«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΑΝΘΡΩΠΟΙ (2)

??????????????????????????????????????????????????????????

Ύπουλο γεωπολιτικό κόλπο της Τρόικας!

 ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…… ΑΥΤΟΣ (?) ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ… (ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ)

«Σ έναν πραγματικά ελεύθερο κόσμο δεν χρειάζεται να σου θυμίζει κάποιος ότι είσαι ελεύθερος».

Jacque Fresco Ο κόσμος μας δεν είναι ένας κόσμος ελεύθερος… …οι άνθρωποι δεν είναι ελεύθεροι… …οι σύγχρονες κοινωνίες μας είναι απόλυτα ελεγχόμενες, εξαρτημένες και καθοδηγούμενες… …όχι από κάποιους φυσικούς…αλλά από ανθρώπινους παράγοντες…

Τους τελευταίους αιώνες τις κοινωνίες μας τις ελέγχουν και τις κατευθύνουν τα στενά προσωπικά συμφέροντα και οι διεστραμμένες φιλοδοξίες μιας μικρής ελίτ, οικογενειών για την ακρίβεια, που κυριαρχούν παραδοσιακά σε ολόκληρη τη γη, έχοντας στην κατοχή τους όλα τα αναγκαία αγαθά, τους πόρους και τις υπηρεσίες που οι άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη για την επιβίωσή τους… …έχοντας στην κατοχή τους όλα τα μέσα ενημέρωσης και χειραγώγησης των ανθρώπων… …πάνω απ όλα, διαχειρίζονται και ελέγχουν το οικονομικό μοντέλο από το οποίο εξαρτιέται ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Είναι οι κυρίαρχοι του παγκόσμιου χρήματος.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας τους καθιστούν απόλυτους κυρίαρχους στο «παιχνίδι». Ο

ι άνθρωποι δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα όσα έχουν ανάγκη… …εκατομμύρια μάλιστα στερούνται απολύτως απαραίτητων για την επιβίωσή τους αγαθών…

Η ελεύθερη βούληση είναι ένα παραμύθι ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διακηρύξεις μονάχα στα χαρτιά…

Οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν για τις ζωές τους…

Οι επιλογές που νομίζουν ότι έχουν, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, είναι ψεύτικες…

Δεν καθορίζουν και ούτε επηρεάζουν ριζικά τις εξελίξεις…

Δεν ζουν τη δική τους ζωή…

Ζουν μια ζωή που τους επιβάλλεται…

Δεν ζουν τη δική τους ζωή, απλά γιατί δεν την ανακαλύπτουν συνήθως ποτέ.

Το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννιούνται και διαμορφώνονται δεν βοηθάει αυτή τη διαδικασία… ..αντιθέτως, κάνει κάθε τι για να τους απομακρύνει και να τους εμποδίσει από ένα τέτοιο σημαντικό στόχο…από το να ανακαλύψουν δηλαδή την αξία της ζωής τους και τις πραγματικές τους δυνατότητες, που θα τους οδηγούσαν στην προσωπική εξέλιξη και ελευθερία… …οι κυρίαρχοι θέλουν μονάχα να τους χρησιμοποιούν για τα δικά τους στενά συμφέροντα, γι αυτό οι άνθρωποι πρέπει να ζουν μηχανικά, επιφανειακά, ρηχά, μακριά από κάθε ουσιαστική γνώση για τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Μέσα σ ένα τέτοιο πλαίσιο οι άνθρωποι στρέφονται στην απόκτηση όσο περισσότερων υλικών αγαθών μπορούν και στις επιφανειακές απολαύσεις που ενισχύουν τον εγωκεντρισμό τους…άρα και τις «διαφορές» τους με τους «άλλους»…  …οι αξίες επάνω στις οποίες βασίζουν τις ζωές τους προσανατολίζονται στο «έχω» και στο «εγώ» και όχι στο «είμαι» και στο «εμείς»… …στο «φαίνεσθε» και όχι στο αληθινό βίωμα… …αυτή η κατάσταση καλλιεργεί και ενισχύει σοβαρά τους φόβους τους… …η πλασματική οπτική ενός κόσμου διαιρεμένου οδηγεί σε μια κατάσταση διαρκούς δυστυχίας.

Το ψέμα έναντι της αλήθειας, οι φόβοι έναντι της αγάπης, η σκλαβοποίηση έναντι της ελευθερίας, υπερισχύουν καθολικά.

Οι άνθρωποι προσπαθούν έτσι, μέσα από διαφυγές και προσκολλήσεις, τόσο υλικές όσο και πνευματικές, που τους προσφέρει το ίδιο κατεστημένο, να βρουν «καταφύγια», να αποφύγουν το καταπιεστικό αυτό καθημερινό περιβάλλον και να βρουν κάποιο νόημα στην ύπαρξή τους.

Οι ιδεολογίες, τα πιστεύω, η ένταξη σε ομάδες, η πολιτική, οι θρησκείες, απαλύνουν τις ανησυχίες και τους φόβους στεγάζοντας την ανθρώπινη ελπίδα τους για κάτι καλύτερο σ ένα μελλοντικό αύριο… Δ

υστυχώς, το τραγικότερο όλων αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά συνειδητά, δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης που βρίσκονται, της σκλαβοποίησής τους… γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα σε αυτή, αφού ζήσουν μια ζωή επιφανειακή και ρηχή, μακριά από τις πραγματικές τους δυνατότητες…

Το κατεστημένο σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελίτ, τους καθοδηγεί σε κάθε τους βήμα και κάθε τους «επιλογή», τους χειραγωγεί και φροντίζει μέσα από τους μηχανισμούς του να τους κρατά διαρκώς απασχολημένους, παραπλανημένους και με την προσοχή τους συνεχώς στραμμένη εκεί που οι κυρίαρχοι επιθυμούν…

Οι ανθρώπινες φάρμες είναι μια πραγματικότητα.

Δεν είναι ούτε εφεύρημα, ούτε θεωρίες συνομωσίας.

Τα μέσα και οι τρόποι κατεύθυνσης, ελέγχου και χειραγώγησης των μαζών με σκοπό να μην κατανοούν τι τους συμβαίνει είναι κυρίως:

Η εργασία Η εξαρτημένη ιδιαίτερα εργασία είναι ως γνωστόν απόλυτα συνδεδεμένη με την επιβίωση του κάθε ανθρώπου.

Μέσα στα πλαίσια ενός μονεταριστικού χρηματοπιστωτικού οικονομικού συστήματος, η επιβίωση εξαρτάται απόλυτα από τα χρήματα και την ατομική περιουσία που διαθέτει κάποιος, άρα από την μισθωτή εργασία, που αυτό απλά σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι τόσο «ελεύθεροι» όσο τους επιτρέπει η αγοραστική τους δύναμη.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους λειτουργεί πάντα με πρακτικές που τους κάνει ανήθικους και μη αλληλέγγυους.

Οι πραγματικές ανθρώπινες αξίες, μέσα σ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, δοκιμάζονται πολύ σκληρά.

Παρά την τεράστια ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας, που η συνετή και για το όφελος όλων των ανθρώπων χρήση τους, θα μπορούσε σήμερα πια να απαλλάξει σχεδόν τελείως την ανθρωπότητα από τις κουραστικές, μηχανικές και ανούσιες δουλειές, δυστυχώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να μοχθούν όλο και πιο σκληρά για να επιβιώσουν. Η στέρηση είναι ίσως η σημαντικότερη μορφή βίας αλλά και χειραγώγησης των ανθρώπων…

Η πολιτική

Η πολιτική είναι μια εξαιρετικά σημαντική δραστηριότητα που διατηρεί τις μάζες πολύ απασχολημένες, διχασμένες και αποπροσανατολισμένες από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες τους.

Οι άνθρωποι έχοντας πειστεί από το κατεστημένο ότι πρέπει να κυβερνώνται και ότι έχουν επιλογές ως προς την οργάνωση και διαχείριση των κοινωνιών τους, ότι μπορούν δηλαδή οι ίδιοι να επιλέγουν αυτούς που θα τους κυβερνούν, εντάσσονται και οργανώνονται σε ιδεολογικές ομάδες και πολιτικά κόμματα τα οποία σκοπό έχουν να υπερασπιστούν τα δικά τους περιορισμένα συμφέροντα έναντι των άλλων.

Ο βασικός σκοπός είναι η απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος έναντι των άλλων κομμάτων και ιδεολογιών.

Ούτε η ριζική επίλυση των προβλημάτων αλλά ούτε και η πραγματική ευτυχία και εκπλήρωση της ζωής όλων είναι στους στόχους της πολιτικής.

Η πολιτική θέτει στόχους οι οποίοι αν ήταν πραγματικοί και ουσιαστικοί δεν θα υπήρχε λόγος να τίθενται ως στόχοι. Θα ήταν αυτονόητα πραγματικότητες. «Σ έναν πραγματικά ελεύθερο κόσμο δεν χρειάζεται να σου θυμίζει κάποιος ότι είσαι ελεύθερος».

Jacque Fresco Ο πιο σημαντικός στόχος του πολιτικού συστήματος είναι η Δημοκρατία, στην ποδιά της οποίας σφάζονται σχεδόν κυριολεκτικά όλες οι πολιτικές ιδεολογίες.

Όλοι γίνονται υπερασπιστές και αγωνιστές της χωρίς να νοιάζονται πραγματικά για τις αξιακές βάσεις του πολιτικού συστήματος και τις παθογένειες της κοινωνίας.

Είναι προφανές ότι η ό,ποια δημοκρατία, μέσα σε ένα σύστημα το οποίο περιέχει στη δομή του τον ανταγωνισμό, την ιδιοκτησία και την επιδίωξη ατομικού οφέλους, δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει.

Η Δημοκρατία και οι εκλογές χρησιμοποιούνται προσχηματικά, μονάχα για να πιστεύουν οι πολίτες ότι έχουν δικαίωμα επιλογής των εξουσιαστών τους και να παραμένουν διχασμένοι και απασχολημένοι.

Δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτική έχουν όλοι. Δικαίωμα ριζικής αλλαγής των κανόνων δεν έχει κανένας.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Οι οργανωμένες θρησκείες απαλύνουν τα υπαρξιακά και ψυχολογικά προβλήματα των ανθρώπων και προσφέρουν αυθαίρετες και πολλές φορές ανυπόστατες απαντήσεις σε βασικά ανθρώπινα ερωτήματα.

Την ίδια στιγμή και με διάφορους τρόπους καλλιεργούν την ενοχή και τον εσωτερικό φόβο στοχεύοντας στην ενίσχυση της πίστης και της εξάρτησης των ανθρώπων.

Η θρησκευτική πίστη είναι απόλυτα ταυτισμένη με τη θρησκευτική παράδοση του τόπου στον οποίο ο καθένας έτυχε να γεννηθεί.

Οι πιστοί από μικροί εκπαιδεύονται στην θρησκευτική πίστη του τόπου και της παράδοσής του.

Ο θρησκευτικός φανατισμός όμως που καλλιεργείται ευθύνεται για μια σειρά από φριχτά εγκλήματα κατά άλλων ανθρώπων διαφορετικής πίστης.

Οι οργανωμένες θρησκείες είναι ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας διχασμού και απασχόλησης των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι δεν ενθαρρύνονται στο να ανακαλύψουν μόνοι τους την αλήθεια, η «αλήθεια» τους προσφέρεται έτοιμη…και κάτι τέτοιο αποτελεί απαράδεκτο ευνουχισμό για την ανθρώπινη συνείδηση.

Είναι ίσως εύλογο το ερώτημα, το πως γίνεται να ζούμε σ έναν τόσο βάρβαρο και βίαιο κόσμο αν όλες αυτές οι θρησκείες που κυριαρχούν στον κόσμο μας ενδιαφέρονταν πραγματικά για όσα λένε, για αγάπη, ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα.

Οι θρησκείες αποτελούν μια βαθειά ψυχολογική και ενοχική διαφυγή για τους ανθρώπους, μέσα από την οποία απλά γαληνεύουν τις υπαρξιακές τους ανησυχίες, προσεύχονται ζητώντας της επιείκεια του θεού στον οποίο πιστεύουν, ελπίζουν σε κάτι καλύτερο και σε έναν μετά θάνατον παράδεισο, μετενσάρκωση κλπ

ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ Μέσα σ ένα πολιτιστικό μοντέλο στο οποίο κυριαρχεί η ύλη και οι στρεβλές «αξίες» εξ αυτής, οι άνθρωποι καθοδηγούνται μέσα από όλα τα μέσα ενημέρωσης στο να καταναλώνουν όσο γίνεται περισσότερα προϊόντα, τα οποία τους προσφέρονται βέβαια από το σύστημα ως απαραίτητα και αναγκαία.

Ο βασικότερος σκοπός ενός τέτοιου προσανατολισμού είναι η διατήρηση και υποστήριξη του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου που κυριαρχεί καθώς και η ενίσχυση του ρόλου της εξαρτημένης εργασίας.

Η απόκτηση των καταναλωτικών προϊόντων γίνεται βασικός σκοπός για τους ανθρώπους, καθώς έχουν πειστεί ότι πέρα από την ό,ποια πρακτική χρήση, τα προϊόντα αυτά τους προσφέρουν και εσωτερικές ή ψυχολογικές εκπληρώσεις, ότι μέσα από τα προϊόντα που αποκτούν τους γεννιόνται και συναισθήματα.

Το κυνήγι της κατανάλωσης εθίζει και διατηρεί τους ανθρώπους πολύ απασχολημένους και αποπροσανατολισμένους από τα πραγματικά τους προβλήματα καθώς τους προσφέρει στιγμιαίες και μικρής διάρκειας απολαύσεις και επιφανειακές χαρές. ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Μέσα σ ένα τόσο καταπιεστικό και βίαιο κοινωνικό περιβάλλον γεμάτο άλυτα προβλήματα, οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη να εκτονώνουν τις εσωτερικές τους πιέσεις… …το κατεστημένο σύστημα το γνωρίζει αυτό πολύ καλά… Φροντίζει λοιπόν να προβάλει ασταμάτητα, με κάθε μέσο και τρόπο και να κατευθύνει την κοινωνία σε επιφανειακές μορφές διασκέδασης μέσω των οποίων οι άνθρωποι θα έχουν μικρής διάρκειας απολαύσεις και θα είναι απολύτως ανώδυνες για την ασφάλεια του συστήματος.

Έτσι η προσοχή τους στρέφεται πέρα από τα σημαντικά τους προβλήματα.

 Όσο οι άνθρωποι θα επιδιώκουν να εκτονώνουν τις εσωτερικές πιέσεις της πραγματικής σκληρής καθημερινής τους ζωής σε φτηνούς και ανούσιους διασκεδαστές, δεν θα ενδιαφέρονται για ουσιαστικές πληροφορίες και γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της γνώσης και της μάθησης και θα μένουν μακριά από τις πραγματικές δυνατότητες που μπορούν να έχουν.

 Ο κύριος στόχος του κατεστημένου συστήματος στο θέμα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης των ανθρώπων είναι το να τους κατευθύνουν και να τους ελέγχουν απόλυτα ακόμα και στο λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν.

Η τηλεόραση, τα σόου, τα τηλεπαιχνίδια, ακόμα και ο αθλητισμός, η φτηνή και κακόγουστη μουσική, οι φτηνές και κακόγουστες ταινίες, τα θέατρα, τα μαγαζιά διασκέδασης…όλα παίζουν το σημαντικό ρόλο τους στον έλεγχο του ελεύθερου χρόνου των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι πρέπει να είναι απασχολημένοι, να εκτονώνουν αλλού τις ψυχολογικές πιέσεις τους και να νομίζουν ότι ψυχαγωγούνται.

ΒΙΑ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Ο κόσμος μας, όσο περνούν τα χρόνια, γίνεται όλο και πιο βίαιος, όλο και πιο σκληρός και αποτρόπαιος.

Οι μορφές και οι εκφράσεις της βίας είναι πολλές και βρίσκονται παντού, την κάθε στιγμή.

 Η «τρομοκρατία», ως παγκόσμιο φαινόμενο, και ιδιαίτερα μετά την 11η Σεπτεμβρίου στην Αμερική, άλλαξε δραματικά τη ζωή των ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 Το «φαινόμενο» της τρομοκρατίας εξαπλώθηκε ταχύτατα από τα μέσα ενημέρωσης. Εικόνες, βίντεο, συζητήσεις, απειλές, κυριάρχησαν σε όλα τα μέσα για πάρα πολύ καιρό.

Ο φόβος και η ανασφάλεια εισέβαλαν ωμά στην καθημερινότητα των ανθρώπων κάνοντας τις κοινωνίες μας όλο και πιο καχύποπτες και υπερβολικές απέναντι σε μειονότητες και διαφορετικές οπτικές.

Η αναγκαιότητα μεγαλύτερου και πιο αδιάκριτου ελέγχου, για λόγους «ασφάλειας», των «ύποπτων» ήταν η φυσιολογική εξέλιξη και οι πολίτες την δέχτηκαν σχεδόν αδιαμαρτύρητα.

Ο έλεγχος της προσωπικής ζωής και η όλο και μεγαλύτερη μείωση των ατομικών ελευθεριών, για λόγους «ασφάλειας», επιβλήθηκε εύκολα.

Η τρομοκρατία και ο φόβος, ως αίσθηση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τους κάνει εξαιρετικά ευάλωτους και εύκολα διαχειρίσιμους…

ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 Ένας ακόμα σημαντικός τρόπος που το κατεστημένο κρατά τους ανθρώπους απασχολημένους είναι και η δημιουργία τεχνητών προβλημάτων και κοινωνικών εντάσεων που αποσπούν την προσοχή τους για όσο χρόνο το σύστημα επιθυμεί.

Το ζητούμενο σ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο φόβος, η πόλωση, ο φανατισμός και η απαίτηση της μάζας να αποκατασταθεί και πάλι η τάξη.

Τέτοια προβλήματα είναι οι τεχνητές οικονομικές κρίσεις, τα εθνικά ζητήματα, κοινωνικά θέματα που αφορούν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων κλπ Αλήθεια, διακρίνετε όλα αυτά που αναφέρθηκαν στην καθημερινή ζωή σας?

Μπορείτε να κατανοήσετε πια είναι η κοινή βάση και ο στόχος όλων αυτών των μεθόδων ελέγχου?

 Αφ ενός η διαίρεση στην οπτική και την κατανόηση των ανθρώπων για τον κόσμο και αφ εταίρου η ύπαρξη κάθε λογής διαχωρισμών μεταξύ τους.

Η διαίρεση γεννά και καλλιεργεί τους φόβους σε προσωπικό επίπεδο και οι διαχωρισμοί τους ανταγωνισμούς σε κοινωνικό.

Η διαίρεση είναι μια έννοια που προέρχεται από ένα παρελθόν άγνοιας των ανθρώπων για το φυσικό κόσμο και δεν υφίσταται πια ως θεώρηση, καθώς αποδεδειγμένα πλέον, τόσο από την επιστήμη όσο και από τη φιλοσοφία, ο κόσμος μας λειτουργεί ενιαία, ως ένας οργανισμός, αλληλοεπηρεαζόμενος και αλληλένδετος.

Όλα στον κόσμο μας είναι ένα.

Η διαίρεση είναι αποτέλεσμα δικής μας πλάνης.

Η αίσθηση της διαίρεσης στην αντίληψή μας δημιουργεί την φαινομενική απόσταση ανάμεσα σε μάς, τους άλλους και τα πάντα γύρω κι απ αυτή την αίσθηση πηγάζουν οι συγκρούσεις μας…

 Οι δε διαχωρισμοί μεταξύ των ανθρώπων είναι καθαρά τεχνητοί και γέννημα του κοινωνικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο διαμορφώνονται και φυσικά εξυπηρετούν το κατεστημένο, όπως από όλα τα παραπάνω συμπεραίνεται.

 Η κατανόηση όλων αυτών των μεθόδων και θεωρημάτων, που χρησιμοποιούν οι εξουσιαστές σε βάρος της ανθρωπότητας, αποτελεί το πρώτο βήμα κοινωνικής επίγνωσης και απελευθέρωσης και τη σημαντικότερη ευθύνη για εκείνους τους ανθρώπους που λαχταρούν να ζήσουν σ ένα κόσμο πραγματικά ελεύθερο και αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους για τον κόσμο που θα παραδώσουν στις νέες γενιές.

Το επόμενο σοβαρότατο βήμα δεν είναι η αντιπαράθεση και η σύγκρουση με όλα αυτά.

Η επίγνωση προσφέρει την νοημοσύνη εκείνη που χρειάζεται ο νέος κόσμος για να δημιουργηθεί και να υπάρξει.

 Η πραγματική ελευθερία δεν χρειάζεται μεσάζοντες.

Η πραγματική ελευθερία μπορεί να βιωθεί μόνο αν οι άνθρωποι στραφούν οι ίδιοι απευθείας στις γνήσιες πηγές της γνώσης και δημιουργήσουν το νέο που θα αφήσει για πάντα πίσω το παλιό.

 Αυτές οι πηγές βρίσκονται μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό, μέσω της γνήσιας και ειλικρινούς παρατήρησης, στις πανανθρώπινες και όχι εγωκεντρικές αξίες μας, στην παρατήρηση του φυσικού κόσμου και στις επιστήμες.

 Τάσος Πετρίδης

ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…… ΑΥΤΟΣ (?) ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ… (ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ) h

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

  Κέρδη ρεκόρ για τις 1.000 μεγαλύτερες  τράπεζες του κόσμου !!! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 50 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ : ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ !!!

 Kατά 23% αυξήθηκαν τα κέρδη των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμους σημειώνοντας επίδοση ρεκόρ με  920 δισεκ. δολαρίων.

Οι κινεζικές τράπεζες κατέγραψαν προ φόρων κέρδη ύψους 292 δισ. δολαρίων ή το 32% των παγκόσμιων κερδών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των κερδών και της κεφαλαιακής ισχύος των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών από το περιοδικό The Banker.

 Στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας βρίσκονται η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC), η Κατασκευαστική Τράπεζα της Κίνας (China Construction Bank), η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (Agriculture Bank of China) και η Bank of China.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ είχαν συνολικά κέρδη ύψους 183 δισεκ. δολαρίων, με επικεφαλής την Wells Fargo (με κέρδη 32 δισεκ. δολαρίων).

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης είχαν μόλις το 3% των παγκόσμιων κερδών από το 25% που είχαν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με το περιοδικό.

Οι ιταλικές τράπεζες έχασαν συνολικά 35 δισ. δολάρια πέρυσι, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών.

Οι ιαπωνικές τράπεζες σημείωσαν κέρδη 64 δισεκ. δολαρίων ή το 7% των παγκόσμιων κερδών, ακολουθούμενες από τις καναδικές, γαλλικές και αυστραλιανές τράπεζες (με κέρδη 39 δισεκ. δολαρίων για κάθε χώρα), τις βραζιλιάνικες τράπεζες (26 δισ. δολάρια) και τις βρετανικές (22 δισεκ. δολάρια).

Η κινεζική τράπεζα ICBC διατήρησε την θέση της ως η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο, με βάση το ύψος των κεφαλαίων της.

H China Construction Bank ανέβηκε στη δεύτερη από την πέμπτη θέση, ακολουθούμενη από την JPMorgan, τη Bank of America και την HSBC.

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: IΔΟΥ Η ΑΞΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ (ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!! ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ-ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΥΣ;

Πόσο είναι τελικά το συνολικό εκτιμώμενο ποσό (σε Ευρώ) που κρύβει η ευλογημένη γη και θάλασσα της Ελλάδας, το οποίο πολύ σύντομα, εάν υιοθετηθούν οι κατάλληλες πολιτικές, πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα από τη κρίση στην ανάπτυξη, τα φρούτα της οποίας θα πρέπει να διανεμηθούν σε ολόκληρη τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία;

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη Το συνολικό εκτιμώμενο ποσό όπως μας δίνεται από τους επιστήμονες οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να αναδείξουν τα μέσα με τα οποία η χώρα θα πορευτεί από εδώ και στο εξής είναι της τάξης των 1.731.380.000.000, και για όσους αδυνατούν να το… διαβάσουν, να τους πούμε πως είναι της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου εφτακοσίων-τριάντα ενός δισεκατομμυρίων, τριακοσίων ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ!

Και μόνο λοιπόν η σκέψη πως η χώρα σταυρώνεται για 300… και κάτι δισεκατομμύρια προκαλεί γέλωτα και κλάμα ταυτοχρόνως, το πρώτο διότι στην ουσία το ποσό που «χρωστάμε» δεν αποτελεί παρά… φιστίκια σε σχέση με την αξία του «μαγαζιού-Ελλάδα» με όρους επιχειρηματικούς.

ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ-ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΥΣ;

Το δεύτερο διότι επί δυόμιση έτη ο Ελληνισμός βρίσκεται επί ξυρού ακμής, χιλιάδες άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, ενώ εκατομμύρια άλλοι κινούνται πλέον στα όρια της φτώχιας και της ανεργίας μόνο και μόνο μία πολιτικής ολιγωρίας δεκαετιών… (προσοχή: αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε έτοιμοι να προσυπογράψουμε το 90% των προβλεπόμενων του… μνημονίου, αρκεί αυτό να μας έδινε τον απαραίτητο χρόνο για να μη «πεθάνουμε» στο χειρουργικό τραπέζι – όπως φαίνεται πως θα συμβεί πολύ σύντομα)… Και επανερχόμαστε στο θέμα μας:

Ερώτημα πρώτο, ποιος τα λέει όλα αυτά; Απάντηση: Υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες επιστημόνων (και οποιοσδήποτε γνωρίζει τι σημαίνει ακριβώς μία επιστημονική δημοσίευση θα αντιλαμβάνεται το πόσο βασανιστικά έχει τεθεί στη… βάσανο της κριτικής πριν αυτή φτάσει στις σελίδες ενός επιστημονικού περιοδικού).

Ενδεικτικά λοιπόν θα αναφέρουμε για τον κάθε κακόπιστο την εργασία των καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Τσιραμπίδη και Φιλιππίδη, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από μόλις δύο μήνες (στις 20 Ιουνίου 2012) σε επιστημονικό περιοδικό του χώρου: Journal of Environmental Science and Engineering B 1 (2012) Formerly part of Journal of Environmental Science and Engineering, ISSN 1934-8932 Received: February 14, 2012 / Accepted: March 27, 2012 / Published: June 20, 2012.

 Οι καθηγητές με τη μελέτη τους με τίτλο: «Energy Mineral Resources of Greece» (Ο Ορυκτός Πλούτος της Ελλάδας) είναι αφοπλιστικοί τόσο με τη μεθοδολογική τους προσέγγιση όσο και με τα στοιχεία που χρησιμοποιούν αλλά και με τα αποτελέσματα τα οποία παρουσιάζουν.

 Για να μη κουράζουμε δε τους φίλους αναγνώστες, οι οποίοι δεν είναι ειδικοί με το αντικείμενο, ερχόμαστε στο… ψητό:

Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, στην κατηγορία των ορυκτών και μεταλλευμάτων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία η χώρα μας, με τα έως τώρα εκτιμώμενα στοιχεία διαθέτει κοιτάσματα συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων 100 εκατομμυρίων ευρώ, όχι και άσχημα αλλά όχι και αρκετά θα έλεγε κάποιος… Στην κατηγορία ενεργειακών πηγών (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, λιγνίτης και… ουράνιο) η αξία των έως σήμερα εκτιμώμενων κοιτασμάτων ανέρχεται στο… ευτελές ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου πεντακοσίων 98.650.000.000.

Τέλος, στην κατηγορία των μεταλλευμάτων όπως Νικέλιο, Χρώμιο, Χαλκός και Χρυσός, η αξία τους κυμαίνεται στα 72.030.000.000.

Να σημειωθεί πως οι τιμές των ορυκτών και μετάλλων στηρίζονται στην ισοτιμία 1 ευρώ / $1,45 ενώ των υδρογονανθράκων στην ισοτιμία 1 ευρώ / $1,30.

Και επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις ο παρακάτω χάρτης, που συνοδεύει την δημοσίευση των καθηγητών Τσιραμπίδη και Φιλιππίδη είναι αποκαλυπτικός για τον πλούτο που κρύβεται στα ελληνικά… σεντούκια και ο οποίος περιμένει μία κυβέρνηση αποτελούμενη από Έλληνες και όχι από ελληνόφωνους όχι για να… εκποιηθεί αλλά για να αξιοποιηθεί. http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2012/08/GR_Minerals.jpg Κλείνουμε το σύντομο αυτό σημείωμα υπογραμμίζοντας πως όλα τα ποσά αυτά σχετίζονται μόνο με την ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ αξία των κοιτασμάτων – τα οποία είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είναι μεγαλύτερα των εκτιμήσεων (όπως συμβαίνει σχεδόν νομοτελειακά σε όλες τις περιπτώσεις, όσο… σκάβεις, βρίσκεις) – και δεν συμπεριλαμβάνουν σε καμία περίπτωση:

την προστιθέμενη αξία που θα δημιουργηθεί από τις άμεσες επενδύσεις (ελληνικές και ξένες) στον κάθε τομέα ξεχωριστά αλλά και στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης μίας περιοχής ή ενός πεδίου (agglomeration) δεν συμπεριλαμβάνει σε καμία περίπτωση τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, οι οποίες μόνο στον τομέα των υδρογονανθράκων θα πρέπει να μετρηθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες (τόσο για ξένους όσο και για Έλληνες) δεν συμπεριλαμβάνει φυσικά το ποσό που θα προκύψει για το κράτος από τις εισφορές από την μισθοδοσία όλων των νέων αυτών θέσεων εργασίας – οι οποίες δεν θα είναι δυνατόν να φοροδιαφύγουν.

Δεν συμπεριλαμβάνει το ποσό που πρόκειται να εξοικονομηθεί από την σταδιακή και εν μέρει απεξάρτηση από τις εισαγωγές σε συγκεκριμένα προϊόντα και πρώτες ύλες (import substitution).

Δεν συμπεριλαμβάνει τέλος τα κοιτάσματα της Κύπρου, του έτερου πυλώνα του Ελληνισμού.

Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις του καθηγητή Φώσκολου, η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, πολύ σύντομα πρόκειται να αποκτήσουν το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα της Ευρώπης, ενώ η χώρα μας στην ουσία θα έχει την ευκαιρία – εάν χειριστεί το ζήτημα με υπευθυνότητα – που είχε η Νορβηγία πριν από δεκαετίες και την οποία αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… Μήπως όλα αυτά ακούγονται υπερβολικά;

Το σίγουρο είναι πως η αλήθεια θα φανεί πολύ σύντομα… αφού είναι γνωστό πως πριν το φως υπάρχει το μεγαλύτερο σκοτάδι… Η ανακήρυξη δε της ΑΟΖ θα αποτελέσει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για τη νέα αυγή του Ελληνισμού ύστερα από οχτώ αιώνες δουλοπρέπειας και αποικιοκρατίας (ας έχουμε πάντα στο νου μας πως η πτώση του Ελληνισμού δεν συντελέστηκε το 1453 αλλά το… 1204, οι Οθωμανοί απλά ασέλγησαν σε πτώμα).   defence-point Το διαβάσαμε από το: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:

 IΔΟΥ Η ΑΞΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ (ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!! ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ-ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΥΣ;

 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ;;;

Ο στόχος της Ελλάδας να γίνει ένας σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι μόνο ένας ελληνικός μύθος, αλλά βασίζεται σε στέρεες παραμέτρους, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτης, παρουσιάζοντας σήμερα στο Λονδίνο το πρόγραμμα παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ !!! ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΟΥ “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” !!!

Μέσω του διαγωνισμού, που θα ακολουθήσει, θα παραχωρηθούν για έρευνες είκοσι θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα») στους επενδυτές, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, οι οποίες καθορίστηκαν με βάση 50 παραμέτρους, όπως το βάθος της θάλασσας, η γεωλογία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες που προκύπτουν από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι σε εξέλιξη. Επίσης, τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες, οι οποίες έγιναν στην περιοχή και την ερμηνεία που ακολούθησε.

  Ο κ. Μανιάτης παρουσίασε σήμερα το πλαίσιο των ερευνών, αλλά και το ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο για τη χώρα και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην κοινωνική αποδοχή και στην πολιτική συναίνεση για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.

«Όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στηρίζουν την ανάπτυξη του τομέα υδρογονανθράκων και οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις επιθυμούν να συμμετέχουν στην μελλοντική του επιτυχία, η διαφωνία σε αυτό το θέμα θεωρείται σχεδόν αντιπατριωτική» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Πρόσθεσε δε πως «το ότι το “θέμα” είχε μπει στο περιθώριο για 15 ολόκληρα χρόνια -από το 1997 ως το 2012- θεωρήθηκε από πολλούς ως προδοσία για την προοπτική της Ελλάδας, ως προδοσία για τις επόμενες γενιές».

 Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ακόμη ότι η εξερεύνηση των εγχώριων πηγών ενέργειας συνάδει με την ευρωπαϊκή πολιτική, καθώς τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ιράκ υπογραμμίζουν, ακόμα περισσότερο, τους κινδύνους της υπερβολικής εξάρτησης της Ευρώπης από ενεργειακές εισαγωγές.

Αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάδειξης της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, καθώς «βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι των αγορών της Δυτικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των νέων και των παραδοσιακών πηγών, καθιστώντας την Ελλάδα πύλη της ΕΕ για τον Νότιο Διάδρομο».

 Και παρουσίασε τέλος, το θεσμικό- οικονομικό πλαίσιο που θα διέπει τις έρευνες, στο οποίο περιλαμβάνονται:

 Ο νέος νόμος για τις παραχωρήσεις, «που ενσωματώνει τις τελευταίες τάσεις και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για τα δικαιώματα παραχώρησης και προσφέρει στους επενδυτές ένα σταθερό, προβλέψιμο και με ίσους όρους για όλους περιβάλλον.

 Το φορολογικό καθεστώς που προβλέπει μειωμένο συντελεστή (από 40 στο 20%) προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επενδύσεων.

 Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων που έχει συσταθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί με αντικείμενο να ρυθμίζει, να αδειοδοτεί και να παρακολουθεί τις δραστηριότητες εξερεύνησης και αξιοποίησης για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

 Οι κανόνες της ΕΕ σχετικά με την ασφάλεια των παράκτιων δραστηριοτήτων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες σε έκταση 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, καθώς και η ερμηνεία των δεδομένων αυτών από το Γαλλικό Ινστιτούτο BEICIP.

«Η Ελλάδα αναβαθμίζει το γεωπολιτικό της ρόλο»

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, κάνει λόγο για ιστορική μέρα για τη χώρα και προσθέτει:

«Μετά από συνεχή προσπάθεια τεσσάρων ετών παρουσιάζουμε σήμερα εδώ στο Λονδίνο, την καρδιά της πετρελαϊκής αγοράς της Ευρώπης, με τη συνεργασία της ελληνικής Πρεσβείας, το μεγάλο γύρο παραχωρήσεων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

 Σήμερα βάζουμε τις στέρεες βάσεις για τη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας που στηρίζεται στους εθνικούς ορυκτούς πόρους και ιδιαίτερα τους υδρογονάνθρακες, καθώς και στους ανθρώπους μας και ειδικά τη νέα γενιά.

Η Ελλάδα αναβαθμίζει το γεωπολιτικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις ανάδειξής της σε σημαντικό παράγοντα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η εθνική προσπάθεια βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών στρατηγικών για ανάπτυξη των ενδογενών πόρων, διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων και αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών.

Με επιμονή, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα, η Κυβέρνηση διεκδίκησε και κέρδισε σήμερα μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για την πατρίδα μας.

Στην εθνική αυτή προσπάθεια πρέπει να είμαστε και είμαστε όλοι ενωμένοι».

Περισσότερα από 180 στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, τραπεζικών ιδρυμάτων, εταιρειών παροχής συμβουλών, από 40 μεγάλες και μεσαίου μεγέθους εταιρείες συμμετείχαν στην παρουσίαση του προγράμματος παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας (Ιόνιο) και Νότια της Κρήτης.

Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι BP, EXXONMOBIL, SHELL, TOTAL, CHEVRON, STATOIL, ANADARKO, REPSOL κλπ.

 Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση είκοσι θαλάσσιων περιοχών για έρευνες θα δημοσιευθεί σύντομα στην Εφημερίδα της Ε.Ε.

Στην εκδήλωση μετείχαν επίσης:

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΔΕΥ κα Σοφία Σταματάκη, που παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης (νομοθετικό πλαίσιο, τεχνικές προδιαγραφές, φορολογικό καθεστώς, περιβαλλοντικές απαιτήσεις, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του διαγωνισμού).

Ο εκπρόσωπος της νορβηγικής PGS κ. Oystein Lie, που υλοποίησε το μεγάλο πρόγραμμα γεωφυσικών διασκοπήσεων (σεισμικές έρευνες) συνολικού μήκους άνω των 32.000 χλμ.

 Ο οποίος παρουσίασε χαρακτηριστικές γραμμές με τις αντίστοιχες γεωλογικές τομές σε περιοχές όπως δυτικά της Κέρκυρας και νότια της Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι του γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου BEICIP, κ. Bernard Colleta και κα. Veronique Carayon, που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ερμηνείας των διασκοπήσεων με ταυτόχρονη παρουσίαση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ;;;

  Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ” ΕΧΕΙ “ΔΩΣΕΙ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ

“Θα την ανακηρύξουμε όταν έχουμε μέγιστη στήριξη από εταίρους και συμμάχους” Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με απίστευτη άνεση για ένα τόσο βαρύ και μείζον εθνικό θέμα, «κατάπιε» την ανακήρυξη της ΑΟΖ που διακήρυττε προεκλογικά και συνέδεε με την ανάκαμψη της Ελλάδας και την έξοδο της από τα μνημόνια και τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές «για να δοθεί ανάσα στους Έλληνες».

 Και το πιο σοβαρό είναι, πώς ο κ. Σαμαράς συνέδεσε το θέμα της ανακήρυξης της ΑΟΖ, το οποίο συνιστά κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας, με τον αν και κατά πόσο θα εξασφαλίσει την μέγιστη στήριξη από τους εταίρους και τους συμμάχους.

Απίστευτα πράγματα να λέγονται από έναν… πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς δηλαδή έχει παραδώσει τα «κλειδιά» της χώρας στους εταίρους και στους συμμάχους, στους δανειστές εν προκειμένω, και όποτε αυτοί κρίνουν και με τους όρους που αυτοί επιθυμούν θα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τα ενεργειακά της κοιτάσματα.

Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο κ. Σαμαράς:

«Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς δεν τολμούσε καν να μιλήσει για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, την ΑΟΖ.

Εμείς το τολμήσαμε. Και για να γίνει σωστά, πρέπει η Ελλάδα να εξασφαλίσει τη μέγιστη στήριξη από τους εταίρους και τους συμμάχους της».

 Και ποιο είναι το μέτρο που θα κρίνει την «μέγιστη στήριξη»;

Και πώς εξαρτά ένα 100% εθνικό θέμα από την στήριξη των ξένων;

Και αν αυτή η… μέγιστη στήριξη δεν έρθει ποτέ η Ελλάδα δεν πρόκειται να αξιοποιήσει το φυσικό της πλούτο;

 Ή μήπως ο κ. Σαμαράς τρέμει την Τουρκία, όταν με δική του ευθύνη και του κυβερνητικού του εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, υπεγράφη ένα πολυετές πρόγραμμα αφοπλισμού των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων όταν η Τουρκία «τρέχει» μία απίστευτη κούρσα εξοπλισμών υπογράφοντας συνεχώς αμυντικά συμβόλαια;

Παραδέχεται ο κ. Σαμαράς την αδυναμία της κυβέρνησης του και της χώρας να ανακηρύξει ΑΟΖ και «πετά την μπάλα στην εξέδρα»!

Ή μήπως προετοιμάζει το έδαφος για συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία;

 Για όσους έχουν κοντή μνήμη, ή έτσι βολεύει τον κ. Σαμαρά, εμείς θυμίζουμε πώς από το Ζάππειο ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αντιπολίτευση τότε, είχε δεσμευθεί για την ανακήρυξη της ΑΟΖ.

 Τι είχε πεί; «Προτεραιότητα μας είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ, που κάκιστα φοβάται το ΠΑΣΟΚ. Και, επιτέλους, η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, για τον οποίο περιέργως τόσα χρόνια δεν γίνεται τίποτε…».

 Τα ξέχασε αυτά ο κ. Σαμαράς με το που έγινε κυβέρνηση και μάλιστα με το καλημέρα και τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Αργότερα έκανε την ΑΟΖ… Ευρωπαική υπόθεση, λέγοντας πώς από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Κύπρου μπορεί να τροφοδοτηθεί η Ευρώπη, στη συνέχεια μίλησε (στο 12ο Συνέδριο του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασία και Επενδύσεων) για το (σ.σ. προσέξτε) ενδεχόμενο σύζευξης των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και τώρα έφτασε «στη μέγιστη στήριξη των εταίρων και των συμμάχων».

Μήπως ο κ. Σαμαράς θεωρεί και την Τουρκία “σύμμαχο” και έχει εντάξει στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών που συζητείται μυστικά, σύμφωνα με Τούρκους βουλευτές, το πώς θα γίνει η μοιρασιά των «οικοπέδων» στο Αιγαίο προκειμένου να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ;

 Υπάρχει και το «καζάν καζάν» που είχε ειπωθεί από τον Ρ.Τ. Ερντογάν όσον αφορά στα θέματα του Αιγαίου και ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε…   Δείτε βίντεο με το τι έλεγε ο κ. Σαμαράς προεκλογικά:

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ” ΕΧΕΙ “ΔΩΣΕΙ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΟΖ!

 ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!

Τα πρώτα 12 τουλάχιστον θαλάσσια οικόπεδα της Ελλαδικής ΑΟΖ παρουσιάζονται επίσημα στο Λονδίνο προς τους πετρελαϊκούς κολοσσούς και όλους τους διεθνείς παίκτες ενέργειας και γεωπολιτικής!

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας Μιχάλης Μανιάτης  και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, διοργανώνουν την επίσημη εκδήλωση πριν από την έναρξη για: »Γύρου αδειοδότησης θαλασσίων περιοχών 2014″, την προσεχή Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 το Ελληνικό Κέντρο στο Λονδίνο!

  Η εκδήλωση «Greece Offshore Licensing Round 2014» υποστηρίζεται πλήρως από το Κέντρο Έρευνας για τη Διαχείριση Ενέργειας (RCEM) του ESCP Europe, τοΕλληνικό Φόρουμ για την Ενέργεια και το Φυσικό Αέριο Ευρώπης!

 Τα θαλάσσια οικόπεδα που θα προσφερθούν για έρευνα και εκμετάλλευση στις πετρελαϊκές εταιρείες, βρίσκονται στο Ιόνιο και την Κρήτη, όπου οι σεισμικές έρευνες και οι αντίστοιχες γραμμές σάρωσης της Νορβηγικής Εταρείας PGS έδωσαν πολύ θετικά μηνύματα…   Αλλά και αυτές να μην υπήρχαν, τα γεωλογικά δεδομένα, όπως τα υποθαλάσσια ηφαίστεια, «τραγουδούν» από μόνα τους για τους υποθαλάσσιους θησαυρούς της Ελλάδας!

   ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ   Η συγκυρία της παρουσίασης των πρώτων τουλάχιστον 12 προς έρευνα θαλάσσιων οικοπέδων της Ελλαδικής ΑΟΖ, έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή, καθώς υπάρχει τεράστιο πια ενδιαφέρον για νέες πηγές ενέργειας της Ευρώπης, ώστε να υπάρξει σταδιακή απεξάρτηση από το Ρωσικό Αέριο μετά την κρίση της Ουκρανίας!

Άλλωστε οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης πολλαπλασιάζονται συνεχώς, λόγω και της σταδιακής απεξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια που έχει αποφασίσει η Γερμανία, αλλά και της ανάγκης φυσικών και φθηνών ενεργειακών πηγών, όπως το φυσικό αέριο, που υπάρχει άφθονο όπως και το πετρέλαιο στην Ελλάδα!

  Η εκμετάλλευση της ΑΟΖ ξεκινά στην πράξη!

Και είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει η μήνη της Τουρκίας… Ακόμη και εάν τα θαλάσσια οικόπεδα δεν βρίσκονται στις παράνομα αμφισβητούμενες περιοχές που ποθεί η απληστία της Άγκυρας…   Καλή μας επιτυχία.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΟΖ!

Παζαρεύουν τον Ορυκτό πλούτο του Έλληνα πολίτη την στιγμή που ο ίδιος δίνει αγώνα επιβίωσης, για μερικά ευρώ!   Παρουσιάσεις κοιτασμάτων σε Ιόνιο – Κρήτη σε ξένους επενδυτές Την 1η και την 2α Ιουλίου, σε ενεργειακό road show στο Λονδίνο, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης παρουσιάζει ενώπιον 500 και πλέον παραγόντων της ενεργειακής/πετρελαϊκής αγοράς τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που έκανε η νορβηγική PGS στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη.

Ανοίγει έτσι και επίσημα το ενδιαφέρον για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για έρευνες (και άδεια εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων) στα εν λόγω θαλάσσια οικόπεδα.

Ο αριθμός τους κυμαίνεται από 12 εως 21.

Θα πρόκειται για τις πρώτες παραχωρήσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα από το 1996.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ”Νέων” ο κύβος ερρίφθη στη σύσκεψη που είχε την περασμένη Τετάρτη στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Λίγο αργότερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος συζητούσε τις λεπτομέρειες με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης, κίνηση με διάσταση αναπτυξιακή που αφορά την αξιοποίηση των ελληνικών θαλασσίων ζωνών.

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα οικόπεδα έχουν διερευνηθεί συστηματικά από έγκυρους διεθνείς φορείς με μεγάλη σχετική τεχνογνωσία και πείρα και ότι τα στοιχεία που έχουν βρεθεί στην ουσία αποτελούν προαναγγελία και του ενδιαφέροντος για αδειοδοτήσεις που θα εκδηλωθεί.

Στη διυπουργική σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας των παραχωρήσεων και συγκεκριμένα οι λεπτομέρειες που αφορούν τις ΑΟΖ και την πιθανότητα να δημιουργηθούν ζητήματα με γειτονικές χώρες.

Οπως σημείωνε χαρακτηριστικά διπλωματική πηγή: “Πρόκειται για μια διαδικασία πολυπαραμετρική στην οποία, πέρα από την ουσία, εμπλέκεται και η διάσταση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας(…)”.

Ο τρόπος χάραξης των οικοπέδων  Για τον τρόπο χάραξης των οικοπέδων συγκρούστηκαν δύο απόψεις, γράφει η ”Καθημερινή”.

 Η μία που υποστήριζε ότι η προκήρυξη θα πρέπει να στοχεύει στις μεγάλες πετρελαϊκές και η οποία στηρίχτηκε στο δεδομένο της εξαγοράς των σεισμικών δεδομένων από τη γαλλική Total και δύο ακόμη μεγάλου μεγέθους εταιρείες, όπως και στο κατ’ αρχήν ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει εταιρείες όπως η ConocoPhillips, η Statoil, η BP, η Shell, η ExxonMobil, η Chevron, η Noble κ.ά.

Σύμφωνα με αυτήν την άποψη, η προκήρυξη θα πρέπει να θέτει κριτήριο αποδεδειγμένης εμπειρίας σε βαθιά νερά για το σύνολο των προς παραχώρηση οικοπέδων και ισχυρό ισολογισμό.

Ο κίνδυνος σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με την έτερη άποψη, είναι να μην εμφανιστούν στον διαγωνισμό οι μεγάλες εταιρείες και στο μεταξύ να έχουν αποκλειστεί οι μεσαίου και μικρού μεγέθους.

Με αυτό το αντεπιχείρημα και φέρνοντας το παράδειγμα της Αλβανίας, όπου αρχικά στον διαγωνισμό εμφανίστηκε μικρού μεγέθους εταιρεία, έκανε τις πρώτες έρευνες και αφού εντοπίστηκε κοίτασμα, μπήκε η Shell με τη διαδικασία του Farm in, η έτερη πλευρά εξέφρασε την άποψη ότι ο «πήχυς» πρέπει να χαμηλώσει.

Το ποια άποψη τελικά επικράτησε θα φανεί στην προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αμέσως μετά την παρουσίαση στο Λονδίνο.

Αλβανία -Τουρκία Αυτό που έχει την σημασία του και από πλευράς αμυνας -ασφάλειας είναι το ότι για την ώρα καμία από τις παραχωρήσεις των νέων οικοπέδων δεν αφορά την Τουρκία.

Οι προκηρύξεις στο Ιόνιο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν την ενόχληση της Αλβανίας καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η διμερής συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων το 2009, λένε τα ”Νέα”.

Οι σχετικές συνομιλίες για να κλείσει το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη.

 Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της εφημερίδας, προκειμένου να μην εγερθεί ζήτημα από την Αλβανία – ή την Ιταλία, με την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την επικαιροποίηση της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε θαλάσσιες ζώνες όλων των χρήσεων -, τα οικόπεδα που αφορούν το Ιόνιο έχουν οριστεί τηρώντας ουδέτερη ζώνη απόστασης (buffer zone) από τα σημεία οριοθέτησης με τις γειτονικές χώρες.

Λιβύη για Γαύδο Σε ό,τι αφορά την Νότια Κρήτη, διπλωματικές πηγές σημείωναν, αναφέρει η εν λόγω εφημερίδα, ότι θα μπορούσε να υπάρξουν αντιδράσεις από τη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι οι διμερείς συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών είχαν διακοπεί λόγω της εμμονής της Λιβύης να υποστηρίζει ότι η Γαύδος δεν έχει ΑΟΖ.

Η πιο πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση για το θέμα έγινε από τον Λίβυο υπουργό Εξωτερικών το Φθινόπωρο του 2012 και η ουσία της ήταν ότι η Λιβύη δεν βλέπει την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα ως μεμονωμένο ζήτημα, αλλά ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης και με άλλες χώρες της περιοχής.

 Για την ώρα, το ΥΠΕΚΑ έχει πάρει την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών για την έκδοση των σχετικών χαρτών και την οδηγία να ακολουθηθεί ο Ν. 4001/201 ο οποίος, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ορίζει ως γραμμή οριοθέτητης της ΑΟΖ τη μέση γραμμή.

Οι κινήσεις αυτές, έλεγαν διπλωματικές πηγές, λειτουργούν παράλληλα και ενισχυτικά με το πρότζεκτ του αγωγού TAP, η υλοποίηση του οποίου θα ανοίξει και επίσημα την ευρωπαϊκή στρατηγική του Νοτίου Διαδρόμου που μακροπρόθεσμα στοχεύει στην απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Εξάλλου, η Αθήνα εκτιμά ότι η κρίση στην Ουκρανία αναδεικνύει τη γεωπολιτική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως εναλλακτικού ενεργειακού δρόμου.

Προβάδισμα Ιονίου Εδώ θα πρέπει να καταγραφεί μια πτυχή που αναδεικνύει η Καθημερινή:

Στο ΥΠΕΚΑ, γράφει, κρατούν «μικρό καλάθι» για την περιοχή της Κρήτης και αυτό γιατί, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν αρμόδια στελέχη, τα σεισμικά δεδομένα δεν έχουν τον ίδιο βαθμό ωριμότητας με αυτά του Ιονίου.

Για την περιοχή της Κρήτης το ρίσκο θα είναι αυξημένο για τους επενδυτές γιατί οι γραμμές των σεισμικών δεδομένων της PGS δεν είναι πυκνές και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επενδύσουν για περαιτέρω έρευνες, τονίζουν τα ίδια στελέχη, ενώ μια πρόσθετη αρνητική παράμετρος είναι και τα μεγάλα βάθη (2,5-3 χιλιάδες μέτρα) που ανεβάζουν πολύ το κόστος.

Αντιθέτως, υψηλό ενδιαφέρον αναμένουν για την περιοχή του Ιονίου.Υγροποιημένο αέριο στην Ρεβυθούσα Τέλος σύμφωνα με τα Νεα στη σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Τετάρτη ο κ. Βενιζέλος συζητήθηκε ακόμη η αναβάθμιση του ρόλου του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, καθώς αποτελεί ένα από τα συνολικά οκτώ αντίστοιχα τερματικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανάμεσα στους τρόπους αναβάθμισης του σταθμού θα μπορούσε να είναι η μετατροπή του σε κόμβο συλλογής φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος).

 Αυτός είναι ο λόγος που, σύμφωνα με πληροφορίες, επόμενη πρωτοβουλία του κ. Ευ. Βενιζέλου θα είναι να καλέσει σε σύσκεψη τους έλληνες εφοπλιστές, προκειμένου να διερευνήσει την δυνατότητα συμμετοχής πλοίων ελληνικών συμφερόντων στη μεταφορά φυσικού αερίου προς τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. onalert ΠΗΓΗ Το διαβάσαμε από το:

Παζαρεύουν τον Ορυκτό πλούτο του Έλληνα πολίτη την στιγμή που ο ίδιος δίνει αγώνα επιβίωσης, για μερικά ευρώ!

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ  ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ  ΣΕΙΡΑ   ΠΟΥ  ΔΕΝΕΙ  ΤΟ  ΜΕΓΑΛΕΙΟ  ΤΗΣ  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ  ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ  ,  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ,  ΜΜΕ , Η  ΕΛΙΤ ΤΩΝ  ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ,  Κ.Τ.Λ  –  Κ.Τ.Λ  –  Κ.Τ.Λ ……………

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 300 ΕΤΩΝ…ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ …

Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα….

Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδόσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί …

μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό).

Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους.

Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς.

Προφανώς αυτοί που …

…συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μεγάλα γράμματα:

“Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του”.

Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται. Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.

Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ.

Οι αργυραμοιβοί φροντιζουν κάθε φορά να δανείζουν σε κάθε κράτος τόσα χρήματα, ώστε να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος.

 Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολλάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισσεκατομύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδόσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες.

 Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα….

Ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδόσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη “ζώνη του ισχυρού ευρώ” και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαίκή κεντρική τράπεζα).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών.

Αυτό δημιουργεί υποψίες υπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την ευρώπη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ;

Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, ή παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων.

Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς.

Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι  όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.

Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».

Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών.

Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.

ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ .

Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο.

Τόσο απλό που ο ανθρώπινος νους το απορρίπτει σαν απίθανο και αναζητά κάτι πιο πολύπλοκο στη θέση του.

 Εχει ως εξής:

Μέσω της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ υπο την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας, χαλαρώνει τα κριτήρια δανειοδότησης και στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία πληθωρισμού.

Οι τράπεζες αρχίζουν και βάζουν διαφημίσεις για δωρεάν πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια, δάνεια κατοικίας κ.λ.π. χωρίς αυστηρό έλεγχο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να παίρνουν δάνειο από την τράπεζα, να διοχετεύουν το χρήμα στην αγορά, με συνέπεια να υπάρχει ανάπτυξη, και δουλειές, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πληθωρισμό.

Αντίθετα, με αφορμή κάποιο θλιβερό γεγονός (συνήθως στην Αμερική – βλ Leeman Brothers) η κεντρική τράπεζα (πάλι υπο την καθοδήγηση και κηδεμονία της ΕΚΤ και της παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας) σκληραίνει τα κριτήρια δανειοδότησης, και οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και ότι χρειάζονται ρευστότητα σταματούν να δίνουν νέα δάνεια.

Οταν οι τράπεζες εισπράτουν κανονικά τις δόσεις από τα δάνεια που έχουν ήδη δώσει και δεν δίνουν νέα δάνεια, στην ουσία αφαιρούν χρήμα από την αγορά και έχουμε πια το φαινόμενο που ονομάζουμε ύφεση (κρίση).

Ναι είναι τόσο απλό.

Αυτό που ονομάζουμε ύφεση και πληθωρισμός είναι 100% χειραγωγίσιμο.

Ολα τα υπόλοιπα περι μακροοικονομίας και τα συναφή, είναι ανοησίες που χρησιμοποιούνται απλώς για να καλύψουν αυτό το τόσο απλό κόλπο.

Το αποτέλεσμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το ίδιο με αυτό στην Αμερική, αφού για να λάβουν χρήματα οι χώρες μέλη, εκδίδουν κρατικά ομόλογα (χρέος), τα δίνουν στις διεθνείς χρηματαγορές (το σπίτι των αργυραμοβών) και παίρνουν τα χρήματα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

Η Leeman Brothers (όπως και η Goldman Sachs, h Morgan Stanley κ.λ.π.) ανήκει στους αργυραμοιβούς.

Οι αργυραμοιβοί βάζουν τα παπαγαλάκια να πούν ότι η Leeman Brothers έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Οι μέτοχοι τρέχουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην καταστραφούν.

Η τιμή της μετοχής πέφτει πλέον πραγματικά.

Εμφανίζεται ο απο μηχανής θεός Ομπάμα και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει η L.B. .

Χρεώνει τον Αμερικανικό λαό με π.χ. 100 δις δολλάρια, η αργυραμοιβοί (μέσω της Leeman Brothers) παίρνουν στα χέρια τους περισσότερο χρέος από τον Αμερικανικό λαό, η Leeman Brothers σώζεται.

Η ευρώπη κοιτάζει “έντρομη” την Αμερική.

Τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν συνεχώς ότι θα έχουμε μεταφορά της κρίσης από την Αμερική στην Ευρώπη.

Η ΕΚΤ δίνει οδηγίες.

Η κεντρική τράπεζα τις εφαρμόζει στις χώρες μέλη.

Οι τράπεζες σταματούν να δίνουν νέα δάνεια ενώ εισπράτουν τις δόσεις και τους τόκους για τα παλιά.

Το χρήμα λιγοστεύει στην αγορά, και η ύφεση αρχίζει…

Ειδικά στην περίπτωση μας, τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις των κερδοσκόπων:

Σκεφτείτε το λιγο και θα δείτε ότι έτσι είναι.

Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδόσουν τα χρήματα που χρειάζονται.

 Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να “δημιουργήσει” χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν “εγγύηση”) 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου.

Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.

Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί).

Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;

Διότι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο!

Το πράγμα λειτουργεί περίπου όπως στα τραπεζια πόκερ, όπου ο γκρουπιέρης παίρνει σαν προμήθεια ένα ποσοστό κέρδους από κάθε παίκτη κάθε φορά που χρήματα αλλάζουν χέρια.

 Οι παίκτες μπορεί να κερδίζουν ή να χάνουν, ο γκρουπιέρης όμως κερδίζει συνεχώς.

ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Τα περισσότερα δάνεια είναι καλυμένα “εμπράγματα”, με υποθήκη δηλαδή το σπίτι σας, τη γη σας την επιχείρηση σας.

Το παραμύθι ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για σπίτια και γη, είναι μεγάλο ψέμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες δέχονται ΜΟΝΟ εμπράγματη εξασφάλιση και ο σκοπός τους είναι στην πραγματικότητα να σας πάρουν το σπίτι, τη γη, την επιχείρηση.

Οι τράπεζες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα χρωματιστά χαρτάκια ή επιταγές και υποσχέσεις.  Χρήματα μπορούν να φτιάξουν ότι ώρα θελήσουν, με ψηφιακές εγγραφές στους υπολογιστές τους.

Ο πληθωρισμός και η ύφεση είναι η παλίροια και η άμπωτη όπου κάθε φορά που τραβιούνται τα νερά, κάποιος χάνει την επιχείρηση του, το σπίτι του, τα χωράφια του.

Τελικός σκοπός είναι να γίνουν οι τράπεζες οι μεγαλοτσιφλικάδες στους οποίους κάποια στιγμή θα ανήκει όλη η γη, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες υποδομές.

Το όλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που κερδίζει ο πιο δυνατός και έχει σαν τελικό σκοπό τη διανομκή της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος.

 Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αργυραμοιβούς.

Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929.

Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο.

Τότε θα προταθεί σαν μοναδική λύση η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Και έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα διστάσουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος και στη μέθη της εξουσίας.

Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τους θα είναι παγκόσμια δικτατορία.

ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Το διαδίκτυο σήμερα έχει μηδενίσει τις αποστάσεις και η πληροφορία μεταδίδεται αστραπιαία.

 Το παιχνίδι αυτό κατάφεραν και το κράτησαν κρυφό για πάνω από 300 χρόνια με τις μασονικές στοές και τις μυστικές λέσχες.

Σήμερα όμως με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου και την ανταλλαγή πληροφοριών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα φοβερά τους σχέδια.

Ολες οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να διασταυρωθούν με λίγο ψάξιμο στο internet. Ψάξτε “Καταστατικό κεντρικής τράπεζας” στο google και θα κατεβάσετε το καταστατικό της τράπεζας Ελλάδος σε PDF.

  Ψάξτε “European central bank memorandum” και θα βρείτε το καταστατικό της ΕΚΤ.

Ψάξτε “μετοχική σύνθεση τραπεζών” και προσπαθείστε να βρείτε τη μετοχική σύνθεση της κεντρικής τράπεζας. Δεν θα τη βρείτε.

Θα βρείτε για όλες τις τράπεζες, εκτός από την κεντρική.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

Φυσικά. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού.

Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Με μεγάλη ευκολία θα διαθέσουν δισεκατομύρια για αγορά αμυντικού εξοπλισμού, για ανούσια σχολικά βιβλία, για αγορά πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, για οτιδήποτε άχρηστο και ακριβό.

Θα σπαταλήσουν με μανία το δημόσιο πλούτο και θα φέρουν τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης για ακόμα μεγαλύτερο δανεισμό.

Σκεφτείτε το λίγο.

Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Οι αργυραμοιβοί ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά.

Εχουν πράκτορες που δεν κάνουν άλλη εργασία παρα μόνο να προωθούν στα ΜΜΕ τις πληροφορίες που πρέπει, να ελέγχουν την εκλογή των αρχόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο φροντίζοντας να μην εκθέτουν σε κοινή θέα το διεφθαρμένο αυτό νομισματικό σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;

Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε έναν εχθρό τόσο πανίσχυρο όσο το τραπεζικό καρτέλ (που ελέγχει τα media, τις τράπεζες, τους πολιτικούς και μέσω αυτών το στρατό, την αστυνομία, τις τηλεπικοινωνίες….) είναι η πολιτική ανυπακοή.

Ο Γκάντι με πολιτική ανυπακοή και πλήρη έλειψη πολεμικού εξοπλισμού κατάφερε και έδιωξε την πανίσχυρη τότε Βρετανική Αυτοκρατορία από την Ινδία, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν δολοφονούνταν, σήμερα η Ινδία θα ήταν μια πολύ ισχυρότερη χώρα στη Διεθνή σκακιέρα.

Η ερώτηση λοιπόν είναι τι θα κάνουμε σαν ελληνικός λαός.

Η μια επιλογή είναι να γίνουμε σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.

Η άλλη επιλογή είναι η αντίσταση!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 300 ΕΤΩΝ…ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ …

Αμερικάνικες τράπεζες:

Ολα οσα δεν ξέρεις

Το παρακάτω άρθρο ειναι ιδιαίτερα αποκαλυπτιικό και ενδιαφέρον γιατί μας αφορά όλους.

Αν νομίζετε οτι αφορά κάποιον άλλο λαό, κάπου μακριά απο εδώ μάλλον κάνετε λάθος όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που παραθέτονται εδω αναλυτικά και τα βιντεο στο τέλος του άρθρου.

 Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΟΦΟΙ…που με τον ιδιο τρόπο της καταχρέωσης και εξ αυτού υποδούλωσης, όπως θα δουμε βήμα – βήμα να συνέβη στην Αμερική, συνέβη και στην Ελλάδα απο την πρώτη στιγμή της “απελευθέρωσης” μας.

καθώς και η εκπομπή αυτή “Το κουτί της πανδώρας” που αναφέρεται στην  Goldman Sachs και την Ελληνική κρίση “Η Τράπεζα που κυβερνά την Αμερικανική οικονομία, την οποία εμφανίζουν διαρκώς τα ΜΜΕ σαν κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτιών της Αμερικής FED ( Federal Reserve η Federal Reserve Bank) δεν ειναι άλλο από μια ιδιωτική εταιρία…κρυμμένη πίσω από ένα απατηλό τρανταχτό όνομα  που κάνει τον κόσμο -ακόμα και στην Αμερική- να νομίζει ότι πρόκειται για μια κρατική τράπεζα”

Οι μέτοχοι δεν μπορούν να φανούν γιατί κρύβονται πίσω απο την διαδικασία που λέγεται Nominee Offshore εταιρειών.

Είναι ουσιαστικά με απλά λόγια μια Offshore εταιρεία της οποίας δεν φαίνονται οι μέτοχοι αλλά οι θεματοφύλακες.

Εδώ υπάρχει επίσης μια τεράστια παραπληροφόρηση παγκοσμίως όπου αναφέρουν τους θεματοφύλακες ως μετόχους.

Αλλά σ αυτή την φάση ας μην ασχοληθούμε με το ποιοι είναι οι αδιαφανείς μέτοχοι και ας αρκεστούμε να αναφέρουμε ότι δεν είναι ο λαός ούτε το κράτος και ας ασχοληθούμε λίγο με την ενδιαφέρουσα δράση της που έχει ρίξει εδώ και 100 χρόνια την Αμερικάνικη οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο χρέους, πτωχεύσεων των επιχειρήσεων και νοικοκυριών καθώς και την ανάγκη επιβολής διαρκώς περισσότερων δυσβάσταχτων φόρων προς ικανοποίηση των διαρκώς αυξημένων τόκων και δανείων από την ιδιωτική αυτή τράπεζα που δημιουργεί χρήματα από το τίποτα.

Η ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (δηλαδή η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής) δεν είναι «σαν τις άλλες», στις οποίες την πλειοψηφία των μετοχών έχουν οι εθνικές κυβερνήσεις, που επιλέγουν τις διοικήσεις .

(όπου βέβαια ισχύει αυτό μια και το κόλπο FED έχει επαναληφθεί και αλλού όπως θα δούμε παρακάτω και πολλές κυβερνήσεις έχουν τις μετοχές αλλά τον έλεγχο έχουν άλλοι).

Η Federal Reserve, (Fed), (Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής η οποία ορίζει την τύχη της Αμερικάνικης οικονομίας και κατ επέκταση του Αμερικάνικου λαού και του κόσμου ολου)… είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτική.

Το άρθρο 1, παράγραφος 8, εδάφιο 5, του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών ορίζει ότι το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να εκδίδει νόμισμα και να ρυθμίσει την ισοτιμία του με τα ξένα νομίσματα.

Η συνταγματική αυτή πρόνοια ΜΕ ΔΟΛΟ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΗΚΕ και έμεινε στα χαρτιά.

(Όπως είχε γίνει και με τον πρόγονο της FED που με αγώνες κατάφεραν να σταματήσουν πραγματικοί ΗΡΩΕΣ το 1835)

Το απίστευτο σήμερα γεγονός όπως θα δούμε παρακάτω είναι ότι η έκδοση του δολαρίου δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης -όπως οφείλει και όπως νομίζει ο κόσμος διεθνώς- η οποία Αμερικάνικη κυβέρνηση δεν ελέγχει την κυκλοφορία του αμερικάνικου χρήματος.

Αυτές οι αρμοδιότητες έχουν εκχωρηθεί με δόλο σε μια ιδιωτική εταιρία με το όνομα FED. (Federal Reserve Bank την εταιρεία δηλαδή που αυτοαποκαλείται Κεντρική Τράπεζα η Ομσπονιδακή Τράπεζα).

Το Ομοσπονδιακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, (η ιδιωτική εταιρεία FED η οποία κρυμένη πίσω απο τον τίτλο της ολοι νομίζουν κρατική), ξανα-δημιουργήθηκε με δόλεια άδεια από τον Πρόεδρο Woodrow Wilson το καλοκαίρι του 1913, με πρόφαση «να αντικαταστήσει και να ελέγχει την αναρχία των πολλών ιδιωτικών τραπεζών», (θεωρητικά), και «για να σταθεροποιήσει την κυκλοφορία τραπεζογραμματίων».

Το προηγούμενο «φεουδαλικό» τραπεζικό σύστημα, επέτρεπε στους τραπεζίτες να εκδίδουν δικά τους τραπεζογραμμάτια και να ελέγχουν τις τοπικές κοινότητες.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση δεν έκανε δηλαδή σχεδόν ποτέ (εκτός από την περίοδο του προέδρου Λινκολτ 1809 – 1865) αυτό που είχε υποχρέωση να κάνει.

 Να εκδίδει μόνη της τα εν κυκλοφορία τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) ανάλογα με τις ανάγκες του λαού και του κράτους της αντί να τα δανείζεται από τους ιδιώτες που τα τυπώνουν και αυτοαποκαλούνται διεθνείς τραπεζίτες.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (εν έτη 1927)…

ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚτΕ), ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

(για να καταλάβετε ποιοι και πως κυβερνούν την Ελλάδα)

Έτσι, από το απόλυτο δημιουργημένο χάος, το σύστημα πέρασε από την «δικτατορία των πολλών τραπεζιτών», στην απόλυτη δικτατορία των λίγων. (Ρότσιλντ –Ροκφέλερ κ.α.)

Ο βουλευτής Charles Α. Lindberg, (πατέρας του διάσημου πιλότου τυχερού Λύντι), κατάλαβε το στημένο κόλπο της υπερχρέωσης και χειραγώγησης της χώρας του, (πίσω από το “Ομοσπονδιακό” όνομα του δανειστή που σε δανείζει και μάλιστα έντοκα αυτό που στην πραγματικότητα σου ανήκει δωρεάν), αντέδρασε στις προτάσεις του Woodrow Wilson και σε δημόσια ομιλία του ,στις 20 Ιανουαρίου 1915, είχε πει:

«Το σύστημα είναι Καθαρά ιδιωτικό, και αποβλέπει σε έναν μόνο σκοπό, την μεγιστοποίηση των πιθανών κερδών από τη χρήση των χρημάτων άλλων ανθρώπων, προς όφελος των μετόχων και εκείνων που συνδέονται με αυτούς».

Η καρδιά του συστήματος του Wilson ήταν και είναι η ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης, Federal Reserve Bank of New York, οποία κατέχει το 53% της ομοσπονδιακής τράπεζας, και γύρω από αυτήν λειτουργούν 12 ακόμα περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες.

Η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής τράπεζας, δηλαδή των ιδιωτών και όχι της κυβέρνησης.

Αυτή η πρακτική -εκτός από εξω κάθε λογικής- βρίσκεται και σε αντίφαση με το αμερικανικό σύνταγμα που εκχωρεί αυτή την αρμοδιότητα στο ομοσπονδιακό Κογκρέσο.

