«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Μακεδονική»! «Μάς είπαν έναν μύθο σαν να είμαστε παιδιά»

ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γιατί η πρόταση μομφής είναι fast track διαδικασία χωρίς ουσία;
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης:

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, κοροϊδεύουν τον λαό!!!

Και το θέατρο καλά κρατεί!

Εκ του ασφαλούς ο μεν το παίζει πατριώτης, για να λέει ότι κάτι έκανε με την κατάθεση μομφής και ο άλλος, ότι έχει την πλειοψηφία του λαού!

Είναι πολλοί οι προδότες πατριώτες για να δούμε να ξημερώνει αυγή!!!Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Ελαμψε η αιτία επικλήσεως τού 1977 και πολλών άλλων χρονολογιών: αναγνωρίστηκε επισήμως κατά τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια η βουλγαροσερβική σλαβική γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική».

Δόθηκε επισήμως ένα όνομα με το οποίο η γλώσσα αυτή δεν έχει καμία σχέση.

Τόσος μόχθος, τόσες προσδοκίες, γέννησαν τόση πίκρα και τόση αίσθηση ματαίωσης…

Γράφαμε, εξηγούσαμε, τεκμηριώναμε, επιχειρηματολογούσαμε και νομίζαμε ότι κάποιος από τους ιθύνοντες που διαπραγματεύονται και λαμβάνουν τις αποφάσεις για το σκοπιανό θέμα θα μας ακούσει.

Τίποτε.

Τώρα ο αφελής γράφων τις γραμμές αυτές καταλαβαίνει γιατί ο ευφυής υπουργός παρέπεμπε πεισματικά στο 1977.

Γιατί επιζητείτο εκ των υστέρων δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα.

Είχε αποφασισθεί προφανώς μέσα στο δούναι και λαβείν της διαπραγμάτευσης να αναγνωριστεί και να προσφερθεί χαριστικά η ονομασία της σλαβικής γλώσσας των Σκοπιανών σαν «μακεδονική» και ανεζητείτο δήθεν «προηγούμενο» και δήθεν «ιστορικό έρεισμα».

Ετσι το των Σκοπιανών διπλωματικό «επιχείρημα» (ρητά μόλις από το 1991 που αυτονομήθηκε η ΠΓΔΜ) πως τάχα η γλώσσα τους είναι η «μακεδονική», η χρήση δηλ. εκ μέρους των Σκοπιανών μιας ψευδώνυμης ονομασίας για μια γλώσσα η οποία δεν είναι παρά ένα βουλγαροσερβικό ιδίωμα, δηλ. μια σλαβική γλώσσα, που γι’ αυτό άλλωστε γράφεται με τοσλαβικό κυριλλικό αλφάβητο όπως όλες οι σλαβικές γλώσσες, αναπαρήχθη κατά κόρον από γνωρίζοντες την αλήθεια και από άλλους μη έχοντες ιδέαν του θέματος ως μη ώφελον.

Εγώ να εξηγώ δημόσια [Protagon, Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος, πλήθος ραδιοφωνικών συνεντεύξεων και μια τηλεοπτική τι συζητήθηκε το 1977, ένα τεχνικό θέμα πώς θα τυποποιηθούν αποκλειστικώς τα γεωγραφικά ονόματα χωρών με λατινικό αλφάβητο  (όπως η Γιουγκοσλαβία τότε, αλλά και η Ελλάδα και η Κίνα και οι αραβικές χώρες και το Ισραήλ και οι χώρες τής Σοβιετικής Ενωσης και πολλές άλλες χώρες), να εξηγώ ως συμμετασχών ότι αυτό ήταν το θέμα της 3ης Διάσκεψης την Ηνωμένων Εθνών στην Αθήνα («the standardization of geographical names») και κάποιοι επίσημοι (υπουργοί και βουλευτές τής κυβέρνησης) να συνεχίζουν να μιλούν αυτοί -όχι οι Σκοπιανοί!- για δήθεν αναγνώριση εκ μέρους μας της γλώσσας των Σκοπίων ως «μακεδονικής»!… Στην Αθήνα, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υπουργό τον (επιστήθιο φίλο και συνεργάτη του) υπουργό του Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τρυπάνη, με εμάς μια ομάδα γλωσσολόγων και γεωγράφων, δηλ. ειδικών για το θέμα επιστημόνων και όχι διπλωματών (όλων μας εκπεφρασμένα αντίθετων με διάφορες ευκαιρίες σε κάθε σκέψη για ψευδώνυμη ονομασία της γλώσσας των Σκοπίων ως «μακεδονικής») αναγνωρίστηκε -άκουσον άκουσον- το 1977 «μακεδονική» γλώσσα!

