«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Καλό ταξίδι!

Εφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα. 

Καίτη Παπανίκα

Η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Είχε γεννηθεί το 1942 στο Μενίδι Αττικής και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε με Άριστα.

Δάσκαλοί της ήταν η Κατίνα Παξινού, η Άννα Συνοδινού, ο Θάνος Κωτσόπουλος, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Λυκούργος Καλλέργης κ.ά.

Επίσης, είχε σπουδάσει σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο ωδείο Αθηνών.

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1964 στο έργο «Υπόγειο της Λέλας» του Β. Ιμπροχώρη στο Θέατρο Αττικόν και στη συνέχεια εργάστηκε για πολλά χρόνια σε θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών.

Στο σινεμά πρωτο εμφανίστηκε το 1963 με την ταινία «Μας Κρύβουν Τον Ήλιο» και το 1968 έγινε πιο γνωστή για τον ρόλο μιας Γαλλίδας στην ταινία «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», πλάι στον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Μάρω Κοντού.

Το 1990 βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην ταινία «Άντε γεια», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ταινίες και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Παλεύω με τον καρκίνο…»
«Με την αρρώστια αυτή, τον καρκίνο, παλεύω από το 2009. Δεν θέλω να αναφέρω ούτε το όνομα… Οχι, τον θάνατο δεν τον φοβάμαι. Δεν θέλω, όμως, να ταλαιπωρηθώ. Το παλεύω και θα το παλέψω μέχρι τέλους. Αλλωστε, όλοι από κάτι θα πεθάνουμε. Είτε λέγεται καρκίνος, είτε άλλη αρρώστια… Πιστεύω ότι ο τελευταίος μου ρόλος θα είναι στο “Συγνώμη μαμά”. Θέλω να τελειώσω με αυτόν την καριέρα μου»!

Με δύναμη ψυχής αλλά και αισιοδοξία, η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Καίτη Παπανίκα για πρώτη φορά ανοίγει την καρδιά της στη «Freddo» και εξομολογείται τον Γολγοθά που ανεβαίνει με την επάρατη νόσο εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, όμως, «το θεριό ξύπνησε ξανά στον οργανισμό μου και προσπαθώ να σταθώ όρθια για να το αντιμετωπίσω» είναι μερικά από τα πρώτα της λόγια, τα οποία συγκλονίζουν.

Ανθρωπος που βλέπαμε αρκετά συχνά στις θεατρικές πρεμιέρες αλλά και σε σημαντικές τηλεοπτικές εκπομπές, η Καίτη Παπανίκα εδώ και αρκετούς μήνες είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Μια πληροφορία ότι περνά δύσκολες ώρες με την υγεία της μας φέρνει «απέναντί» της για μια συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής. Χωρίς φόβο, η Καίτη Παπανίκα μιλά στη «Freddo», θέλοντας να στείλει αισιόδοξα μηνύματα για όσους περνούν τον ίδιο Γολγοθά.

Μια από τις πρώτες μας ερωτήσεις είναι γιατί έχει χαθεί από κάθε δραστηριότητα. Με έναν βαθύ αναστεναγμό, αντιλαμβανόμαστε ότι η υγεία της βρίσκεται ξανά στο μικροσκόπιο των γιατρών. «Δεν είμαι καλά, αγόρι μου», λέει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις μας. «Είναι κάτι σοβαρό;», τη ρωτάμε. «Ναι, πολύ σοβαρό», μας λέει και μετά σιωπά για μερικά δευτερόλεπτα. Είναι δύσκολο για εμάς να επιμείνουμε, όμως οφείλουμε να μάθουμε, να πληροφορηθούμε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας της. «Είναι καρκίνος;», τη ρωτάμε, για να μας απαντήσει και πάλι με αναστεναγμό και μερικές διευκρινίσεις: «Δεν θέλω να μιλήσω για την αρρώστια αυτή. Δεν θέλω να αναφέρω το όνομα που είπατε. Γιατί αισιοδοξώ ότι θα το ξεπεράσω», λέει και λυγίζει.

Τη ρωτάμε πότε ήταν η πρώτη φορά που έμαθε ότι έχει καρκίνο. Κομπιάζει, χαμογελά και συνεχίζει: «Είναι εδώ και 7 χρόνια που το ξέρω. Του άρεσε, φαίνεται, το σώμα μου και έμεινε μέσα. Στην ουσία, πηγαινοέρχεται η αρρώστια μου», λέει με αρκετό χιούμορ, θέλοντας να ελαφρύνει τη συζήτησή μας. Τη ρωτάμε αν έχει αισιοδοξία. «Πολλή αισιοδοξία και δύναμη έχω και πιστεύω πως θα τα καταφέρω». Οταν τη ρωτάμε αν θα ανέβει ξανά στο θεατρικό σανίδι, παίρνει δύναμη. «Φυσικά και θα ξαναπαίξω. Και θα παίξω τον αγαπημένο μου ρόλο, στο “Συγνώμη μαμά”. Μου το έχουν ζητήσει και όταν τελειώσω, με το καλό, με τις θεραπείες, θα ξαναπαίξω».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/teleftea-sinentefxi-tis-ketis-papanika

Μοιραστείτε το!

1 comment to Καλό ταξίδι!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>