Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

το χρήμα ως χρέος 1) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 2) με υπότιτλους

το χρήμα ως χρέος 3) με υπότιτλους

Υπάρχει Ελληνικό έθνος, υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών;;; Ποιος θα προστατέψει τους πατριώτες μας στην Βόρειο Ήπειρο;;;

Αυτοί παρακάτω ειναι οι προδοτες να μην τους ξεχνάτε, όπου τους συναντάτε, μέχρι να τους κρεμάσουμε!

ΚΡΕΜΑΛΑ 11

Έξι συνολικά μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας που ψήφισαν την έγκριση του master plan, που επιδιώκει να ξεριζώσει τον ελληνισμό της Χιμάρας, κατέχουν την ελληνική υπηκοότητα. Αυτοί είναι οι:

Μπλερίνα Αντώνη, ΠΡΟΔΟΤΗΣ,
Τιμολέον Γκερδούκης, ΠΡΟΔΟΤΗΣ
Κυριάκος Μερκούρης, ΠΡΟΔΟΤΗΣ
Αλέκος Τάτος, ΠΡΟΔΟΤΗΣ
Μιμόζα Δράμη, ΠΡΟΔΟΤΗΣ
Μενέλαος Γκιναράρης, ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι Βορειοηπειρωτικοί φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία συλλογής υπογραφών ώστε να αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα από τους παραπάνω, όπως ακριβώς συνέβει πρόσφατα και με τον δήμαρχο της Χιμάρας.

Κάτι τέτοιο προβλέπει ξεκάθαρα άλλωστε και το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπου σύμφωνα με τον ν. 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας», «Όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδος, μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος της ελληνικής ιθαγένειας»

Το παράδοξο της ημέρας ήταν πως ο Φώτης Καραβέλας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και καταγωγή από το χωριό Δρυμάδες, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για την επιλογή τόπου και χρόνου όπου έγινε το δημοτικό συμβούλιο, θέλοντας ενδεχομένως να εξιλεωθεί δεν ψήφισε την έγκριση του σχεδίου και δήλωσε παρόν.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους και αύριο στις 10 π.μ. τοπική ώρα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ” την Βόρειο Ήπειρο

………………………….

Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας προς τα Τίρανα για τα γεγονότα στη Χειμάρρα
«Θεωρούν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας ως σημαντικότερη από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

ΕΛΛΑΔΑ
10:53

31/08/2017
Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας προς τα Τίρανα για τα γεγονότα στη Χειμάρρα

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τα γεγονότα στην περιοχή της Χειμάρρας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο Newsbeast.gr η Ελλάδα ενημερώνει συνεχώς την ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη ξεχωριστά.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόφαση των τοπικών αρχών της Χειμάρρας ως προς το σχέδιο οικιστικής ανάπλασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι αλβανικές αρχές φαίνεται ότι θεωρούν την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας ως σημαντικότερη από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Να θυμίσουμε πως η αλβανική κυβέρνηση έχει στήσει πογκρόμ κατά της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, με μαζικές προσαγωγές ομογενών στη Χειμάρρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δήμευση των περιουσιών τους.

Στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», επικρατεί ένταση καθώς δεκάδες προσαχθέντες υποβάλλονται σε πολύωρες ανακρίσεις. Η κλιμάκωση της έντασης ξεκίνησε όταν 200 άτομα ελληνικής καταγωγής επιχείρησαν να παραστούν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα επικυρώνονταν κυβερνητικές αποφάσεις για την «ανάπλαση» της περιοχής.

Οι Βορειοηπειρώτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν γιατί η δήθεν ανάπλαση έχει ως πραγματικό στόχο τη δήμευση των περιουσιών τους και τις κατεδαφίσεις των ακινήτων τους, ώστε αφενός να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφετέρου να εξοντωθούν οικονομικά και να αλλάξει και ο χάρτης της επιχειρησιακής δραστηριότητας, καθώς πολλά κτίρια αφορούν επαγγελματική τουριστική χρήση.

Ο δήμαρχος κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των κατοίκων, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση.

Related posts: