Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΙΑ Α

Ναι… αλλά έχουμε Ναύαρχο?????

Έχουμε υπουργό άμυνας με στολή παραλλαγής, μόνο για τις αποκριές????

Έχουμε και υφυπουργό άμυνας μια λαντζιέρα της πολιτικής????

Και έχουμε και την ευκαιρία να προμηθευτούμε, καπότες, βαζελίνες, τες εγκυμοσύνης, και σερβιέτες, να υποδεχτούμε με αγάπη τους Τούρκους!!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εν ονόματι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά­ζουν τα σύνορα στη Βαλκανική, εις βάρος της Ελλάδος…
Δραματική αυταπάτη των Παυλόπουλου
Τσίπρα, να πιστεύουν ακόμα στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο…
Οι εταίροι μας λεκτικώς μας υπερασπίζο­νται και στην πράξη βοηθούν την Τουρκία και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους

Ένας Στρατηγός αναρωτιέτα

Είτε το θέλουμε είτε όχι, η χώρα μας βρίσκεται υπό αί­ρεση και ομηρία των συμμάχων και δανειστών μας α­πό την ανεξαρτησία της Ελλάδας ως σήμερα, με με­ρικά μικρά διαστήματα που θελήσαμε να ξαναγίνουμε ε­λεύθεροι, αλλά δεν το κατορθώσαμε!

Έτσι, για μια ακόμη φορά, ζούμε το ίδιο έργο και είμαστε τραγικοί θεατές της νέας καταστροφής που έρχεται. Και για να γίνω πιο σα­φής και πρακτικός, σας περιγράφω με αδρές πινελιές το τι συμβαίνει σήμερα γύρω μας, που είτε το αγνοούμε είτε θέ­λουμε να το αγνοούμε για να μπορούμε να τα κουτσοβο­λεύομε, όπως πάντα, άλλωστε!

Πριν από λίγο καιρό σας έλεγα πως η Τουρκία πολλαπλασιάζεται πληθυσμιακά με ραγδαίους ρυθμούς και ταυτόχρονα παρουσιάζει μια αλματώδη πρόοδο στην πολεμική της βιομηχανία.

Σήμερα σας αποκαλύπτω πως η Τουρκία συνεργάζεται με το Ηνωμένο Βασίλειο για την πα­ραγωγή υπερσύγχρονων πολεμικών αεροπλάνων.

Με την Γαλλία για την παραγωγή αντιαεροπορικών συστημάτων.

Με την Ιταλία για την παραγωγή πολεμικών ελικοπτέρων.

Με την Ρωσία για την εγκατάσταση πυραύλων S 400 και με τη Γερ­μανία για την κατασκευή υπερσύγχρονων υποβρυχίων!!!

Μό­λις προχθές είδαμε τον Τούρκο πρωθυπουργό να επιθεωρεί τα ναυπηγεία και την πορεία των εργασιών στα υπό κατα­σκευή υποβρύχια, τα οποία θα είναι ακόμη πιο σύγχρονα α­πό εκείνα που αγοράσαμε εμείς και βρέθηκαν ελαττωματι­κά!!!

Τι σας λέει αυτή η πραγματικότητα και τι σας θυμίζει, τη στιγμή που εμείς νοιώθουμε εθνικά υπερήφανοι επειδή οι αξιωματούχοι της ΕΕ παίρνουν δήθεν το μέρος μας στη διένε­ξη που έχουμε με την Τουρκία στην τωρινή κρίση;

Εμένα μου φέρνει στο νου τη στάση των συμμάχων και των μεγάλων δυ­νάμεων στη διάσκεψη των Παρισίων όταν οι Πόντιοι, με επί κεφαλής τον μητροπολίτη Χρύσανθο, δέχθηκαν τα καλά λό­για τους την πρώτη μέρα, αλλά στο τέλος της διάσκεψης τά­χθηκαν ουσιαστικά με την Τουρκία, γιατί στο μεσοδιάστημα και παρασκηνιακά οι Τούρκοι υπέγραψαν εμπορικές και άλ­λες συμφωνίες με κάθε μία χώρα ξεχωριστά!!!

