Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

το χρήμα ως χρέος 1) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 2) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 3) με υπότιτλους

Προς την εγκάθετη και προδοτική βουλή, αυτήν την Ευρώπη θέλετε, με τις δημοκρατικές διαδικασίες για τα δίκια των μελών της, του αποφασίζω και διατάζω;;;;;;;;;

10/3/18

Η Κομισιόν καπέλωσε τα 28 κράτη μέλη: Θα γίνει η Σύνοδος της Βάρνας

«Καπέλωσε» τα 28 κράτη-μέλη, τα υποκατέστησε και αποφάσισε εκ μέρους τους η Κομισιόν, καθιστώντας σαφές ότι η ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας θα γίνει, παραγράφοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κομισιόν, κατά πόσον η ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου, ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν απάντησε ότι «την τελευταία φορά που έλεγξα έτσι ήταν. Ναι».

Η τοποθέτηση της Κομισιόν επιβεβαιώνει πληροφορίες που δημοσίευσε ο «Φ» και αντανακλά αφενός το κλίμα που επικρατεί στην έδρα της Ε.Ε. και αφετέρου την αδιαφορία των Βρυξελλών για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σημειώνεται ότι το πρόσφατο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διά της περίφημης δήλωσης Τουσκ εκ μέρους των «27» (απουσίαζε η Βρετανία), είχε διασυνδέσει την πραγματοποίηση της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας με το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθιστώντας μάλιστα σαφές ότι η απόφαση θα ληφθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τη Ε.Ε., στις 22-23 Μαρτίου, αφού γίνει αξιολόγηση της κατάστασης.

Ωστόσο, η Κομισιόν, διά του εκπροσώπου της Αλεξάντερ Βίντερσταιν έχει προφανώς διαφορετική άποψη και ατζέντα.

Παρέκαμψε τις προϋποθέσεις που έθεσε το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προκαταλαμβάνοντας την αξιολόγηση των «28», αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι η ευρωτουρκική συνάντηση στη Βάρνα θα πραγματοποιηθεί…

Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν «όλα τα θέματα θα συζητηθούν στη Βάρνα, ακόμα και τα πιο δύσκολα», τοποθέτηση η οποία αφορά στην πρόσφατη καταδίκη 25 δημοσιογράφων από το τουρκικό καθεστώς.

Επί του προκειμένου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, αρκέστηκε να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις της Ε.Ε., χωρίς καμιά επικριτική διάθεση.

«Η θέση μας για την ελευθερία του Τύπου είναι ξεκάθαρη» και «τη μεταφέρουμε στην τουρκική πλευρά με κάθε ευκαιρία», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Κοινοτικοί κύκλοι αποδίδουν τη νέα υποτονική αντίδραση της Κομισιόν στη φυλάκιση δημοσιογράφων, στην προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα Γιούνκερ για να οικοδομηθεί «καλό κλίμα», ενόψει της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας, που «θα γίνει»…

  Παύλος Ξανθούλης, Βρυξέλλες  

Φιλελεύθερος

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/28.html#more

Related posts: