«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ. 3

ΗΡΑΚΛΗΣ Α

Μια αναγκαία εισαγωγή, πριν τον Ηρακλή!

Σου δόθηκε μια ζωή, το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο, και τι την έχεις κάνει;

Τη διαστρέβλωσες, τη βασάνισες, την κομμάτιασες, τη διαίρεσες, γέννησες βία, καταστροφή, μίσος, την έκανες να είναι χωρίς αγάπη, χωρίς συμπόνια, χωρίς πάθος.

Έτσι όταν αναρωτιέσαι τι την έχεις κάνει τη ζωή σου – και ελπίζω πως αναρωτιέσαι σοβαρά – τότε αν είσαι λίγο ευαίσθητος, θα γεμίσουν δάκρυα τα μάτια σου.

Αλλά θα γεμίσουν δάκρυα τα μάτια σου γιατί θα σκέφτεσαι το παρελθόν, τι θα μπορούσες να έχεις κάνει, δηλαδή δάκρυα αυτολύπησης.

Γι αυτό μη δακρύζεις γιατί το ερώτημα και η απάντηση βρίσκονται μόνο στο παρόν, ούτε στο αύριο, ούτε στο παρελθόν, που σημαίνει:

Τι κάνεις τώρα με αυτή τη ζωή που σου δόθηκε, τώρα όχι αύριο;

Κρισναμούρτι. – Βομβάη 1969

Κρισναμούρτι- Βρες την ψυχή σου, φίλε

https://www.youtube.com/watch?v=VKkOebRB8a8

Αυτοεξέλιξη, Νούς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

«Ποτέ δεν επιθύμησα να γίνω αρεστός στους πολλούς.

Αφ’ ενός, δεν κάθισα να μάθω τι αρέσει στους πολλούς.

Ο άνθρωπος από την φύση του είναι μια οντότητα που του αρέσει να ερευνά τα πάντα και μέσα από την έρευνα να εξελίσσεται διαρκώς και αενάως προς την τελειοποίηση του.

Διακατέχεται από μια εσωτερική επιθυμία αναζήτησης, επί παντός επιστητού, που τον κρατά διαρκώς σε μία εγρήγορση, στο ταξίδι του προς την Ιθάκη.

Το κυριότερο στοιχείο που πρέπει να έχουμε σαν άνθρωποι, ώστε να συλλέξουμε τις σωστές πληροφορίες από το «περιβάλλον» μας, που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη μας, είναι η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.

Γιαυτό τον λόγο θα κατατάξω την παρατήρηση σαν ένα είδος «ανώτερης αίσθησης», διότι τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τις πέντε αισθήσεις μας (και όχι μόνο), οδηγούνται στην «νοητική σφαίρα» της παρατήρησης, όπου γίνεται η επεξεργασία τους και καταλήγουμε σε ένα απαύγασμα συμπερασμάτων, ικανό να μας οδηγήσει σε νέες ατραπούς.

Φιλοσοφικά και πνευματικά, η έννοια της παρατήρησης δεν χει καμία σχέση με την έννοια της «όρασης», διότι η λέξη παρατήρηση σημαίνει ότι ορώ (τηρώ) παρά του σημείου, δηλαδή βρίσκομαι εκτός του σημείου – γεγονότος που παρατηρώ, άρα δεν συμμετέχω στο γεγονός που παρατηρώ, ούτε με αγγίξει συναισθηματικά, είμαι ατάραχος, άλυπος, αμέτοχος, είμαι αληθινός παρατηρητής (ΥΠΑΡΧΩ).

Αυτή είναι και η σημαντικότερη διάφορα της έννοιας «παρατηρώ» από την έννοια «κοιτάω» ή «βλέπω».

Όσο πιο «καθαρή» είναι η παρατήρηση (χωρίς να αναμειγνύονται συναισθήματα και σκέψεις) τόσο μεγαλύτερο μέρος από την αλήθεια γίνεται ορατό.

Ο (νοητικός) παρατηρητής γνωρίζει σε βάθος, ξέρει τι ¨πλησιάζει¨, ενώ αυτός που απλά βλέπει – κοιτάει με τα υλικά του μάτια, δεν μπορεί να αντιληφθεί τίποτα.

Στην εποχή που ζούμε, υπάρχουν πολλοί «μηχανισμοί» που μας αποσπούν την προσοχή ώστε να μην διακρίνουνε το αυτονόητο, να μην γίνουμε ποτέ παρατηρητές των γεγονότων που έρχονται, μας θέλουν άβουλα όντα για να κοιτάμε τις επιφανειακές μαριονέτες που κινούνται έντεχνα στο θέατρο που παραλόγου που βιώνουμε καθημερινά.

Για αυτό οι επικυρίαρχοι, πρώτα από όλα θέλουν υπό την ιδιοκτησία τους το μυαλό σου!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι «αρχή πάσης σοφίας εστί η παρατήρησις», άρα ας γίνουμε για λίγο παρατηρητές της καθημερινότητας μας τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό και σίγουρα θα παρατηρήσουμε τρομερά πράγματα να έρχονται  από το μέλλον και να μας πλησιάσουν στο παρόν.

Αν βρεθούμε στην ζούγκλα και δεν ξέρουμε προς τα που να πάμε, τότε αυτό που θα κάνουμε είναι να ανέβουμε σε μια ψηλή κορυφή για να γίνουμε  «παρατηρητές» του τοπίου.

Έτσι και τώρα θα πρέπει να βγούμε από τον χαμηλό γκρίζο ψεύτικο  χρόνο και να ανέβουμε «ψηλότερα», για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε το πρόσφατο παρελθόν της εξέλιξης του ανθρώπου, το παρόν, και στο τέλος να διακρίνουμε που καταλήγει ο δρόμος του πολιτισμού που έχουμε χαράξει.

Ας σταθούμε λοιπόν στην «κορυφή» και ας γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, στην δεκαετία του 1950.

Εκείνη την περίοδο ο άνθρωπος δεν είχε τη ανάγκη του σούπερ μάρκετ, του φαρμακείου, του ρεύματος, της τράπεζας και ήταν σχεδόν αυτόνομος σε όλους τους τομείς.

Η αυτονομία του ανθρώπου εκείνη την περίοδο  ήταν σοβαρό εμπόδιο για το σύστημα και την ολοκλήρωση του «μεγάλου σχεδίου» που αποσκοπούσε στον απόλυτο έλεγχο των μαζών.

Έτσι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο της «μεγάλης συγκομιδής», και πλασάροντας όμορφα επιχειρήματα – δολώματα  ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν τον κόσμο στις μητροπόλεις.

Σπίτια κλουβιά… Και από εκεί που τα σπίτια μας ήταν χωρίς κλειδαριές, τώρα έχουμε Σεκιούριτι εκβιαστές, λωποδύτες, απατεώνες να σε φιλάνε δήθεν!!!!

 Που σε αναγκάζουν θέλεις δεν θέλεις να Βάλης σειρήνες, κάμερες, διπλό κλειδαριές, μπάρες κ.α!!!

Δηλαδή προκαλείς και προσκαλείς τους κλέφτες, δηλώνεις ότι έχω πολύτιμα πράγματα να φυλάξω, οπότε ελάτε να τα κλέψετε!

Τότε ο κόσμος «τσίμπησε», εγκατέλειψε την αυτονομία του για ένα καλύτερο μέλλον???

 Και άρχισε σε όλη την υφήλιο να εγκαταλείπει μαζικά την επαρχία και την ύπαιθρο, για να κατοικήσει στις μεγαλουπόλεις.

Το νέο (σαθρό) μέλλον «υποσχόταν», καλυτέρευση και ασφάλεια στην ζωή των ανθρώπων μέσα από το πεντάπτυχο εκπαίδευση, υγειά, διατροφή, εργασία, τεχνολογία.

Όλοι θα είχαν ένα λαμπρό ένα μέλλον για να σπουδάσουν οι ίδιοι και τα παιδία τους.

Άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα.

Πρόσβαση σε όλα τα είδη των τροφίμων χωρίς πλέον αγροτικό κόπο.

Εργασία για όλους σε μεγάλες πολυεθνικές και εργοστάσια.

Παροχή τεχνολογίας για μια πιο άνετη ζωή, αμάξι, τηλεόραση, ψυγείο κτλ.

Από την δεκαετία του  1950 έως και σήμερα σε αυτούς του πέντε τομείς η ανθρωπότητα έχει κάνει τρομερά εξελικτικά άλματα, με τέτοια εκθετική πρόοδο, όση δεν έχει κάνει τα υπόλοιπα χιλιάδες χρόνια της ύπαρξης της.

Θα έλεγε κανείς «συνομοσιολόγος» ότι κάποιοι μας δίνουν τεχνολογία στο χέρι, διότι φαντάζει αδύνατον να είναι ομαλή αυτή η εξέλιξη.

Κύλησε που νερό στα αυλάκι και πέρασαν σχεδόν δυο γενιές, ¨βουτηγμένες¨ σε αυτήν την αλόγιστη υπερ-τεχνολογική ανάπτυξη, που ξεκίνησε από τις πλακέτες πυριτίου, την δίοδο και το τρανζίστορ και φτάσαμε στο I phone 8 και στην αναζήτηση του σωματιδίου του θεού (ασχέτως αν το αναζητούμε για λογαριασμών ¨άλλων¨).

Αν θα κάνουμε ένα δυσδιάστατο σχεδιάγραμμα με δεδομένα την διάρκεια ζωής του ανθρώπου, την πρόσβαση στα αγαθά τρόφιμα, την πρόσβαση στη τεχνολογία, στην ιατρική περίθαλψη, σε συνάρτηση με τον χρόνο (τελευταίες δεκαετίες) τότε θα βλέπαμε ότι επικρατεί μια διαρκής τάση ανόδου στις ¨τιμές¨ των τεσσάρων δεδομένων, και συγκεκριμένα η άνοδος τους μετά την δεκαετία του 1990 είναι σχεδόν κατακόρυφη.

Άρα σύμφωνα με την ¨θεωρία¨ της καθημερινότητα μας, πρέπει να έχουμε:

1) Αύξηση της διάρκειας του Μ.Ο. της ανθρώπινης ζωής καθώς και του βιοτικού του επιπέδου.

2) Άμεση πρόσβαση σε όλα τα είδη τα τροφίμων και υλικών Αγάθων ανά πάσα στιγμή.

3) Αναβαθμιστεί τρομερά στον τομέα της τεχνολογίας-επιστήμων σε σημείο που η ζωή μας είναι πολύ πιο άνετη με την βοήθεια της τεχνολογίας, έχουμε και περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς.

4) Μείωση ασθενειών & νόσων και πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα και θεραπείες.

Ήδη ενώ διαβάζουμε αυτές τις γραμμές θα έπρεπε (λογικά) … «να ζούμε ευτυχισμένοι, μακριά από προβλήματα, έχοντας καθημερινά πολύ χρόνο για να αφιερώσουμε στον εαυτό μας».

Ας κάνουμε μια περίληψη με άλλα τέσσερα δεδομένα, τις ψυχολογικές παθήσεις, τον καρκίνο & ανίατες ασθένειες, το άγχος & στρες, την βία & εγκληματικότητα, σε συνάρτηση με το ίδιο χρονικό διάστημα.

Λογικά θα έπρεπε να μας βγάλει τα δεδομένα αυτά με μηδενικές τιμές ή με τάση να μηδενίσουν.

Δηλαδή θα έπρεπε να μην υπάρχει τίποτα από όλα αυτά στην ζωή μας πλέον, με βάση την εξέλιξη του πολιτισμού μας!

Για να δούμε όμως είναι έτσι;;;

Όπα, κάτι δεν πάει καλά… η καθημερινότητα μας είναι χαλιά, δεν είναι ζωή αυτή που κάνουμε και το αποδεικνύουμε ακόμη και με μαθηματικά.

Άρα αδέλφια κάτι χάσαμε την ώρα της παρατήρησης, κάτι δεν πάει καλά, πως είναι δυνατόν να «ανεβαίνουν» όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της καθημερινότητας μας και εμείς αντί να είμαστε κάθε μέρα όλο και πιο ευτυχισμένοι, να βουλιάζουμε ολοένα στον βούρκο της ανυπαρξίας;;;

Πρέπει να «παρατηρήσουμε» τι συμβαίνει,  να δούμε που χάθηκε το νόημα της παρατήρησης και επιτρέψαμε σε τόσο λανθασμένες πληροφορίες να γίνουν οι στυλοβάτες της ¨εξέλιξης¨ μας και καθοδηγήσουν το μέλλον μας.

Συνεπώς, τα τόσα ¨καλά¨ που μας έδωσε το σύστημα, όχι μόνο δεν βοήθησαν να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά μας κατακρήμνισε σε ένα βάραθρο τόσο βαθύ, που είναι τρομερά δύσκολο να υπάρξει επιστροφή.

Μας κορόιδεψαν…

Μας έδωσαν «τεχνολογική ταχύτητα» για να γίνονται όλα πιο γρήγορα και αντί για βελτιωθούν ο συνθήκες της ζωής μας και να έχουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας, ο χρόνος σήμερα δεν μας φτάνει ούτε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Μας έδωσαν όλα τα αγαθά της φύσης έτοιμα σε συσκευασίες, αλλά ξεχάσαμε να καλλιεργούμε την γη και να σκυταλοδρομούμε τους θησαυρούς της (σπόρους) από γενεά σε γενεά.

Μας έδωσαν φάρμακα και θεραπείες για μερικές ασθένειες, αλλά μας δημιούργησαν άλλες ασθένειες πιο θανατηφόρες.

Μας ¨έκλεψαν¨ τα βότανα του Ιπποκράτη και μας τα αντικατέστησαν με εμβόλια, ψεκάσματα και χημικά.

Μας πήραν την ξεγνοιασιά που είχαμε στην ύπαιθρο και μας έδωσαν άγχος και στρες.

Μας πρόσφεραν μια άλλη φρικιαστική μοναξιά, να είσαι ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους και να είσαι μόνος σου, να περνούν δίπλα σου ζόμπι με ένα τηλέφωνο, να παραμιλάνε με τα φαντάσματά τους, να τρέχουν να προλάβουν τρεις δουλειές, να σε προσπερνούν λες και δεν υπάρχεις!

Μας έβαλαν να πουλήσουμε το βίο μας και την γη μας για να πάρουμε χρωματιστά χαρτιά δίχως αντίκρισμα.

Και τώρα…. δεν έχουμε γη, άρα ούτε ¨δικά μας¨ τρόφιμα και το νερό το έκαναν δικό τους.

Τα χρήματα (που είναι δικά μας ?) είναι εικονικά πέρα για πέρα.

Το χωράφι και η παραγωγή που ήταν  του καθενός η τράπεζα, είναι χέρσο και σκουπιδότοπος!

