«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ, ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ, ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ!

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou   Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

     24.09.2017

 ΜΠΟΡΤΝΟ υι

ΜΑΓΙΣΑ ΣΦ

Ο πλανητης Γη ειναι μεν πεπερασμενος, τα αποθεματα όμως  πρωτων υλων που περιεχει είναι ακομη απειρως μεγαλα.

Η γηινη επιφανεια μετρα 510 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα.

Από αυτά τα 30 %, δηλαδη τα 150 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα είναι η στερεα.

Αποκλειοντας τις βορειες και νοτιες περιοχες των πολων, παραμενουν υπολοιπα 135 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα.

Μονο 10 % από αυτά, δηλαδη 13,5 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα   αξιοποιηθηκαν.

Το ετος 1945 η γηινη επιφανεια χωριζονταν από 60 κρατικες οντοτητες.

Το 1994 η ιδια η επιφανεια χωριζονταν από 160 και το 2016, με αυξησητικες τασεις, από 192 κρατικες οντοτητες.

ΤΟΠΙΟ Ε 1

Από τα περισσοτερα από τα 192 κρατη στα οποια ζουν περιπου 2000 λαοι μονο 20 κρατη είναι ομογενη εθνικα κρατη, μεταξυ αυτων και η Ελλας τουλαχιστον εως προσφατα.

Η  ιδρυση πληθωρας νεων κρατων στην ιδια γηινη επιφανεια είναι αποτελεσμα συνομωσιων, επαναστασεων, ανατροπων, διασπασεων, εκβιασμων, ληστειων, τρομοκρατιας και εγκληματων.

 Το μεγαλυτερο μερος των νεων αυτων κρατων ακομη και σημερα εξουσιαζεται από ληστες, συνομωτες, εγκληματιες και τρομοκρατες.

Δμιουργειται η εντυπωση ότι ορισμενοι κυκλοι από τα με ανθρωπινη μορφη αρπακτα ζωα σκοπημως καταστρεφουν κυριαρχα εθνικα κρατη προς οφελος των νεων μη κυριαρχων κρατων διοτι αυτό αποτελει μια νεα εκδοχη για το σκλαβωμα ολων των λαων του πλανητη Γη.

 Η μονομερης σκλαβια των ανθρωπων παλαιοτερων εποχων αντικαθισταται ετσι με την σκλαβια ολοκληρων λαων.

Προς την κατευθυνση αυτή συνεβαλαν τα οικονομικα μοντελα των νεοφιλελευθερων αρπακτικων ζωων, όπως εφαρμοζονται αυτά από το διεθνες νομισματικο ταμειο (ΔΝΤ) και την παγκοσμια τραπεζα, με συμφωνη γνωμη των ασκουντων εκαστοτε εξουσια στα G7- και G20 Κρατη.

Η πολιτικη του ΔΝΤ υπο την εποπτεια των με ανθρωπινη μορφη αρπακτικων ζωων, όπως αυτή εφαρμοζεται σημερα σε χωρες όπως η Ελλας, με μετρα αναπροσαρμογης των υποδομων (μειωση των κοινωνικων δαπανων, διαγραφη της επιχορηγησης στα προ’ι’οντα βασικης διατροφης, διακοπη των αυξησεων σε μεισθους και συνταξεις κ.α) και κυριως στα εξωτερικα χρεη του δημοσιου τομεα, που συνεχως αναγκαζονται να αυξανονται, είναι μια πολιτικη εξοντωσης των κρατων που ενδεχομενως θα αντιδρουσαν στην ιδεολογια της Νεας Ταξης πραγματων.

Κατά το μεγαλυτερο μερος της γηινης ιστοριας, ο πλανητης Γη ποτε δεν υπηρξε ενας σταθερος και ησυχος τοπος.

Ο ανθρωπος επεζησε πολλες κλιματικες αλλαγες μεταξυ φασεων βαρβαρης ζεστης και κρυου.

 Η γηινη ατμοσφαιρα, από κατω προς τα επανω, αποτελειται  από την Τροποσφαιρα, Στρατοσφαιρα, Μεσοσφαιρα και Ιονοσφαιρα ‘η Θερμοσφαιρα.

 Για τους ανθρωπους και τους αλλους κατοικους της Γης, μεγαλης αξιας είναι η Τροποσφαιρα.

Αυτή περιεχει τοση θερμοτητα και οξυγονο που επιτρεπει την υπαρξη των κατοικων της Γης.

Από την γηινη επιφανεια εως το μεγιστο σημειο της, η Τροποσφαιρα στην περιοχη του ησημερινου μετρα 16 χιλιομετρα, ενώ στις περιοχες που κατοικουν οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν υπερβαινει τα 10 ‘η 11 χιλιομετρα.

Στην στενη αυτή ζωνη της Τροποσφαιρας βρισκονται περιπου το 80 % της μαζας της γηινης ατμοσφαιρας ( 8 εκατομμυρια τοννοι αερος ανα κάθε τετραγωνικο χιλιομετρο της γηινης επιφανειας, δηλαδη συνολικα 4.160 εκατομμυρια τοννοι αερος) και ολες οι ποσοτητες νερου της γηινης υδροσφαιρας των 1,33 δισεκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων.

Από την ποσοτητα αυτή του υδατος τα 97 %, δηλαδη 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα είναι θαλασσιο νερο και μονο 3 %, δηλαδη 40 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα γλυκο νερο.

Από την ποσοτητα γλυκου νερου τα 1,44 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα βρισκονται σε λιμνες, ποταμους και σε αλλα αποθεματα και 40.000 κυβικα χιλιομετρα στην γηινη ατμοσφαιρα υπο μορφη νεφων και υδρατμων.

