«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!» ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.      

 ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Α ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ Α

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

                                                                           29.04.2018                                                                       

Ο Ορφεας εζησεν ως γνωστον μια γενεα προ της γενεας του Τρω’ι’κου Πολεμου.

Από τα διατυπωθεντα στον στοιχο Χ27 της Ιλιαδος του Ομηρου, πρεπει να εζησε ο Ορφεας στην 18ην (+-3) π. Χ. χιλιετια.

Από τις θεωριες των Ορφικων ξεπηδησαν οι πρωτες αρχες της Φυσιολογιας, της Κοσμολογιας, της Θεογονιας και της Φιλοσοφιας που διετυπωσαν αργοτερα οι προσωκρατικοι  Φιλοσοφοι…

 Θαλης,  Αναξιμανδρος, Πυθαγορας,  Ηρακλειτος, Ξενοφανης, Αναξαγορας, Εμπεδοκλης, Λευκιππος,  Δημοκριτος, Παρμενιδης, Μελισσος, Μητροδωρος,  Αισχυλος, Σοφοκλης,  Ευριπιδης και οι μετασωκρατικοι Φιλοσοφοι, Πλατων, Αριστοτελης, Αρισταρχος, Ερατωσθενης και Πλωτινος.

Ως ωφελειθης από την επανασταση της σκεψης των Ιωνων επιστημονων. ο Ελληνικος επιστημονικος πολιτισμος εστησε τον πυργο του στην Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας, οπου πριν 2.000 χρονια οι μεγαλυτεροι διανοουμενοι της Ελλαδος εθεσαν τα θεμελια για μια συστηματικη μελετη των Μαθηματικων, Φυσικης, Βιολογιας, Αστρονομιας, Γεωγραφιας και Ιατρικης.

Η Βιβλιοθηκη αυτή ολοκληρωθηκε τον 3ον π.Χ. αιωνα.

Εως την κατυαστροφη της μετα 7 αιωνες με την ελευση του διαμορφωμενου ιουδα’ι’κου δογματος, δηλαδη της ετσι ονομασθεισης «Χριστιανοσυνης», η Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας βρισκονταν υπο την προστασια των Πτολεμαιων, των Ελληνων βασιλεων που εκληρονομησαν από τον Μεγα Αλεξανδρο και την Αιγυπτο.

Μετα την αξιολογη εξελιξη των Μαθηματικων, των Φυσικων Επιστημονων και της Αστρονομιας των Ελληνων εως τον 4ονμ.Χ. αιωνα και χωρις την καταστροφικην εμφανιση του Χριστιανισμου, οι Ελληνες ηδη την εποχη του Ρωμαιου αυτοκρατορα Αυγουστινου θα ειχαν αναπτυξει έναν τετοιο «Επιστημονικοτεχνικο Πολιτισμο», ώστε ηδη το 100 μ.Χ.

θα ηταν σε θεση για διαστημικα ταξειδια και αλλα μεγαλυτερα ειστημονικα επιτευγματα και βεβαιως θα ειχαν στην κατοχη τους πυρηνικα και θερμοπυρηνικα οπλα.

Η καταστροφικη για τον Ελληνισμο και την Ελληνικοτητα διελευση του διαμορφωμενου ιουδα’ι’κου δογματος στον δυτικο κοσμο, σε συσχετιση με τα 1100 χρονια που ακολουθησαν μαρτυριου χριστιανικης κατοχης του «Ελληνικου Λαου» υπο την κηδεμονια της ανατολικης ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας, που συνεχισθηκε αμειωτα για αλλα 500 χρονια υπο την οθωμανικη κηδεμονια και εξακολουθει να συνεχιζεται εδώ και περιπου 200 χρονια μετα τον απελευθερωτικο αγωνα των Ελληνων του 1821 μ.Χ. κατά της τουρκικης κηδεμονιας, είναι τα κυρια αιτια για την σημερινη τραγικη κατασταση της πατριδος μας.

Ο ιερος φετιχισμος της Ορθοδοξιας είναι αυτος που ωθει και σημερα ανενδοιαστα τους βυζαντινορθοδοξους ζωτιανους Ρωμιους στην «Μεταφυσικη» και όχι στην ελλογη αντιληψη της ζωης, πειθοντας τους, ότι μπορουν να βιαστουν οι νομοι της φυσεως με «θαυματα».

Οι βυζαντιορθοδοξοι ζητιανοι Ρωμιοι μεχρι σημερα δεν δεχονται, ότι ο Χριστιανισμος, τουλαχιστον στην εξουσιαστικη του διασταση, υπηρξε ο Δουρειος Ιππος του Ιουδα’ι’σμου. Με την δραστηριοποιηση του Χριστιανισμου αντιστραφηκαν οι οροι.

Στην θεση του Κυκλωπα βρεθηκαν και βρισκονται ακομη οι φυσικοι απογονοι του Οδυσσεα και στην θεση του Οδυσσεα το Μωσα’ι’κο Ιερατειο, δηλαδη η Συναγωγη του Σατανα.

Ουδεις γνωριζει μεχρι σημερα, γιατι στο συμπαν μας υπαρχουν και επιδρουν τεσσερες βασικες δυναμεις (ηλεκτρομαγνητικη, ισχυρα- και ασθενης πυρηνικη και η δυναμη της βαρυτητας) και γιατι αυτές εχουν τοσο διαφορετικες ιδιοτητες.

Όταν οι επιστημονες πριν μερικες δεκαετιες και πολύ καθυστερημενα ενοησαν την ηλεκτρομαγνητικη δυναμη, η νοηση αυτή οδηγησεν στην ανακαλυψη του τηλεγραφου, του ραδιου και της τηλεορασεως.

Μολις στην νοηση αυτή αθροιστικεν η γνωση της κβαντομηχανικης ανακαλυφθηκε ο ηλεκτρονικος υπολογιστης, οι ακτινες λασερ, ο τρανσιστορας, η πυρηνικη τομογραφια και αλλα ηλεκτρονικα οργανα.

Η συγχρονη φυσικη της κβαντομηχανικης διεισδυσε στον κοσμο του Ατομου του Λευκιππου και Δημοκριτου και ταυτισε την εννοια της υλης με την ενεργεια αλλα αδυνατει ακομη να προσφερει συγκεκριμενο ορισμο της υλης.

