«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η θητεία του Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εργασίας άφησε πίσω έναν νόμο – έκτρωμα που οδήγησε στο σφαγείο όλες τις συντάξεις.

Συγνώμη ζητώ από τους συνταξιούχους, που δεν έβαλα στον νόμο να τους παραχωρούν βαζελίνη!

ΚΑΤΡΟΥ λα

Ηταν τέτοιες μέρες, πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τις φανταχτερές γραβάτες και τα εναλλασσόμενα μαντιλάκια πέρναγε την είσοδο του υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου.

Μέσα μου ένιωσα μια βαθιά ανακούφιση που επιτέλους αυτή η έρμη η χώρα θα έχει έναν σοβαρό υπουργό Εργασίας.

Και αριστερό. Ανέσυρα από  τις μνήμες μου – από την παιδική μου ηλικία στη Λευκάδα – την εποχή που μεσουρανούσε ο γιατρός Ξενοφών Γρηγόρης, βουλευτής της ΕΔΑ, για τον οποίο όλοι «έπιναν νερό στο όνομά του» γιατί ήταν ο γιατρός του λαού.

Κι έδινε χωρίς να παίρνει, εκφράζοντας την κουλτούρα της Αριστεράς. Δυστυχώς οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν σύντομα.

Πίσω από τα φαντεζί κοστούμια κρυβόταν ένας αλαζονικός και αυταρχικός άνθρωπος που ήταν γνώστης των πάντων.

Δεν ρωτούσε, αλλά αποφάσιζε. Δεν ήξερε, αλλά και δεν ρωτούσε. Μιλούσε με έπαρση νομίζοντας ότι ήταν σε ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο.

Και το χειρότερο, δεν ήταν αριστερός.

Αλλα πίστευε, άλλα έλεγε και άλλα ψήφιζε.

Οπως η σημερινή, μεταλλαγμένη κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα ιδανικά σε δανεικά.

ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.

Οι μήνες πέρασαν ώσπου στις αρχές του 2016 παρουσίασε τον περίφημο νόμο για το Ασφαλιστικό. Ο νόμος-έκτρωμα που οδήγησε στο σφαγείο όλες τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ και επέβαλε τα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο νόμος Κατρούγκαλου – παρόλο που υπέστη αλλεπάλληλες τροποποιήσεις γιατί είχε καταρτιστεί… στο πόδι – εξακολουθεί να αποτελεί τη βαρβαρότερη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση όλων των εποχών.

Και φυσικά δεν έδωσε καμία ανάσα στο υπό κατάρρευση ασφαλιστικό σύστημα, ένα έρμαιο της υψηλής ανεργίας, του δημογραφικού και της έκρηξης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Οι επιπτώσεις του νόμου είναι δυσβάστακτες σε όλους τους συνταξιούχους (χωρίς να εξαιρεθούν οι συντάξεις χηρείας και οι αναπηρικές).

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019. Και φυσικά, παρά τις άγριες περικοπές, ο νόμος αυτός άνοιξε μια… τρύπα στο νερό, αφού αποφασίστηκαν να εφαρμοστούν νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό από το 2019. Ειδικότερα:

* Καταργείται στους ήδη συνταξιούχους από 1/1/2019 η προσωπική διαφορά στις συντάξεις. Παλαιοί συνταξιούχοι ευθυγραμμίζονται με τους νέους.

Χάνουν άμεσα έτσι έως 18% κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Ωστόσο, οι μειώσεις δεν θα είναι 18%, αλλά φτάνουν και στο 25%, γιατί δεν κόβεται μόνο σύνταξη λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων – καταργούνται ξεχωριστά και δεν μπαίνουν στο πλαφόν του 18%.

* Αυξάνονται (πάλι) στους αυτοαπασχολουμένους από 1/1/2018 οι ασφαλιστικές κρατήσεις ΕΦΚΑ.

Μεγαλύτερο απ’ ό,τι το 2017 θα είναι το 2018 και το 2019 το χαράτσι εισφορών στον ΕΦΚΑ για ένα και πλέον εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες γιατί οι εισφορές που πλήρωσαν το προηγούμενο έτος θα θεωρούνται εισόδημα και επί αυτού του εισοδήματος θα υπολογίζονται οι νέες εισφορές.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 30%. 