Το υπολοπο των 38,52 εκατομμυριων κυβικων χιλιομετρων βρισκεται στις μαζας παγων στην Ανταρκτικη (36 εκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα) και στην Γρινλανδια (2.52 εκατομμυρια κιβικα χιλιομετρα).

Ακομη και σημερα είναι το 10 % της γηινης επιφανειας θαμενη κατω από παγους, ενώ το 14 % αυτης βρισκεται συνεχως παγωμενη.

Ο Θερμοστατης του πλανητη Γη είναι ένα πολύ ευαισθητο οργανο.

 Ηδη μικρες μεταβολες στις δυναμικες διαδικασιες του ηλιακου μας συστηματος και του ιδιου του πλανητη μας, μπορει να εχουν επιδρασεις που ξεπερνουν την ανθρωπινη φαντασια.

Παραμενει μια ανεξηγητη κατασταση το να μην εχουν ακομη οι ανθρωποι επιγνωση των μηχανισμων που μπορουν να αναταραξουν πολύ γρηγορα το γηινο θερμομετρο και τι πραγμα είναι ποιο πιθανο στο μελλον, δηλαδη μια γεωλογικη εποχη του θανατηφορου ψυχους ‘η μια γεωλογικη εποχη του θανατηφορου καυσωνος.

Ποιο επικινδυνη όμως και από τις δυο είναι μια ιστορικη εποχη των επικινδυνων και απλειστων αρπακτικων ζωων με ανθρωπινη μορφη που επιδιωκουν μια δυναμικη μειωση του γηινου πληθυσμου από περιπου 7,4 δισεκατομμυριων ανθρωπων σε μονο 0,5 δισεκατομμυρια ανθρωπους.

Η σημερινη και ετσι ονομασθεισα μοντερνα ζωη απασχολει τους ανθρωπους σκοπημα και παραπληροφορημενα με τα ελεγχομενα από τα αρπακτικα ζωα ΜΜΕ τοσο πολύ με τα προβληματα της καθημερινοτητας, ώστε αυτοι να απομακρυνονται συνεχως από την φυση και από τα προβληματα που αναζητουν την λυση τους σε τροπους αντικειμενικης σκεψης.

 Δεν πρεπει να πληροφορηθουν τιποτε οι σημερινοι ανθρωπογενεις κατοικοι της Γης για τα σχδια εξοντωσης του μεγαλυτερους τους μερους.

Αναλογα με την μεθοδο εξοντωσης δεν αποκλειεται η ολικη εξοντωση της ανθρωποτητας.

Ποια είναι αυτά και πως λειτουργουν τα επικινδυνα και απλειστα, νεοφιλελευθερα αρπακτικα ζωα με ανθρωπινη μορφη, δηλαδη οι ψυχοπαθεις του πλανητη Γη, που ξηλωνουν κρατικες κοινωνικες τακτοποιησεις και μεταφερουν τον πλουτο ολοκληρων λαων στην αποκλειστικη δικαιοδοσια του 1 % του εκαστοτε κρατικου πληθυσμου και σχεδιαζουν την μειωση του γηινου πληθυσμους σε 0,5 δισεκατομμυρια ανθρωπους;

Τα αρπακτικα αυτά ζωα από την πρωταρχικη τους υπαρξη χρησιμοποιουν υποκριτικα και για αποπροσανατολισμο τα συνθηματα, Δημοκρατια, Ανθρωπινα Δικαιωματα, Ευημερια για ολους, Δικαιοσυνη, Ελευθερια, Αδελφοσυνη, Ισοτητα, Αλληλεγγυη κ.α. ενώ στην πραγματικοτητα επιδιωκουν την τοποθετιση πιστων προς αυτά κυβερνησεων πασης κομματικης αποχρωσης και επανατακτοποιησεων, ιδιοτικοποιησεων, κατοχη των φυσικων αποθεματων πρωρων υλων, αποκτηση στρατιωτικων βασεων σε κάθε χωρα, πουλησεις στρατιωτικου υλικου πασης μορφης, εξαλειψη πιθανων ανταγωνιστων και κινητοποιησεις διαδικασιων με στηριξη των ΜΜΕ παντοτε προς οφελος τους.

Η εσωτερικη δομη της κυριαρχουσας αυτης παγκοσμιας ταξης των αρπακτικων ζωων με ανθρωπινη μορφη, δηλαδη η ταξη της ψυχοπαθειας, κατανεμεται σε τεσσερα ανισα (από πανω προς τα κατω) επιπεδα ισχυος:

  1. Επιπεδο της παγκοσμιας ελιτ του ακομη ισχυοντος χρηματικου συστηματος.

 Στο επιπεδο αυτό εντοπιζονται τα πλουσιωτερα ατομα, οικογενειες και σο’ι’α με ριζες χαζαρικες- ιουδα’ι’κες με περιουσιες αξιας ανω του ενός δισεκατομμυριου δολαριων των ΗΠΑ.

 Σε περιπου 80 ατομα του επιπεδου αυτου ανηκει μια περιουσια που αντιστοιχει στην περιουσιου του 50 % του σημερινου παγκοσμιου πληθυσμου.

Οι Χαζαροι ιδρυσαν τον 7ο αιωνα της νεας χρονολογικης μετρισης το Khaganat (Ρα’ι’χ) στο βορειο Καυκασο στις ακτες της Κασπιας θαλασσης.

Από  τον 8ο. εως τις αρχες του 9ου αιωνα της νεας χρονολογικης μετρισης οι Χαζαροι ασπασθηκαν την ιουδα’ι’κη θρησκεια η οποια εγινε επισημη θρησκεια του Ρα’ι’χ.

Οι σημερινοι ιδιωτες  διεθνεις Μεγαλοτραπεζιτες εχουν χαζαρικες ριζες και προερχονται από τον Ιουδα’ι’σμο της ανατολικης Ευρωπης.

Τα αρπακτικα αυτά ζωα με ανθρωπινη μορφη είναι σε θεση να επιδρασουν σε κάθε χωρα του πλανητη μας την νομοθετικη εξουσια προς οφελος τους.

Η ασφαλεια και οι περιουσιες των αρπακτικων αυτων ζωων αναλαμβανεται να προστατευθη από βουλευτικα στρατευματα, από μεραρχιες διοικητικων συμβουλιων, από ταξιαρχιες εταιρειων που ελεγχουν την  οικονομικοτητα των επιχειρησεων τους, από ταγματα δικηγορων και ειδικων φορολογισης και από λοχους Think-Thanks, εκδοτων,  ΜΜΕ, ερευνητων, Λομπυστων και αλλων τιμαριωτων.

  1. Επιπεδο των μεγαλυτερων διεθνων βιομηχανικων συγκροτηματων και των μεγαλυτερων διεθνων οικονομικων Μεγιστανων του χρηματοπιστωτικου συστηματος.

Τα ατομα του επιπεδου αυτου εργαζονται για να εξασφαλισουν και να μεγιστοποιησουν τον πλουτο των ατομων του πρωτου επιπεδου και κατ’ επεκταση και τον δικον τους.

Τοσο το επιπεδο ενα οσο και το επιπεδο δυο οριοθετουνται διεθνως και διεθνως ελεγχουν τα μεσα παραγωγης, διακινουν τα προ’ι’οντα που παραγουν και κλεβουν το ΑΕΠ των κρατων.

Ο χρηματοπιστωτικος τομεας των Μεγιστανων του χρηματος, με μεθοδους Μεγαλοαπατης απεκτησε τον απολυτο ελεγχο πανω στην παγκοσμια παραγωγη και στις παροχες υπηρεσιων.

Το μεγαλυτερο μερος της περιουσιας των Κεντρικων Τραπεζων του πλανητη μας, που βρισκονται στα χερια των ιουδαιων χαζαρικης προελευσης, βασιζεται στα χρεη των κρατων.

Από την εποχη εκτοπισης του στανταρτ χρυσου το 1971 μετακινουνται χωρις διακοπη τεραστια χρηματικα ποσα που δημιουργουνται από το τιποτε από τις κεντρικες τραπεζες και δεν εχουν καμια καλυψη, σε όλα τα μηκη και πλατη του πλανητη μας και αναζητουν να αγορασουν παμφθηνα παραγωγικες επιχειρησεις.

Η παραφροσυνη αυτή δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικη οικονομια αλλα αποκλειστικα με την κατακορυφη πτωση των παραδοσεων της οικονομιας.

Η εργατικοτητα, οικονομικοτητα, εντιμοτητα, συμπαρασταση κ.α. ως αξιες χαθηκαν για παντα.

Η απληστεια κατελαβεν παγκοσμια τις διοικησεις των επιχειρησεων παραγωγης.

Oi επιχεiρησεις  Privat – Equity σε αντιθεση με τις μετοχικες εταιρειες δεν υπαγονται στα χρηματιστηρια και ομοιαζουν με τα κλειστα επενδυτικα φοντς.

Οι δραστηριοτητες αυτων στην αγορα επιχειρησεων εχει ξεπερασει τα ορια ανοχης.

Η σημερινη οικονομικη κατασταση με φθηνο δανειστικο χρημα τα ευνοει, δηλαδη χρεωνονται φθηνα και αγοραζουν επισης παραγωγικες επιχειρησεις φθηνα με τα δικα τους κεφαλαια να μην ξεπερνουν το 20 %.

Μια από τις συνηθες πρακτικες τους  είναι να προσκαλουν τις υποψηφιες προς αγορα επιχειρησεις και να τις συμβουλευουν να υπερχρεωθουν, ώστε μετα ως ιδιοκτητες να θεσουν σε εφαρμογη την διανομη ιδιαιτερων μερισματων από τα οποια οφελουνται.

Με την μεθοδο αυτή λεηλατουνται οι επιχειρησεις που αγοραζονται.

Οσο καιρο οι τοκοι είναι πολύ χαμηλοι οι επιχειρησεις Private. Equity θα οργιαζουν με τις νομιμοποιημενες απατες.

Από την άλλη πλευρα όταν οι κοινοι πολιτες διαπιστωνουν, ότι με εντιμη εργασια δεν είναι σε θεση ουτε καν να καλυψουν τα απαραιτητα προσφευγουν και αυτοι στις μεθοδους να κερδιζουν τα απαραιτητα χρηματα για να ζησουν με κερδοσκοπικες και δραστηριοτητες απατης.

Η τραγικη αυτή κατασταση οδηγει αναποφευκτα στην τελικη οικονομικη καταστροφη.

  1. Επιπεδο των σπουδαιοτερων διεθνων ατομων της πολιτικης, των Ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας.

Το επιπεδο αυτό είναι υποχρεωμενο να μοιραζη το ΑΕΠ κάθε χωρας κατά τετοιο τροπο ώστε πρωτα να καλυπτονται τα συμφεροντα των επιπεδων 1 και 2.

 Τα περι Δημοκρατιας είναι φθηνα τεχνασματα για να νομιμοποιουνται οι Μεγαλοαπατες.

  1. Επιπεδο της επιστημης, των ιδιοκτητων των ΜΜΕ, της τυφλης θεας που στην πραγματικοτητα είναι μια μονοφθλμη πορνη, των γνωστων συγγραφεων, των καλλιτεχνων, των μη κυβερνητικων οργανωσεων (NGOs), των δικαστων και των κορυφαιων εγκληματιων.

Και το επιπεδο αυτό υπηρετει τα συμφεροντα των επιπεδων 1 και 2 και για τον λογο αυτό εχει προσβαση προς τους ισχυρους ανθρωπους των εξουσιων και αμοιβεται πλουσιοπαροχα, ώστε να εκτελη κάθε εγκληματικης μορφης αποφασεις των επιπεδων 1 και 2 για να διατηρηση τα προνομια του.

Οι κατοικοι του πλανητη Γη με γνησια ανθρωπινη μορφη, είναι για τα αρπακτικα ζωα των επιπεδων 1, 2, 3 και 4, με ψευδη ανθρωπινη μορφη, ετσι και αλλως ανικανα να ζουν, σε εναν ασημαντο πλανητη ενός μακρεων κυματων αστερος, ο οποιος βρισκεται χαμενος μεταξυ δυο σπειροειδων βραχιονων στις εξωτερικες περιοχες ενός Γαλαξια, χωρις ψευδεσθησεις και μεταφυσικες σκεψεις.

Το γνωριζουν αυτό πολύ καλα τα αρπακτικα ζωα και γι’ αυτό συνεργαζονται στενα με τους κυρηκες του φοβου και της ελπιδος.

Παρ’ όλα αυτά ξεπερνουν σημερα τα ορια της ανθρωπινης φαντασιας των κατοικων του πλανητη Γη, ότι τα αρπακτικα ζωα, με την ψυχοπαθεια που τα διακρινει, θα τολμουσαν να καταστρεψουν πασα ζωσα μορφη και ότι ο πλανητης αυτος θα εξακολουθει να κινηται στην τροχια του γυρω από τον Ηλιο που αυτος όπως και η σεληνη και τα αλλα αστερια θα συνεχιζουν να φωτιζουν, ενώ δεν θα υπαρχει η γνησια ανθρωπινη μορφη για να τα παρακολουθη.

Η ανθρωποτητα σημερα με τον πλανητη της εχει μπει αληθως στον Αστερισμο  των βασανιστικων εξελιξεων και ριζοσπαστικων αναταραχων.

Βρισκεται σε μια καταστροφικη φαση του κοσμου της και σε μια επικινδυνη κοσμολογικη στιγμη.

Η ζωη ενός μεμονομενου ανθρωπου στον πλανητη Γη τελειωνει με την φυσικη γηρανση αυτου ‘η προωρα λογω ελλειψης προ’ι’οντων διατροφης, επικινδυνων κλιματολογικων καταστασεων, ασθενειας, δολοφονιας του από αρπακτικα ζωα με ανθρωπινη και άλλη μορφη.

 Αναλογικα η ως ανω κατασταση ισχυει και για μια ανθρωπινη κοινωνια στο συνολο της.

Κοσμικα και βιολογικα αιτια μπορουν να θεσουν ένα φυσικο τερμα στην υπαρξη της.

Η δυνατοτητες διατηρησης της ζωης μπορει ξαφνικα να εχουν τελειωση.

Μπορει να εμφανισθη ενας εκφυλισμος του ανθρωπινου ειδους.

Η ιδια η ζωη στον πλανητης Γη μπορει να εξαφανισθη, όταν ο Ηλιος μετατραπει σε έναν κοκκινο γιγαντα διοτι οι υψηλες θερμοκρασιες που θα δημιουργηθουν δεν θα επιτρεπουν την υπαρξη της.

Τι μπορει όμως να συμβη με την αναλογια της προωρης εξαφανισης του ανθρωπινου ειδους;

Η πεινα ‘η οι ασθενειες ως αιτια εξαλειψης της ζωης αποκλειονται εάν παραβλεθει η δυνατοτητα του βιολογικου κινδυνου.

Διαφορετικη είναι η κατασταση με την αναλογια ατυχηματος, αυτοκτονιας και δολοφονιας, που ανταποκρινεται στο τελος της ανθρωπινης υπαρξης με τα δικα της χερια.

Θεωρειται ακομη απιστευτο, ότι οι κατοχοι πυρηνικων οπλων πασης μορφης θα συνεχιζουν να εργαζονται εντατικα για να αποκλυσουν ένα τετοιο ενδεχομενο.

Κατι τετοιο όμως, όπως οι προσφατες εξελιξεις με την Βορειο Κορεα δειχνουν, δεν πρεπει να αποκλειεται.

Οι κατεχοντες παγκοσμια εξουσια σημερα πασχουν από επικινδυνη ψυχοπαθεια!

Η σημερινη και ετσι ονομασθεισα μοντερνα παγκοσμια κοινωνια, όπως πολλοι πιστευουν, εχει δυνατοτητες αποκλεισμου ενός τετοιου ενδεχομενου, όπως όμως φαινεται, οι ψυχοπαθεις εχουν σχεδιασει προ πολλου να μειωσουν τον γηινο πληθυσμο σε 0,5 δισεκατομμυρια ανθρωπους.

Αναλογα με την μεθοδο που θα διαλεξουν για την μειωση, δεν αποκλειεται να καταστρεψουν και με τους ιδιους, ολοκληρη την ανθρωπινη υπαρξη στον πλανητη Γη.

Μια λυση παραμενει ακομη ανοιχτη.

 Εξαφανιση των αρπακτικων ζωων με ανθρωπινη μορφη, προτου αυτα εξαφανισουν την ανθρωποτητα της σημερον.

