«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οραμα της Ελλάδας?? Τι ?? Αλλαγή??

αρχαία ελληνικά

Αγαπητοί αναγνώστες σας έχω διάφορα άρθρα, με παρεμφερή θέματα των κυρίων…

Παναγιώτης Αποστόλου-Γιάννη Τόλιου-Κ. Λαπαβίτσα-Αλ. Μητρόπουλου-Λεων. Βατικιώτη-Βεν. Κάτζια-Αντ. Παπατωνίου-Γ. Μασσέλου.

Εσείς είσαστε ο τελικός κριτής για να κρίνετε τα παρακάτω άρθρα! Καλό διάβασμα!

Άρθρο 1: Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ο ιδιοκτήτης του 51% του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Άρθρο 2: Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μέτρο ανάλγητο, παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα.

Άρθρο 3: Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος .

Άρθρο 4: «Καζινο-καπιταλισμός»: Το ανώτατο στάδιο της «Αριστεράς»!

Άρθρο 5: Νέα εποχή για ΕΕ, με Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο .

Άρθρο 6: Φως Στο Σκοτάδι.

Αρθρο 7: Το αιώνιο πρόβλημα, … η εξουσία !!!

Αρθρο 8: Ανατρέχοντας λοιπόν στο Π.Δ. 130/1984 περί «ΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ .

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ο ιδιοκτήτης του 51% του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Τον Απρίλιο του 2011, ο πάλαι ποτέ Τσάρος της ελληνικής Οικονομίας, Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή της ΝΔ, Γιώργος Αλογοσκούφης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” και υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική της κυβερνήσεως Καραμανλή την περίοδο 2004-2008!

Όμως, η αποκάλυψη σε εκείνη τη συνέντευξη ήταν πως, οι ευρωπαίοι ομόλογοί του, του είχαν ζητήσει μετ΄ επιτάσεως, να προσφύγει η ελληνική κυβέρνηση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)!

Δηλαδή, το 2004, ένεκα των μεγάλων ελλειμμάτων που είχαν ήδη δημιουργηθεί από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας!

Εκτοξεύοντας βεβαίως και τις ευθύνες της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως Καραμανλή, στον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή!

Αφού ήταν ενήμερος ο τότε Πρωθυπουργός για την κατρακύλα των οικονομικών μεγεθών και έλεγε στον Αλογοσκούφη – κατά δήλωση του ίδιου – “άσε για αργότερα τα μέτρα”!

Απασφάλισε… ο Γιάννης Κουντούρης

Θα μου πείτε γιατί θυμήθηκα, ξινισμένα, χθεσινά σταφύλια!

Το ερέθισμα μου το έδωσε ο Ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος του Λος Άντζελες Γιάννης Κουντούρης, ο οποίος δημοσίευσε στο ιστολόγιό του Gteek News on Demand τα παρακάτω:

Να γιατί οι κυβερνώντες Έλληνες δεν μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους στο ΔΝΤ και τους δανειστές! Τους απειλούν, και αφού αυτοί υποταχθούν, τους …λαδώνουν με πολλά δις!

Αποδεικνύοντας τα λεγόμενά του από το άρθρο που ακολουθεί και το οποίο έγραψαν το …μακρινό 2002 οι εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων των ΗΠΑ, Greg Palast και Mark Phillips!

Αυτό το άρθρο των δυο αμερικανών δημοσιογράφων είναι τόσο επίκαιρο, σαν να γράφτηκε χθες!

Η αλήθεια …δια χειρός ΗΠΑ

Η Διεθνής Τράπεζα – ΔΝΤ ανήκει και ελέγχεται από τον Nathan Mayer Rothschild (Νάταν Μάιερ Ρότσιλντ) και εδώ και 30 – 40 χρόνια από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο!

Για περισσότερα από 150 χρόνια είχαν προγραμματίσει να κατακτήσουν τον κόσμο διά μέσω του χρήματος!

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ), Joe Stiglitz, απολύθηκε από εκεί το 2002, γιατί κατάγγελλε τις δυσλειτουργίες της Παγκόσμιας Τράπεζας!

Είχε επισημάνει στα κορυφαία στελέχη της ΠΤ ότι, κάθε χώρα στην οποία εμπλέκεται το ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα καταλήγει:

Σε μια οικονομία καταρρέουσα (σ.σ. η σημερινή ελληνική οικονομία)!

Σε μια κυβέρνηση καταστραμμένη (σ.σ. σαν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)!

Σε μερικές φορές τα παραπάνω μεταξύ φλόγας και ταραχών (σ.σ. ταραχές στην Ελλάδα, Ρουβίκωνας, Εξάρχεια, Αναρχικές άλλες ομάδες κτλ)!

Ο Jim Wolfensen, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ηρνήθη να σχολιάσει αυτήν την απόλυση.

Πριν απολυθεί ο Joe Stiglitz, πήρε μαζί του μια μεγάλη στοίβα από μυστικά έγγραφα της Παγκόσμιας Τράπεζας!

Αυτά τα μυστικά έγγραφα της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτουν τα 4 βήματα που απαιτούσε – και ακόμη απαιτεί – το ΔΝΤ από τα κράτη που υπάγονται σε αυτό:

1) να υπογράψουν μυστικές συμφωνίες (;;;) στοιχείων (σ.σ. τα προαπαιτούμενα)!

2) στις οποίες συμφώνησαν να πωλήσουν τα βασικά στοιχεία ενεργητικού τους, το νερό, τον ηλεκτρισμό, το φυσικό τους αέριο κ.λπ.

3) στις οποίες συμφώνησαν να λάβουν οικονομικά μέτρα που είναι πραγματικά καταστροφικά για τα εμπλεκόμενα κράτη!

4) σύμφωνα με αυτές τις συμφωνίες, δωροδοκούν τους πολιτικούς των εμπλεκόμενων χωρών, δισεκατομμύρια δολάρια σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, για να πραγματοποιήσουν αυτή τη μεταφορά των παγίων στοιχείων των χωρών αυτών στις δικές τους μεγαλο-εταιρείες. (σ.σ.

Θυμηθείτε Λίστα Λαγκάρντ, λίστα των Panama Papers κλπ! Όσον αφορά τους δικούς μας “γενναίους – αντιμνημονιακούς” Έλληνες πολιτικούς, αποκλείεται κάτι τέτοιο!

Έτσι δεν είναι;)!

Εάν κάποιο κράτος που προστρέχει σε αυτούς δεν συμφωνεί με αυτά τα βήματα, τότε εξαιρείται από όλους τους διεθνείς δανεισμούς!

Σήμερα, εάν δεν μπορείς να δανειστείς χρήματα στη διεθνή αγορά, κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει, είτε είσαι άνθρωπος, είτε εταιρία, είτε χώρα.

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, ανατρέπουν την κυβέρνηση κράτους και φυτεύουν ψέματα στο μυαλό του λαού για την πρώην κυβέρνηση, ξαναγράφοντας την ιστορία…

Το σχέδιο της Αργεντινής…

Εσωτερικά έγγραφα από την Αργεντινή παρουσιάζουν το μυστικό σχέδιο διάσωσης της Αργεντινής. Αυτό υπεγράφη από τον κ Jim Wolfensen, πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Αργεντινή είχε έξι (6) προέδρους μέσα σε πέντε εβδομάδες, επειδή η οικονομία τους καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αυτό συνέβη επειδή, ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με εντολές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας να πωλούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, όπως επί παραδείγματι το σύστημα ύδρευσης τους!

Φορολόγησαν στη συνέχεια τον λαό!

Δημιούργησαν μια μεγάλη κυβέρνηση και η μεγάλη κυβέρνηση παραδόθηκε στο ιδιωτικό ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα!

Η Enron είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα…

Το σύστημα ύδρευσης του Μπουένος Άιρες πωλήθηκε τσάμπα σε μια εταιρεία που ονομάζεται Enron!

αγωγός που τρέχει μεταξύ Αργεντινής και Χιλής, πωλήθηκε σε αυτήν την εταιρεία!

Οι παγκοσμιοποιητές προκαλούν στη συνέχεια την κατάρρευση της Enron και μετά τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων σε άλλη εικονική εταιρεία!

Έρχονται ακολούθως, λαδώνουν τους πολιτικούς για τη μεταφορά των συστημάτων ύδρευσης, των σιδηροδρόμων, των τηλεφωνικών εταιρειών, των εθνικοποιημένων πετρελαϊκών εταιρειών, των πρατηρίων βενζίνης!

Οι πολιτικοί τα παραδίδουν όλα στο ΔΝΤ έναντι πινακίου φακής!

Αφού το σχέδιο είναι η απόλυτη δουλεία ολόκληρου του πληθυσμού του Πλανήτη!

Η Enron ήταν εταιρεία εικονική για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χρήματος από ναρκωτικά κ.λπ.

Προγραμματισμένες ταραχές από το ΔΝΤ…

Το ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα συρρικνώνει συστηματικά τα Έθνη – Κράτη ανεξάρτητα από το αν είναι ο Ισημερινός, η Αργεντινή, η Ελλάδα κ.ο.κ.

Αυτό δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση.

Τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των χωρών τα κλέβουν οι κυβερνήσεις από τους λαούς τους και τα παραδίδουν στο ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα. (σ.σ. μας λέει κάτι το ΤΑΙΠΕΔ;;;)!

Τα παραδίδουν, γενικά στους ημετέρους τους, όπως, στη Citibank, που είχε υφαρπάξει τις μισές τράπεζες της Αργεντινής!

Η British Petroleum που είχε υφαρπάξει αγωγούς στον Ισημερινό!

Η Enron, που είχε υφαρπάξει τα συστήματα ύδρευσης στην Αργεντινή!

Το πρόβλημα είναι ότι καταστρέφουν κιόλας αυτά τα συστήματα μέσω της κατάχρησης αυτών!

Δεν μπορείτε να αποκτήσετε καν πόσιμο νερό στο Μπουένος Άιρες!

Δεν πρόκειται μόνο για κλοπή. Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη βρύση.

Αυτό έχει να κάνει με κάτι περισσότερο από το να τα κονομήσει χοντρά κάποιος πλούσιος εις βάρους του Δημοσίου της χώρας!

Δεν ήταν το ΔΝΤ που μόλις απέκτησε τις Μεγάλες Λίμνες της πολιτείας Μίσιγκαν;

Ασκεί πλέον τον πλήρη έλεγχο επί της παροχής νερού!

Το αμερικανικό Υπουργείου Οικονομικών, που αποτελεί Ανώνυμη Εταιρεία με έδρα το…Πουέρτο Ρίκο, είναι ο ιδιοκτήτης του 51% του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας!

Το διακύβευμα…

Η Ελλάδα καταστρέφεται!

Η Ελλάδα αγοράζεται άπό το ΔΝΤ/Παγκόσμια Τράπεζα!

Παιδιά της οποίας είναι, όλοι οι κυβερνώντες των Μνημονιακών χρόνων μας και εξαπτέρυγα του ΔΝΤ, έμπιστα πρόσωπα, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, όπως και ο νυν Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Όπως ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος που μέσα σε λίγους μήνες έκανε τη μεγαλύτερη καταστροφή!

Έλληνες ξυπνήστε! Έλληνες αντιδράστε!

Σε λίγο η γη αυτή δεν σας ανήκει!

Σκεφτείτε ότι τα παιδιά σας δεν έχουν δουλειά και εάν έχουν βιώνουν τον εργασιακό Μεσαίωνα!

Δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, με την οποία εσείς που πήρατε συνεισφέρετε στο πενιχρό εισόδημά τους!

Τι άλλο πρέπει να ζήσετε για να αντιδράσετε;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr http://www.egerssi.gr/

…………………..
Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μέτρο ανάλγητο, παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα Saturday 16/12/2017 01:01 GMT+2 Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Τόλιος
του Γιάννη Τόλιου, 15/12/2017

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ (Γ’ Πρόγραμμα», στους δημοσιογράφους Σ.Χαρίτου – Αν.Παπασταματίου, για το θέμα των πλειστηριασμών, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, αποτελούν άκρως ανάλγητο μέτρο, που «παράγουν» αστέγους, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι τραπεζίτες.

Ο ελληνικό λαός φορτώθηκε 40 δις για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι τράπεζες αντί να περάσουν στο δημόσιο βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.

Η λύση στα «κόκκινα δάνεια» των λαϊκών νοικοκυριών είναι μια και μοναδική. «Σεισάχθεια».!!

Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Σύνταγμα (άρθρο 21, παρ.4), προβλέπει την προστασία της κατοικίας, άρα η θεσμοθέτηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός από «κοινωνικά» ανάλγητο μέτρο, είναι και αντισυνταγματικό.!

Ταυτόχρονα η εφαρμογή «σεισάχθειας» για χρέη λαϊκών νοικοκυριών, με χαμηλό εισόδημα και περιουσία, επιβάλει την εθνικοποίηση των τραπεζών, μέτρο που θα διευκολύνει και την ευνοϊκή ρύθμιση των υπολοίπων «κόκκινων δανείων», με εξαίρεση τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» που πρέπει να πληρώσουν.!!

Όσον αφορά το γενικότερο πρόβλημα της εξόδου από την κρίση, χρειάζεται διακοπή εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, κάνοντας χρήση του κυριαρχικού δικαιώματος σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου (απόφαση Γ.Σ. του ΟΗΕ το 2015), με στόχο τη δραστική μείωση του.

Αντίθετα η επιδίωξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ σε βάθος χρόνου, στο όνομα της εξυπηρέτησης του, δεν είναι απλά εξωπραγματική, αλλά οδηγεί σε ένταση της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού και της νεολαίας, που καταφεύγει στη μετανάστευση προκειμένου να επιβιώσει.

Οι πολιτικές λιτότητας εκτός από ένταση της ανισοκατανομής εισοδήματος, είναι «από χέρι» υφεσιακές, μειώνουν την καταναλωτική ζήτηση, την παραγωγή και διογκώνουν την ανεργία.

Άρα με την κατάργηση της λιτότητας, τη διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, το σταμάτημα λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, κά, χρειάζεται και απαλλαγή από το ευρώ και επιτροπεία της ευρωζώνης, ανάκτηση της νομισματικής και λαϊκής κυριαρχίας και την εφαρμογή φιλολαϊκού προγράμματος εξόδου από την κρίση.

Αυτή είναι η αναγκαία, ρεαλιστική και ελπιδοφόρα προοπτική για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.
…………………………….
Πλειστηριασμοί: Η χώρα και πάλι σε λάθος δρόμο Wednesday 13/12/2017 23:09 GMT+2 Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κώσ. Λαπαβίτσας

Των Κώστα Λαπαβίτσα & Γιώργου Διαγουρτά, Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές και τις τράπεζες για να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί είναι τεράστια.

Ο χώρος για ελιγμούς είναι ελάχιστος και η κυβέρνηση θα πιει το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Δυστυχώς τα αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία θα είναι βαθιά αρνητικά.

Η χώρα βαδίζει και πάλι σε λάθος δρόμο.

Βαθιά και δομική τραπεζική αδυναμία

Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές και τις τράπεζες για να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί είναι τεράστια.

Ο χώρος για ελιγμούς είναι ελάχιστος και η κυβέρνηση θα πιεί το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Δυστυχώς τα αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία θα είναι βαθιά αρνητικά.

Η χώρα βαδίζει και πάλι σε λάθος δρόμο.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι τον Ιούνιο του 2017 οι ελληνικές τράπεζες είχαν συνολικά 45% του ενεργητικού τους σε προβληματική κατάσταση.

Είναι τα λεγόμενα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (ΜΕΑ) που είτε δεν εξυπηρετούνται καθόλου, είτε η εξυπηρέτησή τους είναι εξαιρετικά επισφαλής.

Πρόκειται για εξωπραγματικό μέγεθος.

Δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα παγκοσμίως το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά με μια τέτοια τρύπα στον ισολογισμό του.

Η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών εμφανίζεται ισχυρή, αλλά τα φαινόμενα απατούν.

Ο κίνδυνος εσπευσμένης ανακεφαλαιοποίησης λόγω των προβληματικών δανείων ελλοχεύει.

Στα προβληματικά δάνεια πρέπει να προστεθεί και η μεγάλη έλλειψη ρευστότητας, δεδομένου ότι οι τράπεζες έχουν χάσει περίπου τις μισές τους καταθέσεις από την αρχή της κρίσης.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σήμερα η πιο απτή απόδειξη της αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών.

Έχει πλέον υπερσυγκεντροποιηθεί, με τέσσερις τράπεζες να ελέγχουν περίπου 95% του συστήματος. Απορρόφησε πάνω από 40 δις ευρώ σε επανειλημμένες ανακεφαλαιοποιήσεις, που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός.

Μεγάλα κομμάτια του έχουν πουληθεί σε ξένους κερδοσκόπους με την εγκληματική ανακεφαλαιοποίηση του Νοεμβρίου 2015.

Παραμένει απολύτως δυσλειτουργικό περιορίζοντας συνεχώς τον δανεισμό του προς την οικονομία συνολικά.

Στο τέλος του 2016, για παράδειγμα, ο δανεισμός του ήταν 193,3 δις, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 είχε μειωθεί στα 184,6 δις.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μπει η Ελλάδα σε πορεία ταχύρρυθμης ανάπτυξης με τέτοιο τραπεζικό σύστημα.

Υπάρχουν φυσικά και πολλοί άλλοι παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη, όπως το χρέος, τα καταστροφικά πλεονάσματα και η φορολογία, η έλλειψη βιομηχανικής πολιτικής.

Αλλά η σκέψη και μόνο ότι αυτές οι τράπεζες θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ένα κύμα επενδύσεων στη χώρα είναι φαιδρή.

Οι πλειστηριασμοί θα πλήξουν κυρίως τους μικρομεσαίους

Οι πλειστηριασμοί είναι μια μνημονιακή πολιτική που υποτίθεται ότι θα «εξυγιάνει» το τραπεζικό σύστημα δημιουργώντας προοπτικές ανάπτυξης.

Στην πράξη θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει η διαχείριση προβληματικών δανείων, όπως η δημιουργία μιας «κακής» τράπεζας που θα τα απορροφήσει.

Οι πλειστηριασμοί μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια είναι ίσως ο χειρότερος.

Το αποτέλεσμα θα είναι η πώληση των δανείων σε τιμή εξαιρετικά χαμηλή, με ισχυρότατες επιπτώσεις για την οικονομία συνολικά.

Επιπλέον, οι τράπεζες δεν πρόκειται να απαλλαγούν από επαρκές βάρος προβληματικών χρεών σε εύλογο διάστημα.

Στη βάση των στοιχείων της ΤτΕ για τον Ιούνιο του 2017, τα ΜΕΑ ήταν 26δις στεγαστικών, 13,2 δις καταναλωτικών και 47,8 δις επιχειρηματικών δανείων.

Το κύριο πρόβλημα είναι λοιπόν τα επιχειρηματικά δάνεια, πράγμα αναμενόμενο για μια χώρα που το 2018 θα μπει στον δέκατο χρόνο ύφεσης και στασιμότητας.

Από τα επιχειρηματικά ΜΕΑ τα 37,4 δις, δηλαδή το 78%, είναι για δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι οι επικοινωνιακές ιστορίες περί πλούσιων κακοπληρωτών που στρατηγικά επιλέγουν να μην πληρώνουν τα χρέη τους.

Το μνημονιακό πλαίσιο προβλέπει ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τα συνολικά ΜΕΑ κατά 31,5 δις μέσα στη διετία 2018-19.

Οι μέθοδοι για το σκοπό αυτό θα είναι, κατά σειρά, οι διαγραφές, οι ρευστοποιήσεις και οι πωλήσεις.

Οι πλειστηριασμοί θα είναι λοιπόν ένας βασικός μοχλός και σε συνδυασμό με τις πωλήσεις (που συχνά και πάλι θα οδηγούν σε πλειστηριασμούς) θα φτάσουν το ύψος των 18 δις.

Αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο μέρος των πλειστηριασμών θα αφορά μικρομεσαίους, ατομικούς επιχειρηματίες και αγρότες.

Τα ΜΕΑ των μεγάλων επιχειρήσεων, ναυτιλιακών και άλλων, είναι περίπου 10δις.

Οι χιλιάδες ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί την επόμενη διετία δεν θα είναι μόνο οι πολυτελείς κατοικίες των πλουσίων, αλλά αναγκαστικά και οι περιουσίες ενός μεγάλου στρώματος μικρομεσαίων.

Το καυτό πολιτικό ερώτημα είναι τι θα συμβεί με την πρώτη κατοικία.

Η απάντηση είναι απλή:

Μετά την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη το 2018 δεν θα υπάρχει καμία νομική πρόβλεψη για προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο κίνδυνος για τις κατοικίες χιλιάδων μικρομεσαίων νοικοκυριών είναι σαφής.

Η περίφημη «συμφωνία κυρίων» με τις τράπεζες να μη βγουν στο σφυρί κατοικίες κάτω των 300.000 ευρώ δεν έχει απολύτως καμία βαρύτητα.

Η χώρα και πάλι σε λάθος δρόμο

Οι πλειστηριασμοί το 2018-19 θα αναδιαρθρώσουν την ελληνική οικονομία καταστρέφοντας τελειωτικά ένα μεγάλο μέρος του μικρομεσαίου ιστού της και προκαλώντας μεγάλη κοινωνική ζημία.

Είναι αδιανόητο, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, μια τέτοια βαθιά αναδιάρθρωση να αφήνεται στα χέρια των δανειστών και των τραπεζών.

Θα δράσουν με βάση τα στενά τους συμφέροντα, η οικονομία θα έχει ακόμη πιο αδύναμο μικρομεσαίο τομέα και οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας θα χειροτερέψουν κι άλλο.

Τέλος, ακόμη και αν οι τράπεζες πετύχουν όλους τους μνημονιακούς στόχους, στο τέλος του 2019 θα συνεχίσουν να κατέχουν 66,7δις ΜΕΑ, κατά την ΤτΕ.

Το ποσό θα παραμείνει τεράστιο και θα απαιτηθούν και άλλα μέτρα.

Δεν θα έχει λυθεί δηλαδή το πρόβλημα των τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα αν τελικά ισχύσει η πρόσφατη Προσθετική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία επιτάσσει τα νέα ΜΕΑ των τραπεζών (δηλαδή αυτά που θα εμφανιστούν το 2018-19) να έχουν υψηλότερη κεφαλαιακή κάλυψη.

Αν συμβεί αυτό, τότε τα 30,4δις νέων ΜΕΑ που οι ελληνικές τράπεζες αναμένουν μέχρι το 2019 θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί και νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2018.

Μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση, πάντα υποχείριο των δανειστών, δεν έχει αντιδράσει στην οδηγία της ΕΚΤ.

Η σωτηρία ίσως έρθει από την έντονη ιταλική αντίδραση που έχει ήδη εκδηλωθεί.

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα ακολουθήσει πιστά τις επιταγές των δανειστών για να μη θέσει σε κίνδυνο τις εκταμιεύσεις των μνημονιακών ποσών.

Φοβάται ότι οποιαδήποτε άλλη αντίδραση θα τινάξει στον αέρα την στρατηγική της να «βγει» στις αγορές το 2018 ώστε να έχει κάποια εκλογικά περιθώρια.

Θα διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα των πλειστηριασμών χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και κάθε ψέμα.

Για μια ακόμη φορά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για τη χώρα και την κοινωνία.

Η μόνη προστασία απέναντι στον συνεχιζόμενο παραλογισμό είναι η μαζική αντίδραση με όλα τα μέσα.
……………………………….
«Καζινο-καπιταλισμός»: Το ανώτατο στάδιο της «Αριστεράς»! Tuesday 12/12/2017 06:17 GMT+2 Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αλέξ. Μητρόπουλος

του Αλέξη Π. Μητρόπουλου, 1/12/2017

«Καζινο-καπιταλισμός»: Το ανώτατο στάδιο της «Αριστεράς»!

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

με ρευστοποίηση της περιουσίας του λαού!

Εδώ και δέκα περίπου χρόνια, από το ξέσπασμα της κρίσης των τιτλοποιημένων και εμπορευματοποιημένων στον «καζινο-καπιταλισμό» δανειακών συμβολαίων κατοικίας στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Πορτογαλία κ.α., οι τράπεζες διαρκώς κεφαλαιοποιούνται με δάνεια των κρατών, που επιρρίπτονται στους πολίτες τους.

Έτσι, πλην της αποστέρησης της ευημερίας από τις σημερινές γενιές, υπονομεύεται και το μέλλον των επερχομένων.

Στην πατρίδα μας οι τράπεζες δεν χρεοκόπησαν από τα δάνεια των νοικοκυριών που ήταν κυρίως στεγαστικά, αφού, ακόμη και ο φτωχότερος Έλληνας προτιμούσε να στερηθεί το φαγητό και τα καθημερινά χρειώδη παρά να καθυστερήσει τη δόση τού στεγαστικού του δανείου.

Γι’αυτό άλλωστε, όπως είχε αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία στην αρχή της κρίσης και ο αείμνηστος φίλος μας καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος, τα ελληνικά νοικοκυριά θεωρούνταν -από δανειακής άποψης- τα πιο συνεπή σε όλη την Ευρώπη και από τα συνεπέστερα στον κόσμο.

Όλες οι στατιστικές εξάλλου αποδείκνυαν ότι το χρέος των ελληνικών νοικοκυριών, ως ποσοστό του ΑΕΠ, ήταν το μικρότερο στην ΕΕ. Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή και δεν μπορεί να αλλάξει από την (πολύ ευρηματική μεν αλλά και παραπλανητική συνάμα) μνημονιακή εφευρετικότητα σε καινοφανείς όρους αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης των πολιτών.

Ομολογείται πλέον από τα επισημότερα χείλη στην Ευρώπη ότι ο δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου -που άρχισε με το πρώτο Μνημόνιο (ν. 3645/2010) λόγω της μετατροπής, από τις κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ, μιας πρόσκαιρης κρίσης δανεισμού τής χώρας σε κρίση χρέους-, έγινε για να σωθούν από τη χρεοκοπία οι ευρωπαϊκές (κυρίως γαλλικές, γερμανικές και ολλανδικές) τράπεζες που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού χρέους για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Με την κρίση όμως να βαθαίνει από την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, άρχισε να επιταχύνεται η αποπαραγωγικοποίηση και η οικονομική κατάρρευση της χώρας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις (κυρίως μικρομεσαίες που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα τού μέχρι πρότινος δεσπόζοντος μικρο-ιδιοκτητικού τρόπου παραγωγής) άρχισαν να δυσκολεύονται στην πληρωμή των δανείων τους.

Οι τράπεζες όμως, υπό την επίδραση των μνημονιακών πολιτικών, ενώ ακολούθησαν πιστά τη ρήτρα τής γενικευμένης υποτίμησης όλων των αξιών (από τις αμοιβές της εργασίας μέχρι και τις τιμές των ακινήτων), δεν αναπροσάρμοσαν τις αξίες των δανείων, ούτε το κράτος επέτρεψε κάτι τέτοιο, ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση από στρατιές ανήμπορων οφειλετών.

Τότε ξέσπασε (ετεροχρονισμένα εν σχέσει με τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Πορτογαλία κ.ά. χώρες) η κρίση των δανείων.

Συνεπείς δανειολήπτες αδυνατούσαν πλέον να καταβάλουν εγκαίρως τις δόσεις τους.

Το χρέος αυξανόταν και οι διαρκώς ανακεφαλαιούμενες τράπεζες με την υποτίμηση-μηδενισμό των μετοχών τους που επέφερε η παρούσα κυβέρνηση, πέρασαν σε ξένα χέρια έχοντας ένα διογκωμένο χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» δανείων.

Τότε η τριαρχία των δανειστών και η μνημονιακή δημοσιολογία (ως ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της) επινόησαν τον όρο «στρατηγικός κακοπληρωτής».

Όμως ο οικογενειάρχης που αγόρασε το διαμέρισμα για να στεγάσει την οικογένειά του ή να προικίσει τη θυγατέρα του και τώρα δεν μπορεί πλέον να το αποπληρώσει λόγω ανεργίας ή λόγω μείωσης του μισθού του ή λόγω μηδενισμού του τζίρου ή της παραγωγής τής επιχείρησής του, δεν μπορεί να θεωρείται «στρατηγικός κακοπληρωτής» επειδή προτιμά να διατηρήσει την προγονική του εστία ή το παραδοσιακό του εργαστήριο.

Και τα δύο άλλωστε έχουν πλέον πολύ χαμηλή αγοραία τιμή ανεξαρτήτως αν είναι δύσκολο να πωληθούν σε οποιαδήποτε τιμή λόγω έλλειψης ρευστότητας από τους ενδιαφερομένους.

Επομένως ως «στρατηγικός κακοπληρωτής» (δηλαδή αυτός που στοχεύει εξαρχής να μην πληρώσει το δάνειό του) δεν μπορεί να θεωρείται κανένας οικογενειάρχης ή επιχειρηματίας, επιτηδευματίας, έμπορος ή οιοσδήποτε παρέχει υπηρεσίες, αν η οικονομική του δυσπραγία οφείλεται στη διαιώνιση της κρίσης λόγω μνημονιακών πολιτικών!

Και ασφαλώς αποτελεί ύβρη για τους Έλληνες πολίτες να αποκαλούνται «στρατηγικοί κακοπληρωτές» επειδή δεν ξεπουλούν τα τιμαλφή της οικογένειάς τους ή την προίκα της κόρης τους για την αποπληρωμή των δανείων.

Για τον λόγο αυτό, η συντελούμενη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του μηχανισμού των πλειστηριασμών (που αναμένεται να γενικευθούν το επόμενο χρονικό διάστημα) αποτελεί μια αντιλαϊκή, αντικοινωνική και αντεθνική διαδικασία που επιχειρεί να καταστήσει υπαίτιους της παρατεινόμενης κρίσης τούς κατ’ιδίαν πολίτες και τις οικογένειές τους.

Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη ότι ο κοινωνικός ιστός των Ελλήνων υφαίνεται ιστορικά γύρω από την οικογένεια και την υλική της υποδομή, εύκολα αντιλαμβάνεται οιοσδήποτε ότι οι γενικευμένοι πλειστηριασμοί κατοικιών, ακινήτων και επιχειρήσεων θα καταστρέψουν τον οικογενειακό ιστό, τον μικρο-ιδιοκτητικό τρόπο παραγωγής και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων.

Από τη μια ο ΕΦΚΑ που καταστρέφει στο μνημονιακό του χωνευτήρι την ιδιαιτερότητα της Εργασίας και την ποικιλομορφία της εργασίας, καθώς και τα παραφερνάλιά της, ως μηχανισμός εξίσωσης όλων προς τα κάτω… Από την άλλη το υπερΤαμείο που ρευστοποιεί τον διαχρονικό υλικό και άυλο πλούτο της πατρίδας που μας παρέδωσαν οι αιώνες… Και τώρα οι γενικευμένοι πλειστηριασμοί που απαλλοτριώνουν την οικογενειακή περιουσία και την υλική βάση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων…

Αν αυτό το δηλητηριώδες και κοινωνιοκτόνο «κοκτέηλ» καταλάβει ολοκληρωτικά, όπως άλλωστε σχεδιάστηκε, την ελληνική κοινωνία, τότε δεν είναι μόνο που οι νέοι θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες αλλά και που οι ξένοι θα καταλάβουν ως ιδιοκτήτες την πατρίδα.

Και τότε η Ελλάδα, ως αυτοτελές κράτος με τις υλικές και πνευματικές του βάσεις και παραδόσεις, θα έχει χαθεί.

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ
…………………………..
Νέα εποχή για ΕΕ, με Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο Sunday 10/12/2017 23:15 GMT+2 Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Λεων. Βατικιώτης

Του Λεωνίδα Βατικιώτη – 10/12/2017

Μια καινούργια αρχή στα εσωτερικά πράγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο της ευρωζώνης σηματοδοτεί ο «Οδικός Χάρτης» που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Δύο είναι οι σημαντικότερες προτάσεις που συμπεριλαμβάνει, ως εξειδίκευση των όσων έχουν ήδη προταθεί (π.χ. με την έκθεση των 5 προέδρων το 2015) και αποφασισθεί (π.χ. για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης τον Μάιο του 2017), με χρονικό ορίζοντα μόλις το 2018.

Συγκεκριμένα, ο μετασχηματισμός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και ο διορισμός ευρωπαίου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος θα συνδυάζει τα καθήκοντα του επιτρόπου Οικονομίας και του προέδρου του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ).

Η δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, έρχεται να λύσει μια δομική αδυναμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που καθιστούσε το οικοδόμημα της Φρανκφούρτης εξ αρχής σαθρό και ημιτελές: την έλλειψη δανειστή έσχατης ανάγκης. Δηλαδή, έναν μηχανισμό δανεισμού που θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις κρίσεων, όπως συνέβη για παράδειγμα το 2010, όταν για πρώτη φορά μια χώρα της ευρωζώνης βρέθηκε εκτός αγορών, αδύναμη να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματά της και επίσης το 2011-2012, όταν διακόπηκε η ροή χρήματος από τη μια χώρα τη ευρωζώνης στην άλλη.

Η λύση, ωστόσο, που προκρίνεται παγιοποιεί τη μετάθεση εκτός ΕΚΤ θεμελιωδών μηχανισμών για την επίλυση προβλημάτων που άπτονται της λειτουργίας μιας κεντρικής τράπεζας. Με άλλα λόγια, η ΕΕ δηλώνει ότι ο θεματοφύλακας του ευρώ θα συνεχίσει να είναι ανεπαρκής και προβληματικός, συνιστώντας μια εξαίρεση σε σχέση με όλες τις άλλες κεντρικές τράπεζες και προς μέγιστη χαρά όχι μόνο των αστικών τάξεων της Ευρώπης που δεν κουράζονται να δημιουργούν αυτόματους και εκτός δημοκρατικού ελέγχου μηχανισμούς επιβολής λιτότητας αλλά προς ακόμη μεγαλύτερη χαρά της αέναα επεκτεινόμενης ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας που δεν κουράζεται να δημιουργεί θέσεις-αξιώματα, θα συγκροτήσει έναν εξωτερικό μηχανισμό που θα λειτουργεί ως δανειστής τελευταίας ανάγκης.

Η πολιτική λιτότητας, μάλιστα, που θα επιβάλλει δε θα αποτελεί μόνο αυστηρό όρο για τη χρηματοδότηση δοκιμαζόμενων οικονομιών σε ακραίες περιστάσεις.

Ορίζεται ότι η τυφλή εφαρμογή των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής που περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο για τη Σταθερότητα και τη Μεγέθυνση, θα είναι όρος και για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κρατών μελών μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.

Το μέγεθος της τομής που εκφράζει ο «Οδικός Χάρτης» του Γιουνκέρ υπογραμμίζεται, επίσης, από το γεγονός ότι στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου δεν θα ισχύει ο κανόνας της ομοφωνίας, αλλά των απλών κι ενισχυμένων πλειοψηφιών που θεσμοποιούν μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων η οποία λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αποχαιρετώντας οριστικά και δια παντός όσα μέχρι σήμερα ξέραμε…
…………………….
Πως η εξουσία κάνει τους Πολίτες συνεργούς στα εγκλήματα της ; Sunday 03/12/2017 20:41 GMT+2 Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ιωάν. Μασσέλος

G-M-R.: Το κείμενο γράφτηκε τον Νοέμ. 2016 από τον αείμνηστο σήμερα Ιωάννη Μασσέλο. Αναρτάται διότι περιλαμβάνει κρίσιμα δικονομικά ντοκουμέντα και σαν τέτοια πρέπει να τα γνωρίζουν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις.”

Από Μασσέλος Ν. Ιωάννης – 13/11/2016

Το αιώνιο πρόβλημα, … η εξουσία !!!

Το άρθρο αυτό αποτελεί προειδοποίηση και πηγή γνώσης προς τους σκεπτόμενους Έλληνες Πολίτες, μια και αναφέρεται στα επίκαιρα γεγονότα των καιρών που διαδραματίζονται στον Ελληνικό χώρο … Το αιώνιο πρόβλημα, … η εξουσία !!!

1. Τι αληθινά έχει συμβεί στην Ελλάδα σήμερα

Είναι πλέον πασιφανές ότι οι Έλληνες Πολίτες δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση ολοκληρωτικού αφανισμού τους, από απάτριδες ιδιοτελείς και δοσίλογους.

Το πολιτικό καθεστώς, σε συνεργασία με τους τραπεζίτες (αλλά και με άλλους επίορκους και «πρόθυμους») διέλυσε κυριολεκτικά την Εθνική και Ιδιωτική οικονομία.

Επιβάλλει στους Πολίτες συνθήκες διαβίωσης που ισοδυναμούν με γενοκτονία, εξ’ ου και οι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που αυτοκτονούν.

Οι συστημικές τράπεζες με την υπεξαίρεση τουλάχιστον 233 δις ευρώ Δημοσίου χρήματος, με κακουργηματικό δόλο και πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και με τη συνέργεια (τουλάχιστον αν μη τι άλλο, … δια «παραλείψεων») του πολιτικού προσωπικού, αφάνισαν την Εθνική οικονομία για να αρπάξουν τη Δημόσια και την Ιδιωτική περιουσία.

Το οικονομικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε από τις αρχές του 2012 στο Πανελλήνιο, με την από 09.02.2012, κατάθεση μήνυσης Ιδρυτικού μέλους του πολιτικού φορέα «Δ.ΕΝ.» και του φορέα Διεκδίκησης Δικαίου και Ανθρωπίνων Αξιών «Ελευθερία» είναι η μεγαλύτερη απάτη (ΠΚ 386) όλων των εποχών.!!!

Η μήνυση βρίσκεται στο μέγα «χωνευτήριο» της Βουλής (Αρ. Πρωτ. Οικ. 81027/ 14-10-2014) καταχωνιασμένη, διότι Δ.ΕΝ υπάρχει ακόμη η συλλογικότητα που θα έφερνε προ των ευθυνών τους 300 ανάξιους εκπροσώπους του Λαού στο Κοινοβούλιο.
Η δικογραφία που οι 300 της Βουλής συγκαλύπτουν και προκλητικά αγνοούν, βασίζεται αποκλειστικά σε δημόσια επίσημα έγγραφα και ως εκ τούτου αδιαμφισβήτητα, οπότε είναι βέβαιο ότι όταν οι Πολίτες το αποφασίσουν, οι υπεύθυνοι του αφανισμού της οικονομίας θα δικαστούν, αφού τα Εθνικά εγκλήματα, οι γενοκτονίες και η εσχάτη προδοσία, είναι αδικήματα που ΔΕΝ παραγράφονται … !!!

Επιπλέον άλλο Ιδρυτικό μέλος του πολιτικού φορέα «Δ.ΕΝ.» (που επίσημα ιδρύθηκε πρόσφατα 2016, με πρωταρχικό σκοπό για να μπορούν οι Πολίτες να διεκδικούν συλλογικά τα καταπατημένα Δίκαια τους, όπως και να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους) και του φορέα Διεκδίκησης Δικαίου και Ανθρωπίνων Αξιών «Ελευθερία», προσέφυγε ως όφειλε στην Δικαιοσύνη, και γνωστοποίησε το Μείζονος σημασίας αυτό Εθνικό έγκλημα σε όλους τους αρμοδίους θεσμούς και φορείς, προκειμένου να λάβουν θέση επί του θέματος.

Η προσφυγή κοινοποιήθηκε σε όλες τις Δικαστικές και Εισαγγελικές ενώσεις, σε όλους τους Δικηγορικούς συλλόγους και σε όλα τα εγγεγραμμένα έως το 2014 στον Άρειο Πάγο κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, όπως και σε όλα τα γνωστά ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα ήταν ήδη ενημερωμένα από το 2012, αφού τους κοινοποιήθηκε η μήνυση αμέσως μετά την κατάθεση της.

ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

Πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση Νο 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ήταν σε εκκρεμότητα από τον Ιανουάριο του 2014, όταν εκδικάστηκε.

Σήμερα, η απόφαση αυτή είναι πλέον τελεσίδικη. Με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της τράπεζας στη ζημία του ιδιώτη και ανοίγεται ο δρόμος για αποζημίωση του ιδιώτη.

Ορίζει σαφέστατα ότι εάν κάποιος Πολίτης ΔΕΝ μπορεί να τηρήσει τη συμφωνία του με την τράπεζα, διότι η τράπεζα του προκάλεσε ζημία με την παράνομη συμπεριφορά της, τότε η διαταγή πληρωμής είναι άκυρη (178-180 ΑΚ). Σημειώνεται ότι ο Πολίτης μπορεί να στραφεί με αγωγή κατά της τράπεζας (Άρθρο 914 ΑΚ – Αδικοπραξία) για να διεκδικήσει αποζημίωση (Άρθρο 932 ΑΚ) με βάση το ύψος της ζημίας που έχει υποστεί, όπως ήδη έχει πράξει το ιδρυτικό μας μέλος και ήδη θα είχε επιτύχει και την αποζημίωση του, αν ΔΕΝ είχε μεσολαβήσει η αποχή των δικηγόρων … !!!

Πλέον η κολοσσιαία απάτη αυτή που στοίχησε την καταστροφή της Χώρας μας και των συμπολιτών μας είναι επιβεβαιωμένη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και αναγράφεται ξεκάθαρα, τόσο στην απόφαση Νο 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και στα πρακτικά της ίδιας της Δίκης.

Το ίδιο οφείλει να πράξει κάθε Πολίτης που έχει υποστεί ζημία, είτε από την περικοπή μισθού – σύνταξης, είτε από τη μείωση της αξίας των περιουσιακών του στοιχείων, είτε από οτιδήποτε άλλο, που ήταν οι επακόλουθες συνέπειες για την αποπληρωμή από τους Πολίτες του επιβαρυμένου Δημοσίου Χρέους με τα 233 δις που οι τράπεζες υπεξαίρεσαν τα έτη 2009 – 2012.

Για την ενημέρωση των Πολιτών που έχουν χάσει «επεισόδια» του «έργου» της καταστροφής των Ελλήνων και της Ελλάδος:

Α. Για αναγνώστες που τους αρέσει η αναλυτική μελέτη και θέλουν όλη την γνώση και τα στοιχεία, μπορούν να ενημερωθούν από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Η απάτη των τραπεζών σε συνέργια με τουλάχιστον το πολιτικό προσωπικό, που στοίχησε την υπεξαίρεση Ελληνικού δημοσίου χρήματος, ύψους τουλάχιστον 233 Δις ευρώ, ήτοι το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα όλων των εποχών !!!

Β. Για αναγνώστες που θέλουν την γνώση απλά, συνοπτικά και οπτικοακουστικά, μπορούν να παρακολουθήσουν προσεκτικά το ακόλουθο 19λεπτο βίντεο, με τίτλο «Δ.ΕΝ. έχει δύο αλήθειες η αλήθεια», που περιγράφει τεκμηριωμένα την Εθνική προδοσία:

Συνεπώς, σήμερα όποιος Δικαστής, Δικηγόρος, Επιμελητής, Συμβολαιογράφος, ή κρατικό όργανο (π.χ. έφορος) βάζει την υπογραφούλα του, προκειμένου Πολίτης-δανειολήπτης-φοροοφειλέτης να χάσει την περιουσία του από απατεώνες του κοινού ποινικού Δικαίου, είναι συνεργός στην απάτη και την Εθνική προδοσία, ενώ υπέχει σοβαρότατες ποινικές και αστικές ευθύνες, τις περισσότερες φορές κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα.

Δυστυχώς, σήμερα «πρόθυμοι» δικηγόροι, δικαστές, επιμελητές και συμβολαιογράφοι σαν νέοι «ανθρωποφάγοι Μινώταυροι» (με την έννοια ότι δεν ασκούν τα καθήκοντά τους και αυτές είναι συμπεριφορές ανθρωποφάγων και όχι λειτουργών και υπηρετών της Δικαιοσύνης, της Ηθικής και του Πολιτισμού, αλλά ενεργούν ως συμμέτοχοι στην τελούμενη γενοκτονία), εκδίδουν, αποδέχονται, και κοινοποιούν διαταγές πληρωμών και εκπλειστηριάζουν τις περιουσίες των ανυποψίαστων πολιτών!!!

Η εκάστοτε πολιτική εξουσία που άλλα λέει προ εκλογών και άλλα μετά, εξαγοράζει «χαλαρές» συνειδήσεις προκειμένου όλοι μαζί να συνεχίσουν να εισπράττουν τα τριάκοντα αργύρια : «Ο θάνατος σου, … τα φράγκα μου !!!»

Είναι χρέος όλων μας να λειτουργήσει ορθά η Δικαιοσύνη, εάν θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας να έχουν μέλλον !!!

Η διαβρωμένη εξουσία, από την άλλη μεριά, μηχανεύεται τρόπους και μεθόδους, προκειμένου να αποφύγει να δικαστεί για τις κακουργηματικές πράξεις της και με πολύ «εντέχνους» τρόπους που θα αναλύσουμε ευθύς αμέσως παρασύρει τον κόσμο και τον καθιστά συνένοχο στα κακουργήματα της …
…………………….
Φως Στο Σκοτάδι Tuesday 05/12/2017 01:42 GMT+2 Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αντ. Παπαντωνίου

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Τα αντιμνημονιακά σχήματα, όπως και αν αυτά αυτοπροσδιορίζονται (κόμματα, κινήματα, δίκτυα, κ.ά.) οφείλουν την επιθετική αξιοποίηση (πόσο ξεπεσμός για την Ελλάδα του 2017 να πρέπει να αξιοποιούμε τα προφανή) της παραβίασης του όρκου καθήκοντος, έχοντας και τα εδώ (άρθρο) κρίσιμα για τον απελευθερωτικό αγώνα παραδείγματα τήρησης του όρκου καθήκοντος.

Του Αντώνη Παπαντωνίου, 2. Δεκ. 2017

Γνωστό είναι ότι για περισσότερα από επτά χρόνια που στην Πατρίδα μας επικρατεί η ΚΑΤΟΧΗ εκείνο που αναζητούμε είναι ένα φώς, έστω και ένα φωτάκι, που να μας δίνει το συναίσθημα ότι υπάρχουμε σαν Άνθρωποι που έχουμε δικαιώματα στη Ζωή.

Όμως για να έχουμε αυτά τα Ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να τα αναζητήσουμε και να αποφασίσουμε να τα διεκδικήσουμε και τελικά να τα επιβάλλουμε.

Κανείς δεν πρόκειται να μας τα αποδώσει και μάλιστα κανείς από εκείνους που με τη βία μας τα αφαίρεσαν και που εξακολουθούν να μας φέρονται σαν να είμαστε αναλώσιμα αντικείμενα και όχι Άνθρωποι με δικαιώματα, αλλά μόνον με υποχρεώσεις.

Υποχρεώσεις που σηματοδοτούν τη σχέση Κυρίαρχου προς Δούλο.

Τη σχέση αυτή ήρθαν να αμφισβητήσουν στην πράξη δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ένας Υπολοχαγός και ένας Αρχιλοχίας του Ελληνικού,ακόμα, Στρατού όταν αρνήθηκαν να αναλάβουν Υπηρεσία στα γνωστά σύγχρονα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Ανθρώπινων ψυχών , τα περίφημα και γνωστά με την Κωδική ονομασία «HOT SPOT»!

Το αποτέλεσμα ήταν ο Υπολοχαγός να παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο κατηγορούμενος για Ανυπακοή και ο Αρχιλοχίας επίσης για το ίδιο αδίκημα και επιπροσθέτως παραπέμφθηκε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της Απόταξης.

Ο κάθε ένας λοιπόν θα περίμενε ότι και οι δύο και ακόμα περισσότερο ο Αρχιλοχίας θα έχαναν τη δουλειά τους και ενδεχομένως θα είχαν και πρόβλημα Ποινικής καταδίκης.

Και όμως με την τεκμηριωμένη παρουσία τους ο μέν Υπολοχαγός αθωώθηκε ο δε Αρχιλοχίας αθωώθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Στρατοδικείο θα δικαστεί την 6-2-2018 διότι ζήτησε αναβολή και βεβαίως τώρα πιά υπάρχει το δεδικασμένο της αθώωσης του Υπολοχαγού που υποχρεωτικά θα συμπαρασύρει και αυτόν.

Το ενδιαφέρον όμως είναι το γιατί υπήρξαν οι αθωωτικές αποφάσεις και σε αυτό θα εστιάσουμε στη συνέχεια γιατί είναι κάτι άγνωστο στο ευρύ κοινό που μη γνωρίζοντας τα δικαιώματά του υποκύπτει στις αυθαιρεσίες του εμφανιζόμενου σαν ισχυρού.

Ανατρέχοντας λοιπόν στο Π.Δ. 130/1984 περί «ΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ (20-1), διαβάζουμε:

Άρθρο 1

Αποστολή του Στρατού

Η αποστολή του Στρατού είναι να εξασφαλίζει την Άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική Ανεξαρτησία και την Εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

Συνεπώς όπως προκύπτει και αμέσως και σαφώς ο Στρατός δεν εκτελεί Αστυνομικά καθήκοντα και δεν είναι στην αρμοδιότητά του η φύλαξη Πολιτών, των όποιων Πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι η διαταγή ήταν παράνομη και μάλιστα ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ.

Αυτός ήταν και ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων. Τόσο απλά. Μάλιστα εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι την επομένη ημέρα του Πειθαρχικού του Αρχιλοχία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ έκλεισε και έπαψε να λειτουργεί το ίδιο το Στρατόπεδο στο οποίο είχε αρνηθεί ο Αρχιλοχίας να αναλάβει Υπηρεσία.

Το Στρατόπεδο ΑΛΕΞΥΠ στην τοποθεσία ΔΕΡΒΕΝΙ!

Εάν όμως σταματούσα στο σημείο αυτό θα αδικούσα τον Αρχιλοχία μη αναφέροντας και την αιτιολογία που επικαλέστηκε για την άρνησή του αυτή και που ήταν γραμμένη στην αναφορά του, ότι: «Αρνούμαι να εκτελέσω εντολή Προδοτικών και Δωσιλογικών Κυβερνήσεων».

Την εξέλιξη που ενδεχομένως θα πάρει,εάν πάρει, η αναφορά του αυτή δεδομένου ότι συνεχίζει όλες αυτές τις ημέρες τις καταγγελίες αυτές σε πολλά Μ.Μ.Ε. και βέβαια χωρίς την άδεια του αρμόδιου «Υπουργού», όπως προβλέπεται, κατ αρχήν στο πιο πάνω Π.Δ., και που για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σε βάρος του και Ε.Δ.Ε., καλό και πολύ χρήσιμο είναι να δούμε τι ακριβώς ορίζει το ίδιο Π.Δ.

Άρθρο 3

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις την Πατρίδα, υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους κ.λ.π.»

Άρθρο 11 παρ.11

«Η υπακοή είναι το πρωταρχικό καθήκον του υφισταμένου. Αυτός εκτελεί πιστά τις διαταγές που παίρνει και είναι υπεύθυνος για την εκτέλεσή τους η για τις συνέπειες εάν δεν εκτελεστούν.

Στρατιωτικός στον οποίο δίνεται Διαταγή που αποβλέπει φανερά στην κατάλυση του Συντάγματος (εκτέλεση Πραξικοπήματος) έχει το καθήκον να ΜΗΝ εκτελέσει και να αναφέρει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση σε Προιστάμενο του διατάξαντος, διαφορετικά θα έχει ΑΚΕΡΑΙΗ την ΕΥΘΥΝΗ της εκτελέσεως η της αποσιωπήσεως μιάς τέτοιας διαταγής»

Άρθρο 13

ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ

1.- Κάθε Στρατιωτικός πρέπει:

α.- Να συμμορφώνεται με το Σύνταγμα και τους Νόμους

β.—————————————————–

γ.———————————————————-

Άρθρο 15

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

1.—————

Η Στρατιωτική αγωγή περιλαμβάνει:

α.————————————————

β.- ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που να διαμορφώνει πολίτες πιστούς στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας έτοιμους να το υπερασπίσουν από ΚΑΘΕ ΕΠΙΒΟΥΛΗ!

Μετά από την παράθεση όλων των πιο πάνω που αναφέραμε, με πιστή αντιγραφή από τον Στρατιωτικό Κανονισμό, υπάρχει κανείς που να διερωτάται για το ποιος είναι ο ρόλος του Στρατού και τι υποχρεώσεις έχουν τα στελέχη του, όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του;;

Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί τον έγκριτο Καθηγητή του Δημόσιου Δικαίου και νύν «Προέδρου της Δημοκρατίας» όταν σε Ρ/Φ Συνέντευξή του εδήλωνε προκλητικά και ανενδοίαστα ότι : «Ναι παραβιάσαμε το Σύνταγμα για να το σώσουμε και ότι αυτή η Κυβέρνηση (Παπαδήμου) είναι Κυβέρνηση επιβολης»;;;

Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ανάλογες Δηλώσεις του νύν «Υπουργού Εθνικής Άμυνας»;

Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι τόσο ο «Υφυπουργός» Παιδείας ΖΟΥΡΑΡΙΣ δημόσια πάντα δήλωνε ότι είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ, όπως ακριβώς και ο Κυβερνητικός «Βουλευτής» των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος;;

Υπάρχει κανείς που να διερωτάται πιο είναι το Χρέος που έχει απέναντι στην Πατρίδα, που καταστρέφεται κάτω από την ανοχή που δείχνουν αυτοί που πρέπει να την προστατεύουν;;;

ΜΗΠΩΣ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ;;;

ΙΔΩΜΕΝ!

Ο Αντώνης Παπαντωνίου είναι Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) & Νομικός
http://greek-market-research.com/article/φως-στο-σκοτάδι/

Την επιμέλεια έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

2 comments to Οραμα της Ελλάδας?? Τι ?? Αλλαγή??

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>