«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Είπαμε…….. Η δικαιοσύνη σαν το φίδι, δαγκώνει τους ξυπόλητους

ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

Ποιούς προσπαθούν να απαλλάξουν με την επιχείρηση απαλλαγής του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Όσες κυβερνήσεις, υπουργοί και γραμματείς και να έχουν αλλάξει στα μνημονιακά χρόνια, υπάρχει μία σταθερά που παραμένει μέχρι και σήμερα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Η υπόθεση Γεωργίου. Πότε επειδή ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) οδηγείται στη Δικαιοσύνη, πότε επειδή η υπόθεσή του μπαίνει στο αρχείο, πάντα με εμφανείς τις παρεμβάσεις στην υπόθεσή του.

Και μετά ξανά από την αρχή.

Τι σημαίνει όμως «υπόθεση Γεωργίου»;

Σε τι αναφέρεται, τι περιλαμβάνει, και τελικά, τι απαιτούν οι δανειστές όταν επί χρόνια μεθοδεύουν την απαλλαγή του προσώπου που έχει απασχολήσει περισσότερο την ελληνική Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια;

Το τελευταίο επεισόδιο στο πολύκροτο σήριαλ της υπόθεσης του Ανδρέα Γεωργίου και των διώξεών του από τη Δικαιοσύνη, γράφτηκε κατά το τελευταίο κρίσιμο Eurogroup.

Τότε που υπό την απειλή της μη καταβολής μιας δόσης δισεκατομμυρίων ευρώ, ζητήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να νομοθετήσουν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και την απαλλαγή των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο των 28 ακινήτων.

Η δεύτερη απαίτηση ικανοποιήθηκε, ενώ η πρώτη δρομολογείται, την ώρα που οι λογαριασμοί του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με τη Δικαιοσύνη παραμένουν ανοικτοί.

Για να μπορέσει όμως κανείς να διαπιστώσει το βάθος της υπόθεσης που κρύβεται πίσω από τις διώξεις και τις μεθοδεύσεις για την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου, θα χρειαστεί να πάει μερικά χρόνια πίσω.

Τόσο στα χρόνια κατά τα οποία ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις στο πρόσωπό του, όσο και λίγο νωρίτερα, όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τον διόριζε στο τιμόνι της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία ακολούθως θα επικύρωνε εκείνα τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που έστρωσαν τον «μονόδρομο» των προγραμμάτων διάσωσης.

Στο μάτι της Δικαιοσύνης

Τον Ιανουάριο του 2013 λοιπόν, ασκούνται διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατά του επικεφαλής τότε της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, καθώς και κατά των δύο συνεργατών του, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Ευσταθίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών.

Αργότερα, τον Ιούλιο του 2015, ο ίδιος θα παραπεμφθεί σε ακόμα μία δίκη, για παράβαση καθήκοντος, με την κατηγορία πως όταν ανέλαβε την ηγεσία της νεοσύστατης τότε ΕΛΣΤΑΤ, δεν είχε ακόμη παραιτηθεί από τη θέση του στο ΔΝΤ ως ειδικός για οικονομίες υπό κατάρρευση.

Όπως αναφέρει το Βήμα, τις ημέρες της πρώτης δίωξής του, «Σύμφωνα με την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και οι τρεις πρέπει να διωχθούν για ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50. Ο

εισαγγελέας ζητεί επίσης να αναζητηθούν τυχόν ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι παράγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ, “φουσκώνοντας” το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν».

Λίγες ημέρες αργότερα, η Καθημερινή εξιστορεί την επίμαχη πορεία του ελλείμματος που φέρνει τον Α. Γεωργίου αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Αναφέρει, τότε, σε σχετικό ρεπορτάζ η φαληρική εφημερίδα, πως «αρχικός στόχος για το 2009 ήταν το έλλειμμα να “κλείσει” στο 3,7% του ΑΕΠ.

Τον Απρίλιο του 2009 η Κομισιόν είχε συμπεριλάβει στις εαρινές της προβλέψεις εκτίμηση για έλλειμμα της τάξης του 5,1% του ΑΕΠ, ενώ στις 2 Ιουλίου προειδοποιούσε με έγγραφό της προς το Eurogroup (ECFIN/F3// D(2009)/ARES/154115) ότι το έλλειμμα κινείται προς τα επίπεδα του 10% του ΑΕΠ.

Ο τότε υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Παπαθανασίου, παραδέχεται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές ότι εάν δεν εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα που έχει προαναγγείλει ο Κώστας Καραμανλής, τότε το έλλειμμα μπορεί να φθάσει στο 8% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, δύο μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, η κυβέρνηση στέλνει στοιχεία στην Κομισιόν με τα οποία προβλέπει ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 6% του ΑΕΠ» αναφέρει το δημοσίευμα, για να έρθει πέντε ημέρες μετά τις εκλογές ο προκάτοχος του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, και να δηλώσει δημόσια πως το έλλειμμα ενδέχεται να φτάσει στο 12% του ΑΕΠ.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2010, μία ημέρα πριν το Καστελόριζο του Γ. Παπανδρέου, η Eurostat ανακοινώνει πως το έλλειμμα του 2009 ανέρχεται στο 13,6% του ΑΕΠ.

Δύο εβδομάδες αργότερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πατάει το πόδι του στην Ελλάδα, και στις αρχές Αυγούστου αναλαμβάνει την ΕΛΣΤΑΤ ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος φέρεται να είχε ακόμα σχέση εργασίας με το Ταμείο.

Λίγες ημέρες αφότου, κατά δήλωσή του, λήγει η σχέση εργασίας του με το ΔΝΤ, η Eurostat ανακοινώνει έλλειμμα της τάξης του 15,4%.

Η δίκη, πάντως, για την ακριβή ημερομηνία της λήξης της υπαλληλικής του σχέσης με το ΔΝΤ, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τον ίδιο να έχει δηλώσει πως διατήρησε για λίγο καιρό τη διπλή του ιδιότητα για να συμπληρώσει τα χρόνια της σύνταξης.

«Προσωπικό στοίχημα» με ξένα κόλυβα

Όπως περιγράφει η Ελευθεροτυπία κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στα τέλη του Ιουλίου του 2010, ο Α Γεωργίου δηλώνει «όρκους πίστης στο Μνημόνιο», σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν «Έλληνα της διασποράς, που έχει εργαστεί για δεκαετίες στο εξωτερικό -το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Τις ίδιες ημέρες, το «Έθνος της Κυριακής» του πλέκει το εγκώμιο, περιγράφοντας ως εξαιρετικά θετικό σημάδι την –επί 20έτια, έως την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα για την ΕΛΣΤΑΤ- απασχόλησή του στο ΔΝΤ, ως ειδικός σε «αποστολές διερεύνησης των στατιστικών σε διάφορες χώρες σε οικονομική κατάρρευση».

Μάλιστα, κατά το ίδιο δημοσίευμα, η έλευσή του στην Ελλάδα «αποτελεί για τον ίδιο προσωπικό στοίχημα».

Έναν χρόνο, σχεδόν, από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, ο Α. Γεωργίου βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής, μετά τις καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους μέχρι τότε του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, για σκόπιμη διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος του 2009 με τη συνέργεια Eurostat, ΔΝΤ και ΕΛΣΤΑΤ.

Στην Ελευθεροτυπία της 16ης Σεπτεμβρίου του 2011, η Ζ. Γεωργαντά αναφέρει πως «Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat.

Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας».

Την ίδια ημέρα, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, έπειτα από μήνυση που υποβάλει ο Α. Γεωργίου περί υποκλοπής προσωπικών δεδομένων τον Οκτώβριο του 2010.

Μήνυση που επιβεβαιώνει την ύπαρξη της επιστολής της 16ης Οκτωβρίου του 2010, για την οποία αργότερα έγραψε Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Α. Γεωργίου «φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής».

Μάλιστα, την επιστολή φέρεται να κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του φουσκώματος του ελλείμματος ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον Μάρτιο του 2012.

 

Η επιστολή Γεωργίου σε Τόμσεν που δημοσίευσε η Δημοκρατία τον περασμένο Ιούνιο

Μόλις μία εβδομάδα πριν την επιστολή στον Τόμσεν, ο Α. Γεωργίου γινόταν αποδέκτης μίας άλλης επιστολής, με αποστολέα τον επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντερμάχερ, ο οποίος φέρεται να τον καθοδηγούσε για τα περιβόητα swaps χρέους του Κώστα Σημίτη.

Μάλιστα, στην επιστολή που επίσης δημοσίευσε η εφημερίδα Δημοκρατία, αναφέρεται πως ο επικεφαλής της Eurostat γνώριζε πολύ καλά για τα swaps, αφού συμβούλευε για το πώς θα πρέπει να τα διαχειριστεί ο Γεωργίου.

Σημειώνεται δε, πως παρά την εσωτερική πληροφόρηση που αποδεικνύεται και με το παραπάνω πως είχε, ο Ραντερμάχερ είναι ο ίδιος που τότε θα δηλώσει στο Bloomberg πως «ακόμα δεν έχουμε δει αληθινά έγγραφα» για τα ελληνικά στοιχεία τον Οκτώβριο του 2010, δήλωση που θα εκτινάξει τα spreads δανεισμού για την ελληνική οικονομία για δεύτερη φορά από τον Μάρτιο του 2010, όπως του προσάπτει ο Ν. Λογοθέτης.

Άλλο το μάτι της Δικαιοσύνης και άλλο το αρχείο της

Τα παραπάνω, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της υπόθεσης Γεωργίου, δημιουργώντας -τουλάχιστον- ερωτηματικά για μία σειρά από ζητήματα και χειρισμούς, οι οποίοι παράλληλα οδήγησαν και σε δεδομένα αποτελέσματα.

Σίγουρα, σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, θα ήταν αρκετά για να συγκροτήσουν μία υπόθεση που θα πήγαινε σε μία μεγάλη δίκη, όπου όλα τα στοιχεία θα εξετάζονταν ενδελεχώς.

Αντ’ αυτού, η υπόθεση χρονίζει, κινούμενη συνεχώς προς την κατεύθυνσης της απαλλαγής του κατηγορούμενου.

Κατά τα γραφόμενα μίας από τους φανατικότερους υπερασπιστές του Α. Γεωργίου, της πρώην συναδέλφου του στο ΔΝΤ και Διευθύντριας του Οικονομικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 91′-93′, Μιράντα Ξαφά, τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις «εισαγγελείς και ανακριτές αποφάνθηκαν ότι ο Ανδρέας Γεωργίου είναι αθώος».

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και για φοιτητές της Νομικής, η διαφορά μεταξύ αθώωσης και απαλλαγής είναι προφανής και ξεκάθαρη.

Από τη στιγμή της δίωξής του και έπειτα, ο Α. Γεωργίου και ο ελληνικός λαός έχουν παρακολουθήσει τη Δικαιοσύνη ουκ ολίγες φορές, πότε να τον παραπέμπει σε δίκη και πότε να εκδίδει απαλλακτικά βουλεύματα.

Κατά τη συνήθη -πλέον- πρακτική, το απαλλακτικό βούλευμα ακολούθως αναιρείται, με τον κατηγορούμενο να οδεύει και πάλι σε δίκη, για να μεσολαβήσει ξανά κάποια «ψύχραιμη» φωνή που προτείνει την απαλλαγή του. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Στην πορεία αυτής της ιστορίας, θέση για το ζήτημα της δίωξης του έχουν πάρει ουκ ολίγοι συμβαλλόμενοι, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.

Πολύ πριν το τελευταίο Eurogroup θέσει ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των τελευταίων 8,5 δισ. ευρώ το ακαταδίωκτο και την καταβολή των δικαστικών εξόδων από το Δημόσιο στον Α. Γεωργίου.

Οι εντιμότατοι φίλοι και εταίροι

Για πολλούς, η υπόθεση Γεωργίου έχει ερμηνευτεί ως μία σύγχρονη «υπόθεση Πατσίφικο», εκείνο το εξαιρετικό δείγμα της υποτέλειας που, από το πρώτο μισό του 18ου αιώνα κιόλας, διέπνεε τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Το περιστατικό που έμεινε στην ιστορία ως «διπλωματία του κανονιοφόρου», όταν για να αναγκαστεί να καταβάλει το ελληνικό κράτος μία εξωφρενική αποζημίωση στον τοκογλύφο Δον Πατσίφικο, ο βρετανικός στόλος απέκλεισε ναυτικά ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, στην περίπτωση Γεωργίου δεν χρειάστηκε να έρθει ο βρετανικός στόλος για να υποταχθεί η ελληνική κυβέρνηση και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δανειστών για την προστασία και αποζημίωση του εκλεκτού τους.

Οι απλές απειλές στην περίπτωση μας λειτούργησαν μια χαρά.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Αύγουστο του 2016 στους Financial Times, χωρίς να μασάει τα λόγια του, συνδέει την διατήρηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ του 2009 και την απαλλαγή του, με τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ελάφρυνσή του.

Μάλιστα, το ίδιο δεν διστάζει να κάνει και ο συνήγορός του κατά τη διάρκεια της δίκης του, υποστηρίζοντας πως η καταδίκη του οδηγεί σε αναθεώρηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η δίωξη κατά του Α. Γεωργίου είναι «μεγάλο λάθος», ενώ ανησυχία έχει επανειλημμένως εκφράσει και το ΔΝΤ δια των εκπροσώπων του. Από κοντά, και η παρέμβαση της Κομισιόν δια στόματος Επιτρόπου για την Απασχόληση, Μαριάν Τισέν, τον περασμένο Αύγουστο, που κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Ακόμα πιο απόλυτη, αλλά και αποκαλυπτική, η θέση που έχει λάβει στο πλευρό του η Eurostat τον περασμένο Μάιο.

«Παραδόξως διώκονται τρία επίσημα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που σύμφωνα με την Κομισιόν έκαναν σωστά την δουλειά τους βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να δώσουν λόγο όσοι ήταν υπεύθυνοι για τα λάθος στατιστικά στοιχεία σε δύο περιόδους το 2004 και το 2009» αναφέρεται στην έκθεση του συμβουλευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας προ δύο μηνών.

Στην Ελλάδα, για την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου «οι οικονομικοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία».

Για τον Αντώνη Σαμαρά, δια στόματος του τότε εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, και προ «mea culpa» στη Μέρκελ, η υπόθεση Γεωργίου ήταν η αιτία της περιβόητης «μίας και μόνης Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πως έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».

Για την κυβέρνηση Καραμανλή, δια των «κύκλων» της, η υπόθεση είναι αυτή που θα φωτίσει τα πεπραγμένα της κατά την περίοδο διακυβέρνησής της το 2004-2009.

Για τον δε Κυριάκο Μητσοτάκη, αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και του Α. Γεωργίου αποτελεί μία πονεμένη ιστορία, καθώς και μια υποβόσκουσα κρίση ταυτότητας.

Από τη μία υποστηρίζει σε αυτό τους Ευρωπαίους, αλλά από την άλλη τηρεί και μία διακριτική στάση στη «βεντέτα» του Καραμανλικού στρατοπέδου με τον τεχνοκράτη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η υπόθεση Γεωργίου εξασφάλισε εύκολα τη δική της θέση στη «Μαύρη Βίβλο» της διακυβέρνησης Σαμαρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Παραμένει στη θέση του παρ’ ότι εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου και παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» κατήγγελλε τότε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, ο Νίκος Φίλης ζητούσε τον Απρίλιο του 2015, ως κυβέρνηση πλέον, να παραιτηθεί λίγους μήνες πριν λήξει η θητεία του.

Τέλος, για τη Δικαιοσύνη, στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τον Αύγουστο του 2016, στηλιτεύεται το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «παρεμβαίνει» μεν, για να πείσει τις ελληνικές αρχές «να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων», μεν.

Για να είμαστε δίκαιοι, σε εκείνη την ανακοίνωση οι δικαστές είχαν επίσης κρούσει τον κώδωνα του για τους «πολλαπλούς τραυματισμούς του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας», που «οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτηση της με ό, τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου».

Ποιους απαλλάσσει η απαλλαγή Γεωργίου, κι από τι;

Τι θα διαπίστωνε, λοιπόν, σήμερα ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, κατά προτίμηση μη στέλεχος της Κομισιόν, της ευρωζώνης, του ΔΝΤ ή των pay roll τους, εάν επιχειρούσε να ερμηνεύσει την υπόθεση Γεωργίου με βάση τις μέχρι σήμερα εξελίξεις;

Θα είχε μπροστά του μια υπόθεση με σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις, τουλάχιστον, σοβαρών αδικημάτων, είτε κατά τον υπολογισμό του ελλείμματος που οδήγησε στο ΔΝΤ, είτε κατά τα προηγούμενα έτη διακυβέρνησης, για την οποία και υπάρχουν δύο κυρίαρχες απόψεις.

Από τη μία αυτή των εταίρων. Που υποστηρίζουν πως η χρεοκοπία και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας ήταν νομοτελειακές εξελίξεις, καθώς και πως οι χειρισμοί του τεχνοκράτη που δρούσε υπό τις οδηγίες τους και επικήρωσε τις εξελίξεις ήταν τόσο άψογοι, που δεν χρειάζεται η παραμικρή διερεύνηση.

Τόσο για τα πεπραγμένα του τα δικά του, όσο και για οποιουδήποτε άλλου τον έλεγχό του. Άποψη στην οποία όλα αυτά τα χρόνια προσχωρούν η μία μετά την άλλη οι πολιτικές δυνάμεις που αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα κυβερνητικά προγράμματα των δανειστών.

Το επιχείρημα της κριτικής των υπερασπιστών του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης στο πρόσωπο του, είναι πως ο ίδιος ελέγχεται για αποφάσεις που προκύπτουν «από το επιστημονικό του έργο», με τη συζήτηση να περί ανεξαρτησίας της Αρχής να εξοκείλει ακόμα σε κίνδυνο της ελεύθερης ανάπτυξης των επιστημών στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση του από την Εσπερία, διατρανώνει σε όλους τους τόνους πως ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα έπρεπε να διώκεται, καθώς απλώς δρούσε κάτω από τις οδηγίες της Eurostat, στην οποία και υπάγεται η -κατά τ’ άλλα- Ανεξάρτητη Αρχή.

Από την άλλη, η άποψη που λέει πως τα στοιχεία και οι αποχρώσες ενδείξεις για την περίοδο πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Α. Γεωργίου είναι, αν μη τι άλλο, αρκετά για να προχωρήσει η Δικαιοσύνη σε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, με την ελπίδα να βρεθούν και να αποδοθούν ευθύνες για όσα βίωσε η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Σε κάθε περίπτωση, το επιχείρημα πως κάποιος δεν πρέπει να ελεγχθεί «επειδή είναι αθώος» είναι εξ’ ορισμού παιδαριώδες και δύσκολα θα έπειθε, ακόμα και σε καθεστώτα της υποσαχάριας Αφρικής.

Ότι κι αν έχει μεσολαβήσει κατά την ηγεσία του Α. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ, εκείνο που σίγουρα προκύπτει για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή, είναι πως Ευρωπαίοι και μενουμευρώπηδες οπαδοί τους στη χώρα πασχίζουν να μην διερευνηθεί μία υπόθεση που κατ’ ουσίαν (και κατά Eurostat) φθάνει τουλάχιστον μέχρι το μακρινό 1997 και τις κυβερνήσεις Σημίτη, ενώ συνδέεται ευθέως με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες «έσκασε» η χώρα και έγινε απαραίτητη η διάσωσή της από το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους.

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο

Συνθέτοντας τα κομμάτια του προφίλ της υπόθεσης του, γίνεται ξεκάθαρο πως ο ίδιος θα έπρεπε να αποτελεί ξεχωριστό και εξέχων κεφάλαιο εκείνης της εξεταστικής επιτροπής που διακήρυττε ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα έκανε για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια.

Όχι, βέβαια, σαν αυτή που σύστησε και άφησε στη μέση.

Με πολύ απλά λόγια, εκείνο που επιβεβαιώνουν άπαντες, της Eurostat συμπεριλαμβανομένης, είναι πως οι κυβερνήσεις Σημίτη είχαν ναρκοθετήσει για τα καλά τα επόμενα χρόνια, μεταφέροντας στο μέλλον υποχρεώσεις και δάνεια στο όνομα του «εκσυγχρονισμού».

Αντί λοιπόν να διερευνηθούν τα παραπάνω και να φτάσει η Δικαιοσύνη στην ουσία της υπόθεσης, αυτή έχει παρουσιαστεί ως εκείνη που βαραίνει ή όχι την πρωθυπουργία του «άρχοντα του Playstation» Καραμαλή, ενταγμένη στο πάντα επίκαιρο πινγκ πονγκ ευθυνών της δικής του κυβέρνησης με αυτή του «αρχιερέα της διαπλοκής» Σημίτη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, απενεργοποιείται και ο τελευταίος σύνδεσμος με την προ μνημονίων εποχή.

Ανεξαρτήτως της έκβασής της, η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ έχει ήδη εκθέσει άπαντες εντός και εκτός της χώρας.

Τόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δέχονται τον έσχατο εξευτελισμό λαϊκών αιτημάτων ετών, τη Δικαιοσύνη που δέχεται αυτή την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας ως προαπαιτούμενο καταβολής της χρηματοδότησης των δανείων, όσο και τους κατά τόπους εταίρους, που δεν μπορούν πια να κρύβουν τους όρους με τους οποίους παίζεται διεθνώς το παιχνίδι, στην πλάτη πάντα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Φυσικά, από κοντά και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, που καταπίνουν ακόμα μία αντιδημοκρατική κάμηλο, την ώρα που διυλίζουν τον κώνωπα μερικών δημόσιων επικριτικών δηλώσεων για αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Ο μόνος που δεν ευνοείται, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που θαρρείς σαν να μην πέρασε μια μέρα, παρακολουθεί ξανά στις οθόνες του εξοργιστικά επεισόδια συγκάλυψης και συσκότισης κραυγαλέων σκανδάλων, όπως εδώ και τόσες και τόσες δεκαετίες. Με τη διαφορά πως, αυτή τη φορά, έχουν επάνω τους και ευρωπαϊκές και αμερικάνικες σφραγίδες.

Πηγή: thepressproject

Μοιραστείτε το!

4 comments to Είπαμε…….. Η δικαιοσύνη σαν το φίδι, δαγκώνει τους ξυπόλητους

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΜΑ ! ! !
    .
    .
    ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ,
    .
    .
    ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΤΑΕΤΙΑ !
    .
    .
    ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΟΟΥΝ .
    .
    .
    ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ……………
    .
    .
    .
    .
    .
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ,
    .
    ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ,
    .
    ΑΜΕΣΩΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ
    .
    ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ,
    .
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ
    .
    ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ , Κ.Τ .Λ , Κ.Τ.Λ , Κ.Τ.Λ ,…………
    .
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ,
    .
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ ………..
    .
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ …………..
    .
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΙΔΕΙΟΙ ……………….
    .
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ……………..
    .
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ……………………
    .
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ Ή ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ …………………
    .
    ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ …………………
    .
    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΗΘΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ……………….
    .
    .
    ΤΟ ΕΙΠΑ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ !
    .
    ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ……………
    .
    ΞΑΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ,
    .
    ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΧΙΛΙΕΤΕΙΕΣ ! ! !
    .
    ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ ……………………….
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ …………………..
    .
    ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ………………
    .
    ΕΚΕΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ
    .
    ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ !
    .
    .
    .
    ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ , ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ
    .
    Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ , ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ , ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ !
    .
    .
    ΑΠΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ( ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ )
    .
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ ,
    .
    ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ……………….
    .
    .
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !
    .
    ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ !
    .
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ………….
    .
    .
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΘΟΥΜΕ …………..
    .
    .
    ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ
    .
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ!
    .
    ΝΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΧΡΕΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ! ! !
    .
    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΕΕΕΕΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ……
    .
    .
    ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΕΛΕΟΣ ……….
    .
    .
    ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΜΕ Ή ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ !
    .
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ …
    .
    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ….
    .
    .
    .
    ΑΠΛΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ………….
    .
    ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ………….
    .
    .
    .
    Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ
    .
    ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
    .
    ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
    .
    ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΟΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
    .
    .
    .
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ…………
    .
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ
    .
    ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ
    .
    ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ
    .
    .
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .
    .
    .
    ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ SSSSSSSSSSSSSSSS ΗΣΥΧΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ …………
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • .
    .
    .
    .
    .
    ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ – Λ .Ο .Γ .Ι .Σ .Τ .Ι .Κ .Ο .Σ . Ε .Λ .Ε .Γ .Χ .Ο .Σ –
    .
    .
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ :
    .
    .
    – Λ .Ο .Γ .Ι .Σ .Τ .Ι .Κ .Ο .Σ . Ε .Λ .Ε .Γ .Χ .Ο .Σ –
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Η απιστευτη ομολογια ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για το ελλειμμα!!!!!
    .
    .
    .
    Γιάννης Στουρνάρας: Έγινε λάθος χειρισμός με την ενσωμάτωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ που δεν νομίζω ότι ενσωματώνονται σε άλλες χώρες
    .
    .
    .
    .
    Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
    .
    .
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-OXdeD_EbLjw/WUpgtzCfpoI/AAAAAAABALk/97Es29PotY8bI3UnUa3s5o8HQP55Y5W2wCLcBGAs/s400/2017-06-21_150342.png

    .
    .
    .

    Διαβάστε και ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί στο 10.58” με 11.13” τα καταπληκτικά που δήλωνε ο νυν Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του ΙΟΒΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA , Μ. Δευτέρα 18/4/2011
    .
    .

    Κύριοι Δικαστές, το μέλλον της Πατρίδας μας στα χέρια σας…
    Ο Στουρνάρας ως Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ είπε επιλέξει:
    …έγινε και ένας λάθος χειρισμός με την ενσωμάτωση ελλειμμάτων των .ΔΕΚΟ που δεν νομίζω ότι ενσωματώνονται σε άλλες χώρες.
    .
    .
    .
    .
    Άρα, ένα μέρος από την μη επίτευξη του στόχου οφείλεται σε αναταξινόμηση των ΔΕΚΟ μέσα στην Γενική Κυβέρνηση που κατά την άποψή μου δεν έπρεπε να γίνει.
    .
    .
    .
    .
    Επίσης, είπε τα εξής:
    .
    .
    Μιλώντας για τις «φημολογίες» περί αναδιάρθρωσης ή κουρέματος του ελληνικού χρέους, είπε ότι το μόνο που δεν βλάπτει είναι η επιμήκυνση του δημοσίου χρέους, ενώ «όλα τα άλλα» δηλαδή η αναδιάρθρωση ή το κούρεμα για παράδειγμα θα πλήξει τις καταθέσεις των Ελλήνων στις Ελληνικές Τράπεζες και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
    .
    Είπε δε συγκεκριμένα, ότι ένα 35-40% κούρεμα του δημόσιου χρέους θα στοιχίσει 10 δισεκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Είπε ακόμα ότι η επιμήκυνση των 110 δισεκ. του δημοσίου χρέους έχει ήδη δοθεί και ότι το επιτόκιο μειώθηκε από 5% στο 4%.
    .
    Είπε ότι το 1/3 των ελληνικών ομολόγων κατέχεται από τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, πάνω από το 1/3 κατέχεται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESFS (110 δισεκ) και το υπόλοιπο κατέχεται από Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες, οπότε ένα κούρεμα θα βλάψει τους παραπάνω κατέχοντες.
    .
    Πέρα όμως από τα ελληνικά ομόλογα που έχει, η ευρωζώνη έχει «βαθειά προβλήματα» στο τραπεζικό της σύστημα, ιδιαίτερα οι Γερμανικές Τράπεζες. Δηλαδή, οι Γερμανικές Τράπεζες έχουν δομημένα ομόλογα από την Αμερική και γι’ αυτό η Budesbank δεν θέλει να γίνει αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των Γερμανικών Τραπεζών σε τιμές αγοράς.
    .
    Επίσης, πολλοί αγόρασαν CDS τον Μάϊο 2010 που μπήκαμε στην Τρόϊκα και τώρα περιμένουν κάποια δήλωση για κούρεμα ή αναδιάρθρωση διότι τα CDS που αγόρασαν τον Μάη 2010 λήγουν σε λίγες μέρες, δηλαδή μέσα στον Απρίλιο 2011.
    .
    Είπε ότι υπάρχει σπέκουλα και σ’αυτό «φταίμε εμείς που δώσαμε λαβή γι’ αυτό».
    Είπε ότι υπάρχει μια «συσσωρευμένη μείωση του ΑΕΠ» μεταξύ 2009 και 2011 ίση με 10 μονάδες.
    Είπε ότι τα 50 δισεκ ευρώ της ακίνητης δημόσιας περιουσίας αντιστοιχούν σε ένα 14-15% της αξίας της.
    .
    .
    Οι αποκρατικοποιήσεις που έγιναν ήταν στην ουσία μετοχοποιήσεις, δηλαδή αποκρατικοποιήσεις του τύπου της δεκαετίας του 1990.
    .
    .
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    .
    .
    Ο Γιάννης Στουρνάρας στο δελτίο του Mega (18/4/2011)
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=uy1Ftl9UYDQ
    .
    .
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 19 Απρ 2011
    .
    http://www.parapolitiki.com/
    .
    .
    .
    .

    – See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/18-4-2011-giannhs-stoyrnaras-egine-lathos-xeirismos-me-thn-enswmatwsh-elleimmatwn-twn-deko-poy-den-nomizw-oti-enswmatwnontai-se-alles-xwres#sthash.ACwpdMDP.dpuf

    .
    .

    ΠΗΓΗ
    .
    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/blog-post_7036.html#ixzz4oXUKulPc
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Ζωή Γεωργαντά: Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.
    .
    .
    Ο Γεωργίου το μαγείρεψε κα το πήγε στο 15,6..
    .
    .
    Έτσι μας έβαλαν στα Μνημόνια και παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία.
    .
    .
    .
    Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017
    .
    .
    .
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-Vra5Emj1fWc/WYB7lrnXJUI/AAAAAAABGAw/vXyiAAcCgHYc2mQ1zwLJ0zIMTRwD3D0ugCLcBGAs/s400/2017-08-01_160035.png
    .
    .
    .
    .

    Επανεξέταση του Ελλείμματος 2009 Ζωή Γεωργαντά Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων
    .
    3 Σεπτεμβρίου 2012
    .
    Όσα αναφέρω στο άρθρο αυτό συμπληρώνουν τις μέχρι τώρα δηλώσεις και μαρτυρικές καταθέσεις μου και αποτελούν τα πρώτα ακριβή ποσοτικά συμπεράσματά μου, τα οποία βασίζονται σε συνεχιζόμενη ενδελεχή μελέτη για τα γεγονότα και τις μαρτυρίες από το έτος 2009 σχετικά με το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης του έτους 2009.
    .
    Θεωρώ ότι μπορώ σήμερα, δύο ακριβώς χρόνια μετά την δεύτερη συνεδρίαση της τότε ανεξάρτητης 7-μελούς Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, να συμβάλω στην διαλεύκανση του ζητήματος της διόγκωσης των δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας μας υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος).
    .
    Ας ξεκινήσουμε από τον ορισμό του ελλείμματος και την σχέση του με το χρέος. Το δημόσιο έλλειμμα είναι η διαφορά μεταξύ εσόδων και δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού.
    .
    Το χρέος ορίζεται ως τα συσσωρευμένα ελλείμματα διαμέσου του χρόνου.
    .
    Συνεπώς, το έλλειμμα ενός συγκεκριμένου έτους είναι η διαφορά μεταξύ του χρέους του έτους αυτού και του προηγούμενου έτους.
    .
    Με άλλα λόγια, τα δύο αυτά μεγέθη, έλλειμμα και χρέος, σχετίζονται μεταξύ τους διαμέσου μιας εξίσωσης η οποία αποτελεί και έναν παράγωγο ορισμό του ελλείμματος.
    .
    Η εξίσωση αυτή είναι η εξής:
    Χt – Χt-1 = Dt (1)
    όπου Χt συμβολίζει το χρέος τον χρόνο t, Χt-1 συμβολίζει το χρέος τον προηγούμενο χρόνο t-1, και Dtσυμβολίζει το έλλειμμα τον χρόνο t.
    .
    Αν μεταφέρουμε το χρέος του έτους t-1 στην δεξιά πλευρά της εξίσωσης (1), τότε μπορούμε να πούμε ότι το έλλειμμα του δημόσιου προϋπολογισμού (έσοδα μείον δαπάνες) προστίθεται στο χρέος του προηγούμενου (t-1) έτους και το αποτέλεσμα είναι το χρέος του τρέχοντος έτους, δηλαδή το Χt.
    .
    Όπως γίνεται φανερό, όταν έχουμε έλλειμμα αυτό σημαίνει ότι τα έσοδά μας είναι μικρότερα από τις δαπάνες μας, άρα πρέπει να δανειστούμε.
    .
    Με την έννοια αυτή, το δημόσιο έλλειμμα καθορίζει και τις δανειακές ανάγκες της χώρας.
    .
    Επίσης θα είναι χρήσιμο στην παρακάτω συζήτηση αν ξεκαθαρίσουμε τί σημαίνει στοκ και τί σημαίνει ροή.
    .
    Το χρέος ως μέγεθος που συσσωρεύεται διαμέσου του χρόνου, και είναι στην ουσία άθροισμα των ελλειμμάτων όλων των προηγούμενων ετών, ονομάζεται αποθεματικό μέγεθος ή στοκ, ενώ το έλλειμμα αφορά μόνο ένα έτος και ονομάζεται μέγεθος ροής.
    .
    Στην πράξη, όταν δηλαδή καταχωρούνται τα δεδομένα των εσόδων και των δαπανών στους διάφορους λογαριασμούς, η εξίσωση (1) συνήθως παραβιάζεται, περισσότερο ή λιγότερο, από τις διάφορες χώρες.
    .
    Στις περιπτώσεις αυτές, αντί για την εξίσωση (1), έχουμε την εξίσωση (2):

    Χt – Χt-1 = Dt + Kt (2)