Η Βουλή των αντιπροσώπων μάλιστα και η Γερουσία προσπάθησαν το 1936 να ανακτήσουν αυτό το δικαίωμα χωρίς επιτυχία.

Όταν άρχισαν οι ακροάσεις η επιτροπή του Κογκρέσου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Κογκρέσο θεωρεί η μόνιμη ευημερία των ανθρώπων και η προστασία της οικονομικής ζωής του έθνους εξαρτώνται από την καθιέρωση ενός νομισματικού συστήματος που θα βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο του, το οποίο θα υποστηρίζει τα συμφέροντα των αγροτών, των εργαζομένων, της βιομηχανίας, και του εμπορίου, και που θα εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση, εμπόριο, σταθερή μέση αγοραστική δύναμη, και θα αποφύγει την υπερβολική επέκταση ή την καταστρεπτική περικοπή των πιστώσεων».

Ο καθηγητής Allen B. Brown, στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, είχε υποστηρίξει -όπως είναι λογικό και όπως είχε κάνει σωτήρια για την χώρα του ο δολοφονημένος πρόεδρος Λινκολτ αρκετά χρόνια πριν- την εκτύπωση από το κράτος του εθνικού νομίσματος αντί για τον έντοκο μάλιστα δανεισμό του, για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι ο αμερικανικός λαός πληρώνει με ιδρώτα και αίμα τους τόκους και κεφάλαια δανειζόμενος τα χρήματα που του ανήκουν.

(Δηλαδή από όταν γεννιέται ένα παιδί χρωστάει στους ιδιώτες τραπεζίτες που τυπώνουν “γεννούν” αντίστοιχα το απαραίτητο χρήμα και μάλιστα έντοκα.

Και ακόμα χειρότερα κατά την κρίση τους το αποσύρουν από την αγορά στραγγαλίζοντας την μεθοδευμένα).

Οι τράπεζες είχε πει ο καθηγητής δεν δανείζονται από το κράτος το δημόσιο χρήμα όπως θα όφειλαν, αλλά εκδίδουν εκ του μηδενός παράνομα χρήματα τα οποία στην συνέχεια δανείζουν και μάλιστα έντοκα.

 Για κάθε δολάριο που οι τραπεζίτες -αντί του κράτους- τυπώνουν και βάζουν στο πιστωτικό σύστημα, δημιουργούν -επίσης χωρίς να τα έχουν και πάλι εκ του μηδενός δηλαδή- αλλά 10 πιστωτικά δολάρια, που τα θεωρούν επίσης δικά τους, απλά και μόνο επειδή αυτοί τα δημοιούργησαν -παρακάμπτοντας και το ίδιο το σύνταγμα που την λειτουργία αυτή αναθέτει στο κράτος-, αν και τα πιστωτικά δολάρια στηρίζονται στον ανθρώπινο ιδρώτα και την εργασία και στις παραγωγικές ιδέες που δεν είναι δικιές τους.

 (Δηλαδή τα διμοιουργημένα “τυπωμένα” που χορηγήθικαν από τους τραπεζίτες και μάλιστα έντοκα αυτά δολάρια πρέπει μετά να εξωφληθούν μαζί με τους τόκους τους από την σκληρή δουλειά του λαού).

Τα σχόλια Allen B. Brown ήταν ένα άμεσο ράπισμα στο Ομοσπονδιακό σύστημα που ήταν μόνο 23 ετών, τότε.

Δηλαδή μέσω ενός φαινομενικά πολύπλοκου αλλά στην πράξη απλού κόλπου: Δημιουργεί (τυπώνει) η ιδιωτική FED αρχικά χρήματα και αντί να τα δανείζεται τυπώνει και δανείζει (απλά διαβάστε τι γράφει επάνω ένα δολάριο για να καταλάβετε ποιος το δημιούργησε και σε ποιόν ανήκει).

 Τα οποία στην συνέχεια και αυτά τα αρχικά δημιουργημένα οι μετέπειτα τράπεζες που τα δανείζονται έχουν το δικαίωμα με την σειρά τους να δανείζουν δεκαπλάσια από αυτά που δανείζονται από την αρχική δημιουργό FED.

 Έτσι όλοι οι τραπεζίτες τρώνε και δεν μιλά κανείς.

Οι πολιτικοί και ο λαος δεν καταλαβαίνουν την πλεκτάνη που έχει στηθεί εναντίων τους και το άρρωστο σύστημα διαιωνίζεται, γιγαντόνωντας ενα χρέος που ποτέ δεν μπορεί να εξοφλήσει ο λαός όσο σκληρά και αν φορολογείται απο τον εισπράκτορα του χρέους την εκεί φοβερή και τρομερή ομοσπονδιακή εφορία IRS η οποία εισπράτει με την σειρά της πολαπλάσια (λόγο τόκων) τα δολάρια που τύπωσε και έδωσε η επίσης ομοσπονδιακή FED.

Και οι λίγοι ορθά και για το κοινό καλό σκεπτόμενοι που αντιστέκονται στο ν ανοίκει το κράτος στην Κεντρική του Τράπεζα και οχι η Κεντρική Τράπεζα στο κράτος, έχουν την τύχη που θα δούμε παρακάτω:

(Οπως είχε γίνει και κατά το παρελθόν με τον πρόγονο της FED) Το 1881 ο τότε αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Γκάρφιλντ έκανε σημαντική ομιλία οπου αποκαλύπτει τα προαναφερόμενα, ότι όταν δηλαδή η έκδοση του χρήματος είναι από λίγους ιδιώτες που δανείζουν το κράτος και τον λαό, ασκούν και πολιτική κατά την βούληση τους και δημιουργούν τις ανόδους και πτώσεις της οικονομίας κατά τα συμφέροντα τους, την φτώχεια και τον πλούτο όποτε και σε όποιους θέλουν, μην αφήνοντας την οικονομία να ορθοποδήσει και να εδραιώσει μια σταθερά ανοδική πορεία.

Μερικές εβδομάδες μετά (2-7-1881) ο πρόεδρος Γκάρφιλντ δολοφονείται

Το ίδιο επαναλύφθηκε αρκετά χρόνια μετά όπου το 1963, επι της εποχής πλέον της σημερινής FED, ο Πρόεδρος John Kennedy αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη πραγματική μεταρρύθμιση και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Να σταματήσει τον κατήφορο του δανεισμού του Αμερικάνικου κράτους των χρημάτων που διανέμονται και αναλογούν στους πολίτες, και να καταργήσει το Ομοσπονδιακό Τραπεζικό Σύστημα FED.  (όπως είχε κατορθώσει επιτυχώς ο πρόεδρος Jacksonτο 1835 με τον πρόγονο της FED)

Ετσι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή στην κυβέρνηση του, να αποκαταστήσει ξανά την συνταγματική τάξη για τον έλεγχο της εκδόσης του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο θα επέστρεφε ξανά στο κράτος όπου ανοίκει και μαζί ο έλεγχος και η διακυβέρνηση της χώρας, όπως είχε κάνει και κατά το παρελθόν ο πρόεδρος Λινκολντ.

Ο Πρόεδρος Kennedy ήταν νεκρός τρεις εβδομάδες αργότερα.

Όταν ο επόμενος Πρόεδρος Lyndon Johnson ανέλαβε τα καθήκοντά του, ακύρωσε αμέσως το διάταγμα Kennedy και οι Ρότσιλντ – Ροκφέλερ κέρδισαν έναν ακόμα πόλεμο κατά της αμερικάνικης ελευθερίας και της ανθρωπότητας ολόκληρης.

Και όλα αυτά δηλαδή στην χώρα που διαφημίζει την ελευθερία της αλλά κρύβει επιμελώς οτι η ελευθερία αυτή βρίσκεται κάτω από την σκλαβιά των τραπεζιτών της.

Περισσότερο από το 50% των μετοχών της Federal Reserve Bank ανήκαν στις μεγάλες τράπεζες της νέας Υόρκης, η National City Bank του Ροκφέλερ, η National Bank of Commerce, η First National Bank, η Chase National Bank, και η Marine National Bank.

;Otan h National City Bank toy Rokf;eler sygxvneyuhke me thn J.P. Morgan – First National Bank to 1955, o ;omilow Rokf;eler el;egxe to 22% tvn metox;vn thw Federal Reserve Bank of New York.

Οι βασικοί μέτοχοι της Federal Reserve Bank είναι:

Οι Τράπεζες Rothchild του Λονδίνου και του Βερολίνου.

Οι ναυαρχίδες του συστήματος.
Ο πατριάρχης το συστήματος βαρόνος M. A. Rothschild είχε πει: «Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους».

Η επενδυτική Τράπεζα των αδελφών Lazard του Παρισιού, (Lazard Brothers Bank ) που ανήκει στο σύστημα Rothchild. Ιδρύθηκε το 1848, και μέχρι το 2005 ήταν ιδιωτική εταιρεία.
Οι Τράπεζες Warburg Bank του Αμβούργου και του Άμστερνταμ, που και αυτές ανήκουν στο σύστημα Rothchild.
Οι τραπεζιτική δραστηριότητα της εβραϊκής οικογένειας Warburg ξεκίνησε με την ίδρυση της M.M. Warburg & Company, το 1798 . Οι αδελφοι Max και Sidney Warburg, ήταν οικονομικοί υποστηρικτές του Χίτλερ από το 1929.

Από το ημερολόγιο του Αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο William Dodd, γνωρίζουμε ότι συναντήθηκαν το 1933 με τον καγκελάριο πια Χίτλερ και έκλεισαν «δουλειές» ο Henry Mann της National City Bank ,ο Winthrop W. Aldrich της Chase. Bank και ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του Rockefeller, Ivy Lee. (Ακούσατε ποτέ την Wall Street να καταγγέλλει το «Ολοκαύτωμα» των ομοθρήσκων και ομοεθνών τους, και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως;).

 Ο Paul Moritz Warburg, που διορίστηκε από τον πρόεδρο Wilson στο πρώτο συμβούλιο της ομοσπονδιακής τράπεζας ,(1913-1918), εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1902 και μπήκε συνεταίρος στην Kuhn, Loeb & Company όπου εργαζόταν σαν στέλεχος ο κουνιάδος της γυναίκας του, ο Jacob Schiff, ο οποίος αργότερα χρηματοδότησε με 20 εκατ. δολ, τον Τρότσκι, για να φέρει εις πέρας την επανάσταση των μπολσεβίκων.

Ο Paul Moritz Warburg ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ανάγκης δημιουργίας της Federal Reserve.

Ο Paul Moritz Warburg τοποθετήθηκε διευθυντής στο πρώτο συμβούλιο του περίφημου Council on Foreign Relations κατά την ίδρυση του,το 1921.

Η «Israel Moses Seif Bank» της Ιταλίας
Η Lehman Brothers Bank της Νέας Υόρκης, του συστήματος Ρότσιλντ (που χρεοκόπησε).
Ο Henry Lehman, Εβραίος μετανάστης από τη Γερμανία εγκαταστάθηκε στο Montgomery της Alabama το 1844 και άνοιξε ένα μπακαλικάκι. Έξι χρόνια μετά ήρθαν κοντά του τα αδέλφια Emanuel και Mayer και έτσι δημιουργήθηκαν οι Lehman Brothers που ασχολήθηκαν με το βαμβάκι.

 Το 1858 ανοιξαν υποκατάστημα στη νέα Υόρκη, τους γνώρισαν οι Ρότσιλντ που προστάτευαν όλους τους Γερμανοεβραίους, και τους έκαναν τραπεζίτες. .

Η «Kuhn-Loeb bank» της Νέας Υόρκης
Η « New York Chase Manhattan Bank» των Ροκφέλερ , που ελέγχει τις άλλες 11 περιφερειακές ομοσπονδιακές τράπεζες.
Η «Goldman-Sachs» της Νέας Υόρκης.
Λίγοι Εβραίοι Τραπεζίτες, οι Lehman, Goldman, Sachs, Kuhn, Loeb, Rockefeller, Max, Sidney και Paul Warburg, Jacob Schiff, Henry Mann, Rothchild είναι αυτοί που σπέρνουν την καταστροφή , τον όλεθρο και τον πόλεμο, που ρουφάνε καθημερινά το αίμα των ανθρώπων για τους τόκους.

 Είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον Τζον Κένεντι.

Αυτοί προκάλεσαν, την κρίση που θα πληρώσουμε όλοι μας.

Η μόνη λύση είναι εκείνη που προσπάθησε να επιβάλει ο πρόεδρος Κένεντι.

Το εκδοτικό προνόμιο στο κράτος.

 Έκδοση νομίσματος, με κανόνες, και όχι δανεισμός για την κάλυψη του δημοσίου ελλείμματος.

Τέρμα στην ασυδοσία των τραπεζιτών.

Ο έλεγχος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, πρέπει να περάσει στα κοινοβούλια.

Τέρμα το « ποίημα» η για την δήθεν ανεξαρτησία της. Θυγατρική του συστήματος Ρότσιλντ –Ροκφέλερ είναι.

Και επιπλέον κρυμένοι πίσω απο το παραπλανιτικό τους όνομα, εβαλαν την εταιρεία τους στο απορόβλητο, και ετσι αυτοί που απομιζούν μια τεράστια ενωση πολιτιών όπως τις ΗΠΑ φορολογούν και δεν φορολογούνται.

Οι φόροι βλέπεις ειναι για μας τα κορίδα, για να εισπράτει το κράτος χρήματα για τους ξένους δανειστές μας και απο πάνω να είμαστε ακόμα πιο χρεωμένοι, οσο δυσβάστακτοι και αν είναι αυτοί οι φόροι.

Δημιουργούν ουσιαστικά χρήμα τυπώνοντας χαρτιά (χαρτονομίσματα, ομόλογα, κ.τ.λ.) τα οποία δανείζουν το κράτος και τον πολίτη φορτώνοντας τον με χρέος και υποχρέωση πληρωμής τόκων εν τη γένεση του.

Με απλά λόγια σα να είναι ο τυπογράφος σου δανειστής σου με χρήματα το οποία τύπωσε ο ίδιος και εσύ απλά το κορόιδο που τα παίρνεις και μάλιστα έντοκα και τα νομιμοποιείς.

 Και έτσι με το απλό αυτό κόλπο βρίσκονται “αυτοί” πάντα από πάνω μια και το χρήμα που έπρεπε να δημιουργεί (τυπώνει) το κράτος -όπως οφείλει- για να καλύψει την ανάπτυξη και την αύξηση των γεννήσεων που δημιουργούν την ανάγκη για περισσότερο εν κυκλοφορία χρήμα, το δανείζετε ουσιαστικά από τον τυπογράφο που προαναφέραμε.

(Το ίδιο κόλπο έκαναν και σε άλλα κράτη και όποιοι πολιτικοί αρνήθηκαν τον έλεγχο του χρήματος -και κατ επέκταση του κράτους τους, τιμωρήθηκαν και εκτελέσθηκαν σαν προδότες η εχθροί του λαού)

Οι περισσότεροι αμερικανοί πρόεδροι που αγωνίστικάν ν αναλάβει πλέον η κυβέρνηση της Αμερικής -όπως οφείλει- την διαχείρηση του νομίσματος της, να το εκδίδει η ίδια ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ FED ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΗΜΟΙΟΥΡΓΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ, κρατώντας όμοιρους στις διαθέσεις της, ολες της κυβερνήσεις του κόσμου.

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ.!!!

Μέχρι τώρα δεν βρέθικαν ικανοί άνθρωποι να βάλουν στην θέση της αυτη τη λερναία ύδρα που εχει ρίζες και κεφαλή στα μεγαλύτερα κράτη, αφίνοντας να δουλεύουν ανενόχλητοι, επαλυθεύοντας ένα – ενα τα προτόκολα της παγκόσμιας διακυβέρνησης:

(Αποσπάσματα) Πρωτόκολλο Εικοστό Πρώτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος…

(Για να πάρουν κάποιοι προμήθειες δανείστηκαμε έντοκα χρήματα από αυτούς στους οποίους υποδουλωθήκαμε, αντί να τυπώσουν τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) και να αυτοδανειστούμε άτοκα)

Πρωτόκολλο Εικοστό Δεύτερο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό…

το ακόλουθο βίντεο τα λέει ολα: http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el#p/u/2/4BB1YohPjBM

Πρωτόκολλο Τρίτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού. http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el#p/u/3/HpqRhvHI9ZQ

Πρωτόκολλο Τέταρτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Ποιος θα μπορούσε να ανατρέψει μια αόρατη δύναμη;

Διότι τέτοια είναι η δική μας. Η εξωτερική επιφάνεια του Μασονισμού δε χρησιμεύει παρά στο να καλύπτει τους σκοπούς μας.

Το σχέδιο της ενέργειας της αόρατης αυτής δύναμης και επιπλέον ο τόπος της διαμονής της θα μένουν πάντοτε άγνωστα στο λαό.

Οι κοινωνίες αυτές θα έχουν μία απόλυτη απέχθεια προς την ανώτερη πολιτική και προς τη Θρησκεία.

Πρωτόκολλο Πέμπτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Οι δυνάμεις δε μπορούν να συνάψουν ούτε την πιο ασήμαντη συμφωνία χωρίς να παίρνουμε εμείς μέρος σ’ αυτή.

Θα κουράζουμε τόσο πολύ τους Χριστιανούς μ’ αυτή την ελευθερία, ώστε θα τους εξαναγκάζουμε να μας προσφέρουν μια διεθνή εξουσία, η διάταξη της οποίας θα είναι τέτοια, ώστε να κατορθώσει, χωρίς να τις συντρίψει, να περιλάβει τις δυνάμεις όλων των Κρατών του Κόσμου και να σχηματίσει την Υπέρτατη Κυβέρνηση.

Πρωτόκολλο Έκτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Η αριστοκρατία των Χριστιανών σαν πολιτική δύναμη εξαφανίσθηκε.

Δε χρειάζεται να την λάβουμε υπόψη.

Αλλά επειδή είναι ιδιοκτήτρια εδαφικών περιουσιών, και μπορεί ως εκ τούτου να μας βλάψει λόγω των ανεξάρτητων πόρων της, είναι απόλυτα αναγκαίο να αφαιρέσουμε την κατοχή των γαιών της.

το ακόλουθο βίντεο είναι τα λέει ολα: http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el#p/u/7/cOyxM2Z9U98

Πρωτόκολλο Έβδομο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Σ’ όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος.

 Το όφελος είναι διπλό.

Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της.

Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.

Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ’ αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η “μεγάλη δύναμη”, δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας.

Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας.

Πρωτόκολλο Ένατο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Θα κυβερνήσουμε με χέρι σταθερό, διότι έχουμε να κάνουμε με συντρίμμια ενός κόσμου άλλοτε ισχυρού, σήμερα όμως υποταγμένου σε μας.

Κρατούμε στα χέρια μας υπέρμετρες φιλοδοξίες, ένθερμες απληστίες, ανελέητες εκδικήσεις, μνησίκακες έχθρες.

Εμείς είμαστε εκείνοι από τους οποίους προέρχεται ο τρόμος, που έχει κυριεύσει το παν.

Έχουμε στην υπηρεσία μας ανθρώπους όλων των αρχών, όλων των δογμάτων. Επανορθωτές της μοναρχίας, δημαγωγούς, κοινωνιστές, επαναστάτες, και κάθε είδους ουτοπιστές.

 Έχουμε αναθέσει σε όλο τον κόσμο από μία εργασία: Καθένας τους υποσκάπτει τα τελευταία λείψανα της εξουσίας, προσπαθεί να ανατρέψει οτιδήποτε μένει ακόμη όρθιο.

Ο λαός άρχισε να κραυγάζει ότι είναι αναγκαίο να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα με διεθνή συνεννόηση.

Ο λαός άρχισε να κραυγάζει ότι είναι αναγκαίο να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα με διεθνή συνεννόηση.

Η διαίρεση του λαού σε κόμματα τους έχει φέρει όλους στην διάθεσή μας, διότι, για να υποστηρίξει κάποιος μια πάλη συναγωνισμού, χρειάζεται χρήμα, και το χρήμα βρίσκεται ολόκληρο στα χέρια μας.

Πρωτόκολλο Δέκατο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Επαναλαμβάνω σήμερα ό,τι ήδη είπα, και παρακαλώ να το θυμηθείτε, ότι δηλαδή ασφαλώς οι Κυβερνήσεις και οι λαοί δε βλέπουν παρά μόνο την εξωτερική επιφάνεια των πραγμάτων.

Και πως θα μπορούσαν να διερευνήσουν την εσωτερική σημασία τους, αφού οι αντιπρόσωποί τους δε σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να διασκεδάζουν;

Πρωτόκολλο Δωδέκατο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Απέναντι στον Τύπο θα ενεργούμε με τον εξής τρόπο.

 Ποιο ρόλο παίζει τώρα ο Τύπος;

 Χρησιμεύει για να αναφλέγει τα πάθη ή να συντηρεί τους εγωισμούς των κομμάτων. Είναι μάταιος, άδικος, ψεύτης και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καθόλου σε τι χρησιμεύει.

 Θα του φορέσουμε σαμάρι και θα του βάλουμε γερά χαλινάρια…

Αν βρεθούν πρόσωπα που θα θέλουν να γράψουν εναντίον μας, δε θα βρεθεί κανείς για να εκτυπώσει τα γραπτά τους.

Πρωτόκολλο Δέκατο Τρίτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Ο Τύπος άλλωστε θα τραβάει αμέσως την προσοχή πάνω σε νέα ζητήματα (έχουμε, όπως γνωρίζετε, συνηθίσει τους ανθρώπους να ζητούν πάντοτε το νέο).

Χάνοντας λίγο-λίγο τη συνήθεια να σκέπτονται με δική τους πρωτοβουλία, θα καταλήξουν να μιλάνε για συνταύτιση των ιδεών μας, διότι θα είμαστε οι μόνοι που θα προτείνουμε νέες κατευθύνσεις της σκέψης μέσω τέτοιων προσώπων, που να μη θεωρούνται συνεργάτες μας.

Ο ρόλος των Φιλελεύθερων ουτοπιστών θα λήξει οριστικά όταν το πολίτευμά μας θα αναγνωριστεί.

Μέχρι τότε θα μας προσφέρουν καλές υπηρεσίες, γιατί υποτάξαμε αυτούς τους βλακοχριστιανούς με πλήρη επιτυχία με τη λέξη “πρόοδος” και δεν υπάρχει ούτε ένας μεταξύ τους, ο οποίος να βλέπει ότι κάτω απ’ αυτή τη λέξη κρύβεται πλάνη σε όλες τις περιπτώσεις που δεν πρόκειται για υλικές εφευρέσεις, αφού η αλήθεια είναι μία και μόνη και δε μπορεί να έχει πρόοδο.

Πρωτόκολλο Δέκατο Πέμπτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Κάθε νέα δημιουργία οποιασδήποτε μυστικής οργάνωσης θα τιμωρείται επίσης με θάνατο.

Με τον ίδιο τρόπο θα μεταχειρισθούμε και τους Χριστιανούς Μασόνους που γνωρίζουν περισσότερα απ’ όσα πρέπει.

Όσοι συμμετέχουν στις μυστικές οργανώσεις είναι συνήθως φιλόδοξοι τυχοδιώκτες και γενικά άνθρωποι ως επί το πλείστον κενοί, με τους οποίους δε θα δυσκολευτούμε να συνεννοηθούμε για την εκπλήρωση των σκοπών μας.

Ο θάνατος είναι το αναπόφευκτο τέλος καθενός.

 Είναι προτιμότερο να επισπεύδουμε το τέλος εκείνων, οι οποίοι βάζουν εμπόδια στο έργο μας, παρά το τέλος το δικό μας, που δημιουργήσαμε αυτό το έργο.

Πρωτόκολλο Δέκατο Έκτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Η κακή γνώση που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για τα πολιτικά ζητήματα δημιουργεί ουτοπιστές και κακούς πολίτες.

Μπορείτε και μόνοι σας να καταλάβετε σε ποια κατάσταση έφερε τους Χριστιανούς η γενική μόρφωσή τους.

Το σύστημα της κατάπνιξης της σκέψης μπήκε ήδη σε εφαρμογή με τη μέθοδο που ονομάστηκε “διδασκαλία με εικόνες” και που θα μεταβάλλει τους Χριστιανούς σε υπάκουα ζώα που δε θα σκέπτονται και θ’ αναμένουν την παράσταση των πραγμάτων με εικόνες, για να τ’ αντιληφθούν…

Πρωτόκολλο Δέκατο Όγδοο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Θα εξαναγκάσουμε τις Κυβερνήσεις ν’ αναγνωρίσουν την αδυναμία τους με τα φανερά μέτρα ασφαλείας που θα παίρνουν, και με τον τρόπο αυτό θα καταστρέφουμε το γόητρο της εξουσίας.

Πρωτόκολλο Δέκατο Ένατο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Οι επαναστάσεις δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστούν αλλιώς εκτός από γάβγισμα μικρού σκυλιού εναντίον ενός ελέφαντα.

Για μια καλά διοργανωμένη Κυβέρνηση, όχι από άποψη αστυνομικής, αλλά κοινωνικής οργάνωσης, το μικρό σκυλί γαβγίζει εναντίον του ελέφαντα, γιατί αγνοεί την ξεχωριστή του θέση και αξία. Αρκεί κάποιος να αποδείξει μ’ ένα καλό παράδειγμα την αξία της μιας ή της άλλης, για να πάψουν τα σκυλάκια να γαβγίζουν και να συνηθίσουν να κουνάνε την ουρά τους μόλις εμφανίζεται ο ελέφαντας.

Για να αφαιρέσουμε το γόητρο της ανδρείας από το πολιτικό έγκλημα, θα τους καθίζουμε στο εδώλιο των κατηγορουμένων δίπλα με τους κλέφτες, τους δολοφόνους και τους κάθε λογής φτηνούς και ταπεινούς εγκληματίες.

Τότε η κοινή γνώμη θα συγχύσει στη σκέψη της αυτή την κατηγορία των εγκληματιών με τον εξευτελισμό των άλλων και θα τους αντιμετωπίσει με την ίδια περιφρόνηση.

Είμαστε διατεθειμένοι (και ελπίζω ότι το έχουμε κατορθώσει) να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να καταπολεμήσουν τις επαναστάσεις μ’ αυτό τον τρόπο.

Γι’ αυτό το σκοπό, μέσω του τύπου, των λόγων μας που δημοσιεύονται και των ωραίων εγχειριδίων της ιστορίας έχουμε διαφημίσει το μαρτύριο που προτίμησαν δήθεν οι επαναστάτες για το κοινό καλό.

Αυτή η διαφήμιση αύξησε τις τάξεις των φιλελευθέρων και έριξε χιλιάδες Χριστιανούς στις τάξεις του κοπαδιού μας.

Πρωτόκολλο Εικοστό – Έλληνες αφυπνισθείτε

Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.

Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν’ αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.

Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν’ απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων.

Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου.

Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.

Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών!

Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν!

Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

Πρωτόκολλο Εικοστό Πρώτο – Έλληνες αφυπνισθείτε

Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνητών, για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα, δανείζοντας στις κυβερνήσεις των Χριστιανών χρήμα που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο Κράτος.

Πρωτόκολλο Εικοστό Δεύτερο- Έλληνες αφυπνισθείτε

Έχουμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη δύναμη της σημερινής εποχής, το χρυσό.

κ.α.

Το πλήρες κείμενο για τις οδηγίες της παγκόσμιας διακυβέρνησης από τους εβραίους.

Σ αυτό το άρθρο θα βρείτε πολύ σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία για τα προαναφερόμενα:

Αμερικάνικες τράπεζες:

Ολα οσα δεν ξέρεις

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΦΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;;; MIA ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΜΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ …

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΔΟΛΟ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ, ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΜΟΧΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ, ΛΟΓΟ ΤΟΚΩΝ,

ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ,

ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ…

ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ

(ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΣΠΙΤΙΑ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ Κ.Α.)…

ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ “ΧΡΗΜΑΤΑ” ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ

ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,

ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΕΗ.

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί πως γίνεται

το κόλπο αυτό εδώ και πολλά χρόνια

στις περισσότερες χώρες του κόσμου

με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης

την οποία οι ίδιες οι τράπεζες δημιουργούν

ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΜΜΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

κάτω από τις ίδιες πάντα δικαιολογίες.

Δείτε το βίντεο στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=cOyxM2Z9U98

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει, πρώτα από όλα πρέπει να χωρίσουμε τις τράπεζες σε δυο κατηγορίες.

Από την μια είναι οι τράπεζες που βρίσκονται στο παρασκήνιο και κρύβονται πίσω από εθνικά ονόματα π.χ. Κεντρική τράπεζα Ελλάδος (ΚτΕ), Ομοσπονιδακή τράπεζα Αμερικής (FED), Κεντρική τράπεζα Αγγλίας (BoE), Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κτλ, για να παραπλανήσουν τον κόσμο ότι είναι δημόσιες και να νομίζει ο κάθε “νανουρισμένος” από τα ΜΜΕ, και την δικτατορική ψευτοδημοκρατία, ότι λειτουργούν για το κοινό συμφέρον, ενώ στην πράξη είναι ιδιωτικές και λειτουργούν για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, από την σύσταση τους εδώ και περίπου 200 χρόνια.

Αυτές έχουν αποσπάσει το καταστροφικό αποκλειστικό προνόμιο από κυβερνήσεις του παρελθόντος -την οποία κομπίνα συνεχίζουν οι σημερινές κυβερνήσεις- από την μια να τυπώνουν σε λευκά χαρτιά, χωρίς κανένα αντίκρισμα σε δικά τους περιουσιακά στοιχεία και μάλιστα μονοπωλιακά και αποκλειστικά, τα χρήματα που κυκλοφορούν στην χώρα (αν δηλαδή κάνετε και εσείς το ίδιο θα φυλακιστείτε ενώ δεν διαφέρετε σε τίποτα από αυτούς) και από την άλλη να ελέγχουν τις τράπεζες που γνωρίζει ο κόσμος και να θεσμοθετούν τους όρους λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και μέσω αυτών των δυο μηχανισμών να ελέγχουν την οικονομία της χώρας αντίστοιχα.

Πράγμα που δίνει με την σειρά του τον έλεγχο στις επιχειρήσεις (ποιες θέλουν να κλείσουν και ποιες να επιβιώσουν), στο εμπόριο και στους δείκτες (τιμάριθμο, πληθωρισμό, χρηματιστήρια, ισοτιμίες νομισμάτων κ.τ.λ.), ουσιαστικά στην ζωή των πολιτών και σε κάθε τους δραστηριότητα…

Αυτές οι επονομαζόμενες συνήθως “κεντρικές τράπεζες” τυπώνουν χαρτιά τα οποία ονομάζουν χρήματα, ομόλογα κ.τ.λ. και με αυτά δανείζουν επίσης τις κυβερνήσεις (δανείζονται δηλαδή από αυτές οι κυβερνήσεις τα χρήματα που όφειλαν να τυπώνουν ίδιες οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους με αποτέλεσμα να είναι καταχρεωμένες σ αυτές και ασφαλώς εκεί που δανείζεσαι υποδουλώνεσαι και από εκεί τελικά κυβερνιέσαι)

Από την άλλη είναι οι τράπεζες τις οποίες γνωρίζει ο κόσμος οι οποίες επίσης δανείζονται αλλά και ελέγχονται από τις παραπάνω κεντρικές τράπεζες και με τον ίδιο τρόπο υποδουλώνονται στις επιθυμίες των προαναφερόμενων κεντρικών τραπεζών όπως οι κυβερνήσεις που προαναφέρθηκε.

Τα χρήματα λοιπόν που δανείζεστε από τις τράπεζες που γνωρίζετε ανήκουν -όπως θα διαβάσετε αν προσέξετε καλά τι γράφουν επάνω- στις πρώτες τράπεζες που προαναφέρθηκαν.

Τι λοιπόν να το κάνουν αυτές αν τους γυρίζατε πίσω τα χρήματα που σας δάνεισαν μέσω των τραπεζών που γνωρίζετε;;;

Αφού είναι λευκά χαρτάκια τυπωμένα με την φίρμα τους;;;

ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ –ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ- ΕΝΤΟΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ.

ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΕΝΤΟΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΧΑΡΤΙΑ» ΠΩΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΠΩΣΕΙ;

Αυτή την απλή μαθηματική σκέψη δεν έκαναν τον κόπο να την συλλάβουν τόσα δισεκατομμύρια μυαλά στον κόσμο (και οποίοι την συνέλαβαν και προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον κόσμο και να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους.

ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.

(Βλέπε: Δολοφονίες προέδρων)

Δεν θέλουν χρήματα… αφού είναι οι μόνες που έχουν την άδεια να τυπώνουν όσα θέλουν και χαρτί υπάρχει άφθονο…την περιουσία σας θέλουν (δηλαδή ότι δημιουργήσατε με τα “χαρτιά” που σας δάνεισαν) και τον έλεγχο στην καθημερινή σας ζωή, την υγεία σας  και γενικά κάθε σας δραστηριότητα…

(βλέπε προσεκτικά: πρωτόκολλα της Σιών)

“Χρήματα” λοιπόν τυπώνουν όσα θέλουν, όπως θα δούμε παρακάτω, ο μηχανισμός αυτός που έχουν καθιερώσει με τον δανεισμό και τους κύκλους της οικονομίας με φούσκες, υφέσεις και πολέμους -όπως βλέπουμε στα σχετικά βίντεο παρακάτω- τους έδωσε τον έλεγχο αρχικά των μεγάλων χωρών όπως Αγγλία και Γαλλία και στην συνέχεια Αμερική, Αφρική, Ευρώπη κ.τ.λ.

(βλέπε όλα τα σχετικά μικρά βίντεο με τα στοιχεία εδώ)

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΠΙΛΙΣΑΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ- ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΦΟΥΣΚΕΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣΕΙΣ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΥΜΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

 ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Γιατί οι τράπεζες δεν θέλουν να εξωφλούνται τα δάνεια;

Τα ακόλουθα βίντεο είναι πολύ κατατοπιστικά δείτε τα προσεκτικά.

Ουσιαστικά το μάζεμα του κυκλοφορούν χρήματος, που πρίν έριχναν απερίσκεπτα οι τράπεζες στην αγορά, όπως θα δείτε στα ακόλουθα βίντεο, γίνεται κατ επανάληψη εδώ και πολλά χρόνια και είναι η βασική μεθόδευση κάθε οικονομικής κρίσης.

1)

Τράπεζες: Πως μεθοδεύουν τις οικονομικές κρίσεις και που αποσκοπούν

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el&hl=el#p/a/u/0/cOyxM2Z9U98

2)

FED: ευθύνες για τις παγκόσμιες κρίσεις

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/1/HpqRhvHI9ZQ

3)

FED: Ιδιωτική τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/3/fAPyVcJ_qCk

Δεν γίνεται σήμερα ακριβώς το ίδιο με αυτά που είδατε να επαναλαμβάνονται το 1894, 1929, στα παραπάνω βίντεο; και μάλιστα με στοιχεία και οχι υποθέσεις η θεωρίες συνομοσίας οπως θέλουν τα αποκαλούν αυτοί που θέλουν να τα υποβιβάζουν και να τα θάβουν…

Ετσι και στις μέρες μας, ολοι ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα όπου οι τράπεζες πλημμυρήσανε την αγορά με χρήμα, για άσκοπη κατανάλωση, φουσκώνοντας παράλληλα τις τιμές σε δυσθεώρητα ύψη και τώρα το μαζεύουν ρίχνοντας την αγορά σε βαθιά ύφεση.

Με τις όποιες δικαιολογίες την μεθόδευση αυτή που περιγράφεται στα βίντεο την βοηθά πάντα το κράτος, που αν παρακολουθίσετε προσεκτικά ολα τα μέτρα που πέρνονται, τελικά εχουν σαν αποτέλεσμα αυτό που περιγράφεται στα βιντεο αυτά, δηλαδή το μάζεμα του χρήματος που κυκλοφορεί. (αύξηση φόρων, για να πληρώνει τους τραπεζίτες δανειστές του -που σημειωτέων όλα δείχνουν ότι δημιούργησαν και αυτή την οικονομική κρίση- και περικοπή των μισθών, άρα και τα χρήματα που κυκλοφορούν στην αγορά και θα μπορούσαν να κινήσουν το εμπόριο και την παραγωγή, στραγγαλίζοντας έτσι μαζικά όλες τις επιχειρήσεις).

 Όλα μοιάζουν με μια καλοστημένη παγίδα στον Έλληνα πολίτη ο οποίος οδηγείται σ αυτό το συμπέρασμα αν συνυπολογίσει το πόσο προσεκτικά αποφεύγουν να κάνουν πράξη οποιεσδήποτε εξαγγελίες τους περι ανάπτυξης.

Με απλά λόγια, το να με φορολογείς όταν εργάζομαι είναι θεμιτό, αλλά όταν με φορολογείς για να μου κλείσεις την επιχείρηση, το σπίτι, την οικογένεια είναι το λιγότερο εγκληματικό.

Και αυτά που συμβαίνουν σήμερα όπως φαίνεται καθαρά από τα παραπάνω βίντεο συμβαίνουν κατ εξακολούθηση και τα καταστροφικά αποτελέσματα για τους πολίτες είναι γνωστά σ αυτούς που χαράζουν την πολιτική και παίρνουν τις αποφάσεις.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Τα χαμηλά επιτόκια 3 & 4% που του διαφημίζανε μαζί με όλη την ειδεισιογραφία του προηγούμενου διαστήματος ήταν μέρος του στημένου κόλπου για να πέσουν οι Έλληνες στην παγίδα και να δανειστούν για ν αγοράσουν αυτά που αύριο ίσως χάσουν στον πλειστηριασμό.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ Τ ΑΚΙΝΗΤΑ…!

Τα τότε δημοσιεύματα των ξένων «οικων» περί σταθερότητας και ανάπτυξης δεν καλλιεργήσανε την άποψη στον Έλληνα πολίτη που τώρα του ρίχνουν και την ευθύνη ότι φταίει αυτός που έφαγε το δόλωμα.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΚτΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ και ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ -ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ-.

Το αποτέλεσμα της μεθόδευσης αυτής, πάντα είναι το ίδιο.

Λιγοστεύει το κυκλοφορούν χρήμα στην αγορά, αυτή πέφτει σε βαθιά ύφεση, δεν υπάρχει χρήμα να καλύψουν οι άνθρωποι τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να περνάνε τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων και των πολιτών στις τράπεζες.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής και άλλων συντονισμένων μεθοδεύσεων, εξηγούνται στο παρακάτω βίντεο:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum&hl=el&hl=el&hl=el#p/u/0/cOyxM2Z9U98

Και τα γνωρίζουν οι κυβερνήσεις εδω και πολλά χρόνια, αλλά δεν έχουν την δύναμη ν αντιδράσουν.

Για τον πολύ απλό λόγο του ότι τα ΜΜΕ (τα μέσα ενημέρωσης) τα οποία είναι συνυπεύθυνα σ αυτούς τους οικονομικούς κύκλους ρίχνουν το φταίξιμο στους πολιτικούς και το κόλπο συνεχίζεται με την αλλαγή προσώπων, μια και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι πρωτίστως τα ΜΜΕ τον σπρώξανε να πέσει θύμα του οικονομικού κύκλου και τα ιδια ΜΜΕ θα τον οδηγήσουν στην άνοδο και την πτώση του επόμενου οικονομικού κύκλου .

http://www.youtube.com/user/kataggelies?feature=mhum#p/u/16/CNOLZM8bpFU

Οι ποσότητες του χρήματος που ρίχνουν στην αγορά, στην πραγματικότητα κοστίζει στην πραγματικότητα ελάχιστα, αφού όπως βλέπουμε καθαρά στα βίντεο το δημιοιοργούν από το τίποτα. π.χ. Εκδίδουν ομόλογα (δηλαδή χαρτιά μελλοντικής εκπλήρωσης, κάτι σαν επιταγές που γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς, τις οποίες στην συνέχεια ανανεώνουν με νεότερες επιταγές κ.τ.λ.).

Δημιουργούν έτσι χρήμα ζεστό το οποίο δανείζουν, ρίχνοντας το στην αγορά.

ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

Το χρήμα που κυκλοφορεί είναι δημόσια περιουσία και έπρεπε να μοιράζεται από το κράτος κατευθείαν στους πολίτες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και όχι να το δημιουργούν οι ιδιωτικές τράπεζες και να το αρμέγουν (επιτόκια) πριν καν αυτό βγει στην αγορά.

Έπρεπε δηλαδή να μοιράζεται από το κράτος άτοκα κατευθείαν στον κόσμο, μέσω διαφόρων ενισχύσεων, επιδοτήσεων, πληρωμών των αναγκών του  κ.τ.λ. να κάνει τον κύκλο τους στην αγορά (παράγοντας πλούτο και ανάπτυξη, δίνοντας δουλειές στον κόσμο) και να καταλήγει μέσω των φόρων ξανά στο κράτος, όπου θα το μοίραζε ξανά εκεί που πρέπει.

Αυτός είναι ο υγιείς κύκλος του χρήματος.

Έτσι γινόταν παλιά όταν οι κοινωνίες ευημερούσαν και υπήρχε ειρήνη και ανάπτυξη.

ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι εμείς είμαστε στην θέση της τράπεζας.

Αν πληρωνόμαστε τα δάνεια που χορηγήσαμε θα έπρεπε να πληρώσουμε φόρους. Μας αρέσει; Ασφαλώς όχι.

Σε κανένα δεν αρρέσει να πληρώνει φόρους πόσο μαλλον στις τράπεζες.

Αν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τις άλλες τράπεζες να προκαλέσουμε όλοι μαζί μια ύφεση στην αγορά με την έλλειψη χρήματος ώστε να μην μπορέσουν να μας πληρώσουν τα δάνεια οι δανειολήπτες γιατί δεν θα το κάναμε;

Στην περίπτωση αυτή θα αναγκάζονται να πουλάνε για ασήμαντα ποσά ότι αγοράσανε πανάκριβο πριν που είχαμε διοχετεύσει άφθονο χρήμα στην αγορά.

Μάλιστα τώρα θα πουλάνε και ενδεχομένως τα φιλέτα που σε άλλη περίπτωση δεν θα πουλάγανε ποτέ.

Κληρονομήσανε από πάππου προς πάππου οι οποίοι νομίζανε ότι εξασφαλίσανε τις επόμενες γενιές τους.

Αν τώρα το χρήμα που υπάρχει στην αγορά δεν φτάνει για να εξοφληθούν τα δάνεια που δώσαμε τι θα κάνουν.

Ασφαλώς δεν θα βρίσκουν χρήματα και έτσι θα κατασχέτουμε την περιουσία τους.

Αν τους δώσουμε χαρτιά να γράφουν επάνω ποσά ότι θέλουν θα δημιουργήσουμε πλασματικό χρήμα που δεν θα υπάρχει σε υπαρκτό για να πληρωθεί όταν θα λιγοστέψουμε να τους δίνουμε χαρτιά και χρήματα.

 Σ εκείνη την περίοδο του θερισμού που θα μαζεύουμε τους καρπούς μας, όταν θα δίνουν αυτοί χαρτιά λογικά κανείς δεν θα τα παίρνει.

Ωραία, να το κάνουμε και αυτό καλό μου φαίνεται.

Πώς να τα ονομάσουμε αυτά τα χαρτιά;

Εγώ λέω να τα ονομάσουμε γραμμάτια, επιταγές κ.τ.λ.

Πώς το είπες, δεν θα υπάρχει το χρήμα στην πραγματικότητα για να πληρωθούν οι επιταγές που κυκλοφορούν; Ωραία αυτό μας χρειάζεται.

 Ότι ώρα θα λιγοστεύουμε και τις επιταγές θα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα που περνάνε όταν έρθει η ώρα ένα – ένα από την σφαγή.

Αν μάλιστα μπορούσαμε να τους βάλουμε να φέρουν, τους φίλους και τους συγγενείς για να υπογράψουν και αυτοί σαν εγγυητές για τους αρχικούς δανειολήπτες θα το κάναμε;

Αν υπογράψουν και οι φίλοι τους σαν εγγυητές, όταν θα έχουμε προκαλέσει ασφυξία στην αγορά από την έλλειψη χρήματος τότε θα παίρνουμε και την περιουσία των τριτεγγυτών μόλις τελειώσουμε με τους αρχικούς δανειολήπτες.

Μας αρέσουν τα ακίνητα ειδικά όταν τα παίρνουμε σαν αντάλλαγμα ενός μόνο μέρους τους χρέους που φορτώσαμε τους δανειολήπτες.

Έτσι θα γράφουμε και ζημιές στα λογιστικά μας και δεν θα πληρώνουμε φόρους αλλά επιπλέον τις χρονιές που θα έρθουν και θα φέρουμε ξανά την αφθονία του χρήματος που θα βγάζουμε κέρδη θα τα μειώνουμε αποσβένοντας τις σημερινές ζημιές, έτσι θα έχουμε μειωμένη φορολογία ακόμα και στις εποχές που θα δείχνουμε κέρδη.

Αργότερα που θα ξαναδίνουμε άφθονο χρήμα θα τα πουλάμε -όσα δεν κρατήσουμε και θέλουμε να πουλήσουμε- σε πολύ ακριβότερες τιμές, η θα τα εκμεταλλευόμαστε εμείς.

Αν μπορούσαμε να ενοικιάσουμε τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις που κατασχέσαμε στους ιδιοκτήτες τους θα το κάναμε;

Αν μπορούσαμε να δώσουμε και σε φίλους που μας κάνανε διάφορες εξυπηρετήσεις και έχουμε υποχρέωση κάποια φθηνά ακίνητα, θα το κάναμε;

Αν μάλιστα μπορούσαμε να φροντίζαμε οι ανώτερες αρχές να μας αναγκάσουν να περιορίσουμε τα δάνεια και το κυκλοφορούν χρήμα γιατί να μην το κάναμε;

Να έχουμε και ένα ακόμα άλλοθι.

Αν μάλιστα μπορούσαμε να βάλουμε το κράτος να βάζει περισσότερους φόρους για να τραβήξει το χρήμα από την αγορά γιατί να μην το κάναμε;

(το χρήμα που κυκλοφορεί παράγει πλούτο και εμείς δεν θέλουμε να παράγεται πλούτος, άρα πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία του χρήματος.

 Όταν ο ψαράς τραβά τα δίχτυα του ταΐζει ταυτόχρονα και τα ψάρια;

 Ασφαλώς όχι).

Απλά χρειαζόμαστε μια δικαιολογία για το κράτος και είμαστε έτοιμοι.

Το κράτος θα πει ότι έχει αυξημένα χρέη, και πρέπει να συμμαζέψει τα οικονομικά του οπότε είμαστε έτοιμοι και από εκεί.

Ασφαλώς τα χρέη δεν τα δημοιούργησαν οι τωρινοί πολιτικοί αλλά οι προηγούμενοι.

Αν τώρα εμείς και οι συνεργάτες μας έχουμε δανείσει και το κράτος δεν θα ήταν ακόμα πιο εύκολά όλα τα παραπάνω;

(Το απόφθευγμα του Γ. Παπανδρέου που θα μήνει στην σύγχρονη ιστορία :

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Δηλαδή να τους κοροιδεύουμε και απο πάνω…)

Μόνο που το κράτος πρέπει να κακοδιαχειρίζεται τα χρήματα που του δίνουμε για να μην υπάρχει περίπτωση να επενδύονται δημιουργικά και να παράγουν πλούτο.

Αν τους τρέχαμε όλους από γραφείο σε γραφείο να ανταλλάζουν χαρτιά και να μην έχουν χρόνο να δουλέψουν δημιουργικά δεν θα ήταν καλύτερο.

 Ωραία ας ονομάσουμε αυτή την μέθοδο γραφειοκρατία.

Εμείς το συμφέρον μας είναι να μην τακτοποιηθεί ποτέ το κράτος και να μην συμμαζευτεί.

 Μόνο λόγια να λένε και πρόχειρα συμμαζέματα να κάνουν αυτό δεν θα μας συμφέρει;

Αν βάζανε μόνιμες βάσεις και τα πράγματα στην θέση τους θα μας συμφέρει;

Ασφαλώς όχι γιατί την επόμενη φορά θα θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο κόλπο και δεν θα μπορούμε.

Ωραία, τώρα αν μπορούσαμε να βάλουμε το κράτος να μας δίνει τα χρήματα που εισπράττει από φόρους από αυτούς τους ίδιους εμείς έχουμε στριμώξει οικονομικά γιατί δεν θα το κάναμε;

Αν μπορούσαμε να βάλουμε τώρα και το κράτος στο χρέος γιατί δεν θα το κάναμε;

Π.Χ. Να του δανείσουμε χρήματα τα οποία να σπαταλήσει σε διάφορες δαπάνες;

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 1915

(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ)

Από το λεπτό 1,39,11 εως 1,40,28 λέει για τις οικονομικές κρίσεις που προκαλούν αυτοί που ελέγχουν το χρήμα για ν παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές τεράστια περιουσιακά.

Επίσης θα βρείτε πολύ συμαντικά στοιχειά όπως ποιά ειναι η FED, ποιές είναι οι κεντρικές τράπεζες πολλών χωρών και για ποιων τα συμφέροντα δουλεύουν.

Αν τώρα πιστεύετε ότι χρειάζονται επειγόντως μόνιμες και με σεβασμό στον άνθρωπο λύσεις:

Έχουμε την γνώμη ότι όσο η αγορά θα στηρίζεται σε δανεικό χρήμα από ιδιώτες δεν πρόκειται να λείψουν αυτές οι καταστροφικές για την κοινωνία πρακτικές.

Στην αρχαία Ελλάδα που τα είχαν δει όλα αυτά, ήξεραν τι κάνανε όταν την διαχείριση του νομίσματος, την ισοτιμία των νομισμάτων, τις τράπεζες τις είχε το δημόσιο 100%.

Έτσι το κράτος έδινε όσα χρήματα χρειαζόντουσαν για την ανάπτυξη στον κόσμο για να κρατά μια μόνιμη ισορροπία στην αγορά και από την άλλη έβαζε φόρους σ αυτούς που καταφέρνανε να συγκεντρώνουν τον πλούτο ώστε να τα δίνει στους φτωχούς και να συνεχίζει ο κύκλος ομαλά και απρόσκοπτα.

Έκανε ωφέλημα έργα και δεν φρέναρε με την γραφειοκρατία τους πολίτες από τις δουλειές τους.

Απλά στην αρχαία Ελλάδα έβλεπαν αυτό που σήμερα δεν βλέπουμε γιατί κάποιοι μας ρίξανε στάχτη στα μάτια.

Έβλεπαν που οδηγούν όλα αυτά που κάνανε και τα εφαρμόζανε με ανθρωπιά.

Πως επαληθεύονται λοιπόν τα εβραικά προτόκολα (οδηγίες για την παγκόσμια διακυβέρνηση)

Πρωτόκολλο Έκτο

Η αριστοκρατία των Χριστιανών σαν πολιτική δύναμη εξαφανίσθηκε.

Δε χρειάζεται να την λάβουμε υπόψη.

Αλλά επειδή είναι ιδιοκτήτρια εδαφικών περιουσιών, και μπορεί ως εκ τούτου να μας βλάψει λόγω των ανεξάρτητων πόρων της, είναι απόλυτα αναγκαίο να αφαιρέσουμε την κατοχή των γαιών της.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΦΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;;;

MIA ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΜΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ …

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 200 ΕΤΩΝ…(ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΑΔΟΣ»)

“Η ΓΝΩΣΗ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Στο άρθρο 2 του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρονται αρμοδιότητες της: α. Χαράσει και ασκεί νομισματική πολιτική. β. Ασκεί την πολιτική συναλλαγματικής ισοτιμίας. γ. ΚΑΤΕΧΕΙ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας στα οποία περιλαμβάνονται τα σε ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ διαθέσιμα της Τράπεζας Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου. δ. Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων ε. …. στ. Εχει το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ της εκδόσεως τραπεζικών γραματείων τα οποία κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα σε όλη την Ελλάδα. ζ. Ενεργεί ως ταμείας και εντολοδόχος του Δημοσίου.Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΑΔΟΣ”: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ…

Στο άρθρο 3, αναφέρεται ότι το κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ.

Και τώρα η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας όπως και εγώ πρίν ψάξω το καταστατικό της, είσασταν σίγουροι ότι πρόκειται για οργανισμό του Δημοσίου, διότι θα ήταν απαράδεκτο να εμπιστευθούμε την έκδοση και έλεγχο του χρήματος στην χώρα μας σε ιδιώτη.

ΑΜ ΔΕ!

Στο τμήμα ΙΙ – άρθρο 8 αναφέρεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και ενώ δέν αναφέρει κανέναν περιορισμό όσον αφορά στο ποσοστό κατοχής ενός φυσικού προσώπου, αναφέρει ρητά ότι το Ελληνικό Δημόσιο

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ 35%, ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Σας θυμίζει τίποτε αυτό;

Και βέβαια κατόπιν τούτου, είναι φυσικό να δημιουργηθούν ερωτήματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού, αλλά ντρεπόμασταν να ρωτήσουμε:

Πώς είναι δυνατόν μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ να ΚΑΤΕΧΕΙ και να ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ τα διαθέσιμα της χώρας μας;
Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε τον έλεγχο όλων των υπολοίπων τραπεζών σε μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ;
Τί είδους νομικό πρόσωπο είναι η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα;
Τί είναι η Commission και ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τύποι στην Κομισιόν που βγαίνουν και λένε μαλακίες για την χώρα μας και μας σέρνουν στο ΔΝΤ; Ε;
Λοιπόν, όσον αφορά στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, τόσο το διοικητικό συμβούλιο, όσο και η εκτελεστική επιτροπή, αποτελούνται απο διοικητές κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών, άρα οι ίδιοι τύποι που διοικούν τις “Εθνικές” κεντρικές κρατικές τράπεζες που όπως είπαμε είναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ!

Τράπεζα της Ελλάδος:

Η σιωπή είναι χρυσός;

(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΑΔΟΣ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Στο μυαλό του καθενός είναι η Τράπεζα που εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, που φυλάσσει για 83 χρόνια τον ελληνικό χρυσό και καθορίζει την οικονομική πολιτική.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΡΑΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 85 ΧΡΟΝΙΑ), Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΙΣΗΣ!)

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ…

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΞΕΙ… ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ…

ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!)

ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΑΡΤΩΜΕΘΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΓΛΙΑΣ; ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ; ΜΟΡΓΚΑΝ;) ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ…

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΖΑ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΤΟΚΟΥΣ) ΣΕ ΣΤΥΛ ΜΑΦΙΑΣ. ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ;

“ΑΠΕΙΛΕΣ;

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ 100 – 200 ΧΡΟΝΙΑ.

 Μεχρι τωρα θα εχουν ρουφιξει εκατονταδες τρισεκατομυρια…

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ΤΡΑΠΕΖΑ “ΕΛΛΑΔΑΣ” ΧΟΡΗΓΗΣΕ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 1821

ΜΑΘΕ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ).

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 200 ΕΤΩΝ…

Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα….

Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδόσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό).

Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους.

Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς.

Προφανώς αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μαγάλα γράμματα:

“Το Κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του”.

Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (“FEDERAL RESERVE”)

Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται.

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (the Federal Reserve), είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.

Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ (FED), και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ.

Οι αργυραμοιβοί φροντιζουν κάθε φορά να δανείζουν σε κάθε κράτος τόσα χρήματα, ώστε να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος.

Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολλάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισσεκατομύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδόσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δυστυχώς όπως έχουμε πει, εδώ και πολλά χρόνια, οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες.

Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα….

Ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδόσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη “ζώνη του ισχυρού ευρώ” και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαίκή κεντρική τράπεζα).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών.

Αυτό δημιουργεί υποψίες υπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ;

Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων.

Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς.

 Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.

Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».

Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών.

Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.

ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ.

Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο.

Τόσο απλό που ο ανθρώπινος νους το απορρίπτει σαν απίθανο και αναζητά κάτι πιο πολύπλοκο στη θέση του. Εχει ως εξής:

Μέσω της Κεντρικής Τράπεζας, η ΕΚΤ υπο την καθοδήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, χαλαρώνει τα κριτήρια δανειοδότησης και στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία πληθωρισμού.

Οι τράπεζες αρχίζουν και βάζουν διαφημίσεις για δωρεάν πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια, δάνεια κατοικίας κ.λ.π. χωρίς αυστηρό έλεγχο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να παίρνουν δάνειο από την τράπεζα, να διοχετεύουν το χρήμα στην αγορά, με συνέπεια να υπάρχει ανάπτυξη, και δουλειές, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πληθωρισμό.

Αντίθετα, με αφορμή κάποιο θλιβερό γεγονός (συνήθως στην Αμερική – βλ Leeman Brothers) η Κεντρική Τράπεζα (πάλι υπο την καθοδήγηση και κηδεμονία της ΕΚΤ και της Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας) σκληραίνει τα κριτήρια δανειοδότησης, και οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και ότι χρειάζονται ρευστότητα σταματούν να δίνουν νέα δάνεια.

Οταν οι τράπεζες εισπράτουν κανονικά τις δόσεις από τα δάνεια που έχουν ήδη δώσει και δεν δίνουν νέα δάνεια, στην ουσία αφαιρούν χρήμα από την αγορά και έχουμε πια το φαινόμενο που ονομάζουμε ύφεση (κρίση).

Ναι είναι τόσο απλό. Αυτό που ονομάζουμε ύφεση και πληθωρισμός είναι 100% χειραγωγίσιμο.

Ολα τα υπόλοιπα περι μακροοικονομίας και τα συναφή, είναι ανοησίες που χρησιμοποιούνται απλώς για να καλύψουν αυτό το τόσο απλό κόλπο.

Το αποτέλεσμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το ίδιο με αυτό στην Αμερική, αφού για να λάβουν χρήματα οι χώρες μέλη, εκδίδουν κρατικά ομόλογα (χρέος), τα δίνουν στις Διεθνείς Χρηματαγορές (το σπίτι των αργυραμοβών) και παίρνουν τα χρήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

Η Leeman Brothers (όπως και η Goldman Sachs, h Morgan Stanley κ.λ.π.) ανήκει στους αργυραμοιβούς.

Οι αργυραμοιβοί βάζουν τα παπαγαλάκια να πούν ότι η Leeman Brothers έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Οι μέτοχοι τρέχουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην καταστραφούν.

Η τιμή της μετοχής πέφτει πλέον πραγματικά.

Εμφανίζεται ο απο μηχανής θεός Ομπάμα και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει η L.B. Χρεώνει τον Αμερικανικό λαό με π.χ. 100 δις δολλάρια, οι αργυραμοιβοί (μέσω της Leeman Brothers) παίρνουν στα χέρια τους περισσότερο χρέος από τον Αμερικανικό λαό, η Leeman Brothers σώζεται. ΟΥΑΟΥ!!!

Η Ευρώπη κοιτάζει “έντρομη” την Αμερική.

Τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν συνεχώς ότι θα έχουμε μεταφορά της κρίσης από την Αμερική στην Ευρώπη. Η ΕΚΤ δίνει οδηγίες.

Η Κεντρική Τράπεζα τις εφαρμόζει στις χώρες μέλη.

Οι τράπεζες σταματούν να δίνουν νέα δάνεια ενώ εισπράτουν τις δόσεις και τους τόκους για τα παλιά.

Το χρήμα λιγοστεύει στην αγορά, και η ύφεση αρχίζει…

Ειδικά στην περίπτωση μας, τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις των κερδοσκόπων:

Σκεφτείτε το λιγο και θα δείτε ότι έτσι είναι.

Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδόσουν τα χρήματα που χρειάζονται.

 Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να “δημιουργήσει” χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν “εγγύηση”) 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου.

Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.

Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί).

Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;

Διότι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο!

Το πράγμα λειτουργεί περίπου όπως στα τραπεζια πόκερ, όπου ο γκρουπιέρης παίρνει σαν προμήθεια ένα ποσοστό κέρδους από κάθε παίκτη κάθε φορά που χρήματα αλλάζουν χέρια.

Οι παίκτες μπορεί να κερδίζουν ή να χάνουν, ο γκρουπιέρης όμως κερδίζει συνεχώς.

ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Τα περισσότερα δάνεια είναι καλυμένα “εμπράγματα”, με υποθήκη δηλαδή το σπίτι σας, τη γη σας την επιχείρηση σας.

Το παραμύθι ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για σπίτια και γη, είναι μεγάλο ψέμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες δέχονται ΜΟΝΟ εμπράγματη εξασφάλιση και ο σκοπός τους είναι στην πραγματικότητα να σας πάρουν το σπίτι, τη γη, την επιχείρηση.

Οι τράπεζες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα χρωματιστά χαρτάκια ή επιταγές και υποσχέσεις. Χρήματα μπορούν να φτιάξουν ότι ώρα θελήσουν, με ψηφιακές εγγραφές στους υπολογιστές τους.

Ο πληθωρισμός και η ύφεση είναι η παλίροια και η άμπωτη όπου κάθε φορά που τραβιούνται τα νερά, κάποιος χάνει την επιχείρηση του, το σπίτι του, τα χωράφια του.

Τελικός σκοπός είναι να γίνουν οι τράπεζες οι μεγαλοτσιφλικάδες στους οποίους κάποια στιγμή θα ανήκει όλη η γη, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες υποδομές.

Το όλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που κερδίζει ο πιο δυνατός και έχει σαν τελικό σκοπό τη διανομκή της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αργυραμοιβούς.

 Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929.

Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο.

 Τότε θα προταθεί σαν μοναδική λύση η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Και έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα διστάσουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος και στη μέθη της εξουσίας.

Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τους θα είναι παγκόσμια δικτατορία.

ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Το διαδίκτυο σήμερα έχει μηδενίσει τις αποστάσεις και η πληροφορία μεταδίδεται αστραπιαία.

Το παιχνίδι αυτό κατάφεραν και το κράτησαν κρυφό για πάνω από 300 χρόνια με τις μασονικές στοές και τις μυστικές λέσχες.

Σήμερα όμως με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου και την ανταλλαγή πληροφοριών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα φοβερά τους σχέδια.

Ολες οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να διασταυρωθούν με λίγο ψάξιμο στο internet. Ψάξτε “Καταστατικό Κεντρικής Τράπεζας” στο google και θα κατεβάσετε το καταστατικό της Τράπεζας Ελλάδος σε PDF. Ψάξτε “European central bank memorandum” και θα βρείτε το καταστατικό της ΕΚΤ.

Ψάξτε “μετοχική σύνθεση τραπεζών” και προσπαθείστε να βρείτε τη μετοχική σύνθεση της Κεντρικής Τράπεζας. Δεν θα τη βρείτε.

 Θα βρείτε για όλες τις τράπεζες, εκτός από την Κεντρική.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

Φυσικά. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού.

Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Με μεγάλη ευκολία θα διαθέσουν δισεκατομύρια για αγορά αμυντικού εξοπλισμού, για ανούσια σχολικά βιβλία, για αγορά πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, για οτιδήποτε άχρηστο και ακριβό.

 Θα σπαταλήσουν με μανία το δημόσιο πλούτο και θα φέρουν τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης για ακόμα μεγαλύτερο δανεισμό.

Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Οι αργυραμοιβοί ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά.

Εχουν πράκτορες που δεν κάνουν άλλη εργασία παρα μόνο να προωθούν στα ΜΜΕ τις πληροφορίες που πρέπει, να ελέγχουν την εκλογή των αρχόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο φροντίζοντας να μην εκθέτουν σε κοινή θέα το διεφθαρμένο αυτό νομισματικό σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;

Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε έναν εχθρό τόσο πανίσχυρο όσο το τραπεζικό καρτέλ (που ελέγχει τα media, τις τράπεζες, τους πολιτικούς και μέσω αυτών το στρατό, την αστυνομία, τις τηλεπικοινωνίες….) είναι η πολιτική ανυπακοή.

Ο Γκάντι με πολιτική ανυπακοή και πλήρη έλειψη πολεμικού εξοπλισμού κατάφερε και έδιωξε την πανίσχυρη τότε Βρετανική Αυτοκρατορία από την Ινδία, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν δολοφονούνταν, σήμερα η Ινδία θα ήταν μια πολύ ισχυρότερη χώρα στη Διεθνή σκακιέρα.

Η ερώτηση λοιπόν είναι τι θα κάνουμε σαν ελληνικός λαός.

Η μια επιλογή είναι να γίνουμε σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.

Η άλλη επιλογή είναι η αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:

Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο.
Άρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης, αν αυτό αποδειχθεί.
Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
Εξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απευθύνθηκαν τα λαμόγια.
Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
Κρατικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Δημιουργία τριών τουλάχιστον Δημόσιων Τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.
Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα.

 Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.

Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις…

Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Ε

ίναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.

Σκεφτείτε το.

Η επιλογή είναι δική μας.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.

ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ Η ΡΙΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ;

Γράφει ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Η επιλογή είναι δική μας.!

Τώρα που η πατρίδα μας δέθηκε με τις αλυσίδες του Δ.Ν.Τ., προκειμένου να μπορεί να δανείζεται, ώστε με νέα δανεικά να ξεπληρώνει τα προηγούμενα δάνειά της, οφείλουμε να αναρωτηθούμε, κατ΄ αρχήν το εξής:

Σε ποιους χρωστάμε;

Την απάντηση μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει σε άρθρο [1] της διαδικτυακής οικονομικής εφημερίδας Euro2day.

 Αντιγράφουμε:

«Οι Γαλλικές, οι Ελβετικές και οι Γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές για τον ελληνικό δανεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.»

Χρωστάμε, δηλαδή, στο Γαλλικό ή το Γερμανικό κράτος; Η απάντηση είναι όχι. Χρωστάμε στις Γαλλικές και τις Γερμανικές ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Το επόμενο ερώτημα, κοινής λογικής, που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το εξής:

– Πώς είναι δυνατόν ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, το οποίο αποτελείται από 11.000.000 ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται και παράγουν, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, να χρωστάει σε τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις, που ο συνολικός αριθμός εργαζομένων τους δεν είναι ούτε το ένα χιλιοστό του πληθυσμού της Ελλάδας;

Το ερώτημα αυτό, που είναι ένα βασικότατο ερώτημα, τεράστιας σημασίας, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά μπορεί να γενικευτεί με τη μορφή των παρακάτω ερωτημάτων:

– Πώς είναι δυνατόν όλα τα κράτη του κόσμου, χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, να έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες;

– Πώς είναι δυνατόν οι χώρες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος (σε απόλυτο μέγεθος) στον κόσμο να είναι κατά σειρά οι Η.Π.Α., η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία [2, 3], δηλαδή οι κατά τεκμήριο πλουσιότερες χώρες στον κόσμο;

– Πώς είναι δυνατόν, αντί οι φτωχές χώρες να χρωστάνε στις πλούσιες, όπως θα περίμενε κανείς, να χρωστάει όλος ο κόσμος στις τράπεζες;

– Πώς είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι και όλα τα κράτη του κόσμου να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν παράγουν κανένα χρήσιμο υλικό προϊόν;

– Πώς είναι δυνατόν τα δισεκατομμύρια ανθρώπων που παράγουν να χρωστάνε σε μερικούς χιλιάδες τραπεζίτες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα;

Πρόκειται για θεμελιώδη ερωτήματα.

 Για να απαντήσουμε σε αυτά πρέπει να κατανοήσουμε το πώς λειτουργεί το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, δηλαδή πρέπει να κατανοήσουμε το πώς και ποιοι δημιουργούν το χρήμα.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Το χρήμα, σε πρώτη φάση, τυπώνεται ή δημιουργείται σε ηλεκτρονική μορφή από τις Kεντρικές Tράπεζες.

Η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Η τράπεζα αυτή είναι μια ιδιωτική τράπεζα, δηλαδή οι μέτοχοί της δεν είναι τα κράτη και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, αλλά ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης, η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών των οποίων ανήκει σε ιδιώτες.

 Για παράδειγμα, η κεντρική τράπεζα της χώρας μας είναι η «Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία είναι μια ιδιωτική τράπεζα, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει μόλις το 6.5% των μετοχών.

Οι Kεντρικές Tράπεζες σε όλο σχεδόν το δυτικό κόσμο είναι, όπως η «Τράπεζα της Ελλάδος», ιδιωτικές επιχειρήσεις, με ιδιώτες μεγαλομετόχους, των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύονται.

Παρ΄ όλα αυτά έχουν το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική όλων των χωρών της Δύσης, ένα προνόμιο που κανονικά θα έπρεπε να το είχαν αποκλειστικά οι λαοί και οι εκλεγμένες τους Κυβερνήσεις.

Έχοντας το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική, οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες καθίστανται οι ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας, μια αρμοδιότητα, βέβαια, την οποία δεν ασκούν για το συμφέρον των λαών, αλλά για τα συμφέροντα των αγνώστων ιδιωτών μετόχων τους.

Ωστόσο, μόνο το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις κεντρικές τράπεζες για λογαριασμό των Κυβερνήσεων.

Το υπόλοιπο 97.5% δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω:

Οι Κυβερνήσεις δανείζονται χρήματα από ιδιώτες (π.χ. ιδιωτικές τράπεζες), με τόκο, δίνοντας σε αυτούς, σαν αποδεικτικό του δανεισμού, χαρτιά, τα οποία ονομάζονται κρατικά ομόλογα.

Οι Kεντρικές Tράπεζες αγοράζουν κρατικά ομόλογα, που κατέχουν διάφοροι ιδιώτες επενδυτές.

Τα ομόλογα αυτά τα αγοράζουν πληρώνοντας στους ιδιώτες επενδυτές χρήμα, το οποίο το δημιουργούν από το μηδέν για λογαριασμό της Κυβέρνησης, απλώς τυπώνοντάς το στους λογαριασμούς των ιδιωτών επενδυτών.

Το χρήμα αυτό είναι το χρήμα που δημιουργείται από τις Κυβερνήσεις και αντιπροσωπεύει μόλις το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς.

Η iδιωτική τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του ιδιώτη επενδυτή, αποκτά με τη διαδικασία αυτή μια πρόσθετη κατάθεση, η οποία, έστω, ισούται με Κ. Λόγω της ύπαρξης της κατάθεσης αυτής, η ιδιωτική τράπεζα έχει τη νομική δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρήμα, το οποίο ισούται με το 90% της κατάθεσης (90%*Κ).

Το νέο αυτό χρηματικό ποσό η τράπεζα απλά το δημιουργεί από το μηδέν και το πληκτρολογεί στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού τον οποίο δανείζει.

 Έτσι, η τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του δανειολήπτη, αποκτά μια πρόσθετη κατάθεση ίση με 90%*Κ, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει πρόσθετο χρήμα ίσο με 90%*(90%*Κ) = 81%*Κ.

Το νέο αυτό χρηματικό ποσό κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού που το δανείζεται και δίνει στην τράπεζά του τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρηματικό ποσό ίσο με 90%*81%*Κ = 0.73*Κ κ.ο.κ.

Με τη διαδικασία αυτή, στο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργείται από το μηδέν και δανείζεται χρήμα ίσο με 0.9*Κ+0.9^2*Κ+0.9^3*Κ+..=9*Κ.

Δηλαδή, οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν και δανείζουν χρήμα 9 φορές περισσότερο από το χρήμα το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά από την κεντρική τράπεζα, για λογαριασμό της Κυβέρνησης.

Μάλιστα, λόγω διαφόρων εξαιρέσεων που έχουν θεσπιστεί στην υποχρέωση των τραπεζών να κρατούν το 10% των καταθέσεών τους σαν απόθεμα, στην πράξη οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν χρήμα 40 φορές περισσότερο από το χρήμα που δημιουργείται από την κεντρική τράπεζα, με αποτέλεσμα το 97.5% του χρήματος, που κυκλοφορεί, να δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες και μόλις το 2.5% από τις Κυβερνήσεις μέσω των κεντρικών τραπεζών.

Το σύστημα αυτό, δημιουργίας χρήματος και δανεισμού του από τις τράπεζες που περιγράψαμε, ισχύει σε σχεδόν παγκόσμια κλίμακα και ονομάζεται «τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων» (fractional reserve banking).

Αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος αυτού είναι ότι το 97.5% περίπου του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες αποκομίζουν κέρδη με τους εξής δύο τρόπους:

Από τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και των επιτοκίων καταθέσεων, δηλαδή από το γεγονός, ότι δανείζουν το χρήμα που δημιουργούν με μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο, το οποίο δίνουν όταν το χρήμα αυτό κατατίθεται.
Από τις κατασχέσεις τις οποίες κάνουν σε αυτούς που χρωστάνε και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν.
Απλούστερα, μπορούμε να πούμε, ότι το τραπεζικό σύστημα, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, έχει αποκτήσει το προνόμιο να δημιουργεί σχεδόν όλο το χρήμα από το μηδέν και να το δανείζει, εισπράττοντας τόκους και κάνοντας κατάσχεση των περιουσιών αυτών που χρωστάνε.

Τα κράτη και οι λαοί έχασαν επομένως το δικαίωμα να δημιουργούν το χρήμα και το παραχώρησαν στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, δηλαδή στους Διεθνείς Τραπεζίτες.

Έτσι εξηγείται για ποιο λόγο όλα τα κράτη του κόσμου και κατεξοχήν τα πιο πλούσια είναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό στις τράπεζες, δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα του παγκοσμίου πληθυσμού.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τι θα κάνουμε επομένως, σαν Ελλάδα και σαν ελληνικός λαός;

Θα αφήσουμε τους εαυτούς μας και την πατρίδα μας να γίνουν σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους;

Θα αφήσουμε το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ελληνικές τράπεζες) να πιει το αίμα του λαού μας και της πατρίδας μας; Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της υποταγής ή της αντίστασης;

Βάσει των όσων προαναφέρθηκαν, ο δρόμος της αντίστασης δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει τα εξής:

1 Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, που έχει αφαιρέσει το αποκλειστικό προνόμιο από τους λαούς και τις Κυβερνήσεις τους να δημιουργούν το χρήμα και το έχει αναθέσει στις ιδιωτικές τράπεζες.

2 Άρνηση να πληρώσουμε οποιοδήποτε δημόσιο χρέος έχουμε το οποίο είναι προς ιδιωτική τράπεζα ελληνική ή ξένη.

Αυτό πρακτικά θα μηδενίσει το δημόσιο χρέος. Επιπλέον, θα πάψουμε να πληρώνουμε για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και αυτό θα μειώσει σημαντικά και το δημόσιο έλλειμμα.

3 Σαν πρόσθετο επιχείρημα για την άρνηση να πληρώσουμε τα χρέη προς τις ιδιωτικές τράπεζες μπορούμε να αναφέρουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάει η Γερμανία, το συνολικό ποσό των οποίων είναι περίπου ίσο με τα χρέη μας προς ιδιωτικές τράπεζες.

Να πούμε στις ιδιωτικές τράπεζες, ότι αν επιθυμούν να εισπράξουν τα ποσά που θεωρούν ότι τους τα οφείλουμε να πάνε να τα ζητήσουν από τη Γερμανία.

4 Αν οι παραπάνω ενέργειες μας απαγορευτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

5 Για να αποκτήσουμε διεθνή ερείσματα, κατά το πρώτο διάστημα και μέχρι να μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας, συμμαχία σε όλα τα επίπεδα με τη Ρωσία, την Κίνα και με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα. Στη συνέχεια, η συμμαχία αυτή μπορεί να χαλαρώσει και να ακολουθούμε πολιτική ουδετερότητας.

6 Αν χρειαστεί, δανεισμός από την Κίνα με χαμηλό επιτόκιο αντίστοιχο του Δ.Ν.Τ. Πρόσφατα δάνεισε στη Σερβία με 3.5%.

7 Αφαίρεση από τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες του δικαιώματος να δημιουργούν χρήμα, με θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).

8 Πλήρης κρατικοποίηση της κεντρικής τράπεζας, δηλαδή της «Τράπεζας της Ελλάδος» και ανάθεση σε αυτήν της αποκλειστικής αρμοδιότητας να δημιουργεί το χρήμα.

9 Εκτύπωση χρήματος από την κρατική πλέον Τράπεζα της Ελλάδος.

Το χρήμα αυτό θα αντικαταστήσει το ευρώ.

Κανένας άλλος δεν θα έχει το δικαίωμα να τυπώνει ή να δημιουργεί χρήμα.

 Έτσι θα πάψουμε να πληρώνουμε τόκους στις ιδιωτικές τράπεζες ελληνικές και ξένες, για να μας δημιουργούν το χρήμα που μας χρειάζεται σαν μέσο για τις συναλλαγές μας.

10 Σε όλα τα επόμενα χρόνια, οι Κυβερνήσεις πρέπει να διατηρούν την ποσότητά του χρήματος σταθερή, ώστε να μην υπάρχει πληθωρισμός.

Αυτό που εννοούμε είναι ότι φωτισμένοι, εξελιγμένοι και υψηλά καθοδηγούμενοι άνθρωποι θα ανέλθουν σε θέσεις επιρροής και ευθύνης μέσα στις κοινωνίες και θα δημιουργήσουν δομές και συστήματα μέσα από τα οποία οι άνθρωποι θα γνωρίζουν ευημερία, ασφάλεια και πρόοδο (υλική και πνευματική).

Εννοούμε ότι τα μυαλά αυτών των ανθρώπων, που θα είναι σε αυτές τις θέσεις επιρροής, θα είναι ομοιοκραδασμικά με τις ανώτερες αρχές του Σύμπαντος, της καλοσύνης, της συμπόνιας, της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Όταν αυτές οι αρχές εμποτίσουν απόλυτα το νου αυτών των ανθρώπων, τότε αυτοί οι άνθρωποι θα υλοποιούν και ανάλογα έργα και έτσι η αφθονία του Σύμπαντος θα υλοποιείται με συγκεκριμένα έργα.

Δηλαδή οι δημιουργίες αυτών των ανθρώπων θα είναι καθοδηγούμενες από την Σοφία του Συμπαντικού νου και όχι από την ανεπάρκεια του κατώτερου εγωϊκού νου.

Η αφθονία του Σύμπαντος θα γίνει τότε κάτι χειροπιαστό και εικόνα συγκεκριμένη και όχι αφηρημένη έννοια όπως είναι σήμερα.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν γνώση τού τι είναι η αφθονία του Σύμπαντος και στην ουσία να επανεκπαιδευτούν.

Το χρήμα τότε θα γίνει πηγή ευημερίας και αρμονίας, όπως είναι η επιθυμία του Σύμπαντος.

Δεν θα υπάρχει ανεργία, αυξανόμενο έγκλημα, διαζύγια που προκαλούνται από οικονομικά προβλήματα, εγκαταλειμμένοι ηλικιωμένοι άνθρωποι αλλά και ούτε και οι εξαθλιωμένοι πληθυσμοί που γίνονται λαθρομετανάστες για να αναζητήσουν εργασία και χρήμα για να επιζήσουν.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε «γιατί πρέπει να γίνει κάποιος συγκεκριμένος Παγκόσμιος Οραματισμός και να χτιστεί Σκεπτομορφή;»

Για τον απλό λόγο της ελεύθερης βούλησης που εξηγήσαμε. Όταν οι άνθρωποι συμμετέχουν σ’ ένα οραματισμό το κάνουν συνειδητά, άρα χρησιμοποιούν την ελεύθερή τους βούληση και η σκεπτομορφή που δημιουργούν είναι ο τρόπος επικοινωνίας με το Σύμπαν και το κωδικοποιημένο μήνυμα που στέλνουν στο πεδίο της Δημιουργίας.

Με αυτό το μήνυμα λένε στο Σύμπαν «εμείς οι άνθρωποι, συνειδητά, κάνοντας χρήση της ελεύθερής μας βούλησης, επιθυμούμε να δημιουργηθεί αυτή η πραγματικότητα που έχουμε ελεύθερα αποφασίσει να έχουμε από εδώ και στο εξής».

Και επειδή ο οραματισμός είναι συντονισμένος και ίδιος για όσους συμμετέχουν, το μήνυμα είναι πολύ ξεκάθαρο και δυνατό στο Σύμπαν, το οποίο είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί την επιθυμία μας και να υλοποιήσει αυτό που του ζητάμε ως συλλογικό ασυνείδητο (πλέον έχουμε εμείς τη δύναμη να διαμορφώσουμε συνειδητά το συλλογικό ασυνείδητο).

Αυτή αγαπητοί μας φίλοι είναι η πρότασή μας (μετά την καθοδήγηση που μας έχει δοθεί από τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία) για την επέμβαση στο επίπεδο του χρήματος και την επανασύνδεσή του με την Συμπαντική αφθονία.

Θα θέλαμε, εάν σας βρίσκει σύμφωνους αυτή η δραστηριότητα, να την υποστηρίξετε και να την διαδώσετε.

Όσο πιο πολλοί συμμετέχουμε, τόσο πιο έντονη, πιο γρήγορη και πιο αρμονική θα είναι η αλλαγή.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο των οδηγιών του οραματισμού, το κείμενο του καθοδηγούμενου οραματισμού και να ακούσετε το ηχητικό αρχείο του

Ευρώ – Τα Ένοχα Μυστικά του

γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Τα μυστικά που του επιτρέπουν να λειτουργεί ως “εργαλείο” ιμπεριαλισμού.

Τα μυστικά, που του επιτρέπουν να βοηθά τα καρτέλ να λεηλατούν τους λαούς της Ευρώπης.

Έχει αναρωτηθεί κάποιος γιατί το Ευρώ έχει τα χαρακτηριστικά που έχει ως νόμισμα;

Είναι τυχαία ή μήπως εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένη στρατηγική;

Γιατί, για παράδειγμα, ενώ η Ε.Ε. μιμείται τις ΗΠΑ στην οικονομική πολιτική, δεν τις μιμήθηκε και στο θέμα του χαρτονομίσματος;

Γιατί, ενώ το δολάριο έχει στο σύνολο των χαρτονομισμάτων του το ίδιο μέγεθος και την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, το Ευρώ δεν το μιμείται;

Γιατί το Ευρώ έχει ανισομεγέθη χαρτονομίσματα ανάλογα με την αξία που αποτυπώνεται πάνω τους;

Γιατί η “εικόνα” του κάθε χαρτονομίσματος είναι απευθείας ανάλογη της αξίας την οποία αντιπροσωπεύει;

Γιατί δεν υπάρχει χαρτονόμισμα του ενός Ευρώ;

Με ποια λογική και με ποιο σκεπτικό δημιούργησαν ένα κέρμα των δύο ευρώ, που είναι κάτι παραπάνω από δύο δολάρια;

Με ποια λογική και με ποιο σκεπτικό τα χαρτονομίσματα ξεκινούν από τα πέντε Ευρώ, που είναι κάτι παραπάνω από πέντε δολάρια;

Το Ευρώ ήταν εξ αρχής σχεδιασμένο, για να οδηγήσει στην κερδοσκοπία.

 Γιατί;

Διότι αυτό εξυπηρετούσε την ιμπεριαλιστική πολιτική των Αμερικανών.

Την πολιτική, που θα τους επέτρεπε να ελέγχουν απόλυτα την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Της πιο πλούσιας αγοράς του Πλανήτη.

Χρησιμοποίησαν το Ευρώ, για να μπορέσουν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους.

Ευνόησαν μια πολιτική, η οποία θα οδηγούσε στη λεηλασία των φτωχών από τους πλούσιους, τόσο στο επίπεδο των κρατών όσο και σ’ αυτό των πολιτών.

Το Ευρώ σχεδιάστηκε από την αρχή για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Ο Έλληνας σήμερα είναι φτωχός.

Πιο φτωχός από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας.

Ακόμα και μπροστά σε ένα περίπτερο είναι αδύναμος καταναλωτής.

Διψάει και το σκέφτεται ν’ αγοράσει ένα μπουκάλι νερό.

Πεινάει και το σκέφτεται να πάρει ένα σάντουιτς.

Δεν έχει πλέον χρήματα στην τσέπη του.

Η ακρίβεια εξανεμίζει τον μισθό του.

Η ακρίβεια τον έχει κάνει φτωχό.

 Ένας από τους λόγους, που μας οδήγησε στην ανεξέλεγκτη έκρηξη της ακρίβειας, ήταν το Ευρώ.

Το νόμισμα, όχι από την άποψη την καθαρά οικονομική, η οποία έχει σχέση με τις ισοδυναμίες των νομισμάτων, αλλά από την άποψη του σχεδιασμού του, ως νόμισμα.

Αυτήν την έκρηξη ακρίβειας δεν μπόρεσε να τη σταματήσει κανένας, γιατί όλοι αιφνιδιάστηκαν.

Στον αιφνιδιασμό αυτόν συνετέλεσαν δύο πράγματα.

Η αξία και η μορφή του νέου νομίσματος, καθώς και η συναλλακτική νοοτροπία των πολιτών, η οποία είχε καλλιεργηθεί εξαιτίας των παλαιών νομισμάτων.

 Σε μια οικονομία, όπως η ελληνική με τα δεδομένα μικρά μεγέθη της και τη δεδομένη νοοτροπία της, μπήκε ένα ιδιόμορφο κέρμα.

Ένα κέρμα τεράστιας αξίας.

Όμως, σε μια οικονομία που “υποτιμούσε” το κέρμα, αυτό ήταν παγίδα.

Οι αυξήσεις γίνονταν με τρόπο τον οποίο δεν μπορούσε ν’ “αντιληφθεί” το κοινό.

 Έδινε ο Έλληνας ένα κέρμα των επτακοσίων δραχμών, για να πάρει ένα αναψυκτικό — το οποίο την προηγούμενη ημέρα κόστιζε εξήντα δραχμές — και ντρεπόταν να ζητήσει ρέστα, γιατί απλούστατα στην προηγούμενη νομισματική πραγματικότητα το κέρμα ήταν ανύπαρκτης αξίας.

Αυτό ήταν παγίδα για τον καταναλωτή και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έγινε.

 Τις αυξήσεις και τα κόστη οι Έλληνες μέχρι εκείνη τη στιγμή τα αντιλαμβάνονταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Μέχρι τότε οι επτακόσιες δραχμές, που αποτυπωνόταν πάνω στο νέο κέρμα, ήταν γι’ αυτούς σημαντικές, γιατί ήταν ένα σημαντικό πεντακοσάρικο και δύο επίσης σημαντικά εκατοστάρικα.

 Όταν το ίδιο ποσό έγινε κέρμα, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Το αποτέλεσμα;

 Ένα ματσάκι μαϊντανό, που έκανε πενήντα δραχμές την προηγούμενη της αλλαγής του νομίσματος, έγινε ξαφνικά ένα ευρώ.

Αυτό που άξιζε ένα ασήμαντο κέρμα, ξαφνικά και χωρίς αντίσταση, άξιζε την επόμενη μέρα ένα σημαντικό κέρμα.

Αυτή η κολοσσιαία αύξηση οφείλεται καθαρά στον σχεδιασμό του νομίσματος.

Αν δεν γινόταν αλλαγή του νομίσματος και ο μαϊντανός μέσα σε μια μέρα απαιτούσε για την απόκτησή του τρία εκατοστάρικα και πολλά κέρματα, θα γινόταν επανάσταση.

Τα ίδια έγιναν σχεδόν με όλα τα προϊόντα, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση.

Έγινε δηλαδή μια “στρογγυλοποίηση” εντελώς παράλογη.

Ο λαός αφέθηκε στο έλεος των κερδοσκόπων και λεηλατήθηκε στην κυριολεξία.

Αποταμιεύσεις πολλών ετών εξανεμίστηκαν μέσα σε μια στιγμή.

 Περιουσίες ολόκληρες χάθηκαν.

Οι μισθοί χάνονταν στον δρόμο και δεν έφταναν πλέον μέχρι το σπίτι.

 Γιατί;

Διότι δεν υπήρχαν άμυνες.

Ενώ μέχρι τότε ο Έλληνας αισθανόταν ότι με ένα πεντακοσάρικο στην τσέπη είχε χρήματα πάνω του, την επόμενη μέρα είχε ένα κέρμα μεγαλύτερης αξίας και θεωρούσε ότι δεν έχει τίποτε.

Λογικό είναι να το θεωρεί αυτό, γιατί δεν είχε τις απαιτούμενες άμυνες.

 Μέχρι τότε η άμυνά του στηριζόταν στην αξία των χαρτονομισμάτων.

Η άμυνα ενός λαού απέναντι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια έχει σχέση με την καθημερινότητα.

Είναι η άμυνα της νοικοκυράς, που βάζει για παράδειγμα ένα πεντακοσάρικο στο πορτοφόλι και γνωρίζει ότι μπορεί να πάει στο κρεοπωλείο και να πάρει τέσσερις μπριζόλες.

Είναι η άμυνα του φοιτητή, που βγαίνει με ένα πεντακοσάρικο και γνωρίζει ότι με αυτό μπορεί να πάρει ένα πακέτο τσιγάρα και να πιει έναν καφέ στην καφετέρια.

Είναι η άμυνα του συνταξιούχου, που θα βγάλει μια βόλτα τα εγγόνια του και μπορεί με ένα πεντακοσάρικο να τα ευχαριστήσει μπροστά από ένα περίπτερο.

Όταν απειλούσες αυτό το χαρτονόμισμα, χτυπούσε “συναγερμός” για τον Έλληνα.

Χτυπούσε πραγματικός συναγερμός, γιατί προβλήματα λυμένα γίνονταν άλυτα.

Η άμυνα για παράδειγμα του Έλληνα ήταν το χαρτονόμισμα του πεντακοσάρικου.

Ήταν το χαρτονόμισμα, που έλυνε βασικά προβλήματα της καθημερινότητας.

 Εκεί υπήρχε ο έλεγχος της ακρίβειας.

Ο λαός δηλαδή δεν “βλέπει” αυξήσεις σε ποσοστιαίες μονάδες.

Δεν βλέπει το σύνολο της αγοράς.

Δεν βλέπει το σύνολο της οικονομίας.

Ο καθένας βλέπει αυτά τα οποία τον ενδιαφέρουν και όλοι μαζί ελέγχουν την αγορά.

Ο φοιτητής δεν “βλέπει” την αύξηση στο κρέας και η νοικοκυρά δεν “βλέπει” την αύξηση στα τσιγάρα.

Ο καθένας βλέπει αυτό το οποίο τον αφορά στην καθημερινότητά του και αντιλαμβάνεται την όποια αλλαγή επηρεάζει την καθημερινότητά του.

Όταν λοιπόν στο πεντακοσάρικο οι μπριζόλες από τέσσερις γίνουν τρεις, υπάρχει “συναγερμός”, γιατί οι μπριζόλες δεν φτάνουν πλέον για όλους.

Το πεντακοσάρικο δεν λύνει ένα πρόβλημα, το οποίο μέχρι τότε το έλυνε.

Θα πρέπει η νοικοκυρά να πάρει κι άλλα χρήματα μαζί της και αυτό χτυπάει “συναγερμό”.

Όταν ακριβαίνει ο καφές, υπάρχει “συναγερμός”, γιατί αλλάζει η καθημερινότητα του φοιτητή.

Θα πάρει τσιγάρα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πάει σπίτι του.

 Δεν φτάνει το πεντακοσάρικο και για καφέ.

Θα πρέπει να διαλέξει τι θα κάνει και αυτό χτυπάει “συναγερμό”.

Όταν ακριβαίνουν τα “ψιλικά” στα περίπτερα, ο συνταξιούχος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα εγγόνια του και αυτό επίσης χτυπάει “συναγερμό”.

Με το Ευρώ έπαψε να υπάρχει αυτός ο “συναγερμός” και εκεί παγιδεύτηκαν οι Έλληνες.

 Ως αξία ήταν μεγαλύτερη από τη “γραμμή” άμυνάς τους, αλλά ήταν κέρμα.

Οι Έλληνες υποτιμούσαν τα κέρματα. Δεν τα γνώριζαν.

 Δεν τους έλυναν προβλήματα της καθημερινότητας και ως εκ τούτου έπρεπε να πάρουν αριθμομηχανή για να καταλάβουν τι συμβαίνει.

 Στο μεσοδιάστημα αυτό έγιναν όλα τα κερδοσκοπικά εγκλήματα.

Η αγορά παραδόθηκε στους κερδοσκόπους, γιατί, όταν απειλούσες το κέρμα των δύο Ευρώ, δεν υπήρχε “συναγερμός”. Υπήρχε αδράνεια.

Έπινε ο Έλληνας έναν καφέ και άφηνε φιλοδώρημα μεγαλύτερης αξίας απ’ όσο κόστιζε ο ίδιος ο καφές την περίοδο της δραχμής, λίγες μέρες πριν.

Αυτόν τον άθλιο και πονηρό σχεδιασμό εξυπηρετούσε όλη η γκάμα των νομισμάτων των Ευρώ.

Δεν ήταν μόνον το κολοσσιαίας αξίας κέρμα των δύο Ευρώ.

Τα ανάλογα έγιναν και με τα χαρτονομίσματα.

Εκ του πονηρού επιλέχθηκε η ανισότητα στο μέγεθος των χαρτονομισμάτων ανάλογα με την αξία τους.

Γιατί;

Για να εξευτελίσουν το πιο ασήμαντο από αυτά.

Το σημαντικό ποσό των πέντε ευρώ αποτυπώθηκε σε ένα γελοίο χαρτονόμισμα, το οποίο σχεδιάστηκε εξ’ αρχής για να υποτιμάται η αξία του. Ένα ισχυρό χιλιάρικο, ένα λιγότερο ισχυρό πεντακοσάρικο και δύο αδύναμα εκατοστάρικα της προηγούμενης ημέρας έγιναν ένα γελοίο χαρτονόμισμα, που ντρεπόσουν να το βγάλεις από την τσέπη.

 Ένα χαρτονόμισμα, που έμοιαζε με το προηγούμενο πενηντάρικο και “φώναζε” ότι είναι ασήμαντης αξίας.

Ένα χαρτονόμισμα, που ήταν άξιο για να βρίσκεται μόνον σε χέρια φτωχών.

Αυτά όλα ήταν παγίδα.

Παγίδα των ισχυρών, για να λεηλατήσουν τους πάντες. Παγίδα μεθοδευμένη από τους Αμερικανούς, για να μην τους διώξουν οι Ευρωπαίοι από την αγορά της Ε.Ε..

Επιδίωξή τους ήταν να “σπρώξουν” τους Ευρωπαίους βιομηχάνους στη λεηλασία των αδυνάτων κρατών, ώστε να μην αντιδρούν στον ιμπεριαλισμό τους.

Να μην αντιδρούν οι βιομήχανοι στην αμερικανική λεηλασία των εθνικών τους αγορών.

Αυτός ο σχεδιασμός έγινε με στόχο να λεηλατηθούν όλοι οι φτωχοί λαοί της Ευρώπης.

Μέσω του εγκληματικού σχεδιασμού του νομίσματος του Ευρώ οι Αμερικανοί θέλησαν να αποζημιώσουν τους ισχυρούς Ευρωπαίους, οι οποίοι θίγονταν από την αμερικανική μονοκρατορία στην ευρωπαϊκή αγορά.

 Για τα εργοστάσια που έκλειναν θέλησαν να τους δώσουν ως αποζημίωση ξενοδοχεία στην Ελλάδα, φέουδα στην Πολωνία ή σούπερ μάρκετ στην Ισπανία.

Για να μην διαμαρτύρονται λοιπόν όλοι αυτοί οι αναγκαστικά πρώην βιομήχανοι, τους “έσπρωξαν” προς τη λεηλασία των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

Υπήρχε δηλαδή ένας σχεδιασμός, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει τους φτωχούς σε δυσχερή θέση, ώστε να παγιδευτούν και να λεηλατηθούν.

 Να παγιδευτούν και να χάσουν τις οικονομίες τους και ταυτόχρονα να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους.

Αυτό έγινε με το Ευρώ και την αντικατάσταση των εθνικών νομισμάτων.

 Πώς έγινε;

Με τον εξής απλό τρόπο.

Την επομένη της αντικατάστασης των νομισμάτων και ενώ στο επίπεδο των μισθών έγινε — με θρησκευτική ευλάβεια — η μετατροπή του εθνικού νομίσματος σε ευρώ, δεν έγινε το ίδιο στην αγορά.

 Στην αγορά είχαμε “έκρηξη” ακρίβειας.

Όλα τα κράτη, τα οποία μέχρι τότε είχαν ασήμαντης αξίας νομίσματα και άρα ασημαντότατης αξίας κέρματα, λεηλατήθηκαν.

 Οι μόνοι, που ήταν κάπως ασφαλείς σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, ήταν οι ισχυροί λαοί, οι οποίοι λόγω των ισχυρών τους νομισμάτων είχαν την απαιτούμενη νοοτροπία να χειριστούν την υπόθεση κέρμα με έναν πιο σοβαρό τρόπο.

Όλοι οι υπόλοιποι την “πάτησαν”.

Κράτη, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία ή η Ισπανία, λεηλατήθηκαν στην κυριολεξία από την έκρηξη της ακρίβειας.

Εκεί ήταν όλο το παιχνίδι.

Οι Αμερικανοί και οι ισχυροί Ευρωπαίοι έλεγξαν τα πάντα.

Οι Αμερικανοί ως παραγωγοί και οι ισχυροί Ευρωπαίοι ως έμποροι αντιπρόσωποί τους.

Μπήκαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες των μεγάλων σούπερ μάρκετ μέσα στις εθνικές αγορές και λεηλάτησαν τους πάντες.

Μπήκαν οι ευρωπαϊκές εταιρείες στις εθνικές αγορές και μέσω αυτών μετέφεραν σε όλα τα κράτη τα προϊόντα των αμερικανικών πολυεθνικών.

Όσο πιο φτωχό το κράτος, τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια και αισχροκέρδεια.

Όλοι ευχαριστημένοι.

 Ελέγχοντας οι ιμπεριαλιστές τις εθνικές αγορές, στην ουσία έλεγχαν τα κράτη.

Με το νέο νόμισμα να ευνοεί την κερδοσκοπία τους, κατέστρεψαν τα πάντα.

 Πήραν ένα “μπουρί” στην κυριολεξία και ρούφηξαν τον αποταμιευμένο πλούτο των λαών.

Έναν πλούτο, ο οποίος είχε την “προβολή” του στο εθνικό κεφάλαιο.

Αυτό το κεφάλαιο ήταν ο στόχος τους και αυτό διεκδικούσαν.

Όταν το “εύκολο” Ευρώ τους επέτρεπε να συλλέγουν τον διαθέσιμο πλούτο της αγοράς, ήταν εύκολο ν’ αρχίσουν ν’ αρπάζουν κεφάλαιο.

Με τα χρήματα των Ελλήνων θα αγοραστούν από Αμερικανούς και Ευρωπαίους οι μεγάλες και αμύθητης αξίας ΔΕΚΟ.

Με τα ίδια τους τα χρήματά θα εξαγοραστεί η πατρίδα τους.

Για να καταλάβει κάποιος πόσο ύπουλη και πρόστυχη ήταν η μεθόδευση αυτή, θα πρέπει να σκεφτεί με τον εξής πονηρό τρόπο.

Ποιο κράτος και ποια οικονομία υποτίθεται “μιμείται” η ενιαία Ευρώπη;

Τις ΗΠΑ.

 Τι νόμισμα έχουν οι ΗΠΑ;

Το δολάριο.

Το μικρότερης αξίας από το Ευρώ δολάριο.

Τα χαρτονομίσματα όμως των ΗΠΑ έχουν μια συγκεκριμένη λογική.

Το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου δεν διαφέρει ούτε στη σχεδιαστική του λογική ούτε στο μέγεθος από το εκατοδόλαρο.

 Μόνον στα πρόσωπα των προέδρων που απεικονίζονται πάνω σ’ αυτά διαφέρουν. Γιατί;

Για να προστατεύεται η αξία του νομίσματος.

 Για να προστατεύεται η αγορά από τους κερδοσκόπους.

Για να αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του Αμερικανού καταναλωτή.

Στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου βρίσκεται η άμυνα του Αμερικανού καταναλωτή απέναντι στις κερδοσκοπικές δυνάμεις της αμερικανικής αγοράς.

Αυτό συνδέεται με την καθημερινότητά του.

Ο Αμερικανός αντιλαμβάνεται την πορεία της οικονομίας από τη δύναμη αυτού του χαρτονομίσματος.

Από τη σχέση του με το μεροκάματο.

Από τη σχέση του με τη βενζίνη.

Από τη σχέση του με το κρέας. Από αυτήν τη σχέση κρίνει κυβερνήσεις και οικονομικές πολιτικές.

Δεν το δίνει εύκολα.

Δεν αφήνει να το εξευτελίσουν οι κερδοσκόποι.

Με σέντς γύρω από το δολάριο “παίζουν” οι αυξήσεις.

Αυτά να σέντς ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις.

Στην Ευρώπη όλα αυτά δεν υπάρχουν, γιατί απλούστατα επιδιώκονταν άλλα πράγματα.

Επιδιωκόταν να παραδοθούν τα πάντα στους κερδοσκόπους.

Αυτά τα οποία συνέφεραν τους Αμερικανούς στις ΗΠΑ, δεν τους συνέφεραν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά τα οποία “θωράκιζαν” τον αμερικανικό λαό στις ΗΠΑ, δεν επιθυμούσαν να τα “μεταφέρουν” στην Ευρώπη.

Τους Ευρωπαίους οι Αμερικανοί τους ήθελαν “αθωράκιστους” και άρα ευάλωτους στη λεηλασία των κερδοσκόπων.

Γι’ αυτόν τον λόγο ακολουθήθηκε αυτή η ύπουλη τακτική στον σχεδιασμό του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Τα πάντα έγιναν με στόχο να σπάσουν οι όποιες άμυνες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν.

Ακόμα και το χαρτονόμισμα των πέντε Ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με έξι σχεδόν δολάρια, δεν μπορεί ν’ αποτελέσει άμυνα.

 Σε μια φτωχή οικονομία, όπως η Ελληνική, όπου η άμυνα ήταν το πεντακοσάρικο και άρα το ενάμιση περίπου Ευρώ, σήμερα δεν μπορεί να κάνει άμυνα ούτε το πεντάευρω με την τριπλάσια σχεδόν αξία.

Αυτό είναι το πρόβλημα με το πεντάευρω.

Από τη φύση του είναι γελοίο και “φωνάζει” για την ασημαντότητά του.

 Ενώ αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο σχεδόν του ημερομισθίου, δεν δείχνει καμία αξία.

Το χάνεις και δεν σε απασχολεί καθόλου η απώλειά του, εφόσον κι όταν υπάρχει δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

 Αυτό είναι το όλο θέμα.

Ενώ αποτυπώνει μεγάλη αξία πάνω του, δεν το δείχνει.

Ενώ αποτυπώνει ένα ποσό, που σε δραχμές αντιπροσώπευε μια “καλή” καθημερινότητα ενός φοιτητή για τρεις τέσσερις μέρες, σήμερα δεν αντιπροσωπεύει απολύτως τίποτε.

Ενώ ένας φοιτητής — την προηγούμενη ημέρα της αλλαγής — αν έχανε χίλιες επτακόσιες δραχμές θα ξεσήκωνε τον κόσμο, σήμερα, αν χάσει πέντε Ευρώ, δεν τον ενδιαφέρει.

Γιατί;

Διότι χίλιες επτακόσιες δραχμές ήταν μια “ποιότητα” ζωής για κάποιες ημέρες, ενώ πέντε Ευρώ δεν είναι τίποτε παραπάνω από έναν καφέ.

Για έναν καφέ δεν ξεσηκώνει κανένας τον κόσμο.

Αυτά γνώριζαν οι κερδοσκόποι και αυτά εκμεταλλεύτηκαν εις βάρος του κόσμου. Γνωρίζοντας τις συνήθειες των Ελλήνων, τους ρήμαξαν στην κυριολεξία.

Το αποτέλεσμα; Τραγικό.

Ο Έλληνας εργάζεται για είκοσι ευρώ την ημέρα και ένα φακελάκι με μαστίχες στοιχίζει ένα ευρώ.

Το ένα εικοστό του ημερήσιου κόπου του Έλληνα έγινε ένα φακελάκι μαστίχες ή ένα κουλούρι ή ένα μπουκάλι νερό ή ένα μικρό σακουλάκι με πατατάκια κλπ..

Ο Έλληνας δηλαδή εργάζεται για είκοσι κουλούρια την ημέρα.

 Έφτασε στο σημείο να δίνει ένα τέταρτο του ημερομισθίου του, για να πάρει το παιδί του ένα γάλα και μια τυρόπιτα στο σχολείο.

Είναι φτωχός. Είναι θεόφτωχος.

Δεν τολμάει να πλησιάσει με το παιδί του ούτε το περίπτερο της γειτονιάς.

Δεν του φτάνει το μεροκάματό του να το ευχαριστήσει ούτε στο περίπτερο.

Όταν αυτό συμβαίνει στους εργαζόμενους, ευνόητο είναι ότι τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στους συνταξιούχους.

Ντρέπεται ο συνταξιούχος τα εγγόνια του, γιατί δεν έχει να τους δώσει χρήματα να πάρουν ένα παγωτό.

Όλα αυτά όμως σε οικονομικό επίπεδο σημαίνουν κάτι. Τι σημαίνουν;

 Ότι κάτι συνέβη και έφτασε ο Έλληνας στο επίπεδο αυτό.

Κάτι συνέβη και έγινε μέσα σε λίγες ημέρες φτωχός.

 Όταν, για παράδειγμα, εξαιτίας του Ευρώ ο μισθός προκύπτει από μια απλή αντικατάσταση του νομίσματος και ταυτόχρονα όλα τα προϊόντα πενταπλασιάζουν την αξία τους, ευνόητο είναι ότι ο μισθός υποπενταπλασιάζεται.

Όταν σε μια δεδομένη οικονομία ο μισθός υποπενταπλασιάζεται μέσα σε λίγες μέρες, ευνόητο είναι ότι ο εργαζόμενος θα ψάξει να βρει λύση για να λύσει το πρόβλημά του.

Πρόβλημα, το οποίο γίνεται πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Από αυτήν την αγωνία των εργαζομένων να επιβιώσουν προκύπτουν όλα τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα.

Το δικομματικό κράτος, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των “αφεντικών”, έπαιξε με τα ένστικτα του λαού.

Δίχασε τον λαό, για να παίξει με “ψίχουλα” εύνοιας.

Άρχισε να μοιράζει “ψίχουλα” εύνοιας, για ν’ αποκτήσει υποστηρικτές.

Στο σημείο αυτό μπαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως παράγοντες της οικονομίας.

Στην εποχή της δραχμής οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήταν ευνοημένοι.

Ήταν ταυτισμένα τα συμφέροντά τους με αυτά των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα.

Όταν άρχισε η μεγάλη λεηλασία, αυτοί όλοι ψευτοευνοήθηκαν με “ψίχουλα”.

Ενώ δηλαδή το Ευρώ τους κατέστρεφε ως εργαζόμενους, με λίγα “ψίχουλα” εύνοιας έγιναν σύμμαχοι του δικομματισμού. Νόμιζαν ότι, ταυτιζόμενοι με αυτούς που ελέγχουν την εξουσία και το κράτος, θα επιβίωναν, όταν οι άλλοι δεν θα τα κατάφερναν.

Σε έναν κόσμο φτωχό αυτοί νόμιζαν ότι ήταν ευνοημένοι.

Δεν έβλεπαν τα πραγματικά δεδομένα και στηριζόμενοι στα ένστικτά τους, στήριξαν τους κλέφτες και τους δωσίλογους των ιμπεριαλιστών.

Αφέθηκαν να διεκδικούν και νόμιζαν ότι κέρδιζαν από τις διεκδικήσεις τους, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέφευγαν από τη φτώχεια. Απλά είναι τα πράγματα.

Όταν ο μισθός υποπενταπλασιάζεται εξαιτίας της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, απαιτείται πενταπλασιασμός του, για να βρίσκεται κάποιος στο αρχικό σημείο.

Αν δηλαδή σημείο αναφοράς της ελληνικής οικονομίας είναι τα εξακόσια ευρώ του ιδιωτικού τομέα, αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να βρίσκονται στο αγοραστικό επίπεδο της εποχής της δραχμής, θα πρέπει σήμερα να παίρνουν περίπου τρεις χιλιάδες Ευρώ.

 Από εκεί και πέρα, για να είναι πραγματικά ευνοημένοι, θα πρέπει να παίρνουν ακόμα περισσότερα από αυτά.

Παίρνουν τόσα;

Όχι βέβαια.

Άρα, τζάμπα νερό κουβαλάνε.

Παίρνουν στην καλύτερη περίπτωση χίλια και κάτι ψιλά, με κλάματα και παρακάλια, ευρισκόμενοι σε μόνιμη ομηρία των κομμάτων.

Αντί με τον κόπο τους να παίρνουν είκοσι κουλούρια την ημέρα, παίρνουν τριάντα.

“Μέγα” επίτευγμα του συνδικαλισμού τους.

 Για δέκα κουλούρια την ημέρα έγιναν διχαστικός παράγοντας της κοινωνίας και σύμμαχοι των κλεφτών.

Αν ο διχασμός των εργαζομένων ήταν το ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο προέκυψε από το Ευρώ, το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν το πρόβλημα των δανείων.

Από τη στιγμή που ο Έλληνας με την εργασία του δεν μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητά του, ήταν θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια των τοκογλύφων των τραπεζών.

Όταν εργάζεται κάποιος για είκοσι κουλούρια την ημέρα, πώς θα επιβιώσει;

Πώς θα εκτελέσει τα “ειδικά” καθήκοντά του, που είναι πολυδάπανα;

 Πώς θα σπουδάσει ένα παιδί;

Πώς θα παντρέψει ένα παιδί;

Πώς θα το βοηθήσει να ξεκινήσει τη ζωή του;

Μιλάμε για σημαντικά πράγματα.

Δεν μιλάμε για διακοπές ή δώρα.

Μιλάμε για καθήκοντα.

Για καθήκοντα, τα οποία ένας εργαζόμενος πρέπει να εκτελέσει με το μόνο μέσο που διαθέτει και είναι η εργασία του.

Όταν αυτό το μέσο δεν φτάνει, τι κάνεις;

Αναζητάς λύση. Ξεπουλάς την περιουσία σου για να επιβιώσεις.

Αυτό έγινε στην Ελλάδα.

Οι πάντες βρήκαν τη “λύση” στις τράπεζες.

Οι τράπεζες όμως δεν χαρίζουν χρήμα.

 Οι τράπεζες δίνουν χρήμα με υποθήκες.

Στην εποχή της δραχμής οι Έλληνες δεν γνώριζαν τις τράπεζες.

Οι τράπεζες αφορούσαν τους επιχειρηματίες και μόνον.

Τα υποκαταστήματά τους ήταν ελάχιστα.

Οι Έλληνες στις τράπεζες απλά αποταμίευαν.

Αποταμίευση τι σημαίνει;

Ότι αυτός ο οποίος την κάνει όχι μόνον επιβιώνει, αλλά και του περισσεύουν.

Σήμερα όλα αυτά δεν συμβαίνουν.

Οι Έλληνες όχι μόνον δεν αποταμιεύουν, αλλά δανείζονται για να επιβιώσουν.

Δεν τους φτάνουν αυτά τα οποία παίρνουν.

Τα υποκαταστήματα των τραπεζών έχουν γίνει πιο πολλά από τα περίπτερα.

Αυτό είναι το πρόβλημα πλέον.

Οι Έλληνες δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Οι Έλληνες στράφηκαν στις τράπεζες και υποθήκευσαν τις περιουσίες τους για να επιβιώσουν.

Δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν.

 Ξεπουλάνε την περιουσία τους, για να το καταφέρουν.

Καθημερινά και για αστεία δάνεια βγαίνουν στο “σφυρί” περιουσίες, που φτιάχτηκαν με άπειρο κόπο και πολύ ιδρώτα.

Στο σημείο αυτό φαίνεται η συνενοχή των δύο μεγάλων κομμάτων στη λεηλασία αυτήν.

Τα δύο μεγάλα κόμματα βοήθησαν τις τράπεζες να κατακλέψουν τον κόσμο. Παρέδωσαν τον κόσμο στις αθλιότητές τους.

Επέτρεψαν στις τράπεζες να κάνουν παράνομη κι εγκληματική “πλύση” εγκεφάλου μέσω των ΜΜΕ. “Πλύση” εγκεφάλου είναι να επιτρέπεις στις τράπεζες να ισχυρίζονται στις τηλεοπτικές διαφημίσεις τους ότι μέσω των δανείων μπορείς να κάνεις μόνος σου αύξηση στον μισθό σου.

Το ακόμα χειρότερο ήταν ότι επέτρεψαν στις τράπεζες να εκμεταλλευτούν τα ένστικτα επιβίωσης του λαού και να τον “σπρώξουν” στην κυριολεξία στο κρεματόριο του χρηματιστηρίου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκείνης της εποχής τις βοήθησε στην προπαγάνδα τους.

Γιατί;

Για να “φάνε” οι τράπεζες την περιουσία των Ελλήνων.

Για να τους αρπάξουν τα σπίτια τους. Με ποιο σκοπό;

Να τα πουλήσουν σε ξένους. Σε πλούσιους ξένους.

Αυτό, δηλαδή, που ήταν το αρχικό ζητούμενο για τους ιμπεριαλιστές.

 Να “αποζημιωθούν” οι ισχυροί Ευρωπαίοι με τις περιουσίες των φτωχών Ευρωπαίων.

Για να μην σταματήσει η παντοκρατορία των αμερικανικών πολυεθνικών τύπου Coca-Cola, Texaco, Nike, Mc Donald’s κλπ., στην ευρωπαϊκή αγορά, να αποζημιωθούν οι ισχυροί Ευρωπαίοι με ΔΕΗ, ΟΤΕ, αεροδρόμια, λιμάνια, ελληνικά νησιά κλπ..

Κοντά σ’ αυτούς τους πανίσχυρους παράγοντες “αποζημιώνονται” και οι πολίτες των ισχυρών κρατών, που έρχονται στη “Μπανανία” και αγοράζουν τζάμπα περιουσία.

Με χρήματα, που ο Βρετανός ή ο Γερμανός δεν αγοράζει στην πατρίδα του ούτε ένα κοτέτσι, έρχεται στην Ελλάδα και παριστάνει τον “επενδυτή”.Αγοράζει εξοχικό σε “εξωτικό” περιβάλλον.

Αυτήν τη στιγμή οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα είναι οι τράπεζες.

Με πλειστηριασμούς και εκβιασμούς έχουν αρπάξει τα πάντα.

 Ενάμιση εκατομμύριο ξένοι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στη μικρή Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων.

Άλλοι τόσοι περιμένουν “ευκαιρίες”.

Τι σημαίνει “ευκαιρίες”; Περιουσίες κατεστραμμένων Ελλήνων.

Περιουσίες, που βγήκαν στο “σφυρί”, για να σπουδάσει ή να παντρευτεί ένα παιδί.

Οι τράπεζες εξυπηρέτησαν τους ιμπεριαλιστές και γι’ αυτό αφέθηκαν να διαπράξουν εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων.

Αφέθηκαν να τους κάνουν “πλύση” εγκεφάλου και να τους αρπάξουν τις περιουσίες.

Όλα αυτά είναι εγκλήματα.

Εγκλήματα, στα οποία συμμετείχαν προδότες πολιτικοί. Πολιτικοί λακέδες των ιμπεριαλιστών.

Εγκλήματα, τα οποία διαπράχθηκαν όχι μόνον εις βάρος των Ελλήνων, αλλά εις βάρος του συνόλου των φτωχών ευρωπαϊκών λαών.

Πρέπει όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί να διαμαρτυρηθούν για τον σχεδιασμό του νομίσματος.

 Πρέπει να μιμηθούμε την αμερικανική λογική και να κάνουμε απόρθητη άμυνά μας το χαρτονόμισμα του ενός Ευρώ, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει.

Πρέπει η λογική του σχεδιασμού και το μέγεθος των ευρωπαϊκών χαρτονομισμάτων να είναι κοινή για όλα τα χαρτονομίσματα.

Εμείς, ως Έλληνες, πρέπει να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας.

 Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο “πίσω”, ώστε να αποτυπωθούν πάνω σ’ αυτό οι πραγματικές αξίες της εθνικής μας οικονομίας.

 Γιατί;

Γιατί σ’ εκείνον τον χρόνο έχουν αποτυπωθεί τα σημερινά ημερομίσθια.

Τα σημερινά εξακόσια ευρώ του μισθού του Έλληνα έχουν σχέση με τις τιμές εκείνης της εποχής.

Έχουν σχέση με τις “άμυνες” εκείνης της εποχής.

Άρα, αν θέλουμε να βρούμε μια ισορροπία, θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι τιμές στο σύνολό τους.

Μιλάμε για εγκληματικές πολιτικές.

Μιλάμε για προδοσία των Ευρωπαίων πολιτών από συγκεκριμένους άθλιους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Αν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους, θα πρέπει να γίνουν έρευνες και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες σ’ αυτούς τους προδότες.

Να ερευνηθούν οι σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Να ερευνηθούν τα “πόθεν έσχες” τους.

Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τελειώσουν τις ζωές τους στις φυλακές.

Κανένας και ποτέ δεν έκανε τόσο πολύ κακό σε τόσους πολλούς ανθρώπους.

Ευρώ – Τα Ένοχα Μυστικά του.

Έλληνες δικαστές… Η συντεχνία που κήρυξε τον πόλεμο στην ελληνική κοινωνία.

Η συνέχεια στο κτηνάνθρωποι (3) και τέλος.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>