«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ «ΝΕΟΣ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

                        03.04.2018

Αποτέλεσμα εικόνας για της πρωτης μοναδος του πυρηνικου σταθμου στο «ΑΚΟΎΓΙΟΥ» της Τουρκιας

ΣΤΟ «ΑΚΟΥΓΙΟ», ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ  ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Την 3η και 4η Απριλιου του 2018 ο Προεδρος της Ρωσσιας Βλαντιμιρ Πουτιν τελει μαζι με τον Προεδρο της Τουρκιας Ταγιπ Ερντογαν, τα εγκαινια του Εργοταξιου της πρωτης μοναδος του πυρηνικου σταθμου στο «ΑΚΟΥΓΙΟ» της Τουρκιας (43 χιλιομετρα νοτιοδυτικα του SILIFKE) στις ακτες της Μεσογειου θαλασσης απεναντι απο την Κυπρο.

Τα σχεδια της τουρκικης TEAS (ΔΕΗ της Τουρκιας) για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας μεσω πυρηνικων αντιδραστηρων και κατ’ επεκταση και για την κατασκευη πυρηνικων οπλων, εχει πρπ’ι’ιστορια πολλων δεκαετιων.

Το πυρηνικο προγραμμα της τουρκικης υπηρεσιας ηλεκτρισμου χρονολογειται απο τις αρχες της δεκαετιας του 1960.

Στα πρωτα χρονια της δεκαετιας του 1970 και μετα την αναδιοργανωση της εταιρειας αυτης, ξεκινησε για την αξιοποιηση της πυρηνικης ενεργειας μια δευτερ προσπαθεια με αποφαση το 1975 για την κατασκευη πυρηνικου εργοστασιου στο «Ακουγιο» απο τις σουηδικες εταιρειες Asea-Atom και Star-Laval.

Το στρατιωτικο πραξικοπημα της 12ης Σεπτεμβριου 1989 υπηρξεν η αιτια για αναβολη της αποφασης αυτης.

Στα τελη του ετους 1983 επιλεγησαν οι εταιρειες AECL (καναδικη) και KWU (γερμανικη) για τον πυρηνικο σταθμο του «Ακουγιου» και η General Elektric των ΗΠΑ για τον πυρηνικο σταθμο Inceburun δυτικα της Σινωπης στην Μαυρη Θαλασσα.

Τα προβληματα χρηματοδοτισης και το τραγικο πυρηνικο ατυχημα του ετους 1986 στο Τσερνομπιλ της Ουκρανιας, οδηγησαν παλι σε ναυαγιο των σχεδιασμων.

Επισης και η προσπαθεια της Τουρκιας στα τελη της δεκαετιας του 1980 για αγορα του πυρηνικου εργοστασιου Σβεντεντορφ της Αυστριας απετυχαν.

Τον Οκτωβριο του 1990 υπεγραφει με την Αργεντινη συμφωνια για την κατασκερυη δυο πυρηνικων αντιδραστηρων τυπου CAREM-25 η οποια μετα ενα χρονο  ακυρωθηκε.

Και η νεα προσπαθεια της Τουρκιας τον Φεβρουαριο του 1995 με την νοτιοκορεανικη εταιρεια KAERI (Korean Atomic Energy Research Institute) εμεινε χωρις αποτελεσματα.

Τελικα τα σχεδια της Τουρκιας υλοποιουνται μεσω της Ρωσιας, η οποια πιθανως για γεωπολιτικους λογους και για να απομακρυνη την Τουρκια απο το ΝΑΤΟ, ανελαβεν και την χρηματοδοτιση του εργου.

Η τεχνογνωσια της Ρωσιας ομως στον τομεα αυτο βασιζεται, οπως και οι αντιδραστηρες στο Τσερνομπιλ, σε επιβραδυντες ελαφρου υδατος.

Οι αντιδραστηρες του τυπου αυτου γινονται επικινδυνοι οταν για διαφορους λογους δεν λειτουργει το συστημα ψυξης (κυριο και δευτερεβον) των ραβδων πυρηνικης σχασης, με αποτελεσμα την υπερβολικη αυξηση της θερμοκρασιας σε βαθμο διασπασης του νερου στα συστατικα του, που οδηγει αναποφευκατα στην εκρηξη των αεριων (Υδρογονου και Οξυγονου) με τα γνωστα καταστροφικα αποτελεσματα ιδιως απο την μη ελεγχομενη πλεον σχαση των πυρηνικων καυσιμων.

Ενα τετοιο γεγονος στην περιοχη του «Ακουγιου», δηλαδη σε αποσταση αναπνοης απο την Κυπρο και το Αρχιπελαγος του Αιγαιου θα ειχε καταστροφικα αποτελεσματα και για την χωρα μας.

Δεν πρεπει και να παραγνωριζεται, οτι η περιοχη «Ακουγιου» βρισκεται πανω απο ενα ενεργο σεισμικο ρηγμα που κανει ακομη ποιο επικινδυνη την ολη κατασταση.

Σχετικα με το προβλημα των πυρηνικων αποβλητων (μεταφορα και αποθηκευση!) αυτο συνδεεται συμπληρωματικα επικινδυνα για τον ευρυτερο γεωγραφικο χωρο.

Ο μεγαλυτερος ομως κινδυνος για τον Ελληνισμο και την Ελληνικοτητας της Κυπρου και της Ελλαδος κρυβεται σε μεταβολη της ατιθασης και επιθετικης Τουρκιας με το απυθμενο θρασος των κατα καιρων ηγετων της, οι οποιοι δεν εχουν ορια, ουτε ιστορικους και πολιτισμικους φραγμους στο να διατυπωνουν απειλες, σε πυρηνικη δυναμη.

Αυτη αντιμετωπιζεται μονο με την Ισορροπια του Τρομου, δηλαδη με την πυρηνικη ειρηνη. Ουδεμια εμπιστοσυνη συνεπως στις ΗΠΑ και στις χωρες της Ε.Ε. Η Ελλας θα ξαναζησει την Μικρασιατικη Καταστροφη προδομενη παλι απο τους εταιρους της με απωλεια των νησων του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και της Δυτικης Θρακης.

Ο μονος δρομος που απομενει ειναι η PAX NUCLEARA, δηλαδη η μετατροπη και της Ελλαδος σε πυρηνικη δυναμη.

Σημερα καμμια χωρα δεν ειναι ασφαλης επειδη ανηκει στο ΝΑΤΟ ‘η ειναι μελος της Ε.Ε. ‘η επειδη απλως και μονο φροντιζει για την στρατιωτικη της αμυνα.

Θα αποτελουσε ανεπανορθωτη στρατηγικη πλανη, εαν πιστευαν οι ηληθιοι ιθυνοντες της Ελλαδος, οτι οποιαδηποτε επιθεση εναντιον της θα εκλαμβανονταν ως επιθεση εναντιον της Ε.Ε.

Σημερα η αναγκη αναπροσαρμογης μας ειναι τεραστια.

Η ελληνικη και η ελληνοκυπριακη κοινωνια οφειλουν να προσαρμοσθουν στα νεα δεδομενα, εαν θελουν να επιζησουν, δηλαδη οφειλουν να δημιουργησουν ανεξαρτητα απο τις αχρηστες ηγεσιες τους, ολους τους αναγκαιους θεσμους ‘η να αναπροσαρμοσουν τους υφισταμενους.

Οι ιθυνοντες ολων των τομεων της ζωης του ελληνικου εθνους πρεπει να διδαχθουν το τι ειναι «Τουρκισμος», πως ενεργει και πως μπορει να αντιμετωπισθει.

Η αιτια των μεχρι τουδε επιτυχιων της Τουρκιας σε βαρος της Κυπρου και της Ελλαδος οφειλεται αποκλειστικα και μονο στο οτι η Τουρκια, διεξαγει μονομερως ‘η σχεδον μονομερως τους εκβιασμους και απειλες της  εναντιον της Ελλαδος και Κυπρου, οσο καιρο τοσο οι Ελληνες οσο και οι Ελληνοκυπριοι δεν διεξαγουν αντιστοιχους εκβιασμους και παρομοιες απειλες   εναντιον της Τουρκιας.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποτελει το προσφατο επισοδειο με τους δυο Ελληνας αξιωματικους.

 Η αμεση αντιδραση, αντι διαμαρτυριων, οφειλεν να ηταν η αμεση «απαγωγη» Τουρκων αξιωματικων και μετα απο ενα αγριο ξηλοκοπημα τους, προταση για ανταλλαγη.

Οι Τουρκοι μετα την Μικρασιατικη καταστροφη εκμεταλλευονται τις αδυναμιες, τα προβληματα, την ανοχην, την αδρανεια και την αναποφασιστικοτητα των Ελληνων και για τον λογο αυτον ειναι «τρωτοι».

Οι Ελληνες ποτε δεν εκμεταλλευτηκαν τις αδυναμιες των Τουρκων (αποτελουνται απο 58 εθνοτητες οι οποιες αλληλομισουνται και για τον λογο αυτον ποτε δεν υπηρξε ενα τουρκικο εθνος!) και γι’ αυτο αυτοι φαινονται «ατρωτοι».

Στην πραγμματικοτητα οι Τουρκοι ειναι περισσοτερο τρωτοι απο τους Ελληνες, διοτι παρουσιαζουν πολυ περισσοτερα ασθενη σημεια.

Με αλλα λογια. Προκειται για ενα κραμα Οσμανλιδων, Οθωμανων, Μογγολων και λοιπων εξισλαμισμενων που δημιουργησαν το κρατος τους πανω στα ελληνικα εδαφη της Ιωνιας-Ελλαδος.

Ας μας ενημερωσει ο καθε Ερντογαν για την υπαρξη μιας πολης στην Ανατολια του (Μικρα Ασια!) που να κτιστηκε απο Τουρκους!

Απλα οι ετσι ονομασθεντες Τουρκοι μετονομασαν τις ελληνικες πολεις και χωρια.

Ακομη και η σημαια τους ειναι κλεμενη!

Ειναι το συμβολο της αρχαιας ελληνιδας θεας Αρτεμης!

Ο καθε Ερτογαν που με τις πλατες της Ρωσιας συμμετεχει στον διαμελισμο της Συριας θα πρεπει να γνωριζει οτι διαμελισμος αυτος ειναι ενσωματωμενος στα σχεδια του διεθνους πολιτικου σιωνισμου δημιουργιας του «Μεγαλου Ισραηλ» και του «Μεγαλου Κουρδισταν».

Οι ημερες συνεπως του καθε Ερντογαν ειναι μετρημενες….δηλαδη αυτος εχει ηδη ημερομηυνια ληξης!

Η Ελλας οπως το Ισραηλ οφειλει να γινη εκ των πραγματων πλεον πυρηνικη δυναμη. Κατι τετοιο ομως αρχιζει με την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας για διασπασεως ραδιενεργων υλικων με πυρηνικους αντιδραστηρες.

Με το σημερινο ομως ξεπουλημα της ΔΕΗ η παραγωγη ενεργειας πρεπει να περαση σε αλλα και νεα χερια που θα δρομολογησουν μια συμφωνια με την Κινα για πολυετη συνεργασια στον τομεα της πυρηνικης ενεργειας, που θα οδηγησει αναποφευκτα και στα πυρηνικα οπλα.

Με την διασπαση π.χ. 1 γραμμαριου ουρανιου εκλυεται ενεργεια αντιστοιχουσα σε 17.925.000 kcal, για την παραγωγη της οποιας απαιτουνταν η καυση 2240 χιλιογραμμα ανθρακος.

Η διασπαση του πυρηνα του ουρανιου με βομβαρδισμο αυτου απο Νεοτρονια απελευθερωνει την ως ανω ενεργεια.

Το φυσικο Ουρανιο ειναι μιγμα δυο κυριως ισοτοπων του Ουρανιου-238 που βρισκεται σε αναλογια 99,3 % και του Ουρανιου-235 που βρισκεται σε αναλογια 0,7 %.

Κατα την διασπαση του Ουρανιου-238 μετατρεπεται αυτο σε Νεπτονιο (Ποσιδωνιο) και Πλουτωνιο.

Το Ουρανιο-235 βομβαρδιζομενο απο Νεοτρονια μετατρεπεται ενδιαμεσα σε Ουρανιο-236 το οποιο ειναι ενα ασταθες ισοτοπο και διασπαται σε Βαριο και Κρυπτο ‘η Λανθανιο και Βρωμιο, ενω ταυτοχρονα εκλυεται μεγαλη ποσοτητα ενεργειας, συγρονως δε ελευθερωνονται Νεοτρονια, τα οποια μπορουν να προκαλεσουν την διασπαση και αλλων πυρηνων με ελευθερωση επισης ενεργειας και νεων Νεοτρονιων.

Σχ. 1:  Αντιδραστηρας με επιβραδυντη ελαφρο υδωρ και αντιδραστηρας Θοριου-Υγροποιημενου αλατος.

ΤΗΤΛ

Στο Σχημα αυτο παριστανται δυο δυνατοτητες ετησιας αναγκης σε πυρηνικα καυσιμα ενος πυρηνικου εργοταξιου 1 GW (1 GW = με 10 στην 9 W) με αντιδραστηρα επιβραδυντη ελαδρου υδατος και με αντιδραστηρα Θοριου-Υγροποιημενου αλατος. Εδω σημαινουν:

Leichtwasserreaktor = Αντιδραστηρας με επιβραδυντη ελαφρο υδωρ.

35 t angereichtes Uran (darin 1,15 t Uran-235 = 35 τοννοι εμπλοτισμενου

                                                                             Ουρανιου (με μεσα του 1,15

                                                                             τοννους Ουρανιου – 235)

Uran-235 wird verbrannt.             = Το Ουρανιο-235 διασπαται και

einiges Plutonium-239 entsteht        δημιουργειται λιγο Πλουτωνιο-239 το

und verbrennt                                   οποιο επισης διασπαται.

Die 35 t Atommüll enthalten 33,4 t Uran-238, 0,3 t Uran-235, 1,0 t Spaltprodukte und 0,3 t Plutonium = Οι 35 τοννοι πυρηνικων αποβλητων

                                                            περιεχουν 33,4 τοννους Ουρανιου-238,

                                                            0,3 τοννους Ουρανιου-235, 1,0 τοννους

                                                            διαφορα προ’ι’οντα σχασεως και 0,3

                                                            τοννους Πλουτωνιου.

250 t Natur-Urana                        =     250 τοννοι Φυσικο-Ουρανιο

(darin 1,75 t Uran-235)                       (μεσα του 1,75 τοννοι Ουρανιο-235)

215 t abgereichtes Uran             =    215 τοννοι εμπλοτισμενου Ουρανιου

(darin 0,6 t Uran-235)                      (μεσα του 0,6 τοννοι Ουρανιου-235)

Thorium – Flüssigsalzreaktor  = Αντιδραστηρας Θοριου-Υγροποιημενου αλατος

1 t Thorium = 1 τοννος Θοριο

Flüssigsalzreaktor erbrütet aus =  Αντιδραστηρας υγροποιημενου αλλατος με

Thorium-232, Uran-233 und        Θοριο-232 και Ουρανιο-233 ως σχασιμη υλη..

verbrannt es.

1 t Spaltprodukt      =  1 τοννος σχσιμου υλικου

In 10 Jahren sind 83 % der Spaltprodukte stabil = Σε 10 χρονια ειναι το 83 %

                                                                                των σχασιμων προ’ι’οντων

                                                                                 σταθερα.

17 % der Spaltprodukte für etwa

300 Jahre zu lagern                         = Το 17 % των αποβλητων οφειλει για 300

                                                            χρονια να αποθηκευθη.

0,0001 t Plutonium im Reaktor zu

verbrennen.                                    = 0.0001 τοννοι Πλουτωνιο οφειλουν να

                                                           διασπασθουν στον αντιδραστηρα

Ο πρωτος πυρηνικος σταθμος παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας της Ελλαδος οφειλει να στηθη στην κρισταλλοσχιστωδη Μαζα της Ροπδοπης και δη στην περιοχη της αρχαιας πολης Αβδηρα της δυτικης Θρακης, στην γενετειρα των πατερων του «Ατομου» Λευκιππον και Δημοκριτον.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Όλα τα άρθρα του  Επιστήμονος Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου,προστατεύονται αυστηρά από τον ΤΗΝ νομοθεσία πνευματικών δικαιωμάτων ολόκληρα και αποσπάσματα ή αναφορά σε αυτά!

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>