«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η συνομωσία είναι να μην μαθαίνεις, να μην ερευνάς – και το τελικό κτύπημα ήρθε, όταν αποφάσισαν να παρουσιάζουν την αλήθεια ως παραμυθάκια – και τα παραμυθάκια ως αλήθειες!

Με αυτόν τον τρόπω σε κουράζουν, για να πεις αι στο διάολο φαντασμένοι – και να τα παρατήσεις, μην το κάνεις, επέμενε, θα νικήσεις! Για να μάθεις την αλήθεια πρέπει να διαβάσεις την ανόθευτη Ελληνική γραμματεία!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από τον Carl Sagan: «Αν είχε επιβιώσει ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός τώρα θα είμασταν στα άστρα» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ποια θα ήταν

η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες Ίωνες επιστήμονες και φιλόσοφοι;

Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Carl Sagan στο παρακάτω βίντεο, σχετικά με την εξέλιξη που θα είχε τεχνολογικά η ανθρωπότητα αν το Φως της Ιωνίας είχε επιβιώσει. Το απόσπασμα είναι από την σειρά επιστημονικού ντοκιμαντέρ Cosmos (1980) η οποία άφησε εποχή και κέρδισε πολλά βραβεία.

Αυτό που πέτυχε ο Carl Sagan ήταν να εκλαϊκεύσει την επιστήμη ώστε πολύ δύσκολες επιστημονικές έννοιες και θεωρίες να γίνουν προσιτές στο ευρύ κοινό.

Επειδή σε πολλά «Ελληνικά» πανεπιστήμια, «Έλληνες» πανεπιστημιακοί με απίστευτο μένος και επιμονή προσπαθούν να υποβαθμίσουν ή και να εκμηδενίσουν την αξία και την προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στην ανθρωπότητα συνίσταται η επίδειξη του παρακάτω βίντεο μαζί με το βιογραφικό του Carl Sagan.

Ποιος ήταν ο Carl Sagan:

Ο Καρλ Έντουαρντ Σαγκάν (ή Σέιγκαν· αγγλ.:Carl Edward Sagan) (9 Νοεμβρίου 1934 – 20 Δεκεμβρίου 1996), ήταν Αμερικανός αστρονόμος και αστροφυσικός, συγγραφέας εκλαϊκευμένων επιστημονικών έργων και ενός έργου επιστημονικής φαντασίας, του Contact (1985), πάνω στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη ταινία του 1997.

Επίσης υπήρξε συνιδρυτής της επιστήμης της αστροβιολογίας με τον Τζόσουα Λέντερμπεργκ και συν-συγγραφέας του SETI: Intelligent life in the universe, με τον σοβιετικό αστροφυσικό Ιωσήφ Σάμουελ Σκλόβσκι.

Κέρδισε παγκόσμια φήμη ως ο τηλεπαρουσιαστής και αφηγητής της περίφημης επιστημονικής σειράς 13 επεισοδίων Cosmos A Personal Voyage, η οποία απέσπασε βραβεία Emmy και μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1980.

Τη σειρά παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε πάνω από 60 χώρες, καθιστώντας τη, την πιο διαδεδομένη στο είδος της. Πολυπράγμων και φωτεινή διάνοια, συνιδρυτής της Πλανητικής Εταιρείας (Planetary Society), έφυγε από τη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου 1996 από πνευμονία, πιθανότατα επιπλοκή από τη βαριά ακτινοβολία που είχε υποστεί, εξαιτίας της μυελοδυσπλασίας του.

 

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η συνομωσία είναι να μην μαθαίνεις, να μην ερευνάς – και το τελικό κτύπημα ήρθε, όταν αποφάσισαν να παρουσιάζουν την αλήθεια ως παραμυθάκια – και τα παραμυθάκια ως αλήθειες!

  • .
    .
    .
    .
    .
    Και τότε, τότε θα δείτε πόλεμο.
    .
    .
    .
    .
    .
    Σε Σφακιανό μαθητή το πρώτο βραβείο ποίησης σε διαγωνισμό
    .
    – Δείτε το ποίημα
    .
    Μαΐ 12, 2017
    .
    .
    http://www.eleysis-ellinwn.gr/wp-content/uploads/2017/05/sfakia.jpg
    .
    .
    Ο Νίκος Σφηνιάς, μαθητής της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Σφακίων πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της ποίησης
    .
    .
    Πριν λίγες μέρες έληξε ο διαγωνισμός με τίτλο: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.
    .
    Με ιδιαίτερη περηφάνια πληροφορηθήκαμε ότι ο Νίκος Σφηνιάς, μαθητής της Β Λυκείου του Γ.Ε.Λ. Χώρα Σφακίων , ανάμεσα σ’ όλους τους μαθητές των σχολείων Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας, πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της ποίησης και με μεγάλη χαρά τον κατευοδώσαμε στο ταξίδι του στην Κύπρο για να το παραλάβει..
    .
    .
    .
    Οι καθηγητές του Λυκείου Χώρας Σφακίων παραθέτουν το ποίημα του και του εύχονται να είναι πάντα γερός, δημιουργικός, πλήρης και καλά ταξίδια!
    .
    .
    Αλησμόνητες πατρίδες
    .
    .
    Ήρθαν…
    .
    Όχι, μη! έκαμα να φωνάξω,
    μα φωνή δε βγήκε,
    σεισμός δεν έγινε.
    .
    Περνάνε, με πατάνε, με φτύνουν.
    .
    Όχι! Σεβαστείτε, λυπηθείτε!
    .
    Μα είχαν καρφώσει
    την κόκκινη σημαία στην καρδιά μου.
    .
    Με μισούν.
    .
    Πως μπορείτε;
    .
    Μάνα της Αφροδίτης είμαι εγώ
    και της αρχαίας μου πατρίδας θυγατέρα.
    .
    Ένα κομμάτι γης, γύρω γύρω θάλασσα
    μα στη μέση της πυξίδας.
    .
    Πανάρχαιο, ιερό το χώμα μου.
    .
    Θεοί και άνθρωποι γεννήθηκαν
    και πέθαναν στην αγκαλιά μου, αίμα και δάκρυ ατέλειωτο έχω πιει.
    .
    Σμύρνη, Πόλη, Αϊβαλί, μετά εγώ
    αλησμόνητες πατρίδες
    κρεμόμαστε απ’ το κρύο μισοφέγγαρο
    και περιμένουμε…
    .
    Μισή Ρωμιά, μισή Τουρκιά
    νομίζουν με μοιράζουν με το ζύγι,
    όμως στα δύο δεν χωρίζεται η ψυχή
    και ας πνιγεί ο σταυρός στο αίμα.
    .
    Ως πότε;
    .
    Σαράντα χρόνοι πέρασαν
    κι ακόμη με χτυπούνε.
    .
    Άσπλαχνοι, κλέφτες, δολοφόνοι
    δεν σέβονται, δεν ξέρουν.
    .
    Όχι!
    .
    Δεν θα γονατίσω, δεν θα πέσω.
    .
    Δεν πολεμώ μονάχη.
    .
    Και οι θεοί πολεμούν.
    .
    Μη φοβηθείτε εμένα,
    αυτούς φοβηθείτε.
    .
    Φωνάζουν οι πρόγονοι, ζητούν λύτρωση
    ακούω την αρχέγονη ιαχή
    .
    “ελευθερία ή θάνατος!”
    .
    “ελευθερία ή θάνατος!”
    .
    Έλληνες, γιοι θεών.
    .
    Μη κλάψετε αν μ’ εύρει ο θάνατος
    γιατί κι αυτός
    πιο σπλαχνικός φαντάζει,
    πιο ελαφρύς,
    απ’ τον αβάσταχτο αέρα της σκλαβιάς.
    .
    Κι όμως, έρχονται
    .
    Τ’ αδέρφια επιστρέφουν.
    .
    Το ξέρω.
    .
    Το πιστεύω.
    .
    Το αναπνέω.
    .
    Ζέστανε πια ο αέρας, ήρθε η ώρα,
    αρχίζει η γης να σειέται.
    .
    Ζυγώνουν οι ημίθεοι.
    .
    Δεν κουβαλούν όπλα, μήτε άρματα.
    .
    Κουβαλούν θεό,
    κουβαλούν πατρίδα,
    κουβαλούν δίκιο.
    .
    Και τότε, τότε θα δείτε πόλεμο.
    .
    .
    .
    http://www.eleysis-ellinwn.gr/se-sfakiano-mathiti-proto-brabeio-poiisis-se-diagonismo-deite-poiima/
    .
    .
    .
    .
    ..
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Αλησμόνητες πατρίδες
    .
    .
    Τα Κλεμμένα – Νότης Σφακιανάκης
    https://www.youtube.com/watch?v=wCkv6MPiPGs
    Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτ 2011

    .
    ΣΧΟΛΙΑ
    .
    σταυρουλα ραϊκουΠριν από 9 μήνες
    ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ ΠΟΝΟΣ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΧΩΜΑΤΑ !
    ΘΕΕ ΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ ΤΑ !
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>