«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Αμερικανική τρομοκρατία έχει επιβληθεί δικτατορικά στην Ελληνική κοινωνία και έχει όνομα “εφορία”

ΕΦΟΡΙΑ

Η σκληρή αμερικανική υπηρεσία φορολογικών ελέγχων θα είναι το παράδειγμα προς μίμηση για την ΑΑΔΕ!

Μέχρι 31 Μαΐου νέες αντικειμενικές και νέος ΕΝΦΙΑ

Παρά τα σενάρια για καθυστέρηση και αναβολή στον ορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών και των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι “όλα θα έχουν τελειώσει έγκαιρα”.

Πώς εννοούν το “έγκαιρα”; Μέχρι τις 31 Μαΐου μαζί με την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο δουλεύουν πλέον στο ΥΠΟΙΚ αναφορικά με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ είναι το εξής:

– Εντός του Μαΐου και πιθανότατα έως τις 20 Μαΐου θα τεθούν με υπουργική απόφαση σε ισχύ οι νέες τιμές ζώνης για όλη την Ελλάδα.

Αυτήν την περίοδο η ειδική ομάδα εργασίας που συστάθηκε στο ΥΠΟΙΚ “κοσκινίζει” τις προτάσεις που έγιναν από τους πιστοποιημένους εκτιμητές για τις νέες τιμές ζώνης που θα είναι ευθυγραμμισμένες με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Η ομάδα εργασίας θα καθορίσει σε ποιες ζώνες θα οριστικοποιηθούν νέες τιμές και ποιες ζώνες λόγω ελλιπών και μη αξιόπιστων στοιχείων θα παραπεμφθούν στην δευτεροβάθμια επιτροπή που έχει συσταθεί στο ΥΠΟΙΚ.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι ζώνες που θα παραπεμφθούν στη δευτεροβάθμια επιτροπή θα είναι λίγες, ίσως και λιγότερες από 1.000 από το σύνολο των περίπου 10.000 ζωνών στις οποίες είναι χωρισμένη η επικράτεια.

– Εφόσον από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες προκύψει ανάγκη για αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο φόρος θα συνεχίσει να αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, τότε αυτές οι αλλαγές θα περάσουν με διάταξη στη Βουλή το αργότερο έως τις 31 Μαΐου.

Ωστόσο, στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι οι αλλαγές που θα γίνουν στις αντικειμενικές αξίες σε συνδυασμό με την υφιστάμενη διάρθρωση του ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να προκαλέσουν μεγάλες αυξομειώσεις στον φόρο και στη συνολική βεβαίωση. Έτσι, όπως λένε, είναι πολύ πιθανό τελικά να μην χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

εξοντωτικές ποινές που επιβάλλει η οικονομική αστυνομία των ΗΠΑ

Οι προτάσεις για τις νέες τιμές ζώνης

Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές που προσέλαβε το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλαν πρόσφατα τις προτάσεις τους αναφορικά με την επικαιροποίηση των τιμών ζώνης προκειμένου αυτές, όπως ορίζει η σχετική μνημονιακή υποχρέωση, να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες εμπορικές τιμές.

Οι αλλαγές στις τιμές ζώνης που προτάθηκαν από τους εκτιμητές κινούνται κατά κανόνα σε τρία “μονοπάτια”:

– Αυξήσεις τιμών ζώνης κυρίως στις παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές της περιφέρειας.

Οι σημαντικότερες αυξήσεις που προτείνονται από τους εκτιμητές βρίσκονται στα Ιόνια Νησιά και το Βόρειο Αιγαίο ενώ ακολουθούν σε αυξήσεις και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου και νοτίου Ελλάδας γενικότερα.

Για παράδειγμα, σε παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές της περιφέρειας με τιμές ζώνης στο επίπεδο των 600 έως 700 ευρώ προτάθηκε η αύξηση ακόμη και κατά 60%, δηλαδή στο επίπεδο των 1.000 έως 1.100 ευρώ ανά τετραγωνικό.

– Αυξήσεις που σε μερικές περιπτώσεις είναι μεγάλες (π.χ. 30%) προτείνονται και στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές των δυο μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων της χώρας (π.χ. Δυτική Αττική, Δυτική Θεσσαλονίκη)

– Μειώσεις προτείνονται από τους εκτιμητές κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων (π.χ. Πατήσια, Κυψέλη) καθώς και σε μεγάλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, όπως στη δυτική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στη Στερεά Ελλάδα.

Πρόκειται για τιμές ζώνης που από το επίπεδο των 1.000 έως 1.200 ευρώ μειώνονται ακόμη και κατά 20% στο επίπεδο των 800 έως 900 ευρώ.

– Στις υπόλοιπες περιοχές οι τιμές ζώνης που προτάθηκαν είναι ουσιαστικά αυτές που ισχύουν σήμερα με μικρές αυξομειώσεις.

Πρόκειται κυρίως για τις λεγόμενες μεσαίες αστικές περιοχές που με την κρίση οι εμπορικές αξίες υποχώρησαν στο επίπεδο των αντικειμενικών (π.χ. τιμές ζώνης από 1.400 έως 2.000 ευρώ).

Η σκληρή αμερικανική υπηρεσία φορολογικών ελέγχων θα είναι το παράδειγμα προς μίμηση για την ΑΑΔΕ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>