    όπου το Κ συμβολίζει ένα μέγεθος σφάλματος, ή ρυθμιστικό, όπως το αποκαλεί η Eurostat. Συγκεκριμένα, το κονδύλι Κ, ονομάζεται «κονδύλι ρύθμισης χρέους-ελλείμματος» ή «ρύθμισης στοκ-ροής – Stock-Flow Adjustment (SFA)».
    .
    Το μέγεθος αυτό, όπως έχει αποδειχτεί και θα το εξηγήσω παρακάτω, χρησιμοποιείται από τις χώρες για να κρύψουν ανεπιθύμητα ελλείμματα.
    .
    Δηλαδή «φουσκώνουν» το Κ και «ξεφουσκώνουν» το D.
    .
    Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει αδιαφάνεια για το τί είδους ποσά διαμορφώνουν το ύψος του κονδυλίου Κ.
    .
    Στην σχετική Έκθεσή της τον Απρίλιο 2012 ηEurostat αναφέρει ότι το κονδύλιο Κ «εννοιολογικά διακρίνεται στα επόμενα συστατικά στοιχεία: καθαρή απόκτηση χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού, επιδράσεις λόγω ρύθμισης χρέους, και στατιστικά σφάλματα».
    .
    Τα τρία αυτά συστατικά στοιχεία του Κ ορίζονται τόσο πολύ γενικά από την Eurostat, ώστε δημιουργούν σύγχυση ακόμα και στον ειδικό διότι αποτελούνται από αδιαφανή κονδύλια που είναι επίσης τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.
    .
    Προσπαθώντας όμως να καλυφθεί για την αδιαφάνεια του κονδυλίου Κ, στην σελίδα 2 της Έκθεσής της η Eurostat γράφει: «είναι σημαντικό να ελέγχεται το κονδύλι Κ διότι μπορεί να είναι ένδειξη για ύπαρξη προβλήματος όσον αφορά την ποιότητα των στοιχείων»
    .
    και η Eurostat συνεχίζει στην ίδια παράγραφο: «Έχει υποστηριχτεί ότι επειδή δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο έλλειμμα με τους τρέχοντες δημοσιονομικούς ελέγχους από την ΕΕ (διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ή EDP και Συνθήκη Μάαστριχτ), οι κυβερνήσεις μπορεί να έχουν κίνητρο να δηλώνουν μικρότερα ελλείμματα καταγράφοντας μεγαλύτερες συναλλαγές στο πλαίσιο του κονδυλίου Κ».
    .
    Το γεγονός αυτό, δηλαδή το ότι το Κ χρησιμοποιείται για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ευρωπαϊκών χωρών, δεν έχει απλώς «υποστηριχτεί», όπως δηλώνει τηλεγραφικά και προφανώς με διάθεση συγκάλυψης της πραγματικότητας η Eurostat, αλλά έχει αποδειχθεί, όπως θα αναπτύξω στο τέλος του άρθρου αυτού, στην βάση έγκυρης επιστημονικής έρευνας.
    .
    .
    Η ασάφεια των λογιστικών και οικονομικών ορισμών της Eurostat
    .
    .
    Στο άρθρο μου «Οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί για το Χρέος και το Έλλειμμα» περιγράφονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών του 1995 (ESA95) που εφαρμόζεται από το 1996 μέχρι σήμερα και αφορά τον υπολογισμό του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος.
    .
    .
    Γίνεται έτσι φανερό ότι το ESA95 αποτελεί πλαίσιο αναφοράς για τις Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες, στις οποίες παρέχεται μεγάλη ευελιξία ώστε να προσαρμόζουν το πλαίσιο αυτό στις ιδιαίτερες συνθήκες των χωρών-μελών.
    .
    .
    Η ευελιξία αυτή θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί θετικά από τις Στατιστικές Υπηρεσίες αν υπήρχαν πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες και ουσιαστική πολιτικοοικονομική Ευρωπαϊκή Ένωση.
    .
    .
    Όμως η ανυπαρξία τέτοιων θεσμών, σε συνδυασμό με την ασάφεια των ορισμών στα διάφορα Εγχειρίδια και Συμβουλευτικά κείμενα της Eurostat που εκδίδονται ως πρακτικά «λυσάρια» εφαρμογής του ESA95, οδηγεί τις χώρες-μέλη σε ερμηνείες που ευνοούν τα πολιτικά τους προγράμματα.
    .
    .
    Στον κανόνα αυτό υπάρχουν εξαιρέσεις, μία από τις οποίες είναι η Ελλάδα, στην οποία «υπαγορεύονται» ερμηνείες χωρίς, δυστυχώς, αντίλογο εκ μέρους της χώρας μας, όπως φαίνεται από τα δεδομένα και τον έγκυρο Τύπο.
    .
    .
    Ταυτόχρονα, οι ορισμοί που περιλαμβάνονται στο ESA95 διαφέρουν από τους αντίστοιχους ορισμούς στα πλαίσια του EDP(διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος) αυξάνοντας έτσι την σύγχυση ακόμα και στους ειδικούς.
    .
    .
    Το αποτέλεσμα είναι ότι όποια χώρα στην ΕΕ είναι σήμερα οικονομικά ισχυρότερη,
    .
    έχει και μεγαλύτερη δυνατότητα στο να αξιοποιεί το κονδύλι Κ, και με την δημιουργική λογιστική (εφαρμογή παράνομων λογιστικών τεχνασμάτων) να ωφελείται αδιαφανώς και μονομερώς
    .
    διότι στην ΕΕ ο έλεγχος του Κ γίνεται από τους ισχυρούς προς τους αδύνατους και όχι και αντίστροφα,
    .
    όπως θα απαιτούσαν οι δημοκρατικές διαδικασίες.
    .
    .
    Έτσι, το δημόσιο χρέος σχεδόν δεν ορίζεται.
    .
    Υπάρχουν πολλές αναφορές στην διεθνή σχετική βιβλιογραφία για την ασάφεια του ESA95.
    .
    Μεταξύ άλλων, αναφέρω την μελέτη «Το μέγεθος και η σύνθεση του κυβερνητικού χρέους στην ευρωζώνη (The size and composition of government debt inthe euro area)», ECB, No.132, Oct 2011, όπου στην σελίδα 5 γράφεται το εξής:
    .
    «Παρά το γεγονός ότι ο όρος κυβερνητικό χρέος χρησιμοποιείται πολύ συχνά, εντούτοις περιλαμβάνει διαφορετικές έννοιες με διαφορετικές αποχρώσεις».
    .
    Αλλά και ολόκληρη η μελέτη αυτή δείχνει την ασάφεια και την σύγχυση που δημιουργεί η έννοια του δημοσίου χρέους στο ΕSΑ95.
    .
    Επίσης, το ότι δεν υπάρχει σαφής ορισμός του χρέους αναφέρεται και στα ίδια τα Εγχειρίδια της Eurostat (Βλ. Eurostat Manual on Government Deficit and Debt, 2002, section V1, p.196; Manual on Government Deficit and Debt, Implementation ofESA95, 2010, section VIII.2.1, p.305).
    .
    Μάλιστα, σε πρόσφατο Δοκίμιο του ΔΝΤ (27 Ιουλίου 2012) με τίτλο «Τι βρίσκεται από κάτω: Ο στατιστικός ορισμός του δημοσίου χρέους.
    .
    Μια επισκόπηση της συγκάλυψης του δημοσίου χρέους σε 61 χώρες» με συγγραφείς τους Robert Dippelsman, Claudia Dziobek,
    και Carlos Mangas, αναλύεται η σύγχυση που δημιουργούν οι ορισμοί και η εφαρμογή τους στην καταγραφή των δημοσιονομικών στοιχείων της Γενικής Κυβέρνηση των διαφόρων χωρών και προτείνεται ένα πλαίσιο άρσης της ασάφειας,
    .
    έτσι ώστε στο χρέος και στο έλλειμμα να καταχωρούνται σαφή κονδύλια τα οποία θα πρέπει, σύμφωνα με τους συγγραφείς, να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια.
    .
    Για παράδειγμα, στην σελίδα 15 του Δοκιμίου αναφέρεται: «Ένας διεθνής τυπικός ορισμός για το κυβερνητικό χρέος θα πρέπει να περιλαμβάνει εξειδικευμένα τις μεθόδους αποτίμησης διότι όπως είναι σήμερα,
    .
    οι συγκρίσεις των στοιχείων του δημοσίου χρέους για τις διάφορες χώρες είναι παραπλανητικές».
    .
    Και οι συγγραφείς συνεχίζουν με την περίπτωση της Ελλάδας και διερωτώνται αν το ελληνικό χρέος του 2010 σε σχέση με το 2009 αυξήθηκε ή μειώθηκε.
    .
    Η απάντησή τους είναι «Και τα δύο (αύξηση και μείωση) είναι αλήθεια»!
    .
    Η αναφορά αυτή δείχνει την έκταση της ασάφειας και της αδιαφάνειας για το τί περιλαμβάνει το χρέος σύμφωνα με την Eurostat.
    .
    Το γεγονός της ασάφειας και συνεπαγόμενης ευελιξίας των Εθνικών Αρχών στο να ερμηνεύσουν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς του ESA95
    .
    δείχνει και την εκούσια ή ακούσια ολιγωρία, ανικανότητα, αδιαφορία των Ελληνικών Αρχών στο να εφαρμόσουν τους Κανονισμούς αυτούς σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.
    .
    .
    .
    Το έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ
    .
    .
    .
    Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Eurostat για τις χώρες-μέλη δημοσιεύτηκαν στις 14 Απριλίου 2012 με τίτλο Πίνακες Υπερβολικού Ελλείμματος.
    .
    Στον παρακάτω πίνακα 1 παρουσιάζονται τα στοιχεία για την χώρα μας στην βάση των οποίων θα υπολογίσουμε το πραγματικό έλλειμμα του κρίσιμου έτους 2009 χρησιμοποιώντας τις εξισώσεις που παρουσιάστηκαν παραπάνω.
    .
    Έτσι, βλέπουμε τις τιμές των μεγεθών Χ, D, K, καθώς και του ΑΕΠ για το 2009.
    .
    Βλέπουμε ότι το μέγεθος Κ για το έτος 2009 ισούται με 0,1% του ΑΕΠ.
    .
    Σημειώνεται ότι η Eurostat θεωρεί ότι το Κ είναι μικρό αν δεν είναι μεγαλύτερο από 2% του ΑΕΠ.
    .
    Άρα για το 2009, το Κ για την χώρα μας είναι μικρό.
    .
    Πίνακας 1
    Συμβολισμός Περιγραφή Αξία σε δισεκατ. ευρώ
    Χt Χρέος 2009 299,685
    Xt-1 Χρέος 2008 263,284
    Dt Έλλειμμα 2009 36,103
    Kt Ρυθμιστικό κονδύλι 0,298
    ΑΕΠ Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν 231,642
    Dt/ΑΕΠ Έλλειμμα ως % του ΑΕΠ 15,6%
    Kt/ΑΕΠ Κ ως % του ΑΕΠ 0,1%
    .
    Σύμφωνα με τις εξισώσεις (1) και (2), για να δούμε το ύψος του πραγματικού ελλείμματος της χώρας μας για το έτος 2009, πρέπει να έχουμε το πραγματικό ύψος του χρέους για το έτος 2009 και για το 2008.
    .
    Επειδή το Κ είναι μικρό, στους επόμενους υπολογισμούς υιοθετούμε την εξίσωση (1) διότι και η εξίσωση (2) δίνει τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα.
    .
    Σημειώνω ότι για τα επόμενα χρόνια, 2010, 2011, 2012 (πρόβλεψη), οι δύο εξισώσεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα διότι το ύψος του κονδυλίου Κ, ξαφνικά και μυστηριωδώς, φουσκώθηκε, ενώ ξεφούσκωσε το D που είναι το έλλειμμα.
    .
    Πληροφοριακά, μπορούμε να δούμε στον επόμενο πίνακα 2 τα επίσημα στοιχεία για το Κ και το D ως ποσοστά του ΑΕΠ για τα έτη 2009-2012, καθώς και την διαχρονική εξέλιξή τους.
    .
    .
    Πίνακας 2
    2009 (%) 2010 (%) 2011 (%) 2012 (πρόβλεψη %)

    Κ/AEΠ 0,1 2,8 3,03 26,2
    D/ΑΕΠ 15,6 10,3 9,1 6,7
    Μεταβολή του Κ/ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2009
    2700%
    2930%
    26100%
    Μεταβολή του D/ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2009
    -34%
    -42%
    -57%
    .
    .
    Ο πίνακας 2 αποτελεί μια καθαρή περίπτωση του «φουσκώνω το Κ και ξεφουσκώνω το D”.
    .
    Έτσι, τοK ως ποσοστό του ΑΕΠ φούσκωσε κατά 2700% το 2010, κατά 2930% το 2011 και 26100% προβλέπεται να φουσκώσει το 2012 σε σύγκριση με το 2009!
    .
    το D (έλλειμμα) ως ποσοστό του ΑΕΠ ξεφούσκωσε κατά 34% το 2010, κατά 42% το 2011, και κατά 57% προβλέπεται να ξεφουσκώσει το 2012 σε σύγκριση με το 2009.
    .
    .
    Κατά τα άλλα, μας λένε οι κκ πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και Γενικός Διευθυντής της Eurostat ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση»!!
    .
    .
    Παρακάτω υπολογίζω το χρέος του 2009 στην βάση των παρακάτω δεδομένων:
    .
    .
    .
    • Επίσημων στοιχείων της Eurostat που παρουσιάζονται στον πίνακα 1
    .
    • Προσωπικής μελέτης των γεγονότων και των αριθμών
    .
    • Των Πρακτικών της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τον Σεπτέμβριο 2011
    .
    • Των καταθέσεων των μαρτύρων στην Εξεταστική της Βουλής του Μαρτίου 2012
    .
    • Απόψεων που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια πολλών συζητήσεων με άτομα ειδήμονες, πραγματογνώμονες, και ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
    .
    Στην βάση αυτής της πληροφορίας και πριν προχωρήσω στην χρησιμοποίηση των παραπάνω αναφερόμενων εξισώσεων (1) και (2), μπορώ να στηρίξω ότι το χρέος του 2009 είναι διογκωμένο
    .
    με το γιγαντιαίο ποσό των 27,914 δισεκατ. ευρώ, από το οποίο τα 27,414 δισεκατ. ευρώ αποτελούν ευθύνη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
    .
    Η ανάλυση των 27,914 δισεκατ. ευρώ είναι η εξής:
    .
    .
    (1) 18,214 δισεκατ. ευρώ έχουν μεταφερθεί, με καθ’ ολοκληρίαν αδιαφανή, αυθαίρετο-ανεξέλεγκτο τρόπο και με κατεπείγουσες διαδικασίες, από τον τομέα των μη-χρηματοπιστωτικών οργανισμών στον τομέα της γενικής κυβέρνησης, δηλαδή στο δημόσιο χρέος.
    .
    .
    Τα δισεκατομμύρια αυτά αφορούν ΔΕΚΟ και άλλες εταιρείες (σύνολο 17 για το 2009) που η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ αποφάσισε ότι είναι ΔΕΚΟ και ότι πρέπει να βαρύνουν το δημόσιο χρέος.
    .
    .
    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Eurostat, το γιγαντιαίο αυτό ποσό δεν έπρεπε να ταξινομηθεί στο δημόσιο χρέος.
    .
    .
    Εκτός του γεγονότος ότι οι 17 εταιρείες που εντάχθηκαν στον Κυβερνητικό τομέα περιλαμβάνουν μονάδες οι οποίες είναι αμφίβολο αν μπορούν νομικά και οικονομικά να χαρακτηριστούν Δημόσιες Επιχειρήσεις,
    .
    .
    επιπλέον τα χρέη των Δημοσίων Επιχειρήσεων δεν εντάσσονταν στο δημόσιο χρέος για ολόκληρο το χρονικό διάστημα μέχρι το 2009 σύμφωνα με την Eurostat και τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς του ESA95.
    .
    .
    Ποτέ, μα ποτέ, μέχρι τον Απρίλιο 2010 δεν είχε τεθεί θέμα ΔΕΚΟ για την Ελλάδα παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους των κλιμακίων της Eurostat.
    .
    .
    Ο δε ισχυρισμός ότι η μεθοδολογία άλλαξε δεν ευσταθεί.
    .
    Η μεθοδολογία δεν έχει αλλάξει.
    .
    Σημειώνω ότι οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν τα άρθρα
    .
    .
    «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τις ΔΕΚΟ»
    .
    .
    και «Γιατί δεν έπρεπε οι ΔΕΚΟ να ενταχθούν στην Γενική Κυβέρνηση», στα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους οι 17 εταιρείες,
    .
    .
    οι επονομαζόμενες ΔΕΚΟ, δεν έπρεπε να ενταχθούν στον Κυβερνητικό τομέα.
    .
    .
    (2) Τουλάχιστον 3,8 δισεκατ. ευρώ νοσοκομειακών δαπανών καταχωρήθηκαν στο 2009 ενώ ήταν ανεξέλεγκτα υπολογισμένες και δεν είχαν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνα με τον νόμο.
    .
    .
    Επίσης, αφορούσαν μία σειρά ετών, ο δε Ευρωπαίος Επίτροπος Αλγκίρντας Σεμέτα σε σχετική επερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουντή, στην Ευρωβουλή, δήλωσε ότι η ένταξη στο 2009 των επί πολλά προηγούμενα έτη οφειλών της κυβέρνησης προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού δεν ήταν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    .
    .
    Για πιο αναλυτική παρουσίαση της αθέμιτης αυτής ένταξης των 3,8 δισεκατ. ευρώ στο 2009,
    .
    .
    βλ. άρθρο «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τα Νοσοκομεία, το SWAP 2001, και την δήθεν Αλληλεγγύη».
    .
    .
    (3) 5,4 δισεκ. ευρώ αξία SWAPS 2001 που δεν έπρεπε να καταχωρηθούν στο δημόσιο χρέος ούτε του 2009, αλλά ούτε και προηγουμένων ετών.
    .
    .
    Σημειώνω ότι όταν συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη το SWAP αυτό σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς δεν αποτελούσε επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.
    .
    .
    Όμως η Eurostat εξέδωσε το 2008 αντίθετη ρύθμιση στην οποία υπήγαγε αναδρομικά και παράτυπα 21 δισεκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο χρέος (σημειώνεται ότι ο δανεισμός του 2001 από την Goldman Sachs ήταν 2,8 δισεκατ. ευρώ για τα οποία πληρώνουμε σήμερα 21 δισεκ. ευρώ),
    .
    .
    και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, υποτίθεται ειδικός στα χρηματοοικονομικά, αφού είχε περιθωριοποιήσει το Συμβούλιο με την βοήθεια της Τρόϊκας, συμφώνησε με την Eurostat για ένταξη 5,4 δισεκ. ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο χωρίς να εκφράσει αντίρρηση, όπως φαίνεται στα Πρακτικά της Βουλής,
    .
    .
    λες και τα 21 δισεκατ. ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού ήταν «στραγάλια».
    .
    .
    Για περισσότερο αναλυτικά στοιχεία, βλ. άρθρο μου
    .
    .
    «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τα Νοσοκομεία, το SWAP 2001, και την δήθεν Αλληλεγγύη»(Βλ. παραπάνω link).
    .
    .
    (4) Ποσό τουλάχιστον 0,5 δισεκατ. ευρώ από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2009 επειγόντως από την τότε κυβέρνηση εν μέσω δικών της προβλέψεων για δεινή λιτότητα.
    .
    .
    Για περισσότερο αναλυτικά στοιχεία, βλ. άρθρο μου
    .
    .
    «Η Αθέμιτη Διόγκωση του Ελλείμματος 2009 με τα Νοσοκομεία, το SWAP 2001, και την δήθεν Αλληλεγγύη» (Βλ. παραπάνω link).
    .
    .
    Υποθέτοντας ότι το χρέος του 2008 είναι αυτό που παρουσιάζεται στον παραπάνω πίνακα 1, και χρησιμοποιώντας την εξίσωση (1), έχουμε ύψος ελλείμματος 2009:
    .
    (299,685 – 27,414) – 263,284 = 8,987
    Χt – Χt-1 = Dt
    .
    Έλλειμμα 2009 è 8,987 δισεκατ. ευρώ
    .
    Αν υπολογίσουμε το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ, θα έχουμε:
    .
    ( 8,987/231,642) = 3,9% του ΑΕΠ
    .
    Δηλαδή, το πραγματικό έλλειμμα του έτους 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ, ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα της ΕΕ.
    .
    .
    Ακόμα και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας μόνον την περίπτωση 1 παραπάνω, δηλαδή ζημία 18,214 δισεκατ. ευρώ λόγω ένταξης ΔΕΚΟ και άλλων εταιρειών στην Γενική Κυβέρνηση,
    .
    τότε το έλλειμμα σε δισεκατ. ευρώ είναι το εξής:
    .
    (299,685 – 18,214) – 263,284 = 18,187
    Χt – Χt-1 = Dt
    .
    και ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι:
    .
    ( 18,187/231,642) = 7,9% του ΑΕΠ
    .
    δηλαδή το μισό από αυτό που ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2010.
    .
    .
    Σημειώνω ότι στους παραπάνω υπολογισμούς δεν έχω λάβει υπ όψιν μου την λανθασμένη αναθεώρηση του ΑΕΠ του 2011 που αφορούσε όλα τα έτη από το 2005 και μετά.
    .
    .
    Εκτιμώ ότι το ΑΕΠ της χώρας μας είναι υψηλότερο από αυτό που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ κατά τουλάχιστον 30% αν συνυπολογίσουμε τις αναθεωρήσεις του 2007 και του 2011, γεγονός που αυξάνει τον παρονομαστή του κλάσματος, [έλλειμμα σε δισ. ευρώ/ΑΕΠ σε δισ. ευρώ], με συνέπεια το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ να είναι μεροληπτικό (στατιστικά λανθασμένο).
    .
    .
    Για το ζήτημα της υποεκτίμησης του ΑΕΠ από την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, βλ. άρθρο
    .
    .
    «Η υποεκτίμηση του Ελληνικού ΑΕΠ».
    .
    .
    Σχετικά με το μέγεθος Κ
    .
    Όπως γίνεται φανερό από την εξίσωση (2), όταν το Κ είναι θετικό σημαίνει ότι μεταξύ των περιόδων tκαι t-1 το χρέος έχει αυξηθεί περισσότερο από το έλλειμμα του προϋπολογισμού την περίοδο t.
    .
    .
    Ο επίσημος ορισμός του κονδυλίου Κ αποδεικνύει ότι η έννοιά του ως SFA, ή «ρύθμιση στοκ-ροήςSFA», είναι κατά κύριο λόγο ένα στατιστικό σφάλμα.
    .
    .
    Σύμφωνα με την εξειδίκευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Κ οφείλεται σε χρηματοπιστωτικές διαδικασίες, όπως είναι οι εισπράξεις από ιδιωτικοποιήσεις, οι πολιτικές διαχείρισης του δημοσίου χρέους, και οι συνέπειες των διακυμάνσεων της τιμής συναλλάγματος πάνω στο χρέος που έχει εκδοθεί σε ξένο νόμισμα.
    .
    .
    Γενικά, τέτοιοι παράγοντες στους οποίους οφείλεται το ύψος του κονδυλίου Κ, είτε είναι ασαφείς, είτε τείνουν να αλληλοεξουδετερώνονται διαχρονικά.
    .
    .
    Όμως, όταν το Κ είναι συστηματικά μεγάλο, ιδιαίτερα όταν το Κ επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη του χρέους, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λανθασμένη καταγραφή των κονδυλίων του προϋπολογισμού και πρακτική δημιουργικής λογιστικής,
    .
    όπως δείχνουν και πολλές επιστημονικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το ζήτημα αυτό, όπως παρουσιάζω αμέσως παρακάτω.
    .
    .
    Το κονδύλι αυτό, δηλαδή το Κ ή SFA, έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί τον μανδύα πίσω από τον οποίο κρύβεται η λεγόμενη «δημιουργική λογιστική» που σημαίνει το εξής:
    .
    .
    στην βάση λογιστικών τεχνασμάτων οι διάφορες κυβερνήσεις μπορούν να αποκρύβουν τα δημόσια ελλείμματά τους.
    .
    .
    Θα αναφέρω τους ερευνητές Jurgen von Hagen και Guntram B. Wolff, Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Βόννης , καθώς και τον ερευνητή του ΔΝΤ Anke Weber, οι οποίοι εξέτασαν το φαινόμενο του κονδυλίου SFA.
    .
    .
    Οι δύο πρώτοι ερευνητές έχουν δημοσιεύσει το άρθρο τους το 2006 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Banking and Finance, Elsevier, 30(12), σελίδες 3259-79, με τίτλο
    .
    .
    «Τι μας λένε τα ελλείμματα για το χρέος; Εμπειρική μαρτυρία για την δημιουργική λογιστική χρησιμοποιώντας τους δημοσιονομικούς κανονισμούς της ΕΕ».
    .
    .
    Ο τρίτος ερευνητής από το ΔΝΤ δημοσίευσε το άρθρο του το 2012 ως Δοκίμιο του ΔΝΤ με τίτλο «SFA και δημοσιονομική διαφάνεια: Σύγκριση μεταξύ χωρών».
    .
    .
    Οι δύο πρώτοι ερευνητές εξέτασαν τα στοιχεία των χωρών της ΕΕ για το διάστημα 1996-2003.
    .
    .
    Βρήκαν ότι οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης έκρυψαν τα ελλείμματά τους προκειμένου να ενταχθούν σ’ αυτήν.
    .
    .
    Διαπίστωσαν ότι οι ορισμοί και οι Κανονισμοί της Eurostat αφήνουν μεγάλο περιθώριο για χρησιμοποίηση της δημιουργικής λογιστικής.
    .
    .
    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για την εξεταζόμενη περίοδο η Φινλανδία είχε 64% περισσότερο χρέος από ό,τι έδειχναν τα νούμερα που ανακοίνωνε.
    .
    .
    Το αντίστοιχο νούμερο για την Ελλάδα ήταν 43%,
    .
    για την Δανία 30%,
    .
    για το Λουξεμβούργο 29%,
    .
    για την Γερμανία 15%
    .
    και για την Αυστρία 14%.
    .
    Οι περιπτώσεις της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου είναι αξιοσημείωτες διότι δείχνουν ότι και οι δύο χώρες χρησιμοποιούσαν λογιστικά τεχνάσματα
    .
    έτσι ώστε τα κεφάλαια που προορίζονταν για εξόφληση του χρέους τους τα κατεύθυναν για αγορά περιουσιακών στοιχείων.
    .
    .
    Ο Anke Weber εξέτασε 163 αναπτυγμένες χώρες την περίοδο 1980 μέχρι 2010 .
    .
    .
    Διαπίστωσε ότι το κονδύλι SFA πράγματι καλύπτει συνήθως λογιστικά τεχνάσματα για απόκρυψη χρέους.
    .
    .
    Διαπίστωσε δε ότι όσο πιο διαφανής στα δημοσιονομικά της στοιχεία είναι μια χώρα, τόσο μικρότερο είναι το κονδύλι SFA.
    .
    .
    Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια,
    .
    .
    δηλαδή όποιος πολίτης επιθυμεί, πρέπει να μπορεί να γνωρίζει από πού προέρχονται τα διάφορα χρηματικά κεφάλαια της κυβέρνησής του και πού πάνε.
    .
    .
    .
    http://zoe-georganta.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/Greek-Deficit-Revisited2-GRE.pdf
    .
    .
    .
    .
    .
    antipliroforisi
    .
    .

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/08/2009-39-156.html#ixzz4oYHHqx1G

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΥΣ. ΣΟΒΑΡΗ ΣΚΕΨΗ
    .
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ
    .
    ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ
    .
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
    .
    ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ !
    .
    .
    .
    .
    – Λ .Ο .Γ .Ι .Σ .Τ .Ι .Κ .Ο . . Ε .Λ .Ε .Γ .Χ .Ο . –

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • .
    .
    .
    .
    .
    .
    Βρυξέλλες: Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου
    Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017
    https://1.bp.blogspot.com/-i9lcCzg8itc/WYGDhyc03aI/AAAAAAABGCU/4lxIHpacudITWNuJFG_RdNNPOVYzpMQlgCLcBGAs/s400/2017-08-02_104648.png

    Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

    Η ενόχληση που επικρατεί στις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες των κρατών μελών για την εξέλιξη της υπόθεσης Γεωργίου, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες και το ίδιο το πρόγραμμα διάσωσης σε πολιτικό εσωτερικό και εξωτερικό κίνδυνο, σύμφωνα με όσους βρίσκονται κοντά στην ελληνική υπόθεση τα τελευταία 7 χρόνια.

    Χθες, για πρώτη φορά στα χρονικά, η Κομισιόν «σχολίασε» δικαστική απόφαση με εκπρόσωπό της να επισημαίνει ότι αφενός είναι αντίθετη από την πρωτόδικη, αφετέρου υπάρχει και ανώτερος βαθμός – ο Άρειος Πάγος.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ καταδικάστηκε για μη σύγκληση διοικητικών συμβουλίων. Το πρόβλημα με την απόφαση είναι σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών πολύπλευρο:

    1) Ο Ανδρέας Γεωργίου δεν «έστελνε στοιχεία» στην Εurostat:

    Μετά την αποκάλυψη της απάτης των greek statistics, δηλαδή της απόκρυψης των πραγματικών δαπανών της ελληνικής οικονομίας από την κυβέρνηση Καραμανλή (κάτι που ως φράση που αποτελεί ψηφισμένη παραδοχή του ελληνικού δημοσίου), η τότε εθνική στατιστική αρχή, που βάση της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ υπόκειται στον έλεγχο της Eurostat, έχασε το «πρόσωπό της στην ΕΕ» και ξεκίνησε για την Ελλάδα η διαδικασία επί παραβάσει.

    Η τότε διαδικασία, τερματίστηκε μόνο όταν η παλιά ΕΣΥΕ διαλύθηκε και στη θέση της δημιουργήθηκε η ΕΛΣΤΑΤ, υπό την κηδεμονία της Εurostat. Μέχρι την άρση των αστερίσκων το 2011, η ΕΛΣΤΑΤ δεν παρήγαγε η ίδια στοιχεία, αλλά τα στοιχεία υπόκειντο στον έλεγχο της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα (στην τρόικα) και της ειδικής αποστολής της Εurostat στην ΕΛΣΤΑΤ.

    Ο Ανδρέας Γεωργίου δεν μπορούσε ούτε να διαλέξει μεθοδολογία, ούτε να διαλέξει στοιχεία, ούτε να προσθέσει ή να αφαιρέσει νούμερα. Tα στελέχη της DG ECFIN έκαναν επιτόπιο έλεγχο στους εθνικούς λογαριασμούς και, αφού άνοιξαν συρτάρια, έφτασαν στα τελικά τους συμπεράσματα.

    Προ εκείνης της εποχής, ο εθνικός υπολογισμός έπασχε ως προς τα εξής: τα στοιχεία των δήμων, των ΝΠΔΔ και των νοσοκομείων έφταναν αργά, ήταν ελλιπέστατα και οι δαπάνες πάντα ξεπερνούσαν τους στόχους. Υπήρχαν δήμοι και οργανισμοί χωρίς ισολογισμούς και τα standards τους ήταν αμφισβητούμενα.

    Οι υπολογισμοί της ελληνικής πλευράς υπό τον Ανδρέα Γεωργίου και με τη συνεργασία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και του Υπουργείου Οικονομικών παραήταν συντηρητικοί για τη Eurostat. H Eurostat επέμενε ότι τα τελικά στοιχεία θα ήταν ακόμα χειρότερα και όταν οι λογαριασμοί έκλεισαν, δηλαδή όταν οι πληρωμές έγιναν, δύο χρόνια μετά (τον Οκτώβρη του 2011) επικυρώθηκαν και τα στοιχεία του 2009.

    Το απόλυτο ύψος του χρέους ήταν και ο απόλυτος μάρτυρας. Το έλλειμμα ήταν πραγματικό και πέραν πάσης εκτίμησης της ελληνικής πλευράς που επέμενε σε 12,7 και 13,6.

    2) Η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα για τις πράξεις της Eurostat:

    Καθώς λοιπόν τα τελικά παραγόμενα στοιχεία δεν ήταν του Γεωργίου, αλλά της ίδιας της Eurostat, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ ήταν υπό κηδεμονία, ο μόνος αρμόδιος να κρίνει το τι έγινε είναι το Δικαστήριο της ΕΕ.

    Η σύγκλιση ή μη διοικητικών συμβουλίων στην ΕΛΣΤΑΤ δεν είχε καμία σχέση με την παραγωγή των στοιχείων. Η παραγωγή των στοιχείων έγινε υπό τον έλεγχο της τρόικας και της Εurostat. Το ελληνικό ΔΣ ήταν «υπό έλεγχο», καθώς η ίδια η υπηρεσία ήταν ύποπτη τέλεσης νέων παράνομων κατά το κοινοτικό δίκαιο πράξεων.

    Η δε Κομισιόν, χαριστικά, σταμάτησε τη διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας για τα πλαστά στατιστικά μόνο όταν η Εurostat πιστοποίησε ότι πλέον όλα ήταν εντάξει.

    Αν η υπόθεση συνεχιζόταν, τότε η χώρα θα πλήρωνε ένα τεράστιο ημερήσιο και εφάπαξ πρόστιμο. Αξίζει δε να σημειωθεί, λένε στις Βρυξέλλες, πως όσοι καταγγέλλουν σήμερα τον Α. Γεωργίου, ήταν τότε τα ελεγχόμενα πρόσωπα για την παραποίηση των στατιστικών.

    Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχει δεχθεί κείμενο, που τα κοινοβούλια επικύρωσαν και το οποίο μιλά για πολιτικές παρεμβάσεις στην παραγωγή των στατιστικών, για έλλειψη ανεξαρτησίας και για υπουργούς που παίρναν τηλέφωνο τον στατιστικολόγο της εποχής 2007 -2009 για να ωραιοποιήσει τα στοιχεία.

    Το Συμβούλιο έχει δεχθεί, και αν αυτό έφτανε στο ΔΕΕ η Ελλάδα θα το πλήρωνε σε χρήμα, πως ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών μπορούσε να υποβάλει στον επικεφαλής της ΕΣΥΕ τι στοιχεία να κοινοποιήσει στη Eurostat.

    Ο διασυρμός της χώρας, εξ αιτίας της παράνομης αυτής πρακτικής, ήταν τεράστιος και, ακριβώς λόγω των greek statistics, η χώρα έχασε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της εμπιστοσύνης των αγορών.

    3) Η συνωμοσιολογία και τα fake news, όπως το φουσκωμένο έλλειμμα, δυναμιτίζουν 7 χρόνια την προσαρμογή:

    Η συνωμοσιολογία για το τάχα φουσκωμένο έλλειμμα βρήκε, λένε οι Βρυξέλλες και τα Κ-Μ, το δρόμο της στον ελληνικό Τύπο μέσω του πολιτικού συστήματος. Αυτό σκότωσε την ιδιοποίηση του προγράμματος και την πολιτική συναίνεση και γέννησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας για τάχα παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ξεπούλημα εδαφών και επιχειρήσεων, εξαγορές κτλ κτλ.

    Στην πράξη, είναι γνωστό ότι ούτε οι ελάχιστες ιδιωτικοποιήσεις δεν έγιναν, ενώ το ίδιο το ερώτημα για το αν και κατά πόσο αυτές έπρεπε να γίνουν υπάγεται στη γενική συζήτηση για το αν η Ελλάδα είναι αστική δημοκρατία με καπιταλιστική οικονομία (όπως έλεγε και ο μακαρίτης Γιώργος Γλυνός).

    Εξ αιτίας της λαϊκίστικης ρητορικής τα κόμματα δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν, παρά μόνο όταν ήταν πάρα πολύ αργά και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δαιμονοποιήθηκε.

    Οι Έλληνες, λένε οι Βρυξέλλες, κατάντησαν να πιστεύουν πως για το πρόβλημα «έφταιγαν» κάποιοι «προδότες», κάποιες «μεταφυσικές δυνάμεις που εχθρεύονται το έθνος» και όλοι οι άλλοι, εκτός από το ίδιο το γεγονός ότι η χώρα ξόδευε πολύ παραπάνω από όσα μάζευε γιατί οι κυβερνήσεις είχαν έναν εύκολο τρόπο να μαζεύουν ψήφους και οι φόροι δε μαζεύονταν ως αποτέλεσμα συναλλαγών υπαλλήλων ή υπουργών με τους φορολογούμενους (και αυτό καταγράφεται στα επίσημα κείμενα).

    Συνεπώς, η υπόθεση Γεωργίου είναι συμβολική και δεν θα έχει αίσιο τέλος για τη χώρα, αν η ίδια η χώρα δεν απομονώσει όλα αυτά τα περιθωριακά στοιχεία που περιγράφουν τα επίσημα και ψηφισμένα κείμενα: αυτό που κάποτε ονομάζαμε διαπλοκή.

    Το ΔΕΕ δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές των θεσμών, αν τα πράγματα εκτραχυνθούν, ειδικά τη στιγμή που η χώρα προσπαθεί επιτέλους να επιστρέψει στην κανονικότητα.

    «Just when I thought I was out, they pull me back in», έλεγε ο Al Pacino υποδυόμενος τον Μικέλε Κορλεόνε στον Νονό νούμερο 3 (όταν νομίζω ότι έχω βγει, με τραβάνε πάλι μέσα). Όχι αυτή τη φορά…

    ΠΗΓΗ: real.gr

    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/08/blog-post_71.html#ixzz4oalhBqBS
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    • .
      .
      .
      ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …………
      .
      .

      ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΑΤΕ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ! ! !

      .
      .
      .
      ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
      .
      .
      .
      ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ SSSSSSSSSSSSSSSSSSS ΗΣΥΧΙΑ !
      .
      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – Κ .Ο .Ι .Μ .Ο .Υ .Ν Τ .Α Ι –
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .

      .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>