«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Εφιάλτης Νο1 της Αμερικής εναντίον της Ρωσίας στη Συρία.

Αυτή είναι η πανανθρώπινη αξία του ΟΗΕ!!!

Δεν βλέπει τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, κατά τα άλλα, η αρμοστεία του δολοφόνου ΟΗΕ, δίνη συμβουλές πως θα εκτελέσουν οι αλλοδαποί της τον γηγενή πληθυσμό της Ελλάδος!

Σκοτώνουν εκατομμύρια, ξεσπιτώνουν εκατομμύρια και τους μοιράζουν στην Ελλάδα και Ευρώπη για να πάρουν τα πετρέλαια που δεν είναι δικά τους και ανήκουν σε άλλους λαούς!!!

004

Θείος Σαμ εναντίον της Ρωσίας στην Ανατολική Συρία: ο εφιάλτης Σενάριο!

Με τον Mike Whitney
22 Σεπ 2017

Η επικείμενη κατάρρευση της ISIS έχει πυροδοτήσει έναν αγώνα για το πλούσιο έδαφος σε πετρέλαιο  στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, μισθοφορικές  δυνάμεις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ  εναντίον της ρωσικής συμμαχίας της Συρίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο που όλοι ήθελαν να αποφύγουν.

Ουάσιγκτον και τα στρατεύματά της Μόσχας  συγκλίνουν στην ίδια περιοχή την ίδια στιγμή αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα ανάφλεξης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων με πυρηνικά όπλα .

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια σύγκρουση είναι αν ένα μέρος  να υποχωρήσει, η οποία φαίνεται όλο και πιο απίθανη.

Η κατάσταση μπορεί εύκολα να εξηγηθεί.

Η μεγάλη λωρίδα του εδάφους ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ  από ISIS σταθερά συρρικνώνεται λόγω της έντονης μάχης του Αραβικού Στρατού της Συρίας (ΣΣΣ), η οποία απελευθέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της υπαίθρου δυτικά του ποταμού Ευφράτη, συμπεριλαμβανομένης του πρώην προπύργιου του ISIS στο Ντέιρ αλ-Ζορ, μια κρίσιμη φρουρά κατά τη κέντρο της μάχης.

ISIS έχει επίσης πάρει πίεση από τα βόρεια, όπου οι ΗΠΑ-υποστηρίζεται SDF χτυπάει τα κεφάλαιά τους σε Raqqa, ενώ την ανάπτυξη στρατευμάτων και δεξαμενές νότια προς τις πετρελαιοπηγές στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.

Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει μεσολάβησης του στρατού του να ελέγξει την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη για τη θέσπιση μαλακό διαμέρισμα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν τεράστιους πόρους πετρελαίου Ντέιρ αλ-Ζορ, προκειμένου να παρέχει μια αξιόπιστη ροή εσόδων για την αναδυόμενη κουρδικό κρατίδιο.

Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει πει πολλές φορές ότι ποτέ δεν θα συμφωνήσουν με την κατάτμηση της χώρας. Αλλά η απόφαση δεν θα πρέπει να γίνονται από Άσαντ και μόνο. εταίροι του συνασπισμού του στη Μόσχα, τη Βηρυτό και Τεχεράνη θα βοηθήσει επίσης στη διαμόρφωση της τελικής διευθέτησης. Σε ό, τι αφορά τον Πούτιν, φαίνεται εξαιρετικά απίθανο ότι θα διακινδυνεύσει μια παρατεταμένη και αιματηρό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες απλά να ανακτήσει κάθε τετραγωνική ίντσα του συριακού εδάφους. Ο Ρώσος πρόεδρος πιθανώς θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να διατηρήσει τις βάσεις της στην βορειοανατολική υπό την προϋπόθεση ότι οι κρίσιμες περιοχές παραχώρησε στο καθεστώς. Αλλά πού θα αντληθούν τη γραμμή, αυτό είναι το ερώτημα;

Διαβάστε επίσης:
La Gauche Francaise et l»ιμπεριαλισμός

Οι ΗΠΑ θέλει να ελέγχει την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, συμπεριλαμβανομένων των τομέων προσοδοφόρα πετρελαίου. Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύσσονται στρατεύματα από την SDF νότο, ακόμη κι αν είστε ακόμα χρειάζεται Raqqa. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, έμοιαζε ο συριακός στρατός είχε ένα πόδι επάνω στο SDF, όπως τα στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα διέσχισαν τα Ευφράτη επικεφαλής ανατολικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου. Αλλά οι εκθέσεις που εμφανίστηκε αργά την Πέμπτη δείχνουν ότι η SDF τους έχει ηττηθεί στη διάτρηση. Αυτό είναι από τη Νότιο Μέτωπο:

«Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ-υποστηρίζεται Συρίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) … κατέλαβε κοιτάσματα πετρελαίου Tabiyeh και αλ-isba στο βορειοδυτικό ύπαιθρο Ντέιρ αλ-Ζορ, σύμφωνα με το φιλοκουρδικό πηγές. … Αν οι εκθέσεις αυτές επιβεβαιωθούν, η SDF θα έχει τον έλεγχο πάνω από το ήμισυ των αποθεμάτων πετρελαίου της Συρίας. Επιπλέον, αυτό θα σημαίνει ότι η SDF μπλοκάρει τουλάχιστον εν μέρει τον τρόπο SAA στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.»(“Συριακή Δημοκρατικών Δυνάμεων συλλαμβάνει τους βασικούς τομείς του πετρελαίου Στο Ντέιρ αλ-Ζορ”, Νότια Μέτωπο)

Αυτό είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τη ρωσική συμμαχία. Αυτό σημαίνει ότι η SAA υποστηρίζεται από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να πολεμήσουμε μια ομάδα η οποία, μέχρι αυτό το σημείο, υπήρξε σύμμαχος στον πόλεμο κατά του ISIS. Τώρα είναι σαφές ότι το κυρίως-κουρδικό SDF δεν είναι σύμμαχος, είναι ένας εχθρός που θέλει να κλέψει τους πόρους της Συρίας και να χαράξει μια κατάσταση από την ανατολική πλευρά της.

Η είδηση ​​για την άφιξη του SDF κατά τα κοιτάσματα πετρελαίου ήρθε λίγες ώρες μετά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov εξέδωσε μια λακωνική προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και την SDF ότι η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα αν οι θέσεις ΣΣΣ επιτέθηκαν και πάλι από SDF κονίαμα ή εκτόξευση ρουκετών.

Διαβάστε επίσης:
Μια σοβαρή αναταραχή στη Μονάδα Top έγκλημα στον κυβερνοχώρο της Ρωσίας

Απόσπασμα: «Η Ρωσία δήλωσε κατηγορηματικά τις διοικητές των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Al Udeid αεροπορικής βάσης (Κατάρ) ότι δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε βομβαρδισμό από τις περιοχές όπου η SDF σταθμεύουν (…) Πυρκαγιά από τις θέσεις στις περιοχές [που ελέγχεται από την SDF] θα πρέπει να καταργηθεί από όλα τα αναγκαία μέσα.»

Εκ των υστέρων, μοιάζει με το SDF είχε ήδη αποφασίσει να κάνει μια ρήξη με την κυβέρνηση που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το πού βρισκόταν. Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί το SDF να αδράξουν τις πετρελαιοπηγές και να ισχυρίζονται ότι το σύνολο ανατολική πλευρά του Ευφράτη για τη δική του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτές οι μάχιμες μονάδες του SDF συνοδεύονται από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ που παρέχουν κρίσιμες επικοινωνίες, υλικοτεχνική και τακτικής υποστήριξης. Αυτή η λειτουργία έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα της Ουάσινγκτον σε όλο αυτό.

Την Παρασκευή το πρωί, νομιμόφρονες δυνάμεις με επικεφαλής τον 5ο επίθεση Σώματος ISIS κυνηγοί, που ιδρύθηκε τον πλήρη έλεγχο πάνω από το χωριό Khusham στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ. Τα στρατηγικά τοποθετημένο μπλοκ χωριό βασικό δρόμο που συνδέει την περιοχή που κατέχονται από την SDF στους τομείς του πετρελαίου Ομάρ.

Πάρτε την εικόνα; Υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ δυνάμεις και τα ρωσικά μέλη του συνασπισμού λειτουργούν τώρα μάγουλο-to-σαγόνι στο ίδιο θέατρο που προσπαθούν να αδράξουν την ίδια πλούσια σε πετρέλαιο θραύσματα της γης. Αυτό έχει όλα τα φόντα μιας μεγάλης μετωπικής σύγκρουσης.

Ο Πούτιν είναι μια προσεκτική και λογικός άνθρωπος, αλλά ο ίδιος δεν πρόκειται να παραδώσει τα πεδία πετρελαίου της Συρίας χωρίς μάχη. Εκτός αυτού, ο Άσαντ θα πρέπει τα έσοδα του πετρελαίου να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση της Αποδεκατισμένων χώρας του. Εξίσου σημαντικό, χρειάζεται το έδαφος ανατολικά του Ντέιρ αλ-Ζορ για να για μια χερσαία διαδρομή που συνδέει τη Βηρυτό στη Δαμασκό στη Βαγδάτη στην Τεχεράνη, το λεγόμενο αραβικό λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. τη δουλειά του Πούτιν είναι να κολλήσετε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς, όπως απαιτείται για τη δημιουργία ενός βιώσιμου κράτους. Έτσι, ενώ μπορεί να επιτρέψει την SDF και στρατός των ΗΠΑ να καταλαμβάνουν τμήματα της βορειοανατολικής, ο ίδιος δεν πρόκειται να παραδοθούν ζωτικής σημασίας πόρους ή στρατηγικά τοποθετημένο έδαφος.

Διαβάστε επίσης:
Δεκαέξι χρόνια μετά την 9/11: ψέματα, την υποκρισία και τον μιλιταρισμό

Έτσι τι σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει τις προσπάθειες Άσαντ να απελευθερώσουν τους τομείς του πετρελαίου, ακόμη και αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Ναι, αυτό είναι ακριβώς ό, τι αυτό σημαίνει.

Ο Πούτιν δεν θέλει μια πιό slugfest με το θείο Σαμ, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ένα σύμμαχο, είτε. Έτσι, εκεί πρόκειται να είναι μια αντιπαράθεση, γιατί κανένα μέρος δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν αυτό που αισθάνονται ότι πρέπει να επιτύχει την επιτυχία.

Έτσι εκεί το έχετε. Καθώς η αντιπαράθεση αρχίζει να παίρνει μορφή στην ανατολική Συρία, οι δύο αντίπαλες υπερδυνάμεις προετοιμάζονται για το χειρότερο. Προφανώς, έχουμε φτάσει στο πιο επικίνδυνη στιγμή στα έξι έτους μακροχρόνιο πόλεμο.

* Ο Mike Whitney ζει στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Αυτός είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην  Αθεράπευτα: Μπαράκ Ομπάμα και η πολιτική της Illusion  (AK Press). Αθεράπευτα είναι επίσης διαθέσιμο σε μια  έκδοση Kindle . Μπορεί να επιτευχθεί σε  fergiewhitney@msn.com .

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από Counterpunch

Μερική μετάφραση έκανε ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>