Πάντως, οι μειώσεις στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου κυμαίνονται έως και 30%. Κι όχι μόνο.

Η περίφημη προσωπική διαφορά στις συντάξεις – την οποία εφηύρε πέρυσι ο Κατρούγκαλος- θα καταργηθεί μετά το 2018. Μάλιστα, όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος πλέον, οι κατώτατες συντάξεις 15ετίας που απονέμει ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους ξεκινούν από 195,90 ευρώ για σύνταξη χηρείας, από 288 ευρώ για μειωμένη σύνταξη γήρατος και δεν ξεπερνούν τα 414,90 ευρώ (μεικτά) έναντι των 486 ευρώ πριν από τον Ν. 4387/2016.

Οι νέες χαμηλές κατώτατες συντάξεις οφείλονται στον νέο τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς η εθνική σύνταξη είναι παγιωμένη και ανέρχεται σε 384 ευρώ με 20ετία και σε 345 ευρώ με 15ετία.

Ειδικά για τους χαμηλόμισθους, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι μόνο 11,55% επί των αποδοχών για τα 15 έτη ασφάλισης, δηλαδή για μέσες αποδοχές 400 ευρώ η ανταποδοτική σύνταξη είναι 46,20 ευρώ, για 500 ευρώ είναι 57,75 ευρώ και για 600 ευρώ είναι 69,30 ευρώ.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. 

Στον αντίποδα, η εθνική σύνταξη ανέρχεται σε 384 ευρώ μηνιαίως μόνο εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης, ενώ μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών.

Για τα 15 έτη ασφάλισης, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης είναι 345,60 ευρώ, στο οποίο προστίθενται τα 46,20 ευρώ (για τις αποδοχές των 400 ευρώ) και μας δίνουν τελικό ποσό σύνταξης της τάξης των 391,80 ευρώ. Αντίστοιχα, με μισθό 500 ευρώ η σύνταξη που θα πάρει ο δικαιούχος ανέρχεται σε 403,35 ευρώ, ενώ φτάνει στα 414,90 ευρώ όταν ο μισθός είναι της τάξης των 600 ευρώ.

Σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης (πριν από τα 67), τα παραπάνω ποσά περιορίζονται στα 288,12 ευρώ για μισθό 400 ευρώ, στα 299,67 ευρώ για μισθό 500 ευρώ και στα 311,22 ευρώ για αποδοχές 600 ευρώ.

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. 

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι οι δηλώσεις Κατρούγκαλου στα κανάλια προκαλούσαν, πάντα, θυμηδία αλλα και αγανάκτηση: «Mε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι συνταξιούχοι μόνο αυξήσεις μπορούν να περιμένουν στις συντάξεις» (δηλώσεις του στις 10/10/2016) ή «όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση, δεν πρόκειται να καταργηθεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις» (31/10/2016).

Ευτυχώς, για τους περισσότερους, ο Κατρούγκαλος έφυγε από τη Σταδίου και χάσαμε τα  φαντεζί κοστούμια.

Μας έμεινε όμως μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση που εξακολουθεί να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

http://www.tanea.gr/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Η θητεία του Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εργασίας άφησε πίσω έναν νόμο – έκτρωμα που οδήγησε στο σφαγείο όλες τις συντάξεις.

  • Σάββατο, 19 Μαΐου 2018
    Έδειραν τον Γιάννη Μπουτάρη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων (VIDEO)

    http://www.loutrakiblog.gr/2018/05/video_28.html

    ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

    ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΟΣΩΝ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ

    ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΡΕΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ

    ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ..

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

    ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ …………..

    ΕΛΕΟΣ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥΣ

    ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ …..

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  • Η Ιταλία έβαλε «φωτιά» σε ΝΑΤΟ-Δύση: Μετανάστες τέλος στην χώρα, λεφτά σε ανέργους, άρση των κυρώσεων σε Ρωσία
    Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

    https://www.sahiel.gr/2018/05/h-italia-ebale-fwtia-se-nato-dysh-meta.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>