Skopia_Language_603842132

Δεν αναγνωρίσαμε ποτέ «μακεδονική γλώσσα»

Πατήστε εδώ

Και εγένετο φως. Ελαμψε η αιτία επικλήσεως του 1977 και πολλών άλλων χρονολογιών: αναγνωρίστηκε επισήμως κατά τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια η βουλγαροσερβική σλαβική γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική».

Δόθηκε επισήμως ένα όνομα με το οποίο η γλώσσα αυτή δεν έχει καμία σχέση. Αντιστάθμισμα: Θα αναφέρεται κάπου στη συμφωνία ότι η επισήμως αναγνωριζομένη από την Ελλάδα γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική» δεν είναι μακεδονική αλλά σλαβική!…

Τότε, αφού και οι δύο πλευρές συνομολογούν ρητά ότι είναι (όπως πράγματι είναι) σλαβική γλώσσα, γιατί συμφωνούμε να λέγεται «μακεδονική», όνομα που παραπέμπει ρητά στην ελληνική γλώσσα τής Μακεδονίας (αρχαία, νέα και σύγχρονη);

Δεν είναι αυτό ιδιοποίηση και σφετερισμός ενός εθνικού ονόματος για μια γλώσσα που σε σχέση με τους ομιλητές της (εννοώ τους Σκοπιανούς) έχει άλλη εθνική προέλευση;

Και δεν γίνεται ο σφετερισμός αυτός για τον προφανή λόγο, ότι μια εθνική γλώσσα είναι και καθοριστικό συστατικό εθνικής ταυτότητας, μιας άλλης δηλ. ταυτότητας από την πραγματική ιστορική ταυτότητα που έχουν οι πολίτες των Σκοπίων;

Είναι σοβαρό και πειστικό να επιχειρηματολογούμε ότι ο κόσμος που θα λέει τη γλώσσα των Σκοπίων «μακεδονική» θα σπεύδει εν συνεχεία να αναζητεί τη συμφωνία που θα έχει υπογραφεί και στην οποία θα πληροφορείται ποια είναι η καταγωγή και η υπόσταση αυτής της δήθεν «μακεδονικής»;

Ο Πλάτων λέει κάπου στον Σοφιστή «φαίνεται να μας είπαν έναν μύθο ο καθένας σαν να είμαστε παιδιά» ῦθόν τινα ἕκαστος φαίνεταί μοι διηγεῖσθαι παισίν ὡς οὖσιν ἡμῖν). 

Αυτό συμβαίνει και στην αντιμετώπιση που έχουμε όσοι πονάμε την Ελληνική της δικής μας, ιστορικά καταξιωμένης, Μακεδονίας που αναγκαζόμαστε -έστω και με καθυστέρηση- να υποστηρίζουμε στην παρούσα συγκυρία. «Μας λένε έναν μύθο σαν να είμαστε παιδιά»…

Τόση διαπραγμάτευση, τόσος μόχθος, τόσες προσδοκίες, γέννησαν τόση πίκρα και τόση αίσθηση ματαίωσης.