Στην ερωτηση συνεπως: πολυπολιτισμικος κοσμος όπως εως σημερα ‘η μια νεα εποχη με μια παγκοσμια κυβερνηση ψυχοπαθων, η απαντιση είναι, πολυπολιτισμικος κοσμος με ολες τις αδυναμιες του.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Και στα Γερμανικά:

PD Dr.-Ing Georg Chaziteodorou                                         Bleibergweg 114

                                                                                                 D-40885 Ratingen

                                                                                 Tel.+Fax: 0049 2102 32513

                                                                            E-Mail: chaziteo@t-onlind.de

                                                                                                            24.09.2017

DIE MÖGLICHE ZUKÜNFTIGE GESELLSCHAFTLICHE ENTWICKLUNG DER MENSCHLICHEN BEWOHNER DES PLANETEN ERDE UNTER DER FÜHRUNGSGEWALT DER GEFÄHRLICHSTEN, GIERIGSTEN UND NEOLIBERALEN MENSCHENÄHNLICHEN RAUBTIEREN!

Dr. Georg Chaziteodorou

Der Planet Erde ist zwar endlich, die in Ihm vorhandenen und gespeicherten Ressourcen sind jedoch noch unendlich groß. Seine  Oberfläche beträgt 510 Mio. qkm. Davon sind rd. 30 % d.h. 150

Mio. qkm Land. Unter Ausschluss der Polargebiete bleiben 135 Mio. qkm Land übrig. Davon ist etwa 10% d.h. 13,5 Mio. qkm unter Kultur genommen. Im Jahre 1945 war die Oberfläche des Planeten Erde nur unter 60 Staaten aufgeteilt. Im Jahre 1994 war die gleiche Oberfläche unter 160 Staaten und 2016 unter mehr als 192 Staaten, mit steigender Tendenz, aufgeteilt. Von den mehr als 192 Staaten in die ca. 2000 Völker ihre Heimat haben sind nur 20 homogene Nationalstaaten. Die

übermäßige Gründung von neuen Staaten ist durch Verschwörung, Revolution, Umsturz, Abspaltung, Erpressung, Raub, Terror und Mord zustande gekommen und der größte Teil dieser Staaten wird bis heute durch Räuber, Verschwörer, Mörder und Terroristen regiert.

Man hat den Eindruck das gewisse Kreisen von den menschenähnlichen Raubtieren, absichtlich souveräne Nationalstaaten zugunsten neuen

nicht souveräner Nationalstaaten vernichten, weil dies eine neue Variante zur Versklavung der gesamten Welt geworden ist. Die Sklaverei des einzelnen Menschen von früher wurde durch die Sklaverei ganzer Staaten ersetzt. Dazu hat maßgeblich die Ausrichtung an neoliberalen Wirtschaftskonzepten, wie sie vom Internationalen Währungsfonds (IWF) und der Weltbank mit Zustimmung der jeweiligen Regierenden der G7- und G20-Ländern durchdrücken werden, beigetragen. Die Politik der IWF, unter der politischen Leitung der Menschenähnlichen Raubtieren, besonders die erzwungene an die Ländern wie Hellas mit den so genannten Strukturanpassungsmaßnahmen (Senkung der Sozialabgaben, Streichung der Nahrungsmittelsubventionen, Lohnblockierungen, u.a.) und vor allem mit der Auslandsverschuldung, die ständig wachsen muss, ist eine Politik der Vernichtung der Staaten die noch Widerstand leisten könnten.

Während des größten Teils der Erdgeschichte war der Planet Erde   keineswegs ein stabiler und ruhiger Ort. Er erlebte mehreren Klimawandeln zwischen Phasen der brutalen Wärme und Kälte. Die Erdatmosphäre besteht, von unten nach oben gesehen, aus der Troposphäre, Stratosphäre, Mesosphäre und Ionosphäre oder Thermosphäre. Für die Menschen und den übrigen Erdbewohner besonders wertvoll ist die Troposphäre. Sie enthält so viel Wärme und Sauerstoff dass alle Wesen existieren können. Vom Boden bis zu ihrer

Obergrenze misst die Troposphäre am Äquator 16 km, in den

gemäßigten Breiten dagegen, wo die meisten Menschen leben, es sind

nicht mehr als 10 bzw. 11 km. In dieser dünnen Schicht der  Troposphäre sind enthalten ca. 80 % der Masse der Erdatmosphäre (8 Mio. t Luft je qkm Erdoberfläche bzw. insgesamt 4.160 Mio. t. Luft) sowie das gesamte Wasser der Erdhydrosphäre von 1,33 Mrd.

Kubikkilometer. Von diesen Wassermengen sind 97 % bzw. 1,29 Mrd.

Kubikkilometer Meereswasser und nur 3 % bzw. 40 Mio. Kubikkilometer Süßwasser. Von den Süßwassermengen befinden sich

1,44 Mio. Kubikkilometer in Seen, Flüssen und anderen Gewässern und 40.000 Kubikkilometer in Form von Wolken oder Wasserdampf in der

Erdatmosphäre. Der Rest von 38,52 Mio. Kubikkilometer befindet sich als Eismassen in der Antarktis (36 Mio. Kubikkilometer) und Grönland (2,52 Mio. Kubikkilometer). Noch heute also sind ca. 10 % der Oberfläche der Erde unter Eis begraben und 14 % gelten als Permafrost- Gebiete.