Οι πρώτοι που παρασύρθηκαν από την αστυφιλία, πεθαίνουν από μαρασμό και βαριά μετανιωμένοι για το λάθος τους, βλέποντας τα παιδιά τους, ζόμπι που δεν είναι παιδιά τους, αφού ξέκοψαν από την προστατευτική οικογένεια και χάνονται!

Τι κατάφεραν οι δολοφόνοι των κοινωνιών;

 Ένα τεράστιο κενό μεταξύ γονιών και παιδιών, όταν αυτά τα παιδιά θα καταλάβουν το κενό, θα έχουν φτιάξη ένα άλλο κενό για τα δικά τους παιδιά, εκεί ανάμεσα σε αυτά τα κενά θα υπάρχει η οργανωμένη και σχεδιασμένη φρίκη των δολοφόνων επικυρίαρχων!

ΕΚΕΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΜΕ??? ΚΑΙ ΔΕΝ ¨ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΜΕ.

Είδατε όλοι το πρόσφατο παρελθόν μας και βιώνουμε το αυτονόητο παρόν μας, ας παρατηρήσουμε τώρα λίγο στο εγγύς μέλλον και ας επεκτείνουμε τις γραμμές των γραφημάτων λίγο ακόμη, κατά ελάχιστα έτη (ίσως και μήνες) και θα δούμε τι είναι αυτό που περιμένουμε να συμβεί στον πολιτισμό μας.

Αυτοί που μας ελέγχουν μας οδήγησαν (κυρίως)  εδώ και δεκαετίες σε έναν δρόμο που οδηγεί σε γκρεμό και μόνο όσοι έχουν ανέβει στην «κορυφή» μπορούν να παρατηρήσουν το χάσμα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας.

Ένα χάσμα που εκδηλώνεται ήδη μέσα από βίαιες κοινωνικές αναταραχές, πόλεμους, γεωφυσικά φαινόμενα, με κατάληξη την οριστική οικονομική και πολιτική κατάρρευση των πάντων.

Με λίγα λόγια έρχεται χάος, ( στην Ελλάδα πιο σύντομα- μήνες) διότι αυτό ήταν το σύνθημα στα πρωτόκολλα των σκοτεινών στοών της Γης …

«Από το χάος η τάξη της σιωπής και του θανάτου».

Τώρα έρχεται το χάος και μετά οι ίδιοι θα επαναφέρουν την τάξη με (δήθεν)  ¨αντάλλαγμα¨ τον απόλυτο έλεγχο.

Ο σκοπός του κειμένου δεν είναι να τρομοκρατήσει κανέναν, ούτε να διασπείρει πανικό, αλλά για να αλλάξει τρόπο σκέψης στους αναγνώστες και να τους κάνει πιο παρατηρητικούς σε όλα όσα έρχονται σύντομα.

Ο σκοπός του κειμένου είναι να μας φωτίσει, να μας ενεργοποιήσει, να μας ξυπνήσει από το λήθαργο, να δούμε τον ρόλο των πολιτικών ανδρεικέλων προδοτών κάθε χρώματος και ιδεολογίας, να μην είμαστε ποδοσφαιρικός λαός, αλλά ένας αθλητικός λαός που αγωνίζεται στον στίβο της ζωής με έπαθλο την ανθρωπιά, τον πολιτισμό, την ισότητα και ισονομία, την υγιή λέξη οικογένεια, να προασπίζουμε την πατρίδα μας με την ζωή μας, διότι είναι το κληρονομικό μας σπίτι για το σόμα μας, την ψυχή μας, τα όνειρά μας, τις ελπίδες μας, το μέλλον των παιδιών μας!

Δεν θα υπάρξει ανάκαμψη πουθενά στην Γη, σε κανέναν τομέα  γιατί πολύ απλά στα περισσότερα που βασιστήκαμε να επενδύσουμε σαν άνθρωποι ήταν ένα ελεγχόμενο ψέμα.

 Πλανάται οικτρά οποίος νομίσει ότι όλα είναι αποτέλεσμα μιας γενικευμένης κρίσης που σύντομα θα βελτιωθούν οι συνθήκες προς το καλύτερο.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ…

Απλά θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη καμπή της αλληλουχίας των γεγονότων.

Διαβαίνοντας το όριο αυτής της καμπής, οι γραμμές των γραφημάτων νοερά θα ανέβουν κατακόρυφα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα σημαίνει πρακτικά… ΧΑΟΣ εντός ορισμένου σύντομου χρονικού διαστήματος (η απόλυτη επιτάχυνση γεγονότων).

Μιλάμε για γεγονότα ντόμινο που δε να προλαβαίνουμε να τα αφομοιώσουμε από την επιτάχυνση που θα έχει πάρει η κατρακύλα μας (σε παγκόσμιο επίπεδο).

Μας ανάγκασαν να σκεπτόμαστε κοντόφθαλμα, λέγοντας, Εεεε και σε όλο το κόσμο συμβαίνουν αυτά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου, ότι είναι να βρει και τον άλλο κόσμο,  θα με βρει και μένα, δηλαδή μας θέλουν,  διχασμένους, ναρκωμένους, αποδιοργανωμένους, νοητικά, πνευματικά, μας θέλουν  εργατικά ζόμπι μιας χρήσης και αυτό ακόμα το αλλάζουν, θα μας αντικαταστήσουν με μηχανές, που θα μας θάβουν με σύγχρονους τρόπους εκεί που ζούμε, αφού πρώτα, τρόμε ο ένας τον άλλο για να επικρατήσει το σχεδιασμένο χάος!

Το φρικιαστικό σχέδιό τους είναι γραμμένο και δηλωμένο παντού, τα τρία πέμπτα του παγκόσμιου πληθυσμού, πρέπει να εξαφανιστούν, Θέλουν μια παγκόσμια κοινωνία με σχεδιασμένα ζόμπι πιστής υπακοής στους επικυρίαρχους!

Ένας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ αυτή την στιγμή άνετα θα μπορούσε να παρατηρήσει….

Την κεφαλή της παγκόσμιας οικονομικής πυραμίδας να καταρρέει (ΗΠΑ)

Την ακολουθία της άμεσης κατάρρευσης της ΚΙΝΑΣ.

Την αποδόμηση του ευρώ από τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ…

Την συγκέντρωση των επεκτατικών χωρών δολοφόνων των λαών και των στρατευμάτων τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη για την επίλυση των δήθεν προβλημάτων τους και της σκηνοθετημένης τρομοκρατίας, που χρηματοδοτούν αυτοί και με κατοχή οπλών υπέρ-προηγμένης τεχνολογίας μαζικού θανάτου.

Οι οικογένειες Ροκφέλερ, Ρότσιλθ, Σόρος, αλλά και άλλες,  έχουν χρηματοδοτήσει τους πρώτους 2 πόλεμους και το κάνουν ήδη τώρα και για τον τρίτο, οι άνθρωποι είναι στρατιωτάκια επάνω στο γραφείο τους, που το παιχνίδι τους αυτό το μεταφέρουν στην πραγματικότητα.

Η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ελέγχει το 75% της παραγωγής σιτηρών, σόγιας και ρυζιού παγκοσμίως, ενώ οι οικονομικοί τους δολοφόνοι (βλέπε Τζ. Σόρος) αγοράζουν τις πήγες πόσιμου ύδατος και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Στο έδαφος της Αγγλίας, στο λεγόμενο Μίλι, βρίσκετε όλο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα!

Κατασκευάζονται τερατώδη καταφύγια παντού, ενώ απαγορεύουν στους λαούς να αυτονομηθούν από τρόφιμα, καλλιέργειες, νερό και σπόρους.

Έχουν παραγγείλλει και αποθηκεύσει αδικαιολόγητα εκατομμύρια φέρετρα, για ποιο λόγο; Κρατούν απόλυτη σιωπή, διότι εκατομμύρια φέρετρα δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις, εκτός και αν έχεις σχέδιο να τα γεμίσεις!!!!!!!!!!!

Δεν θα σας πω περισσότερα, αλλά θα σας συμβουλέψω να ξεφύγετε από τα κομματικά, θρησκευτικά, οικονομικά αντιρατσιστικά και ρατσιστικά, ποδοσφαιρικά, τηλεοπτικές γλάστρες κτλ δρώμενα για λίγο και να ανεβείτε λίγο ¨ψηλά¨ για να παρατηρήσετε την καταιγίδα που έρχεται.

Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν αλλά ούτε και να ¨χαϊδέψω¨ την ψυχολογία κανενός για να μην τρομάξει.

Για να αλλάξουν άρδην και άμεσα οι παρούσες συνθήκες θέλει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, να επέμβει ταυτόχρονα και συνειδητά στον ορίζοντα των γεγονότων, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.

Ελπίδα υπάρχει ακόμη, έστω και οριακά.

Μπορεί να μην μπορούμε να αναστρέψουμε εύκολα το κλίμα, μπορούμε όμως να προστατευτούμε από αυτό.

Όταν κάνουμε ένα σοβαρό  λάθος, πολλές φορές ευχόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να το διορθώσουμε.

Το ίδιο  πρέπει να κάνουμε τώρα, να γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω, όχι σε νοοτροπία ή χρονικά, αλλά σε τρόπο ζωής.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αυτό, αλλά το σύστημα θα σε γυρίσει ούτως ή άλλως δεκάδες χρόνια πίσω, πολύ σύντομα, δια της βίας και ξαφνικά.

Είτε γυρνάς ¨πίσω¨ έχοντας τον έλεγχο της αυτονομίας σου και εξοικειώνοντας την ψυχοσύνθεση σου (όσο προλαβαίνεις) ή σε γυρνάνε από τις πόλεις στα χώρια  εντός ενός σαββατοκύριακου και μένεις με άδεια χέρια.

Δεν είναι εύκολο να απαγκιστρωθεί κανείς από τον σημερινό τρόπο ζωής, αλλά αν το καταφέρει σώθηκε.

Άλλωστε ούτε αυτά που έρχονται θα είναι εύκολα.

Αν δεν σταματήσουμε αυτά που έρχονται άμεσα, και η πόλη και το χωριό, θα είναι παλιές αναμνήσεις για τους ιστορικούς του μέλλοντος που θα περιγράψουν την φρίκη που επέτρεψαν,  μια δυο γενιές του  20 με 21 αιώνα.

Ο άνθρωπος έχει τρομερή δύναμη και αλίμονο στους δυνάστες του, όταν θα μάθει τι άξια έχει ο ίδιος.

Ας φροντίσουμε λοιπόν για τα καθημερινά μας  που είναι ήδη αρκετά, ας πάψουμε να αγχωνόμαστε για το μέλλον μας αγνοώντας το παρόν, ας σταματήσουμε να ψυχορραγούμε για τα παιδία μας, έχουν και αυτά την προστασία τους και ας βγάλουμε την μέρα μας όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ας γίνει σκοπός & στόχος μας η επιστροφή μας στην φύση και η αληθινή αγάπη μας για την πατρίδα μας, ας δούμε τον διπλανό μας με άλλο μάτι, θα δούμε κάτι που δεν το είχαμε προσέξει και για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν ουράνιες αόρατες δυνάμεις που θα μεριμνήσουν.

Μην ξεχνάς πως… «Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα».

Ας δούμε και ένα άλλο θέμα.

Που μας προϊδέασε ο τίτλος, αλήθεια και μύθος.

Το ερώτημα είναι;

Πως φτάσαμε στον σημερινό όλεθρο;

Πως, και ποιοι σκότωσαν τον πρώτο πολιτισμό στην γη;

Την πρώτη αληθινή δημοκρατία;

Την ταύτιση του ανθρώπινου όντος, ως ανώτερων ον στην γη, που δεν σκύβει σε κανένα ον;

Την αφορμή μου την έδωσε η επιβεβαίωση της γεννητικά απόδειξης, την γνησιότητας των σημερινών Ελλήνων με τους προγόνους τους, αρχαίους Έλληνες!

Και πρόσφατα το εύρημα που ανατρέπει τα πάντα, στην Κρήτη περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος, με τα μέχρι σημερινά δεδομένα!

Αυτό πλέον είναι κατοχυρωμένο, όχι μόνο ηθικά και ιστορικά, αλλά τώρα και επιστημονικά, ο καθηγητής  Γιώργο Σταματογιαννόπουλο.

Έλληνας γενετιστής εξηγεί τη σχέση Μινωιτών και Μυκηναίων με τους σύγχρονους Έλληνες

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, και υπογράφεται από πλήθος επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Γονιδιωματικών Επιστημών και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Σιάτλ Γιώργο Σταματογιαννόπουλο, κατέληξε στο συμπέρασμα πως σε μεγάλο βαθμό το DNA ατόμων του μυκηναϊκού και του μινωικού πολιτισμού παραμένει όμοιο με εκείνο των σύγχρονων Ελλήνων!

Ποια μεθοδολογία επιλέξατε και γιατί;

Η ανάλυση έγινε με δείγματα δοντιών τα οποία μπορούν να εξαχθούν σχετικά εύκολα από έναν σκελετό.

Στη συνέχεια διαπιστώνεται αν υπάρχει αρχαίο DNA στα δείγματα σε αποστειρωμένες συνθήκες (για να αποφευχθεί η μόλυνση των δειγμάτων από σύγχρονο DNA).

Από πολύ παλιά δείγματα και περιοχές υψηλής θερμοκρασίας, όπως η Ελλάδα, η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, αλλά κατορθώσαμε να αποκτήσουμε DNA από 16 δείγματα από την Ελλάδα και 3 από την Τουρκία, το οποίο στη συνέχεια μελετήσαμε με 1,2 εκατομμύρια γενετικούς δείκτες.

Με ποιους συνεργαστήκατε;

Η συνεργασία ήταν με τον καθηγητή δρα Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, τον καθηγητή δρα Johannes Krause και τη δρα Alissa Mittnik του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στην Ιένη, και τον καθηγητή δρα David Reich της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, στο εργαστήριο του οποίου εργάζομαι.

Οι Γερμανοί συνεργάτες μας είχαν την κύρια ευθύνη της επεξεργασίας του αρχαίου DNA, ενώ στη Βοστώνη κάναμε την πληθυσμιακή ανάλυση των δεδομένων.

Φυσικά αυτοί ήταν οι κύριοι συνεργάτες αλλά η έρευνά μας θα ήταν αδύνατη δίχως τη συμβολή Ελλήνων, Τούρκων και άλλων ειδικών (ιδιαίτερα αρχαιολόγων), οι οποίοι παρέχουν τα δείγματα και βοηθούν να τα ερμηνεύσουμε.

Ποια είναι λοιπόν τα αποτελέσματα;

Το κύριο συμπέρασμα είναι πως οι Μινωίτες (από την Κρήτη) και οι Μυκηναίοι (από την Πελοπόννησο και τη Σαλαμίνα) ήταν σημαντικά παρόμοιοι μεταξύ τους και προέρχονταν σε >75% από τους πρωτο-γεωργικούς πληθυσμούς της Ελλάδας και δυτικής Ανατολίας.

Άρα δεν υπήρξε κάποια τρομερή πληθυσμιακή μεταβολή ανάμεσα στους «πρωτο-γεωργούς» της 7ης χιλιετίας π.Χ. και την Εποχή του Χαλκού (3η-2η χιλιετία π.Χ.). Και οι δυο ομάδες είχαν επίσης κάποια συμβολή από την Ανατολή (αρχαία δείγματα από τον Καύκασο και το Ιράν), ενώ στην περίπτωση των Μυκηναίων και από τον βορρά (αρχαία δείγματα από την ανατολική Ευρώπη και Σιβηρία), η οποία τους διαφοροποιεί από τους Μυκηναίους.

Υπάρχουν και άλλοι επιστήμονες που έχουν αποδείξει τα παραπάνω, αλλά δεν πέσω στην παγίδα των ανθελλήνων και ντόπιων γενίτσαρων, να αποδείξω ότι οι Έλληνες δεν είναι Ελέφαντες!

Η αλυσίδα της προδοσία ξεκινά, από τα ιερατεία στην αρχαία Ελλάδα, σε συνεργασία με τον σιωνισμό – εβραίους, που παραφύλαξαν για την ευκαιρία!

Μετά η πραγματοποίηση το μεγαλύτερου αρχαίου ολοκαυτώματος με διάρκεια ακόμα και σήμερα, όταν αναμενόμενη!

Έχουμε στοιχεία αρκετά, ότι οι έλληνες αρχαίοι φιλόσοφοι, είχαν αρχίσει φανερά να αμφισβητούν την θειότητα και ηγεμονία των Ιερατείων!

Άλλοι φιλόσοφοι δεν τους έδιναν σημασία, άλλοι τους έκραζαν φανερά, αυτοί που τους έκραζαν φανερά, όταν που έδωσαν την αφορμή στα ιερατεία, να αρχίσουν πόλεμο με την φιλοσοφία γενικά, ιδιαίτερα με άξιους φιλόσοφους που δεν άντεχαν το ψέμα, όταν γνώριζαν την αλήθεια περί θεού, θεών και τις ανύπαρκτες δυνάμεις τους!

Το παράδοξο είναι ότι τα έργα αυτών των φιλοσόφων τα χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν  και ταυτόχρονα τους έλεγαν και λένε δύστροπους, κακούς, τρελούς, και πολλά άλλα!

Οι φιλόσοφοι μπορούσαν να  ανέχονται τα ιερατεία, ως ήθη και έθιμα, αλλά δεν μπορούσαν να τους επιτρέψουν να εκμεταλλεύονται την αλήθεια και τις επιστήμες τους ως κατάκτηση των Ιερατείων!

Ο Ηράκλειτος ήταν αυτός που τους γελοιοποιούσε, μια μίλαγε για τον θεό και την άλλη ότι δεν υπάρχει!

Λέγοντας

Ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε από κανέναν («κόσμος τον δε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών, ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ην αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωτον»).

Όπως ακριβώς και ο Ξενοφάνης, ο Ηράκλειτος ξεκινά από την παρατήρηση του κόσμου, τον οποίο θεωρεί και αυτός ως ενιαίο όλο που ούτε γεννήθηκε ούτε θα χαθεί ποτέ.

Η ουσία του κόσμου είναι γι’ αυτόν μια νοητική αρχή, ο Λόγος, και ο καθολικός κοσμικός νόμος η αδιάκοπη αλλαγή, σε πείσμα της ακινησίας του όντος των Ελεατών.

Ταυτοχρόνως, είναι ακραία ορθολογιστής («κακοί μάρτυρες ανθρώποισιν οφθαλμοί και ώτα») και η λογική στον Ηράκλειτο απομακρύνεται άρδην από μεταφυσικές ιδέες και ιδεαλιστικές αντιλήψεις.

Όλα στον κόσμο γίνονται λογικά, σύμφωνα με έναν αυστηρό νόμο συμπαντικής αλλαγής, άσχετα αν δεν το αισθάνονται οι άνθρωποι.

Ο Λόγος είναι λοιπόν ο κοσμικός νόμος και το ανθρώπινο λογικό είναι ένα κομμάτι του, μια συνέπεια του κοσμικού Λόγου.

Οι άνθρωποι γίνονται λογικοί παίρνοντας μέρος σε αυτόν.

Η θεότητα είναι ενδοκοσμικός νους, που δημιουργεί τη Φύση, την ιστορία, τη θρησκεία, το δίκαιο, την ηθικότητα κ.λπ.

Όσο για την πρώτη ύλη του κόσμου, η φωτιά, η θερμότητα, που είναι το πρώτο ευκίνητο στοιχείο μέσα στη Φύση.

Το πέρασμα από την πρώτη αυτή ύλη σε όλες τις άλλες (αέρα, νερό, χώμα) δεν είναι παρά μια διαρκής εναλλαγή της φωτιάς, μια αιώνια κίνηση του πυρός που σβήνει και ξανανάβει.

Ο πόλεμος (η πάλη) των στοιχείων («πόλεμος πάντων πατήρ»), η περιβόητη «εναντιοδρομία» του, έχει κίνητρο αλλά και επίκεντρο το πυρ.

Περίσσευμα θερμότητας σημαίνει περίσσευμα κίνησης και περίσσευμα ψυχρού σημαίνει ακινησία και θάνατο.

Ο κόσμος κατά τον Ηράκλειτο δεν δημιουργήθηκε από κανέναν («κόσμος τόνδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών, ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ην αεί και έστιν και έσται πυρ αείζωτον»).

Γι’ αυτό και θεωρείται σήμερα υλιστής φιλόσοφος αλλά και πρόδρομος του εγελιανού διαλεκτικού υλισμού (από την αντίληψή του για τη σχετική κίνηση και εξέλιξη του κόσμου αλλά και την ένωση των αντιθέτων).

Αρχή του κόσμου λοιπόν είναι το αιώνιο γίγνεσθαι:

«Tον κόσμο τούτο, ίδιον για όλους, δεν τον δημιούργησε ούτε θεός ούτε άνθρωπος, αλλά ήτανε πάντα, είναι και θα είναι αείζωη φωτιά, που σύμφωνα με νόμους ανάβει και σβήνει».

Και παρά την πολλαπλότητά του, ο κόσμος είναι ένας:

«Tο παν είναι διαιρετό αδιαίρετο, γεννημένο αγέννητο, θνητό και αθάνατο, λόγος και αιωνιότητα, πατέρας και γιος, θείο και δίκαιο».

Κι έτσι ο θεός του Hράκλειτου είναι η ίδια η Φύση και όχι ένα ον υπερφυσικό και υπερβατικό:

«O θεός είναι ημέρα και νύχτα, χειμώνας και θέρος, πόλεμος και ειρήνη, κόρος και λιμός.

Μεταμορφώνεται όπως η φωτιά, που όταν ανακατεύεται με αρώματα παίρνει διάφορα ονόματα, κατά τη μυρωδιά του καθενός».

Ο ίδιος δεν γράφει, όσο είμαστε σε θέση να ξέρουμε φυσικά, το πολυθρύλητο «τα πάντα ρει», αλλά του το προσδίδουν επιγραμματικά οι μεταγενέστεροι στην οδύσσειά τους να τον καταλάβουν.

Ήταν εξάλλου ο θεωρητικός της αδιάκοπης μεταβολής και έμοιαζε ταιριαστό να το έχει πει.

Είπε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να βουτήξει δύο φορές στο ίδιο ποτάμι, εφόσον το ποτάμι κυλά και η συνεχής ροή του το αλλάζει αδιάκοπα.

O Hράκλειτος δεν είναι εμπειριστής: «H φύση αγαπά να κρύβεται», μας λέει.

Ο κόσμος δεν είναι παρά η σύνθεση των αντιθέτων και ο πόλεμος κυριαρχεί ως πατέρας και βασιλιάς όλων («πόλεμος πάντων μέν πατήρ εστι, πάντων δε βασιλεύς».

Όλες οι αντιθέσεις όμως συνδέονται ταυτόχρονα σε μια σταθερή ενότητα, καθώς το αόρατο αυτό συνταίριασμα είναι πιο δυνατό από το φανερό («αρμονία αφανής φανερής κρείττων»).

Η κατακλείδα του; Τα πάντα γεννιούνται από την πάλη, την παγκόσμια και προαιώνια μάχη, και η δικαιοσύνη δεν είναι παρά αγώνας, αφού όλα τα πράγματα προκύπτουν από τον πόλεμο και την ανάγκη (αιτιότητα).

Η παντοτινή αυτή αλλαγή δεν είναι όμως ούτε αυθαίρετη ούτε ανεξέλεγκτη, καθώς συντελείται σύμφωνα με ορισμένες αναλογίες και με μια διαδοχική σειρά που σταθερά μένει πάντοτε η ίδια.

Ο ρυθμός του γίγνεσθαι του Ηράκλειτου είναι με σημερινούς όρους η νομοτέλεια της Φύσης, το μόνο πράγμα που φαίνεται να έχει διάρκεια και ουσιαστική σημασία.

O Hράκλειτος τη χαρακτηρίζει ειμαρμένη, δίκη, λόγο του κόσμου.

Κι έτσι μέσα στην αταξία του έχει τάξη και μέσα στο χάος καθολικούς νόμους, κάτι που παραγνώρισαν στον καιρό του.

Κάπου 2.500 χρόνια αργότερα, τόσο ο Χέγκελ όσο και οι κλασικοί θεωρητικοί της διαλεκτικής θα ανακάλυπταν εκ νέου τον στρυφνό έλληνα φιλόσοφο που τέτοια κολοσσιαία τομή στη σκέψη άφησε ήδη από την εποχή του.

Σε λιγότερο από δέκα χρόνια εξάλλου μετά τον θάνατό του θα γεννιόταν στην Αθήνα κάποιος Σωκράτης, που θα έχει δάσκαλο τον Κρατύλο.

Ο οποίος ήταν φανατικός οπαδός του Ηράκλειτου, αυτού του αλαζονικού και υπεροπτικού πνεύματος που αρεσκόταν να εξαπολύει αινιγματικά ρητά που θύμιζαν χρησμούς παρά να αναπτύσσει μια συστηματική και αξιωματική σειρά επιχειρημάτων.

Ο Ηράκλειτος εκφράζεται με αινίγματα, ομολογούσαν οι Έλληνες της εποχής του, κάνοντάς τη μέθοδο με την οποία επικοινωνούσε με τους άλλους να παρομοιάζει με τους χρησμούς του δελφικού μαντείου (σαν αυτό το ρητό του που τόσο έχει κακοποιηθεί εννοιολογικά:

«Καλό και κακό είναι ένα και το αυτό»).

Το οποίο, όπως μας λέει, «ούτε λέγει, ούτε κρύπτει, αλλά σημαίνει».

Έτσι σήμαινε και ο δικός του λόγος, φτάνει να έχεις αυτιά, νου και κοσμική φωτιά να τον ακούσεις…

Ο Σωκράτης Που πίστευε σε θεούς, είπε!

Στα χρόνια του έλεγαν πάντως πως το αινιγματικό του ύφος ήταν ηθελημένο, μιας και ήθελε να γίνεται αντιληπτός μόνο από τους μυημένους στη φιλοσοφία.

Φυσικά ήταν ένα τερατώδες λάθος του Σωκράτη, διαχωρίζοντας με αποστάσεις την ελίτ φιλοσόφων από τον λαό!

Όταν ο Πλάτων τον ρώτησε, πια είναι η άποψή του, για το γραπτό κείμενο, απάντησε ότι είναι καταστροφή, διότι, το παίρνει ο καθένας χωρίς κόπο!

Και συνέχισε ότι ο λαός δεν είναι ικανός να γνωρίζει ότι γνωρίζουν οι φιλόσοφοι, δηλαδή μιλά για κάστα!

Δεν ξέρουμε όμως σε μια πιθανή ερώτηση που δεν του έγινε, ή αν έγινε δεν το γνωρίζουμε, τι θα απαντούσε, τι θα ήταν αν δεν είχε διαβάσει χιλιάδες κείμενα των προγόνων του, ούτε μας είπε πως θα συνέχιζε ο ιστορικός την δική του ιστορική φιλοσοφία, στους μελλοντικούς απογόνους του;;;

Αυτό μας δείχνει ότι και οι φιλόσοφοι ήταν άνθρωποι με λάθει, που άλλοι τα διόρθωσαν και άλλοι όχι!

Γι’ αυτό και ακόμα κι ο Σωκράτης ομολόγησε πως χρειάζεται κάποιος τις κολυμβητικές ικανότητες ενός δεινού «Δηλίου κολυμβητή» για να τσαλαβουτήσει στο έργο του  Ηράκλειτου και να μην πνιγεί.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ ο μεγάλος και ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης, θεός, ήρωας!

Ο Ηρακλής είναι ο μεγαλύτερος ήρωας δράσης στην ελληνική μυθολογία.

Ο πιο ισχυρός και πιο δημοφιλής ήρωας που έζησε ποτέ.

Μισός άνθρωπος, μισός θεός, με υπεράνθρωπες δυνάμεις που προορίζεται να απελευθερώσει τον ελληνικό κόσμο από το κακό.

 Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή της ιστορίας του.

Συγχρόνως όμως είναι και ένας άνδρας που βασανίζεται από μια τρομακτική αμαρτία.

Οδηγείται να αναλάβει δώδεκα ακατόρθωτες προκλήσεις, καθώς αναζητάει την εξιλέωση.

Για μας είναι ένας μύθος, αλλά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν πραγματικότητα.

 Ένας μύθος βασισμένος σ’ έναν πραγματικό πολεμιστή, γεμάτος κρυμμένους κώδικες για τον πραγματικό κόσμο.

Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τον μύθο του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής ήταν κάτι το ιδιαίτερο και ταυτόχρονα εξαιρετικά συνηθισμένος.

Ήταν ο άνθρωπος του λαού, κάπως σαν τον Babe Ruth της αμερικανικής μυθολογίας.

 Ήταν γυναικάς, έπινε πολύ και ήταν εξαιρετικός αθλητής.

Έμοιαζε λίγο με θεό, αλλά ήταν σίγουρα άνθρωπος.

Σήμερα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ήρωες έχουν υπεράνθρωπη ισχύ, υπερφυσικές δυνάμεις και ότι μπορούν να πετάνε στον αέρα.

 Η αντίληψη για τους ήρωες ήταν διαφορετική στον ελληνικό κόσμο.

 Ήρωας είναι κάποιος που έχει υπεράνθρωπη δύναμη, αλλά και κάποιος που πρέπει να υποφέρει.

Και ο Ηρακλής είναι η εικόνα του ήρωα στην ελληνική κοινωνία.

Είναι προορισμένος να υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλον.

Στο μύθο του, ο Ηρακλής αντιμετωπίζει μια λεγεώνα τρομακτικών εχθρών και υπομένει βάσανα σε μια κλίμακα που κανένας άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει.

Η (Μυθολογία είναι η αληθινή ιστορία προφυλαγμένη με μυστικούς κώδικες για την ιστορία των αρχαίων ελλήνων)!

Την ονόμασαν μυθολογία για προστασία της αλλοίωσης, ακόμα και της εξαφάνισης, μόνο οι μυημένοι να μπορούν να την καταλάβουν!

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΕΥΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ

Ο Ηρακλής είναι ο μεγαλύτερος ήρωας στην ελληνική ιστορία .

Ο πιο ισχυρός και πιο δημοφιλής ήρωας που έζησε ποτέ.

Μισός άνθρωπος, μισός θεός, με υπεράνθρωπες δυνάμεις που προορίζεται να απελευθερώσει τον ελληνικό και παγκόσμιο κόσμο από το κακό

Το ταξίδι του Ηρακλή στην Αμερική, το οποίο ταυτίζεται με τον άθλο των “Χρυσών Μήλων των Εσπερίδων”.

Δηλαδή, Εσπερία= Αμερική και χρυσά μήλα= ο χρυσός της Αμερικής και τα πολύτιμα για την εποχή μέταλλα της

Η αρπαγή των μήλων των Εσπερίδων ήταν ο ενδέκατος άθλος του Ηρακλή.

Οι Εσπερίδες ήταν νύμφες που έμεναν στον κήπο των Θεών για να φυλάνε τα χρυσά μήλα μαζί με τον Δράκοντα και βρίσκονταν στο μέρος Ερύθεια, όπου τα είχε χαρίσει η Γαία στους γάμους του Δία και της Ήρας.

Τα μήλα γενικά συμβολίζουν τη γνώση.

Τα χρυσά μήλα είναι η ανώτερη γνώση της σοφίας, η Αλήθεια που ολοκληρώνει τον άνθρωπο.

Πολλοί λίγοι όμως μπορούν να την πάρουν και είναι αυτοί που έχουν ηρωική ψυχή (Ηρακλής), αποκοιμίζοντας το δράκοντα χωρίς να τον σκοτώνουν.

Η γνώση αυτή των «παγχρύσεων μήλων» μεταβιβάζει τις θείες ιδιότητες της στον ηρωικό άνθρωπο (φιλ. Αλτάνη).

Ο δράκων/όφις και οι νύμφες είναι οι άγρυπνοι φύλακες της γνώσης που δεν επιτρέπουν στους κακόβουλους θηρευτές να την αρπάξουν και να τη χρησιμοποιήσουν εις βάρος της ανθρωπότητας.

“Συμπατριώτες, για σας δεν έχει καμιά χρησιμότητα η καταγωγή σας από τον Ηρακλή, αν δεν κάνετε εκείνα για τα οποία αναδείχθηκε εκείνος, ο πιο ένδοξος και ο πιό ευγενής”

Λυκούργος ο Αθηναίος

Ηρακλής ο Θηβεύς

Άθλοι του Ηρακλέως (12 άθλοι)

1 Το λιοντάρι της Νεμέας

2 Η Λερναία Ύδρα

3 Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες

4 Ο Ερυμάνθιος κάπρος

5 Το Κερυνίτικο Ελάφι

6 Η κόπρος του Αυγεία

7 Ο ταύρος της Κρήτης

8 Τα άλογα του Διομήδη

9 Η ζώνη της Ιππολύτης

10 Τα βόδια του Γυρυόνη

11 Τα μήλα των Εσπερίδων

12 Ο Κέρβερος

Βιογραφία.

Γεννήθηκε στη Θήβα.

Πατέρας του ο Αμφιτρίωνας και μητέρα του η Αλκμήνη, δίδυμος αδελφός του ο Ιφικλής, προπαππούς του ο Περσέας, παππούς του ο Αλκαίος γιός του μυθικού βασιλιά του Άργους του Περσέα.

Σύζυγός του επί γής η Δηϊάνειρα και στόν Όλυμπο η Ήβη.

Η μυθολογία μας δεν είναι μύθος αλλά πραγματικά γεγονότα της αρχέγονης ιστορίας μας, που μέσα στους αιώνες η ιστορία έγινε ήχος, ο ήχος ψίθυρος και ο ψίθυρος αυτός έφτασε κάποια στιγμή στ αυτιά των αρχαίων και αυτοί με την σειρά τους έγραψαν και αποτύπωσαν αυτές τις ιστορικές διαδρομές του αληθινού ειρηνικού κοσμοκράτορα!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤ.ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά κείμενα γι’αυτήν την εκστρατεία, παρά μόνον ο αρχιερέας των Δελφών, Πλόύταρχος (45μ.Χ – 120μ.Χ) αναφέρεται στον ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ.

Του Πλουτάρχου, αλλά και του Ομήρου, έχουν γίνει αναλύσεις και μελέτες από σύγχρονους Έλληνες επιστήμονες με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες ο Ηρακλής δεν ήταν μόνον ένας σπουδαιος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας.

Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό και όχι μυθικό πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας, ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού.

Η περίοδος που έζησε χαρακτηρίζεται από την μετάβαση, από την εποχή του “ορείχαλκου” (μπρούτζος) στην εποχή του “κασσιτέρου”.

Ο Ηρακλής πήγε στις “Κασσιτερίδες Νήσους(σημερινή Βρετανία) για να πάρει κασσίτερο.

Για να μπορέσει όμως να κάνει εκμετάλλευση, πραγματοποίησε διάφορα υδραυλικά έργα.

Επίσης για την μεταφορά των μετάλλων και την κίνηση του στρατού του, άνοιξε δρόμους στις Άλπεις και πέρασε από την Γαλατία, Ιταλία και Σικελία ιδρύοντας συγχρόνως και πολλές πόλεις, όπως το σημερινό Μονακό στο οποίο καθιέρωσε την λατρεία του Δία σαν μοναδικού θεού (μόνοικος= ένας μόνο οικεί).

Στην συνέχεια πηγαίνει στην Ιβηρική χερσόνησο(Ισπανία-Πορτογαλία).

Ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ(στα παράλια του Ατλαντικού),αν τον μελετήσουμε σε βάθος θα διαπιστώσουμε άλλα πράγματα.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ώς την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο.

Αν διαβάσουμε όμως με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ.

θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος όσος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών.

Η ίδρυση της πόλης Γάδειρα (σημερινό Κάντιθ ή Κάδιξ της Ισπανίας) από τον Ηρακλή, μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα.

Επίσης ο Ηρακλής ίδρυσε και την πόλη “Ελίκη”(σημερινό Έλτσε) πλησίον της σημερινής πόλης της Ισπανίας “Αλικάντε”(στην Μεσόγειο).

Σήμερα η ποδοσφαιρική ομάδα της “Αλικάντε”ονομάζεται “Ηρακλής.

Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του, παίρνει δηλαδή τα πολύτιμα αυτά μέταλα που τα χρειαζόταν και συνεχίζει βόρεια.

Ιδρύει την σημερινή πόλη “Λα Κορούνια” ( ΒΔ σημερινή Ισπανία).Το σημερινό έμβλημα της πόλης, ο θυρεός της “Λα Κορούνια”, είναι ο φάρος που έχτισε ο Ηρακλής.

Στην βάση του υπήρχε μία νεκροκεφαλή με δύο κόκαλα που θεωρείται ότι ήταν η κεφαλή του Γηρυόνη.

Σήμερα στη θέση του έχει χτισθεί νέος φάρος ο ονομαζόμενος “Πύργος του Ηρακλή”,ως επίσης και το άγαλμα του.

Στην συνέχεια περνάει τα Πυρηναία όρη, εισέρχεται στην Γαλατία (Κελτική κατ’άλλη ονομασία). Γαλατία ονομάσθηκε από τον γιό του Ηρακλή τον Γαλάτη.

Εκεί ιδρύει την πόλη ” Αλέσια “(γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση).

Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών με τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα.

Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής;

Μάλλον “χρυσό”, αφού ο Διόδωρος ο Σικελιώρης μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι σύμφωνα με την μυθολογία οι “Δρυϊδες” της Γαλλίας λάτρευαν σαν γενάρχη τους τον Ηρακλή. Επίσης οι “Κέλτες” προέρχονται από τον Ηρακλή και πιό συγκεκριμένα από την ερωμένη του, την “Κέλτη”.

Πριν προχωρήσω ας αναφέρω λίγα για την πόλη “Αλέσια” που ίδρυσε ο Ηρακλής.

Πολλοί έχουν αναζητήσει κατά καιρούς να βρουν που είναι αυτή η αρχαία πόλη.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, τη θρυλική μάχη των Γαλατών με τον Ιούλιο Καίσαρα διεκδίκησαν περίπου σαράντα τοποθεσίες της Γαλλίας και όλες τους ισχυρίζονταν πως ταυτίζονταν με την Αλέσια, μέχρι που ο βασιλιάς Ναπολέων Γ΄(1808-1873),ο οποίος είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και τη Γαλλο-Ρωμαϊκή κληρονομιά, αποφάνθηκε υπέρ της Alise-Sainte-Reine που βρίσκεται στην περιοχή της Γαλλίας.

“Βουργουνδία” ΝΔ των Παρισίων.

Η Αλέσια όμως είναι στο σημερινό Παρίσι, μάλιστα η ονομασία της περιοχή “Ηλύσια Πεδια” προέρχεται από την λέξη “Αλέσια ή Αλίσια”.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στο υπέδαφος του Παρισιού υπάρχουν αρχαίοι Ελληνικοί ναοί.

Θα αναφέρω επιλεκτικά δύο ναούς. Κάτω από το “Πανθεον”(Pantheon) στην συνοικία “Καρτιέ Λατέν ” (τουριστικό αξιοθέατο σήμερα, που φιλοξενεί τα λείψανα σπουδαίων Γάλλων)),υπάρχει ναός της θεάς Άρτεμις.

Επίσης κάτω από το γνωστό καμπαρέ “Lido” υπάρχει “ναός του Ηρακλέους” από τον οποίον μάλιστα ξεκινά υπόγειο τούνελ το οποίο καταλήγει μέσα στον χώρο της γνωστής “Disneyland”.

Στην επιστροφή του από την Γαλατία, ο Ηρακλής περνάει πάλι τα Πυρηναία, χτίζει την “Βαρκινών, σημερινή Βαρκελώνη και στην συνέχεια επιβιβάζεται σε πλοία και αρχίζει το ταξίδι του για την “Μεγάλη Ήπειρο”, την σημερινή Αμερική, πιθανόν περνώντας πρώτα από την Λιβύη και Μαρόκο.

Ας συνεχίσουμε με το ταξίδι του Ηρακλή στην Αμερική, το οποίο ταυτίζεται με τον άθλο των “Χρυσών Μήλων των Εσπερίδων”. Δηλαδή, Εσπερία=Αμερική και χρυσά μήλα=ο χρυσός της Αμερικής και τα πολύτιμα για την εποχή μέταλλα της.

Σύμφωνα με τον δρ. Μηνά Τσικριτσή (μαθηματικός, καθηγητής πληροφορικής και ερευνητή των αιγαιακών γραφών), οι Έλληνες είχαν επισκεφτεί και τη Βόρεια Αμερική χιλιάδες χρόνια πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Σ’αυτό συμφωνεί και ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος (ομότιμος καθηγητής γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εκστρατεία του Ηρακλή.

Ας δούμε τι λέει ο Πλούταρχος(αρχιερέας των Δελφών το 86 μ. Χ) στο βιβλίο του, “Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης”, όπου στις παραγράφους 941Α-942 περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν “δυτικά των τριών νησιών” και βορειοδυτικά της Βρετανίας”.

Είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μΧ που ήταν αρχιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση.

Στο αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου, οι πληροφορίες προέρχονται από τον Όμηρο καθώς και από τον διάλογο με συντονιστή κάποιον “Λαμπρία” (πιθανώς ο αδελφός του Πλούταρχου που ονομαζόταν έτσι) ο οποίος καλεί κάποιον “Σύλλα τον Καρχηδόνιο” να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα.

Την ιστορία την αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο το 86 μ.Χ, επιβεβαιώνοντας έτσι τα δρομολόγια που ακολουθούντο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Πλούταρχο, ο Ηρακλής έφθασε στην νήσο “Ωγυγία” που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας.

Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες.

Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 480 μίλια (889 χλμ.), άρα πρόκειται για τη

σημερινή Ισλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος που διέπλευσε ο Ηρακλής και που αναφέρεται στο κείμενο του Πλούταρχου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό.

Ο Ηρακλής μετά την Ωγυγία (Ισλανδία) φθάνει στην Γροιλανδία και σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες, δηλαδή στον πολικό κύκλο.

Το κείμενο του Πλουτάρχου αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη (την Αμερική) που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία, Baffin, Newfoundland) που απείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.

Επίσης αναφέρεται ότι από τις ακτές της ηπείρου 5000 στάδια (960χλμ) τα πλοία με κουπιά διαπερνούν το πέλαγος αργά, γιατί είναι λασπώδες εξαιτίας των πολλών ρευμάτων τα οποία εξέρχονται από την “μεγάλη γη” και γίνονται προσχώσεις απ΄αυτά και η θάλασσα είναι βαθειά και γεώδης.

Τα ρεύματα που αναφέρει μπορεί να είναι οι μεγάλοι ποταμοί της Αμερικής όπως ο Άγιος Λαυρέντιος του Καναδά (ο μεγαλύτερος πλωτός ποταμός της Αμερικής) και οι λοιποί ποταμοί των ανατολικών ακτών της Βορείου Αμερικής.

Από την Γροιλανδία ο Πλούταρχος μας λέει ότι ο Ηρακλής έφθασε και εγκατέστησε ακολούθους του “γύρω από τον κόλπο που δεν είναι μικρότερος από την Μαιώτιδα λίμνη(σημερινή Αζοφική θάλασσα στην Κριμαία της Ρωσίας) και το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας”.

Ο κόλπος που καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις είναι o σημερινός “Κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου” (Gulf Saint Lawrence) στον Καναδά όπου εκβάλει και ο ομώνυμος ποταμός.

