«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά, τον λύκο τον έχουμε μπροστά μας , εμείς τον Λουκανακο;;; ψάχνουμε.

Ακόμα δεν έχει παραιτηθεί κανένας, ούτε υπουργούς, ούτε στρατηγός!!!!!

ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΙΑ Α

Οι Τούρκοι είχαν εντολές, οι δικές μας υπηρεσίες κοιμόντουσαν, όταν όλα μαρτυρούσαν ότι οι τούρκοι θα δημιουργούσαν καταστάσεις, εμείς φιλάγαμε τα σύνορα, λες και πίναμε το καφεδάκι μας στο κολονάκι!!!

Παρόλο που οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται οικειοθελώς στην Ελλάδα και ζητούν και άσυλο θα έπρεπε να ξέραμε πολύ καλά ότι αυτό ενοχλούσε προσωπικά και πολιτικά τον Ερντογάν και όλο το σύστημα στην Τουρκία.
Θα έπρεπε λοιπόν να είχαμε πάρει προληπτικά μέτρα μη τυχόν και άθελα μας συνέβαινε κάτι παρόμοιο.

Αλλά όταν έχουμε πάσης φύσεως ηγεσία που δεν κάνει ούτε για παρελάσεις φαντάζει λογικό υπο αυτές τις συνθήκες να χάνουμε 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κάπως σαν εκεί να μετρούσαν και να χάζευαν πατημασιές που ενδεχομένως μόλις πριν τις είχαν αφήσει τούρκοι…
Όπως και να έχει και τα περίπολα και τα φυλάκια θα έπρεπε να ήταν όπως θα έπρεπε διπλά και τριπλά και σε αριθμό και σε προσοχή αυξημένα.

Αλλά που δυστυχώς η ανικανότητα των ηγετών να αφήσει να σκεφτούν κάτι τέτοιο.

Για ευθιξία και παραιτήσεις ούτε λόγος!!!!!!!

Δυστυχώς η ΕΥΠ γνωρίζει ακόμη και τι έφαγε σαν πρωινό ο Ερντογκάν αλλά αγνοεί πληροφορίες επιπέδου ταξιαρχίας, τάγματος και λόχου προκαλύψεως.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Ώστε οι δύο έλληνες στρατιωτικοί έχασαν το μονοπάτι και μπήκαν στο τουρκικό έδαφος.

Και αφού μπήκαν σε τουρκικό έδαφος ήταν φυσικό να συλληφθούν από τουρκική περίπολο, να αφοπλιστούν και να μεταφερθούν, υπό τις κάμερες Τούρκων δημοσιογράφων, σερνάμενοι, στον εισαγγελέα της Αδριανούπολης.

Πόσο θέλετε για να αγοράσουμε το σανό που μας πουλάτε;

Το μόνο σίγουρο στην υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν πιάστηκαν υπό τις κανονικές, καθημερινές συνθήκες.

Γιατί στις κανονικές καθημερινές συνθήκες, πάρα πολύ συχνά, εδώ και χρόνια, Έλληνες και Τούρκοι μπαίνουν ως περίπολα το ένα στο έδαφος του άλλου και το πολύ- πολύ να ανταλλάξουν τσιγάρα.

Έχει ξανά συμβεί, αλλά μυαλό δεν βάζουμε.

Αυτό το ξέρει καθένας που έχει υπηρετήσει στον Έβρο, αλλά και καθένας από τους κατοίκους των γύρω περιοχών που συχνωτίζεται με στρατιωτικούς.

Στην ακραία περίπτωση διείσδυσης πέρα από τα λίγα μέτρα των όχθων του Έβρου ή του Αρδα, οι ταξίαρχοι των δύο μονάδων που φυλάνε τα σύνορα έστελναν πίσω τον «χαμένο» μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Απλά και αθόρυβα.

Επομένως, ακόμα και αν οι δύο Έλληνες μπήκαν σε τουρκικό έδαφος και έπεσαν πάνω σε τουρκική περίπολο, η συμπεριφορά της τουρκικής περιπόλου είναι σαφής:

Η περίοδος του χαβαλέ της ελληνοτουρκικής «φιλίας» έχει περάσει και οι εντολές τους είναι να αντιμετωπίζουν τον ελληνικό στρατό ως εχθρό.

Ούτε καν ως σύμμαχο στο ΝΑΤΟ!

Ως εχθρό.

Στην πιθανότερη περίπτωση, και επειδή η χαλαρότητα των περιπόλων ήταν καθημερινότητα, οι εντολές ήταν να συλληφθεί η πρώτη ελληνική που θα περνούσε τα σύνορα.

Για όμηρος σε ένα παζάρι με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται από την πράξη.

Δεν είναι θεωρία.

Και αποδεικνύεται και κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό:

Ότι, ενώ η τουρκική στάση είναι πλέον αυτή, και μάλιστα με διαταγές, η ελληνική πλευρά δεν έχει πάρει χαμπάρι!

Και το αποδεικνύει με τη χαλαρότητα που κινήθηκαν ο λοχίας και ο υπολοχαγός, χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη μήπως διαβούν τον Ρουβίκωνα!

Ακόμα δεν έχει παραιτηθεί κανένας, ούτε υπουργούς, ούτε στρατηγός!!!!!

Το αποδεικνύει επίσης και η χαζοχαρούμενη χαλαρότητα, με την οποία αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση, βλέποντας μπροστά στα μάτια της να σέρνονται σαν εγκληματίες δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που φορούσαν τα στρατιωτικά τους ρούχα, το εθνόσημο και τα διακριτικά του βαθμού τους.

Σε πλάνα τραβηγμένα επίτηδες από Τούρκους δημοσιογράφους, που είχαν ειδοποιηθεί από τις τουρκικές στρατιωτικές Αρχές!
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ελληνική αντικατασκοπεία και οι υπηρεσίες του στρατού κοιμούνται.

Και κοιμούνται γιατί δεν έχουν πάρει χαμπάρι την αλλαγή των τουρκικών διαταγών στις συνοριακές μονάδες.

Η τουρκική περίπολος δεν τρελάθηκε ξαφνικά σε μία μέρα και έπιασε τους δύο Έλληνες!

Ακολούθησε διαταγές.

Έτσι λειτουργεί ο στρατός.

Ο σοβαρός, όχι ο χαβαλές.

Η στάση της τουρκικής περιπόλου, λοιπόν, μαρτυράει τον ύπνο του ελληνικού στρατού και των υπηρεσιών του, καθώς και της ΕΥΠ.

Το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησις των συνόρων λειτουργεί, γιατί οι αξιωματικοί προστάτες μας, που πληρώνονται με το αίμα του Ελληνικού λαού, παρέδωσαν τα όπλα τους και δεν πεθάναν για την πατρίδα τους;;;;;;;;;;

Τι εντολές είχαν από τους προδότες στρατηγούς και πολιτικούς;;;

Να κατεβάσουν το παντελόνι τους;;;;;

Τι τον θέλουμε τέτοιο στρατό;;;;;;

Επειδή και κανείς από το ελληνικό στράτευμα δεν καταθέτει ότι έχουν αλλάξει οι πάγιες χαλαρές εντολές απέναντι στον τουρκικό στρατό!

Αντιθέτως, όλοι, και το Πεντάγωνο, έχουν πέσει από τα σύννεφα.

Στα οποία κοιμούνται.

Και κοιμούνται διαρκώς, δεν κοιμήθηκαν ξαφνικά.

Κοιμόντουσαν όταν τα τουρκικά πολεμικά εμβόλιζαν τα ελληνικά δυό φορές στα Ίμια, κοιμούνται όταν τα τουρκικά πολεμικά πλέουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κοιμούνται και όταν Έλληνες συνοριακοί στρατιωτικοί αφοπλίζονται, παραδίνοντας τα πάντα, από Τούρκους στα σύνορα!
Η στάση αυτή του στρατού και της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, για να μη χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση.

Γιατί ξέρουν ότι έχουν απέναντι μια Τουρκία ενός θεότρελου δικτάτορα, που έχει για σημαία του τη βία, τον τραμπουκισμό και την επίθεση.

Και έχουν ήδη τις απειλές του και για το Αιγαίο και για τους 8 Τούρκους φυγάδες που δεν απελαύνει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη.

Γιατί η κυβέρνηση των γενναίων του Μπρανκααλέξη θα τους είχε παραδώσει σούμπιτους.

Και ξέροντας αυτά τα δεδομένα κυβέρνηση και στρατός έπρεπε να έχουν πάρει τα μέτρα τους. Και τα μέτρα στις μονάδες να είναι αντίστοιχα.

Τρίχες.

Όλα είναι χαλλλλαρά.

Μη χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας και στριμωχτούν τα παιδάκια μας και μας κυνηγάνε οι μαμάδες τους.

Τα πραγματικά περιστατικά, ξέροντας ποια ακριβώς είναι η Τουρκία, και μάλιστα του Έρντοαν, είναι ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί διαπομπεύτηκαν και θα διαπομπευτούν κι άλλο σαν αντίποινα για τους 8 Τούρκους που δεν απελαύνονται.

Και θα κρατηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις τουρκικές φυλακές για πολύ καιρό.

Διαπομπευόμενοι με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Κι όλα τα παραπάνω θα γίνονται για να υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει τους 8 Τούρκους.

Σε ένα ανατολίτικο παζάρι.

Με μια ελληνική κυβέρνηση που δεν έχει κανένα θάρρος και κανένα ανάστημα να υπερασπιστεί τίποτε!

Απολύτως τίποτε!

Απέναντι σε κανέναν!

Είτε πρόκειται για συντάξεις, είτε για τα ασημικά του λαού, είτε για σύνορα, είτε για νησιά, είτε για Έλληνες στρατιώτες.

Κυβέρνηση δειλών, μικρών ανθρώπων.

Ικανή μόνο για μεγάλα λόγια του αέρα.

Όπως όλοι οι θρασύδειλοι.
Θρασύδειλοι σαν τους υπουργούς που έβγαιναν χτες και λεοντάριζαν ότι «μια ανταλλαγή των δύο με τους 8 είναι… αδιανόητη» και άλλες αηδίες.

Ξεστομισμένες από ανθρώπους που υποκλίθηκαν τρομοκρατημένοι και άφησαν έναν λαό ανυπεράσπιστο στις ορέξεις του κάθε τσαρλατάνου και κλέφτη δανειστή.

Χωρίς ούτε μια ντουφεκιά, ούτε ένα «όχι» για την τιμή των όπλων!

Γι αυτούς που τους ψήφισαν τουλάχιστον! Μπαααα.

Μάγοι να διορίζουν σε διπλοδουλειές τη νύφη του πρωθυπουργού με επίδομα ενοικίου κι όλας (!), να ρίχνουν στα μαλακά άλλους συγγενείς του για πλαστογραφία φορολογικών εγγράφων, να διορίζουν όλο τους το συγγενολόι για να το ταϊζουν οι πολίτες, να κόβουν τα επιδόματα από ανάπηρους και χήρες για να τα δίνουν σε υπουργούς, να δίνουν δουλειές εκατομμυρίων σε ημέτερους εργολάβους και να απαλλάσσουν από φόρους διαπλεκόμενους Σαββίδηδες, να καταστρέφουν τα εισοδήματα και τις οικονομίες του κόσμου στις τράπεζες με αφανισμό δισεκατομμυρίων μικροαποταμιεύσεων σε μετοχές που μηδενίστηκαν χωρίς να χρειάζεται, να καλύπτουν λαθρέμπορους και να κάνουν όργια για να κυβερνήσουν τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Ανίκανοι, όμως κυβερνητικά, να μοιράσουν σε δυό γαϊδάρους άχυρα.
Αυτοί οι τύποι βρίσκονται απέναντι σε έναν Τούρκο δικτάτορα, αδίστακτο, που καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της αντίστασης και της βίας, όπως δείχνουν και οι Κούρδοι στη Συρία.

Λίγες χιλιάδες με γυναικόπαιδα έχουν καθηλώσει τον … πανίσχυρο τουρκικό στρατό εδώ και δυό μήνες!

Τόσο ισχυρό!

Αντ αυτού, εδώ έχουμε τον μεγάλο διαπραγματευτή Τσίπρα, που τον αγαπάνε όλοι οι κεφαλαιούχοι, Έλληνες και ξένοι, για τα οφέλη τους από την οσφυοκαμψία του, και τον μεγάλο στρατηλάτη Καμμένο, που τον μαζεύουν οι στρατηγοί κάθε λίγο μην κάνει καμιά κουτουράδα και τον χλευάζουν οι Τούρκοι από απέναντι.

Από πίσω και ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακούει Ελλάδα και βγάζει σπυράκια.

Αν ήταν FYROM μπορεί και να την υπερασπιζόταν με κανένα συλλαλητήριο.
Κερασάκι στην τούρτα της ασχετοσύνης και της ανηθικότητας προστέθηκε πριν λίγες μέρες στο νευραλγικό πόστο της Άμυνας ο Φώτης Κουβέλης.

