Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Αυτό θα έκανα και εγώ για το εγγόνι μου. Αυτό που δεν έκανε η δικαιοσύνη, η εγκάθετη κυβέρνηση και το σάπιο σύστημα, θα το έκανα εγώ!!!

Το νόμιμο, το ηθικό  και το δίκαιο ισχύουν σε μια ευνοούμενη πολιτεία, σε καθεστώς προτεκτοράτου ισχύει σώζων εαυτόν σωθήτω!!!

Τον καταδίκασαν για ένα κοτόπουλο – Τι λέει ο Εισαγγελέας

Τον καταδίκασαν για ένα κοτόπουλο - Τι λέει ο Εισαγγελέας

Σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί η υπόθεση 70χρονου παππού στη Λάρνακα, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε πρόστιμο €250 επειδή αναγκάστηκε να κλέψει ένα κοτόπουλο αξίας €6.40 από υπεραγορά στη Λάρνακα για να ταΐσει το διαβητικό εγγονάκι του που πεινούσε.

Με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφέρει ότι δεν ήρθε εις γνώση του, η υπόθεση κλοπής από συντάξιουχο».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ήρθε σε γνώση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, ούτε και ζητήθηκε από κανένα η  μή δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο ίδιος να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια στην υπόθεση της κλοπής από συνταξιούχο μικρής αξίας τροφίμου από υπεραγορά, διευκρινίζει η Νομική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ποινή προστίμου που επιβλήθηκε από το Δικαστήριο σε συνταξιούχο για κλοπή από υπεραγορά μικρής αξίας τροφίμου, διευκρινίζεται ότι η άσκηση ποινικής δίωξης στην περίπτωση εκείνη, λόγω της φύσης του αδικήματος, έγινε από την Αστυνομία κατόπιν απαίτησης του Διευθυντή της υπεραγοράς και ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ήρθε σε γνώση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ούτε και ζητήθηκε από κανένα η  μή δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο Γενικός Εισαγγελέας να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι «καθημερινά ο Γενικός Εισαγγελέας εξετάζει αιτήματα αναστολής ποινικών διώξεων και πλείστες είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δίδονται οδηγίες για μή έναρξη ή για αναστολή ποινικών διώξεων για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους στις κατάλληλες περιπτώσεις».

Παρά ταύτα, προστίθεται, «η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη».

Επιπρόσθετα, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε μεταξύ άλλων, πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει χάρη στον συνταξιούχο, ενώ θα ζητήσει και διαγραφή του προστίμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ηλικιωμένος, εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να κλέψει το κοτόπουλο επειδή είχε καθυστερήσει να σταλεί η σύνταξή του και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητό στο εγγονάκι του που βρίσκεται υπό την προστασία του.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξή μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικό το μωρό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε γνωστή υπεραγορά της Λάρνακας και τον 70χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλος της υπεραγοράς.

Το συμβάν κάνει το γύρο του διαδικτύου με τον παππού να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του ένα πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης. Αγανακτισμένοι πολίτες μέσω γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την καταδίκη του 70χρονου από το δικαστήριο, το οποίο φαίνεται να εξάντλησε την αυστηρότητά του, και καλούν σε μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης υπεραγοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: philenews

Related posts: