«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΣ, ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513  E-Mail: chaziteo@t-online.de

       08.10.2017

 ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΑΑ

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Εάν ειχε κάθε ένα από τα 192 κρατη του πλανητη μας το δικο του νομισμα που θα δημιουργουσε η 100 % εθνικοποιημενη κεντρικη του τραπεζα και το χρησιμοποιουσε λογικα, κρατωντας αυτό μακρυα από τα χερια των σημερινων Μεγιστανων του χρηματος, δεν θα υπηρχε σημερα κανενας λογος να είναι αυτά υπερχρεωμενα.

Το καλυτερα καλλυμμενο μυστικο και ταυτοχρονα το ποιο επικινδυνο προβλημα της ανθρωποτητας είναι η εγκληματικη κυριαρχια των ειδωλων του Μαμμωνα, του αντιπαλου της δημιουργιας από την αρχη, πανω σε όλα τα πλουτη και εμπορευματα του πλανητη Γη.

 Για ποιο λογο όμως γινεται ανεκτη από τους ανθρωπους η εγκληματικη αυτή κυριαρχια;

Η μητερα Γη και ο αγαπητος Διας δεν απαιτουν από τους ανθρωπους κανενα αντισταθμιζικο οφελος για την αδαπανη παροχη των πλουτων και των προ’ι’οντων του πλανητη μας!

Στην «Οικονομια» των ανθρωπων ανταλλασονται μεταξυ τους τα προ’ι’οντα που παραγουν και οι παροχες υπηρεσιων.

Για τον σκοπο αυτο εφευρεθει το «ανταλλακτικο μεσο χρημα».

 Η «Οικονομια» των ανθρωπων διακρινεται μεταξυ της εφοδιαστικης, ‘η ουσιαστικης οικονομιας εάν ανταλλασονται αναγκαια για την ζωη προ’ι’οντα και της αποκτησιακης οικονομιας εάν περαν από τις βασικες αναγκες ανταλλασονται και προ’ι’οντα ευχαριστα και χρειαζουμενα.

Η πρωτη μορφη οικονομιας εξυπηρετει τις βασικες φυσικες αναγκες διατροφης ενώ η δευτερη και τις μικτες αναγκες των ανθρωπων που αναλογα με την φαντασια και τις επιθυμιες τους μπορουν να επεκταθουν.

Αυτό που λαμβανει χωρα με την βοηθεια του «ανταλλακτικου μεσου χρημα» ονομαζεται «πιστωσεις».

 Οι «Αγορες» είναι χωροι συναλλαγων.

Στις «Αγορες πιστωσεων» αλλαζει το χρημα τον κατοχο του.

Εάν το χρημα χρησιμοποιηθη για την παραγωγη προ’ι’οντων αυτο ονομαζεται «Κεφαλαιο».

Εάν όμως αυτό χρησιμοποιηται στην κερδοσκοπια ονομαζεται «πιστωτικο κεφαλαιο» και βρισκεται στα χερια των χρηματοπιστωτικων εταιρειων.

 Στην «πραγματικη οικονομια» τα προ’ι’οντα παραγονται και κατανεμονται.

Στην «πιστωτικη οικονομια, δηλαδη στον πιστωτικο τομεα» το αντικεινο είναι η ροη των πληρωμων.

 Τα «Φοντς Hedge» είναι εταιρειες οι οποιες διαχειριζονται τις περιουσιες υπερπλουσιων πελατων τους και προσπαθουν κερδοσκοπικα στον «πιστωτικο τομεα» να τις πολλαπλασιασουν.

Με «πιστωτικα παραγωγα» χαρακτηριζονται τα πιστωτικα οπλα μαζικης καταστροφης.

Αυτά μπορει κανεις να τα συγκρινει με την κολαση: πολύ ευκολα μπορει κανεις να εισχωρηση στο εμποριο με τα παραγωγα η εξοδος όμως είναι σχεδον αδυνατος.

Προκειται για συμβασεις, η αξια των οποιων παραγεται από καποιο περιουσιακο στοιχειο (= βασικη αξια, Unterlying), δηλαδη προκειται για Οψιον και συμβασεις ημερομηνιας.

 Σε μια Οψιον εφοδιαζεται καποιος με το δικαιωμα σε μια καθωρισμενη χρονικη στιγμη ‘η εντος ενός χρονικου διαστηματος να αγοραση ένα περιουσιακο αντικειμενο

(Οψιον Αγορας) ‘η να το πωληση (Οψιον Πωλησης).

 Πολύ σοβαρη γινεται η κατασταση με τις συμβασεις ημερομηνιας.

Εδώ δεν εχει καποιος το δικαιωμα αλλα την υποχρεωση να αγοραση ‘η να πωληση ένα περιουσιακο αντικειμενο σε ένα καθωρισμεο χρονο και αξια.

Σε καμια περιπτωση δεν είναι, ότι το εμποριο με Οψιονς και συμβασεις ημερομηνιας ειναι μια νεα εφευρεση.

Υπηρχαν και στους αρχαιους Ελληνες.

Το θεμελειωθεν το 1944 παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα συγκρινεται από το 2008 με έναν αθεραπευτα καρκινοπαθη.

 Ότι και να παρη αυτος σε τροφη, αυτή δεν συμβαλλει στην εξυγειανση του σωματος του, δηλαδη της πραγματικης οικονομιας.

Αλλα μονο στην διατροφη του καρκινογονου ογκου, δηλαδη του χρηματοπιστωτικου τομεα.

Η σημερινη μεθοδος θεραπειας με ασπιρινι, «δημιουργια χρηματος από το Τιποτε» και «μειωση εως μηδενιση των επιτοκιων δανεισμου» δεν είναι καθ’ ολου αποτελεσματικη για την θεραπεια του θανατηφορα αρρωστου παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος.

Η πολιτικη του υπερπληθωρου και ευκολου για αποκτηση χρηματος οδηγησεν τον τομεα της κερδοσκοπιας της οικονομιας σε συμπαγεις παρεκτροπες.

Για τον λογον αυτόν οι ανθρωποι σημερα δεν εμπιστευονται την οικομιαν η οποια μετα το 2008 με συνεχεια ταρακωνηθηκε σε τετοιο βαθμο ώστε οι ανθρωποι σημερα να μην αναγνωριζουν όπως  στο παρελθον το επικρατουν νομισμα δολλαριο των ΗΠΑ.

Εταιρειες και ιδιωτες ολο και περισσοτερο καταφευγουν σε εναλλακτικες μορες νομισματων όπως π.χ. το Bitcoin (ψηφιακο νομισμα) ‘η χρυσο.

Οι αγγλοσαξωνικοι κανονισμοι οι οποιοι επεκταθηκαν στο εμποριο και στην οικονομια βρισκονται σημερα σε κατασταση υποχωρισης.

ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι τραπεζες λογω της χρησιμοποιησης αγγλοσαξωνικων κανονισμων σταναρτς δεν μπορουν πλεον να παραχωρουν δανεια στις επιχειρησεις που μακροπροθεσμα γνωριζαν, με κινδυνο να τις χασουν.

 Οι ΗΠΑ πιεζουν τις χωρες να ανοιξουν τις αγορες τους για αμερικανικα προ’ι’οντα ενώ οι ιδιες κανουν τα παντα για να εμποδισουν την διεισδυση ανταγωνιστικων προ’ι’οντων.

ΤΟ ΔΝΤ αρχικως οφειλεν να βοηθηση τις χωρες που ειχαν ένα ελλειμμα σε αποθεματα συναλλαγματος, να εγκρινη προσωρινα δανεια για να μπορεσουν οι χωρες αυτές να εφαρμοσουν με ησυχια πιστοληπτικες και οικονομοπολιτικες προσπαθειες αναπροσαρμογων για να εκπληρωσουν τις αναγκαιες εξωτερικοοικονικες ισσοροπιες.

Το ΔΝΤ θα ενισχυε, ετσι αρχικως προγραμματισθηκε, παρακολουθωντας τις μεταρρυθμισεις αυτές και θα στεκονταν πλησιον στηριζοντας αυτές.

 Το ΔΝΤ όμως εχασε τους λογους υπαρξης του από το 1973 με το ελευθερο «Floaten», δηλαδη με την καταρρευση τιυ συστηματος Bretton Woods (Στανταρτ χρυσου) το οποιο υπηρξε για να δινει γεφυρωποιητικα δανεια σε χωρες με ασθενη νομισματα για να είναι σε θεση να αντιμετωπιζουν τις  συναλλαγματικες τιμες.

Λειπουν όμως δεσμευτικοι και αναγνωρισμενοι κανονες για ένα παγκοσμιο νομισματικο συστημα αξιο του ονοματος του.

Εάν υπηρχε ένα τετοιο συστημα δεν θα δημιουργουνταν τοσο πολλα εωτηματα ‘η θα απαντιουνταν μονα τους.

Το ΔΝΤ όμως πρατει σε διεθνες επιπεδο ότι κανουν οι κεντρικες τραπεζες σε εθνικο επιπεδο:

Το ΔΝΤ αναλαμβανει χωρις διευκρινησεις να καλυψη τα συμφεριντα των Μεγιστανων του χρηματος, τα προγραμματα αναπροσαρμογων του ΔΝΤ σχεδον παντου μεταφερουν την δυστυχια:

Δια της μειωσης της ζητησης οφειλαν δηθεν να εξισσοροποιηθουν στον κρατικο ισολογισμο οι Δαπανες με τα Εσοδα για να επανελθη η ικανοτητα εξυπηρετισης των δανειων.

 Προκειται συνεπως μονο για αυτην την αποκατασταση!

Μια τετοια πολιτικη της «αναπροσαρμογης» με τα προγραμματα «Austerität» στα διαθεσιμα οικονομικα μεσα μπορει, εάν αυτή δεν εκτελειται κατά ηλιθιο τροπο όπως ελαβεν χωρα στην Ελλαδα , θα ειχε δραματικες κοινωνικες επιδρασεις.

Στην Ελλαδα ειχαν οι ως ανω αναπροσαρμογες πανω από 10.000 νεκρα θυματα με αυτοκτονιες.

Δια της καταργησης των μετρων επιχωρηγησης των βασικων μεσων διατριφης ακριβεναν αυτά εντος μιας μονο νυχτας τοσο πολύ ώστε να μην μπορουν να αγωραστουν από τους φτωχους Ελληνες.

 Η ως ανω τραγικη κατασταση οδηγησεν σε πανω από 10.000 αυτοκτονιες.

Δια της καταργισης των επιχορηγησεων αυξηθηκαν οι τιμες προς τα του ζειν τοσο πολύ που εκαναν αδυνατη την πληρωμη από τους φτωχους Ελληνες.

Αυτοι ηταν και είναι ακομη τα κυρια θυματα της ως ανω εξελιξης.

Το ΔΝΤ οφειλεν, όπως τουλαχιστον σχεδιασθηκε να χορηγη δανεια για να μπορουν οι Ελληνες να εκτελουν τα προγραμματα της νεοφιλελευθερης παραταξης.

Η κατασταση αλλαξε από το 1973 με την καταρρευση του συστηματος «Στανταρτ Χρυσου» του Bretton Woods, που σημαινει ότι επρεπε να ληξη και η υπαρξη του ΔΝΤ που εδινε δανεια στις χωρες με αδυναμα νομισματα για να μπορεσουν αυτές να σταθεροποιησουν σε ανεκτα ορια τις συναλλαγματικες ανισορροπιες.

Το ΔΝΤ κανει σε διεθνες επιπεδο αυτό που κανουν οι κεντρικες τραπεζες σε ιδιωτικο επιπεδο.

 Εξυπηρετει αποκλειστικα τα συμφεροντα των Μεγιστανων του χρηματος.

Τα προγραμματα του παντου φερνουν την δυστυχεια στους απλους πολιτες.

Γενικα όλα τα προγραμματα του ΔΝΤ ευνοουν την ανακατανομη του πλουσιου κοινωνικου πλουτου από τους φτωχουν προς τους πλουσιους και χειροτερευουν τις υπαρχουσες διαφορες εσοδων με στοχο τις κοινωνικες αναταραχες.

Όπως τουλαχιστον φαινεται και στην Ε.Ε. χειροτερευσαν τα οικονομικα ηθη.

 Η Εργατικοτητα, Οικονομικοτητα, Εντιμοτητα και η Εμπιστοσυνη δεν αποτελλουν πλεον αξιες.

 Παντου κυριαρχει η απληστεια ενώ ο κανονικα εργαζομενος τρεμει να μην χαση την θεση εργασιας του.

 Εάν σημερα ο καθενας πιστευει ότι είναι ευκολωτερο να κερδιση τα χρηματα που χρειαζεται με την κερδοσκοπια και την απατη παρα με εντιμη εργασια, η καταστροφη δεν είναι πολύ μακρυα.

Από την στιγμη που στις χωρες μελη της Ε.Ε. τα υπερχρεη αυτων παθουν συγκοπη οι πολιτες των χωρων αυτων θα καταφυγουν σε εναλλακτικα νομισματα, σε αντικειμενα αξιας και στα ευγενη μεταλλα.

Βεβαιως είναι σε θεση η Κομισιον της Ε.Ε. να λαβη αντιμετρα όπως η κυβερνηση Roosevelt των ΗΠΑ και να απαγορευση την κατοχη ευγενων μεταλλων.

 (Γι’ αυτό αλλωστε το Ευρωκοινοβουλιο τελειως μυστικα νομοθετησε και εθεσε από 26.09.2017 τους κατοχους ευγενων μεταλλων στο ιδιο επιπεδο με τους τρομοκρατες και την οργανωμενη εγκληματικοτητα).     

Η Ευρωκριση, που αρχησε το 2010 δειχνει ξεκαθαρα ποσο ανικανη και διαβρωμενη είναι επισης και η πολιτικη της Ε.Ε.

Ο τομεας του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος είναι αυτό που απομονωνει όταν και όπως θελει τις κυβερνησεις των χωρων μελων της Ε.Ε. και τις αντικαθιστα με τεχνοκρατες από τις γραμμες της και συγκεκριμενα από την επενδυτικη τραπεζα Goldman Sachs, όπως εκανε στην Ελλαδα με την Τρο’ι’κα (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιον της Ε.Ε.).

Η Τρο’ι’κα συνεπως στην πραγματικοτητα είναι ένα εκτελεστικο οργανο του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος υπευθυνο για τις υποθεσεις της Ε.Ε. και αποφασιζει πανω από τα κεφαλια των οργανων της Ε.Ε. π.χ. ποιος θα γινει Πρωθυπουργος από τους τεχνοκρατες των Μεγιστανων του χρηματος στην Ιταλια (Μαριο Μοντι και στην Ελλαδα (Λουκας Παπαδημος).

Όταν οι βουλευτικες εκλογες στην Ελλαδα ανεδειξαν με πλειονοτητα το ετσι ονομασθεν αριστερο κομα ΣΥΡΙΖΑ που ελαβεν θεση κατά των οικονομικων μετρων της Ε.Ε., εκλεισε η εγκληματικη Τρο’ι’κα εκβιαστικα τους κρουνους χρηματων.

Όταν ο ελληνικος λαος στο δημοψηφισμα του 2015 στην πλειονοτητα του ψηφισε κατά των οικονομικων μετρων της εγκληματικης Τρο’ι’κα αυτή αγνοησε το αποτελεσμα (Δημοκρατια του Βοθρου!) και κατωρθωσε να ξηλωση από την καρεκλα του των τοτε υπουργο οικονομικων Βαρουφακη (κατι τετοιο παραλογο γινεται όμως με συγκαταθεση εγχωριων τιμαριωτων της χειριστης μορφης που αξιζουν την θανατικη ποινη!).

Οι δηθεν δημοκρατες της Ε.Ε. και της περιφημης Τρο’ι’κας αλλα και οι εγχωριοι τιμαριωτες τους πρεπει την άλλη φορα να νοιωσουν στο βρωμικο πετσι τους την λα’ι’κη οργη και να ζησουν από κοντα το GREXIT όχι μονο από την Ευρωζωνη αλλα και από την Ε.Ε, των θυγατερων και υιων του Αβρααμ.

Οποιος ευρωπαιος πολιτης της Ευρωπης των πατριδων αναζητα μια αποδειξη για τον θανατο της Δημοκρατιας στην Ε.Ε. των θυγατερων και υιων του Αβρααμ, δεν εχει παρα να ριξη ένα βλεμα στην Ελλαδα.

Το ξενο φρουτο «Κοινοβουλευτισμος» στην Ελλαδα εχει σκουλικιασει!!!

Ελληνιδες και Ελληνες!

Ξεσηκωθειται!

Οι εγκληματιες της Ε.Ε. υπο τας διαταγας του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος θα εφαρμοσουν το 2018 στην Ελλαδα τα περηφημα Bail-Out και Beil-In για να σας αποτελειωσουν.

Οι πλουσιοι και τιμαριωτες Ελληνες μετεφεραν ηδη τις περιουσιες τους στις φορολογικες και επεδυτικες οασεις Λουξεμβουργο και Βερολινο.

Μην απορηται!

Ανηκουν στην ιδια αδελφοτητα!

Το μονο που τρεμουν είναι η ανεξελεκτη οργη του λαου και αυτην πρεπει πολύ συντομα να νοιωσουν.

Η Ελλας όπως πολύ συχνα στο παρελθον βρισκεται παλι σε μια ιστορικη καμπη στην οποια το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα θα καταρρευσει.

 Τιποτε δεν θα μπορεσει να το σωση, ουτε η δημιουργια χρηματος από το Τιποτε, ουτε τα αρνητικα επιτοκια, ουτε τα εγκληματικα Bail-Out και Bail-In αλλα και ουτε οποιονδηποτε άλλο μετρο.

Η νεα κριση είναι καθ’ οδον.

Η Ελλας με το GREXIT θα μπορουσε να την επιταχυνει.

Αυτην αυτή την φορα δεν θα μπορεσουν να την επιζησουν όλα τα καθαρματα, εχωρια και ξενα!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Και στα γερμανικα:

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                        Bleibergweg 114

D-40885 Ratingen

Tel.+Fax: 0049 2102 32513

E-Mail: chaziteo@t-online.de

05.10.2017

 

DAS  OHNE HEILUNGSCHANCEN KREBSKRANKE, MIT DOPPELMORAL UND HEUCHELEI, WELTFINANZSYSTEM.

 

Dr. Georg Chaziteodorou

 

Wenn jeder Staat des Planeten Erde ihr eigene Währung durch die                   100 % nationalisierten eigenen Zentralbank ausgäbe und vernünftig regulierte und diesen Vorrang von privaten Hände der Hochfinanz fernhielte, gäbe heute kein hochverschuldete Staat auf der Erde. Das bestgehütete Geheimnis und gleichzeitig das gefährlichste Problem der Menschheit ist die kriminelle Herrschaft des Götzen Mammon, des Widersachers der Schöpfung von Anbeginn, über alle Reiche und Güter des Planeten Erde. Warum wird diese kriminelle Herrschaft ohne Widerstand von den Menschen hingenommen? Die Mutter Erde und der lieber Zeus, für ihren Reichen und Gütern auf der Erde, verlangen keine Gegenleistung! In der «Wirtschaft» der Menschen werden

gewöhnlich Güter und Dienstleistungen ausgetauscht. Dazu braucht man das «Tauschmittel Geld». Man spricht hier von einer

«Versorgungs- oder Subsistenzwirtschaft» wenn lebensnotwendige Güter und von einer «Erwerbswirtschaft» wenn über den Grundbedarf

hinausgehende bloß nützliche oder gar bloß angenehme Güter

ausgetauscht werden. Das erste Wirtschaftssystem ist auf die Befriedigung der physischen Bedürfnisse, das zweite Wirtschaftssystem auf die Befriedigung der imaginären Bedürfnisse, die

durch die Phantasie stets ausgeweitet werden können, des Menschen

gerichtet. Was mit dem «Tauschmittel Geld» zu tun hat nennt man «Finanzen». «Märkte» sind Handelsplätze. Bei der «Finanzmärkte» wird ausschließlich Geld den Besitzer gewechselt. Wenn Geld zur Produktion von Waren eingesetzt wird, nennt man es «Kapital». «IndustrieKapital» liegt in den Händen von Konzerne. Wenn

Geld zur Spekulation eingesetzt wird, nennt man es «Finanzkapita

und befindet in den Händen von Finanzunternehmen. Bei der «Realwirtschaft» geht es um die Produktion und Verteilung von Waren.

Bei der «Finanzwirtschaft bzw. Finanzsektor» geht es dagegen um Zahlungsströme. «Hedgefonds» sind Unternehmen, die das Vermögen ultrareicher Kunden verwalten und durch Spekulation im «Finanzsektor» zu vermehren versuchen. Mit «Finanzderivate» bezeichnet man finanzielle Massenvernichtungswaffen. Sie sind vergleichbar mit der Hölle: Man kann leicht ins Derivategeschäft

hinein- und fast nicht wieder herauskommen. Sie sind Verträge, die ihren Wert von einem zugrunde liegenden Vermögensgegenstand                     (= Basiswert, Unterlying) ableiten (Derivat = abgeleitet) d.h. sie sind Optionen und Terminkontrakte. Bei einer Option erwirbt man das Recht zu einem bestimmten Zeitpunkt oder innerhalb eines gewissen Zeitraums einen Vermögensgegenstand zu kaufen (Kaufoption) oder zu verkaufen (Verkaufsoption). Richtig kritisch wird es bei den Terminkontrakten. Hier hat man nicht das Recht, sondern die Pflicht, einen entsprechenden Vermögensgegenstand zu einem bestimmten Zeitpunkt und Preis zu erwerben oder zu veräußern. Es ist keinesfalls so, dass der Handel mit Optionen und Terminkontrakte eine neue Erfindung ist. Terminkontrakte gab es schon bei den alten Hellenen.

Das 1944 begründete globale Finanzsystem gleicht es seit 2008 einem Krebskranken ohne Heilungschancen. Was immer dieser an Nahrung bekommt, dient nicht mehr dem Aufbau seines Körpers d.h. der

Realwirtschaft, sondern nur noch der Fütterung seines Krebstumors

d.h. dem Finanzsektor. Die heutige Aspirin-Heilungsmitteln «Geldschöpfung aus dem Nichts» und «Zinssenkung» der Zentralbanken, sind nicht wirksam genug zu Gesundung des Totkranken Weltfinanzsystems. Die Politik des reichlichen und leichten Geldes der Zentralbanken hat die Spekulationsbranche zu massiven Exzessen geführt. Deshalb ist das Vertrauen der Menschen in die Wirtschaft nach

2008 nachhaltig so erschüttert worden, dass sie die Leitwährung US-Dollar nicht mehr gern annehmen. Unternehmen und Privatpersonen laufen zunehmend in alternative Geldformen wie zum Beispiel Bitcoin (Digitale Währung) oder Gold. Die angelsächsische Regeln die sich in Handel und Wirtschaft breit gemacht hatten, sind auf dem Rückzug. Die Banken können wegen der Anwendung standardisierten Ratings nicht mehr Kredite aus ihrer langjährigen Kenntnis des Unternehmens vergeben, so dass auch die jahrzehntelangen Geschäftsbeziehungen mit treuen Kunden verloren gehen. Die USA drängen andere Länder, ihre Märkte für besonders konkurrenzstarke US-Produkte zu öffnen aber sie widersetzen sich erfolgreich der Forderung, gleichwertige  Gegenleistungen zu bringen.

Der IWF ursprünglich sollte Ländern, die ein Defizit an Devisenreserven hatten, vorübergehend Kredite gewähren, so dass diese ihre Finanz- und wirtschaftspolitischen Reformanstrengungen in Ruhe durchführen

und ihr außenwirtschaftliches Gleichgewicht wieder herstellen konnten. Der IWF würde, so war anfänglich gedacht, diesen Reformprozess  beobachten und unterstützend zur Seite stehen. Der hat zumindest seit 1973  mit dem freien «Floaten» d.h. mit dem Bruch des Systems von Bretton Woods (Goldstandard) eigentlich seine Existenzberechtigung verloren, die darin bestand, Überbrückungskredite an Länder mit

schwachen Währungen zu vergeben, damit diese ihre festen Wechselkurse verteidigen könnten. Es fehlen aber verbindliche und

akzeptierten Regeln für ein Weltwährungssystem, das diesen Namen verdient. Gäbe es ein solches System, würden sich sehr viele Fragen gar

nicht stellen oder von selbst erledigen. Der IWF aber tut auf internationaler Ebene das, was die Zentralbanken auf nationaler Ebene tun: der IWF nimmt kaum verhohlen in massiver Weise die Geschäftsinteressen ausschließlich der internationalen Hochfinanz war. Sein Programme fast überall bringen nur Unglück: Durch die Drosselung der Nachfrage sollen angeblich Ausgaben und Einnahmen im Außenhandel wie im Staatsbudget wieder ins Lot gebracht und so die Schuldendienstfähigkeit des Landes wiederhergestellt werden. Es geht also nur um diese Herstellung! Eine solche Politik der «Anpassung» mit

«Austeritätsprogramme» an die verfügbaren finanziellen Mittel kann,

vor allem wenn sie abrupt wie in Hellas erfolgte, verheerende soziale Konsequenzen haben. In Hellas haben diese bisher über 10.000 Tode durch Selbstmord aus Verzweiflung geführt! Durch den Abbau von Subventionen wurden die Grundnahrungsmittel über Nacht so drastisch verteuert, dass sie für die Armen Hellenen nicht bezahlbar wurden. Sie waren und sind noch die Haupteidtragenden bei den massiven

Preissteigerungen der öffentlichen Dienstleistungen wie medizinische

Versorgung und Schulbesuch, Benutzung des öffentlichen Transportsystems usw. Die Verteuerung öffentlicher Güter wog umso schwerer, als die Stabilisierungsprogramme fast immer darauf abzielten, die Steigerungen der Lohneinkommen unter der Inflationsrate absichtlich zu halten, die Realeinkommen also absichtlich zu senken! Die IWF Programme generell begünstigen die Umverteilung gesellschaftlichen Reichtums zugunsten der Reichen (!),  

sie verschärfen die vorhandenen Einkommensunterschiede und mit ihnen die soziale Spannungen.

 

Wie es scheint, sind die Wirtschaftssitten auch in der EU total verschlechtert worden. Fleiß, Sparsamkeit, Ehrlichkeit und Loyalität

haben kein Stellenwert mehr. Die Gier erfasst fast alles während der

Normalverdiener bangt um seinen Arbeitsplatz. Wenn die Menschen

wie heute glauben, dass sie ihr Geld nicht durch Arbeit, welcher Art auch immer, verdienen müssen, sondern dies relativ mühelos durch Spekulation, Finanztransaktionen und Betrug genauso gut können, ist die Katastrophe nicht weit entfernt. Sobald die Schuldenberge der