Σημερα γνωριζουμε ότι τα Ατομα (πυρηνας και ηλεκτρονια) αποτελουν απαντιση στο ερωτημα των αρχαιων Ελληνων για το ελαχιστο και μη πλεον τεμνομενο μερος της υλης, διοτι αυτά τεμνονται σε στοιχειωδη τεμαχιδια, στα ετσι ονομασθεντα κβαντοτεμαχιδια.

Από τις κβαντικες ιδιοτητες της υλης θεωρειται, ότι κανενα σωματιδιο, τουλαχιστον υποπυρηνικο, δεν είναι στοιχειωδες ‘η πρωταρχικο, αλλα το καθενα περιεχει κατι από την ταυτοτητα ολων των αλλων.

Η θεωρια αυτή της κβαντικης φυσικης βρισκεται σε πληρη αρμονια με την ρηση του Ηαρακλειτου: «Ο Κοσμος είναι ένα ενιαιο και αυτορρυθμιζομενο συστημα, το οποιο λειτουργει στο διηνεκες».

Η γνωση της ισχυρης και  αδυναμης πυρηνικης δυναμης οδηγησεν στην ανακαλυψη της πυρηνικης ενεργειας, αλλα και της ατομικης βομβας και της βομβας υδρογονου.

Η θερμοπυρηνικη μεταβολη ενεργειας (πυρηνικη συντηξη) βασιζεται στην αρχη της ηλεκτρικης αποθεσης που υπαρχει μεταξυ δυο ομοιων πυρηνων και την συντηξη αυτων σε ένα νέο πυρηνα, ο οποιος αποτελειται ‘η από αλλα ισοτοπα του ιδιου στοιχειου ‘η από τον πυρηνα ενός αλλου στοιχειου.

Το κυριο προβλημα επιτευξης της πυρηνικης συντηξης είναι οι απαραιτητες υψηλες θερμοκραιες.

Αυτές στην βομβα υδρογονου επιτυγχανονται με εκρηξη εντος μιας βομβας υδρογονου μιας ατομικης βομβας.

Πολλοι επιστημονες των ημερων μας είναι της γνωμης, ότι υπο αυστηρη σκοπια εξεταζομενες ορισμενες μαθηματικες σχεσεις τοσο του Νευτωνα αλλα και του Α’ι’νστα’ι’ν  είναι λανθασμενες και ότι η σημερινη φυσικη εικονα του Κοσμου δεν εχει καμμια σχεση με αυτά που υποστηριζονται αλλα με αυτά που αποσιωπουνται.

Ο Κοσμος των Μοριων, Ατομων και Κβαντοτεμαχιδιων είναι ανοιχτος, δηλαδη υποκειται σε ενεργειακους νομους, που μας είναι ακομη αγνωστοι……

Οι σημερινοι βυζαντινορθοδοξοι ζητιανοι Ρωμιοι του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης πασης κομματικης αποχρωσης που ασκουν κατά διαστηματα εξουσια, αρνουνται να δουν την ουσια αλλα και την λυση του προβληματος με την Τουρκια στο Αρχιπελαγος του Αιγαιου και στην δυτικη Θρακη και κυνηγουν σαν τα γατακια την ουρα τους.

Η Ελλας όπως το Ισραηλ πρεπει να γινη κατοχος πυρηνικων και εν αναγκη και θερμοπυρηνικων οπλων για να αναστυλωση τις ιδεολογικες αμυνες της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου.

Τα οπλα αυτά είναι φθηνοτερα από τα κάθε τοσο ανανεωμενα συμβατικα!

Για τον στοχο αυτό απαιτειται μια διαχρονικη μυστικη οδυσσειακη ομαδα μελετης των αντιπαλων μας, δημιουργωντας έναν διαχρονικο μυστικο υπερασπιστικο θεσμο, με απιστευτες δυνατοτητες δυναμικης παρεμβασης στην διαμορφωση των ιστορικων εξελιξεων στην περιοχη μας.

Η ιδιωτικη αυτή ομαδα επιστημονων της εφηρμοσμενης Φυσικης πρεπει να στεγασθη στο Πανεπιστημιο Θρακης στην Ξανθη και να ερθη σε επαφη για συνεργασια με το Ινστιτουτο εφαρμοσμενης Φυσικης SINAP της Shanghai της Κινας στον τομεα εξελιξης ενός πυρηνικου αντιδραστηρα παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας βασιζομενου σε Θοριο-υγροποιημενου αλογονου αλατος.

Το Θοριο-232 με αποδοχη ενός Νεοτρονιου μεταβαλλεται σε Θοριο-233 το οποιο υπο την επιδραση της Βητα-Ακτινοβολιας μετατρεπεται σε Ουρανιο-233 το οποιο μπορει να διασπασθη.

Στοχος της  ιδιωτικης αυτης ομαδος φυσικων επιστημονων, η οποια θα χρηματοδοτειται από Ελληνας πατριωτες, θα είναι η εγκατασταση ενός πυρηνικου σταθμου νεας γενεας παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας στην κρισταλλοσχιστωδη Μαζα της Ροδοπης και δη στην γενετειρα του Λευκιππου και Δημοκριτου στα Αβδηρα της δυτικης Θρακης, σε αντιβαρο  με το Ακουγιο της Τουρκιας απεναντι από την Κυπρο και μετα η εξελιξη και η κατοχη πυρηνικων οπλων από τις Ενοπλες Δυναμεις της χωρας (ιδε…

http://www.atomwaffena-z.info/wissen/atombombe/aufbau-einer-atomwaffe.html).

Αποτελει μεγαλη ασχετοσυνη και αφελεια η πιστη των βυζαντινορθοδοξων ζητιανων Ρωμιων, ότι τα συνορα της Ελλαδος αποτελουν και συνορα της Ε.Ε. και οτι αυτά θα προστατευονται από τους εταιρους της, τυπου Γερμανιας.

ΟΠΟΙΑ ΑΦΕΛΕΙΑ!!!

Πριν από τριαντα χρονια, αρτι ενοποιηθεισα, η Γερμανια, στην πρωτη πραξη «στρατηγικης ενηλικιωσης» της, αποτελειωσε την πολυεθνικη, ομοσπονδιακη Γιουγκοσλαβια, επιβαλλοντας στους εταιρους της την αναγνωριση των Δημοκρατιων.

Για την Γερμανια η Ελλας είναι μια αποικια της και τιποτε άλλο.

Είναι προφανες ότι η σημερινη ελληνικη κριση δεν εχει να κανη μονο ‘η κυρια με τα καθολου ασημαντα εσωτερικα προβληματα της χωρας που απορρεουν από το ξενοφερτο και ισχυον ακομη πολιτικο συστημα,το οποιο εινα  πηγη απεραντης διαφθορας και πιθανως για την Ελλαδα σημαντικοτερη και από την τουρκικη απειλη.

Από την άλλη πλευρα η σημερινη κριση στην Ελλαδα αντανακλα την μακροχρονια αδυναμια της οικονομιας της να ανταπεξελθη στο ευρωπα’ι’κο περιβαλλον αφενος μιας νομισματικης πολιτικης κομμενης και ραμμενης στα γερμανικα μετρα και των διεθνων σιωνιστικων  τραπεζων, αφετερω στην αρση κάθε εξωτερικου προστατευτικου φραγμου της ευρωζωνης.

Ετσι κατασρεφεται η ευρωπα’ι’κη παραγωγικη ικανοτητα των πιο αδυναμων οικονομικως κρατων, όπως είναι η Ελλας, λογω απουσιας  προστασιας και από τον βορειοαμερικανικο και κινεζικο ανταγωνισμο.

Συνεπως ψευδονται στην Ελλαδα οσοι από τους ασκουντες εξουσια κατά καιρους και πασης κομματικης αποχρωσης υποστηριζουν, ότι δηθεν βλεπουν φως στο σκοτεινο οικονομικο τουνελ της Ελλαδος  Πως είναι ποτε δυνατον οι τυφλοι να βλεπουν φως;

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

4 comments to ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!» ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.      

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ … ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ
    .
    .
    .
    .
    .
    Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018
    .
    .
    https://4.bp.blogspot.com/-BibTDExI3aI/Wuoa6bybUBI/AAAAAAAAJSk/HIJEGIKNgZQcfrBGKWxf74fU9n7b2A8PACLcBGAs/s640/Screenshot-2018-5-2%2Bpreidopoiisi-1%2Bpng%2B%2528PNG%2B%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B1%252C%2B643%2B%25C3%2597%2B400%2B%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B9%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25B1%2529.png
    .
    .
    Η “Μία απλή και σύντομη «σύσταση γνωριμίας» και μία προειδοποίηση προς ενοίκους νεοκλασικού του Συντάγματος, Πραιτοριανούς και ανθέλληνες Πεμπτοφαλαγγίτες, αλλά και προς τα υψηλά ιστάμενα «αόρατα» αφεντικά σας …έτσι, για να μη βρεθεί κάποιος που θα πει ότι δεν ήξερε …”

    ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΤΟΥΣ ΠΡΟΛΟΓΟΥΣ

    Ο «καθαρός» Έλληνας …

    … ξέρει ότι έχει διαφορετικό DNA από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μη κάνετε ότι απορείτε
    … το ξέρετε! Και αν όχι, ψάξτε το και θα εκπλαγείτε! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τον καθιστά καλύτερο, αλλά σίγουρα τον κάνει διαφορετικό!
    … ξέρει καλά ότι το «Έλληνας» κατά βάση δεν είναι όνομα ουσιαστικό, αλλά επίθετο ανθρώπων …
    … γνωρίζει ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν τα πάντα, σε κάθε τομέα και σε κάθε επίπεδο στην ανθρωπότητα. Το ξέρει! Και αν δεν έχει τις γνώσεις, του το επιβεβαιώνει το ΕΙΝΑΙ του! Του το επιβεβαιώνουν (έστω και αν ουσιαστικά είναι περιττό) σοβαρές πανεπιστημιακές μελέτες που παρουσιάζονται με ιδιαίτερη φειδώ, αφού οι Επικυρίαρχοι και εσείς, τα έμμισθα υποχείριά τους, προσπαθείτε λυσσασμένα να τον πείσετε ότι δεν έχει γονιδιακή σχέση με τους προγόνους του.
    … γελάει με την καραμέλα σας περί «ισότητας όλων των ανθρώπων», γιατί απλά γνωρίζει ότι είναι ίσος με όλους τους ανθρώπους στη γη, απέναντι στη φύση, στον Θεό, στους Θεούς, στο σύμπαν … Ξέρει ότι είναι ίσος, αλλά όχι όμοιος … ξέρει ότι είναι διαφορετικός!
    … γνωρίζει ότι σε γήινο επίπεδο η Πατρίδα του είναι μία χώρα από τις τόσες του πλανήτη, αλλά ξέρει καλά ότι αυτή (είτε αρέσει είτε όχι), βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, έχοντας προσφέρει τα πάντα στην παγκόσμια υπόθεση, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες που δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα.
    … ξέρει ότι για να έχει υπόσταση οποιαδήποτε διεθνής συνθήκη ή οργανισμός, είναι επιβεβλημένο από κάποια «Δύναμη» να υπάρχει ελληνική υπογραφή! Αυτός είναι ο λόγος (κι΄ ας μην τον ξέρετε) για τον οποίο η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος σε κάθε διεθνή οργανισμό … από τον ΟΗΕ μέχρι το ΔΝΤ και το CERN! Ξέρει ότι αυτός είναι ο ανεξήγητος λόγος για τον οποίο μόλις «βήξει» η μικρή, «αμελητέα» και «καταχρεωμένη» Πατρίδα του, ταρακουνιέται ο πλανήτης!