Και όταν οι Πόντιοι παραπονέθηκαν στον Ε. Βενιζέλο, εκείνος τους είπε πως δεν τον είχαν ενημερώσει προηγουμένως επαρκώς για το πρόβλημά τους!!!

Και ξέρετε τι άλλο μου θυμίζει, η απο­χώρηση του Ιταλικού γεωτρύπανου από το θαλάσσιο οικόπε­δο της Κύπρου;

Μου φέρνει στο νου την ανάκληση της υπο­στήριξης που πρώτοι οι Ιταλοί έκαναν, όταν ο αήττητος ελ­ληνικός στρατός έφτασε στο Αφιόν Καραχισάρ, και ακολού­θησαν οι υπόλοιποι σύμμαχοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Ρώσοι, Άγγλοι κλπ, και μας άφησαν στο έλεος του Κεμάλ Αττατούρκ που μας νίκησε με την υποστήριξή τους και τις ράβδους χρυσού που του έστελναν οι μπολσεβίκοι.

Σε τι διαφέρει η σημερινή στάση των συμμάχων και εταίρων; Στα λόγια μας εξυμνούν και δήθεν μας υποστηρίζουν, και πίσω από την πλάτη μας, μας σκάβουν τον λάκκο.

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά και γίνομαι κουρα­στικός, ότι ακολουθούμε λάθος πολιτική και στηρί­ζουμε την τακτική μας σε δύο λαθεμένες αφετηρίες.

Πιστεύουμε λανθασμένα, ότι το δίκαιό μας (συμφέρον) κα­τοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτη­μένο.

Ουδέν αναληθέστερο… Είναι μια ουτοπία. Ένα τερά­στιο ψεύδος.

Και θλίβομαι γιατί και ο Πρόεδρος της Δημο­κρατίας και ο Πρωθυπουργός, υπεραμύνονται μιας αυταπά­της!

Ουδέποτε μας βοήθησε και μας προστάτεψε το διε­θνές δίκαιο.

Ό,τι κερδίσαμε στον διπλωματικό τομέα στο θέμα αυτό ήταν εκείνο που συνέφερε τις μεγάλες δυνάμεις και συμπωματικά ωφελούσε και εμάς.

Σε όλες τις άλλες πε­ριπτώσεις χάσαμε τα αυγά και τα καλάθια.

Πού ήταν το διε­θνές δίκαιο στο θέμα της Β. Ηπείρου και του Πρωτόκολλου του 14;

Πού ήταν το διεθνές δίκαιο όταν χάραζαν εις βάρος μας τα σύνορα της Βαλκανικής;

Πού ήταν το διεθνές δίκαιο στο ολοκαύτωμα του Πόντου;

Πού ήταν οι σύμμαχοι και οι εταίροι όταν μας πετσόκοβαν στη Σμύρνη;

Πού ήταν το διε­θνές δίκαιο και ο ΟΗΕ και τα ψηφίσματά του, όταν χάσαμε την Κύπρο;

Πού ήταν τη νύχτα των πρώτων και των δεύτε­ρων Ιμίων;

Οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας ήταν κοντά στη χώρα μας όταν ήθελαν να την εκμεταλλευτούν.

Στις δύσκο­λες στιγμές ήταν απόντες!

Ή το χειρότερο: ήταν απέναντι, στο πλευρό των αντιπάλων μας!!!

Μόνον οι δικοί μας χαζο­βιόληδες πιστεύουν ακόμα στα είδωλα.

Η δεύτερη λάθος αφετηρία στη συμπεριφορά μας, εί­ναι πως οι Τούρκοι εξάγουν την επιθετικότητά τους, επειδή έχουν εσωτερικά προβλήματα!!!

Άλλη τερά­στια μαλακία που την εκτοξεύουν συμπυκνωμένη …άπα- ντες του πολιτικού μας προσωπικού… Μα δεν ντρέπονται διόλου;

Τους χαζεύω όλους καθώς μιλούν στην τηλεόραση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δηλώνουν με πομπώ­δες ύφος, ότι αυτά που κάνουν οι Τούρκοι εις βάρος μας, τα κάνουν για δικούς τους εσωτερικούς λόγους!!!

Τέτοια καφρίλα… Υποστηρίζοντας αυτές τις μαλακίες δημόσια, χωρίς να αντιδρούμε, δώσαμε την ευκαιρία και τον χρόνο στην Τουρκία, να πάρει το μισό Αιγαίο και αρχικά τα στρα­τηγεία του ΝΑΤΟ, να δεχτούμε τη μη μονομερή εκμετάλ­λευση των πετρελαίων στο Αιγαίο, τη μη επέκταση των χω­ρικών μας υδάτων, το δικαίωμά τους να έχουν ζωτικά συμ­φέροντα σ’ αυτό, και κυρίως την διεκδίκηση αρχικώς όλων των βραχονησίδων που δεν περιέχονται ονομαστικώς στη Συμφωνία της Λωζάνης, δημιουργώντας και επισημοποιώ­ντας πλέον με τα δεύτερα Ίμια, τις γκρίζες ζώνες.

Και τώ­ρα να σας δώσω και το κερασάκι.

Εντός των ημερών το­ποθετούν πλωτές γεννήτριες στα νερά της Τενέδου και γύ­ρω από την Ίμβρο. Είπατε τίποτε;

Λυπάμαι που το γράφω και το κάνω με πόνο ψυχής.

Αλλά, δυστυχώς, η πολιτική και η στάση των συμμά­χων -εταίρων μας απέναντι στην Ελλάδα, δικαίωσαν τη θέση μου, που με έφερεσε σύγκρουση με τον Κωνστα­ντίνο Καραμανλή, όταν εναντιώθηκα κατά της τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ…

Ουδέποτε οι Λατίνοι, οι Φράγκοι και οι Ούνοι υπήρξαν φίλοι της Ελλάδας και πάντοτε μας πολέ­μησαν μέχρις εσχάτων.

Από τον καιρό των σταυροφοριών, όταν λεηλάτησαν τον πλούτο μας, ως τα σήμερα που μας έχουν υπό οικονομική και όχι μόνο κατοχή.

Και επειδή όσα προέβλεψε η Ψαρούδα -Μπενάκη υλοποιήθηκαν, θα υλο­ποιηθεί και η τελευταία της προφητεία που έλεγε: «….τα ε­θνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα πε­ριοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της α­σφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη.».

Αυτά λοιπόν που βλέπω και παρατηρώ εγώ, δεν τα βλέπουν οι δικοί μας α- φεντάδες;

Δεν τα βλέπετε εσείς;

– Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις που θα αλλάξουν την Βαλκανική.

– Οι Τούρκοι γίνονται κυρίαρχοι στο Αι­γαίο και βγάζουν πλωτές γεννήτριες σε Τένεδο και Ίμβρο!

– Η Ελλάδα θα συρρικνωθεί χάριν της ειρήνης και της Ε.Ε.

– Για μια ακόμη φορά θα είμαστε τα τραγικά θύματα της Ιστορίας!!!

ΑΜΥΝΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Διεθνολόγος-Στρατιωτικός Αναλυτής

Σχετικά με τις προτεινόμενες α­ντιδράσεις μας στις Τουρκικές προκλήσεις (άραγε τι πρέπει να γίνει για να το θεωρήσουμε εχθρική ενέργεια και όχι πρό­κληση;), παρακάτω γράφω κάποιες σκέ­ψεις μου.

Σε πολιτικό επίπεδο, δυστυ­χώς δεν είμαστε το πολιτικό μέγεθος που μπορεί να επιβάλει την άποψή του, και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τό­τε να μπορεί να αναλάβει τις ενέργειες εκείνες που θα οδηγούσαν σε πολιτικές πιέσεις τέτοιας έντασης, που θα έκαναν τον αντίπαλο να αναθεωρήσει τις θέσεις και τις ενέργειές του.

Γι’ αυτό το λόγο ό­μως είμαστε μέλη Διεθνών Οργανισμών, και συγκεκριμένα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Προκειμένου αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς να το πετύχουμε μέσω των Διεθνών Οργανισμών.

Απαιτείται λοιπόν πλήρης διπλωματική κινητοποίη­ση, με εμπλοκή ισχυρών δυνάμεων.

