«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .

ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ φ

ΤΟ  ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ

(Το ζεϊμπέκικο του Δία)

Το ζεϊμπέκικο της έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Olympic games Athens 2004

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ξεκίνησε με το λεγόμενο Ολυμπιακό ζεϊμπέκικο.

Το ζεϊμπέκικο έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος και στην τελετή αποδίδεται από το Μουσικό Σύνολο των “Επόμενων” του οποίου αποτελώ μέλος ίδρυσης μαζί με τον αγαπητό φίλο και εργάτη μουσικό Θανάση Πολυκανδριώτη.

Στο σύνολο παίζουν 47 μπουζούκια και συνοδεύουν ρυθμικά περίπου 400 νταούλια.

Παρακαλώ το παρόν vinteo προβάλλεται για τη μουσική και ιστορική του και μόνο υπόσταση, σε μια διαδικασία επιτέλεσης που αποτελεί μοναδική!!!

Χαλκιαδάκης Χρήστος

Σύνθεση:

Θανάσης Πολυκαδριώτης

Διεύθυνση :Σταύρος Ξαρχάκος

Σταύρος Ξαρχάκος – Ζεϊμπέκικο Ολυμπιάδας 2004 (Το ζεϊμπέκικο του Δία) .

Το ζεϊμπέκικο του Δία

από τον Σταύρο Ξαρχάκο που παίχτηκε πρώτη φορά στην .

τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στη Αθήνα.

ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ – EVDOKIAS’ ZEIMPEKIKO

1.285.789 προβολές

Lynkeas

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτ 2008

ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ:

ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ

EVDOKIAS’ ZEIMPEKIKO MUSIC: MANOS LOIZOS .

Ειμαι 17 και γενικα σνομπαρα την Ελληνικημουσικη παροτι οι γονεις μου ακουνε Καζαντιδη, Διονυσιου , Βαμβακαρη και αλλους.

Ενα απογευμα εκατσα και ακουσα προσεκτικα αυτα τα τραγουδια οπως το παραπανω και συνειδητοποιησα ποσο λαθος ημουν,ταυτοχρονα με πιασε μια μελανχολια γιατι καταλαβα πως εκτοσ απο οικονομικο μαρασμο η χωρα μασ περναει και πολιτιστικο μαρασμο .

Θελω να ευχαρηστησω αρχικα τους γονεις μου που μου εδωσαν τα ερεθησματα να ακουω αυτην την μουσικη και ολους εσαςπου την προβαλετε στο διαδικτυο.

Αν πρεπει να ειμαστε για κατι περηφανοι σε αυτην την χωρα αυτο θα πρεπει να ειναι ο η σπουδαιοτητα των αρχαιων Ελληνων κα ιτο αθανατο ελληνικο τραγουδι!

Ζεϊμπέκικος -O Πανάρχαιος Ιερός Xορός των ΠανΕλλήνων.

Εξαιρετική, λεβέντικη, ανδροπρεπής αποδοση του αρχαιοελληνικου χορού; η νίκη του έρωτα και της ζωής στον θάνατο. Υπέροχος αγόρι μου!

ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ Α .Ρ .Χ .Η .Γ .Ο .Σ – ΑΨΟΓΟΣ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ! Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ …………. ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΙΖΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .

“Η σχέσις του ζεϊμπέκικου με την αρχαιότητα έγκειται εις το ότι είναι ένας πολεμικός χορός προπαρασκευαστικός της ψυχής για την τόνωσιν του ηθικού εκ των έσω, ως ένα είδος προσευχής, προτού μπούνε στη μάχη ή προτού μπούνε στον αγώνα της ζωής, στις σημερινές ημέρες, στις ταβέρνες κλπ.

Διότι αυτός που σηκώνεται να χορέψει κάνει ένα είδος προσευχής, εκ του εαυτού του προς τον εαυτόν του, χωρίς να έχει ανάγκην επικροτήσεως ή επιδοκιμασίας από κανέναν.

Απομονώνεται, σαν να λέμε, και προβάλλει τον εαυτόν του σε μια έξαρση, σε μια μετουσίωση, σε μια μεταρσίωση, εις τον μεταξύ χρόνου και διαστήματος χώρον.

Κουνάει τις ωμοπλάτες του σαν να είναι φτερούγες και αιωρείται.

Κάποτε-κάποτε χτυπάει τα πόδια του για να βεβαιωθεί ότι δεν ονειρεύεται, ότι δεν είναι φάσμα (αν και ωθεί τον εαυτόν του να γίνει ένα φασματικόν υποκείμενον, ένα φασματικό ον) και πότε-πότε παίρνει τις ανάλιες (όπως έγραψε και ο Μυριβήλης στον Βασίλη τον Αρβανίτη, το βιβλίο του), .

δηλαδή γονατίζει και χτυπάει την γην με τα χέρια του ή την αγγίζει για να παίρνει τις ανάλιες, δηλαδή το άλας, την δύναμιν, από την μητέρα του την χθόνα γην, για να συνεχίσει αυτήν την δοκιμασίαν, εις την οποίαν εκουσίως προσέρχεται προς χαλάρωσιν.

΄Ετσι, στο τέλος πηγαίνει και κάθεται στο κάθισμά του, έχοντας πλέον απαλλαγεί από τις κοινωνικές καταθλίψεις από τις οποίες κατατρύχεται.

Αυτός ο χορός είναι ένας κινησιολογικός υπερβατικός διαλογισμός, με λίγα λόγια μια προσευχή.

Τώρα ας έρθω και εις την λέξιν ζεϊμπέκος.

Η λέξις μπέκος ή βέκκος αναφέρεται εις το Λεξικόν του Βυζαντίου ως λέξις φρυγική και σημαίνει το ψωμί, τον άρτον.

Την βρίσκουμε εις τα αρβανίτικα μπουκ, στη δική μας μπουκιά, στο αγγλικό baker και στο γερμανικό baken, που όλα έχουν να κάνουν με τους μυλωθρούς και με το ψωμί.

Το ζεϊ είναι μια άλλη μορφή με διαλυτικά της λέξεως Ζεύς, που σημαίνει το Πνεύμα.

Αυτό μας δείχνει ότι είναι ένας συνδυασμός του πνεύματος και του σώματος, μια μετάληψις, όπως την εννοεί και η εκκλησία μας. Το πνεύμα και η ύλη μαζί.

Ο άνθρωπος είναι πνεύμα και ύλη μαζί.” Θάνος Βελούδιος, συνεργάτης τού Άγγελου Σικελιανού στις Δελφικές Γιορτές του 1927 και 1930.

Zeibekikos dance The dateless sacred dance of Pan-Hellenes. For the English translation of this text see:

http://heliodromion.blogspot.com/2008

 Ο ζεϊμπέκικος είναι αυστηρά ανδρικός χορός, γι’ αυτό και ορισμένες φορές αποκαλείται, .

εξαιτίας των χορευτικών του κινήσεων από άνδρες, ως “χορός του αετού”.

(Από την Βικιπαίδεια) ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ

http://heliodromion.blogspot.com/ .

BINTEO

ζειμπεκικο σε γκαζαδικο που κουνιεται στον ατλαντικο .

https://www.youtube.com/watch?v=nftX9WhUKc8

Δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτ 2015

Σταυρουλα Ραϊκου

Α .Ρ .Χ .Η .Γ .Ο .Σ – ΑΨΟΓΟΣ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ !

Μαριώ-Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

40 ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ

Βαριά ζειμπέκικα(παλιά) για λίγους

ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ-ΠΑΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Τραγουδια για μαγκες να πεθανουν οι ρουφιανοι ρεεεε ../καταδωτες

Αυτά  τα βίντεο τα αφιερώνει η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ σε όλη την γη, Πατριώτες η πατρίδα σας χρειάζεται!!!

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>