«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η προδοτική συμμορία και το σύνταγμα της

120

Επειδή λοιπόν, το πολιτικό σύστημα έχει πουληθεί  στο κομματικό σύστημα, το οποίο έχει τοποθετηθεί στη θέση του πολιτικού συστήματος, το κόμμα αντί να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής της κοινωνίας και αυτού, μετέβαλε το κράτος από θεσμό στην υπηρεσία της κοινωνίας και του έθνους, σε δυνάστης της κοινωνίας.

Με δύο λόγια, το κομματικό κατεστημένο χρησιμοποιεί το κράτος για να ιδιοποιείται το δημόσιο αγαθό, όπως και οι πέριξ αυτού ομάδες συμφερόντων που πίνουν ανενδοίαστα το αίμα του σκόπιμα διχασμένου λαού και κυριολεκτικά  λεηλατούν την κοινωνία.

Το Ελληνικό σύστημα έχει υπερβεί τους κανόνες της παλιάς ολιγαρχίας, και έχει αναβαθμιστεί κάτω από την απάθεια του λαού, σε ολιγαρχική συμμορία.

 Σε ένα σύστημα δηλαδή, που υποδομεί το σύνολο του κράτους σε επάλληλες ομάδες, που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και των ξένον εντολέων τους,  λεηλατώντας κάθε δημόσιο αγαθό που δημιουργήθηκε με κόπο και αίμα από προηγούμενες γενιές!!!

σχετικά με τους λόγους που εμείς οι πολίτες έχουμε διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπομένουμε τόσα δεινά χωρίς να αντιδρούμε καθόλου, είναι μεθοδικά σχεδιασμένο από την προηγούμενη γενιά, για να εφαρμοστή στην επόμενη.

Έτσι απονευρώνεις τις δυο γενιές, τις διχάζεις, ρίχνοντας την μια εναντίον της άλλης, όχι ώσεις φταίτε και μας φορτώσατε τα δικά σας λάθει, όχι εσείς φταίτε που δεν κάνατε τίποτα να σταματήσετε την φρίκη που σας φωνάζαμε ότι έρχεται!

Και το κατάφερε καλά το Χάρβαρντ!!!

Έτσι με την ησυχία της η Νέα Τάξη  διάβρωσε το πολιτικό σύστημα που έχει μεταβληθεί σε μία ολιγαρχική  προδοτική συμμορία,  που έχει κατασκευάσει το ειδεχθές Σύνταγμα για να επιβάλλεται στο σύνολο της κοινωνίας.

Άποψη μου είναι πως εάν δεν καταφέρουμε να διαλύσουμε αυτές τις συμμορίες που λυμαίνονται τη χώρα, καθώς επίσης εάν δεν αλλάξουμε ριζικά το Σύνταγμα, επάνω στο οποίο στηρίζονται όλοι οι νόμοι που διέπουν την καθημερινότητα μας, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στο χάος, στον διαμελισμό και μέσα από την σταδιακή υποβάθμιση στον αφανισμό της Ελληνικής φυλής.

Η πρωτοβουλία ανήκει βέβαια στη Δικαιοσύνη, αλλά όταν διορίζεται και αυτή από το εκάστοτε κόμμα που κυβερνάει, οι δυνατότητες της είναι περιορισμένες,  ξέχασε τελείως τον ρολά της, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να θυσιάσει τίποτα για τον λαό, ζει στην νιρβάνα της δύναμής της, που της παρέχει η εξουσία της, που ο λαός τους την πρόσφερε για να τον προστατεύει????????

Μόνο για τον εαυτό της ξέρει πως λειτουργεί το σύνταγμα, για την υπόλοιπη κοινωνία το σύνταγμα είναι λαστιχένιο!!!

«Το Σύνταγμα του 1975 με όλες τις αναθεωρήσεις του εγκαθίδρυσε ένα πολίτευμα κλειστό, το οποίο φρόντιζε μόνο για τη διατήρηση της εξουσίας των εμπνευστών του – χωρίς δυστυχώς να μεριμνάει καθόλου για τη χρηστή δημοκρατική διακυβέρνηση.

Η κάθε πολιτική και δικαστική φατρία ερμήνευε και εφάρμοζε κατά τα δικά της συμφέροντα και μόνιμα ήταν απών τα συμφέροντα του λαού!

Η παραβιάσει και διαστρέβλωση του συντάγματος έγινε σταδιακά, με δικαιολογία το συμφέρον της δημοκρατίας και του λαού???????

Αυτά τα εκλεκτά τέκνα που επέλεξε ο λαός να τον εκπροσωπεί, ήταν πουλημένα και διαβρωμένα πριν γεννηθούν!

Τα μεγαλύτερα προβλήματα ευρίσκονται στο πεδίο της οργάνωσης του Κράτους όπου, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, είναι τα εξής:

(α)  Η Βουλή είναι δέσμια της εκάστοτε κυβέρνησης, λόγω της μη θεσμοθέτησης χωριστών εκλογών για την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία – σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη θεσμών εσωκομματικής δημοκρατίας.

Και αυτό διότι οι κομματικοί και ιδεολογικοί πολίτες επιλέγουν να αντιδρούν στα στενά κομματικά και προσωπικά συμφέροντά τους, απουσιάζει παντελώς από το σκεπτικό τους, ότι οι επιλογές τους, που θίγουν τους άλλους θα γίνουν μπούμερανγκ, που θα παρασύρει σταδιακά και τα δικά τους ανήθικα συμφέροντάς τους!

Οι βουλευτές δεν είναι ανεξάρτητοι, αλλά ψηφίζουν τα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση, υπό την απειλή της διαγραφής τους σε περίπτωση μη τήρησης της «κομματικής πειθαρχίας»  ή οι περισσότεροι δεν διαβάζουν και δεν ξέρουν τι ψηφίζουν!!!

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Εάν ήθελαν βέβαια να παραμείνουν στο κόμμα όπου, εάν τυχόν αποφάσιζαν θαρραλέα να το εγκαταλείψουν, θα αντιμετώπιζαν τις σφοδρές επιθέσεις του κομματικού / κρατικού μηχανισμού σε διάφορα επίπεδα, λάσπης που την έχουν κρυμμένη για τέτοιες περιπτώσεις, κατηγορίες για κομματικές προδοσίες, το φορολογικό, συν τα βρώμικα  ΜΜΕ κοκ.

Οι εκλογές διενεργούνται όποτε κρίνεται σκόπιμο από την εκάστοτε κυβέρνηση για μικροκομματικούς καθαρά σκοπούς και κάτω από τον αυστηρό έλεγχο των τραπεζικών νταβατσήδων, κερδοσκόπων και όχι κάθε τέσσερα χρόνια – όπως συμβαίνει σε όλες τις ευνομούμενες χώρες.

(β)  Το κόμμα, χωρίς η λειτουργία του να ρυθμίζεται παρά μόνο με μία γενική διάταξη του άρθρου 29, έχει αναδειχθεί σε υπέρτατο θεσμό του κράτους!

 Το γεγονός δε ότι, δεν ρυθμίζεται καθόλου ο τρόπος λειτουργίας του από το Σύνταγμα, έχει επιτρέψει την ύπαρξη τριτοκοσμικών κομμάτων , που γεννιούνται και χάνονται, ανάλογα με τις ανάγκες της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας– στα οποία δεν υπάρχουν καν οι στοιχειώδεις δημοκρατικοί θεσμοί και τα καταστατικά, αλλά επικρατεί η θέληση του εκάστοτε αρχηγού ή ξένου νταβατσή.

Ο αρχηγός, εάν ελέγχει το κόμμα, ελέγχει, εφόσον εκλεγεί το κόμμα του πρώτο, ολόκληρη τη Βουλή – φυσικά και την κυβέρνηση ενώ διορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης!

 (γ)  Το Σύνταγμα, στο γνωστό άρθρο 44, προβλέπει τη δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος μόνο κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης ή της πλειοψηφίας της Βουλής, άρα του κόμματος που κυβερνάει είτε μόνο του, είτε με τη συνεργασία κάποιου άλλου.

Η Βουλή τώρα, επομένως το κυβερνών κόμμα, έχει τη δυνατότητα, χωρίς προσφυγή στους Πολίτες, να αλλάζει τα σύνορα της χώρας, να εγκαθιστά ξένα στρατεύματα στο εσωτερικό της, να εκχωρεί συνταγματικές αρμοδιότητες σε διεθνείς οργανισμούς (Τρόικα, ΔΝΤ κλπ., οπότε δεν πρέπει να παραπονιόμαστε για τη μη τήρηση του Συντάγματος από τα μνημόνια), να περιορίζει την εθνική κυριαρχία (άρα η κυβέρνηση δεν δρα προδοτικά, αφού το Σύνταγμα επιτρέπει την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας), καθώς επίσης να αλλάζει το ίδιο το Σύνταγμα!

(δ)  Η Δικαιοσύνη είναι σαφώς ακρωτηριασμένη αφού, σύμφωνα με το άρθρο 90 του Συντάγματος, η ηγεσία της διορίζεται από την κυβέρνηση.

 Εκτός αυτού δεν υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο αυξημένου κύρους για να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη των νόμων – καθώς επίσης για να διαπιστώσει εάν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ψήφισής τους.

Η να ζητήσει εξηγήσεις από το τραπεζικό σύστημα, ή να ζητήσει δημοσιονομικό έλεγχο.

(ε)  Τα μέλη της εκάστοτε κυβέρνησης και όλοι οι βουλευτές έχουν κατοχυρώσει συνταγματικά την προνομιακή μεταχείριση τους και την ατιμωρησία τους έναντι των υπολοίπων Πολιτών, με βάση τις διατάξεις των άρθρων 62 και 86 του Συντάγματος – τα οποία μεταφέρθηκαν στο Σύνταγμα του 1975 από τα Συντάγματα του 1864, του 1911 και του 1952.

Ενισχύθηκαν επί πλέον με την αναθεώρηση του 2001 ακόμη περισσότερο, με νόμους συντομότατης παραγραφής των εγκλημάτων μελών και πρώην μελών κυβερνήσεων – όπου ισχύει προφανώς το γνωστό «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Εκτός αυτού, δεν προβλέπεται σύστημα δημόσιας λογοδοσίας, όπως ισχύει ακόμη και για τον πιο μικρό σύλλογο – αφού στη Βουλή δεν κρίνεται ποτέ η τήρηση ή μη του εθνικού προϋπολογισμού του προηγουμένου έτους, ενώ δεν ευθύνεται κανένας για τις «νομοτελειακές» υπερβάσεις (οπότε λογικά υπερχρεώθηκε η χώρα, αφού αυτοί που διαχειρίζονται τα χρήματα μας δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη και δεν λογοδοτούν σε κανέναν).

Ακόμη δε και ο θεσμός του ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων της Βουλής είναι εντελώς «διάτρητος» – αφού διενεργείται μέσω μίας επιτροπής, στην οποία μετέχουν κατά πλειοψηφία μέλη της Βουλής, με αποτέλεσμα τα κόμματα να ελέγχουν ουσιαστικά τον εαυτό τους (μεταφορικά, όπως όταν ο ίδιος ο κλέφτης εκτελεί ταυτόχρονα καθήκοντα αστυνομικού και δικαστή).

(στ) Προφανώς δεν έχουν όλοι οι Έλληνες τα ίδια πολιτικά δικαιώματα – αφού τα κόμματα του κοινοβουλίου εξασφαλίζουν προνομιακή χρηματοδότηση και προβολή, διαπλέκονται με τις τράπεζες και με τα ΜΜΕ, ενώ αποκλείουν κάθε νέα πολιτική κίνηση ανανέωσης της πολιτικής ζωής».

 Φαίνεται πάντως καθαρά πως η κρίση δεν έχει μόνο μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα, αφού έχει αποκαλύψει τις τρομακτικές παθογένειες του συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα, μετά από δεκαετίες κομματικής τυραννίας.

Στα πλαίσια αυτά, ίσως η χρεοκοπία και η δραχμή να αποδειχτούν τελικά λυτρωτικά.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει οι πολίτες να έχουν στα χέρια τους κάποια σοβαρά στοιχεία, για να πειστούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν αυτοί, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και η πατρίδα μας!

Τα στοιχεία αυτά είναι από την έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που αποκαλύπτουν την καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα τα (συνεχή) Μνημόνια

Τα  Μνημόνια λεηλάτησαν την οικονομία και τον ελληνικό λαό και υποθήκευσαν, ή μάλλον πούλησαν οτιδήποτε περιουσιακό του δημοσίου, αλλά και του ανθελληνικού ιδιωτικού κεφαλαίου, που στο σύνολό του δημιουργείτε με κερδοσκοπικές προδιαγραφές και αφού απορροφήσει παράνομα κέρδη θα πρέπει να κλήση!

Μείωσαν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά 61,6 δισ. ευρώ ή κατά 26%, στέρησαν από τα κρατικά ταμεία 5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να γίνουν περικοπές κατά 19,13 δισ. ευρώ στους μισθούς του Δημοσίου, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Και παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού το δημόσιο χρέος παραμένει στο μη βιώσιμο επίπεδο του 179% του ΑΕΠ!

Το μόνο θετικό αποτέλεσμα από την εφαρμογή των Μνημονίων ήταν η πλήρης εξαφάνιση του δημοσιονομικού ελλείμματος-μαμούθ του 15,1% του ΑΕΠ, το οποίο καταγράφηκε για το έτος 2009, και η μετατροπή του λογιστικά… σε πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ στο τέλος του 2016.

Τα αποκαλυπτικά συμπεράσματα προκύπτουν από την έκθεση αναλυτικών στατιστικών δεδομένων με τίτλο «H ελληνική οικονομία», που συνέταξε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, από την οποία προκύπτουν τα εξής:

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ): Το 2009 το ΑΕΠ της Ελλάδας σε τρέχουσες τιμές ανερχόταν σε 237,534 δισ. ευρώ.

Μέσα στα επόμενα επτά έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων εφαρμόστηκαν τρία Μνημόνια, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 61,646 δισ. ευρώ ή κατά 25,9% και περιορίστηκε στα 175,888 δισ. ευρώ (τέλος του 2016).

Αιτία, τα υφεσιακά δημοσιονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν με τα Μνημόνια, περιορίζοντας σημαντικά τα εισοδήματα και την κατανάλωση.

Η μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές σημειώθηκε το 2011, κατά τον δεύτερο χρόνο εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου.

Τη χρονιά εκείνη το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 19 δισ. ευρώ ή κατά 8,4%: Από 226,031 δισ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου του 2010 περιορίστηκε στα 207,029 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2011.

Σε σταθερές τιμές έτους 2010, το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε μείωση 5,5% το 2010, 9,1% το 2011, 7,3% το 2012 και 3,2% το 2013. Το 2014 σημείωσε άνοδο 0,4%, το 2015 υπέστη μείωση 0,2% και το 2016 κατέγραψε μηδενική μεταβολή.

 Ισοζύγιο (έλλειμμα ή πλεόνασμα) γενικής κυβέρνησης:

Για το έτος 2009 η ΕΛ.ΣΤΑΤ. οριστικοποίησε το έλλειμμα του ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης στο 15,1% του ΑΕΠ, λίγο χαμηλότερα από το 15,7% του ΑΕΠ, όπου το είχε προσδιορίσει τον Οκτώβριο του 2010 ο τότε επικεφαλής της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου.

Ακολούθησαν τα πρώτα τρία χρόνια των Μνημονίων, όπου το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης άρχισε να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.

Το 2010 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 11,2% του ΑΕΠ.

Το 2011 το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης υποχώρησε λιγότερο από 1% του ΑΕΠ, στο 10,3%, παρά την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα που ξέσπασε (και στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω).

Το 2012 το έλλειμμα έπεσε για πρώτη φορά επί Μνημονίων σε μονοψήφιο ποσοστό, και συγκεκριμένα στο 8,9% του ΑΕΠ.

Ακολούθησε το 2013 μια πρόσκαιρη «επιστροφή» του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο πολύ υψηλό επίπεδο του 13,1% του ΑΕΠ.

Την περίοδο 2014-2016 τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δείχνουν ότι η αποκλιμάκωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης επιταχύνθηκε σημαντικά.

Αυτό συνέβη εξαιτίας της εφαρμογής νέων «πακέτων» μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, στο πλαίσιο των προσπαθειών υλοποίησης του δεύτερου και του τρίτου Μνημονίου, αλλά και επειδή έπαψαν να επιδρούν αρνητικά στο ύψος του ισοζυγίου της γενικής κυβέρνησης τα μέτρα στήριξης του τραπεζικού συστήματος.

Εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος, που θα μειωνόταν!

Χρέος γενικής κυβέρνησης:

Τα Μνημόνια επιβλήθηκαν για να επιλύσουν το πρόβλημα εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους που αντιμετώπισε το Ελληνικό Δημόσιο την άνοιξη του 2010 με τον αποκλεισμό του από τις διεθνείς αγορές για την άντληση κεφαλαίων μέσω δημοπρασιών μεσομακροπρόθεσμων τίτλων.

Παρ’ όλα αυτά, την περίοδο των Μνημονίων το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε ως απόλυτο μέγεθος και εκτινάχθηκε στα ύψη ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Παρότι μεσολάβησε η αναδιάρθρωση του 2012 με τη διαδικασία του PSI, η οποία προέβλεπε το «κούρεμα» της αξίας ελληνικών ομολόγων συνολικού ύψους άνω των 200 δισ. ευρώ κατά 53,5%, εν τούτοις οι πρόσθετες ανάγκες που προέκυψαν, κυρίως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, περιόρισαν σημαντικά την τελική μείωση του ονομαστικού χρέους.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα υψηλά ελλείμματα των ετών 2010-2013 και τη σημαντική συρρίκνωση του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2016 οδήγησε τελικά στην αύξηση αντί στη μείωση του χρέους τόσο σε απόλυτο μέγεθος όσο και ως ποσοστού επί του ΑΕΠ:

 Από 301,062 δισ. ευρώ ή 126,7% του ΑΕΠ στο τέλος του 2009 το χρέος της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε στα 314,897 δισ. ευρώ ή στο 179% του ΑΕΠ στο τέλος του 2016.

Διογκώθηκε, δηλαδή, κατά 14,835 δισ. ευρώ σε απόλυτο μέγεθος και κατά 52,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Λιγότερα τα έσοδα παρά τα χαράτσια!

 Εσοδα γενικής κυβέρνησης:

Το 2009 τα συνολικά έσοδα της γενικής κυβέρνησης ανέρχονταν σε 92,488 δισ. ευρώ.

 Από αυτά, τα 27,826 δισ. ευρώ προέρχονταν από φόρους στην παραγωγή και στις εισαγωγές (έμμεσοι φόροι), τα 20,292 δισ. ευρώ ήταν εισπράξεις από φόρους στα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, και τα 29,344 δισ. ευρώ ήταν έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Το 2016, έπειτα από επτά χρόνια εφαρμογής τριών μνημονίων και επιβολής του πλήθους φοροεισπρακτικών μέτρων που αναφέραμε παραπάνω, τα συνολικά έσοδα της γενικής κυβέρνησης περιορίστηκαν στα 87,473 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, αντί να αυξηθούν τα έσοδα με τόσα μέτρα που επιβλήθηκαν, μειώθηκαν σωρευτικά κατά 5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 2,14 δισ. ευρώ, από 20,292 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009 σε 18,147 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016, ενώ τα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης συρρικνώθηκαν κατά 4,412 δισ. ευρώ, από 29,344 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009 στα 24,932 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016.

Αυτές οι μειώσεις είναι ενδεικτικές των επιπτώσεων που είχαν στα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων τα υφεσιακά δημοσιονομικά μέτρα όλης της περιόδου 2010-2016.

Τα μόνα έσοδα που αυξήθηκαν την περίοδο 2010-2016 ήταν οι φόροι στην παραγωγή και στις εισαγωγές.

Η αύξησή τους, από το τέλος του 2009 έως το τέλος του 2016, έφτασε τα 2,178 δισ. ευρώ. Οφείλεται, όμως, κυρίως στη μεγάλη αύξηση των εσόδων από έμμεσους φόρος που σημειώθηκε το 2016.

Δαπάνες γενικής κυβέρνησης:

Η εφαρμογή των Μνημονίων συνέβαλε στη σημαντική μείωση των δημόσιων δαπανών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., την περίοδο από το τέλος του 2009 έως το τέλος του 2016 οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης περιορίστηκαν κατά 42,269 δισ. ευρώ ή κατά 32,9%, από τα 128,454 δισ. ευρώ που είχαν ανέλθει το 2009 υποχώρησαν στα 86,185 δισ. ευρώ το 2016.

Τη μεγαλύτερη μείωση υπέστησαν οι δαπάνες για μισθούς στο Δημόσιο, για συντάξεις και για κοινωνικές παροχές.

Οι δαπάνες για μισθοδοσία στο Δημόσιο περικόπηκαν κατά 9,447 δισ. ευρώ ή κατά 30,41%, από 31,06 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009 σε 21,613 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016, ενώ οι δαπάνες για συντάξεις και κοινωνικές παροχές συρρικνώθηκαν κατά 9,683 δισ. ευρώ ή κατά 19,79%, από 48,928 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009 σε 39,245 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016.

Στην εξέλιξη αυτή έπαιξαν ρόλο οι περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων που επιβλήθηκαν το 2010, το 2013 και το 2014 και τις περιγράψαμε παραπάνω.

«Βούλιαξε» το εισόδημα των 6.194.233 φορολογουμένων

Εισοδήματα 18,54 δισ. ευρώ χάθηκαν κατά τη διάρκεια της «μαύρης» επταετίας 2010-2016 των Μνημονίων.

Τα συγκριτικά στοιχεία από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2010 και το 2016, για να δηλωθούν εισοδήματα των ετών 2009 και 2015 αντίστοιχα, δείχνουν ειδικότερα:

1 Το συνολικό φορολογούμενο εισόδημα των φυσικών προσώπων μειώθηκε κατά 18,54 δισ. ευρώ ή κατά 18,43%, από τα 100,64 δισ. ευρώ το 2010 (για το 2009) στα 82,1 δισ. ευρώ το 2016 (για το 2015).

 Κι αυτό παρότι ο αριθμός των φορολογουμένων (οικογένειες και άγαμα φυσικά πρόσωπα) αυξήθηκε από 5.694.978 το 2010 σε 6.194.233 το 2016.

2 Ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ δήλωσε το 2010 (για το έτος 2009) το 40,2% του συνόλου των φορολογούμενων νοικοκυριών, δηλαδή 2.289.395 οικογένειες και απλοί (άγαμοι) φορολογούμενοι.

Το 2016, ο αριθμός των νοικοκυριών που δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ (για το 2015) κάλυπτε το 57,73% του συνόλου, καθώς ανήλθαν σε 3.575.990. Δηλαδή, ο αριθμός των νοικοκυριών με ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 1.286.595 ή κατά 56,2% την επταετία 2009-2015!

3 Οι μισθωτοί υπέστησαν τις μεγαλύτερες εισοδηματικές απώλειες την περίοδο 2009-2015.

Το μέσο ετήσιο δηλωθέν και φορολογούμενο εισόδημα κάθε νοικοκυριού μισθωτών υποχώρησε κατά 23,51%, από 19.862,76 ευρώ το 2009 σε 15.192.84 ευρώ το 2015.

Δεύτεροι σε εισοδηματικές απώλειες έρχονται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εμφανίζονται με μέσο ετήσιο φορολογούμενο εισόδημα 24.592,72 ευρώ το 2009 και 19.695,85 ευρώ το 2015.

Η μείωση του μέσου ετήσιου φορολογούμενου εισοδήματος αυτών των φορολογουμένων ανήλθε σε ποσοστό 19,91% μεταξύ του 2009 και του 2015.

 Στην τρίτη θέση όσον αφορά τις εισοδηματικές απώλειες βρίσκονται οι συνταξιούχοι, των οποίων το μέσο ετήσιο φορολογούμενο εισόδημα μειώθηκε από 16.555,44 ευρώ το 2009 σε 13.502,87 ευρώ το 2015.

Η μείωση του ετησίου εισοδήματος των συνταξιούχων ήταν της τάξεως του 18,44% μεταξύ των ετών 2009 και 2015.

4 Η μείωση του φορολογούμενου εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων κατά ποσοστά 23,51% και 18,44% αντίστοιχα την περίοδο 2009-2015 είχε ως φυσική συνέπεια να μειωθούν σε απόλυτα μεγέθη και οι φορολογικές επιβαρύνσεις τους.

 Συγκεκριμένα, για τα έτη 2009-2015 η μέση ετήσια φορολογική επιβάρυνση, όπως αποτυπώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2010-2016, μειώθηκε κατά 4,5% για τους μισθωτούς και κατά 24,66% για τους συνταξιούχους.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όμως, στις περιπτώσεις των φορολογουμένων που άσκησαν ατομικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα και των αγροτών.

 Γι’ αυτές τις κατηγορίες φορολογουμένων, η μείωση των φορολογητέων εισοδημάτων δεν οδήγησε και σε μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-2015, ενώ το μέσο ετήσιο φορολογούμενο εισόδημα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελευθέρων επαγγελματιών μειώθηκε, όπως προαναφέραμε, κατά 19,91%, από 24.592,72 σε 19.695,85 ευρώ, η μέση ετήσια φορολογική επιβάρυνσή τους αυξήθηκε κατά 51,28%, από 2.785,79 σε 4.214,33 ευρώ!

Επίσης, την ίδια περίοδο, ενώ το μέσο ετήσιο φορολογούμενο εισόδημα των αγροτών μειώθηκε κατά 9,19%, η μέση ετήσια φορολογική επιβάρυνσή τους αυξήθηκε κατά 66% (!), από 741,65 σε 1.231,20 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή εξηγείται εν μέρει από το ότι γι’ αυτές τις κατηγορίες φορολογουμένων ελήφθησαν την περίοδο 2009-2015 τα πλέον αυστηρά φοροεισπρακτικά μέτρα, όπως η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος (με συντελεστή 26% για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες-ελεύθερους επαγγελματίες και 13% για τους αγρότες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έννοια «φορολογική επιβάρυνση» συμπεριλαμβάνονται για το έτος 2016 (εισοδήματα 2015) και τα στοιχεία για τα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, με τα οποία χρεώθηκαν τα νοικοκυριά.

Αντιθέτως, το 2010, όταν φορολογήθηκαν τα εισοδήματα του 2009, δεν είχαν ακόμη επιβληθεί αυτοί οι τρεις φόροι.

Τα πολιτικά καθάρματα, που μεθοδικά κατάστρεψαν και πρόδωσαν την πατρίδα τους και τον Ελληνικό λαό, χαίρουν πλήρης ελευθερίας και εκτιμήσεως και συνεχίζουν ακάθεκτοι το προδοτικό τους έργο!

Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαδήμος, Πικραμένος, Τσίπρας και όλη η δικαστική φατρία με τους υποτελείς τους σε υπουργεία και στρατό και υποτίθεται τις Ελληνικές τράπεζες!

Αγαπητέ και σεβαστέ ελληνικέ λαέ, σε σκοτώνουν μπροστά στα μάτια ολόκληρης της ανήθικης παγκόσμιας κοινωνίας και ουδείς λέει κουβέντα και κανέναν δεν ενοχλεί, εσένα δεν σε ενοχλεί;;;

Σίγουρα την ελληνική ελίτ και την κυβέρνηση με τα κολαούζα της,  δεν την ενοχλεί!!!

Ελάχιστοι αντέδρασαν.

Άφησαν να εκτυλίσσεται η σφαγή, όπως ακριβώς την σχεδίασαν.

Είναι τυφλωμένοι από την ψεύτικη λάμψη του ευρώ και ανήκουν στην ελίτ μιας τάξης σάπιων και απάνθρωπων ευρωπαίων ευγενών.

Η τρόικα είναι μια εγκληματική συμμορία που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Εσείς, Έλληνες πολίτες, εσείς θέλετε να συνεχίσετε σε αυτό το μονοπάτι της υποδούλωσης που σας έχει επιβάλει η αυτοκρατορία των αρπακτικών, η οποία στην τελική θα σας ελέγχει σε κάθε βήμα που θα κάνετε μέχρι να κάνει την δουλειά της και μετά θα σας σκοτώσει με τον ποιο φρικτό τρόπο, ίσως να γίνεται και φύραμα για τα ζώα;

Για αυτό πρέπει άμεσα να ανακαταλάβετε την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας – απαγκιστρωμένοι από τη δικτατορία των Βρυξελλών – και να αρχίσετε από την αρχή – όπως οι ευγενείς και σοφοί Έλληνες έπραξαν 2.500 χρόνια πριν, φέρνοντας τη Δημοκρατία;

Εσείς, εμείς, καλούμαστε να κάνουμε μια δημοκρατία στα πρότυπα των αρχαίων προγόνων μας με σύγχρονο τρόπο, στα σημερινά δεδομένα και δικλίδες ασφαλείας, να μην υποστεί τα ίδια δεινά πάλη η δημοκρατία!

Θα σας παρουσιάσω μία ανοικτή επιστολή προς τους έλληνες, του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας Peter Koenig:

” Αγαπητέ και σεβαστέ ελληνικέ λαέ,

Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και ουδείς λέει κουβέντα, πόσω μάλλον η ελληνική ελίτ ή η κυβέρνηση.

Ελάχιστοι αντέδρασαν.

Άφησαν να εκτυλίσσεται η σφαγή, διότι προφανώς δεν τους αφορά.

Είναι τυφλωμένοι από την ψεύτικη λάμψη του ευρώ και ανήκουν στην ελίτ μιας τάξης Ευρωπαίων ευγενών.

Η τρόικα είναι μια εγκληματική συμμορία που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

​Προφανώς, περνούν καλά, συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που καταναλώνουν χαβιάρι (μεταξύ άλλων).

Δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του ελληνικού έθνους, σε ηθικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι απαγορευτική, καθώς (ο τομέας) έχει ιδιωτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κοστίζει πολύ ακριβά.

Στις συντάξεις έχει πέσει «ψαλίδι» για πέμπτη διαδοχική φορά.

Πλέον, μοιάζουν σαν ένα πενιχρό βαλιτσάκι επιβίωσης.

Μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί έως και 50%.

Χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια.

Η πλειονότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού μέρους της εκπαίδευσης, έχει ιδιωτικοποιηθεί και ξεπουληθεί.

Δεν υπάρχει τίποτα.

Εξαφανίστηκαν κατόπιν εντολών του Βερολίνου και διά στόματος των εκπροσώπων της τρόικας – της εγκληματικής συμμορίας που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Ο τελευταίος θεσμός είναι ένα συνονθύλευμα από διεφθαρμένες μαριονέτες, που αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον 800 εκατ. Ευρωπαίων.

Και εσείς Έλληνες δεχτήκατε τους ξυλοδαρμούς που προέκυψαν από τις αποφάσεις τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε ένα νομοσχέδιο άνω των 2.000 σελίδων που συντάχτηκε στις Βρυξέλλες, γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να ψηφίσει μέσα σε λίγες ημέρες αλλιώς…

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ουδείς βρέθηκε να ζητήσει απάντηση στην ερώτηση:

«Αλλιώς τι θα γίνει;»

Οι συγγραφείς του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν μπήκαν καν στον κόπο να μεταφράσουν στα ελληνικά ένα «βουνό» από νομικούς τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες, και φυσικά δεν έδωσαν επαρκή χρόνο στους Έλληνες βουλευτές να συζητήσουν για τη νέα φορολογική νομοθεσία.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι περισσότεροι βουλευτές δεν μπόρεσαν, λόγω γλώσσας και περιορισμένου χρόνου, να διαβάσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Παρ’ όλα αυτά, το κείμενο «πέρασε» από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα εκχώρησε άνευ όρων για 99 χρόνια όλα τα περιουσιακά της στοιχεία (υποδομές, αεροδρόμια, λιμάνια ακόμα και δημόσιες παραλίες και φυσικές πηγές ενέργειες) στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος θα μπορεί ελεύθερα μέσω του Υπερταμείου να βάζει πωλητήριο (ουσιαστικά να ιδιωτικοποιεί), με απώτερο σκοπό την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Αρχικά, υπολόγιζε σε 50 δις ευρώ έσοδα -εκτίμηση που αποδείχθηκε λανθασμένη πολύ γρήγορα.

Εν τω μεταξύ, η αξία των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων υποτιμήθηκε περαιτέρω από την τρόικα σ’ ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε 5-15 δις ευρώ, σε σύγκριση μ’ ένα δημόσιο χρέος που ξεπερνά πλέον τα 350 δις ευρώ.

Αυτό το Υπερταμείο, λοιπόν, είναι ένας αντιδημοκρατικός, υπερεθνικός μηχανισμός, ο οποίος δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Με αυτό το μνημόνιο, λοιπόν, αγαπητοί Έλληνες, η ελληνική Βουλή, η δική σας Βουλή, παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ.

Πρακτικά, έχει ακυρωθεί η ύπαρξή της.

Δεν μπορεί να νομοθετεί σε θέματα προϋπολογισμού ή φορολογίας.

Τα πάντα έχουν αποφασιστεί στις Βρυξέλλες, με τη συνενοχή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν το 1933, όταν το Ράιχσταγκ (Νομοθετικό Σώμα της Γερμανίας κατά την περίοδο 1867-1945) μετέφερε όλες τις εξουσίες του στον καγκελάριο Αδόλφο Χίτλερ.

Αυτό, αγαπητοί μου Έλληνες, είναι ένας ξεκάθαρος οικονομικός φασισμός μπροστά στα μάτια τα δικά σας και όλου του πλανήτη.

Όμως, ουδείς θέλει να δει κατάματα την αλήθεια.

Να παραδεχτεί αυτό που συμβαίνει.

Και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.

Αυτή η (ξεκάθαρη) αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου επιβεβαιώθηκε, καθώς η τελευταία ελπίδα για μείωση του χρέους έσβησε στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Μέχρι και το ΔΝΤ συνέστησε -και σε ιδιωτικές συζητήσεις συνεχίζει να το κάνει- μείωση του χρέους.

Ωστόσο, η Γερμανία ανακοίνωσε χωρίς ίχνος οίκτου την τελική λεηλασία της Ελλάδας, απαιτώντας τη μεταφορά στο Υπερταμείο – το οποίο ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Βερολίνο – του χρυσού, των κρατικών υπηρεσιών και των ακινήτων του Δημοσίου.

Το αντίτιμο για αυτήν τη «διάσωση», εφόσον η Ελλάδα γονατίσει και τα δώσει όλα, ανέρχεται σε 86 δις ευρώ.

Και αυτά τα λεφτά θα είναι ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ.

Σε αντάλλαγμα για τι;

Άλλοι τόκοι, υψηλότερη αναλογία στην εξυπηρέτηση του χρέους και ακόμα χειρότερες προοπτικές σε σχέση με το παρελθόν για το αν όλα αυτά θα έχουν αίσιο τέλος τελικά.

Και φυσικά, επαναλαμβάνω, χωρίς ποτέ η χώρα να βγει απ’ όλη αυτήν την ευρω – αμερικανική διαδικασία με τις φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις.

Πριν από λίγες ημέρες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να είπε μετά το τετ α τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πως «η θέση του Βερολίνου για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει ίδια».

Ορίστε ορισμένα δεδομένα για το ελληνικό χρέος, όπως αυτά καταγράφτηκαν στις 9 Μαρτίου 2017:

Πληθυσμός: 10,8 εκατ.

Χρέος: 352 δις ευρώ

Τόκοι ανά έτος: 19,5 δις ευρώ.

Από το 2010 έως τα τέλη του 2016 το σύνολο των δανείων προς την Ελλάδα ξεπέρασε τα 250 δις ευρώ – ούτε ένα λεπτό από αυτά δεν διατέθηκε προς όφελος του ελληνικού λαού, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και για την πληρωμή γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.

Η σχέση χρέους προς το ετήσιο ΑΕΠ: 181%. Το 2008 ήταν 109%.

Στις ΗΠΑ η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ αυτήν τη στιγμή είναι 109,63%.

Το ελληνικό ΑΕΠ υπολείπεται κατά 2 μονάδων του ευρωπαϊκού.

Από το 2008 συρρικνώθηκε κατά 25%.

Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, άνω του 26%, και πλησιάζει το 50% στους νέους (18-35 ετών).

Το 2008, που ξεκίνησαν όλα, το ελληνικό χρέος θα ήταν πλήρως διαχειρίσιμο εσωτερικά, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και «bail-outs» – τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση διάσωση αλλά … συσσώρευση επιβληθέντων χρεών.

Το ελληνικό χρέος δεν ήταν ποτέ απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μας άφησαν να πιστέψουμε οι τραπεζίτες της Fed, της ΕΚΤ και της Wall Street.

Η ελληνική κρίση και κατ’ επέκταση η ευρωπαϊκή χτίστηκε από αυτά τα «αρπακτικά» προς όφελός τους και εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δεν είχε να κάνει ποτέ με το ελληνικό ή το ευρωπαϊκό χρέος.

 Όμως, ουδείς κάνει ερωτήσεις.

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων και των διεθνών οικονομολόγων και πολιτικών, που φυσικά γνωρίζουν, δεν τολμά να αρθρώσει λέξη.

Παράλληλα, η φωνή όσων θέλουν να μιλήσουν έχει «φιμωθεί», την ώρα που τα εκδιδόμενα ΜΜΕ λένε ψέματα σε Ευρωπαίους και Έλληνες πολίτες.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, χωρίς καμία προειδοποίηση, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) προχώρησε σε υποτίμηση του φράγκου κατά 12% έναντι του ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία της.

Ήταν μια κίνηση τουλάχιστον άδικη, καθώς καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει την ελευθερία να ανατιμήσει ή να υποτιμήσει το νόμισμά της, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας της.

Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., έχει υπογράψει μαζί της περισσότερες από 120 διμερείς συμφωνίες, οι οποίες την καθιστούν -επί της ουσίας- σχεδόν ισοδύναμη μ’ ένα κράτος – μέλος.

Σε χρονικό διάστημα 3 ετών και 3 μηνών από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας σε 1,20 ελβετικά φράγκα ανά ευρώ, η SNB έχει συγκεντρώσει μία αξία πάνω από 500 δισεκατομμύρια φράγκα σε ξένο νόμισμα, κυρίως σε ευρώ. Χρήματα που αντιστοιχούν στο 150% του ελληνικού χρέους.

Έλληνες πολίτες ξυπνήστε!

Πάρτε τον έλεγχο της κατάστασης!

Μην πιστέψετε πολιτικούς και μίντια!

 Βγείτε από αυτόν τον εγκληματικό οργανισμό που ονομάζεται Ε.Ε., από αυτό το δυτικό απατηλό νομισματικό σύστημα, πνίγεστε μέχρι θανάτου.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στους βιαστές μας, έχει γίνει σαδομαζοχισμός.

Έλατε να πάρουμε μακριά από αυτούς την κυριαρχία μας και το νόμισμά μας.

Δηλώστε αδυναμία να αποπληρώσετε το δημόσιο χρέος σας -ακόμη και σύσσωμη η Δύση δεν μπορεί να σας σταματήσει.

​ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ αυτά που σας κάνει η κυβέρνησή σας, οι Βρυξέλλες και η τρόικα στην χώρα σας.

Εάν διοικήσετε τη χώρα σας με τις δημόσιες τράπεζές σας, με τα χρήματά σας, σταδιακά αλλά σίγουρα θα μπορέσετε να ξαναχτίσετε την κατεστραμμένη σας οικονομία.

H επιστροφή του χρέους είναι διαπραγματεύσιμη.

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο.

Η Αργεντινή είναι μία από τις τελευταίες αυτές περιπτώσεις.

Ακόμη και η Γερμανία είχε επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της το 1952 (δείτε τη Συμφωνία του Λονδίνου για το ξένο χρέος της Γερμανίας).

H Γερμανία, η χώρα που ηγήθηκε της οικονομικής δολοφονίας της Ελλάδας, οφείλει ακόμη να επιστρέψει τεράστιες αποζημιώσεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τη Γερμανία να επιστρέψει ένα συνολικό ποσόν ύψους 279 δις ευρώ ως αποζημίωση.

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η Γερμανία απάντησε πως το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων διευθετήθηκε το 1990 – κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Δεν είναι αποκύημα φαντασίας το γεγονός ότι η ασφυκτική πίεση που ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα σήμερα στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει.

ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ό,τι η κυβέρνησή σας, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε εσάς και τη χώρα σας.

Σε αντίθεση, απαιτήστε πλήρη καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων…

Αντιθέτως, αξιώστε γερμανικές αποζημιώσεις, αξιώστε το Grexit, ως τη μόνη νόμιμη συνέπεια που προέκυψε από το «Όχι» του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 κατά των μέτρων λιτότητας που ζητεί η τρόικα, σε αντάλλαγμα για ένα πακέτο «διάσωσης».

Εάν το πράξετε, θα δείτε σύντομα ένα φως στο τέλος του τούνελ – ένα φως που έχει σβήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της Γερμανίας και των γκάνγκστερ της τρόικας, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησής σας και όλης της βουλής με τον πρόεδρο της υποτιθέμενης δημοκρατίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί ακόμη να μπλοφάρει και να εντυπωσιάσει τον κόσμο απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ.

Μια λέει οι έλληνες τα πάνε καλά, μια ότι ακόμα έχουμε εκκρεμότητες, μια ότι θα ήταν καλύτερα αν φύγουμε, αυτό το χιτλερικό απόβρασμα παίζει με τον ψυχικό κόσμο των Ελλήνων, το μαστίγιο και το καρότο.

Οποιαδήποτε υγιής κυβέρνηση θα έκανε αυτήν την απειλή σύμμαχό της εγκαταλείποντας αυτό το σάπιο τέρας που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί και το λαθεμένο και απατηλό νόμισμα που ονομάζεται ευρώ.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι αυτό:

Η  Ελλάδα κυβερνάται από μη Έλληνες, από εβραίους, από κοτζαμπάσηδες και γερμανοτσολιάδες.

Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση απαντά στην τρέλα (τρόικα) με λαϊκή υποταγή, με ήπια παράδοση εξουσίας – εις βάρος των εκατομμυρίων ήδη αδικημένων Ελλήνων συμπατριωτών που υποδουλώνονται.

​Οι κατηγορίες μου στοχεύουν όλους αυτούς που ανήκουν στην ελληνική ελίτ, στα μίντια (έχουν στην κυριολεξία όλα πουληθεί όπως και στη Γερμανία από τη CIA;) και στους βουλευτές που κοιτούν με δέος (σ.σ.: τους δανειστές) και φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Οι έλληνες ζητούν κάποια μεταρρύθμιση στις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν θέλουν να φανταστούν το κόστος ενός Grexit, για να μη συμπεριλάβουμε και την κατάρρευση της Ε.Ε. – κατάρρευση η οποία, ωστόσο, βρίσκεται κοντά.

Δεν υπάρχει κανείς που να φωνάζει, να διαμαρτύρεται, να βγαίνει στους δρόμους, στα μπλόκα, να σταματήσει το ξεπούλημα των γεφυρών, των σιδηροδρόμων, ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων ως δημόσιο αγαθό.

Κανείς.

Κανείς δεν τολμά να μιλήσει για τον χειρότερο ρατσισμό κατά των Ελλήνων και την σχεδιασμένη εξαφάνιση των ελλήνων, με αντικατάσταση από δολοφόνους μισθοφόρους αλλόφυλους!

Δεν θέλω να κατηγορήσω για αυτό τους Έλληνες, οι οποίοι καθημερινά πρέπει να παλέψουν για την προσωπική τους επιβίωση, να βρουν τρόπους για να ταΐσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Οι κατηγορίες μου στοχεύουν όλους αυτούς που ανήκουν στην ελληνική ελίτ, στα μίντια, στους λόγιους του συμφέροντος, τους δικαστές, που απαρτίζονται από θρησκόληπτους σχιζοφρενείς,  στο στρατό την τελευταία ελπίδα που σφουγγαρίζει τα σκατά των προδοτών, για μια αυξησούλα, σε αυτούς που (έχουν στην κυριολεξία  ξεπουλήσει τα πάντα, όπως και στη Γερμανία από τη CIA;) και στους βουλευτές που κοιτούν με δέος (σ.σ.: τους δανειστές) και φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Παρακολουθήστε την Ελλάδα – τη χώρα σας, Έλληνες πολίτες, ενώ αιμορραγεί!

Να είστε προσεκτικοί, διότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με χρέος και διάσωση.

Εάν σας πουν ότι η ευθύνη για την κρίση στην Ευρώπη είναι της Ελλάδας και του χρέους της, και ότι η ομαλοποίηση της κατάστασης εξαρτάται από το πόσο η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες του νέου πακέτου διάσωσης, αυτό είναι ένα εξωφρενικό ψέμα.

Αυτή η κρίση δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Ευρωπαίους, από την ελίτ της Ευρώπης, από την Goldman Sachs – η οποία παρεμπιπτόντως διαφεντεύει την ευρωπαϊκή οικονομία, από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, που και αυτό ελέγχετε απόλυτα από την Νέα Ταξί, που τα δυο της πόδια είναι η ορθοδοξία και οι καθολικοί και οικονομικά και πολιτικά, έχετε να δείτε ακόμα φρικτά πράγματα από τις θρησκείες που πιστεύετε και αφήνετε αφελέστατα τον όβολό σας και αυτές σας έχουν κατάταξη σε διάφορες φάρμες με ζώα υπάκουα, ατίθασα και άγρια σε εγκλεισμό!.

Ρίξτε μια ματιά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, να δείτε τις θρησκείες σας, τους μεγαλύτερους τζογαδόρους!

Αυτοί οι παραπάνω θέλουν να συντρίψουν την Ελλάδα να την πετάξουν στον γκρεμό.

Αυτά, τα αποβράσματα των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, επιδιώκουν μια Ελλάδα υποταγμένη.

Γιατί η Ελλάδα διαθέτει μία υψηλά στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης Δεκάδες χιλιάδες χρόνια εποφθαλμιούν τον ιερό και πλούσιο χώρο της Ελλάδος.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Ίσως η δεύτερη στη σειρά πιο σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ (μετά την Τουρκία) λόγω της στρατηγικής της θέσης.

Δεν θέλουν η Ελλάδα να διοικείται από ηγέτη πατριώτη, να έχει δημοκρατία,  να είναι ελεύθερη να σχεδιάζει την εξωτερική της πολιτική με γνώμονα την ειρήνη και την φιλία!

Τα αφεντικά της υφηλίου επιθυμούν «καθεστωτική αλλαγή» – εκείνο το παλιό καλό καθεστώς που απειλεί οτιδήποτε αντίκειται στους νόμους της Δύσης.

Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση και η βουλή στο σύνολό της σκύβουν το κεφάλι και υποκλίνονται, συναγωνίζονται ποιος θα είναι ποιο πιστός στα αφεντικά του χρήματος επιτρέποντας την ταπείνωση, την καταστροφή και τον θανατά των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό που επιθυμεί η Ουάσινγκτον μαζί με το σκυλάκι της τις Βρυξέλλες, είναι μια Ελλάδα υποταγμένη που δεν θα ζητεί να μάθει τον ακριβή ρόλο του ΝΑΤΟ, που δεν θα διαπραγματεύεται με την Ε.Ε., που δεν θα ζητεί να απαλλαγεί από τα ευρωπαϊκά δεσμά, που δεν θα έχει πρόσβαση στις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τη Μεσόγειο – για τον υποθαλάσσιο πλούτο σε υδρογονάνθρακες και ορυκτά.

Μετά ψηφίζουμε μέτρα κατά της  Βόρειας Κορέας που θέλει να είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη;;;

Το παράδειγμα, φυσικά, επεκτείνεται και για την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες που έχουν τις ακτές τους στη Μεσόγειο.

Οι κυβερνήσεις τους έχουν ήδη αλλάξει με εξωτερική παρέμβαση (ΗΠΑ/Ε.Ε.) προκειμένου να επιβληθούν υπάκουα κουτάβια της νεοφιλελεύθερης δεξιάς.

​Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα και τη σοφία να ξαναχτίσει τη Δημοκρατία Η βρόμικη ελίτ και η εγκάθετη κυβέρνηση δεν έχουν καμία δικαιολογία, έχασαν και τον φερετζέ.

Αυτό που συμβαίνει με τους Έλληνες, είναι η χειρότερη μορφή του Συνδρόμου της Στοκχόλμης: παραμένουν υποταγμένοι στον βασανιστή τους «μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος».

Και ο θάνατος, με όρους απόλυτης καταστροφής, λεηλάτησης και απόλυτης δουλείας, βρίσκεται κοντά, θα κάνεις με τα τέρατα συμφωνία για τον τρόπω που θα σε σκοτώσουν!

Εσείς, Έλληνες πολίτες, εσείς θέλετε να συνεχίσετε σε αυτό το μονοπάτι της υποδούλωσης που σας έχει επιβάλει η αυτοκρατορία των αρπακτικών, η οποία στην τελική θα σας ελέγχει σε κάθε βήμα που θα κάνετε, κάθε αναπνοή που θα παίρνεται, κάθε γουλιά νερό που θα πίνεται, σε λίγο θα μας κάνουν και ομαδική στείρωση για να ξεμπερδέψουν από τους Έλληνες!!!;

Ή θα προτιμούσατε να ανακαταλάβετε την κυριαρχία σας, το νόμισμά σας, αποχωρώντας από τη δικτατορία των Βρυξελλών – και να αρχίσετε από την αρχή – όπως οι ευγενείς και σοφοί Έλληνες έπραξαν 2.500 χρόνια πριν, φέρνοντας τη Δημοκρατία;

Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα και τη σοφία να ξαναχτίσει τη Δημοκρατία.

Θυμηθείτε πως, παρόλο που δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφική μας θέση, το μέλλον μπορεί αναμφίβολα να διαφοροποιηθεί.

Αυτή η Ελλάδα είναι ακόμη ζωντανή, πίστευε στην Ελλάδι διετή δεν μπόρεσαν πότε να την εξαφανίσουν, χιλιάδες χρόνια, με μύριους φρικιαστικούς τρόπους!

Zήτω η ΕΛΛΑΔΑ ζήτω  οι Έλληνες! “

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

3 comments to Η προδοτική συμμορία και το σύνταγμα της

  • .
    ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ – ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏
    .
    Το διαβάσαμε από το: ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ – ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/08/blog-post_6564.html#ixzz4sy7lBb66

    .
    .

    • ..ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΕΣ.
      https://1.bp.blogspot.com/-4zgJEhfllsg/UNLnFPfA3eI/AAAAAAAAAFA/eRE14nbTWoU/s760/603257_4014747371342_1427936815_n1.jpg .
      Εκλεκτοί ραγιάδες, ιδανικοί αυτόχειρες.. .
      Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016
      .
      https://3.bp.blogspot.com/-UGh4z_3Kn2U/V_dUPyv_A_I/AAAAAAAAIzw/KXNWcXGwE6Q8-UsmL0gVptTpvQrgYR72QCLcB/s400/%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2582.jpg
      .

      Τώρα που φανερώθηκε “καταμεσής της αγοράς”, en plein air που θάλεγαν οι γάλλοι, “φόρα παρτίδα” που λέμε εμείς, καθαρά, ξάστερα και ξετσίπωτα,
      ..πως τούτος ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από πουθενά,
      ..καθώς και το τελευταίο προπύργιο μιάς αμυδρής ελπίδας, η Δικαιοσύνη, ξεπουλήθηκε χθες εν χορδαίς, οργάνοις και με δημοσιογραφική κάλυψη,
      ..ας δούμε αν,
      ..ο λαός έχει εντέλει
      ευθύνη που άφησε τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ,

      ..ή όπως λέει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής είναι αθώος και έχει δώσει δείγματα γραφής ηρωικά και ζόρικα.

      Κατά το blog σαφώς και ο λαός έχει ευθύνη. Και μάλιστα τεράστια. Ίσως την μερίδα του λέοντος της ευθύνης.
      Αρχής γενομένης απ’ το βόλεμα της τριακονταετίας του ΠαΣοΚ με τα φούμαρα και τις μίζες του,

      ( ναι, ναι κι ο λαός πήρε μίζες με την μορφή των συνεχών αυξήσεων, της καθιέρωσης και θεσμοθέτησης της λαμογιάς, των διορισμών, των αργομισθιών, των υπερ-πρόωρων συντάξεων, τον ανεξέλεγκτο από εφορία και δικαιοσύνη πλουτισμό, και άλλα πολλά,
      ..αφού βλέπετε για να στηθεί το παιχνίδι της διαφθοράς δεν χρειάζεται μόνον αυτός που θα “λαδώσει”, αλλά κι αυτός που είναι πρόθυμος να “λαδωθεί”,
      ..και στην συγκεκριμένη περίοδο ο λαός φάνηκε κάτι παραπάνω από πρόθυμος )

      ..μέχρι το άκρο άωτο της ευθύνης που είναι η επανεκλογή των τάχα αριστερών, πολιτικών απατεώνων, και επιβράβευση όλων των προηγούμενων μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων, με μιά σύνθεση του κοινοβουλίου κατά 90% -αν όχι 100%- μνημονιακή,
      ..και μέχρι την χθεσινή συνάντηση ενός ξεφτιλισμένου πρωθυπουργού με μιά ξεφτιλισμένη “ηγεσία” της Δικαιοσύνης,
      ..κι αφού πρώτα προχθές δάρθηκαν καλά-καλά συνταξιούχοι και γέροντες, και στήθηκαν κλούβες για να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν ούτε σε απόσταση οπτικής επαφής το Δικτατορικό Μέγαρο,
      ..και χωρίς αυτά τα δύο τελευταία γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών να έχουν προκαλέσει την κατεδάφιση της πλατείας Συντάγματος όπως πραματικά θα έπρεπε,
      ..ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΕΣ.

      Ισχυρίζεται -και προφανώς πιστεύει, αφού πρόκειται για αξιόπιστο πρόσωπο- η πρώην Πρόεδρος της Βουλής πως ο λαός έδωσε ισχυρά δείγματα ανατρεπτικής γραφής και επαναστατικής διάθεσης, τόσο όταν πρωτοέφερε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 την “αριστερή” τούτη κυβέρνηση,
      ..όσο, κυρίως, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

      Το blog όμως ξέρει να πει πως όταν κάποιος ρισκάρει να ψηφίσει κάτι εντελώς καινούργιο για κυβέρνηση,
      ..καθώς και κυρίως όταν σε πείσμα εκβιασμών, προπαγάνδας και απειλών, με πόνο ψυχής και εγνωσμένα με το αίμα του, υπογράφει, και πετάει στα μούτρα του συστήματος ένα μεγαλειώδες “ΟΧΙ”,
      ..δεν υφίσταται μετά “σοκ” όταν του κάνουν το “ΟΧΙ”, “ΝΑΙ”,
      ..ούτε τρέχει με την ουρά στα σκέλια να ξαναψηφίσει αυτόν που τον εξαπάτησε,
      ..παρά ορμάει και λυγίζει σίδερα και δαγκώνει καρούτζους (λαιμούς) μέχρι να δικαιωθεί και μέχρι να γίνει σεβαστή η απόφασή του.

      Αυτό κάνει ένας λαός άξιος, και αξιοσέβαστος από εχθρούς και φίλους.
      Ο,τιδήποτε άλλο φέρνει μαζί του βαρύτατες και καταδικαστικές ευθύνες,
      ..ιδίως όταν πιά δεν πρόκειται για έναν λαό που τελεί σε άγνοια και ζει σε ροζ συννεφάκια,
      ..παρά για έναν λαό πολτοποιημένο και πνιγμένο μέσα στο ίδιο του το αίμα.

      Το blog λέει και φρονεί πως δεν είμαστε άξιοι να σωθούμε.
      Δεν πρέπει να σωθούμε.
      Ίσως να είναι προτιμότερο,
      ..ίσως να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους άλλους λαούς με τον χαμό μας,
      ..με το να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγή.

      Και ίσως έτσι να αναιρέσουμε και το αποτέλεσμα του πειράματος που κάνει η Παγκοσμιοποίηση,
      ..με πρώτο πειραματόζωο εμάς,
      ..και στόχο όλους τους άλλους λαούς..

      .
      https://mandatoforos.blogspot.gr/2016/10/blog-post_7.html

  • .
    .
    .
    .
    .
    Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017
    .
    .
    Να φοβάστε την Ελευθερία. Αυτό θέλουν …(vid)
    .
    .
    .

    Ναι….το ξέρω, το ξέρω…Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι… το να καλείς να γίνουν όλοι ανεξάρτητοι και ελεύθεροι… Να μιλάς για το χάος και αλληλοσκοτωμούς.. Απλά δεν γνώριζα το τι έκανα…τώρα καταλαβαίνω αφήστε με και θα πω όλη την αλήθεια σε όλους.
    .
    ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ?! Πιστεύατε στ’ αλήθεια ότι η δουλειά μου είναι, να ξυπνήσω μέσα σας την ανεξαρτησία!? Καλά.. είστε τελείως ηλίθιοι?! Οι μάζες πρέπει να είναι υποδουλωμένες, να τρέφονται με παραισθήσεις και τρόμο. Με λάθος χρήση της ελευθερίας, αυτή θα σας ξεσκίσει. ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! Να φοβάστε. Σωστά τα είπα όλα? Ε?
    .
    Η ιδέα είναι απλή. Το σύστημα σας ελέγχει από την στιγμή που όλοι είσαστε ίδιοι. Αλλά εάν ο καθένας αρχίσει να σκέφτεται έκτος σχεδίου, τότε του συστήματος δεν θα υπάρχουν αρκετά χέρια, μέθοδοι και κανόνες για να σας τιμωρήσουν όλους.
    .
    Εσείς διαιρείστε μεταξύ του ρομαντισμού της αντίστασης και της θέλησης της προσαρμογής για την επιβίωση.
    .
    ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    Mr. Freeman, part 6 – Να φοβάστε την Ελευθερία
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=zj3ia7C64Yw
    .

    olalathos
    .

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/09/vid_73.html#ixzz4sygWF6XN
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    Mr. Freeman, part 48 – Εγω?
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=VxQKbsXnDAk
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>