Der Thermostat des Planeten Erde ist ein auch äußerst empfindliches Instrument. Schon eine kleine Veränderung in den dynamischen Abläufen unseres Sonnensystems und des Planeten selbst kann Auswirkungen haben, die die menschliche Vorstellungskraft übersteigen. Erstaunlicherweise aber bis heute haben die Menschen kein Ahnung, welche Mechanismen das Thermometer der Erde so schnell durcheinander bringen können und was für die Zukunft wahrscheinlicher ist d.h. ein geologischer Zeitalter der tödlichen Kälte oder ein geologischer Zeitalter der tödliche Hitze. Viel gefährlicher aber erscheint das historische Zeitalter der gefährlichsten und gierigsten

menschenähnlichen Raubtieren des Planeten Erde, die eine

Reduzierung der heutige Weltbevölkerung von rd. 7,4 Mrd. auf 0,5 Mrd. Menschen anstreben. Das heutige und so genannte modernes Leben hält die Menschen absichtlich, durch die Raubtieren, zu beschäftigt und lenkt diesen durch die von Ihnen kontrollierten und manipulierten Massenmedien zu sehr ab, als das sie viel nachdenken könnten. Es

entfremdet die menschlichen Erdbewohnern von der Natur und von der Erfahrungen, die am meisten zum nachdenken Wert sind, um sie leichter zu schlachten. Das Ziel ist eine Weltbevölkerung von höchstens 0,5 Mrd. Menschen zu haben. Der Rest als Unnütz soll vernichtet                                                                                                                                                       werden. Je nach der Methode der Art der Vernichtung kann auch zur

totale Vernichtung der gesamte Menschheit führen. Wer sind und wie funktionieren diese gefährlichsten, gierigsten, neoliberalen, menschenähnlichen Raubtieren d.h. die Psychopathen des Planeten Erde, die staatliche Regulierungen abbauen und das Reichtum bei 1 % der jeweilige Bevölkerung anzuhäufen und die Weltbevölkerung auf nur 0,5 Mrd. Menschen reduzieren möchten? Diese Raubtiere benutzen seit eh und je heuchlerisch und zu Desorientierung die Schlagwörter, Demokratie, Menschenrechte, Wohlstand für alle, Recht,

Freiheit, Brüderlichkeit, Gleichheit, Solidarität u.a. und in Wirklichkeit

geht es nur darum, treue Regierungen unterschiedlicher parteipolitische Färbung zu installieren, sowie Deregulierungen und Privatisierungen durchzusetzen, den Zugriff auf natürliche Ressourcen zu erhalten, Militärbasen zu errichten, Waffen zu verkaufen, mögliche Rivalen zu vernichten, und Wandlungsprozesse, die durch die kontrollierten Massenmedien massiv unterstützt werden, zu ihrem Vorteil in Gang zu setzen. Die innere Struktur dieser global

herrschende Klasse von Raubtieren bzw. Psychopathen, besteht aus vier ungleichen, von oben nach unten gesehen, Machtebenen:

  1. Ebene der globalen Elite des noch gültigen Geldsystems.

Auf diese Ebene findet man die reichsten Individuen Familien

          oder Clans mit chazarischen-jüdischen Wurzeln mit jeweils

          mehr als ein Milliarden US-Dollar Vermögen. Etwa 80 Leute

          besitzen so viel Geld wie die 50 % der Weltbevölkerung. Die

          Chasaren bzw. Chazaren, Chozaren, Khazaren gründeten im 7.

          Jahrhundert der neuen Zeitrechnung das Khaganat im nördlichen

          Kaukasus an der Küste des Kaspischen Meeres. Ab dem 8. bis

          früheren 9. Jahrhundert wurde die jüdische Religion zur

          wichtigste Religion im Khaganat (Reich). Die heutige

          internationale Großbankiers haben chazarischen Wurzeln und

          sind im osteuropäischen Judentum aufgegangen. Diese

          Raubtieren sind in jedem Staat der Erde in der Lage, die Mehrheit

          der staatlichen Gesetzgebung zu ihren Gunsten zu beeinflussen.

          Diese Raubtiere und ihre Vermögen werden Armeen von

          Parlamentariern, Managern, Wirtschaftsprüfungsunternehmen,

          Anwälten, Steuerberatern, Denkfabriken, Verleger und

          Massenmedien, Forschern, Lobbyisten und anderen Lakaien

          unterstützt.

  1. Ebene der großen transnationale Konzerne und der größten internationale Finanzmagnaten.

Diese Ebene arbeitet ausschließlich um das Reichtum der erste

Ebene und somit auch ihre eigene zu mehren. Sowohl Ebene 1

als auch 2 sind international orientiert, untereinander verbunden, kontrollieren die Produktionsmittel und sie verteilen global dieses gesellschaftliche Produkt. Der Finanzsektor der Finanz-Magnaten

hat durch betrügerische Methoden die absolute Kontrolle über Produktion und Dienstleistungen errungen. Der Großteil des Vermögens der Zentralbanken die in den Händen der chasarischen Juden sich befinden, besteht aus Staatsschulden.

Seit der Aufkündigung des Goldstandards 1971 werden ununterbrochen enorme Geldmengen ohne irgendeine Deckung, aus dem Nichts, durch die privaten Zentralbanken, gedruckt und

vagabundieren in der Welt suchend lukrative Produktionseinrichtungen zu kaufen. Dieser Wahnsinn hat nichts mit der realen Wirtschaft zu tun, sondern mit dem Verfall der

Wirtschaftssitten. Fleiß, Sparsamkeit, Ehrlichkeit und Loyalität haben ihren Stellenwert für immer verloren. Die Gier erfasst weltweit das Management von Unternehmen. Privat-Equity-Unternehmen sind im Gegenteil zu Aktiengesellschaften nicht börsennotiert und agieren wie geschlossenen Anlegerfonds

zunehmend in spekulative Exzesse begehend weil sie können sich

billig verschulden und so das eingesammelte Kapital noch einmal hebeln. Oder sie laden den Unternehmen, die sie kaufen, hohe Schulden auf, die sie sich dann als Eigentümer eben dieser

Gesellschaften wieder als  Sonderdividenden auszuschütten lassen.. Die heute Politik des leichten Geldes (Nullzinsen) der Zentralbanken führt auch in der Private-Equity-Unternehmen z

massiven Exzessen. Das gestellte Eigenkapital dieser macht nicht

mal 20 % der Transaktionssumme aus. Fast immer werden die übernehmenden Unternehmen ausgeplündert. Solange die Zinsen

          sehr niedrig bleiben werden die Private-Equity-Unternehmen,

          betrügerisch betrachtet, weiter gute Geschäfte machen. Wenn

          immer mehr Menschen der Auffassung sind, dass sie ihr Geld

          nicht durch Arbeit – welcher Art auch immer – verdienen müssen,

          sondern dies relativ mühelos durch Spekulation,

          Finanztransaktionen und Betrug genauso gut erreichen können,

          der Zusammenbruch ist nicht weit entfernt.

  1. Ebene der wichtigsten internationalen Politikern und des Militärs.

Diese Ebene muss die Verteilung des Bruttoinlandsproduckt

          (BIP) der Staaten so organisieren, dass so viel wie möglich hin z

          den Ebenen 1 und 2 transferiert werden und den politischen

          Zirkus  in den Staaten mit einer vermeintlich pluralistischen

          Scheindemokratie mit der erforderlichen Legitimität absichern.

  1. Ebene der Wissenschaft, der Massenmedienbesitzer, der Rechtsanwälte, prominenten Schriftsteller, Künstler, NGOs,

     Kirchen und Spitzenkriminelle.

     Sie diene die Dekoration der Ebenen 1 und 2, genießen Zugang zu

     den Mächtigen, sie sind gut bezahlt und werden alles dafür tun,

     diese Privilegien nicht zu verlieren.

Die menschliche Erdbewohner sind so wieso nicht fähig auf einen unbedeutenden  Planeten eines langwelligen Sterns, welcher verloren zwischen zwei Spiralarmen in der Außenbezirken einer Galaxie liegt,

ohne Illusionen und metaphysischen Gedanken zu leben. Das wissen                                                                                                                     die Raubtiere und arbeiten deshalb eng  mit den Predigern der Angst und der Hoffnung zusammen. Trotzdem, es übersteig das Vorstellungsvermögen der menschlichen Erdbewohnern von heute, dass es möglicherweise, wegen diesen Raubtieren, auf der Planeten Erde einfach auch nicht mehr Menschen geben sollte, dass dieser

Planet weiter seiner Bahn ziehen wird, Sonne, Mond und Sterne leuchten werden, aber kein intelligentes Lebewesen sie mehr bemerken sollte.

Die Menschheit heute ist wahrhaftig in das Sternbild der quellenden Unruhe eingetreten. Sie befindet sich in einem weltzerstörerischen und kosmologischen Augenblick. Das Leben des einzelnen Menschen auf dem Planet Erde geht zu Ende, durch den natürlichen Ablauf des Alters oder vorzeitig durch Mangel an Nahrung, klimatische Zustände, Krankheit, Tötung durch menschlichen und anderen Raubtiere. Analog

gilt das auch für die menschliche Gesellschaft als Ganzes. Kosmische oder biologische Ursachen können deren Leben ein natürliches Ende setzen. Die Lebensmöglichkeiten können wegfallen. Es kann eine Degeneration der menschlichen Art eintreten. Eine äußerte Grenze wird  für den Planeten Erde gesetzt sein, wenn die Sonne in den Zustand der roten Riesen überwechselt wird, womit eine für das Leben auf der Planeten Erde zu hohe Temperatur entsteht. Wie steht aber mit der Analogie zu einem vorzeitigen Ende? Hunger als Ursache des Aussterbens oder Krankheiten kommen auch nicht in Frage, wenn man von neuen biologische Gefährdung absieht. Anders ist bei der Analogie zu Unglücksfälle, Selbstmord und Mord, denen die Beendigung des menschlichen Existenz von eigener Hand entspräche. Es fällt schwer sich vorzustellen, dass sich nicht alle verantwortlich Handelnden dieses

kaum ausdenkbare Geschehen abzuwenden bemühen. Es war mal. Heute wird so etwas sogar provoziert! Man kann also Anfänge setzen deren Entwicklungen ihre Hände absichtlich entgleiten. Mit einer solche Entwicklung bei den heutigen Psychopathen, die die Welt regieren wollen, ist irgendwann einmal fast sicher zu rechnen haben! Die heutige komplexe menschliche Gesellschaft hat zwar eine rascher reagierende und weitreichendere Flexibilität als die alten menschlichen

Gesellschaftsordnungen, aber sie kann wie, die Krise heute mit Nordkorea zeigt, leichter in Engpässe geraten, welche die ganze menschliche Gesellschaft betreffen. Sie kann also absichtlich von größeren Störungen (neue Weltfinanzkrise) erschüttert werden, die ihre sofortige oder kurzfristige Anpassungsfähigkeit überwältigen und zu plötzlich auftreten, um die weitreichenden Flexibilität sine Chance zu

geben. Oder die Menschheit vernichtet vorsorglich die menschenähnlichen Raubtiere bevor diese ihre Pläne verwirklichen….

Bei der Frage heute also: Pluralistische Welt wie bisher oder das Zeitalter einer Weltregierung von Psychopathen, ist eine pluralistische Welt, mit alle Nachteilen, vorzuziehen.

Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ, ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ, ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ!

  • Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
    Η περίφημη φράση του Σόλωνος στον Κροίσο «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»

    Ο βασιλιάς της Λυδίας Κροίσος ήταν ξακουστός σε όλο τον αρχαίο κόσμο για τα αμύθητα πλούτη του…

    Από τους φόρους που του έδιναν οι Ελληνικές αποικίες της Μικράς Ασίας και από τα χρυσωρυχεία του Πακτωλού ποταμού γινόταν όλο και πιο πλούσιος και πιο περήφανος για τα πλούτη του.

    Πίστευε μάλιστα ότι δεν υπήρχε πιο ευτυχισμένος άνθρωπος από αυτόν στον κόσμο.

    Κάποτε τον επισκέφτηκε ο Σόλων, ένας από τους σοφούς της αρχαιότητας, τον οποίο δέχτηκε πολύ φιλόξενα. Διέταξε μάλιστα μερικούς σκλάβους να δείξουν στο φιλοξενούμενο τους θησαυρούς και τη χλιδή του.

    Αφού, λοιπόν, του έδειξε τους αμύθητους θησαυρούς του, τον ρώτησε ποιος ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος που είχε γνωρίσει στον κόσμο, περιμένοντας από τον Σόλωνα ότι θα ανέφερε τη δική του μεγαλοσύνη!

    Ο Σόλων αποφεύγοντας να κολακεύσει το βασιλιά αποκρίθηκε:

    «Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ ήταν ένας Αθηναίος βασιλιάς που λεγόταν Τέλλος».

    Ο βασιλιάς απόρησε με την απάντηση και τον ρώτησε γιατί κρίνει αυτόν ως τον πιο ευτυχισμένο. «Για δυο λόγους», είπε ο Σόλων. «Απέκτησε καλούς και άξιους γιους, έζησε για να δει να γεννιούνται τα παιδιά των παιδιών του, όλα γερά και υγιή. Κι έπειτα τη ζωή του τη σφράγισε ένας ένδοξος θάνατος. Πολέμησε και πέθανε σαν στρατιώτης και οι Αθηναίοι τον έθαψαν με μεγάλες τιμές και δόξα».

    Ο Κροίσος τότε τον ρώτησε ποιον γνωρίζει δεύτερο πιο ευτυχισμένο άνθρωπο, όντας σίγουρος ότι θα έπαιρνε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση.

    Ο Σόλων, όμως, ανέφερε τότε δύο νέους, δυο αδέρφια από το Άργος, τον Κλέοβι και τον Βίτωνα.

    Οι Αργείοι τιμούσαν ιδιαίτερα τη γιορτή της Θεάς Ήρας. Όταν μια χρονιά βρέθηκε μεγάλη ανάγκη να μεταβεί η μητέρα των δύο νέων στο ναό της Ήρας, έτυχε τα βόδια που θα την πήγαιναν με την άμαξα να μην έχουν γυρίσει από τα χωράφια. Έτσι τα δυο αδέρφια ζεύτηκαν τα ίδια την άμαξα και πήγαν τη μητέρα τους στο ναό διανύοντας μια πολύ μεγάλη απόσταση.

    Όσοι είδαν αυτό το γεγονός συνεχάρησαν τα δυο αδέρφια για την πράξη τους. Η δε μητέρα προσευχήθηκε στην θεά Ήρα να έχουν τα παιδιά της τη μεγαλύτερη ευλογία που μπορεί να έχει θνητός άνθρωπος. Τα δυο αδέρφια αποκοιμήθηκαν μέσα στο ναό και δεν ξύπνησαν ποτέ.

    Οι Αργείοι μάλιστα έφτιαξαν τα αγάλματα των δύο αδερφών και τα αφιέρωσαν στους Δελφούς ως σημάδι σεβασμού προς δύο άριστους άνδρες. Ακούγοντας την ιστορία ο Κροίσος θύμωσε με τη δεύτερη απάντηση του Σόλωνα και προτού τον διώξει ξέσπασε:

    «Ωραία όλα αυτά Αθηναίε φίλε μου, αλλά τι έχεις να πεις για τη δική μου ευτυχία;»

    Τότε ο σοφός Αθηναίος του αποκρίθηκε με μια φράση που έμεινε στην ιστορία: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε». Τα μεγάλα πλούτη δεν κάνουν τον άνθρωπο περισσότερο ευτυχισμένο απ’ ότι μια μέτρια περιουσία. Μη θεωρήσεις κανέναν ευτυχή, πριν γνωρίσεις το τέλος του.

    Αυτά τα λόγια δεν έδωσαν καθόλου χαρά στον Κροίσο και αποχαιρέτησε τον Σόλωνα περιφρονώντας τον. Σύντομα, όμως, μετά την αναχώρηση του Σόλωνα πλήθος συμφορών βρήκαν τον Κροίσο.

    Ο γιος του ο Άτης σκοτώθηκε στο κυνήγι και ο ίδιος αργότερα νικήθηκε από το βασιλιά των Περσών Κύρο και αιχμαλωτίστηκε.

    Την ώρα που τον είχαν ανεβασμένο στην πυρά για να τον κάψουν, ο Κροίσος θυμήθηκε τα λόγια του Σόλωνα και φώναξε μετανιωμένος τρεις φορές «Σόλων! Σόλων! Σόλων!».

    Ο Κύρος που τον άκουσε, ζήτησε να μάθει τι σήμαινε η επίκληση αυτή. Ακούγοντας την ιστορία, χάρισε στον Κροίσο τη ζωή και μάλιστα τον κράτησε κοντά του ως έμπιστο φίλο και σύμβουλό του.

    Το διαβάσαμε από το: Η περίφημη φράση του Σόλωνος στον Κροίσο «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>