Στο μεν ΝΑΤΟ θα μπορούσαμε να κατα­στήσουμε σαφές ότι εφόσον δεν ασκη­θούν πολιτικές πιέσεις στην Τουρκία ώ­στε αυτή να αλλάξει στάση, στο εξής θα μπλοκάρουμε κάθε διαδικασία και κάθε λήψη απόφασης, με το επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε οτι­δήποτε με μια χώρα που ασκεί εχθρικές ή τουλάχιστον προκλητικές ενέργειες εις βάρος μας (θυμίζω ότι στο ΝΑΤΟ α­παιτείται ομοφωνία στα πάντα).

ΜΠΟΡ Η Ν

Στη δε Ε.Ε. θα μπορούσαμε να ζητή­σουμε την άσκηση εμπάργκο και την α­ναστολή συμφωνιών με την Τουρκία, κα­θώς και χρηματοδοτήσεων προς αυτή, με το επιχείρημα ότι οι ενέργειες εναντί­ον ενός κράτους-μέλους της ΕΕ θεω­ρούνται ενέργειες εναντίον του συνόλου της ΕΕ.

Και μου κάνει τρομερή εντύπω­ση που η διπλωματία μας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την γενικότερη δυσφορία κατά του Ερντογάν, ειδικότερα δε των ΗΠΑ.

Αυτό που είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ότι φοβάται ατύχημα στο Αιγαίο, καλό θα ήταν να το αξιοποιήσει η διπλωματία μας και να επισημάνει ότι πράγματι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός ατυχήματος, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμ­φέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.

Και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η διπλωματία μας να επιχειρηματολογεί όχι μόνο με ό­ρους δικαίου και νομίμου, αλλά κυρίως με όρους συμφερόντων των Συμμάχων και Εταίρων μας.

παι

Για εκείνους αυτό που έχει σημασία είναι το συμφέρον τους και όχι το δίκαιο ή το νόμιμο.

Αυτά έχουν α­ξία μόνο όταν συμφωνούν με το συμφέ­ρον τους, αλλιώς είναι «έπεα πτερόεντα» (στη δημοτική, λόγια που πετάνε στον α­έρα).

Αυτά περί συμφέροντος και ηθικής δεν είναι καινούργια, ο Θουκυδίδης τα είπε αιώνες πριν.

Ότι δηλαδή το δίκαιο και την ηθική τα επικαλείται ο αδύναμος, ενώ ο ισχυρός επικαλείται τη δύναμή του.

Για τον ισχυρό, το δίκαιο και η ηθι­κή δίνουν απλώς νομιμοποίηση στις ε­νέργειές του.

Για να μπορέσουμε όμως να αναλάβου­με τέτοιες ενέργειες, θα έπρεπε να έ­χουμε καλλιεργήσει καλές σχέσεις με τους Συμμάχους και Εταίρους μας, και φυσικά να είμαστε συνεπείς στις υπο­χρεώσεις μας απέναντι τους.

Όχι να θυ­μόμαστε πως είμαστε μέλη των Διεθνών Οργανισμών μόνο όταν έχουμε την ανά­γκη τους.

Για να μην μιλήσω για τις τρα­γικές και ερασιτεχνικές διπλωματικές ι­κανότητες των Τσίπρα, Κοτζιά και των περί αυτών.

Αρκεί να θυμηθώ την ατάκα του Κοτζιά στην πρόσφατη επίσκεψη του Σουλτάνου, όταν εκείνος παρατήρη­σε ότι ο Κοτζιάς φορούσε τη γραβάτα που του είχε δωρίσει: «Good diplomacy, e?».

Ορίστε λοιπόν τα αποτελέσματα του Good Diplomacy.

Και ορίστε τα αποτελέ­σματα της «επιτυχούς» επίσκεψης Ερντο­γάν στην Ελλάδα.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο τώρα, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ωφέλιμη πρόταση θα πρέπει πρώτα να έχουμε τα σωστά δεδομένα.

Κι εδώ πρέπει να ξέ­ρουμε αν τα παχιά λόγια τόσο του ΥΕΘΑ όσο και των τεσσάρων Αρχηγών των Γε­νικών Επιτελείων, περί της ισχύος, δυνα­τοτήτων και ετοιμότητας των ΕΔ έχουν πραγματικό αντίκρισμα.

Αν οι ΕΔ μας είναι πράγματι ισχυρές, τό­τε θα πρέπει η παρουσία τους να γίνει εμφανής και αποφασιστική.

Θα πρέπει να γίνει σαφές στην Τουρκία ότι η υπο­μονή μας έχει φτάσει στα όριά της και ό­τι σε ανάλογες ενέργειες θα υπάρξει ι­σχυρή αντίδραση.

Για παράδειγμα, στο πρόσφατο επεισόδιο εμβολισμού του πλοίου του Λιμενικού μας, μετά τις προ­ειδοποιήσεις προς την τουρκική ακταιω­ρό θα μπορούσαν να ριφθούν προειδο­ποιητικές βολές, και εφόσον αυτή πλησί­αζε αρκετά θα μπορούσε να ανοιχθεί πυρ εναντίον της.

Γι’ αυτό θα πρέπει φυ­σικά να αποδεσμευτούν κάποιοι κανόνες εμπλοκής, αν και στη συγκεκριμένη πε­ρίπτωση το άνοιγμα πυρός θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί και ως αυτοάμυνα, για την οποία δεν υπάρχει κανόνας ε­μπλοκής, αφού ή αυτή θεωρείται αυτο­νόητο δικαίωμα οποιουδήποτε.

Έπρεπε δηλαδή να αφήσουμε την ακταιωρό να βουλιάξει το περιπολικό μας ώστε αυτό να έχει μετά δικαίωμα αυτοάμυνας;

Εφόσον έχουμε ισχυρές ΕΔ και τις εμπι­στευόμαστε, θα μπορούσαμε να προχω­ρήσουμε σε προβολή ισχύος με κλιμά­κωση των ενεργειών μας με ανάλογη προειδοποίηση της Τουρκίας.

Εννοείται φυσικά ότι σε αυτή την περίπτωση θα έ­πρεπε να έχουμε και την πολιτική βούλη­ση να κάνουμε και το επόμενο βήμα αν χρειαστεί.

Θα έπρεπε με κάθε τρόπο να καταστεί σαφές ότι είμαστε αποφασι­σμένοι και δεν μπλοφάρουμε.

ΑΝ λοιπόν έχουμε ισχυρές ΕΔ και ΑΝ έχουμε ισχυ­ρή πολιτική βούληση, (και σεβόμενος το απόρρητο κάποιων ενεργειών και σχεδί­ων για τα οποία ακόμα και αν κάποιος γνωρίζει δεν πρέπει να μιλάει), τότε σε επιχειρησιακό επίπεδο θα μπορούσαν να γίνουν όλα ή κάποια από τα παρακάτω: α)

Να αναπτυχθούν ναυτικές μονάδες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και υποβρυχίων, ώστε να έχουμε υπερο­χή.

Αυτό δεν είναι μόνο θέμα ποσότητας αλλά και θέσεων που θα λάβουν τα πλοί­α, και σε αυτό έχουμε πλεονέκτημα λό­γω των πολλών νησίδων μας.

β .Να είναι σε ετοιμότητα μονάδες της αεροπορίας για απόκτηση αεροπορικής υπεροχής, για υποστήριξη των ναυτικών επιχειρήσεων, ακόμα και για να πλήξουν στόχους στα μικρασιατικά παράλια.

 γ .Να τεθούν σε ετοιμότητα οι αντιαερο­πορικές μονάδες του Στρατού για να μπορούν να αντιμετωπίσουν δράσεις της τουρκικής αεροπορίας.

δ .Να τεθούν σε ετοιμότητα μονάδες Ει­δικών Δυνάμεων ώστε να μπορέσουν να αποβιβάσουν έγκαιρα προσωπικό σε μικρονησίδες και βραχονησίδες (με προ­τεραιότητα στα Ίμια), σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο, και σε κάθε περί­πτωση ΠΡΙΝ αυτό συμβεί από τις Τουρ­κικές Ειδικές Δυνάμεις.

 ε  .Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα πιο απομακρυσμένα νησιά μας (Ρω- Στρογγύλη κ.α.).

στ  .Να ενταθούν οι επιχειρήσεις συλλο­γής πληροφοριών με όλα τα μέσα και πηγές που διαθέτουμε, με κύρια προ­σπάθεια να έχουμε έγκαιρη πληροφόρη­ση για τυχόν προετοιμασίες και μετακι­νήσεις Τουρκικών μονάδων ή σχηματι­σμών (πχ της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ή κάποιας Ταξιαρχίας Καταδρομών).