Τελικά, ως προς τη γλώσσα τουλάχιστον φαίνεται να ισχύει το δινεν ρος καί τεκε μν…

* Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής της Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

http://www.protagon.gr

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

4 comments to «Μακεδονική»! «Μάς είπαν έναν μύθο σαν να είμαστε παιδιά»

  • .
    .
    .
    .
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ …………
    .
    .
    ΟΣΟ ΤΟ ΕΓΩ ΔΙΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΕΙΣ !
    .
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !
    .
    ΕΝΑ- ΔΥΟ – ΤΡΙΑ ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΣΠΑΣ ……………
    .
    ΟΜΩΣ 50-100 ΜΑΖΙ ΣΕΝ ΣΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ………..
    .
    .
    .
    .
    .
    Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ13 Ιουνίου 2018 – 9:25 μ.μ.
    .
    ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ
    ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΝ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
    ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ
    ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ
    ΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ
    ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ
    ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Ή ΕΝΑ ΟΧΙ

    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΠ

    ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΟΣΩΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ

    https://attikanea.blogspot.com/2018/06/blog-post_918.html
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • .
    ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ !
    .
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ………………..
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-Yo8kKINGD2U/V_PHm8o1DzI/AAAAAAACNHc/SR0Q2OI_gz0PGxoilOszenCENXMmzx35gCLcB/s640/%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B1%2B13239013_898405810287063_1920042570257268331_n.jpg
    .
    https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/1601504_548885481889538_6309542346774534832_n.jpg?oh=a858ee0ef7127ebb007feca0c2407b0f&oe=58432B6A
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-Iz-m4qCzUXk/Vzdf_Qvf7AI/AAAAAAAD-yc/YrM0FDDDl2YHG1ZsGENQw3kN9vR7f9gdQCLcB/s640/ivan-megas-ischiroteri-ekriktiki-siskevi-kataskevase-pote-anthropos.jpg
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-Ee6l8tUigCg/WBJ8gX9cRII/AAAAAAACOmg/jMiXQXzubhUPP5-R9GVpiXx4m6hoeBawgCLcB/s640/14666325_1195908823804290_5908021732427939750_n.jpg
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-iqbnnnbPA_E/V_ET9PSyG0I/AAAAAAACQKM/Ob4X8J5rWKUb_zQTvHyIrSCbAlPNOP_7ACLcB/s400/14516536_715315661957300_3595839122658034403_n.jpg
    .
    https://scontent.fath1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/12495115_836509563144837_1811250497527743361_n.jpg?oh=fba5675e5bdcb1c9f674d8bf5e45c448&oe=590EA04D
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-xTV86EgFNec/WDYVcKpmG8I/AAAAAAACQOs/nGkl4kfqbPsfW9x_FlL7Sgal1QHKquYGQCLcB/s640/13879295_243516342708401_2034178042736972028_n.jpg
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-D2gXzwt71yo/WI-cEDO9orI/AAAAAAAA1DA/HgqCLTIzZ6wmV4oBdij1vZq_VpJ8CCa1gCLcB/s640/%25CE%2598%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%2595%25CE%25A3.png
    .
    https://scontent.fath1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14572287_10153734657915213_6700423578307473061_n.jpg?oh=18b846a1a13b5bfcae9203eeb07387c2&oe=5863983D Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος

    .
    Εἶσ’ Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς ; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε…
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-moPEgetocPw/VMAhNY4_oZI/AAAAAAABfyc/NejGNmQ2Rko/s1600/2004_539788746044565_1904766681_n.jpg
    .

    ============================================================================================================================================================================================================================

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    Φυλᾶτε τὴ Γῆ Σας καὶ τὴν Τιμή της, μόνο μὲ Σπαθί.
    .
    .
    Τὰ πάντα στὴ Ζωὴ
    .
    -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ-
    .
    κατακτῶνται μὲ τὸ ΣΠΑΘΙ.
    .
    Καὶ ἔτσι εἶνε καὶ μόνο ἔτσι ΠΡΕΠΕΙ νὰ εἶνε.»
    .
    .
    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1871-1910)
    .
    Ὁ προφήτης τοῦ Ἑλληνισμοῦ
    .
    .
    .
    .
    .
    ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=6EvhNLjsTP4
    .
    .
    ΠΗΛΕΥΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 10 Απρ 2011
    .
    http://pyrron.blogspot.com/
    Σύμφωνα με μαρτυρία του Παυσανία,
    ο στρατηγός Παυσανίας σαράντα χρόνια μετά την μάχη
    μετέφερε τα οστά του Λεωνίδα στην Σπάρτη
    όπου και υπάρχει μέχρι σήμερα ένας λιτός τάφος, το Λεωνιδαίο,
    ένα ναόμορφο οικοδόμημα όπου,
    σύμφωνα με την παράδοση,
    μεταφέρθηκαν και ετάφησαν τα οστά του ένδοξου βασιλιά
    που έχει χρονολογηθεί ότι κτίστηκε την εποχή της μάχης των Θερμοπυλών,
    και έχει συνδεθεί επί χιλιετηρίδες στην λαϊκή συνείδηση με τον Λεωνίδα,
    βρίσκεται κοντά στην μεγαλοπρεπή εκκλησία του Οσίου Νίκωνος του μετανοείτε……..
    Ο Λεωνίδας δεν είναι απλά μια περασμένη στιγμή της Ιστορίας
    αλλά είναι ολοζώντανος
    στο εθνικό υποσυνείδητο
    και φωνάζει μέσα στους αιώνες..
    .
    .
    Giorgos RockyΠριν από 2 χρόνια
    .
    ΜΟΛΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!
    ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ…!!!
    ΧΑΡΗ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΚΑΙ Σ’ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!!!
    .
    .
    Ελλάνιος ΛύκοςΠριν από 2 χρόνια
    .
    Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι.

