«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Είναι ολοφάνερο ότι και το πραξικόπημα στην Τουρκία δρομολογήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΙ Α

Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι 8 που τους παρέχουμε άσυλο;;;

Γιατί σκοτώνουμε τα παιδιά μας με εντολές ξένων προς δούλους;;;;

Δεν δίνουν άσυλο σε πολίτες που διώχθηκαν, ή προσπάθησαν να ανατρέψουν ένα δικτάτορα, αυτοί είναι προδότες, πράκτορες της Αμερικής, που επήγαν να ανατρέψουν, σκοτώσουν, έναν εκλεγμένο ηγέτη από τον λαό του!

Και εμείς θυσιάζουμε στο βωμό της δουλικότητας τους δυο αξιωματικούς μας, δίνοντας άσυλο σε ξένους πραξικοπηματίες!!!!!!

Οι οκτώ τούρκοι αξιωματικοί και οι άλλοι φυγάδες τούρκοι, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «παιδιά» των Ηνωμένων Πολιτειών, γι’ αυτό και η νατοϊκή Ελλάδα δεν τους δίνει πίσω.

Το να αφήνεις τους Έλληνες αξιωματικούς στις φυλακές του Ερτονγάν, παίζοντας ένα χαρτί πολιτισμού που σου επιβάλουν αν δεν είναι δουλική συμπεριφορά, είναι προδοτική!

Γνωρίζω ότι το χαρτί του ασύλου είναι επικίνδυνο να το κάνεις κωλόχαρτο ανάλογα με τις συνθήκες, όμως όταν όλη η  υποκριτική και ανήθικη παγκόσμια κοινότητα εθελοτυφλεί στην καταστροφική εισροή των αλλόφυλων αλλοδαπών, που εξαφανίζουν τον Ελληνικό πληθυσμό, οφείλουν οι ηγέτες μας μαζί με τον λαό να αναθεωρήσουν με σοβαρή αιτιολογία το θέμα του ασύλου!

Τα “σώματα παιδείας” εν Ελλάδι είναι ελεγχόμενα από τους ρωμιοαριστερούς, ενώ τα σώματα ασφαλείας από τους ρωμιοδεξιούς!!!!

Και στο κέντρο η παν θρησκεία!!!

Στα περίχωρα τα πολιτικά μούλικα!!!

Οι αμερικάνοι πριν και τώρα, όχι μόνο ο Τραμπ, θέλουν ένα ισχυρό ΝΑΤΟ για να λειτουργεί ως όριο στην επέκταση από την ανατολή της Ρωσίας και γενικά οποιουδήποτε γεωπολιτικού παράγοντα στην Ευρασία.

 Ισχυρό ΝΑΤΟ σημαίνει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Τί πιο φυσικό λοιπόν να μνημονεύουν το παράδειγμα της ρωμιοσύνης, που ακόμα και την εποχή της κρίσης αναλογικά ξοδεύει υπέρογκο ποσοστό του ΑΕΠ για εξοπλισμούς.

Καμία απολύτως συνομωσιολογία ή δάκτυλος μυστικών υπηρεσιών επ\’αυτού.

Ζεις σε μια χώρα-μπουρδέλο, ανακατεύεις αυθαίρετα διάφορα πράγματα και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, φαντασιώνοντας ότι φταίνε οι ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Ναι φταίνε, αλλά γιατί εσύ τους το επιτρέπεις!

“Η Handelsblatt τονίζει ότι «υπό το βάρος της κρίσης η Αθήνα αναγκάστηκε να κόψει σχεδόν στο μισό τον αμυντικό της προϋπολογισμό.

Οι ένοπλες δυνάμεις μειώθηκαν από 128.000 σε 106.000 στρατιώτες.

Ενώ το 2009 η Αθήνα δαπανούσε εννέα δις δολάρια για το στρατό, πέρσι ήταν μόλις 4,7 δις. Ο αριθμός αντιστοιχεί όμως στο 2,36% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος όρος των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ δεν ξεπερνά το 1,46%.

Η δηλαδή η Ελλάδα με τους ρωμιούς που αυνανίζονται και αυτοκτονούν από φιλότιμο δειλίας,  πληρώνει όλους τους εξοπλισμούς που θα έπρεπε να πληρώνουν όσοι είναι στο ΝΑΤΟ, ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική τους κατάσταση.

 Η Τουρκία ξόδεψε μεν 12,1 δις δολάρια, ωστόσο ο αριθμός αντιστοιχεί μόλις στο 1,5% του ΑΕΠ».\”.

Όλα δείχνουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κάνουν καλή δουλειά.

Στο Χάρβαρντ ξενυχτάνε!

 Επίσης, όπως φαίνεται, οι εγχώριοι πολιτικοί κι αν ακόμα υποθέσουμε ότι δεν είναι τόσο καιροσκόποι και οι προθέσεις τους κρύβουν έστω και κάποια ευνοϊκή θέληση για τη χώρα που διοικούν, εν τούτοις φαίνονται εντελώς ανεπαρκείς, ιστορικά ανίδεοι και αδύναμοι μπροστά στους μηχανισμούς που στήνουν σε βάρος μας οι μεγάλες δυνάμεις.

Ορισμένοι ίσως σπεύσουν να πουν ότι τα επεισόδια που ακολούθησαν το θάνατο του άτυχου νεαρού Αλέξη, ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής ενέργειας ενός αστυνομικού.

Τέτοια περιστατικά όμως, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες του κόσμου.

 Η ένταση των επεισοδίων δεν δικαιολογεί αυτές τις τόσο βίαιες αντιδράσεις που επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ακόμα και να τις δικαιολογούσε όμως, δεν επιχειρηματολογεί επαρκώς, αναφορικά με την έλευση χιλιάδων δυτικοευρωπαίων αναρχικών και μελών ΜΚΟ, που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους ρωμιούς ομοϊδεάτες τους.

Να είναι καλά ο πολύς Σόρος και οι επικυρίαρχοι του χρήματος, είναι γνωστού πλέον , δεν χρειάζεται να τους αναφέρω κάθε φορά , δρουν πλέον φανερά!

Για μεγάλο χρονικό διάστημα εκείνη την εποχή συνέβαιναν συνέχεια τέτοια περιστατικά, τα οποία έπαιρναν μεγάλη έκταση (π.χ. ο κύπριος αναρχικός με τη ζαρντινιέρα, η διαρκής συμπαράσταση στους «αγωνιστές» τηλεπαρουσιαστών τύπου Λαζόπουλου, ο οποίος όλως περιέργως στην εποχή μας είναι εντελώς εξαφανισμένος), πορείες, βίαιες διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις κ.λπ..

Λαζόπουλος;;;;;;;;;;;; Παιδί για όλες τις δουλειές!!!!!!!!!

Αλλά δεν ήταν μόνον αυτά.

Ήταν και πολλά άλλα, διαδοχικά, όπως το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα, η μεγάλη φωτιά στη Πάρνηθα (Ιουν. 2007), οι πυρκαγιές σε όλη τη Πελοπόννησο, η υπόθεση Ζαχόπουλου που τον εκβίαζε μια νοικοκυρά με ένα dvd, το Βατοπέδι κ.λπ..

Όλα αυτά τα περιστατικά ακολουθούσαν με ευλαβικότητα κάθε συνομιλία του τότε πρωθυπουργού με τον Β. Πούτιν.

Επεισόδια τώρα

Διερωτάται λοιπόν κανείς εύλογα: Σήμερα, που η οικονομική επιτήρηση της χώρας είναι περισσότερο σκληρή, ποιος μπορεί να εξηγήσει την απουσία όλων αυτών των αγανακτισμένων πολιτών, των κινημάτων «Δεν πληρώνω», των διαδηλώσεων στα διόδια, των βίαιων επιθέσεων κατά ελεγκτών των μέσων μεταφοράς και των μηχανημάτων επικύρωσης εισιτηρίων.

 Γιατί σήμερα δεν κουνιέται φύλλο;

 Μήπως η Αστυνομία έγινε λιγότερο βίαιη;

Μήπως οι Τρόικες και τα μνημόνια μεταλλάχθηκαν σε Θεσμούς και χρηστή οικονομική διαχείριση;

 Και τα σκάνδαλα;

Τι έγινε άραγε με το Βατοπέδι;

 Έπαψε ως σκάνδαλο;

 Τακτοποιήθηκαν όλα;

Δεν ενοχλείται πλέον όλος αυτός ο κόσμος, που ποδηγετούταν από τα μέσα ενημέρωσης;

Η απάντηση έχει δυο σκέλη, μια το Χάρβαρντ δεν κοιμάται, δουλεύει 24 ώρες όλο το χρόνο, ενώ εμείς το πρόβλημα το έχουμε μέχρι να πάμε για ύπνο, την άλλη ημέρα θα μας έχουν άλλο παιχνίδι να παίζουμε!!!

Προφανώς, οι αναρχικοί την περίοδο εκείνη είτε εκούσια είτε ακούσια, είτε άμεσα ή έμμεσα, ήταν χρηματοδοτούμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και έπαιζαν το παιχνίδι τους, με πληρωμένο τον διαιτητή στο γήπεδο Ελλάς!!!

Η σκακιέρα ήταν πολύ καλά στημένη.

Αν και αρκετές φορές τους πιάσαμε στα πράσα και εξαφανίστηκαν δια μαγείας!!!!!

Επίσης, πολλοί από τους πολιτικούς μας, άλλοτε καιροσκόποι και άλλοτε εμφορούμενοι από καλές προθέσεις, δεν γνωρίζουν ούτε ποια χώρα «κυβερνούν», ούτε την ακριβή ιστορία του προτεκτοράτου τους και ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο σε αυτό τον τόπο, που αν μη τι άλλο θα τους δίδασκε μέχρι ποίου σημείου μπορούν να επεκτείνουν τις ενέργειές τους.

Εκτός αυτού η εγκάθετη κοινοβουλευτική δικτατορία (δημοκρατία;;;;;;) απαρτίζεται από όλα τα μαζέματα των κληρονομημένων οικογενειών, προεστών, κοτζαμπάσηδων, θρησκευτικών χρυσόβουλων, αλλοδαπών, προδοτών και ότι σκάρτο ήταν για πέταμα!

Τελικά, η προσπάθεια της χώρας μας να αποφύγει να ανέβει στο άρμα των μνημονίων, της επιτήρησης των Βρυξελλών, του ΝΑΤΟ και της ενεργειακής ομπρέλας των Ηνωμένων Πολιτειών απέτυχε.

Ας είναι καλά η ΕΛΣΑΤ του Γεωργίου Και του προδότη Στουρνάρα, που οι νταβατσήδες μας τον προστατεύουν, με μια δικαιοσύνη………….. Ανεξάρτητη;;;;;;;;;;;

Τηλεγράφημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε δεσμευτεί στον πρέσβη Σπέκχαρντ ότι θα ακύρωνε τη συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

 Άρον άρον, αμέσως μετά την εκλογική του νίκη επί του Κ. Καραμανλή, μόλις ορκίστηκε η κυβέρνησή του το 2009, ο Γ. Παπανδρέου με διαδικασίες-εξπρές, το πρώτο πράγμα που έκανε ως κυβέρνητης ήταν να ακυρώσει τις ενεργειακές συμφωνίες με τους ρώσους επικαλούμενος περιβαλλοντολογικά προβλήματα.

 (Για περισσότερα βλ. M. Κοττάκη: «Καραμανλής off the record», έκδ. Λιβάνη σελ. 429-459).

Αλήθεια οι ρωμιοί που είναι να εξασκήσουν τα εθνικά τους δικαιώματα και υποχρεώσεις;;;

Σήμερα ο προδότης ξανά πολιτεύεται!!!

Ο Ρουβίκωνας και οι άλλες συναφείς ομάδες Πυρήνες, φωτιές, ανέντακτοι, αντί εξουσιαστές, ΠΑΜΕ, μισθοφόροι, μέλη των οποίων πιθανόν πρωτοστατούσαν τον Δεκέμβρη του 2008, σήμερα αρκούνται σε πικετοφορίες και στη διανομή φυλλαδίων σε υπουργεία, και οι συνεργασίες γίνονται εντος των φυλακών με ιδικούς συμβούλους!

 Ούτε ντελιβεράδες να ήταν!

 Βέβαια, κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί είτε για ξεκάρφωμα είτε για να δικαιολογήσουν την ιδεολογική τους συνέπεια… Το ποιος τους πληρώνει όμως, παραμένει ένα μυστήριο (ο νοών νοείτω).

Ο βασικός ρόλος ενός κράτους είναι ο φοροεισπρακτικός.

 Οι σύγχρονοι αμερικάνοι ως επικυρίαρχοι του κράτους μας, επιτρέπουν την άρτια είσπραξη φόρων από τον κυβερνήτη που συνεργάζεται μαζί τους και τους καταβάλλει το συμπεφωνημένο αντίτιμο, εφαρμόζοντας τον ποιο πρόστυχο και απάνθρωπο φορολογικό νόμο της Αμερικής.

 Αν κάποιος κυβερνήτης σε μια χώρα σαν και στη δική μας αντιδράσει και συγκρουστεί με τα συμφέροντα του προτέκτορα, τότε αυτομάτως θα εμφανιστούν διάφορες κοινωνικές ομάδες (τύπου «Δεν πληρώνω», «αγανακτισμένοι», «αντιεξουσιαστές», «χρυσαυγίτες» κ.λπ.), οι οποίες θα αρχίσουν να δυσχεραίνουν με κάθε μέσο την φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης.

Αν ─υποθετικά─ ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε στα συμφέροντα των ΗΠΑ, ομάδες όπως ο «Ρουβίκωνας» δεν θα αρκούνταν στη διανομή φυλλαδίων, αλλά θα προκαλούσαν κι εκείνοι εκτεταμένες καταστροφές, όπως είδαμε να συμβαίνει το 2008 με τα γεγονότα του Δεκέμβρη, οι τα αθώα θύματα της Μαρβιν, όμως να μην αφήνουμε στο απυρόβλητο, ότι σε αυτά,  είναι το ίδιο συνένοχοι και συνεργάτες,  όλες η πριν και σημερινή βουλή!!!

Δολοφονίες και απελάσεις

Από την άλλη πλευρά, παρατηρούμε ότι ο Ερντογάν επέζησε του πραξικοπήματος και λίγο καιρό αργότερα δολοφονήθηκε ο ρώσος πρέσβης σε ζωντανή σύνδεση, ο οποίος πιθανότατα λειτουργούσε ως διπλός πράκτορας των ΗΠΑ.

Την ανάλυση του γεγονότος την είχαμε έγκαιρα εντοπίσει και δημοσιεύσει στην «Ελεύθερη Έρευνα» σε σχετικό άρθρο. (Βλ. Υπόθεση μυστικών υπηρεσιών).

Έκτοτε, βγήκαν στο παγκόσμιο προσκήνιο κι άλλες τέτοιες υποθέσεις, όπως η πρόσφατη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του μετά από ενέργειες, που η βρετανική Αστυνομία υπέδειξε πως τις δρομολόγησε η ρωσική ΚGB, ενώ έγιναν κι απελάσεις άγγλων και αμερικάνων διπλωματών από τη Ρωσία και αντίστοιχες ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ και την Αγγλία.

Οι πολίτες μιας χώρας αδυνατούν να κατανοήσουν, πως πίσω από τα επεισόδια σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, σε μια εργατική πορεία, στην οξεία κριτική κάποιων δημοσιογράφων και στη δηλητηρίαση ενός επιχειρηματία από ένα παγωτό σοκολάτα, η θάνατος από μια γρίπη,  μπορεί να υπάρχουν μεθοδεύσεις από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Το προτεκτοράτο «Ελλάδα»

Όπως στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεχθήκαμε αφόρητες πιέσεις από την Αγγλία να άρουμε την ουδετερότητά μας και να ταχθούμε στο πλευρό των συμμάχων με διαρκείς προβοκατόρικες ενέργειες που πυροδοτούσαν οι ίδιοι (βλ.

Το μεγάλο «ΝΑΙ» της 28ης Οκτωβρίου, Ξαναζωντάνεψε τ΄ αρματολίκι…και Πολιτικό κουκλοθέατρο), έτσι και σήμερα βλέπουμε τη βρετανίδα πρωθυπουργό να πιέζει τον αμήχανο κ. Τσίπρα να πάρει θέση στη σκακιέρα που στήνεται.

Τόσο ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και οι προκάτοχοί του, αλλά και οι συνεργάτες τους, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και μυστικών υπηρεσιών μοιάζουν με νήπια μπροστά στους ομολόγους τους, που νταραβερίζονται με τα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη.

Ο αξιόπιστος μελετητής της ιστορίας όμως, δεν εκπλήσσεται απ΄ όλα αυτά.

 Η σκακιέρα έχει ξαναστηθεί στο παρελθόν πολλές φορές και τα πιόνια είτε πήραν θέση, είτε αναγκάστηκαν να πάρουν.

Σα να μην πέρασε μια μέρα!

Αν μελετήσετε το παρακάτω άρθρο (βλ. αριστερά φωτοτυπία του), που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα των τελών του 19ου αιώνα, θα βρείτε πολλές ομοιότητες με όσα ζείτε σήμερα.

Ξένες επιτροπείες, μνημόνια και δυτικοί κοτζαμπάσηδες έρχονται δολίως στις εγχώριες κυβερνήσεις, δρουν εκβιαστικά, τοποθετούν πρωθυπουργούς όπως εκείνοι θέλουν και διοικούν τον τόπο σε βάρος των συμφερόντων του λαού.

«Ο συνάδελφος «Αγγελιαφόρος των Αθηνών» εδημοσίευσε χθες υπό τον ανωτέρω τίτλον αποκαλύψεις αληθώς περιέργους, συμπληρούσας εν μέρει τας ημετέρας πληροφορίας. Εν συνόψει λέγει τα εξής.

«Κατά τα φαινόμενα, το αγγλικόν υπουργείον παρασκευάζει από πολλού την ανάμιξίν του την αποκλειστικήν εις τα οικονομικά της Ελλάδος.

Κατά πληροφορίας, ων εγγυώμεθα την ακρίβειαν, ο κ. Δηλιγιάννης ότε ήτο πρωθυπουργός έλαβεν υποδείξεις κατά τρόπον επιτήδειον περι των ωφελημάτων, τα οποία θα συνεκόμιζεν η Ελλάς, δεχομένη είδος τι επιτηρήσεως, ασκουμένης υπό ειδικού άγγλου υπαλλήλου επί των οικονομικών αυτής.

 Έδωκεν αυτώ να εννοήση, ότι οι άγγλοι, εμπιστοσύνην έχουσιν μόνον εις τας εκθέσεις των άγγλων υπαλλήλων, ευνοϊκή δε έκθεσις ενός τούτων θα διηυκόλυνε την τοποθέτησιν ελληνικών χρεωγράφων επί της αγγλικής αγοράς.

Ο κ. Δηλιγιάννης, κατανοήσας το δόλωμα, απέφυγε τας γενομένας αυτώ γοητευτικάς προσφοράς καθ΄ ην ώραν το μικρότερον δάνειον θα εβελτίου την πολιτικήν θέσιν του.

 Αλλ’ οι άγγλοι εισίν επίμονοι.

Μετά τον σχηματισμόν του υπουργείου Κωνσταντοπούλου επανέλαβον την πρότασιν δια του αυτού τρόπου, όστις ήτο κατ΄ελάχιστον ύποπτος, αλλά και το υπουργείον του κ. Κωνσταντοπούλου έδωκεν απάντησιν αόριστον.

Οι άγγλοι ήλλαξαν τότε σύστημα και απετάθησαν κατ΄ευθείαν μετά την πτώσιν του υπουργείου Κωνσταντοπούλου εις τον κ. Τρικούπην, αναλαβόντα την αρχήν.

Ούτος δε, ολιγωτέραν τρέφων προς τους άγγλους δυσπιστίαν, εδέχθη ευχαρίστως την αγγλικήν πρότασιν και έκτοτε ο ίππος ήτο εις την θέσιν του, κατά το λόγιον.

Η γαλλική Δημοκρατία, ήτις έχει ίσα προς την Αγγλίαν συμφέροντα εν Ελλάδι, είδε μετ΄ ανησυχίας την αποκλειστικήν εποπτείαν της βρεττανικής κυβερνήσεως επί των οικονομικών της Ελλάδος και απήτησε το αυτό δικαίωμα, το οποίο δεν ηδύνατο να αρνηθή αυτή ο πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Ούτω ο κ. Ρου έλαβεν εντολήν παράλληλον προς την του κ. Λόου.

Αλλά και η Γερμανία εποιήσατο, ως λέγουσι, διαβήματα κατά την αυτήν έννοιαν, διαταθείσα ότι πολλοί γερμανοί κατέχουσιν ελληνικά χρεώγραφα ο δε κ. Τρικούπης δεν ηδυνήθη ν’ αρνηθή αυτή ό,τι εχορήγησεν εις την Αγγλίαν και την Γαλλίαν».

Απόκομμα από εφημερίδα στα τέλη του 19ου αιώνα.»

Πειραιάς. Ένα ασφαλές καταφύγιο για τη προσάραξη των δυτικών στόλων.

Πίσω από το χιούμορ αυτών των σκηνών από την ταινία «Καλώς ήλθε το δολλάριο» (1967), υποκρύπτεται η αθλιότητα της σύγχρονης Ρωμιοσύνης, η οποία σαν «πουτάνα» περιμένει τη σεξουαλική συνεύρεση με τους «κουτόφραγκους», προκειμένου να εξασφαλίσει το «γλυκό ψωμί», καθ’ όσον το δικό της άθλιο θεσμικό πλαίσιο αφενός αδυνατεί να παράγει «πρωτογενή πλεονάσματα» και αφετέρου λειτουργεί μέσα σε πλαίσια κομματικά, συντεχνιακά, με ρουσφέτια, μπαρμπάδες στη Κορώνη, πολιτικές πελατείες, μαφίες, λαθρέμπορους, έμπορους ναρκωτικών, εκβιασμούς, παράγοντες, μεσάζοντες και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις».

Τσίμπησαν το δόλωμα

Τα πιόνια είχαν στηθεί πολύ καλά από τους άγγλους και οι οθωμανοί τσίμπησαν το δόλωμα.

Αντί να απαγχονίσουν τον Πατριάρχη (γεγονός που πυροδότησε τρομερές αντιδράσεις σε όλο το χριστιανικό κόσμο) και να εξαπολύσουν πογκρόμ διώξεων, φυλακίσεων και δολοφονιών κατά των ρωμιών υπηκόων τους, κατόπιν αρμενίων (νυν κούρδων και πάει λέγοντας) θα μπορούσαν, επί παραδείγματι:

  • Να αναζητήσουν τους άγγλους και γάλλους κεφαλαιοκράτες, που είχαν επενδύσει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

  • Ενδεχομένως, μια δελεαστικότερη προσφορά από τον Σουλτάνο να τους έπειθε να αποσύρουν τα χρήματά τους από το Χρηματιστήριο κι έτσι οι ρωμιοί θα έμεναν χωρίς πολεμοφόδια και

  • γιατί όχι, να αναζητήσουν σκωτσέζους, ιρλανδούς, βουργουνδούς και κορσικανούς εθνικιστές, στους οποίους να προσφέρουν πακτωλό χρημάτων, προκειμένου να αναπτύξουν βίαια αποσχιστικά κινήματα εντός του εδάφους της Αγγλίας και της Γαλλίας.

  • Μ’ άλλα λόγια, να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα.

Για να ανταπεξέλθουν οι οθωμανοί σε όλα αυτά, θα έπρεπε να είχαν διαμορφώσει ένα ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, που θα στηριζόταν στην επιστήμη κι όχι στο Κοράνι ή τη Βίβλο.

Σήμερα, η Τουρκία φαίνεται ότι υποπίπτει στα ίδια τραγικά λάθη.

Λογοκρίνει το Διαδίκτυο, όπως άλλοτε έσπαγε τα τυπογραφεία, φυλακίζει και δολοφονεί ανθρώπους που και οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα για τα αδικήματα που κατηγορούνται.

Αντί να αναζητήσει τους αντιπάλους της στα ξένα χρηματιστήρια και να τους αντιμετωπίσει στο έδαφός τους, κυνηγά δικούς της πολίτες και είναι κοινωνιολογικώς βέβαιο ότι «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει στο μέλλον θύελλες».

Οι βεζίρηδες και οι πασάδες δεν ήθελαν ν’ αφήσουν τους θρόνους, τα αξιώματα και τις χανούμισσες.

 Τα πολιτικά οράματα για συνταγματική νομιμότητα, αξιοκρατία, ισότητα και πολιτική ελευθερία, τους φαίνονταν ξένα και μάλλον επικίνδυνα.

 Η έλλειψη διορρατικότητας κι ο εγωκεντρισμός, στοίχισε στους οθωμανούς αυτή την ίδια την ύπαρξή τους.

Ποιο το όφελος του ΄21;

Ας αφήσουμε όμως τη κριτική στους οθωμανούς κι ας κοιταξουμε λίγο και τη δική μας τη καμπούρα.

Τι έγινε τελικά με εμάς τους ρωμιούς;

Πετύχαμε τους στόχους μας;

Κι αν ναι, ποιοι ήταν αυτοί;

Μήπως η δημιουργία κράτους;

Μήπως μια πιο δίκαιη κοινωνία;

Η πραγματικότητα στάθηκε για εμάς πολύ σκληρή.

Ο πληθυσμός που συνιστούσε το υβριδικό υποτελές μας κράτος, δεν υπερέβαινε τις 600.000 δυστυχισμένους και πάμπτωχους ανθρώπους.

Πόλεις είχαν σβηστεί από το χάρτη και για να δανειστούμε στίχους του ποιητή Βαλαωρίτη, «πέτρα δεν μένει ασάλευτη, κλαρί χωρίς κρεμάλα».

Και μετά από όλα αυτά, ποιο το όφελος για ένα κράτος που έκτοτε βιώνει διαρκώς την υποτέλεια από δυτικόφερτους δυνάστες, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τον βαρύγδουπο και επαναλαμβανόμενο τίτλο «σύμμαχοι»;

Μήπως το όφελος συνίσταται στη διατήρηση ενός ναύσταθμου με αναλώσιμους υπηκόους, που συμμετέχουν είτε το θέλουν είτε όχι σε πολέμους που οργανώνουν οι «σύμμαχοί» τους;

Βλέποντας τα πράγματα χωρίς παρωπίδες, εύκολα διακρίνουμε ότι οι αποκαλούμενοι σύμμαχοι, όταν τα στρατηγικά συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με τα δικά τους, όχι μόνο δεν μας στηρίζουν , αλλά πολύ εύκολα μας αδειάζουν κι όλας, όπως έγινε στη Μ. Ασία, στην Κύπρο, αλλά ακόμα πιο εμφανώς στον Κριμαϊκό πόλεμο, που έθεσαν τη χώρα μας σε στρατιωτική καραντίνα προκειμένου να μην επιτεθούμε στους οθωμανούς, την ώρα που μαινόταν ο πόλεμος που είχαν με τους ρώσους στα βόρεια σύνορα.

 (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Το προτεκτοράτο «Ελλάδα» το 1922 και Το προτεκτοράτο «Ελλάδα» κατά τον Κριμαϊκό Πόλεμο).

Τις φορές πάλι που συμμετείχαμε σε διάφορες πολεμικές επιχειρήσεις, το κάναμε κατόπιν πολιτικών εκβιασμών που είτε ήραν χθόνια την «ουδετερότητά μας» (βλ. Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) είτε βάζοντάς μας να πολεμήσουμε στη πρώτη γραμμή ως αναλώσιμοι και χωρίς η δικιά μας πατρίδα να έχει άμεσο κέρδος από αυτές τις μάχες π.χ. Ελ Αλαμέιν, Κορέα, Ρωσία και αλλού.

 Αυτοί λοιπόν δεν λέγονται σύμμαχοι, αλλά προτέκτορες

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Στάση προσοχής και υπόκλιση Δαμανάκη – Κουβέλη στον αμερικανό πρόεδρο Μπους.

Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται ο Τζoρτζ Μπους να χαιρετά την τότε πρόεδρο του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη (η οποία εξαργύρωσε τη συμμετοχή της στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ─ρίχνοντας τον Παπαδόπουλο, που τότε είχε συγκρουστεί με τα αμερικανικά συμφέροντα─ με μακρόχρονη πολιτική σταδιοδρομία σε ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμό, ΚΚΕ, ενώ το 2009 διορίστηκε επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδια για θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας) και τον Νο 2 του Συνασπισμού, Φώτη Κουβέλη (ο οποίος σήμερα είναι υφυπουργός Άμυνας, μαζί με τον Καμμένο).

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στον Τύπο της εποχής, τη στιγμή που ο Καραμανλής πλησίασε για να παρουσιάσει στον αμερικανό πρόεδρο την πτέρυγα του Συνασπισμού (στο σημείο του βίντεο που μιλάει μπροστά στη Δαμανάκη), του είπε: «This is left, but good left».

Σήμερα καταλαβαίνουμε από πρώτο χέρι τι εννοούσε ο γέρος Καραμανλής λέγοντας τον Συνασπισμό… good left

Επιπλέον, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, οι αμερικάνοι είναι κύριοι στις συμφωνίες τους.

Η σημερινή υποστήριξη που παρέχουν στον «Good left ΣΥΡΙΖΑ» είναι πρόδηλη, ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΕ ΔΟΥΛΟ!

Σε διαφορετική περίπτωση, που οι ηγέτες μας θα είχαν εθνική συνείδηση, θα έπρατταν αυτόματα τα παρακάτω.

Οι γονείς των δυο  Ελλήνων αξιωματικών, πρέπει να κάνουν ωμά το εξής ερώτημα στους προδότες;;;;;

Γιατί δεν ανταλλάσσεται δυο Τούρκους που επεχείρησαν σε Ελληνικό έδαφος να κάνουν σαμποτάζ;;;;;

Δεν μιλώ για αυτούς τους 8 που ζήτησαν άσυλο, αλλά και για αυτούς κουβεντιάζεται , διότι είναι προδότες πράκτορες της Αμερικής!

Αν και η απαγωγή των δυο αξιωματικών ήταν στημένη, ας πρόσεχαν οι  διευθύνοντες το στράτευμα και ένας λόγος παραπίνω, που έπρεπε αυθημερόν να γίνει η ανταλλαγεί.

ΠΑΡΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ντ. Τράμπ καλωσορίζει τον πρωθυπουργό μας, λέγοντας ότι κατάφερε κάτι το ιδιαίτερο. Δεν διευκρινίζει όμως, ποιο είναι αυτό το ιδιαίτερο που κατάφερε… για να το μάθουμε κι εμείς.

Ο Τράμπ λέει τις γνωστές ανοησίες που γουστάρουν να ακούνε οι νεο-ρωμιοί για να τους χαϊδεύονται τα αφτιά, δηλαδή τα περί αρχαίας κληρονομιάς, φιλίας και λοιπά.

Ο Τράμπ ευχαριστεί τον πρωθυπουργό μιας από τις λίγες χώρες, που δίνει το 2% του ΑΕΠ της για αγορά όπλων κι ως εκ τούτου για την ενίσχυση της αμερικάνικης βιομηχανίας.

Και τώρα, πάμε στο αποτέλεσμα…

Ο Τράμπ ανακοινώνει νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο. Ας είναι καλά τα κορόιδα οι ρωμιοί, που πληρώνουν το νταβατζηλίκι.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας έχει ήδη ανακοινώσει συμφωνίες με τις αμερικάνικες πετρελαϊκές για την εξόρυξη πετρελαίου.

Προσέλκυση σπάνιων ταλέντων.

Το συγκρουσιακό κλίμα Ελλάδας – Τουρκίας προκαλεί διαρροή χρημάτων από αυτές τις δύο χώρες προς χώρες που διαθέτουν βαριά πολεμική βιομηχανία, δηλαδή Αμερική, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία.

Η φύση δημιουργεί εξαιρέσεις.

Η πιο σπάνια απ’ όλες είναι η δημιουργία του πρακτικού πνεύματος, μ’ άλλα λόγια, αυτοί που μπορούν και εμβαθύνουν στη μαθηματική λογική.

 Τα προηγμένα κράτη και ιδίως οι ΗΠΑ, έχουν αναπτύξει μηχανισμούς ανεύρεσης και εκμετάλλευσης αυτών των σπάνιων ταλέντων, τους οποίους αφού εντοπίσουν, τους προσκαλούν στη χώρα τους με τους ευνοϊκότερους όρους διαμονής και προσαρμογής στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Και αυτό το κάνουν μέσω ιδικών από πανεπιστήμια, αλλά και από επιστημονικές εταιρίες που ελέγχονται από το αμερικανικό σύστημα!

 Κατόπιν, τους εκμεταλλεύονται τοποθετώντας τους σε θέσεις κλειδιά (όπως π.χ. στη National Security Agency, όπου λαμβάνει χώρα η αξιολόγηση πληροφοριών και η χάραξη της διεθνούς πολιτικής και στρατηγικής) ως καθηγητές στα μεγάλα πανεπιστήμια και σ’ ένα σωρό άλλες θέσεις που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι. Αυτή η στημένη μηχανή είναι θεσμικά αήττητη.

Όχι μόνο ρωμιοί, όπως κομπορρημονούν οι εγχώριοι εθνικιστές, αλλά και τούρκοι και πολλοί άλλοι μαθητές απ’ όλο τον κόσμο που διαπρέπουν στα Μαθηματικά,

προσκαλούνται στις ΗΠΑ για να σπουδάσουν στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια.

Οι ΗΠΑ μαζεύουν όπως οι μέλισσες το μέλι, από όλα τα κράτη του κόσμου τα πιο δυνατά μυαλά. Με αυτούς τους ανθρώπους στελεχώνουν τις κοινωνίες τους,

ενώ στα δικά μας κράτη μένουν οι μέτριοι και οι ανεπαρκείς, τους οποίους ευνοεί και το ήδη υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της ρεμούλας και του βύσματος.

Όποιος αξιοπρεπής άνθρωπος επιβιώνει σε χώρες σαν τη δική μας, πάσχει συγχρόνως από κατάθλιψη.

Για να κάνουμε μια περισσότερο γόνιμη αντιπαραβολή και να αντιληφθούμε την τραγικότητα της κατάστασης που βιώνουμε, αρκεί να φανταστούμε ένα υποθετικό Βαλκανικό Πανεπιστήμιο κάπου στο Κόσσοβο, που θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εκατομμύρια δολλάρια για υποτροφίες αμερικανών αριστούχων μαθητών, με τους οποίους θα στελεχώνονται κατόπιν πολεμικές βιομηχανίες που εδρεύουν στη Σόφια και εταιρείες εκμετάλλευσης και παραγωγής ενέργειας που βρίσκονται στη Τραπεζούντα.

 Με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις, τα νέα όπλα θα προωθούνται στις ΗΠΑ, όπου θα αγοράζονται από τους ηγέτες των Βορείων και των Νοτίων αντίστοιχα …προς αλληλοεξουδετέρωσή τους. Ενδεχομένως να προκύψουν και κάποιοι σλάβοι, αλβανοί ή έλληνες επιχειρηματίες, που αντί να ασχολούνται με το εμπόριο της ινδικής κάνναβης και τη μεταφορά λαθραίου μαζούτ, γιατί όχι, να ασχολούνται με την εξόρυξη πετρελαίου στη πρώτη γραμμή της σύγκρουσης Βορείων και Νοτίων, που ώ!

Τι σύμπτωση;

 Βρίσκεται είτε στο Τέξας είτε στις πετρελαιοφόρες περιοχές της Αλάσκας!

Η σύγχρονη Ελλάδα, όπως και όλα τα μικρά βαλκανικά κράτη με τα οποία συνορεύουμε, είναι καταδικασμένα εσαεί να συγκρούονται μεταξύ τους με πολέμους που στήνονται επίτηδες απ’ έξω, να αγοράζουν πανάκριβα τις ευρεσιτεχνίες των ξένων βιομηχάνων, μέρος αυτών των χρημάτων να χρηματοδοτεί νέες έρευνες για την εφεύρεση νέων όπλων, τα οποία θα υποχρεωθούν στο μέλλον να ξαναγοράσουν, για να στηρίξουν τις ξένες οικονομίες, οι οποίες βέβαια θα εκμεταλλευτούν και τους φυσικούς τους πόρους όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.

«Σε τι ωφελεί άραγε σήμερα ένας πόλεμος με την Τουρκία;

Κάτω από τη νατοϊκή ομπρέλα έλληνες και τούρκοι αγοράζουμε όπλα από τις βιομηχανίες των μεγάλων δυνάμεων.

Με το υστέρημά μας συντηρούμε οικονομικά τις βιομηχανίες άλλων χωρών,

ενώ μέρος των χρημάτων αυτών πάνε στα πανεπιστήμιά τους για νέες ευρεσιτεχνίες στα οπλικά συστήματα.

Ο κύκλος αυτός δεν τελειώνει ποτέ, είναι ατέρμονας.»

Ο αναρχικός μαθηματικός

Αξίζει εδώ να μνημονεύσουμε το παράδειγμα του αναρχικού μαθηματικού Αλεξάντερ Γκρότεντικ, ο οποίος όντας καθηγητής πανεπιστημίου αντιλήφθηκε ότι πολεμικές βιομηχανίες υπέκλεπταν τα μαθηματικά του πορίσματα και μ’ αυτά εφεύρισκαν νέα όπλα.

Κατόπιν τούτου, ο Γκρότεντικ παραιτήθηκε και πήγε σε ένα ορεινό χωριό της Γαλλίας, όπου έγινε βοσκός.

Παιδεία και κινηματογράφος

Οι λαοί των Βαλκανίων, εντασσόμενοι στα κατά τόπους εκπαιδευτικά συστήματα, από νηπιακή ηλικία διαμορφώνουν διπολικές συνειδήσεις, γεγονός που τους δυσκολεύει κατόπιν να σκεφτούν περισσότερο ελεύθερα και πολύπλοκα.

Τα παιδιά στα δικά μας σχολεία διδάσκονται ότι για όλα τα δεινά ευθύνονται οι τούρκοι και τα τετρακόσια χρόνια δήθεν σκλαβιάς, τα παιδιά στα τούρκικα σχολεία μαθαίνουν ότι για την παρακμή τους ευθύνονται οι έλληνες, οι κοσσοβάροι μαθαίνουν ότι ευθύνονται οι σέρβοι, οι αλβανοί ότι ευθύνονται οι έλληνες και πάει λέγοντας.

Όπως εξάλλου έγραψε ο Karl Deutsch, «έθνος είναι μια ομάδα ανθρώπων, που τους ενώνει μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με τη γενεολογία τους και μια κοινή απέχθεια για τους γείτονές τους». («Nationalism and its Alternatives», 1969).

Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε ότι την εποχή του Χότζα στην κομμουνιστική Αλβανία, η χώρα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα στους δρόμους, τουλάχιστον στην έκταση που διέθετε η όμορη καπιταλιστική Ελλάδα.

Τα βράδια, όταν έπεφτε το σκοτάδι στην καπιταλιστική Κέρκυρα, έδειχναν με το δάκτυλο τα σκοτεινά εδάφη της κομμουνιστικής Αλβανίας κι έλεγαν: «Κοίτα εκεί πόσο φτωχοί είναι.

Ούτε ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχουν!».

 Στην αντίπερα όχθη, αντίστοιχοι αλβανοί έδειχναν τη Κέρκυρα με το δάκτυλο και συζητούσαν: «Κοίτα πως τους έχει κάνει ο καπιταλισμός.

Ακόμα και τις νύχτες δουλεύουν σα σκλάβοι!».

Οι σύγχρονοι τούρκοι προβάλλουν την oθωμανική κληρονομιά ως αποκλειστικότητα και ιδιοκτησία τους, βλέποντάς τη δηλαδή με βλέμμα εθνικιστικό, υπερτονίζοντας τη συμβολή της φαντασιακής κοινότητας των τούρκων σε αυτή κι υποβαθμίζοντας ─έως και εξαφανίζοντας─ το ρόλο που είχαν όλες οι άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές κοινότητες εντός αυτής. Η ιστορική πραγματικότητα και γι αυτούς όμως, είναι αμείλικτη.

 Όπως στη βυζαντινή αυτοκρατορία κανένας αυτοκράτορας δεν ήταν έλληνας, έτσι και στις δυναστείες των οσμανλήδων έλειπαν εντελώς οι καθαρόαιμοι τούρκοι καθόσον οι μανάδες των περισσοτέρων προέρχονταν από χριστιανικές κοινότητες.

Επίσης, ο ρόλος που διαδραμάτισαν εντός της πολυεθνικής οθωμανικής αυτοκρατορίας και σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δράσης οι πατριάρχες, οι φαναριώτες, οι αρμένιοι, οι αλβανοί, οι σέρβοι, οι ρωμιοί, οι εβραίοι και άλλοι πολλοί, ήταν υπερβολικά σημαντικότερος από αυτόν που έπαιξαν οι νομαδικές φυλές, οι οποίες εξάλλου ανέπτυξαν πολύ αργότερα τουρκική εθνική συνείδηση.

Η σύγχρονη Τουρκία όμως, καίτοι θέλει να μνημονεύει το οθωμανικό παρελθόν της, εντούτοις το αποκρύπτει πάντα επιμελώς. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι τα αρχεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας ουδέποτε έχουν ανοιχτεί (πρόκειται για ένα πολιτικό ταμπού ανάλογο με τον δικό μας φάκελο της Κύπρου), αλλά και το αρχείο των τουρκικών εφημερίδων είναι προσβάσιμο για το κοινό από το 1930 και μετά. Αυτό γίνεται προφανώς, γιατί αν οι τούρκοι φοιτητές ανατρέξουν στης εφημερίδες της Κωνσταντινούπολης του 1900 για παράδειγμα, θα διαπιστώσουν ότι οι περισσότερες απ’ αυτές ήταν ρωμέικες και πολλές άλλες ήταν δίγλωσσες ή και τρίγλωσσες. Κάτι τέτοιο μάλλον θα διαταράξει την εθνική συνείδηση αρκετών, γεγονός που θα ενοχλήσει το επίσημο κράτος επιφέροντας σύγχυση στα μυαλά των τούρκων.

Η τόνωση των εθνικών ταυτοτήτων των βαλκανικών λαών είναι κάτι που έχει απασχολήσει έντονα τις Μεγάλες Δυνάμεις του πλανήτη, οι οποίες φροντίζουν να αναζωπυρώνουν το ηθικό μας.

Τα τελευταία χρόνια, που οι νεο-οθωμανοί του Ερντογάν ανέπτυξαν έντονη συνεργασία με τη Ρωσία, οι στρατιωτικές μπάντες της Τουρκίας και της Ρωσίας παραμερίζουν τις θρησκευτικές διαφορές και τραγουδούν παρέα πατριωτικά εμβατήρια στη δημόσια τηλεόραση.

Στην αντίπερα όχθη, όλοι εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες αμερικάνικες κινηματογραφικές παραγωγές, στις οποίες υποδύονται τους αρχαίους έλληνες πανέμορφοι σταρ του Χόλιγουντ.

Η «Οδύσσεια» με τον Αrmand Assande, η «Τροία» με τον Αχιλλέα-Brand Pit, ο «Alexander» υποδυόμενος από τον Colin Farrell και φυσικά οι «300» με τον Gerard Batler, που εκτίναξαν το εθνικιστικό μας φρόνημα στα ύψη!

Αλήθεια, διερωτηθήκαμε ποτέ τι τους έπιασε τους αμερικανούς και ρίχνουν τόσο πολύ χρήμα για την τόνωση του ελληνικού ηθικού μας;

Αν παρατηρήσουμε μάλιστα λίγο πιο επίμονα στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν τολμώντας μια ελάσσονα κοινωνιολογική μελέτη, θα δούμε ότι συχνά οι θεατές ταυτίζονται τόσο πολύ με τα λεγόμενα των ηθοποιών, που νομίζουν ότι τα όσα λέγονται στη ταινία αποτελούν αληθινά περιστατικά.

Μαφιόζοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

Η κατάσταση που βιώνουν για αιώνες οι λαοί στη περιοχή μας δεν τους επιτρέπουν να σκεφτούν ότι με τον γείτονα δεν είναι ντε και καλά υποχρεωτικό να είσαι εχθρός.

Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις μαζί του.

Και σ’ αυτό το σημείο αξίζει να παραδεχθούμε, ότι ενώ τελικά οι βαλκάνιοι μετά και τη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας σταδιακά διέκοπταν τις συνεργασίες τους σε όλα τα επίπεδα, μόνο σε έναν τομέα φαίνεται να μην έπαψαν ποτέ να συνεργάζονται: Στο χώρο του εγκλήματος. (Βλ. Ι. Κολιόπουλου:

«Η ληστεία στην Ελλάδα (19ος αι.», έκδ. «Παρατηρητής», σελ. 19-97).

Πράγματι! Μέχρι σήμερα, κακοποιοί και ποινικοί ποικίλων αποχρώσεων και δράσεων δεν έπαψαν να συνεργάζονται ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος. Συχνά ─αν όχι πάντα─ έλληνες κι αλβανοί συγκροτούν ομάδες εκβιαστών, γεωργιανοί και ρουμάνοι διαρρήκτες, τουρκοτσιγγάνοι και έλληνες ρομά πορτοφολάδες, τούρκοι και έλληνες δουλέμποροι και λαθρέμποροι.

Αλλά ακόμα και στο παρελθόν, στις ομάδες κρούσης των κλεφτών του 1821, η συμμετοχή των αλβανών ήταν σχεδόν καθολική, ενώ τούρκοι ληστές από την άλλη, την ίδια εποχή, είχαν συχνά ρωμέικη καταγωγή (όπως πιθανολογείται για τον περιώνυμο Τσακιτζή) κούρδικη ή αλγερινή κ.λπ..

Ολόκληρο το όρθρο, που δανείστηκα αποσπάσματα, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο.

13 Απρ 2018 Simon Stylianos

https://freeinquiry.gr/single-post.php?id=4341

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>