    Για την υποτιθέμενη «κρίση», ο «καθαρός» Έλληνας …

    … δεν είναι ανοιχτός στην προπαγάνδα σας, γιατί σ΄ ένα βαθμό έχει φυσική προστασία απ΄ αυτήν
    … ξέρει το σχέδιό που εκτελείτε … κι΄αν δεν το ξέρει, το νιώθει στο είναι του
    … ξέρει ότι η «κρίση» που στήσατε δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά ότι το οικονομικό είναι απλά ένα ισχυρό όπλο που χρησιμοποιείτε μεταξύ άλλων για να τον αφανίσετε μέσω της υπογεννητικότητας, της μετανάστευσης κλπ κλπ
    … ξέρει ότι το «χρέος» είναι ολοκληρωτικά εικονικό. Ξέρει ότι εάν ήταν πραγματικό θα ήταν παράνομο, απεχθές κλπ, αφού έχει αποπληρώσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα το κεφάλαιο . Ξέρει ότι εάν ήταν και πραγματικό και νόμιμο, θα ήταν αστείο αφού το «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου», το κράτος – γκαρσονιέρα, έχει μεγαλύτερο χρέος από την πατρίδα του. Και τέλος ξέρει ότι η μόνη ειλικρινής φράση που ειπώθηκε από χείλη Πρωθυπουργού ήταν το … «Λεφτά υπάρχουν», αφού η Ελλάδα σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες, φαίνεται να έχει στον λογαριασμό της στον ΟΗΕ, αρκετά κρυμμένα τρισεκατομμύρια …

    Να θυμάστε όμως ότι ο «καθαρός» Έλληνας …

    … ξέρει ότι δέχεται ολομέτωπη επίθεση σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο
    … ξέρει ότι προσπαθείτε να διαγράψετε την ιστορία του, να διαστρεβλώσετε την γλώσσα του και να διασαλεύσετε το λογικό του
    … ξέρει ότι προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τον εκφυλίσετε, να τον μεταλλάξετε και να τον χειραγωγήσετε

    Αλλά …

    … ξέρει επίσης καλά ότι όσο υπάρχει αυτός, το σχέδιό των Επικυρίαρχων (και αφεντικών σας) για κυριαρχία στον πλανήτη, θα παραμείνει ευσεβής πόθος
    … ξέρει καλά. πως όταν κάποιοι «Έλληνες» ή Ευρωπαίοι «μεγαλοσχήμονες» κρατούντες του «κουνάτε το δάχτυλο», πίσω από την φαινομενική υποτίμηση, απαξίωση και εκφοβισμό, κρύβεται ένας μεγάλος φόβος. Ξέρει καλά πως πίσω απ΄το βλοσυρό σας ύφος και το δάχτυλο που κραδαίνετε απειλητικά, βρίσκεται ο τρόμος σας μην πάρει σάρκα και οστά ο μεγαλύτερος εφιάλτης σας … Ωστόσο δύστυχοι, ελπίζετε στο ανέφικτο. Ελπίζετε ότι δεν θα εφαρμοσθεί ο απαράβατος Συμπαντικός Νόμος της Ανταπόδοσης … ελπίζετε ουτοπικά ότι δεν θα ισχύσει η νομοτέλεια ὓβρις → ἂτη → νέμεσις → τίσις (και αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό αγαπητοί «ταγοί» φροντίστε να το μάθετε όσο ίσως να υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος)
    … ξέρει καλά την υπόσχεση του Απόλλωνα κι΄ ας του την έκρυψαν επί αιώνες!
    … ξέρει καλά τι είπε ο Χριστός γι΄ αυτόν και δεν παραπλανάται ούτε από όσα έβαλαν στο στόμα Του, ούτε από το σαθρό οικοδόμημα που έστησαν καπηλευόμενοι το Όνομα και τον Λόγο του οι «περιούσιοι» …
    … ξέρει καλά ακόμα και τι είπε ο Μωάμεθ γι΄ αυτόν και τι γράφει το Κοράνι για τους Έλληνες … κι΄ ας το αποσιωπούν οι Ιμάμηδες
    … ξέρει καλά τι λένε γι΄ αυτόν οι Βουδιστές μοναχοί του Θιβέτ
    … ξέρει καλά τι λένε γι΄ αυτόν όσοι «γνωρίζουν»

    Ο «καθαρός» Έλληνας ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΝΙΩΘΕΙ … ΞΕΡΕΙ! Και γνωρίζοντας, περιμένει και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!

    Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ …

    «Είμαι δίκαιος … και σαν δίκαιος μισώ το άδικο. Σας έδειξα ότι μπορώ να περιμένω καρτερικά … ότι μπορώ να απαρνηθώ τον εγωισμό μου, ακόμα και την υπερηφάνεια μου … ότι μπορώ να ανεχθώ πολλά … ότι μπόρεσα να παραμένω σιωπηλός όσο σας έβλεπα (και συνεχίζω να σας βλέπω) να επιτίθεστε στους Έλληνες, στην πίστη μου, στην πατρίδα μου … αλλά προσέξτε! Υπάρχει ένα σημείο μηδενικής ανοχής που το έχετε ήδη πλησιάσει επικίνδυνα και γι΄ αυτό νιώθω ηθικό μου χρέος να σας προειδοποιήσω …

    Σε αυτό το σημείο που σχεδόν αγγίζετε, θα κυριαρχήσει το σκοτεινό κομμάτι του μυαλού μου και θα με μεταμορφώσει σε κάτι που δεν θέλετε να ξέρετε … σε κάτι που ούτε μπορείτε να φανταστείτε …

    Κι΄όταν έρθει αυτή η ώρα, δεν θα υπάρξουν συμβιβαστικές σκέψεις … δεν θα υπάρξει καμία αναστολή ή πισωγύρισμα. Δεν θα υπάρξει ούτε έλεος, ούτε θλίψη για τις απώλειες. Το διαφορετικό DNA σας ή και οι προσωπικοί εκβιασμοί που δέχεστε από τα αφεντικά σας, δεν θα αποτελέσουν ελαφρυντικά. Θα είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος … και επειδή ο πόλεμος είναι στην γ@μημένη την φύση μου αλλά όχι στην δική σας, τότε θα νιώσετε τι σημαίνει πόνος … τι σημαίνει τρόμος … τι σημαίνει κόλαση, γιατί ούτε οι επίγειοι ή οι «επουράνιοι» προστάτες σας θα μπορούν πια να σας βοηθήσουν … Και ο χρόνος έχει επιταχυνθεί εφιαλτικά …

    Όμως επειδή είμαι δίκαιος και «νομοταγής» … και επειδή ξέρω καλά τι σημαίνει πόλεμος, θέλω να περιμένω ακόμα λίγο έστω και απελπισμένος … Μη ξεγελαστείτε όμως και θεωρήσετε την σιωπή μου σαν αδυναμία … Μην εκλάβετε την αναμονή μου σαν υποταγή … κι΄ αρχίστε να προσεύχεστε … και για σας και για μένα …»

    Ι.Π.