Ως μνημείο επιπολαιότητας και ανευθυνότητας ενός πρωθυπουργού και ενός κόμματος απέναντι στα πιο σοβαρά θέματα της χώρας.
Πηγή: Λίμπεραλ

Αναρτήθηκε από Savvas Kalenteridis
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/blog-post_41.html#more

καλο ειναι να μην ξεχναμε και τα σηνορα δεν ειναι το μπαρακι της γυτονιας!

Το «θερμό» επεισόδιο του 1986 στον Εβρο: Διαφορές και ομοιότητες με την χθεσινή αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τον Δεκέμβριο του 1986, σημειώθηκε θερμό αιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε δυνάμεις Πεζικού της Ελλάδος και της Τουρκίας, στον Εβρο, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει και εχθές, αν δεν παραδίδονταν οι Ελληνες στρατιωτικοί.

Τότε ο τουρκικός Στρατός είχε στήσει ενέδρα, χθες όλα δείχνουν ότι εκτέλεσε επιτυχημένη καταδρομική επιχείρηση, με λάφυρο τους δύο αιχμαλώτους.

Το “θερμό” επεισόδιο του 1986 τελείωσε με δύο Τούρκους κι έναν Ελληνα νεκρούς.

Το επεισόδιο το χθεσινο, μέχρι στιγμής έχει θύμα την περίφημη “ετοιμότητα” του ΓΕΣ.

Ο στρατιώτης Ζήσης Καραγώγος τοποθετήθηκε στο 534 Τάγμα Προκαλύψεως με έδρα τον Πέπλο Φερών και σύντομα ανέλαβε υπηρεσία σ’ένα από τα φυλάκια του τάγματατος.

Το 534 Τάγμα, υπάγεται σήμερα στην 31η Ταξιαρχία (τότε, στη 12η Μεραρχία Αλεξανδρούπολης) και είχε ως τομέα ευθύνης-φύλαξης την περιοχή του “Δέλτα” του Έβρου, καλύπτοντας τις διόδους προς Φέρες.

Η τακτική φύλαξης περιλάμβανε πάντα 2 στρατιώτες ως σκοπούς σε υπερυψωμένες θέσεις (1 στη σκοπιά και 1 κάτω από αυτή σε ρόλο κάλυψης), διάφορα περίπολα, ενέδρες κτλ.

Το γεγονός ότι το ποτάμι ήταν άνυδρο, έδινε την δυνατότητα στον οποιοδήποτε, να το διασχίσει από συγκεκριμένα σημεία, και να διεκπεραιωθεί στην ελληνική ή την τουρκική όχθη με μεγάλη άνεση.

Κάπου εκεί ξεκινά η υπόθεση. Στο διάστημα που ο στρατιώτης Καραγώγος βρίσκονταν στο Φυλάκιο Εγνατία αλλά και στα αντίστοιχα παρακείμενα, ανέπτυξε μια ιδιότυπη φιλική σχέση με τούρκο συνάδελφο του, ο οποίος διέσχιζε τον Έβρο,ερχόταν σ’ επαφή με τον ίδιο και απ ότι φαίνεται μοιράζονταν τσιγάρα, τρόφιμα κτλ.

Oι κινήσεις του Τούρκου στρατιώτη δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους τοπικούς προϊσταμένους του, οι οποίοι τον παρακολούθησαν και έκπληκτοι διαπίστωσαν τι ακριβώς συνέβαινε.

Αντίθετα στην Ελληνική πλευρά ουδείς κατάλαβε το παραμικρό.

Βέβαια οι συνάδελφοι του στρατιώτη Καραγώγου, που τύχγανε να εκτελούν κοινή υπηρεσία, γνώριζαν την αλήθεια αλλα λειτουργώντας προφανώς στα πλαίσια της αλληλεγγύης, δεν ανέφεραν κάτι.

Την 2η εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο Λοχαγός του τουρκικού φυλακίου γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιοχή των αναχωμάτων ( η γραμμή όπου υψώνονται οι ελληνικές σκοπιές), και αποφασίζει να βάλει τέλος στην Ελληνοτουρκική ιδιότυπη προσέγγιση.

19 Δεκεμβρίου 1986: Αυτή την κρύα και γεμάτη υγρασία ημέρα, η τουρκική προκάλυψη αποφασίζει να τελειώσει με τις δοσοληψίες των δύο νέων στρατιωτών.

Αφού ανακοινώνουν στον Τούρκο ότι είναι γνώστες των κινήσεων του και πως αναμένεται να υποστεί συμμορφωτικές κυρώσεις, τον διατάζουν να επαναλάβει το εγχείρημα που τόσο καιρό παράνομα πράττει.

Ο Τούρκος στρατιώτης μη έχοντας πολλές επιλογές, ξεκινάει να διαβεί τον ποταμό για να συναντήσει τον Καραγώγο.Την ίδια στιγμή στήνεται ολιγομελής τουρκική ενέδρα, η οποία σκοπεύει προς το χώρο της συνάντησης.

Σε λίγα λεπτά εμφανίζεται ο Έλληνας στρατιώτης αλλά πριν προλάβει να έρθει σε επαφή με τον φίλο του, ακούγονται 2 ριπές και δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ζήσης Καραγώγος χάνει τη ζωή του.

Ο Έλληνας στρατιώτης που αποτελούσε το άλλο μισό της βάρδιας του νεκρού, καλύπτεται και ανταποδίδει τα πυρά.

Σε λίγο διακρίνει (εκ του μακρόθεν), ότι ο συνάδελφος του κείτεται άψυχος στο μέσο ενός μικρού ξέφωτου, αλλά και πολύ κοντά σπεύδει μια μικρή ομάδα Τούρκων στρατιωτών για να πάρουν το νεκρό

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί για να αποκτήσουν νομικό έρεισμα ως προς τη δικαιολόγηση της ενέργειας των, έπρεπε να σύρουν το πτώμα προς τον τουρκικό τομέα για να αποδείξουν ότι ο νεκρός Καραγώγος, ενήργησε ως εισβολέας διεισδύοντας παράνομα στο τουρκικό έδαφος και αναγκάστηκαν να τον εκτελέσουν, εφαρμόζοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται για την υπεράσπιση του εθνικού εδάφους.

Σήμερα δεν χρειάστηκε να το κάνουν: Το ΓΕΣ παραδέχθηκε-αλήθεια ή ψέματα, το πιθανότερο το δεύτερο-ότι είχαν μπει μόνοι τους κατά λάθος, στο τουρκικό έδαφος!

Το γεγονός ότι για την δολοφονική επίθεση δεν φαίνεται να είχαν λάβει έγκριση από τα προιστάμενα πολιτικο-στρατιωτικά κλιμάκια, επειδείνωνε την θέση των τοπικών διοικητών και έκανε επιτακτική την ανάγκη πλέον, να πάρουν το πτώμα του άτυχου στρατιώτη προς τον τομέα τους, ή γενικότερα εντός τουρκικού εδάφους, πάση θυσία.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, έστειλαν την ολιγομελή περίπολο προς το σημείο που κείτονταν ο Καραγώγος.

Όμως ο δεύτερος στρατιώτης, ο οποίος είδαμε ότι είχε πλέον αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη, αποφασίζει να μην επιτρέψει την προσέγγιση της σωρού και ρίχνει ριπές προς το μέρος της τουρκικής περιπόλου που επιχειρούσε να τον σκοτώσει.

Η περίπολος ανταποδίδει και αρχίζει ανταλλαγή πυρών ατομικών τυφεκίων με εναλλασσόμενη ένταση.

Την ίδια στιγμή στο κεντρικό ελληνικό φυλάκιο, ο Δόκιμος αξιωματικός Καραγιαννάκης Εμμανουήλ έχει ανησυχήσει από τους πυροβολισμούς που ακούγονται 2 χιλιόμετρα βορειότερα, και προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους στρατιώτες.

Στην περιοχή του συμβάντος φαίνεται πως η τουρκική περίπολος μετρά έναν τραυματία,αλλά τα πυρά συνεχίζονται και εκείνη τη στιγμή περνά από το σημείο 1 Έλληνας αγροφύλακας όπου αντιλαμβανόμενος ότι εξελίσσεται εμπλοκή, σπεύδει στο ελληνικό φυλάκιο και ενημερώνει τον Δόκιμο αξιωματικό για τα τεκταινόμενα.

Ο έφεδρος αξιωματικός (καταγόμενος από το χωριό Περδίκας της Πτολεμαΐδας), συντάσσει το φυλάκιο άμεσα, και αφού αφήνει μια μικρή φρουρά φύλαξης, κατευθύνεται με περίπου 20 στρατιώτες προς την περιοχή της εμπλοκής.

Φτάνουν σ’ ελάχιστο χρόνο και αναζητούν τους 2 σκοπούς.

Συναντούν όμως μόνο τον ένα, ο οποίος εν μέσω σποραδικών πυρών εξιστορεί τι ακριβώς προηγήθηκε.

Αποφασίζουν να προσεγγίσουν τη σωρό του Καραγώγου αλλά οι Τούρκοι αντιδρούν και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εκτεθούν προς τους ανωτέρους τους.

Ξεκινάει νέα συμπλοκή-περίπου 20λεπτης διάρκειας-και εντείνεται ολοένα και περισσότερο, καθότι μικρές τουρκικές ομάδες επιχειρούν επιθέσεις προς το ξέφωτο με προφανή σκοπό.

Οι ελληνικές δυνάμεις αποκρούουν κάθε απόπειρα. Στο ελληνικό στρατόπεδο προστίθεται 1 τραυματίας αλλά οι Τούρκοι χάνουν 1 υπολοχαγό και 1 στρατιώτη που πέφτουν νεκροί από τα εύστοχα ελληνικά πυρά. Τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Το γεγονός αυτό επιβαρύνει την κατάσταση εκατέρωθεν, επικρατεί σύγχυση στα ανώτερα κλιμάκια για το τι πραγματικά συμβαίνει στον τόπο του συμβάντος, και ήδη ετοιμάζεται να επέμβει 1 τουρκικός λόχος 70 ανδρών με βαρέα όπλα, από παρακείμενο στρατόπεδο ως επιπλέον ενίσχυση.

Τις μεσημεριανές ώρες (πάλι καλά…) ενημερώνεται η 12η Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη για την κατάσταση και θέτει σε ύψιστη ετοιμότητα όλες τις μονάδες στον τομέα ευθύνης της.

Παράλληλα ενημερώνεται ιεραρχικά και η πολιτική ηγεσίας της χώρας. Στην περιοχή της συμπλοκής εκδηλώνεται νέα τουρκική επιθετική ενέργεια 30 συνολικά ανδρών, και εξελίσσεται νέα σφοδρή σύγκρουση, ενώ φτάνουν οι πληροφορίες ότι ο τουρκικός λόχος με τα βαρέα όπλα από στιγμή σε στιγμή καταφθάνει.

Το 534 Τάγμα ζητά πλέον ενισχύσεις, και τις πρώτες απογευματινές ώρες 1 ουλαμός αρμάτων μάχης Μ-48Α5 της Γ’ Επιλαρχίας αναγνωρίσεως, φορτώνει πυρομαχικά στο στρατόπεδο της Καβησού, μόλις 5 χιλιόμετρα βορείως της περιοχής συγκρούσεων, λαμβάνοντας εντολή να κατευθυνθεί προς το χωρίο Πόρος, λιγότερο από 700 μέτρα από το σημείο μείζονος ενδιαφέροντος.

Σκοπός της ελληνικής φάλαγγας ήταν να υποδηλώσει ισχυρή στρατιωτική παρουσία, για αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων, και εάν δεν λαμβάνονταν υπ όψιν αυτό, τότε θα δρούσαν βάσει νέων εντολών.

Σε λίγο 5 άρματα Μ-48Α5 ξεκινούν προς το χωριό Πόρος, βαρυφορτωμένα, κινούμενα με μέση ταχύτητα, και κάνοντας εξαιρετικό θόρυβο, καθιστούν πλέον αναβαθμισμένη την ελληνική στρατιωτική παρουσία, προετοιμασμένη κατάλληλα για τυχόν κλιμάκωση.

Αν και οι συμπλοκές αραίωσαν, συνεχίζονται με μικρότερη ένταση, αλλά τα χειρότερα φαίνεται πως δεν πέρασαν καθότι παρατηρείται μια ακόμη πιο ανησυχητική τουρκική κίνηση.

Στο αεροδρόμιο της 6ης αεροπορικής βάσης στην Μπαντίρμα (απέχει περίπου 150 χλμ από τον Έβρο), φαίνεται πως εκκινούν κινητήρες τουλάχιστον 1-2 ζεύγη αεροσκαφών CF-104C.

Αργότερα πράγματι επιβεβαιώθηκε ότι 2 τουρκικά F-104 Starfighters, φορτωμένα με εμπρηστικές βόμβες BLU-27B, είχαν αυξημένη ετοιμότητα επεμβάσεως, και δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

Έτσι η ενέδρα στον άτυχο Ζήση Καραγεώργο τελείωσε με δύο Τούρκους νεκρούς.
http://www.pronews.gr/istoria/670922_thermo-epeisodio-toy-1986-ston-evro-diafores-kai-omoiotites-me-tin-hthesini

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>