Στις ακτές αυτού του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και ότι το Ελληνικό στοιχείο που ήδη έσβηνε, είχε κυριευθεί από την βαρβαρική γλώσσα των Κρονίων φυλών, τους νόμους και τον τρόπο ζωής τους και είχε έλθει σε επιμειξίες με τους ντόπιους.

Με την άφιξη του Ηρακλή ηττήθηκαν οι Κρόνιες φυλές, το ελληνικό στοιχείο αναθερμάνθηκε και έγινε πάλι ισχυρό και σπουδαίο. Εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με τον ανιψιό του, Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν.

Μετά απ’αυτά ο Πλούταρχος αναφέρει ότι τις πρώτες τιμές τις είχε ο Ηρακλής, ενώ τις δεύτερες ο Κρόνος.

Έτσι λοιπόν ο Ηρακλής με τους άντρες του ανέκτησαν τις ελληνικές κτήσεις της Αμερικής, κυβέρνησαν τους ντόπιους, αλλά και αναμίχθηκαν μαζί τους και γ’αυτό τον τιμούσαν.

Εδώ επίσης βλέπουμε ότι ο Κρόνος συνέχισε να λατρεύεται από τους ντόπιους παρότι ηττήθηκαν και αυτό είναι ενδεικτικό της ανεξιθρησκείας που εφάρμοζαν οι Έλληνες ηγέτες.

Εδώ πρέπει να αναφέρω τα εξείς.

Μετά την καταβύθιση της Ατλαντίδας το 9560 π.Χ,όσοι από τους κατοίκους της σώθηκαν (Ελληνες και Κρόνιοι-αποστάτες) βγήκαν άλλοι στις ακτές της Αμερικής και άλλοι στις ακτές της Αφρικής και της Ιβηρικής χερσονήσου.

Γι’αυτό υπήρχαν Κρόνιοι και Έλληνες στην Αμερική.

Βέβαια εκεί αφίχθησαν μετά χιλιάδες χρόνια και Έλληνες Μινωϊτες. (Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μου “Συνομοσπονδία Ε Σμήνους 13 Γαλαξιών της Ανδρομέδας”).

Ο Ηρακλής πρέπει να έφθασε και μέχρι την σημερινή πολιτεία των ΗΠΑ “Μίτσιγκαν” και

συγκεκριμένα στην περιοχή της “Λίμνης Superior”.

Τι γύρευε εκεί ο Ηρακλής;

Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που έγιναν γύρω από τη λίμνη αυτή.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ΄εξοχήν πηγή χαλκού, την Κύπρο, εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι.

Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ. και σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός.

Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς την εποχή εκείνη βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!

Στην εποχή του Πλουτάρχου, το 86 μ.Χ ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.

Στο σημερινό λιμάνι της λίμνης Superior, το Copper Harbor έχει βρεθεί πετρογλυφικό ιστιοφόρου πλοίου το οποίο είναι όμοιο με τα Μινωϊκά ή Μυκηναϊκά πλοία. Πιθανότατα βρέθηκε εκεί γιατί ασχολείτο με το χαλκό.

Το Copper Harbor ήταν στρατηγικό σημείο για κάποιον που θα ενδιαφερόταν για το εμπόριο του χαλκού.

Το ταξίδι επιστροφής του Ηρακλή έγινε τριάντα χρόνια μετά ξεκινώντας από τον Καναδά και μέσω Γροιλανδίας έφθασε στην Ισλανδία και από εκεί στη Βρετανία.

Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα “Μυκήνες” (Mykines), το δυτικότερο νησί των νήσων Faeroe (Φερόες) ΒΔ της Βρετανίας.

Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Υ/Η γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου, ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες.

Από το κείμενο του Πλούταρχου, σήμερα, με χρήση ειδικών προγραμμάτων με Η/Υ αποκαθίσταται μια λησμονημένη ιστορική πραγματικότητα, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς, αν όχι όλους, ερευνητές.

Όπως λέει επίσης ο καθηγητής Μηνάς Τσικριτσής “όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος”.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μαριολάκο οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής την οποία και επισκέπτονταν.

Στη ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από τη Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια.

Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την “Εποχή του Χαλκού” είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν στην λίμνη Superior του Καναδά.

ΛΙΜΑΝΙ COPPER ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡΙΟΡ

Φαίνεται, όπως σημειώνει, ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως προανεφέρθει, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμιξίες με του ντόπιους και να φέρει πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσός και χαλκός.

Στη συνέχεια, την “Εποχή του Σιδήρου” το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση.

Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου και άλλων Ελλήνων θεών, για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ

Η Αμερική είχε ανακαλυφθεί από τους Αρχαίους Έλληνες, πολύ πριν τον Κολόμβο και υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις, αλλά για λόγους πολιτικούς μας το κρύβουν παραχαράσσοντας την ιστορία.

Πολυετείς έρευνες, και η ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες στην Κεντρική και Νότια Αμερική, καθώς και στην Χαβάη, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία.

Το πλήθος αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Η περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως, κεφάλια μέδουσας, οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία, μαιάνδρους, γοργόνια, ρόδακες, τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία, και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού .

Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα (Γιουκατάν!!!) και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας.

Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι, έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούν άπειρες Ελληνικές λέξεις!

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις !

Ακόμη ο Ακαδημαϊκός Emrico Mattievich (Ιταλός απο τη Κροατία καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άϊρες) στο βιβλίο του με τίτλο ” Ταξίδι στην μυθολογική κόλαση-η ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες”, μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του που πραγματοποίησε σε αρχαιολογικούς χώρους του Περού, που στηρίζουν την θεωρία του ότι τα Τάρταρα. η πύλη του Άδη, των αρχαίων Ελλήνων ήταν στο Τσαβίν ντε Χουαντάρ , όπου οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν επισκέπτες!

Αναφέρεται επίσης στην ομοιότητα της γλώσσας των Ίνκας με την Μυκηναϊκή της γραμμικής Β όπου υπάρχουν αυτούσιες ελληνικές λέξεις.

Στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα υπάρχει ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: “την πέντρα πιντάδα ” (πέτρα με ζωγραφιές).

Είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και μοιάζει σαν ένα τεράστιο αυγό.

Εκεί ανακαλύφθηκαν “ντολμέν” (μεγαλιθικά μνημεία της εποχής 2.500 – 1.800 π.Χ.) παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας, γραμμένα με Ελληνικά γράμματα”.

Αυτά είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την τρίτη χιλιετία π.Χ.

Μια νωπογραφία που η παριστάνει έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν(πάλι το Γιουνάν;!!!) στο Μεξικό, έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρίγκιπα της Κνωσού της Κρήτης!

Εντυπωσιακή είναι και η ομοιότητα(δηλαδή τι ομοιότητα, είναι ακριβώς το ίδιο)έχει και το πιθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες, με Κρητικό πιθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου!

Στη χερσόνησο Γιουκατάν,( είσοδος στο Κόλπο του Μεξικού),ευρέθησαν αρχαίες Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ τα οποία υπάρχουν μέχρι της σήμερον.

Στο Μεξικό ευρέθησαν Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ, όπως Μαίανδροι, το κεφαλαίο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου Λ, το διπλό Ε )+( , και άλλα γράμματα, μνημεία και σύμβολα, τα οποία διακοσμούσαν τα ανάκτορα επιφανών αρχόντων, και φυλάσσονται στα μουσεία της Κεντρικής Λατινικής Αμερικής.

Αυτά τα σύμβολα κοσμούσαν τις πυραμίδες, τα παλάτια, και τους τάφους των Βασιλέων και άλλων αρχόντων και πολιτών της εποχής εκείνης.

Ένας ακόμη μεγάλος εξερευνητής ο Percy Harrison Fawcett ανακάλυψε τα απομεινάρια του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού στη Νότια Αμερική καθώς και ιθαγενείς οι οποίοι υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή, και μιλούσαν μια πανάρχαια ελληνική διάλεκτο.

Δυστυχώς ο Fawcett σε μια ερευνά του, οδηγούμενος από τους ιθαγενείς στην πανάρχαια ελληνική πόλη “Xavante” εξαφανίστηκε για πάντα στη ζούγκλα.

Την πόλη την οποία έψαχνε την ονόμαζε πόλη “Ζ”.

Και άλλοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, όπως η Henriette Mertz (δικηγόρος και ερευνητής της αρχαίας ιστορίας) και ο Nors Sigurd Josephson (πρύτανης του πανεπιστημίου της Χαϊλδεμβέργης) απέδειξαν την έντονη παρουσία του ελληνισμού χιλάδες χρόνια π.Χ στην Αμερική, δικαιώνοντας την αλήθεια των λόγων του Πλουτάρχου. Ο Nors Sigurd Josephson μάλιστα αναφέρει ότι οι θεοί των Ινδιάνων ονομάζονται “ίδολος” εκ του ελληνικού “είδωλα”!

Όμοια είναι επίσης και η φράση των Μάγιας:

ΚΟΝΕΞ ΟΜΟΝ ΠΑΝΕΞ με την φράση των Ελευσινίων Μυστηρίων:

ΚΟΝ ΟΜ ΠΑΝΞ (=Άκουε ,Βλέπε, Σώπα).

Ακόμη αναφέρει ότι η ομοιότητα ανάμεσα στην γλώσσα των Ινδιάνων του Μεξικού με τα Αρχαία Ελληνικά έκανε τον Alexander von Humboldt (Αλεξάντερ φον Χούμπολτ),έναν από τους πρώτους μελετητές των Αζτέκων να αναφωνήσει:”

Μα αυτά είναι καθαρά Ελληνικά”!

Μάλιστα όταν οι Ισπανοί “κονκισταδόρ” (κατακτητές) πρωτοήλθαν σε επαφή με τους Ινδιάνους, τους μιλούσαν στην αρχή στα λατινικά όμως αργότερα στα Ελληνικά, γιατί διαπίστωσαν ότι οι λέξεις των Μάγιας έμοιαζαν περισσότερο με τις Ελληνικές!

Σε πολλές Ινδιάνικες μη εκφυλισμένες φυλές συναντάμε λευκούς άντρες και γυναίκες με γαλάζια μάτια και πυρόξανθα μαλλιά και που με κανένα τρόπο δεν συνδέονται με το ντόπιο στοιχείο.

Κι αυτό γιατί είναι απόγονοι του Οδυσσέα, του Περσέα, του Ηρακλή και των Αργοναυτών.

Οι μη εκφυλισμένοι Τολτέκοι είχαν λεπτά χαρακτηριστικά, χαλκόλευκη επιδερμίδα, γαλάζια μάτια και πιθανότατα πυρόξανθα μαλλιά.

Οι Καρίμπ ήταν λευκοί ή χαλκόλευκοι και περηφανεύονταν για την καταγωγή τους από τους “Λευκούς Ανθρώπους”.

Οι Μολόπακοι μια άσπρη πολιτισμένη φυλή που κατοικούσαν στο “Μίνας(εκ του Μίνωα) Ζηράϊζ “τον 17ο αιώνα ήταν ανοιχτόχρωμοι και γενειοφόροι.

Είχαν λεπτούς και εξευγενισμένους τρόπους και οι γυναίκες τους περιγράφονται λευκές σαν Αγγλίδες, με χρυσαφένια μαλλιά, λεπτά χαρακτηριστικά, μικρά χέρια και γαλάζια μάτια.

Η πρωτεύουσα του Τολτεκικού πολιτισμού στον νότο η “Τιαχουανάκο” λέγεται από τους Περουβιανούς ότι χτίστηκε λευκούς γενειοφόρους ανθρώπους πολύ πριν την εποχή των Ίνκας.

(Πέρσυ Χάρισσον

Φώσεττ:” Εξερευνήσεις”).

Τέλος σήμερα ακόμη οι Αραουκάνοι της Χιλής υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι αρχαίων Σπαρτιατών που έφτασαν στις ακτές της Νότιας Αμερικής!

Είναι λευκοί και αριθμούν 360.000 μέλη.

Τέλος ας δούμε ονόματα περιοχών και θεών που παραμένουν ακόμη και σήμερα Ελληνικά:

Ντίον-Αν=Διόνυσος, Ηρακάν=Ηρακλής, Μελανονήσια=Μελανά Νησιά, Μικρονησία=Μικρά Νησιά, Πολυνησία=Πολλά νησιά, Φιλλιπίνες, κ.λ.π.

Στην Καραϊβική, υπάρχει νησί ‘Ανδρος και νησί Ρόδος., και στην στην Χαβάΐ νησί Σάμος!

Και για να προλάβω “ειδικούς” που θα τρέξουν πάλι να αμφισβητήσουν επικαλούμενοι συμπτώσεις, παραθέτω μέρος από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που εκμηδενίζει κάθε τέτοια πιθανότητα.

Τουλάχιστον για όσους έχουν ανοιχτό μυαλό.

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά σύμβολα, επειδή “κάποιοι” από το κράτος των ΗΠΑ φρόντισαν να τα εξαφανίσουν και να “θάψουν” ολόκληρα αρχαία ελληνικά θέατρα, να κρύψουν όλες τις ελληνικές επιγραφές και να εξαφανίσουν όλες τις κλιμακωτές πυραμίδες με τους “Μαιάνδρους” σαν αυτή, για παράδειγμα, στην πολιτεία του Μισσισιπή.

Ειδικά το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν (Smithsonian), που αποτελεί ανεξάρτητη ομοσπονδιακή αρχή, έχει σκόπιμα αποκρύψει κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στην Αμερικανική ήπειρο.

ΑΡΧΑΙΑ ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Είναι, απορίας άξιον, το ερώτημα πως ο Ηρακλής και ο στρατός του, όπως και ό Απόλλων , ο Διόνυσος, ο Περσέας, ο Μίνωας, σε προγενέστερες του Ηρακλή εποχές, μπόρεσαν να διανύσουν τέτοιες τεράστιες αποστάσεις και μάλιστα πολλές φορές “δια θαλάσσης” !

Μήπως υπήρχε τεχνολογία άγνωστη σε μας, που με το πέρασμα των αιώνων και τις φυσικές καταστροφές που έγιναν στον πλανήτη, ξεχάστηκε;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, την ιστορία, τη μυθολογία, αλλά και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, αρχεία, βιβλία, μνημεία, ονομασίες πόλεων, και μουσεία, διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε μέγας “”διαστημικός πολιτισμός” υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στη τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ(=φωτεινοί), από τις λέξεις, Έλληνες και Ελλάς.

Οι ΕΛ είχαν ανακαλύψει την Αμερική και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητας, όπως αφηγούνται και απεικονίζονται παραστάσεις σε βιβλία, εικόνες, αρχεία, μουσεία, και πίνακες ζωγραφικής, όπου βλέπουμε τον Απόλλωνα και τον Ηρακλή να ίπτανται καθήμενοι επάνω σε ανάκλιντρα, (καναπέδες), επίσης βλέπουμε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, στο διάπλου της Μεσογείου, και του Βορείου Ατλαντικού, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντι-βαρύτητας, και τηλεμεταφοράς.

Ας μην ξεχνάμε αυτά που αναφέρει και ο Όμηρος στην “Οδύσσεια”, ότι οι Φαίακες έδωσαν στον Οδυσσέα πλοίο για να τον μεταφέρει στην Ιθάκη.

Ο βασιλιάς των, Αλκίνοος, ζητώντας από τον Οδυσσέα πληροφορίες για την χώρα του και τον λαό του, του λέει:

” Πες μου και την χώρα σου και τον λαό σου και την πόλη, για να πάρουν προς τα εκεί κατεύθυνση τα πλοία και να σε πάνε, γιατί δεν υπάρχουν κυβερνήτες στους Φαίακες, ούτε πηδάλια κι εκείνα πού έχουν τ’ άλλα καράβια, παρά τα πλοία τους ξέρουν τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων και γνωρίζουν τις πατρίδες όλων και τούς εύφορους αγρούς και σαν πουλιά διαβαίνουν τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά και ποτέ δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή v’ άφαvισθούv “.

(ΟΔΥΣΣΕΙΑ θ, στίχ. 555- 564)

Η θεά Αθηνά, έχοντας καλύψει τον Οδυσσέα με την θεϊκή ομίχλη ώστε να είναι αόρατος από τους άλλους, του λεει, μεταξύ άλλων, για τους Φαίακες: “Αυτοί με εμπιστοσύνη στα γοργοκίνητα καράβια τους, περνούν την απέραντη θάλασσα, χάρισμα που τους έδωσε ο κοσμοσείστης.

Είvαι τόσο γρήγορα τα πλοία τους, σαν το φτερό και σαν την σκέψη”.

(ΟΔΥΣΣΕΙΑ η, στιχ. 34-36)

Διακρίνεται σαφέστατα στα λόγια του Αλκινόου ότι τα πλοία των Φαιάκων δεν είχαν καμία σχέση, ούτε από άποψη μορφής, ούτε από άποψη λειτουργίας με τα συνηθισμένα αρχαία πλοία.

Τα πλοία των Φαιάκων κινούνταν χωρίς ανθρώπους κυβερνήτες, δηλαδή ήσαν αύτο – κυβερνώμενα, ενώ ή αναφορά ότι αυτά, γνώριζαν τις ανθρώπινες σκέψεις και τις πατρίδες όλων, μάς εμβάλλει την υποψία μήπως επρόκειτο για ιπτάμενες μηχανές (προϊόντα εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας) πού ανίχνευαν τις σκέψεις και τις διαθέσεις όλων όσων επέβαιναν σε αυτές.

Επίσης η επισήμανσης του Αλκινόου, ότι αυτά διάβαιναν “σαν πουλιά τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά” μάς υπενθυμίζει ότι αυτά είναι ιπτάμενα και μάς παραπέμπει κατά σαφή τρόπο στα ιερά όπλα των αθάνατων θεών, σε εφαρμογή θεωριών μαγνητικών πεδίων, οπωσδήποτε ανωτέρων από εκείνη την οποία υποτίθεται ότι “ανακάλυψε” ο “μέγας επιστήμων” Αϊνστάιν…

ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Στην Ελληνική μυθολογία “Ηράκλειες Στήλες “(Ηρακλέους στήλας), ήταν δύο στύλοι που είχε στήσει ο Ηρακλής όταν πήρε τα “χρυσά μήλα των εσπερίδων”, δηλαδή τον χρυσό και τα λοιπά μέταλλα που πήρε από την Αμερική και την Ιβηρική (Ισπανική) χερσόνησο.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι βρίσκονταν στην Ιβηρική χερσόνησο και στο σημερινό Γιβραλτάρ. Εκεί πίστευαν ότι ήταν η άκρη του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα στο στόμιο του πορθμού που βρίσκονταν οι στήλες υπήρχε μεγάλο νησί δίνοντας αρκετές πληροφορίες για αυτό, κάνοντας μερικούς ερευνητές σήμερα να πιστεύουν ότι ήταν η χαμένη Ατλαντίδα.

Οι στήλες του Ηρακλή , γνωστές και ως Ηράκλειες Στήλες, είναι ίσως οι παλαιότερες φρυκτωρίες.

Τις στήλες αυτές τις έστησε στις δύο κωμοπόλεις που έχτισε ο ίδιος ο Ηρακλής στις δύο αντικριστές ακτές του σημερινού Γιβραλτάρ.

Η μία ήταν στη Αβύλη, στην πλευρά της Αφρικής, και η άλλη στα Γάδειρα στην πλευρά της Ευρώπης.

Η επικρατέστερη άποψη δηλαδή για το τι ακριβώς ήταν οι Ηράκλειες στήλες είναι πως πρόκειται για φάρους που ειδοποιούσαν τα πλοία για το σημείο από το οποίο έπρεπε να στρίψουν ώστε να μπουν από τον Ατλαντικό Ωκεανό, στην Μεσόγειο και ακόμη ότι αυτοί οι φάροι είχαν και ρόλο φρυκτωριών.

Κατά τον Όμηρο οι στήλες αυτές ήταν σημάδι για το τέρμα των δύο ηπείρων και τις αποκαλεί

χαρακτηριστικά ως “Πύλες του Ωκεανού” ή “Τηλέτυπο”.

Τις στήλες αυτές αναφέρουν και αρκετοί αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, όπως ο Ησίοδος, ο Ηλιόδωρος, ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς, ο Διόδωρος και ο Στράβων (1500 χρόνια αργότερα).

Τόσο σημαντικός από άποψη στρατηγικής, χρηστικής και ιστορικής σημασίας ήταν ο ρόλος των Ηράκλειων στηλών που οι σύγχρονοι Ισπανοί και Πορτογάλοι, μιλώντας περήφανα για την ελληνική επιρροή της εποχής, προβάλουν ως σημαντικό μουσειακό μνημείο τους πύργους αυτούς.

Αξίζει έτσι να σημειωθεί πως ένας από αυτούς του πύργους, που βρίσκεται στην σημερινή πόλη “Λα Κορούνια” του Βισκαϊκού κόλπου (ΒΔ Ισπανία) που ίδρυσε ο Ηρακλής, διατηρεί ζωντανή την παράδοση που τον συνέδεε.

Συγκεκριμένα, κατά την παράδοση η πόλη είναι συνώνυμη με την ντόπια μυθική πριγκίπισσα, φίλης του Ηρακλή, με τον οποίο γέννησε το γενάρχη των Ισπανών Hispalo.

Μάλιστα σύμφωνα με το αρχαιότερο βιβλίο τους (Argos Divina), ο αρχικός πύργος ερειπώθηκε από

διάφορους επιδρομείς και ξαναχτίστηκε την εποχή του Αύγουστου Καίσαρα ως οχυρό των Ρωμαίων, παρατηρητήριο και τηλεπικοινωνιακό φρυκτώριο.

Η ελληνική προέλευση του πύργου της Λα Κορούνια επιβεβαιώνεται και από την σημερινή ονομασία του,” Torre d’ Herculus”.

Οι Ισπανοί τιμώντας την ιστορία τους, τιμούσαν τις αρχαίες αυτές ελληνικές στήλες, βάζοντας αυτές ως παραστάσεις στα ισπανικά σκούδα και τάλιρα που λέγονταν “κολονάτα”.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα κείμενα για την εκστρατεία του Ηρακλή στην Ασία, η οποία πιθανόν, όπως λένε οι ερευνητές, να έγινε πολύ πάνω από χίλια χρόνια πριν την εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου.

Ο Ηρόδοτος (βιβλίο Γ’ Θάλεια) και ο Ευριπίδης στις Βάκχες, αλλά και παλαιότεροι μύθοι αναφέρουν για εκστρατεία Διονύσου και Ηρακλή στις Ινδίες.

Ο ιστορικός-γεωγράφος και εθνολόγος “Μεγασθένης ο Ίων” στην περιγραφή του για την Ινδία στο βιβλίο του “Ινδικά” περιλαμβάνει πολλούς “μύθους” αλλά και σημαντικά γεωγραφικά και εθνολογικά στοιχεία.

Στην αρχή του βιβλίου του αναφέρεται στους ηλικιωμένους Ινδούς που γνωρίζουν για την προϊστορική άφιξη του Διόνυσου και του Ηρακλή στην Ινδία.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι παρατηρήσεις του για τις θρησκείες των Ινδών, όπου αναφέρεται στους λάτρεις του Ηρακλή (Σίβα) και του Διόνυσου (Κρίσνα ή Ιντρα).

Άρα ο Ηρακλής πρέπει να προχώρησε πέραν του Ινδού ποταμού.

Μάλιστα λεγεται ότι στις περιοχές των Σίβας πήρε διαμάντια και χρυσό, ως επίσης και μαργαριτάρια από την θάλασσα που άξιζαν πολύ περισσότερο από τον χρυσό.

Δυστυχώς ελάχιστα αποσπάσματα από το βιβλίο “Ινδικά” διεσώθησαν, τα οποία συνέλεξαν, μετέφρασαν και εξέδωσαν τον 19ο αιώνα ξένοι συγγραφείς.

Μερικές σημαντικές εργασίες έχουν γίνει και από σύγχρονους λόγιους αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία εκμετάλλευση του πρωτοπόρου ιστορικού και διπλωματικού έργου του Μεγασθένη από την Ελληνική πολιτεία.

ΣΙΒΑΣ

Επίσης ο Αρριανός (ο οποίος έχει γράψει και την εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου) στα βιβλία του “Ε” και”Ινδική” αναφέρει ότι η περί του Ηρακλέους παράδοση είναι πιο έντονη στη φυλή των Σίβα και των Σουρασηνών (Ινδικές φυλές).

Λέγεται ότι η σημερινή ινδική φυλή των “Σίβα” είναι απόγονοι αυτών που συμμετείχαν στην εκστατεία του Ηρακλή και μάλιστα ντύνονται με δέρματα ζώων, κρατάνε ρόπαλα και σημαδεύουν τα βόδια και τα μουλάρια τους με σήμα “ρόπαλο”.

Επίσης, όπως προκύπτει από ανασκαφές, ο Ηρακλής κατά την εκστρατεία στην Ασία πέρασε από την σημερινή Ιορδανία.

Στην περιοχή της Πέτρας της Ιορδανίας έχουν βρεθεί προϊστορικά υδραυλικά έργα αντίστοιχα με αυτά της Κωπαϊδος στην Βοιωτία, της μυκηναϊκής εποχής.

Κοντά σ’αυτήν την περιοχή έχουν βρεθεί από Έλληνες αρχαιολόγους (ζεύγος Παπαδοπούλου, καθηγητές στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων) μινωϊκά και μυκηναϊκά ευρήματα του προϊστορικού ελληνισμού.

ΝΑΟΣ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Στην περιοχή αυτή υπήρχε λατρεία του Ηρακλή και μάλιστα σώζεται μέχρι σήμερα ένας βράχος όπου αναφέρεται “Ιερόν Ηρακλέους” άρα από τους προϊστορικούς χρόνους λατρεύετο ο Ηρακλής σαν θεός και όχι σαν ημίθεος.

Σ’αυτή την περιοχή κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους ιδρύθηκε ναός αφιερωμένος στον Ηρακλή και εκεί έχει βρεθεί και ένα εξαιρετικό άγαλμα του.

Ο Αρριανός αναφέρει επίσης ότι “Οι Ινδοί λέγουν ότι ο Διόνυσος ήτο κατά δέκα πέντε γενεάς αρχαιότερος του Ηρακλέους”.

Κάθε γενεά υπολογίζεται σε 33 χρόνια, άρα η εκστρατεία του Ηρακλή στην Ασία έγινε 500 περίπου χρόνια μετά τον Διόνυσο.

Η εκστρατεία του Διονύσου υπολογίζεται ότι έγινε περί το 2300 με 2100 π.Χ, οπότε του Ηρακλή πρέπει να έγινε περί το 1800 με 1600 π.Χ.

Αυτές οι χρονολογίες βέβαια δεν πρέπει να εκληφθούν ως απολύτως ακριβείς λόγω μη υπάρξεως επαρκών στοιχείων.

Οι εκστρατείες Ηρακλή και Διονύσου, πλην των νικηφόρων πολεμικών επιχειρήσεων, εκπολίτισαν τους λαούς, άφησαν απογόνους να διοικούν πόλεις και οι κατακτημένοι λαοί τους τίμησαν.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ

Η Ελληνική Μυθολογία αναφέρει και μία άλλη εκστρατεία Ελλήνων στην Τροία, πενήντα χρόνια περίπου πριν τη γνωστή εκστρατεία του Τρωϊκού πολέμου.

Πρόκειται γιά την εκστρατεία του Ηρακλή, η οποία έγινε αμέσως μετά την Αργοναυτική εκστρατεία.

Ο Ηρακλής που αναφέρεται σ’αυτή την εκστρατεία είναι ο γιός του Δία και της Αλκμήνης (όχι ο Ηρακλής-Ζευς) που έκανε και του δώδεκα άθλους και συμμετείχε και στην Αργοναυτική εκστρατεία .

Το χρονικόν αυτής της εκστρατείας έχει ως εξής:

ΗΡΑΚΛΗΣ,ΗΣΙΟΝΗ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ

Μετά την λήξιν της τιμωρίας του Ηρακλή γιά τον φόνο του Ιφίτου, κατά την οποίαν ο Ηρακλής με χρησμόν του Μαντείου των Δελφών, έπρεπε να εκτίσει τριετή δουλεία, και την οποίαν εξέτισε στην υπηρεσία της βασιλίσσης της Λυδίας “Ομφάλης”, απεφάσισε να τιμωρήσει τον βασιλιά της Τροίας “Λαομέδοντα”, επειδή αθέτησε τη συμφωνία, την οποία είχε κάνει μαζί του, να του δώσει δηλαδή τα άλογα του Διός, όταν ο Ήρωας έσωσε τη κόρη του “Ησιόνη” από το θαλάσσιο τέρας, το οποίο είχε στείλει ο Ποσειδώνας, για να τιμωρήσει τον υπερφίαλο και άπιστο βασιλέα.

Επέστρεψε λοιπόν από τη Λυδία στην Ελλάδα, συγκέντρωσε στράτευμα από τους πλέον ανδρείους εθελοντές Έλληνες και με δεκαοκτώ πεντηκοντόρους έπλευσε εναντίον της Τροίας. Προσορμιζόμενος στις ακτές, άφησε τον “Οϊκλή” με φρρουρά να φρουρεί τα πλοία και αυτός με το υπόλοιπο στράτευμα κατηυθύνθει προς την πόλι της Τροίας.