    πηγή
    https://diodotos-k-t.blogspot.gr/2018/05/blog-post_88.html
    .
    .
    .
    .
    MYTHODEA – VANGELIS
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=NSenxpUxvpU.
    .
    .
    .
    .
    ΜΥΘΩΔΙΑ – ΣΤΙΧΟΙ & ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=gtLO9O8MTfo
    .
    Από τις φωτογραφίες του διαστημικού δορυφόρου Cassini γνωρίζουμε ότι ο δορυφόρος Τιτάνας Ιαπετός είναι τεχνητός με δυο κούφια ημισφαίρια που έχουν ενωθεί μεταξύ τους και αυτή η τέλεια ραφή φαίνεται παρα πολύ καθαρά, εξίσου γνωρίζουμε ότι το γένος των Ελλήνων προέρχεται από τον Τιτάνα Ιαπετό….

    απο το Cassini αλλά και το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έχουν ξεφύγει φωτογραφίες της NASA οι οποίες δείχνουν από το 1996 νέους δορυφόρους να εχουν αφιχθεί στους Δακτυλίους του Κρόνου (Saturn) οι επιστήμονες στη ΝΑΣΑ μιλάνε για νέους φυσικούς δορυφόρους που όλο όμως και αυξάνονται, υπαρχουν κάποιοι ερευνητες ανεξάρτητοι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να είναι φυσικοί και ότι είναι τεχνητοί δορυφόροι τύπου Ιαπετού δηλαδή τεράστια Αστρόπλοια όπως ήταν και η Σελήνη της οποίας την πίσω πλευρά της καλά μας κρύβουν…

    το 2001 η ΝΑΣΑ αποφάσισε με δικαιολογία μια αποστολή στον Άρη, να δώσει μια συναυλία στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στέλνοντας ηχο μηνύματα στο διάστημα, να το λάβουν αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι πολιτισμοί του διαστήματος όπως είπαν, το ότι επελεξαν τις Στύλους δεν είναι τυχαίο διότι εχουν ουράνια ένωση με συγκεκριμένους αστερισμούς και γαλαξία, όπως ακόμα λέγεται οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός είναι StarGate.

    https://youtu.be/gtLO9O8MTfo

    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΥΘΩΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟ LINK ΤΟΥ BLOG

    http://delfeios.blogspot.gr/2014/03/b

    Η Αλήθεια για την Σελήνη link με Βίντεο ντοκiμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης

    http://delfeios.blogspot.gr/2011/12/b

    Σειρά υπέρυθρων φωτογραφιών των δακτυλίων του Κρόνου από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble…. που ελήφθησαν απο το 1996. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ λένε ότι από αυτές ανακάλυψαν νέους δορυφόρους του Κρόνου. “παράξενο” όλοι οι δορυφόροι του Κρόνου εκτός του Ιαπετού είναι σε επίπεδο και μάλιστα στο ίδιο επίπεδο με τους πλανήτες !!

    http://youtu.be/SliMlSYbWpA

    Η θεόπνευση “ΜΥΘΩΔΙΑ” του Βαγγέλη Παπαθανασίου που γράφτηκε κατά παραγγελίαν της NASA, με στίχους στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και μεταδόθηκε απ’ ευθείας στο διάστημα, τον Ιούνιο του 2001, σε παράσταση που δόθηκε στο Ιερό του Διός, στην Αθήνα! ‘Εκτοτε, η “ΜΥΘΩΔΙΑ” έχει τεθεί σε μόνιμη τροχιά, μέσω δορυφόρου και μεταδίδεται στον πλανήτη Άρη, στα πλαίσια της διαστημικής αποστολής της NASA, “2001 MARS ODYSSEY SPACE MISSION” ! Το παλαιότερο λίνκ εδώ

    https://youtu.be/CIwOG-B11Kw

    το οποίο είχε εκατό χιλιάδες θεάσεις και εκατοντάδες ωραία σχόλια, αυτοί που δεν αγαπούν την Αληθινή Πραγματικότητα το μπλόκαραν παγκοσμίως.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο EΛΛΗΝΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΡΓΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
    .
    .
    http://1.bp.blogspot.com/-JURQU5sURtc/T3Y1p45quPI/AAAAAAAAChQ/t14UIVwi3_Y/s200/E.jpg

    .
    .
    Η λέξη ελευθερία έχει την ίδια ρίζα με τις λέξεις έλευση, έλθω κλπ και αρχικά σχετιζόταν με τη συνέλευση του γένους.
    .

    Μονάχα ο ελεύθερος άνθρωπος ερχόταν στη συνέλευση, τέτοιο δικαίωμα δεν είχαν ούτε οι δούλοι ούτε οι υπήκοοι των ανατολικών δυναστειών, όπου εξ άλλου δεν υπήρχαν συνελεύσεις.
    .

    Η λέξη αυτούσια, σε μορφή και νόημα, υπάρχει στη γλώσσα μας στο μεν γραπτό λόγο πάνω από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, στον δε προφορικό ασφαλώς περισσότερα.
    .
    Όπως μας λέει ο Ηρόδοτος όταν ο απεσταλμένος του Δαρείου Υδάρνης ζήτησε από τους έλληνες να υποταχτούν στον Μεγάλο Βασιλέα, προσφέροντας του “γην και ύδωρ” αυτοί του απάντησαν: “Υδάρνη η συμβουλή που μας δίνεις δεν πηγάζει από ίση εμπειρία.

    .
    Γιατί εσύ ξέρεις μόνο τη μία κατάσταση και αγνοείς την άλλη.

    .
    .
    .
    Αν γνώριζες την ελευθερία δεν θα μας συμβούλευες να υποταχτούμε αλλά να αγωνιστούμε γι αυτήν όχι μόνο με όπλα αλλά με πελέκια και ξύλα”.
    .
    .
    .
    Η ελευθερία δεν ήταν για την αρχαία ελληνική σκέψη κάτι το αόριστο. .
    .
    .
    Πριν απ’ όλα σήμαινε “ισηγορία”, το δικαίωμα δηλαδή να λέει ο καθένας τη γνώμη του κι αυτό μας παραπέμπει και πάλι στη συνέλευση.