ζ  .Να γίνει επάνδρωση των μικρονησίδων (πχ Καλόλιμνο) με το σύνολο των προβλεπόμενων δυνάμεων και κατάλλη­λος εφοδιασμός τους τουλάχιστον σε τρόφιμα και πυρομαχικά, ώστε να μπο­ρούν να επιβιώσουν χωρίς ανεφοδιασμό αν απαιτηθεί.

η  Να υπάρχει ετοιμότητα αποστολής ε­νισχύσεων από το εσωτερικό στους σχη­ματισμούς πρώτης γραμμής.

 θ .Να προωθηθούν έγκαιρα μονάδες επι­θετικών ελικοπτέρων όπου κρίνεται απα­ραίτητο.

ι .Να κινητοποιηθούν οι μονάδες εθνοφυ­λακής στη μεθόριο και να υπάρχει ετοι­μότητα επιστράτευσης, υποδοχής και έ­νταξης εφέδρων.

ια.. Να επισπευσθούν οι εργασίες συντή­ρησης και επισκευών πλοίων, αεροσκα­φών, ελικοπτέρων και ισχυρών οπλικών συστημάτων.

ιβ. Να δοκιμασθούν όλα τα δίκτυα και μέσα επικοινωνιών, κύρια και εφεδρικά.

ιγ. Να εξασφαλισθεί ότι οι ασύρματοι και τα όργανα νυχτερινής παρατήρησης και σκόπευσης που λειτουργούν με ξηρά στοιχεία (μπαταρίες) έχουν επάρκεια ξη­ρών στοιχείων για συνεχή και απρόσκο­πτη λειτουργία.

ιδ .Να αποδεσμευτούν έγκαιρα Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής και να υπάρχει ετοι­μότητα αποδέσμευσης και άλλων, ανά­λογα με την κλιμάκωση.

 ιε  .Να τεθεί σε ετοιμότητα το Εθνικό Κέ­ντρο Επιχειρήσεων και να γίνει έγκαιρα ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας (για να μην έχουμε επανάληψη της γελοιότη­τας που ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης έκανε ενημέρωση του πρωθυπουρ­γού Σημίτη σε έναν τουριστικό χάρτη, σε χώρο που μόνο κέντρο επιχειρήσεων δεν ήταν).

ιστ  .Να αποκτήσουμε εμείς την πρωτο­βουλία των κινήσεων και όχι να περιμέ­νουμε να δούμε τι θα κάνουν οι Τούρκοι για να αντιδράσουμε.

Αν τα κάνουμε αυτά, και αν δείξουμε ότι τα εννοούμε όντας έτοιμοι στρατιωτικά και με ισχυρή πολιτική βούληση, τολμώ να εκτιμήσω ότι οι Τούρκοι θα αναδιπλω­θούν και θα περιοριστούν.

Έχω την εντύπωση ότι ο Ερντογάν ε­πιλέγει να βαδίζει στα σίγουρα και γι’ αυτό θέλει πρωτίστως να προστατεύσει τα κεκτημένα του και μετά να αποκτήσει κι άλλα.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλλον θα φοβόταν την πιθανότητα να εκθέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις του σε κάποιας μορ­φής ήττα, η οποία θα τον γκρέμιζε από τη θέση του και θα γελοιοποιούσε την ει­κόνα του.

Ίσως γάβγιζε ακόμα λίγο και μετά θα σταματούσε.

Αν όμως αποφάσι­ζε να τα παίξει όλα σε μια ζαριά, τότε θα πρέπει να φροντίσουμε αυτή η ζαριά να είναι δύο και άσσος.

Αν όμως δεν είμαστε σίγουροι για τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, αν τις αναλώσαμε στο να μαζεύουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, να τους περιποιούνται, να τους ταΐζουν και να κατασκευάζουν καταυλισμούς, αν μειώσαμε τις δαπάνες συντήρησης των μέσων σε βαθμό που πολλά από αυτά δεν είναι επιχειρησιακά ενεργά, αν κατα­ναλώσαμε τα αποθέματα καυσίμων τους για άλλες ανάγκες, αν δεν έμεινε χρόνος για την αποτελεσματική επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού, αν είχαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις κυρίως για παρε­λάσεις, επιδείξεις και δημόσιες σχέσεις, και αν μας ένοιαζαν περισσότερο τα λό­για και λιγότερο τα έργα, τότε μάλλον είναι επικίνδυνο να κάνουμε όσα προανέφερα.

Σε αυτή την περίπτωση το κα­λύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μπούμε σε θέση παθητικής άμυνας, να παραδώσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Τουρκία και να προσπα­θήσουμε να κρατήσουμε ό,τι έχουμε, με την ελπίδα ότι το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να υπάρξει κλι­μάκωση, όπως έγινε και το 1996.

Σε αυ­τή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξανακούσουμε Έλληνα πρω­θυπουργό να εκφράζει ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ από το βήμα της Βουλής, και Έλληνα υπουργό να κατηγορεί σύσ­σωμες τις Ένοπλες Δυνάμεις και να αποκαλεί τους αξιωματικούς «κότες».

Διότι λαός που δεν μαθαίνει από την ι­στορία του είναι δυστυχώς υποχρεωμέ­νος να την ξαναζήσει μέχρι να μάθει. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει μάλλον να επανεξετάσουμε τον κύριο λόγο για τον οποίο έχουμε Ένοπλες Δυ­νάμεις.

Μας το έστειλε ο Δημήτρης Μπακαλίδης dmpakalidis@outlook.com

Υ.Γ. ΔΙΗΝΕΚΗ και ΚΩΣΤΑ – ΤΑΥΡΟ, είναι πολύ παλιότερο το σχέδιο των ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ να παραδώσουν την Πατρίδα μας.
.
Ξεκινά από το 2009, επί ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ.
.
Τότε που Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ,
.
ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, αγωνίστηκε να αγοραστεί το «Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα»
.
που θα γνωρίζαμε τι συνέβαινε στα σύνορά μας,
.
αλλά πολεμήθηκε και εξακολουθεί να πολεμιέται και να σύρεται στα δικαστήρια, από το ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΑΠ ΚΑΙ CIA ,
.
επειδή το Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα, είχε ρώσικο λογισμικό.
.
Οι δυο στρατιωτικοί μας, που συνελήφθησαν από τους Τούρκους, δεν θα είχαν συλληφθεί,
.
αν λειτουργούσε το ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
.
.
https://attikanea.blogspot.gr/2018/03/blog-post_58.html

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Related posts:

1 comment to ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

 • .
  .
  .
  Στις επάλξεις αδέλφια… βρισκόμαστε στην τελική ευθεία!
  .
  .
  .
  Υ.Γ. ΔΙΗΝΕΚΗ και ΚΩΣΤΑ – ΤΑΥΡΟ, είναι πολύ παλιότερο το σχέδιο των ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ να παραδώσουν την Πατρίδα μας.
  .
  Ξεκινά από το 2009, επί ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ.
  .
  Τότε που Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ,
  .
  ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, αγωνίστηκε να αγοραστεί το «Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα»
  .
  που θα γνωρίζαμε τι συνέβαινε στα σύνορά μας,
  .
  αλλά πολεμήθηκε και εξακολουθεί να πολεμιέται και να σύρεται στα δικαστήρια, από το ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΑΠ ΚΑΙ CIA ,
  .
  επειδή το Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα, είχε ρώσικο λογισμικό.
  .
  Οι δυο στρατιωτικοί μας, που συνελήφθησαν από τους Τούρκους, δεν θα είχαν συλληφθεί,
  .
  αν λειτουργούσε το ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  .
  .
  https://attikanea.blogspot.gr/2018/03/blog-post_58.html
  .
  .
  Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ
  .
  .
  .

  .
  .
  .
  .
  .
  Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΔ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ……………..
  .
  .
  .
  .
  .
  Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018
  .
  .
  Συνταρακτική αποκάλυψη! “Ποιος μπήκε που στον Έβρο”; Θα το ξέραμε αν …

  .
  .
  .

  .
  .
  Ο Δήμος Βερύκιος αποκαλύπτει για ένα εξελιγμένο ρωσικό σύστημα που.. σαπίζει στις αποθήκες της ΕΥΠ

  .

