Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Oχι μόνο δεν κοστίζουμε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογουμένους όπως αποκάλυψε πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό Stern,αλλά οι Γερμανοί θησαυρίζουν από τα ελληνικά ομόλογα αναφέρει η επίσης Γερμανική εφημερίδα Bild.

1 (38)

Bild : Υπερκέρδη 3,4 δισ. από τα ελληνικά ομόλογα για Bundesbank
April 30, 20181 

Oχι μόνο δεν κοστίζουμε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογουμένους όπως αποκάλυψε πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό Stern,αλλά οι Γερμανοί θησαυρίζουν από τα ελληνικά ομόλογα αναφέρει η επίσης Γερμανική εφημερίδα Bild.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκάλυψε ότι, όπως προκύπτει από έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας -η περιβόητη Bundesbank- κέρδισε 3,4 δισ. ευρώ από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα δεν προτίθεται να επιστρέψει όλο το ποσό στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των συζητούμενων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, παρά μόνο ένα μέρος!

Η εφημερίδα, που έχει πρωταγωνιστήσει στην ανθελληνική προπαγάνδα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, παραδόξως πρόβαλε χθες την αλήθεια, αναδεικνύοντας ένα θέμα που σπανίως προβάλλεται στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση των Πρασίνων ανέφερε ότι η Bundesbank έχει αποκομίσει κέρδη ύψους 3,4 δισ. ευρώ από ελληνικά κρατικά ομόλογα από το 2010 και εξής.

Η «Bild» εξηγεί: «Για να πάρουν νέα χρήματα, οι χώρες μπορούν να εκδώσουν τα λεγόμενα κρατικά ομόλογα (παρόμοια με τις μετοχές των εταιριών).

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν τα ήθελε κανείς από το 2010 και μετά.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να βοηθήσει την Ελλάδα συνέχισε να αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Γι’ αυτά τα μερίδια υπάρχει μια συμφωνημένη απόδοση, η οποία μοιράζεται μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών.

Ετσι η Bundesbank έφτασε να κερδίσει περίπου 3,4 δισ. ευρώ από το 2010».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως, κατά την εφημερίδα, «τα κεφάλαια θα μπορούσαν τώρα μόνον εν μέρει (!) να χρησιμοποιηθούν για μια νέα μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Η αναφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα για την ελάφρυνση του χρέους και τα οποία προβλέπουν σταδιακή (σε συνάρτηση με τη μεταμνημονιακή υλοποίηση μεταρρυθμίσεων), αλλά πλήρη επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών (περίπου 9,5 δισ. ευρώ) από ελληνικά ομόλογα.

https://odosdrachmis.gr/υπερκέρδη-34-δισ-από-τα-ελληνικά-ομόλογ/

Related posts: