«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτοί είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί των Ευρωπαίων πολιτών!!!!!!!!!!!!

ΓΙΟΥΓΚΕΡ

Ο δικτάτορας Γιούγκερ… Αποφασίζει και διατάζει και οι μαριονέτες δίπλα του κάνουν  αλλαξοκωλιές!!!!!!!!!!!

Γιούγκερ…..

Τι διαμαρτύρεστε ρε… Λαϊκιστές;;;; Τον άνθρωπο μου τακτοποιώ!!!! Αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει!!!!

Ο διορισμός-εξπρές του νέου γ.γ. της Κομισιόν
Ο πρόεδρος της Kομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (δεξιά) με τον νέο γενικό γραμματέα της Επιτροπής Μάρτιν Σελμάγερ.
Το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου στο καθιερωμένο Κολέγιο των Επιτρόπων η ατζέντα ήταν γνωστή.

Λίγο πριν από την είσοδό τους στο «υπουργικό συμβούλιο της Eυρωπαϊκής Επιτροπής», όπως περιγράφεται το Κολέγιο, οι επίτροποι μαθαίνουν ότι θα συζητηθεί και άλλο ένα θέμα: ο διορισμός του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοινώνει τους υποψηφίους για τη θέση και ανάμεσά τους είναι και ο διευθυντής του γραφείου του, ο Μάρτιν Σελμάγερ, ο οποίος αμέσως διορίζεται, καθώς κανένας δεν φέρνει αντίρρηση.

Μόνο που λίγα λεπτά αργότερα ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ επανέρχεται στο θέμα λέγοντας ότι ο γενικός γραμματέας μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Αλεξάντερ Ιταλιανιέρ, παραιτήθηκε και ο ίδιος προτείνει τον διορισμό του Μ. Σελμάγερ για τη σημαντικότατη αυτή θέση της Επιτροπής, αφήνοντας ακόμα και τους μεγαλύτερους εχθρούς του πανίσχυρου μέχρι τότε επικεφαλής του γραφείου του προέδρου άφωνους.

«Κανείς δεν ήξερε τίποτα, όλη η διαδικασία έπεσε σαν πυροτέχνημα», λέει άνθρωπος που βρισκόταν εκεί εκείνο το πρωινό, «κανείς δεν μίλησε, ακόμα και εκείνοι που τον μισούσαν».

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γνωστός εκτός Βρυξελλών, ο 47χρονος γερμανικής καταγωγής αξιωματούχος Μάρτιν Σελμάγερ είναι τα τελευταία τρία χρόνια το δεξί χέρι του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο άνθρωπος που έκανε όλη την καμπάνια για την εκλογή του Λουξεμβούργιου πολιτικού στην κορυφή της Επιτροπής κατάφερε, και μετά την εκλογή του, να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του και να αποκαλείται «το τέρας του Berlaymont», του εμβληματικού κτιρίου της Επιτροπής.

Χωρίς να υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί την ιδιαίτερη οξυδέρκεια ή την εργατικότητά του, πολλοί τον χαρακτηρίζουν «τον πιο ισχυρό διευθυντή γραφείου που έχει περάσει στην ιστορία της Ε.Ε.», ενώ σίγουρα είναι και ο αξιωματούχος με τις περισσότερες έχθρες.

Ανάμεσα στους εχθρούς του και μια σειρά επιτρόπων, που πολλές φορές δέχθηκαν παρεμβάσεις ακόμα και σε ασήμαντα θέματα στην ατζέντα τους από κάποιον που στην πυραμίδα εξουσιών της Ε.Ε. ήταν πολύ χαμηλότερός τους.

Αλλοι υποστηρίζουν ότι αν δεν ήταν ο Μ. Σελμάγερ, πολλά πράγματα δεν θα ήταν εφικτά στην Επιτροπή Γιούνκερ.

Πολλές από τις παρεμβάσεις του λειτουργούσαν θετικά σε μια σειρά από θέματα που ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να ασχοληθεί.

Στην περίπτωση της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι πιο κοντινοί σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν στο γραφείο του στον 13ο όροφο να διαπραγματεύονται ή μάλλον να δέχονται συμβουλές για το πώς πρέπει να συνεχίσουν.

Πολλές φορές όμως η προσπάθεια να δράσει ως μεσολαβητής και να δώσει στην Επιτροπή ειδικό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος κατέληξε να ενοχλήσει τους υπόλοιπους εταίρους και να περιπλέξει περισσότερο τις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Η θέση του γ.γ. της Επιτροπής δίνεται από τον εκάστοτε πρόεδρο της Επιτροπής, γ’ αυτό και η διαδικασία που τηρήθηκε στον διορισμό του Μάρτιν Σελμάγερ δεν μπορεί να θεωρηθεί μη νόμιμη.

Αυτό που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, κυρίως από τους ανταποκριτές των Βρυξελλών –που για περίπου δύο εβδομάδες ρίχνουν καθημερινά τα πυρά τους προς τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά–, είναι η απροκάλυπτα εξπρές διαδικασία.

«Ολες οι νομικές διαδικασίες προσωπικού έχουν τηρηθεί θρησκευτικά», επαναλάμβανε ο ίδιος, προσπαθώντας να περιορίσει τις αντιδράσεις???????????

Και αυτό, γιατί η θέση του γενικού γραμματέα της Επιτροπής διοικητικά είναι η πιο ισχυρή στις Βρυξέλλες, καθώς κάτω από τον έλεγχό του βρίσκονται οι 33.000 αξιωματούχοι που δουλεύουν για την Επιτροπή. Αλλά όχι μόνο για αυτό.

Ο Μ. Σελμάγερ θα είναι και από τους ελάχιστους αξιωματούχους που θα έχουν πρόσβαση στην αίθουσα των Συνόδων Κορυφής όπου η Αγκελα Μέρκελ, ο Εμανουέλ Μακρόν και οι υπόλοιποι ηγέτες ανταλλάσσουν τις απόψεις τους κεκλεισμένων των θυρών.

Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, ότι έχει έρθει σε ευθεία σύγκρουση με το Βερολίνο και το Λονδίνο σε μια σειρά από περιστάσεις, όπως όταν διέρρευσαν λεπτομέρειες του δείπνου που είχε η Τερέζα Μέι με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τις διαπραγματεύσεις του Brexit.

Και ενώ το 2019 ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ θα φύγει από την Επιτροπή, τίθεται το ερώτημα πόσο θα παραμείνει στο νέο του πόστο ο Γερμανός αξιωματούχος.

Πολλοί στους διαδρόμους των Βρυξελλών λένε πως, όπως βοήθησε να εκλεγεί ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο τιμόνι της Επιτροπής, έτσι θα το κάνει και στον επόμενο. Πάντως αύριο το Ευρωκοινοβούλιο θα θέσει το θέμα του διορισμού του στην Ολομέλεια.

Ευρωβουλευτές έχουν ήδη στείλει επιστολή στον Ζ.-Κ. Γιούνκερ ζητώντας να απαντήσει στις ανησυχίες τους για πιθανή «σύγκρουση συμφερόντων, νεποτισμό και περιφρόνηση των κανόνων».

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>