«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πριν από όλα, ο λαός να απαιτήσει αυτό που ισχυρίζεται η εταιρία, ότι έδωσε 2 δις για την αγορά της εταιρίας, σε ποιους έδωσε τα δυο δις;;;;,

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns

Αλήθεια που είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη ;;;;;;  

Επίσημα μια εταιρία δηλώνει ότι έδωσε δυο δις!!!!

Που είναι η δικαιοσυνη να καλέσει την εταιρία να της παραδώσει τα στοιχεία που αυτή δηλώνει;;;;;;

Ενώ λένε ότι κάποιοι έφαγαν τα δις;

Ποιοι είναι;

Αν θέλει η εταιρία να προχωρήσει να πει ποιοι τα πήραν;;

Και οι εργαζόμενοι να κάνουν μήνυση στην εταιρία και όχι να γίνονται φόρτωμα στον Ελληνικό λαό!

Το ερώτημα που είναι αυτονόητο, είναι γιατί η εταιρία έδινε δις, από δω και από κει και δεν τα έδωσε επίσημα στο ελληνικό κράτος να αγοράσει την επένδυσει και γιατί δεν πάει στην δικαιοσυνη;;;

Ύποπτο ιστορικό των Μεταλλείων Κασσάνδρας, τα οποία πωλήθηκαν επί Σημίτη το 2004 για 11 εκατ. ευρώ στον Μπόμπολα (Ελληνικός Χρυσός) ενώ η Eldorado ισχυρίζεται πως τα απέκτησε έναντι 2 δισ. ευρώ!

Γ. Αμανατίδης: Τι φοβάται και δεν πάει σε διαιτησία η Eldorado Gold;
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

«Υπάρχουν διαδικασίες, κανόνες και νόμοι στη χώρα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9.89 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης για το θέμα της Eldorado Gold, καλώντας την εταιρεία να πάει σε διαιτησία.
«Τι φοβάται και δεν πάει σε διαιτησία, παρά εκβιάζει και λέει ή θα γίνει έτσι ή θα φύγω; Αδικεί και τον εαυτό της (η εταιρεία)», είπε ο κ. Αμανατίδης.
Επέκρινε παράλληλα τη στάση της Ν.Δ. λέγοντας πως πρέπει να εξηγηθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία. Όπως είπε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεγεθύνει το γεγονός για να πει ότι δεν γίνεται τίποτα στη χώρα.
Για την ανάρτηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα σχολίασε πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση τοποθετήθηκε μέσω του αρμόδιου υπουργού.
Συνέχεια στην κόντρα με Eldorado Gold από Γεροβασίλη

Για την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στην Ελλάδα μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

«Κατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη.

Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα.

Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων.

Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3η μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση από την πλευρά της εταιρείας.

«Η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς.

Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα», είπε.

Η κ. Γεροβασίλη δεν προχώρησε σε εκτίμηση για το μέλλον της συγκεκριμένης επένδυσης, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες.

«Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.

Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει.

Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες.

Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν.

Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος έστειλε μήνυμα ότι «για να έχει η χώρα ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο.

Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή».
Από πριονοκορδέλα περνάει η αν μη τι άλλο όχι… αριστερή «Δημοκρατία» την Eldorado Gold με αφορμή τον ωμό εκβιασμό και την αποικιοκρατική αυθάδεια της εταιρίας, η οποία δέκα ημέρες πριν την προσφυγή στη διαιτησία για τις άδειες περιβαλλοντικών όρων απειλεί πως θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, βάζοντας ως ανθρώπινη ασπίδα τους εργαζόμενους.

Η δεξιά εφημερίδα με εξαιρετικά αιχμηρό πρωτοσέλιδο τηρεί αντιδιαμετρικά αντίθετη στάση από αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ (και των δορυφόρων της), με τίτλο «Εκβιάζουν οι elνταβατζήδες» και υπέρτιτλο «Οι… καουμπόηδες χρυσοθήρες νομίζουν ότι ισχύουν ακόμη οι νόμοι της Άγριας Δύσης».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, «οι Καναδοί της Eldorado Gold ξαφνικά ανακοίνωσαν ότι σταματούν την επένδυση στη Χαλκιδική, επειδή η κυβέρνηση τους πολεμά, όμως στις 21 Σεπτεμβρίου ούτως ή άλλως έληγε η άδειά τους»!

Παράλληλα, η εφημερίδα της Δεξιάς κάνει εκτενή αναδρομή στο ύποπτο ιστορικό των Μεταλλείων Κασσάνδρας, τα οποία πωλήθηκαν επί Σημίτη το 2004 για 11 εκατ. ευρώ στον Μπόμπολα (Ελληνικός Χρυσός) ενώ η Eldorado ισχυρίζεται πως τα απέκτησε έναντι 2 δισ. ευρώ!

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η «Δημοκρατία» αδειάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την στάση που κρατά, επί της ουσίας επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, που κάνουν λόγο για «δάκτυλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συναντήθηκε προ ημερών με την εταιρία, προκειμένου να αποδομήσει το θετικό μομέντουμ στον κλάδο των επενδύσεων για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα» μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι αυτή η απόπειρα δε θα έχει καμία τύχη.

Όπως σημειώνουν, «το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62.

Ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία».

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:

Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Και πάνω από όλα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

«Αντίθετα, η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας ας απαντήσει:

Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας;

Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες;

Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;»

Η Κομισιόν παραπέμπει στο πρόγραμμα προσαρμογής για την Eldorado Gold

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν, ρωτήθηκε για την ανακοινωση της εταιρείας ότι αναστέλλει τις επενδυτικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα
Μαρία Ψαρά
Σεπτεμβρίου 11 2017

Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση της Κομισιόν για το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων της Eldorado Gold. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, με μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη μείωση της ανεργίας. «Το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής περιλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο μέτρων ακριβώς για αυτό το σκοπό», συνέχισε ο Αλ. Βίντερστάιν και πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν.

Ο ίδιος, δε θέλησε να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει αποφάσεις επιχειρήσεων.

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>