  Σιγά τις … όψιμες αποκαλύψεις!
  .
  Βερύκιε, γιατί κάνεις μισές αποκαλύψεις;;;
  .
  .
  Γιατί δεν λες ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ

  ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ
  .
  ΤΗΣ ΕΥΠ;;;
  .
  .
  Γιατί δεν λες πως ήταν το ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, Ο
  .
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, που από το 2009, σύρεται
  .
  στα δικαστήρια από την ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ
  .
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τα τελευταία τρία χρόνια, από το
  .
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΡΟΥΜΠΑΤΗ –
  .
  .
  .
  ΒΑΞΕΒΑΝΗ; εδώ… εδώ…εδώ… εδώ… κι εδώ…
  .
  .
  .

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ «ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ», που αν και ΑΘΩΟΣ,
  .
  πολεμιέται όσο κανείς άλλος από τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,
  .
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ ΓΑΠ – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;;;;
  .
  .
  Καλλιόπη Σουφλή
  .
  .
  Υ.Γ. Ότι θέλετε να πληροφορηθείτε για το ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ
  .
  ΣΥΣΤΗΜΑ που σαπίζει στις αποθήκες της ΕΥΠ και το
  .
  βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε εις βάρος του ανωτάτου
  .
  στελέχους της ΕΥΠ, Κώστα Αγγελάκη, θα τα βρείτε στην
  .
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΛΗΣ και στα tags ΕΥΠ, ΚΩΣΤΑΣ
  .
  ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
  .

  .

  .

  Μια συνταρακτική αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αναφορικά με
  το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί εδώ και δύο μέρες όλη την Ελλάδα σχετικά με το αν οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους πάτησαν ή δεν πάτησαν τουρκικό έδαφος…
  .

  .
  Γράφει χαρακτηριστικά στο militaire.gr…
  .
  «Ποιος μπήκε που ;
  Οι «δικοί» μας μπήκαν στο δικό τους έδαφος ή εκείνοι μπήκαν στο δικό μας ;

  .
  Το καίριο αυτό ερώτημα δεν θα ετίθετο κατά το τελευταίο συμβάν στο Έβρο με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τις Τουρκικές Αρχές εάν είχε ενεργοποιηθεί το «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών», που το 2009 είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ επί Διοικήσεων Κοραντή & Παπαγγελόπουλου.
  .
  Πρόκειται για ένα σύστημα με εξελιγμένο ρωσικό λογισμικό που ωστόσο το 2010 μπήκε σε βαθιά …κατάψυξη επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας αλληλοσπαραγμό στα σωθικά της ΕΥΠ.
  .
  .
  Εάν λειτουργούσε το συγκεκριμένο σύστημα θα υπήρχε σήμερα πλήρη απεικόνιση του «επεισοδίου» στη συνοριακή γραμμή στον Έβρο και με σαφήνεια θα διαπιστώνονταν εάν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει στο τουρκικό έδαφος όπως παραδέχεται και το ελληνικό ΥΠΕΘΑ ή εάν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος μας για να πιάσουν τους Έλληνες στρατιωτικούς όπως ευρέως μεταδίδει το «Ράδιο Αρβύλα».
  .
  Για την εν λόγω προμήθεια κατηγορήθηκαν επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και αθωώθηκαν με βούλευμα δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ και του Υπουργείου Οικονομίας…!!!
  .
  Σήμερα το σύστημα εξακολουθεί και σαπίζει στα κουτιά, ενώ η εταιρία έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου για αδράνεια και έχει δικαιωθεί.
  .
  Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι εκ των συνδικαλιστών της ΕΥΠ που το 2009 πολέμησαν μετά μανίας το «Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα» δικάζονται σήμερα για δουλεμπόριο!!
  .
  .
  Μήπως κάποιοι ήθελαν την χώρα «ξέφραγο αμπέλι» για να μπορούν να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους;»
  .

  .
  Πηγή: militaire.gr
  .
  .
  Πηγή
  .
  .
  https://attikanea.blogspot.gr/2018/03/blog-post_88.html
  .
  .
  .
  .
  .
  ΝΕΜΕΣΙΣ ……………..
  .
  .
  .
  .