.

Ποιος νοήμων έλληνας δεν αντιλαμβάνεται ότι κάποτε θα ερχόταν ο λογαριασμός; Όταν δανείζεσαι επί δεκαετίες κάποια στιγμή θα σου ζητηθούν τα χρήματα. Αλλά οι ανθέλληνες πρωθυπουργοί λίγο νοιαζόντουσαν.

Το ίδιο και αυτοί που τα έτρωγαν και οι παρέες τους.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Όλα τα πρόσωπα και πολιτικές κινήσεις που αγωνιούν για την χώρα μας πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν κάτω από τον ίδιο σκοπό.

Πανελλαδική κινητοποίηση με σκοπό την είσοδο στην βουλή.

Σχεδόν το 45% του ελληνικού λαού έχει γυρίσει την πλάτη στα υπάρχοντα κόμματα, άρα η κίνηση αυτή θα είναι εν δυνάμει κυβέρνηση.

Τα οικονομικά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη

Αξιοκρατία Αξιόλογη και διαφάνεια παντού

Αξιοκρατική τοποθέτηση προέδρων οργανισμών, προϊσταμένων και συμβούλων

Αξιοκρατική προώθηση Περιφερειαρχών και Δημαρχών

Κατάργηση του άρθρου 86 και κατάργηση κάθε είδους βουλευτικής ασυλίας

Ανεξαρτητοποίηση της Δικαιοσύνης – Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη

Αληθινή και πραγματική παιδεία με στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, συνεργασίας και ήθους (Βασισμένη στην αρχαιολογική γραμματεία και την Ελληνορθόδοξη διδασκαλία)

Μείωση φόρων και εισφορών στο 20% συνολικά

Μείωση φπα στο 11%, καυσίμων έως 1 ευρώ και ενεργειακού κόστους

Μείωση γραφειοκρατίας και έμφαση στην καινοτομία και ειδικά την υψηλή τεχνολογία

Καταπολέμηση φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου

Μείωση των κρατικών εταιρειών και οργανισμών στις απολύτως απαραίτητες

Μείωση σπαταλών και γενικό συμμάζεμα της δημόσιας διοίκησης και του κράτους

Μείωση μισθών με οροφή τις 3000 ευρώ. Κανείς δραχμή παραπάνω

Μείωση συντάξεων με οροφή στα 1000 ευρώ. Κανείς δραχμή παραπάνω

Συνεννόηση με Ευρώπη και εταίρους για πάγωμα τοκοχρεολυσίων για δυο χρόνια

Δημιουργία εθνικής πολίτικης με προοπτική 20ετίας σε κάθε κρίσιμο τομέα (γεωργία, τουρισμός, βιομηχανία, ναυτιλία, άμυνα, δημογραφικό, περιβάλλον, ενέργεια, πολιτισμός)

Στόχος

Η εξοικονόμηση 10 – 15 δις ευρώ ετησίως και η κατανομή τους ως έξης: 2 δις στην παιδεία, 2 δις στην υγεία, 3 δις στην άμυνα και 8 δις σε επιδοτήσεις για νέες παραγωγικές μονάδες και ειδικά για καινοτομία. Σε προγράμματα συνεχώς ανοικτά και με προτεραιότητα τους κατόχους διδακτορικών, ακολούθως σε συλλογικότητες επιστημονικών πεδίων και τέλος σε οποιονδήποτε έχει μια πολύ καλή ιδέα που αποδεικνύεται μέσα από ένα επιχειρηματικό σχέδιο (Business plan).

Ένα δις ευρώ εμπεριέχει 1000 εκατομμύρια ευρώ, αν μια καλή επένδυση είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ τότε χωρούν μέσα σε ένα δις 2000 επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας. Αν μια καλή καινοτόμα επένδυση απαιτεί 1 εκατ ευρώ τότε μέσα στο δις χωρούν 1000 παραγωγικές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας. Με 8 δις συνεπάγεται 8000 ή 16000 παραγωγικές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας ή καινοτομίας ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

Ένας χρόνος είναι αρκετός για να αλλάξει το κλίμα.

Πειθαρχία, αυστηρός έλεγχος και προσήλωση χρειάζεται και μόνο. Δηλαδή βούληση.

Μπορούμε να υπηρετήσουμε την Αλήθεια και το συμφέρον του τόπου μας;;;

Ο καθένας ας δώσει την δίκη του απάντηση μπροστά από ένα καθρέπτη κοιτώντας τον εαυτό του.

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Προϋπόθεση πρώτη

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Εντοπίζεται στα γονίδια και στην συμπεριφορά μας. Αρπαχτές, λαμογιά, κλέψιμο κ πολύ ψέμα έχει η καθημερινότητα μας τουλάχιστον στο ελεύθερο επαγγελματικό κομμάτι. Και όχι μόνο. Επέκταση της καθημερινότητας μας είναι και οι πολιτικοί μας, δηλαδή είναι καθ εικόνα και καθ ομοίωση μας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ είναι η νοοτροπία μας, το σάπιο πολιτικό σύστημα, η σάπια δημόσια διοίκηση, οι πελατειακές και ψηφοθηρικές σχέσεις και ο κομματικός και εξυπηρετικός συνδικαλισμός. Και φυσικά η προσωπική συμπεριφορά έκαστου των ελλήνων.

Ότι δεν μας φταίει κανένα δντ, τρόικα, ηπα, εε, Ρωσία, κίνα μερκελ, βελκουλεσκου ή ο ολλανδός πρώην υπουργός οικονομίας.

Προϋπόθεση δεύτερη

Δεν είναι ούτε το ευρώ ούτε η δραχμή το πρόβλημα μας.

ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ περί ευρώ ή δραχμής;

Και στο κάτω κάτω αν επιστρέψουν όλες οι χώρες στο εθνικό νόμισμα και περιχαρακωθούν γύρω από τα σύνορα τους και τον εαυτούλη τους τότε σε μισό αιώνα ακόμα μία γενικευμένη πολεμική σύρραξη θα λάβει χώρα στην γερασμένη ήπειρο μας και θα σκοτώνονται άνθρωποι και θα πεθαίνουν από την πείνα και θα βιάζονται αδιακρίτως γυναίκες. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;;;

Βεβαίως οι σημερινοί 70μηνταρηδες δεν κοιτάζουν στο μέλλον αλλά στην δραχμή με την οποία οι τσέπες θα γεμίσουν λεφτά. Ουδεμία πρόνοια για παιδιά και εγγόνια.

Αλλά και με την δραχμή πάλι θα πρέπει να ισχυροποιηθεί η οικονομία. Αν η οικονομία είναι σαν και την σημερινή τότε η κατρακύλα θα είναι αδιάκοπη και οι υποτιμήσεις θα διαδέχονται η μια την άλλη. Ρωτήστε τους μεγαλύτερους που φωνάζουν για την δραχμή τι θυμούνται από υποτιμήσεις.

Μακρυγιάννης, Αγία Ειρήνη, 3ης Σεπτεμβρίου 1843

«Η αρετή και ο πατριωτισμός και η φρονιμάδα κάνουν την πατρίδα να υπάρξει και να ευτυχήσει» / Η κακία και η ΄διοτέλεια χάνουν την πατρίδα και την χάνουν και ζημιώνονται όσοι μένουν ζωντανοί»!

http://idryma-kleisthenis.blogspot.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>