    .
    .
    ellhnas74Πριν από 4 χρόνια
    .
    .
    ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!
    .
    .
    Giannos GeorgiouΠριν από 5 χρόνια
    .
    ερχομεθα..
    κατεβαινουμε απο τα βουνα ελευθεροι
    να αποταξουμε οτιδηποτε ανθελληνικο που ριζωσε στις καρδιες σας.
    .
    .

    Λυγκέας – Διαδικτυακός ΔίαυλοςΠριν από 7 χρόνια
    .
    @Phaedrusgr Το διατύπωσες τέλεια, φίλε Φαίδρε!
    Χαίρε κι εσύ φίλε Πηλέα, ακαταπόνητε!
    Ο Λεωνίδας και οι 300 -που αποτελούσαν την βασιλική του φρουρά-
    είναι τα αθάνατα Φρουρητικά Πνεύματα τής Διαχρονικής Ελλάδος,
    διότι με την υπέρτατη Θυσία τους πέρασαν στην αθανασία ως Αρηίφατοι!
    Συνεχώς μας εμπνέουν,
    συνεχώς μας καθοδηγούν!
    .
    .

    ellaniostheosΠριν από 7 χρόνια
    .
    τα λογια ειναι περιττα οταν πας να ξεστομισεις το ονομα ΛΕΩΝΙΔΑΣ,
    κανεις δεν ηταν αλλα ουτε και θα γινει ΛΕΩΝΙΔΑΣ,
    ΑΥΤΟΣ διδαξε σε ολο το κοσμο τη λεξη
    ελευθερια ανεξαρτησια και αγαπη για τη πατριδα,
    ΑΥΤΟΣ και μονο ΑΥΤΟΣ
    πρεπει να ειναι ο θεος των θεων για τους ελληνες
    και οχι κατι που δεν υφισταται και δεν υπαρχει,
    να σαι καλα αδερφε πηλεα
    μαγευτικο και απολυτα ενημερωτικο το εικονοληπτικο σου δειγμα
    για τους ελληνες που ξεχνουν……
    .
    .

    PARA7HRH7H5Πριν από 7 χρόνια
    .
    @Pilaeus Το είχα πει και στο τέρμι παλιά…
    Καμιά θρησκεία
    δεν μπορεί να εξηγήσει στο φιλοσοφικό της πλαίσιο
    την θυσία του Λεωνίδα και των 300… ΚΑΜΙΑ!
    Ούτε καν η αρχαία Ελληνική πιστεύω,
    γιατί μην ξεχνάμε ότι οι ιερείς της εποχής, αρνήθηκαν στον Λεωνίδα
    να ανεβάσει στρατό, λόγω των Κάρνειων.
    Συμπέρασμα: προκύπτει μια θύσια πέρα από τα όρια Θεών και ανθρώπων
    και συνεχίζει να εμπνέει χιλιετίες τώρα….
    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ

    .
    .
    Νίκος ΣάμιοςΠριν από 6 χρόνια
    .
    Λαοί που έβαλαν την φιλοθεΐα να υπηρετήσει την φιλοπατρία
    εξουσιάζουν σήμερα,
    και είσαι από τους λίγους που γνωρίζουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.
    Οφείλω να ομολογήσω ότι η απίστευτα καλή η ερώτηση σου με προβλημάτισε,
    δεν το είχα σκεφτεί έτσι…
    .
    .
    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1871-1910)
    .
    Ὁ προφήτης τοῦ Ἑλληνισμοῦ
    .
    «Ντροπή Σας νὰ συζητᾶτε μὲ τὸν Σκυλόφραγκο ἂν ἡ Μακεδονική Σας Γῆ εἶνε Δική Σας Γῆ.
    .
    Καὶ νὰ τὸν πείσῃς, δὲν τὸν πείθεις τὸ Λῃστή.
    .
    Ἢ μόνος του ἢ μὲ Σμπίρους βαλτοὺς θὰ προσπαθήσῃ νὰ Σᾶς πάρῃ κάθε Γῆ.
    .
    Οἱ Πολιτισμοὶ ποὺ Σᾶς ἔμαθαν οἱ Δασκαλοτσούσιδες νὰ προσκυνᾶτε μπρούμυτα,
    .
    Σᾶς καμπανίζουν κατάμουτρα μὲ ἄγρια χαστούκια:
    .
    Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.
    .
    Καὶ εἶνε ἀνήθικον καὶ ἄσκοπον καὶ τὸ νὰ Σᾶς δώσουν καὶ τὸ νὰ δεχθεῖτέ τι.
    .
    Καὶ νὰ Σᾶς δώσουν, ἂν εἶσθε Σάπιοι, ὁ πρῶτος Δυνατὸς θὰ Σᾶς τὸ πάρῃ.
    .
    Τὸ Ἠθικὸν εἶνε ἂν εἶσθε Σάπιοι, νὰ Σᾶς ξεπατώσουν καὶ καθαρίσουν τὴ Γῆ.
    .
    Φυλᾶτε τὴ Γῆ Σας καὶ τὴν Τιμή της, μόνο μὲ Σπαθί.
    .
    Πάψετε Σαπιοδάσκαλοι καὶ Σαπιορήτορες
    .
    -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- νὰ ἐξευτελίζετε τὴ Φυλή.
    .
    Πάψετε Παλιόγρηες τὶς κλάψες, τὰ σάλια, τὰ μελάνια καὶ πιάστε τὸ ΣΠΑΘΙ.
    .
    Τὰ πάντα στὴ Ζωὴ
    .
    -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ-
    .
    κατακτῶνται μὲ τὸ ΣΠΑΘΙ.
    .
    Καὶ ἔτσι εἶνε καὶ μόνο ἔτσι ΠΡΕΠΕΙ νὰ εἶνε.»
    .
    .
    http://pheidias.antibaro.gr/giannopoulos.html
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ …
    .
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …………..
    .
    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, Δικηγόρου Ἀθηνῶν
    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ
    Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Κίμωνος Παντελίδου, Δικηγόρου Ἀθηνῶν, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.
    ΠΡΟΣ
    Τόν Ἀξιότιμον Πρόεδρον τῆς Δημοκρατίας τῆς Ἑλλάδος κ.κ. Προκόπην Παυλόπουλον.
    Ἀξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
    Εὐλαβῶς Σεβομένη τόν Ὓψιστον θεσμόν τοῦ Πολιτεύματός μας, εὑρίσκομαι εἰς τήν θλιβεράν ἀνάγκην νά Σᾶς θυμίσω τά κάτωθι:

