«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Μίκης Θεοδωράκης ξύπνησε από το μαλακό στρώμα του καπιταλισμού και δοκιμάζει ξανά το σκληρό του κομουνισμού!!!

4Ρ5

Χαράς το κουράγιο του, στα 92 να δουλεύει για την υστεροφημία του!

Αγαπητέ Μίκη… Αναφέρεις τα ΜΜΕ που σε χάιδευαν δεκαετίες και καλοπερνούσες!!!

Ξέρεις γιατί ντρέπομαι για κάτι Έλληνες σαν εσένα;;;;;;

Βρήκες να πεις μια αλήθεια και  εσύ είπες την μισή και να καρατόμησες την άλλη μισή αλήθεια!

Είπες αν δεν ήταν ο Στάλιν τι θα ήταν σήμερα με τον Χίτλερ!!!!!!!!!!!!!!

Ούτε κουβέντα για τους ηλίθιους που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα για να καθυστερήσουν τους Γερμανούς να κάνει τα κουμάντα του ένας από τους  πολλούς παγκόσμιους εγκληματίες, όπως ο ΣΤΑΛΙΝ.

Αλήθεια πως μπορώ να πω αυτόν που έσβησε μονοκοντυλιά τους ήρωες  του μοναδικού Ελληνικού πανθέου, που παραμιλούσε η ανθρωπότητα  και ανέδειξε ως προστάτη της ανθρωπότητας τον μεγαλύτερο παγκόσμιο εγκληματία τον ΣΤΑΛΙΝ!!!!

Με ποιο ερωτηματικό;;;

Αν δεν ήταν Ο ΣΤΑΛΙΝ;;;;

Και ξέχασε παντελώς… το αν δεν Ήταν οι μαλάκες οι Έλληνες!!!!

Και λέω μαλάκες, διότι αυτός που τον έκαναν μεγάλο και τον τίμησαν οι Έλληνες, αυτός τους ξέχασε αυτούς και την μεγαλειώδη θυσία τους και την χάρισε σε έναν από τους μεγάλους εγκληματίες, στον μεγαλύτερο εγκληματία της ανθρωπότητας; τον ΣΤΑΛΙΝ!!!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΛΟΙ!!!!Αλήθεια εσύ και οι όμοιοί σου άριστοι??????? Δεν κάνατε τίποτα για την παραπάνω ξευτίλα;;;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επιστολή με αφορμή την συζήτηση για τον κομμουνισμό που άνοιξε μετά την απόφαση της Ελλάδας να μην παραστεί στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ σχετικά με τα “εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα”, έστειλε σε εφημερίδα ο Μίκης Θεοδωράκης

Αυγούστου 28 2017 10:46

 

Adtech Ad

Με επιστολή του προς τα ΝΕΑ, ο 92χρονος μουσικοσυνθέτης διαμαρτύρεται για αυτό που αποκαλεί «αντικομμουνιστική υστερία της εφημερίδας».

AdTech Ad

Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης αναφέρει προς την εφημερίδα “με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία που κατακλύζει την εφημερίδα σας. Ως νέος κομμουνιστής είχα την τιμή να παλέψω μέσα απ’ τις γραμμές του ΕΑΜ για την κατάκτηση της Ελευθερίας. Αργότερα, την εποχή της Χούντας, μέσα από το Πατριωτικό Μέτωπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας”.

Στην επιστολή – άρθρο συνεχίζει γράφοντας «όμως για την πάντοτε ενιαία εθνικοφροσύνη και για σας που την εκπροσωπείτε μαζί με τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν έχουν καμιά σημασία οι όποιες πράξεις με αριστερό πρόσημο, ακόμα και οι πιο σημαντικές, όσο και αν αυτές βοηθούν και τιμούν την πατρίδα και το λαό μας. Ακόμα και την αναγνωρισμένη από εχθρούς και φίλους, ντόπιους και ξένους προσφορά μας στην ανάδειξη του νεοελληνικού πολιτισμού, την αγνοείτε επιδεικτικά.

Το μόνο που μετράει για σας είναι η ήττα μας στον Εμφύλιο και η ενόχλησή σας γιατί η ιδεολογία της Αριστεράς εξακολουθεί να υπάρχει, να δρα και να επιδρά ύστερα από τόσους και τόσους διωγμούς.

Εντάξει λοιπόν! Νικηθήκαμε και μπήκαμε στην γωνία! Τι άλλο θέλετε από εμάς εσείς οι νικητές και ξύνετε τις πληγές μας; Με το αίμα το δικό μας που συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας τα πήρατε όλα! Κράτος, Κυβέρνηση, Παιδεία, Πολιτισμό, Στρατό, Αστυνομία, Τράπεζες, Τύπο, Τηλεοράσεις. Εμείς μείναμε στην γωνία, ουσιαστικά και πάλι (όπως στον Εμφύλιο) πολίτες β’ κατηγορίας.

Και από τον Στάλιν δεν θυμάστε παρά μόνο τα εγκλήματά του… Το μόνο που δεν άκουσα γι’ αυτόν είναι ότι με το πρωινό του έτρωγε τηγανητό ανθρώπινο κρέας. Για κείνον τον Στάλιν, τον Αρχιστράτηγο του Κόκκινου Στρατού με τις νίκες στο Στάλινγκραντ, στη Μόσχα, στο Λένινγκραντ και στο Βερολίνο, δεν έχετε τίποτα να πείτε;

Αν έλειπε ο Κόκκινος Στρατός και ο Στάλιν, τι θα είχαμε σήμερα; Αραγε το σκεφτήκατε; Ποιος θα εμπόδιζε τον Χίτλερ να γεμίσει την υφήλιο με χιλιάδες Αουσβιτς; Φαντάζεστε την Ελλάδα γεμάτη με στρατόπεδα εξόντωσης; Εκεί πάνω στην Ευρώπη και ειδικά στα ρατσιστικά κράτη, ξέρω γιατί πονάνε και τα βάζουνε με τον Στάλιν και τον κομμουνισμό. Γιατί νίκησε κατά κράτος τον πολυαγαπημένο τους Φύρερ. Τον Αδόλφο Χίτλερ!

Ομως εσείς εδώ, τι λόγο έχετε; Εσείς τους κομμουνιστές τους σκοτώνατε σαν μύγες. Με τις συμμορίες τύπου Σούρλα και Βρεττάκου. Με τα στρατοδικεία και τις εκτελέσεις 16.000, νέων κυρίως κομμουνιστών. Αγοριών και κοριτσιών. Με τα Μακρονήσια όπου μαρτύρησαν 100.000 Ελληνες κομμουνιστές. Με τα σφαγεία της Ασφάλειας, όπου βασανίστηκαν με τις πιο φρικαλέες μεθόδους χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες.

Τι είμαστε λοιπόν όλοι εμείς, εγκληματίες ή θύματα; Και γιατί παλεύαμε; Δεν αγωνιζόμασταν τάχα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό; Μήπως μέσα από τις γραμμές μας ξεπήδησαν ο θρόνος, οι παρακρατικές οργανώσεις που σκότωσαν τον Λαμπράκη και η Χούντα; Για να μην αναφερθώ στους συνεργάτες των ξένων κατακτητών που πάνω τους στηρίχτηκε η Αμερικανοκρατία που ζει και βασιλεύει μεταμφιεσμένη σε Μνημόνια και Τρόικες που μας έχουν οδηγήσει στο χείλος της εθνικής καταστροφής».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, καταλήγει λέγοντας: «Πιστεύω ότι εύκολα μπορείτε να κατανοήσετε το θυμό μου, γιατί για μένα όπως και για χιλιάδες άλλους, η στράτευση και οι αγώνες μας κάτω από την Κόκκινη Σημαία αποτελεί την ιερότερη περίοδο της ζωής μας, που είχε ένα και μόνο στόχο, να κάνει τον Λαό μας ελεύθερο, ανεξάρτητο και ευτυχισμένο”.

Σημειώνεται ότι η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη γράφτηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, «“ΤΑ ΝΕΑ” έλαβαν και ευχαρίστως δημοσιεύουν επιστολή – άρθρο από τον Μίκη Θεοδωράκη. Οφείλουν όμως να διευκρινίσουν ότι ποτέ δεν συμμετείχαν σε εκστρατεία αντικομμουνισμού και ούτε εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό. Διατηρούν όμως το δικαίωμά τους να καταγέλλουν τα σταλινικά εγκλήματα, όπως άλλωστε έκαναν και κάνουν πολλοί Αριστεροί και κομμουνιστές που τα έζησαν».  

Μοιραστείτε το!

1 comment to Ο Μίκης Θεοδωράκης ξύπνησε από το μαλακό στρώμα του καπιταλισμού και δοκιμάζει ξανά το σκληρό του κομουνισμού!!!

  • Το Κομμουνιστικό Ολοκαύτωμα με αριθμούς

    OrthodoxNet.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

    Συντάχθηκε από τον ορθόδοξο δικηγόρο και επίκουρο καθηγητή Chris Banescu, γιο ορθόδοξου ιερέα από τη Ρουμανία, που ζει στις ΗΠΑ και διαχειριστή του OrthodoxNet.com (με την συνεισφορά των: Scott Manning πτυχιούχου στρατιωτικής ιστορίας του αμερικανικού Στρατιωτικού Πανεπιστημίου και του ‘Ιδρύματος των Θυμάτων του Κομμουνισμού’ – ‘Victims of Communism Memorial Foundation’)

    Τον Οκτώβριο του 1917, η Επανάσταση των Μπολσεβίκων γέννησε την πιο θανατηφόρα ιδεολογία στην ιστορία της ανθρωπότητας – τον κομμουνισμό. Σε λιγότερο από 100 χρόνια, ο κομμουνισμός έχει στοιχίσει πάνω από 100 εκατομμύρια ζωές. Σήμερα, συνεχίζει να έχει υποδουλωμένο το ένα πέμπτο των ανθρώπων του κόσμου.

    Ένας ελεύθερος άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχτεί να λησμονήσει τα κακά του κομμουνισμού. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε οι αγριότητες του Λένιν, του Στάλιν, του Μάο, του Πολ Ποτ, του Χο Τσι Μινχ και του Κάστρο να εξασθενίσουν στο παρασκήνιο της ιστορίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ίχνος του αίματος και των δακρύων που αυτή η ουτοπική εξαπάτηση άφησε.

    Είναι ένα μεγάλο ηθικό ατόπημα το ότι τόσοι πολλοί δεν γνωρίζουν την έκταση των φρικαλεοτήτων του κομμουνισμού. Ενώ η φρίκη του ναζισμού είναι γνωστή, ποιος γνωρίζει ότι η Σοβιετική Ένωση δολοφόνησε 20 εκατομμύρια ανθρώπους; Ποιος ξέρει ότι οι δικτάτορες της Κίνας έχουν σφάξει 60 εκατομμύρια ανθρώπους; Ποιος ξέρει ότι το κομμουνιστικό ολοκαύτωμα είναι υπεύθυνο για έναν αριθμό νεκρών που ξεπερνά εκείνο του συνόλου των πολέμων του 20ου αιώνα; (Victims of Communism Memorial Foundation).

    Οι ακόλουθες εκτιμήσεις εκπροσωπούν τους πολίτες που σκοτώθηκαν ή πέθαναν από την πείνα από τις κομμουνιστικές κυβερνήσεις τους από το 1918. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν νεκρούς πολέμου. Οι κυβερνήσεις ταξινομούνται κατά αριθμό νεκρών (από τον υψηλότερο προς τον χαμηλότερο). Όλοι οι αριθμοί είναι εκτιμήσεις κατά προσέγγιση.

    Μια λεπτομερής βιβλιογραφία παρατίθεται στο τέλος αυτής της σελίδας. Ο κατάλογος είναι τόσο πλήρης, όσο μπορούσα να είμαι σε θέση να καθορίσω, πλην όμως συνεχίζει να εξελίσσεται. Ορισμένοι αριθμοί είναι ελλιπείς και υπάρχουν ακόμα πέντε κομμουνιστικές χώρες που έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν κι άλλους πολίτες τους. (Scott Manning)

    Αριθμός Νεκρών Κομμουνιστικού Ολοκαυτώματος: 149.469.610

    Κατάταξη Σημαία Χώρα
    1 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
    Αριθμός Νεκρών : 73.237.000
    1949 -σήμερα (57 + έτη και συνεχίζεται)

    Ο R.J. Rummel εκτιμά τον αριθμό των νεκρών της Κίνας μεταξύ των ετών 1949-1987 σε 35.236.000 (Rummel 1994). Αυτό αποκλείει τα 38.000.000 εκατομμύρια που πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του «Μεγάλου Άλματος προς τα Εμπρός». Ο Rummel πείστηκε ότι η κινεζική κυβέρνηση ήταν άμεσα υπεύθυνη για την πείνα, αυξάνοντας έτσι την αρχική εκτίμηση του κατά 38.000.000 (Rummel 2005). 1.000 προστέθηκαν για τα γεγονότα στην πλατεία Τιενανμέν το 1989 (Courtois 1999).
    2 Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ)
    Αριθμός νεκρών : 58.627.000
    1922-1991 (69 έτη)

    Η μέτρηση των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1923-1987 (Rummel 1996).
    3 Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία
    Αριθμός νεκρών: 3.284.000
    1918-1922 (4 έτη)

    Αυτή η μέτρηση των νεκρών δεν περιλαμβάνει τους 6.210.000 που σκοτώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο (Rummel 1996).
    4 Λαϊκή Δημοκρατία της (Βόρειας) Κορέας
    Αριθμός νεκρών: 3.163.000
    1948 – σήμερα (58 + έτη και συνεχίζεται)

    1.663.000 νεκροί μεταξύ 1948-1987 με εξαίρεση τον πόλεμο της Κορέας (Rummel 1994). 2.500.000 νεκροί είναι η εκτίμηση για εκείνους που πέθαναν από την πείνα μεταξύ των ετών 1995-1998 (επιτροπή των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα 2006).
    5 Καμπότζη
    Αριθμός νεκρών: 2.627.000
    1975-1987 (12 έτη)

    Η εκτίμηση του αριθμού των νεκρών είναι πλήρης (Rummel 1994). Το επίσημο όνομα της χώρας ήταν Δημοκρατική Καμπότζη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πολ Ποτ και στη συνέχεια, Λαϊκή Δημοκρατία της Καμπότζης.
    6 Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν
    Αριθμός νεκρών: 1.750.000
    1978-1992 (14 έτη)

    Η εκτίμηση του αριθμού των νεκρών είναι πλήρης (Courtois 1999).
    7 Βιετνάμ
    Αριθμός νεκρών : 1.670.000
    1975 – σήμερα (30 + έτη και συνεχίζεται)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει τα έτη 1945-1987 για το Βιετνάμ / Βόρειο Βιετνάμ και αποκλείει τους 1.062.000 νεκρούς από τον πόλεμο του Βιετνάμ (Rummel 1994).
    8 Λαϊκή Δημοκρατία της Αιθιοπίας
    Αριθμός νεκρών: 1.343.610
    1974-1991 (17 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών περιλαμβάνει 10.000 πολιτικές δολοφονίες κατά τη διάρκεια 1977-1978, 1.000 παιδιά που σκοτώθηκαν το 1977, 110 που σφαγιάστηκαν σε μια ορθόδοξη εκκλησία το 1975, 80.000 κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ 1978-1980, 250.000, που πέθαναν το 1982, σε στρατόπεδα και 2.500 που σκοτώθηκαν σε μια βομβιστική επιδρομή (Courtois 1999). Άλλοι 1.000.000 προστίθενται από την πείνα κατά τη διάρκεια του 1984 – 1985 (BBC News 2000).
    9 Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας
    Αριθμός νεκρών: 1.072.000
    1945-1992 (47 έτη)

    Η μέτρηση τω νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1945-1992 με εξαίρεση 100.000 από τους Παρτιζάνους του Τίτο μεταξύ 1941-1944 (Rummel 1994).
    10 Κινεζική Σοβιετική Δημοκρατία
    Αριθμός νεκρών: 700.000
    1931-1934 (3 έτη)

    Η αρίθμηση των νεκρών περιλαμβάνει μόνο τις επαρχίες Jiangxi και Fujian (Chang 2005). Παρά το γεγονός ότι η Μοζαμβίκη έχει 700.000 στο όνομά της, η κινεζική Σοβιετική Δημοκρατία είχε περισσότερους νεκρούς σε συντομότερο χρονικό διάστημα και η εκτίμηση είναι χαμηλή.
    11 Λαϊκή Δημοκρατία της Μοζαμβίκης
    Αριθμός νεκρών: 700.000
    1975-1990 (15 έτη)

    100.000 πολίτες δολοφονήθηκαν μεταξύ του 1986 και τα μέσα του 1988 (Young 1991) και 600.000 πέθαναν από την πείνα μεταξύ 1975-1985 (Courtois 1999).
    12 Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ρουμανίας
    Αριθμός νεκρών: 435.000
    1947-1989 (42 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1947-1987 (Rummel 1997).
    13 Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας
    Αριθμός νεκρών: 222.000
    1946-1990 (44 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1948-1987 (Rummel 1997).
    14 Λαϊκή Δημοκρατία της Αγκόλας
    Αριθμός νεκρών: 125.000
    1975-1992 (17 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1975-1987 (Rummel 1997).
    15 Λαϊκή Δημοκρατία της Μογγολίας
    Αριθμός νεκρών: 100.000
    1924-1992 (68 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1924-1987 (Rummel 1997).
    16 Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας
    Αριθμός νεκρών: 100.000
    1946-1991 (45 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1944-1987 (Rummel 1997).
    17 Δημοκρατία της Κούβας
    Αριθμός νεκρών: 73.000
    1961 – σήμερα ( 45 + έτη και συνεχίζεται)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1959-1987 (Rummel 1997).
    18 Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας
    Αριθμός νεκρών: 70.000
    1949-1990 (41 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1948-1987 (Rummel 1997).
    19 Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας
    Αριθμός νεκρών: 65.000
    1948-1990 (42 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1948-1968 (Rummel 1997).
    20 Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος
    Αριθμός νεκρών: 56.000
    1975 – σήμερα (31 + έτη και συνεχίζεται)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1975-1987 με εξαίρεση 47.000 νεκρούς του πολέμου (Rummel 1997).
    21 Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας
    Αριθμός νεκρών: 27.000
    1949-1989 (40 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1948-1987 (Rummel 1997).
    22 Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας
    Αριθμός νεκρών: 22.000
    1948-1989 (41 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1948-1987 (Rummel 1997). Εξαιρούνται οι 1.585.000 από την εθνοκάθαρση μεταξύ 1945-1950 (Rummel 1997).
    23 Λαϊκή Δημοκρατία της Υεμένης
    Αριθμός νεκρών: 1000
    1969-1990 (21 έτη)

    Ο αριθμός των νεκρών καλύπτει μόνο τα έτη 1969-1987 (Rummel 1997).
    ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/Πηγή

    Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014
    http://redskywarning.blogspot.gr/2014/03/blog-post_31.html

    6 ΣΧΟΛΙΑ:

    Ρωμανός είπε…
    Θερμά συγχαρητήρια για το άρθρο!

    Στο ελλαδικό κράτος που το πολιτικό σύστημα εντάσσει στο “δικό” του, “συνταγματικό τόξο” τους υμνητές του Σταλινισμού και των εγκλημάτων του κομμουνισμού, κόκκινους (ΚΚΕ) ή ροζ (ΣΥΡΙΖΑ), είναι απαραίτητο να διαδοθεί η φρικαλεότητα του κομμουνισμού σε όσους δεν γνωρίζουν και από την “προοδευτική” πλύση εγκεφάλου τους έχει περάσει η ιδέα πως αριστερός = καλό και εθνικιστής = κακό, φασίστας, ναζί κλπ.
    31 Μαρτίου 2014

    Ανώνυμος είπε…
    Αν διαβαζε ο κόσμος και λίγο ιστορία η κάποιος βιβλίο όπως το αρχιπέλαγος γκουλαγκ ίσως να γελαγαν η να κλαίγανε βλέποντας στα κανάλια αριστερούς να κατηγορούν τους φασίστες ακροδεξιους ως επικίνδυνους κι ότι εκκολαπτουν το αυγό του φιδιού ενώ όλοι τους στην πραγματικότητα εκπροσωπούν εγκληματίες
    1 Απριλίου 2014

    Ανώνυμος είπε…
    Για την Ελλάδα γιατί δνε υπάρχουν στοιχεία; Δεκάδες χιλιάδες τα θύματα τους ,κι εδώ…
    1 Απριλίου 2014

    Ανώνυμος είπε…
    θεωρω οτι τα εγληματα του κομμουνισμου πρεπει να γινουν γνωστα στον κοσμο απ οσους αγαπουν την αληθεια
    4 Αυγούστου 2015

    Ανώνυμος είπε…
    Έπρεπε να γίνει σύγκριση με ΜΗ-κομμουνιστικά καθεστώτα.

    Όπως οι οθωμανοί. Ή οι νεότουρκοι, ή οι άραβες, ή οι Κινέζοι ή οι Ρωμαίοι χριστιανοί.
    3 Ιανουαρίου 2016

    Ανώνυμος είπε…
    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και εξαιρετικά ενημερωτικό.

    Μόνο που είναι μισό. Χρειάζεται να προστεθεί και η λίστα με τα θύματα του “καπιταλισμού” ξεκινώντας με τα 100 εκατομμύρια της γενοκτονίας των Ινδιάνων στην Αμερική, των αυτόχθονων κατοίκων της Ηπείρου που σφαγιάστηκαν από τους Ευρωπαίους έποικους κατά την “κατάκτηση της Δύσης”, τα εκατομμύρια θύματα στην Αφρική κατά τον “εκπολιτισμό” της ηπείρου από τις αποικιοκρατικές Αυτοκρατορίες της Ευρώπης, τα εκατομμύρια θύματα κατά τον βίαιο εκχριστιανισμό της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο).
    12 Μαρτίου 2016
    http://redskywarning.blogspot.gr/2014/03/blog-post_31.html
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    Τα 5 Πιο Αιματηρά Κομμουνιστικά Καθεστώτα
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=ET94BvreMAk
    .
    .
    .

    TAXO PARI
    Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγ 2017
    .
    .
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>