«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΕΕ (Γερμανία), το ΔΝΤ (Αμερική) συμφωνούν να καταστρέψουν την Ελλάδα

σιμπιεση

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι η Ελλάδα, μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ και η γενέτειρα των εννοιών της Δημοκρατίας και της Ευρώπης, έχει ήδη μετατραπεί σε προτεκτοράτο και έχει επίσης υποστεί τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην καπιταλιστική Ευρώπη μετά το 1945, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται εναντίον του ελληνικού λαού από την ηγεσία της επανασυνδεδεμένης «δημοκρατικής» Γερμανίας?????????? ενεργώντας σε συμμαχία και στενή συνεργασία με τη Διεθνή Οικονομία και ακολούθησαν υπάκουα όλες οι ευρωπαϊκές “ελίτ” στην υπηρεσία των διεθνών οικονομικών.

Η ελληνική δημόσια περιουσία λεηλατείται σήμερα από γερμανικές και άλλες διεθνείς επιχειρήσεις και το ίδιο συμβαίνει και με την ιδιωτική ιδιοκτησία μέσω της φορολογίας που επιβάλλει η τρόικα.

Όσον αφορά το ρόλο που διαδραματίζει το ΔΝΤ και οι διεθνείς, κυρίως μη ευρωπαϊκές τράπεζες, που κυβερνούν την Ευρώπη τόσο πίσω από την Επιτροπή, την ΕΚΤ όσο και από τις «εθνικές» ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμούς, κανένα τίμιο και σοβαρό πρόσωπο δεν μπορεί να αμφιβάλει.

Αυτό που φαίνεται πολύ ατυχές και ανησυχητικό για όλη την Ευρώπη είναι το γεγονός ότι η Γερμανία, η κορυφαία ευρωπαϊκή εξουσία, δεν φαίνεται να μπορεί να ξεφύγει από το δικό της παρελθόν.

Είναι πολύ κακό για τους Γερμανούς, είναι πολύ κακό για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών, με τη βοήθεια των πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης τους, που ελέγχονται από τραπεζίτες όπως ποτέ άλλοτε στην ιστορία, προτιμούν να πιστεύουν ότι αυτό θα επηρεάσει μόνο τους “τεμπέληδες”, “αποδιοργανωμένους”, “φιλορωσικούς” και “αλλοιωμένους” από τη Siemens και την ΕΕ!) Έλληνες και όχι η τύχη τους.

Μια τέτοια πεποίθηση είναι από μόνη της η καλύτερη ένδειξη ότι μπορεί να γίνει μια πανευρωπαϊκή καταστροφή.

DK

Η ΕΕ και το ΔΝΤ απαιτούν περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα

Από τον Robert Stevens

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) συμφώνησαν την Παρασκευή να πάρουν μια ενοποιημένη σκληρή γραμμή εναντίον της Ελλάδας, καθώς η κρίση χρέους της χώρας επιδεινώνεται.

Η κυβέρνηση Syriza πρέπει να καταβάλει επιπλέον δάνειο ύψους 7 δισ. Ευρώ στους πιστωτές της έως τον Ιούλιο ή να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, το οποίο παραμένει σε εκπληκτικό ποσό 330 δισ. Ευρώ.

Η Ελλάδα συνεχίζει να πνιγεί στο χρέος, επειδή σχεδόν κάθε εκατοστό των δανείων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήφθηκαν τα τελευταία επτά χρόνια ως “διαφυλάξεις” έχουν απορροφηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους της προς τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνεχίζουν να προσελκύουν τόκους.

Για τα τελευταία δύο χρόνια, το ΔΝΤ έχει εμπλακεί σε μια επίπονη κατάσταση με την ΕΕ, επιμένοντας ότι δεν θα υποστήριζε άλλα προγράμματα διάσωσης για την Ελλάδα εάν δεν περιλάμβανε κάποιες δομές ανακούφισης του χρέους.

Το ΔΝΤ καταγράφει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και αντιτίθεται στις απαιτήσεις της ΕΕ ότι η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5%.

Αντίθετα, καλεί την Ελλάδα να στενεύει πιο αργά, βασιζόμενη σε ένα πλεόνασμα πρωτογενούς προϋπολογισμού 1,5% με την απαλλαγή από το χρέος, έτσι ώστε να μην σκοτωθεί η «αγελάδα γαλακτοπαραγωγής».

Απευθυνόμενος σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου του Ατλαντικού την Τετάρτη, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, κ. Christine Lagarde, δήλωσε:

Κάποιος μπορεί να μου υποβάλει τις ερωτήσεις τρεις φορές, θα το πω ακόμα και στο ίδιο πράγμα. “

Σχόλιο Ο κ. Allemagne, η Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Ινστιτούτο Υγείας στην Ελλάδα

Η θέση του ΔΝΤ ενισχύθηκε από τις ανησυχίες ότι αν η Ελλάδα αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη θα σήμαινε χαλάρωση της αμείλικτης επιβολής μαζικών περικοπών του προϋπολογισμού και απειλή της συνολικής αποπληρωμής του χρέους από την Αθήνα.

Σύμφωνα με μια έκθεση του ΔΝΤ που διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να φτάσει το 170% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος έως το 2020 και 164% μέχρι το 2022 και να «εκτοξευθεί στη συνέχεια», ανεβαίνοντας στο 275% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Η ανακοίνωση της Παρασκευής επιβεβαιώνει ότι ανεξάρτητα από τις τακτικές διαφορές που υπάρχουν στα μέσα για την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν συγκρούσεις για τη διεξαγωγή της.

Το Reuters ανέφερε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ευρωζώνης:

«Υπάρχει συμφωνία να παρουσιαστεί ένα ενωμένο μέτωπο προς τους Έλληνες».

Σημειώνοντας ότι η πρόταση δεν είχε τεθεί ακόμη στην Ελλάδα, ο αξιωματούχος είπε:

«Τι θα βγει από αυτό, θα δούμε».

Αναφορικά με την ουσία της συμφωνίας, το Reuters ανέφερε ότι οι δανειστές θα ζητήσουν από την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ. Ευρώ μέχρι το 2018 και άλλα 1,8 δισ. Μετά το 2018, με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τις περικοπές των συντάξεων.

Οι νέες περικοπές αντιπροσωπεύουν το 2% του ΑΕΠ, το οποίο έχει μειωθεί ήδη κατά 25% από το 2010. Από ανθρώπινη άποψη, άλλα € 3,6 δισ. Λιτότητας αντιπροσωπεύουν άλλα € 327 από κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στη χώρα.

Η συμφωνία ήρθε μετά από συνομιλίες στις Βρυξέλλες την Παρασκευή μεταξύ του Jeroen Dijsselbloem, του Ολλανδού Προέδρου της Ευρωομάδας των Υπουργών Οικονομικών, κ. Klaus Regling, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Pierre Moscovici, Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων – το ταμείο της ΕΕ που επιβλέπει τα δάνεια της Ελλάδας σε αντάλλαγμα για το πρόγραμμα λιτότητας – και τον Benoît Coeuré από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την Παρασκευή, ο Ευκλείδης Τσακαλότος, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, έφτασε για συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Αθήνας, ο Τσάκαλοτος θα συζητήσει την κρίση τις επόμενες μέρες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο του ΕΚΕ και τον Poul Thomsen, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Ντροπή της Ευρώπης Ένα ποίημα του Günter Grass

Το κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα είναι ευρέως περιφρονημένο για την άρνηση της δέσμευσής του να αντιταχθεί στη λιτότητα και να συμφωνήσει να επιβάλει τις πιο φαύλες επιθέσεις, σε αντάλλαγμα για επιπλέον δάνεια ύψους 86 δισ. Ευρώ.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι η Syriza έχει την υποστήριξη μόλις 15% του εκλογικού σώματος.

Ο Τσάκαλοτος καυχιόταν την περασμένη εβδομάδα ότι το ένα τρίτο των μέτρων λιτότητας που έπρεπε να επιβάλει η Ελλάδα ως μέρος του τρέχοντος προγράμματος έχουν «ολοκληρωθεί», ένα άλλο τρίτο είναι «πλήρως αποδεκτό», ενώ τα υπόλοιπα υπόκεινται σε «πολιτική διαπραγμάτευση».

Υπό συνθήκες υπό τις οποίες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έχει δηλώσει την επιθυμία του για διάλυση της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο μάτι της καταιγίδας.

Αυτή την εβδομάδα ο Ted Malloch, ο ευνοούμενος υποψήφιος του κ. Trump για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί σύντομα να βγει από την ευρωζώνη και ότι το ευρώ θα απειληθεί.

Ο Μαλλόχ δήλωσε στον ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Skai TV:

«Είτε ζούμε στην ευρωζώνη, νομίζω ότι είναι πολύ θέμα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη».

Πρόσθεσε: “Είχαμε την έξοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν εκλογές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οπότε νομίζω ότι είναι κάτι που θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ενάμιση χρόνο”.

Ο ίδιος ο Trump επέμεινε επανειλημμένα ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για πρόεδρο πέρυσι, ο Trump χαρακτήρισε τη θέση της Ελλάδας ως “αναπόφευκτη”.

Τον Οκτώβριο του 2012 έστειλε tweeted, “Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα – απλώς χάνουν χρόνο”.

Από τις διαιρέσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ που φαίνονται σε αυτό το σημείο να έχουν διορθωθεί, ο Malloch είπε:

“Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης που δεν περιλαμβάνει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και αυτό λένε, τότε, περισσότερο ή λιγότερο, εξασφαλίζει μια πορεία σύγκρουσης με τους πιστωτές της ευρωζώνης. “

Η Γερμανία προέτρεψε την αντίσταση στις προτάσεις του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους και αμφισβήτησε, μαζί με άλλα κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Βελγίου και της Σουηδίας, τις ελληνικές προβολές του ΔΝΤ σε συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας.

Ο Financial Times ανακεφαλαιώθηκε, σε μια σφυγμομέτρηση που απευθυνόταν κυρίως στη Γερμανία:

“Η υπόλοιπη συμμετοχή του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να ξεπεράσει τους ανυπόφορους Ευρωπαίους.

Δεν μπορεί να επιτραπεί στα παράπονα ενός εαυτού που ενδιαφέρεται να αποτρέψει τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν συμπεριφερθεί ελάχιστα σε αυτό το θέμα. Αξίζουν να νικηθούν. “

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ DE L’AUSTÉRITÉ À VENIR!

Η Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε με την υποστήριξη, αλλά με βάναυση γλώσσα και περαιτέρω απειλές κατά της Ελλάδας.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σάουμπλε προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει ανακούφιση από το χρέος των μαμούθ της Ελλάδας – το οποίο οφείλεται σε γερμανικές τράπεζες.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε περικοπή χρέους για ένα μέλος του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, αυτό αποκλείεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας”, είπε, προσθέτοντας, “Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την περιοχή νόμισμα”.

Συνέχισε: «Πρέπει να διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων … διαφορετικά δεν μπορούν να παραμείνουν στην περιοχή του νομίσματος».

Οι κοινές προτάσεις ΕΕ / ΔΝΤ θα υποβληθούν στην κυβέρνηση Syriza, η οποία επιβλέπει μια κοινωνική αντεπανάσταση.

Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού (35,7%) βρίσκεται επίσημα στη φτώχεια, η ανεργία ανέρχεται στο 23% και το 46% στους νέους.

Μόνο το περασμένο έτος η Syriza έκοψε άλλα 350 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό για την υγεία υπό συνθήκες στις οποίες 2,5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν κάλυψη για την υγειονομική περίθαλψη.

Οι δημόσιες δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διαγράφηκαν κατά 75% πριν από πέντε χρόνια, με περικοπές 15-25% σε κάθε επόμενο έτος.

Ένα παράδειγμα αυτού του αντίκτυπου είναι στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το οποίο είχε προϋπολογισμό ύψους 17,5 εκατ. Ευρώ το 2011, αλλά τώρα λειτουργεί μόνο με 3,1 εκατ. Ευρώ.

Ο Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην προειδοποίηση του Βερολίνου, ενισχύοντας και πάλι την κυβέρνησή του με την ΕΕ.

Την Τρίτη επισκέφθηκε το Κίεβο και πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο.

Ζητώντας συνεχείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Τσίπρας είπε: “Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά το γεγονός ότι έχει ιδιαίτερο οικονομικό συμφέρον για την άμεση επίλυση της κρίσης και την άρση των κυρώσεων που επώδυνη επίδραση στην ελληνική οικονομία, ωστόσο δεν θα κατακερματιστούμε την ευρωπαϊκή ενότητα “.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>