    1. Κατά τό Ἂρθρον 33§2 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματός μας ἐδώκατε τόν κάτωθι ὃρκον:
    «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιτότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και της ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».
    2. Ὡς διακεκριμένος ἐπιστήμων γνωρίζετε καλύτερον ὃλων ὃτι ὁ Αὐτόχθων Ἑλληνικός Λαός ἒχει πληγῆ κατάφωρα εἰς ἃπαντας τούς τομεῖς νομιμοφανῶς ὑπό τήν ἀπειλήν τῆς δῆθεν ἀνάγκης τῶν μνημονίων μέ τά «γνωστά» παρεπόμενά των, κυριολεκτικῶς κατεχόμενος ἀπό τήν «ΤΡΟΪΚΑ ἢ ΘΕΣΜΟΥΣ» ἀφαιμασσόμενος ἀπό κακόβουλα καί ἐξωφλημμένα δάνεια, διωκόμενος εἰς ἐξορίαν πέραν τῆς Πατρίδος, ἐμπαιζόμενος ἀπό «τούς περιφήμους ἑταίρους» τόσον εἰς τήν Εὐρωπαϊκήν Ἓνωσιν ὃσον καί εἰς τούς Διεθνεῖς Ὀργανισμούς, ἐκτοπιζόμενος μεθοδικῶς ἀπό «δῆθεν» πρόσφυγες.
    Ἀξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
    • Ὁ αὐτόχθων Ἑλληνικός Λαός ἒχει γενοκτονηθῆ!
    • Ἡ Ἱερά Ἑλλάς «ἁρπάζεται» συστηματικά καί ἀπειλεῖται ἡ ἐδαφική ἀκεραιότης της.
    • Ἡ Ἱερά Ἑλλάς ἐμπαίζεται εἰς τό Πρόσωπόν Σας ἀπό τήν Μέρκελ, τόν Γιούνκερ, τόν Ζάεφ, τόν Ἐρντογάν, τόν Ράμα ἀλλά καί ἀπό τούς ἐκπροσώπους τῆς Ἑλληνικῆς Βουλῆς καί τῆς Κυβερνήσεως οἱ ὁποῖοι ἀρνοῦνται νά δώσουν τόν Συνταγματικόν Ὃρκον τους εἰς τήν Ἁγίαν Τριάδα καί νά πείθωνται εἰς τάς Συνταγματικάς ἐπιταγάς.
    Ἀξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
    Ἡ Κυβέρνησις καί ἡ Διοίκησις παραβαίνουν ἀνηλεῶς τάς διατάξεις τῶν ἂρθρων τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος.
    Πάντα τ’ ἀνωτε΄ρω δέν χρειάζεται ν’ ἀναλυθοῦν διότι τά γνωρίζετε παντός ἑτέρου καλύτερον.
    Ὃμως καί ὁ Ἑλληνικός Λαός γνωρίζει.
    Καί ἑγώ ὡς Ἑλληνίδα πολῖτις γνωρίζω τά δικαιώματα καί τάς ὑποχρεώσεις μου, ὃπως ἀπορρέουν ἀπό τόν Ἀνώτατον Καταστατικόν Χάρτην τῆς Πολιτείας μας.
    Ὃθεν Δ ι α μ α ρ τ υ ρ ο μ έ ν η, δι’ ὃσα ἐπιτρέπετε νά διαπράττωνται εἰς βάρος μου καί εἰς βάρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ καί τοῦ Ἒθνους μου.
    Σᾶς ὑ π ε ν θ υ μ ί ζ ω τάς ἐκ τοῦ Συντάγματος ὑποχρεώσεις Σας ἒναντι τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ καί τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἒθνους καί
    Σᾶς κ α λ ῶ – ἒχουσα ἐκ τοῦ Συντάγματος τό Δικαίωμα ἃμα δέ καί τήν ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΝ – εἰς τήν ἐφαρμογήν τῶν Διατάξεων τοῦ Συντάγματος τῆς Ἑλλάδος.
    Μέ τήν ἐπιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μου ἁρμόδιος Δικαστικός ἐπιμελητής ἐπιδότω νομίμως πρός τόν κ. Προκόπην Παυλόπουλον, Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας πρός γνῶσιν του καί διά τάς νομίμους συνεπείας, καλούμενον ὡς ἀνωτέρω, ἀντιγράφων ταύτην ἐν τῇ ἐκθέσει ἐπιδόσεώς του.
    Ἀθῆναι 5/3/2018
    Ἡ ἐξωδίκως διαμαρτυρομένη καί
    προσκαλοῦσα Δικηγόρος.
    Εστάλη από lampros stathopoylos lamstat@hotmail.com
    Την δημοσίευση έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΥΛΟΥΣ
    http://arxaiaithomi.gr
    .
    http://arxaiaithomi.gr/2018/03/05/%ce%b5%ce%be%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%e1%bc%b0%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82/#comment-12638

    .
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ……………………….
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>