    Στην Εκκλησία του Δήμου, το θεσμό που υλοποιούσε την άμεση δημοκρατία και στην οποία έπαιρναν μέρος όλοι οι πολίτες, ο κήρυκας αφού επέβαλλε την ησυχία με τα λόγια: ΑΚΟΥΕ, ΣΙΓΑ, ΜΗ ΤΑΡΑΤΤΕ, ρωτούσε ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ;
    .

    (Ποιός θέλει να μιλήσει) κι ο κάθε πολίτης είχε δικαίωμα να πάρει το λόγο και να πει ό,τι ήθελε.

    Κανείς δεν είχε δικαίωμα να του αφαιρέσει το λόγο ή να τον διακόψει.
    .
    Ακόμα, ελευθερία σήμαινε για τον αρχαίον Έλληνα κάτι πολύ σημαντικό:την απαλλαγή από το φόβο.
    .

    Ο Ηρόδοτος λέει πως οι Αθηναίοι υπό την τυραννία των Πεισιστρατιδών δεν ήταν καλύτεροι από τους γείτονές τους, μόλις όμως λευτερώθηκαν, πολύ γρήγορα τους ξεπέρασαν, γιατί “ο καθένας δούλευε με όρεξη για τον εαυτό του και όχι από το φόβο του δεσπότη”.
    .

    Η μεγίστη συμβολή των αρχαίων διανοητών του 6ου και του 5ου αιώνα βρίσκεται στο ότι δίνοντας λογικές και “επιστημονικές” εξηγήσεις σε φυσικά φαινόμενα, τα οποία όμως προκαλούσαν τον τρόμο ή την κατάπληξη στους ανθρώπους, τους βοηθούσαν να λευτερωθούν από το φόβο.
    .
    .
    Ο Έλληνας ήθελε να είναι ελεύθερος.
    .
    .

    Δεν έστεργε να είναι δούλος ούτε των θεών.
    .

    ΖΕΥ ΦΙΛΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΣΕ, έγραφε ο Θέογνις για τον μέγιστο των θεών.
    .

    Οι Έλληνες σ’αντίθεση με τους άλλους σύγχρονους μ’αυτούς λαούς δεν έβλεπαν τους θεούς τους σαν δούλοι.
    .

    Αυτό συνάγεται από τον τρόπο που απηύθυναν στους θεούς προσευχές ή ικεσίες, αλλά και από τα ονόματα που δίναν στα παιδιά τους.
    .

    Δεν υπάρχει στην ελληνική της αρχαϊκής ή κλασσικής εποχής όνομα με την έννοια Θεόδουλος, που αντίστοιχα του αφθονούν στην αιγυπτιακή, βαβυλωνιακή, φοινικική και εβραϊκή.
    .

    Η ελευθερία για τον Έλληνα ήταν στενά δεμένη με τη γνώση και την πληροφόρηση.
    .

    Είναι γνωστή από τον Πλούταρχο (Περικλής 35) η παρακάτω ιστορία: Το καλοκαίρι του 430, στις αρχές του Πελοποννησιακού πολέμου, ο Περικλής ετοίμαζε μια ναυτική εκστρατεία, όταν έγινε έκλειψη σελήνης, οιωνός πολύ κακός για τις αντιλήψεις της εποχής. Οι ναύτες με κανένα τρόπο δε θέλαν να αποπλεύσουν.
    .

    Ο Περικλής στον οποίον ο στενός φίλος του Αναξαγόρας είχε ερμηνεύσει το φαινόμενο, το εξήγησε στους ναύτες και μάλιστα “πειραματικά”: σκέπασε το φως ενός λύχνου με το μανδύα του και τους ρώτησε αν αυτή η πράξη του τους φοβίζει.
    .

    Όταν αυτοί απάντησαν αρνητικά τους εξήγησε ότι και η έκλειψη της σελήνης έχει ανάλογη αιτία. Οι ναύτες λευτερωμένοι από το φόβο ξεκίνησαν για την εκστρατεία.
    .

    Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, συνέβαλε πολύ στην απελευθέρωση του ανθρώπου δια της γνώσεως, γιατί ξερίζωσε πολλές δεισιδαιμονίες και θρησκοληψίες, δίνοντας επιστημονικές εξηγήσεις σε αρρώστιες και παθήσεις, που ως τότε ο κόσμος τις θεωρούσε “ιερές”, σαν την επιληψία, ή “κατάρες” των θεών.
    .

    Μια τέτοια θεϊκή κατάρα ήταν και η θρυλούμενη σεξουαλική ανεπάρκεια και ανικανότητα των Σκυθών.
    .

    Ο Ιπποκράτης την εξήγησε αποδίδοντας την στη συνεχή ιππασία των νομαδικών αυτών λαών.
    .

    Ο μεγάλος Δημόκριτος ο Αβδηρίτης δίνει τεράστια σημασία στη Γνώση.
    .
    “Θα προτιμούσα, λέει κάπου, να βρω την απόδειξη ενός ζητήματος παρά να ανεβώ στο θρόνο της Περσίας”!
    .

    κι αλλού πάλι τονίζει πως ούτε λόγω σωματικής αλκής ούτε λογω περιουσίας ευτυχούν οι άνθρωποι αλλά μόνον όταν έχουν “ορθοφροσύνην και πολυφροσύνην”.
    .

    Ο ίδιος ταυτίζει την ελευθερία με τη δημοκρατία σ’ένα άλλο απόσπασμα του, που έπρεπε να το διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία:
    .

    Η ΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΗ ΠΕΝΙΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟΙΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣΙ ΚΑΛΕΟΜΕΝΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΗΣ ΤΟΣΟΥΤΟΝ ΕΣΤΙ ΑΙΡΕΤΩΤΕΡΗ ΟΚΟΣΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΗ ΔΟΥΛΕΙΗΣ.
    .
    (Η φτώχεια με δημοκρατία είναι τόσο προτιμότερη από αυτό που οι δυνάστες ονομάζουν ευδαιμονία, όσο είναι η ελευθερία από τη δουλεία).
    .

    sarantakos
    Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/e_4267.html#ixzz4G0VrYdp6
    .
    .
    .
    .
    Τί είναι ό Στρατός
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=_ak8M-sBkLE.
    .
    .
    Θάρρος δεν είναι να λές και να γράφεις, θάρρος είναι να ακούς και να διαβάζεις.
    .

    Δέν υφίσταται Πολιτισμός χωρίς ανεπτυγμένο Στρατιωτικό Σώμα, κανείς πολιτισμός δεν μπορεί και δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει χωρίς καλυμμένα τα νώτα του από υψηλού Ψυχικού σθένους Στράτευμα!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Πάντα οι δούλοι έβρισκαν εύκολο να ξεπουλάνε την ελευθερία τους!
    .
    .
    .
    .
    Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017
    .
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-LB6EMvxtgoo/WKXpyeF-qbI/AAAAAAAApqU/ND2X2YO36-s9pCKIwf0xnyXXxCUjwCh4ACLcB/s400/%25CE%2591%25CE%25BB%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B14.jpg

    .
    .

    Αλλάζουμε τον εαυτό μας – Αλλάζουμε τον κόσμο: Η αρχή.

    Γιατί αισθανόμαστε σα να πέφτουμε συνεχώς σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο;

    Γιατί δεν αντιδρούμε;

    Γιατί δεν κάνουμε κάτι;

    Ερωτήματα που διατυπώνονται από πολλούς.

    Ερωτήματα που μοιάζουν να μην έχουν απαντήσεις.

    Σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι υπάρχει το πρόβλημα.

    Ότι κάτι δεν πάει καλά.

    Μπορεί να μοιάζει περίεργο σε κάποιους, αλλά δεν έχουν όλοι αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

    Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ανθρωπότητα (κι όχι μόνο η Ελλάδα, πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό) διαβαίνει άλλον ένα Μεσαίωνα.

    Πιο «εκλεπτυσμένο» αυτή τη φορά: δίχως Ιερά Εξέταση, κρεμάλες ή βασανιστήρια.

    Η συνειδητοποίηση ότι ο πολιτισμός μας, παρά τις εκρηκτικές τεχνολογικές εξελίξεις, οπισθοδρομεί δεν ξαφνιάζει τους πνευματικούς ανθρώπους (τους πραγματικά πνευματικούς, όχι αυτούς που εμπορεύονται την τέχνη, την επιστήμη ή τη θρησκεία για τριάντα αργύρια ή για να γίνουν φίρμες του σύγχρονου μάρκετινγκ).
    .
    .
    .

    Δεν ξαφνιάζει, διότι η τεχνολογική εξέλιξη, η υπερκατανάλωση, η πληθώρα υλικών αγαθών (που, όμως υφίσταται για λίγους) δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη της πνευματικότητας.
    .
    .
    .
    .

    Πάντα οι δούλοι έβρισκαν εύκολο να ξεπουλάνε την ελευθερία τους (και, συνεπακόλουθα τον αγώνα για την αποκτήσουν ή να τη διατηρήσουν) για ένα πιάτο φαί, για μια στέγη κι ένα κρεβάτι να κοιμηθούν.
    .
    .
    .
    .

    Πολύ απλά, σήμερα ξεπουλάνε την ελευθερία τους για υλικά αγαθά ακόμα πιο εντυπωσιακά: ένα ακριβό αυτοκίνητο, μια τεράστια τηλεόραση, ένα πανάκριβο κινητό τηλέφωνο.

    .
    .
    Η λογική είναι ακριβώς η ίδια.

    .
    .
    Πάντα οι ανελεύθεροι άνθρωποι συνδέονται περισσότερο με τα πράγματα, παρά με το συνάνθρωπό τους.

    Το πρώτο προϋποθέτει απλώς μια σχέση κατοχής.

    Το δεύτερο απαιτεί αληθινό «δέσιμο», σκληρή δουλειά κι ευθύνη για να διατηρεί τη σχέση του με το συνάνθρωπό του, πραγματική αλληλεγγύη (όχι από την άλλη που αποσκοπεί στην κονόμα), κοινούς αγώνες, αυτοθυσία για έναν ανώτερο σκοπό (που σημαίνει να θυσιάζεται για κάτι που ξεπερνά τις εγωιστικές του ανάγκες).

    .
    .

    Γι’ αυτό και οι ελεύθεροι άνθρωποι γνωρίζουν να αγωνίζονται για ιδεώδη, ιδανικά κι αξίες.
    .
    .

    Οι ανελεύθεροι μοχθούν μόνο για την καθημερινή τους, αποκλειστικά εγωιστική, επιβίωση.

    Να λοιπόν τι συμβαίνει:

    οι περισσότεροι ζούμε ως Πλατωνικοί δεσμώτες σ’ ένα σπήλαιο, δεμένοι χειροπόδαρα.

    Οι πεποιθήσεις μας εδράζονται σε σκιές και είδωλα, καθιστώντας μας ανίκανους να αντικρίσουμε την αλήθεια.

    Οι «ταχυδακτυλουργοί» του σύγχρονου πολιτικού μάρκετινγκ κουνάνε μπροστά στα μάτια μας ό, τι θέλουν να πιστέψουμε.

    Αποκαλούν τα δεσμά μας «μεταρρυθμίσεις», «αειφόρο οικονομική ανάπτυξη»
    .
    .

    καθότι πάντοτε στην ιστορία, οι αλυσίδες βαφτίζονται με ωραίες, βαρύγδουπες λέξεις.
    .
    .

    Η δουλεία μπορεί να αλλάζει τους όρους εφαρμογής της, αλλά διακρίνεται πάντα από μια βασική σταθερά:

    δεν θέτει ποτέ στους ανθρώπους κάποια εναλλακτική πρόταση.
    .
    .
    .

    Το δίλημμα «Ελευθερία ή Θάνατος» τέθηκε από τους αποφασισμένους Έλληνες επαναστάτες, όχι από τους Τούρκους δυνάστες.
    .
    .
    .

    Οι τελευταίοι απλώς έσφαζαν κι έπνιγαν στο αίμα όλες τις απόπειρες εξέγερσης.

    Πώς, όμως μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να θέσουμε τα δικά μας διλήμματα;

    Ποια μπορεί να είναι αυτά; Αυτό θέλει, καταρχήν, προσωπική μεταστροφή.

