«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υπάρχει κάτι στο σύμπαν μεγαλύτερο από έναν γαλαξία μας;

Kevin Montana – MessageToEagle.com – Πολλοί γαλαξίες στο Σύμπαν, όπως για παράδειγμα ο Γαλαξίας μας, αποτελούνται από δισεκατομμύρια αστέρια.

 Μπορούμε να σκεφτούμε ότι ο γαλαξιακός μας τρόπος είναι μεγάλος, αλλά είναι ένας μικρός γαλαξίας σε σύγκριση με άλλους γαλαξίες.

Hercules A, η οποία είναι 1,5 εκατομμύρια έτη φωτός σε όλη την έκταση.

Οι γαλαξίες ομαδοποιούνται σε τρεις παραλλαγές μεγέθους: νάνοι γαλαξίες, σπειροειδείς γαλαξίες μεσαίου βεληνεκούς και γιγαντιαίοι ελλειπτικοί γαλαξίες.

Οι νάνοι γαλαξίες είναι μεταξύ των μικρότερων γαλαξιών που έχουν ταξινομηθεί μέχρι τώρα και είναι συχνά μόνο περίπου 200 έτη φωτός σε όλη την έκρηξη και περιέχουν μόνο μερικές δεκάδες εκατομμύρια αστέρια.

Γαλάζιος τρόποςΠιστωτική εικόνα: Astronomy Online

Σπειροειδείς γαλαξίες, όπως ο Γαλαξίας μας, είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι γαλαξιών που συναντώνται στο γνωστό Σύμπαν.

Ο μεγαλύτερος γνωστός σπειροειδής γαλαξίας, ο NGC 6872, ο οποίος είναι 522.000 έτη φωτός σε όλο το εύρος των τεντωμένων σπειροειδών βραχιόνων, είναι περίπου 5 φορές μεγαλύτερος από τον Γαλαξία.

Οι γιγάντιοι ελλειπτικοί γαλαξίες κυμαίνονται από σχεδόν σφαιρικό έως σχεδόν επίπεδο και μπορούν να περιέχουν έως και τρισεκατομμύρια αστέρια.

Βρίσκεται σχεδόν ένα δισεκατομμύριο έτη φωτός μακριά, το IC 1101 είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος γαλαξίας που έχει βρεθεί ποτέ στο παρατηρούμενο σύμπαν.

Δείτε επίσης:

Μέγεθος του “μικρού” Comet της Rosetta σε σύγκριση με το Λος Άντζελες

Το μπλε Aurora στον Δία μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος της Γης

Γη σε σύγκριση με μια τεράστια ηλιακή φλόγα έκρηξη

Γιατί οι πράσινοι γαλαξίες είναι τόσο σπάνιοι;

Περισσότερα Cool Science Facts

Στο μεγαλύτερο της σημείο, ο γαλαξίας αυτός εκτείνεται περίπου 2 εκατομμύρια έτη φωτός από τον πυρήνα του και έχει μάζα περίπου 100 τρισεκατομμυρίων αστεριών (μερικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι είναι 6 εκατομμύρια έτη φωτός σε διάμετρο).

Αυτοί οι αριθμοί είναι αστρονομικοί, αλλά είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και δομή στο σύμπαν είναι μεγαλύτεροι από τους γαλαξίες.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι τόσο μεγάλα που είναι δύσκολο να τα δεις.

Ένα παράδειγμα είναι το Boss Great Wall, το οποίο πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη δομή στο σύμπαν.

Πρόκειται για ένα γιγάντιο τοίχο γαλαξιών, πάνω από ένα δισεκατομμύριο έτη φωτός και με 830 γαλαξίες, που συνδυάζονται σε τέσσερις σούλφους. μαζικά νήματα από ζεστό αέριο τα κρατούν όλα μαζί.

Το Σινικό Τείχος του BOSS είναι ένα σφιχτό δίκτυο τεσσάρων σούπερσουλων.

Τα μεγαλύτερα δύο αποτελούν ένα τεντωμένο τοίχωμα γαλαξιών που είναι περίπου 1,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός!

Το Σινικό Τείχος του BOSS είναι μια σειρά από σούπερ-σκάλες που συνδέονται με αέρια που βρίσκονται περίπου 4.5 έως 6.5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη

Το Σινικό Τείχος του BOSS είναι μια σειρά από σούπερ-σκάλες που συνδέονται με αέρια που βρίσκονται περίπου 4.5 έως 6.5 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη

Το Μεγάλο Τείχος του Sloan , το οποίο ανακαλύφθηκε το 2003, έχει παρόμοιο μέγεθος, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο η δομή Boss, η οποία περιέχει 830 γαλαξίες – διπλάσια από το Sloan και είναι 170% από τον Sloan.

Υπάρχει ένα μονοπάτι του ουρανού που είναι γνωστό ως η « ζώνη αποφυγής » που εδώ και πολύ καιρό ήταν αόρατη στους αστρονόμους.

Καλύπτεται από το Γαλαξία, το οποίο αποκρύπτει όλες τις δομές πίσω από αυτό.

Το 2016, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν το Vela Supercluster , μια προηγουμένως ανιχνευμένη μεγάλη συγκέντρωση γαλαξιών, που βρίσκεται περίπου 800 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Vela Supercluster, μια γιγαντιαία ομάδα γαλαξιών, κρυμμένη από τη σκόνη και τα αστέρια του Γαλαξία του Γαλαξία.

Οι superclusters θεωρούνται οι πιο ογκώδεις γνωστές δομές στο σύμπαν.

Κάθε μία περιέχει εκατοντάδες ή χιλιάδες γαλαξίες. Μπορούν να επεκτείνουν εκατομμύρια έτη φωτός από άκρο σε άκρο.

Το πιο διάσημο, το Shapley Supercluster, για παράδειγμα, θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη γωνία μας του Κόσμου.

Είναι περίπου 650 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Vera Supercluster και Ζώνη ΑποφυγήςΤο υπερκάλυμμα Vela (VSC) – (μεγαλύτερη έλλειψη).

Το κέντρο της εικόνας ονομάζεται “Ζώνη Αποφυγής” και καλύπτεται από τον Γαλαξία (με τα αστρικά πεδία και τις στρώσεις σκόνης που εμφανίζονται σε γκρι κλίμακα). 500 έως 1000 εκατομμύρια έτη φωτός: (το κίτρινο είναι κοντά στην κορυφή του Vela Supercluster (VSC) – μεγαλύτερη έλλειψη, το πράσινο είναι πιο κοντά και το πορτοκαλί πιο μακριά).

Η έλλειψη σηματοδοτεί την κατά προσέγγιση έκταση του Vela Supercluster, που διασχίζει το Γαλαξιακό Επίπεδο.

Πιστωτικές εικόνες: Thomas Jarrett (UCT

Το Eridanus supervoid είναι ένα περίεργο κενό τμήμα του χώρου που λείπει γύρω στους 10.000 γαλαξίες.

Το supervoid, το οποίο είναι 1,8 δισεκατομμύρια έτη φωτός και το ένα από τα μεγαλύτερα δομή που ανακαλύφθηκε στο σύμπαν.

Μια δομή γνωστή ως Τεράστια Μεγάλη Ομάδα Κβάζαρ (επίσης αποκαλούμενη Huge-LQG ή U1.27) είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα κβάζαρ που μετρά περίπου 4 δισεκατομμύρια έτη φωτός σε ολόκληρη την έκταση.

Έτσι, υπάρχουν πολλές δομές στο σύμπαν που είναι πολύ μεγαλύτερες από έναν γαλαξία.

Συντάχθηκε απο τον Kevin Montana – Συγγραφέας του MessageToEagle.com

http://www.messagetoeagle.com/anything-universe-bigger-galaxy/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>