EU-Mitgliedsländern kollabieren werden die EU-Bürgere in Gold oder andere Wertgegenstände flüchten, die dann zunehmend die Funktion des Geldes übernehmen. Natürlich kann die Kommission der EU das untersagen, wie schon die Regierung Roosevelt der USA den privaten Besitz von Gold verboten hat. Deshalb verabschiedete bereits und heimlich das «Gold-Gesetz» mit dem ab 26.09.2017 die Besitzer von Gold, Silber und Platin auf eine Stufe mit Terroristen und dem organisierten Verbrechen gesetzt werden. Die Eurokrise, die 2010 begonnen wurde, zeigte auch die wie unfähig und korrupt auch ihre

Politik ist. Hier stellte die Finanzindustrie die Regierungen im Euroraum in der entscheidenden Phase einfach eiskalt und schuf ihr eigenes

Exekutivorgan, die so genannte Troika aus EZB, IWF und EU-Kommission. Dieses Exekutivorgan der Finanzindustrie zuständig für EU-Angelegenheiten sorgte über die Köpfe aller EU-Organe zunächst dafür, dass die Regierungschefs in Italien und Hellas durch «Technokraten aus der Hochfinanz bzw. aus der Goldman-Sachs-Investmentbank» d.h.

Mario Monti und Loukas Papadimos ersetzt wurden. Als die Parlamentswahlen in Hellas eine Mehrheit für die gegen die Sparmaßnahmen antretende SYRIZA-Partei ergaben, drehte erpresserisch die verbrecherische Troika Hellas einfach den Geldhahn ab. Allein dieser Vorgang zeigt mit welchen Gaunern man zu tun hat.

Als das hellenische Volk mit der durchgeführte Volksabstimmung von Sommer 2015 die Sparpolitik ablehnte, ignorierte die scheindemokratische Troika das Ergebnis, ließ ihr unbequeme Politiker wie den damaligen Finanzminister Varoufakis feuern und verschärfte den Sparkurs sogar noch. Diese Verbrecher benötigen das nächste Mal einen blutigen Aufstand des hellenischen Volkes der mit einem GREXIT

aus der EU der Töchter und Söhne Abrahams gekrönt wird. Wenn in der EU für das Absterben der Demokratie noch ein Beweis bedurft hätte, hat Hellas ihn geliefert. Der hellenische Parlamentarismus war und ist noch durch den globalen Finanzsektor ausgehöhlt. Die Mitgliedsländer der EU der Töchter und Söhne Abrahams d.h. der ewigen Widersacher des Hellenismus, werden nicht mehr durch gewählten Politikern regiert, sondern im Interesse der Hochfinanz von einer Gruppe korrupter und nicht gewählter, gesichtsloser Bürokraten zwangsverwaltet. Frauen und Männer Hellas. Erhebt Euch! Diese Verbrecher werden 2018 mit Bail-out und Bail-in wieder zurückkehren. Da die Wohlhabenden Hellas ihr Vermögen entweder in Steueroasen, Luxemburg oder Berlin, untergebracht oder auf Grund guter Beziehungen mit Regierungskreisen rechtzeitig abgezogen hatten, wird auch die neue Enteignung vor allem die Besitzer kleiner Vermögen treffen. Dieses Mal soll ein äußerst gefährliches gesellschaftliches Klima für die Gauner der

EU entstehen. Der Finanzsektor und die Regierung der Verräter der

SYRIZA-Partei sehr stark unter Druck geraten sollen.

 

Hellas, wie sehr oft in der Vergangenheit, ist wieder in eine historische Phase eingetreten um das globale Finanzsystem jetz zum Einsturz zu bringen. Maßnahmen wie Geldschöpfung, Zinsensenkung, Bail-out,

Bail-in und andere, sind nicht mehr wirksam. Die neue Krise ist unterwegs und kann durch Hellas beschleunigt ankommen, damit das

krebskranke Finanzsystem auch beschleunigt uns endgültig stirbt.

 

Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>