    Θέλει πραγματική αλλαγή.

    Θέλει να δούμε και να αναγνωρίσουμε, πίσω από τις βαρύγδουπες λέξεις, τις αλυσίδες μας.

    Να τις αντικρίσουμε όχι υπό το πρίσμα της «πολιτικής ορθότητας», αλλά υπό το πρίσμα του πραγματικού Λόγου, της λογικής σκέψης.

    Δύσκολο.

    Αλλά ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ από κάποιους άλλους.

    Αλλάζει πρώτα από μας τους ίδιους.

    «Έτσι αλλάζει ο κόσμος: ένας άνθρωπος κάθε φορά», λέει ένα γνωστό απόφθεγμα.

    Κι ο άνθρωπος που χρειάζεται να αλλάξει πρώτα, είναι πάντα αυτός που κοιτάμε στον καθρέφτη.

    Αλλάζουμε τον εαυτό μας – Αλλάζουμε τον κόσμο.

    Δίχως το πρώτο, απλά παραμένουμε θεατές άβουλοι, δεσμώτες, κυριευμένοι από έναν άκρατο μεσσιανισμό, που πάντα συνοψίζεται στο δόγμα «κάποιος άλλος θα μας σώσει».

    .
    .
    Ο Δημήτρης Ε. Γκίκας είναι Φιλόλογος, Μ.Α.,
    Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας & Φιλοσοφίας της Τέχνης

    Επιστημονικός Συνεργάτης περιοδικού “Ιστορικά Θέματα”

    Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Καλλιθέας

    Δημήτρης Γκίκας

    http://koinosparanomastis.blogspot.gr

    http://aegeanhawk.blogspot.gr/2017/02/blog-post_41.html
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Δούλοι με τη συναίνεσή σας (Θαυμαστός νέος κόσμος) Ν.Τ.Π – ΆΛΝΤΟΥΣ ΧΑΞΛΕΫ
    .
    .

    https://www.youtube.com/watch?v=VlHYeTxwAt8
    .
    .

    Άλντους Χάξλεϋ και όσα προφητικά προέβλεψε στο βιβλίο του ο θαυμαστός νέος κόσμος για την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .

    Οι κοινωνίες με την συναίνεση τους θα γίνουν εθελοντικά δούλοι , χωρίς καμία ελπίδα απελευθέρωσης τους, αφού θα τους αρέσει να είναι δούλοι

    Ο ολοκληρωτισμός θα προκύψει από την καταστολή, τον έλεγχο της συμπεριφοράς και τη μετατροπή των ανθρώπων σε άβουλα ανελεύθερα όντα ,

    ΠΩΣ ? ΜΕ καπιταλ κοντρόλ , κάρτες πλαστικού χρήματος , η καταργήσει των μετρητών , ο θαυμασμός δικτατόρων που το έχουν κάνει πράξη πχ Φιντελ Κάστρο Στάλιν και όλα αυτά με την συναίνεση της πλειοψηφίας , δλδ με τον έλεγχο του νου των ανόητων ,των ανημέρωτων, και αυτών που τους ενδιαφέρει μόνο το συμφέρων τους και έχουν χαμηλά η και καθόλου Εθνοπατριωτικά συναισθήματα .

    Παράδειγμα: Δύο ανόητοι παρτάκιδες έχουν στην υποτιθέμενη δημοκρατία μας μεγαλύτερη αξία από τον εξυπνότερο και λογικότερο η πιο μορφωμένο άνθρωπο του κόσμου,

    ΑΠΛΑ γιατί έχουν δύο ψήφους και ο επιστήμονας μόνο μία . Ελέγχεις πολύ εύκολα την πλειοψηφία αυτών ταΐζοντας τους σανό και τάζοντας τους θα θα θα θα και τους παίρνεις εύκολα με το μέρος σου τους μεταβάλεις όλους με την θέληση τους σε δούλους.

    Ταυτόχρονα φροντίζεις να τους κρατάς ζεστούς και φανατισμένους στο σύστημα με βίαιες διαδηλώσεις πορείες καταστροφές ,

    έτσι ώστε αν μην τολμήσει ο εξυπνότερος ο λογικότερος ο ελεύθερος άνθρωπος από πάθη και φανατισμούς να αντιδράσει .

    θαυμαστός καινούριος κόσμος – Νέα Τάξη Πραγμάτων –
    .
    .

    .
    .

    Οι νέες ταυτότητες έφτασαν και θα παρακολουθούν τα πάντα για το «καλό» μας.
    .
    .

    http://www.estia.tv/index.php/gr/politismos/epikaira/532-oi-nees-taytotites-eftasan-kai-tha-parakoloythoyn-ta-panta-gia-to-kalo-mas
    .
    .

    .
    .

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ :
    Πέντε χρόνια ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ , ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ; ; ;
    .
    .

    ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΟΡΟΦΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΟΙΚΙΑ ! ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙΣ ΣΥΡΑΓΓΕΣ ….

    .
    .

    ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΛΩΝΟΣ
    Ανακαινίζεται το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα- Πέντε χρόνια θα διαρκέσουν τα έργα

    .
    .
    http://www.iefimerida.gr/news/405531/anakainizetai-ktirio-tis-amerikanikis-presveias-stin-athina-pente-hronia-tha-diarkesoyn
    .
    .
    .
    .
    .
    Η “Θεόρατη” Βάση Των ΗΠΑ Στα Σκόπια Και Η Υπόγεια Στην Κάρπαθο

    .
    .

    Οι αμερικανοί στρατιωτικοί και ο αμερικανικός τύπος αποκαλούν συνήθως με καμάρι τη βάση αυτή με το υποκοριστικό «Grand Dame» (Μεγάλη κυρία) και χαίρονται γιατί αυτή και το Σινικό Τοίχος είναι τα μόνα ανθρώπινα κατασκευάσματα επάνω στη Γη που διακρίνονται με γυμνό μάτι από τη Σελήνη!

    http://mati-grnews.blogspot.gr/2018/01/blog-post_295.html
    .
    .
    .
    .

    .

    Οι 5 Top Secret στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

    .
    .

    http://erenzw.blogspot.gr/2015/11/5-top-secret.html
    .
    .
    .
    .

    .
    ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>