Ο Λαομέδοντας, μαθαίνοντας τα συμβάντα, με μεγάλην στρατιωτική δύναμη κατέβηκε από άλλη οδό στη παραλία, γιά να κάψει τα πλοία του Ηρακλή, συνάντησε όμως τη σθεναρά αντίσταση του “Οϊκλή”, ο οποίος εμπόδιζοντας τη καταστροφή, έπεσεν ηρωϊκά μαχόμενος στη μάχη.

Ο Ηρακλής επέστρεψε με το στράτευμα στη παραλία και νικώντας τον Λαομέδοντα τον κατεδίωξε μέχρι τα τείχη της Τροίας, όπου εκείνος εκλείσθει.

Πρώτος ο “Τελαμώνας”, ο πατέρας του “Αίαντος”, ανέβηκε στο τείχος και γιά να μη κινήσει τη οργή του Ηρακλή, ο οποίος δεν εδέχετο άλλον να πρωτεύει, συνέλεξε λίθους από το κατεστραμμένο τείχος και απήντησε στον Ηρακλή, ευχαριστώντας τον, ότι κτίζει βωμόν στον “Καλλίνικον Ηρακλή”.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ

Η Τροία κατελήφθη από τους Έλληνες και κατεστράφη, ενώ ο Ηρακλής φόνευσε τον Λαομέδοντα και τα τέκνα του, εκτός της “Ησιόνης” και του “Ποδάρκου”.

Την Ησιόνη την παρεχώρησε στον Τελαμώνα γιά να τον ευχαριστήσει και της έδωσε το δικαίωμα να ζητήσει και όποιον εκείνη ήθελε από τους αιχμαλώτους.

Επειδή εκείνη εζήτησε τον αδελφόν της “Ποδάρκη”, ο Ηρακλής της είπε ότι έπρεπε πρώτα να γίνει δούλος διά να τον αγοράσει.

Στην αγοροπωλησία, η οποία επακολούθησε, η “Ησιόνη” πρόσφερε τη χρυσή της καλύπτρα και τον εξαγόρασε και από το γεγονός αυτό ο Ποδάρκης ονομάσθη “Πρίαμος” (από το πρίαμαι = εξαγοράζω).

Αυτόν τον Πρίαμο, τον μετέπειτα πατέρα του Πάρη ,Έκτορα, κλπ, παρ’ ότι ήταν πολύ νεαρός τότε, τον άφησε ο Ηρακλής να βασιλεύει στην Τροία και εκείνος επέστρεψε με το στράτευμα του στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας πρώτα την Κώ.

Στα δύο αετώματα του ναού της Αφαίας στην Αίγινα, απεικονίζοντο οι δύο Τρωϊκοί πόλεμοι.

Επίσης αυτός ο Ηρακλής, περιέφραξε στην Ολυμπία τον χώρο της “Ιεράς Άλτης”, τον αφιέρωσε στον Δία, τον πατέρα του και αφιέρωσε λάφυρα από την μάχη με την “Ίριδα” προς εξύψωση των αρχαίων αγώνων που τελούντο εκεί από την εποχή των “Ιδαίων Δακτύλων”(οχι οι Ολυμπιακοί) όπου τους είχε ιδρύσει ένας άλλος Ηρακλής από την Κρήτη.

Διεύρυνε επίσης τον χώρο των “θυσιών” και των “δοκιμών” και ανέγειρε έξι βωμούς ώστε οι αγώνες να αφιερώνονται προς τιμή των δώδεκα θεών.

Στην Ολυμπία είχε ανεγερθεί τέμενος προς τιμήν του που ονομαζόταν “Ηρώον” και πάνω στον βωμό του υπήρχε μόνον κλαδί ελιάς και η λέξη “ΉΡΩΣ”.

Για πολλούς αιώνες οι νικητές στην Ολυμπία λάμβαναν μονάχα έναν ευφημισμό “Χαίρε Άναξ Ηρακλή”, ένα ευφημισμό που τους μεταμόρφωνε σε ήρωες.

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου ο Ηρακλής μετά την ολοκλήρωση των αποστολών του, επέστρεψε στον “Ουράνιο Όλυμπο”, δίπλα στον πατέρα του Δία και θεοποιήθηκε ως “Ηρακλής- Ζευς”.

Είναι ο μόνος ήρωας που αξιώνεται να ανεβεί στον ‘Ολυμπο και να παντρευτεί μια θεά, την

ΓΑΜΟΣ ΗΡΑΚΛΗ-ΗΒΗΣ

“Ηβη”, για να ζήσει αθάνατος και αγέραστος ανάμεσα στους Ολύμπιους.

Οι αρχαίοι πρόγονοι μας τιμούσαν τον Ηρακλή σαν θεό, έφτιαχναν ιερά στο όνομα του και του πρόσφεραν θυσίες.

Ο Ηρακλής ήταν πρότυπο αρετής και σταθερότητας για τους στωϊκούς και συμβόλιζε τις ανθρώπινες δυνατότητες εξομοίωσης προς τους θεούς.

Ο γνωστός ιστορικός Ηρόδοτος στο βιβλίο του “Ευτέρπη”αναφέρει: “

Καλώς οι Έλληνες τιμούσαν τον Ολύμπιο Ηρακλή ως “αθάνατο” και ξεχωριστά τον άλλο Ηρακλή (γιο της Αλκμήνης) ως ήρωα!

Και μου φαίνεται ότι σωστά κάνουν όσοι από τους Έλληνες έχουν χτίσει δύο ιερά του

Ηρακλή και στο ένα, του Ολύμπιου, τον τιμούν ως “αθάνατο”, ενώ στο άλλο του προσφέρουν νεκρικές τιμές “ήρωα”.

Τιμήθηκε ο Ηρακλής, κυρίως από τον Μενοίτιο τον γιό του Άκτορα και της Αίγινας, τον πατέρα του Ομηρικού Πατρόκλου, ο οποίος θυσίαζε προς τιμή του,ταύρο, κάπρο και κριό και αυτή η θυσία συνηθιζόταν στην συνέχεια από τους Έλληνες.

Ακόμη τιμές γνώρισε και από τους Θηβαίους οι οποίοι τον έχουν υιοθετήσει ως ήρωα τους, καθόσον σύμφωνα με την μυθολογία γεννήθηκε στην Θήβα. Αλλά και από τους Σικελούς τιμήθηκε ως Θεός όπως και από τους Αθηναίους, μετά τον θάνατό του.

Η τιμή που του απέδιδαν οι άνθρωποι, λέγεται πώς δεν μπορούσε να υπολογισθεί αφού ξεπερνούσε τόσο τους ανθρώπους όσο και τους Θεούς!!!

ΝΑΟΣ ΗΡΑΚΛΗ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Σ΄ολόκληρη την Ελλάδα, στην Ιταλία και σε άλλα μέρη του κόσμου όπου πέρασε,υπήρχαν ιερά προς τιμήν του, όπως επίσης πάρα πολλές πόλεις πήραν την ονομασία τους από τον Ήρωα!

Θα αναφέρω ορισμένα ιερά του,όπως στην Αθήνα (περιοχή Κυνοσάργους-αρχή της σημερινής λεωφ. Βουλιαγμένης),στον Ιλισσό, στον Υμμητό, στην πεδιάδα του Μαραθώνα, στην Θάσο, στην Θήβα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τύρο της Φοινίκης, στην Σικελία, στην Ρώμη, στην σημερινή Ιορδανία, και σε πολλά άλλα μέρη.

Από τα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ, ο Έλληνας θεάνθρωπος λατρευόταν επίσημα και στη Ρώμη με “στρατιωτική λατρεία”, με κέντρο τον “Μέγιστο Βωμό” .Στο πρόσωπό του ενσαρκωνόταν η πίστη στον αγώνα τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και στον κόσμο των ιδεών, στο κοσμικό και στο μετακοσμικό επίπεδο.

Οι κοινοί άνθρωποι επικαλούνταν τον Ηρακλή σαν πρότυπο και προστάτη και οι αυτοκράτορες, όπως ο Ιουλιανός, ενθάρρυναν την λατρεία του σαν αντίδοτο στην θρησκευτική παρακμή.

Η Ρώμη ήταν γεμάτη με ιερά του Ηρακλέους και όλα τα δένδρα της Ιταλίας θεωρούνταν πως ήταν ιερά του ημίθεου ήρωα.

Στις θυσίες που έκαναν με μόσχους προς αυτόν οι Ρωμαίοι, υπόσχονταν το ένα δέκατο της περιουσίας τους αν ευτυχήσουν, λέγοντας πως έτσι είχε πει ο ίδιος ο Ηρακλής, Για τον Λεύκουλο λέγεται πως αφού ευχήθηκε και τελικώς απέκτησε ευτυχία, έδωσε το ένα δέκατο της περιουσίας του σε ευωχίες πολυδάπανες, προς τιμήν του Ηρακλέους.

ΝΑΟΣ ΗΡΑΚΛΗ-ΡΩΜΗ

Οι Ρωμαίοι κατά την διάρκεια των θυσιών αυτών δεν δέχονταν γυναίκες να λαμβάνουν μέρος γιατί όπως λέγεται όταν πέρασε από εκεί ο Ηρακλής και διψασμένος ζήτησε νερό εκείνες του το αρνήθηκαν.

Οι Καρχηδόνιοι θυσίαζαν άνθρωπο.

Επειδή ο Ηρακλής καθ’ όλη την διάρκεια του βίου του είχε αποκτήσει από διάφορες γυναίκες πολλά παιδιά, τα οποία ονομάστηκαν “Ηρακλείδες” και απ’ αυτούς πολλοί πήγαν και έφτιαξαν αποικίες άλλοι δε έμειναν στην Ελλάδα και κυρίευσαν τους τόπους που ανήκαν στην οικογένειά τους.

Ένας από τους πιο αρχετυπικούς ήρωες είναι ο Ηρακλής.

Ο μαθητής που στέκει μόνος στις δοκιμασίες του. Συμβολίζει την καθαρή εκδήλωση της αρχέγονης δύναμης και είναι δεμένος περισσότερο με τη στοιχειακή όψη του, θυμίζοντας εποχές κατά τις οποίες η λειτουργία του εγκεφάλου δεν είχε ακόμη ενεργό δράση στην καλλιέργεια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Είναι ημίθεος, με πατέρα το Δία και μητέρα τη θνητή Αλκμήνη.

Ο Δίας είναι σύμβολο της πνευματικής του φύσης.

Η Αλκμήνη, η γήινη μάνα, υποδηλώνει τις ρίζες του και το σπόρο της μεγάλης περιπέτειας που τον περιμένει, στην πορεία του προς τον Θείο Πατέρα.

Το αρχικό του όνομα ήταν Αλκείδης και σημαίνει το θάρρος του ήρωα.

Ονομάστηκε, επίσης, τρισέληνος, γιατί το φεγγάρι έκανε τρεις φορές τον κύκλο του ουρανού κατά το ζευγάρωμα του Δία και της Αλκμήνης.

Στην περιπέτειά του θα σχετιστεί με τις τρεις όψεις του φεγγαριού:

Τη Σελήνη, την Εκάτη και την Αρτεμη.

Αυτό το τριπλό σύμβολο υποδηλώνει με τον καλύτερο τρόπο την ευμετάβλητη συναισθηματική φύση του, που τον ακολουθεί σε όλη την αναζήτηση.

Για αυτό το δύσκολο έργο ο Ηρακλής επιστρατεύει όλες τις ανώτερες όψεις του.

Η Αθηνά του δίνει το ένδυμα της σοφίας ο Ήφαιστος ένα χρυσό θώρακα, σύμβολο της μαχητικότητας αλλά και του ηλιακού του προορισμού.

Ο Ποσειδώνας του χαρίζει άλογα, ένδειξη της ελεγχόμενης συναισθηματικής φύσης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκπληρώσει ένα μέρος του έργου.

Ο Ερμής προσφέρει ένα κοφτερό ξίφος, στοιχείο της νοητικής διάκρισης που πρέπει να έχει ο μαθητής για να επιλέγει σωστά στο δρόμο του.

Ο Απόλλωνας του χαρίζει ένα φωτεινό τόξο, σύμβολο του υψηλού στόχου που θέτει ο αναζητητής στο ξεκίνημα της περιπέτειας.

Παρόλα τα δώρα με τα οποία τον προικίζει η ανώτερη φύση του, ο Ηρακλής ξεκινάει τους άθλους με το ρόπαλό του, την αυθύπαρκτη εσωτερική του φύση.

«Για να υπηρετήσεις πρέπει να είσαι ικανός να στέκεις μόνος».

Ο Ηρακλής στέκει μόνος, μέχρι να κερδίσει με την εμπειρία του το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα όπλα της πνευματικής του ύπαρξης.

Ο ήρωας Ηρακλής είναι επίσης ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής πολιτισμικής Κοσμοκρατορίας.

Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό και όχι μυθικό πρόσωπο, ένας μεγάλος εξερευνητής του πλανήτη Γη, μεγάλος κατακτητής, ήρωας, και ιδρυτής πόλεων, ανά την υφήλιο.

 Είναι κομβικό πρόσωπο για ολόκληρη την οικουμένη, είναι οικουμενικός ήρωας.

Είναι ο πρώτος που έκανε πράξη την αθώα “Αρχαία Ελληνική Παγκοσμιοποίηση”, (όχι τη σημερινή αθλία Σιωνιστική – δικτατορική Ν.Τ.Π. και Παγκοσμιοποίηση, όπου λίγοι κατακλέβουν τους λαούς της Γης).

Ο ήρωας Ηρακλής είναι επίσης ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής πολιτισμικής Κοσμοκρατορίας, και κατά συνέπεια του Ελληνικού πολιτισμού και αρχαίο πρότυπο των μεγάλων εξερευνητών του μεσαίωνα.

Οι μύθοι και οι θρύλοι αυτής της ηρωϊκής μορφής, κυρίαρχης στην ελληνική μυθολογία, διδάσκονται ακόμη και σήμερα σε πολλά σχολεία του κόσμου!

Στην Ελλάδα όμως πόσοι Έλληνες τους γνωρίζουν;

Γιατί δεν διδάσκονται στα σχολεία;

Το μόνο που διδάσκονται τα ελληνόπουλα, κι’ αυτό σαν παραμύθι περιληπτικά,είναι οι “12 άθλοι” του και τίποτε άλλο περί αυτού !

Σε κάποιους φαίνεται ότι δεν συμφέρει οι Έλληνες να τα ξέρουν !

Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε, που όλα στην Ελλάδα πωλούνται και αγοράζονται, ας ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά όχι με τα ΔΑΝΕΙΚΑ, αλλά με τα ΙΔΑΝΙΚΑ της φυλής μας, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος!

Υπ’ όψιν ότι «ο γενναίος πεθαίνει μια φορά, ενώ ο δειλός κάθε μέρα»

Θα ήταν άσκοπο να γεμίσω με τους φιλοσόφους που ήρθαν φανερά και κρυφά σε ρίξει με τα ιερατεία!

Αυτό που θέλω να ερευνήσω είναι πως ο πρώτος πολιτισμός και δημοκρατία επάνω στην γη έφτασε στην σημερινή κατάντια, αλλά και γιατί θέλουν να διαγράψουν τον ελληνισμό ως συνέχεια των σημερινών Ελλήνων;;;;;;

Γιατί ο χριστιανισμός επιτρέπει να υπάρχουν όλες οι θρησκείες εκτός των Προγόνων μας Αρχαίων Ελλήνων;;;;

Το ποιο βρόμικο, πρόστυχο, άδικο, εχθρικό, είναι που  η ένοχη  παγκόσμια κοινότητα, αποδέχεται ότι οι Έλληνες χάθηκαν, δεν υπάρχουν και τους κάναμε Χάρι να χρησιμοποιούν το όνομα Έλληνας μετά την απελευθέρωση το 1821!

Ακόμα ποιο εχθρικό και πρόστυχο είναι ότι και σήμερα πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες από διεθνείς επιστήμονες επιβεβαιώνουν την συνέχεια χωρείς διακοπή του Ελληνισμού!

Γιατί;;; μόνο οι Έλληνες χρειάζεται να αποδείξουν, ότι δεν είναι Ελέφαντες και ότι είναι ένας πρωταρχικός γηγενείς πληθυσμός, επάνω στην γη!

Πρωταρχικό ρόλο σε αυτόν τον διωγμό αιώνων κατά των Ελλήνων έχει ο χριστιανισμός το πρωτότοκο τέκνο του εβραϊσμού – σιωνισμού!

Ακόμα και σήμερα πίσω από κάθε ενέργεια κατά της Ελλάδος βρίσκονται οι εβραίοι και όχι μόνο, αλλά είναι και νόμιμη δήθεν διαδικασία, με την διχόνοια που έχουν σπείρει στον λαό να έχουμε και κυβέρνηση εβραίων σιωνιστών!

Η πρώτη εξήγηση για αυτό το μίσος τω Εβραιοχριστιανών είναι ότι γνώριζαν, ότι θα βρεθούν πολλοί Ηράκλειτοι που θα αμφισβητήσουν  την εξουσία τους, που πηγάζει σε ανύπαρκτες θρησκευτικές  δυνάμεις!

Έκαναν τα πάντα για να εξαλείψουν οτιδήποτε Ελληνικό, έσφαξαν εκατομμύρια, έκαψαν τα πάντα, διαμέλισαν τα πάντα, βύθισαν στην θάλασσα τα πάντα, εξαφάνισαν και εξαφανίζουν τα πάντα, άλλα τα χώνουν και άλλα τα κλέβουν!

Τους ξέφυγε όμως μέσα στο μίσος τους ένα βασικό, δεν μπορούν να ξεριζώσουν από το αίμα το Ντι ε ενεει των Ελλήνων!

Και η τρέλα τους γίνεται χειρότερη, όταν διαπιστώνουν ότι και αν ακόμα αφαιρέσουν το αίμα από τους Έλληνες όλο με τεχνικό τρόπο και τους βάλουν άλλο αίμα από αγρίους και αμόρφωτους, ξεχασμένους λαούς, αυτόματα το αίμα θα γίνει Ελληνικό!!!

Άρα μαζί με το αίμα είναι και κάτι άλλο, αυτό το άλλο τους έχει κάνει να είναι μισερά ανθρωποειδή!

Αυτό το άλλο που τροφοδοτείτε και πηγάζει από το σύμπαν!

Ο Ελληνικός λαός είναι αυτός που κουβάλησε τον άνθρωπο στην γη και αυτό δεν μπορούν ούτε να το μεταβάλουν, ούτε να το διορθώσουν, ούτε να το μολύνουν, αλλά το χειρότερο, δεν μπορούν να το αποκτήσουν, δεν τους θέλει τους αποβάλει!!!

Αυτό το αρχέγονο γεγονός της Φυλής των Ελλήνων, δεν μπορούν να το αλλάξουν, να το μολύνουν, να το συκοφαντήσουν, μερικοί Γερμανοτσολιάδες, μερικοί κοτζαμπάσηδες, μερικοί βολεμένοι, που δεν έχουν σχέση και επαφή  με την αρχέγονη φυλή των Ελλήνων, ούτε μερικοί προδότες εφιάλτες, που αγωνίζονται με ψέματα, που δεν στέκουν σε καμία λογική,  του τύπου ότι στα 400 χρόνια σκλαβιάς πέθαναν όλοι οι εναπομείνατες Έλληνες!

Και είναι ψέμα, πρώτον υπάρχουν τα δικά τους βιβλία των δουλοπρεπή κοτζαμπάσηδων και τα αρχεία των Τούρκων, που καταγράφουν τους Έλληνες σαν οικογένειες, που έκαναν παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και συνέχισαν την Ελληνική κληρονομιά της φυλής πληρώνοντας αβάστακτα χαράτσια, όχι μονό στον Τούρκο, αλλά και στους Κοτζαμπάσηδες, με σκληρότερο τρόπο και από τον Τούρκο, ακόμα και αν τους άλλαξαν ονόματα, ταυτότητες και άλλα, ένα δεν μπορούν να το αλλάξουν!

Αυτό είναι το Ντι ε ενει, εκεί ότι και να κάνουν, αυτό ακολουθεί τις αρχέγονες εντολές, ότι και να κάνουν το αίμα είναι αίμα!

Το πνεύμα, η ψυχή, τα κύτταρα του μυαλού, η νόηση και η σύνδεση με την συμπωτική σύνδεση τους έχει φέρει σε αδιέξοδο και για αυτό διαπιστώνουμε τόσο μίσος, βάζοντας τα μισερά αποβράσματα ντόπιους και ανθέλληνες σε συγχορδία,  να λένε καθημερινά, ότι καλά κάνουν στους Έλληνες ότι τους κάνουν, ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις σπατάλες και την καλοπέραση των Ελλήνων, ότι είναι κακοί χαρακτήρες και δεν πειθαρχούν στους νόμους, ότι είναι διεφθαρμένοι και χίλιες άλλες βρομιές!

Ποτές δεν είπαν ότι ο Έλληνας δεν είδε ούτε σεντς από τα δανεικά για την διαβίωσή του και ότι όλα πάνε σε  εκβιαστικά και  σε εικονικούς τόκους και εικονικό επαίσχυντο χρέος!

Σε εμάς τους ειρηνικούς, τους νομοταγείς και πολιτισμένους Έλληνες, ένα μας μένει να κάνουμε για να ξεκάνουμε μια και καλή τα μιάσματα, να είμαστε ενωμένοι, να μην επιτρέπουμε να μπαίνουν ανάμεσά μας μισεροί και πληρωμένοι δούρειοι ίπποι, ότι και διαφορές και να έχουμε να μην τις αφήνουμε να τις λύσουν άλλοι, να μην επιτρέπουμε μεσάζοντες, ούτε στο σπίτι μας, ούτε στην πατρίδα μας, να εμπεδώσουμε ότι θρησκεία και πολιτική είναι εναντίον του Ελληνισμού και του Έλληνα!

Τους εξοργίζει, ότι ακόμα και ένας αμόρφωτος, αγροίκος, που ζει σε σπηλιές και σε κατσάβραχα για να βγάλει το προς ζην, είναι καλύτερος από τον ποιο μορφωμένο ευρωπαίο ή παγκόσμιο ανθέλληνα!

Οι παντός τύπου μισεροί εξουσιαστές, από τις δογματικές ανακαλύψεις που τις λένε θρησκείες και από τις μπασταρδεμένες δημοκρατίες που κατασκευάζουν οι πολιτικοί αλήτες, που  την αρχή την έκαναν τα ελληνικά αρχαία ιεράτευα, μέχρι ήμερα μετά από 2.500 χρόνια αφού δεν κατάφεραν τίποτα, τώρα έχουν ρίξει όλο το βάρος, στην καταπίεση και βασανισμό της Ελληνικής φυλής, για να την έχουν περιορισμένη και ελεγχόμενη!

Αυτό βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει με πρωτόγνωρα μέτρα, απάνθρωπα κατά των Ελλήνων και η ένοχη και αχάριστη παγκόσμια κοινότητα…

Ησυχία γιατί κοιμάται!!!!!!

Θα κλείσω το θέμα, με τον πάντα υπέροχο Κύριο Κωνσταντινίδη!

ΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Λαός    υποδουλωμένος

και  βαρύτατα φορολογημένος

σπυρί δεν μένει στο σπιτικό του

μόνο το χρέος  σκέφτεται στο μυαλό του

Λαός από τα  ‘μίντια’  ντοπαρισμένος

ο τζιχαντιστής  να τον θερίζει μανιασμένος

τον διπλανό του να   συναντά   και να φοβάται

ακόμη και    στον ύπνο του φαντάσματα

να βλέπει  και να μην κοιμάται

που  οδηγεί  την σύγχρονη κοινωνία το κατεστημένο;

μήπως τον άνθρωπο υπόδουλο τον θέλει

και εξουθενωμένο;

Τη μεσαία τάξη πεσμένη

παιδεία   πενιχρή και  στην ιδεοληψία υποταγμένη

γλώσσα, πατρώα θρησκεία, ιστορία απαγορευμένη

Με  κοινωνικό ιστό   διασπασμένο

το Ελληνικό πνεύμα  απαγορευμένο

διαμελισμένος     ο Ελληνισμός  και πολυτεμμαχισμένος

εξουθενωμένο    θέλουν  τον Έλληνα και ταπεινωμένο

Ύποπτη  η φιλοπατρία ο  «αντιρατσισμός»  την

έχει  εξοβελίσει  αναρχικές συμμοριούλες

στην εξουσία έχουν επικαθήσει

Ό «αριστερισμός» τα  εγκλήματα τα σβήνει

τους λάθρους  Έλληνες   βαφτίζει

και  ιερή  γη    τους δίνει

Ο λαός δεν χρειάζεται  παιδεία

τόνους συνδικαλισμό στα σχολεία  και αναρχία

αχούρια  οι  χώροι ασχήμια και  απεργία

ο σκοταδισμός  αυξάνει τη  βλακεία

φαυλότητα καλλιεργεί διαφθορά και βία

ιδού η κοινωνία μας η   «προοδευτική»

βούτυρο στης  ολιγαρχίας το ψωμί

του Οβριού η μαφία

Όταν ο λαός στους νόμους του  ασεβεί

και τους  παραβιάζει

φτερά δίνει  στην ελίτ  να κλέβει και να οργιάζει

το Σύνταγμα    καταπατεί και  το  βιάζει

και  ατιμωρητί  στη Βουλή ο ΓΑΠ  αυθαδιάζει

Η Νέα Τάξη τα σύνορα καταργεί

ασχήμια φέρνει και  χάος

τον διχασμό  παντού  καλλιεργεί

εχθρός της οι λαοί και  πόλεις  δίχως  κάλλος

Ελευθερία και   Δημοκρατία τα ποδοπατεί

και   η διαπλοκή την τρέφει

το λαό    απομυζά       τον έχει  πτωχεύσει

να δουλεύει σαν μηχανή μέχρι που να  πεθάνει

και την περίθαλψη ακόμη του στερούν  για να γιάνει

Με  ηθικό χαμηλό και τσακισμένο

«το ελεύθερο και εύψυχο»

στους  καιρούς μας  επιλήψιμο και απαγορευμένο

Ψεύτικο κόσμο του δημιουργούν

και εικονική πραγματικότητα

με φανταστικά «ιδανικά» τον εξαπατούν

και την «πολυπολιτισμικότητα»

στη  δικτατορία του «Μεγάλου Αδελφού»

μαζοπολτό και ΟΝ   χωρίς   ταυτότητα

την ψυχή τους πούλησαν στο Μαμμωνά

και στην δολιότητα

Οι λαοί πολλοί και  διχασμένοι

η ελίτ λίγοι  αλλά  ισχυροί και ενωμένοι

αν οι λαοί ενωμένοι  ενεργήσουν

τότε μόνο οι ολιγάρχες   θα υποχωρήσουν

Γι’ αυτό έφτιαξαν το κόμμα του  Μαρξ

και του « πατερούλη»

το λαό  να διασπά και να παίζει το κρυφτούλι

Δεν φταίει  πάντα η εξουσία

η ανθρώπινη φύση  πάμπολλων δεινών είναι  αιτία

δεν  ενεργούν για το συμφέρον του παιδιού τους

φανταστική και    εξωπραγματική συχνά  η λογική τους

γι’ αυτό   από τη στάχτη αναγεννιέται

η νέα  υποδούλωση  τους

Τι κι’ αν την παλιά ολιγαρχία διώξεις

μια νέα στη θέση της θα  ξεφυτρώσει

στην αρχή θα σου  τάζει  ότι θα σε σώσει

και  τσούπ  χειρότερη θα  αποδειχθεί  από την πρώτη

γι’ αυτό σε καμιά εξουσία   χάρη μη δώσεις

από την αρχή με το καμάκι της κριτικής

να την καμακώσεις

Οι νέοι  εξουσιαστές χειρότεροι από τους πρώτους

το λαό εξαπάτησαν  ότι θα τον  λυτρώσουν

και αυτοί αμαχητί    στους

Γερμανούς τον παράδωσαν  τους Πρώσους

ελάχιστοι   ελληνόψυχοι στους τριακόσιους

Η εσχάτη πλάνη χείρον της πρώτης

και συ ευκολόπιστε λαέ που σέχουνε χιλιοπροδώσει

τη ζωή  σου την κατέστρεψαν σε έχουν πετσοκόψει

χωρίς λογική και γνώση  «κομματικέ μου θιασώτη»

με τόνους ψέματα σε έχουνε φλομώσει

στον αέρα πάντα ξιφουλκείς σαν Δον -Κιχώτης

παρότι  τα κόμματα-συμμορίες σε έχουνε  σκοτώσει

εσύ και πάλι ψήφο θα τους ….δώσεις

Όχι μόνο με την εργασία αλλά και με το μυαλό  σου

Έλληνα θα προκόψεις

*Αμφικτύων

24/8/2017

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

Βιογραφία

Φωτογραφίες και Οι γκραβούρες είναι του Sebald Beham, πληροφορίες από

http://e-rodios.blogspot.gr/2016/01/33.html

http://e-rodios.blogspot.gr/2015/12/23_31.html

http://terrapapers.com/?p=32117

http://perseasorion.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html

http://mythagogia.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>