«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι γελοίοι, οι προδότες, οι δηλοί, μιλούν για δημοκρατία;;;;;;;;;;

Το κτήνος αντεπιτίθεται, με την ξεπουλημένη που φέρει το όνομα δικαιοσύνη ?????????

Αμόλησαν τα  πουλημένα και λυσσασμένα σκυλιά, την δικαιοσυνη!!!! Αντιρατσιστικός νόμος… Διώκεσαι γιατί είχες το θράσος σε κοινοβουλευτική δικτατορία να πεις την γνώμη σου!!!

Άντε ρε… Μάγκες του κώλου, άντε να ανάψουμε την σπίθα της ελευθερίας, άντε ρε… ρεμάλια να με κάνετε ήρωα, άντε διοτι δεν αντέχω άλλο να μου κλέβετε την ζωή – και να με έχετε στην ελεημοσύνη, ενώ ήμουν -και είμαι έντιμος πολίτης – και τους απατεώνες να τους ταΐζετε με το αίμα μου!

Λεφτά υπάρχουν για… αναδρομικές αυξήσεις υπερωριών στο Δημόσιο

Διαβάστε παραπάνω, πως εξαγοράζουν συνειδήσεις , σε όλον τον κρατικό μηχανισμό, συμπεριλαμβανόμενης και της δικαιοσύνης!!!!

Τα δικά μας παιδιά!!!!

Και το παιδί μου – και χιλιάδες παιδιά είναι πάνω από πέντε χρόνια άνεργος, δεν γλύφει, δεν είναι παράνομος – και το τιμωρούν να μη έχει ούτε αυτός ούτε το παιδί του δικαίωμα στην ζωή – και δεν μπορεί να πάρει στο παιδί του μια σοκολάτα, ένα κουλούρι!!!!

Δίωξη του εισαγγελέα κατά Φιλιππάκη και άλλων χρηστών των social media για τις άθλιες αναρτήσεις κατά Στουρνάρα

 iefimerida.gr

Αγαπημένη μου πατρίδα, δεν αντέχω άλλο αυτήν την κροκοδείλια υποκρισία, την δημοκρατία την βάφτισαν τρομοκρατία – και την τρομοκρατία δημοκρατία!!!

Πατριώτες σκεφτείτε ότι τον Κολοκοτρώνη τον έλεγαν τρομοκράτη, κατσαπλιά, κλέφτη, τον πρόδωσαν 8 φορές αυτοί που τον έλεγαν τρομοκράτη, όταν ξεκίνησε τις απόπειρες για επανάσταση, μετά οι ίδιοι τον ονόμασαν μεγάλο ηγέτη, ήρωα, στρατηλάτη!!!

Διώκουν τον Φιλλιπάκη της ΕΣΥΕΑ γιατί είπε την αλήθεια!!!

Μας μιλούν για δημοκρατία και τρομοκρατία, οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες, οι 300 προδότες της βουλής!

Εν έτη 2017 ποιος είναι μεγαλύτερος τρομοκράτης;;;

Αυτός που έβαλε την Βόμβα, η η εγκάθετη και προδοτική κοινοβουλευτική δικτατορία της βουλής;;;;

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες φωνές που έχουν ακόμα αισθήματα για αυτόν τον διχασμένο λαό!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κωνσταντοπούλου: Δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

«Καταδικάζω σε ολόκληρη τη ζωή μου τη βία εναντίον των πολιτών και της δημοκρατίας, τη βία των Μνημονίων»

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελεθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα μακροσκελές κείμενο με αφορμή την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο στον Λουκά Παπαδήμο. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, τονίζει ότι «δεν θα βγω να ”καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται”» αλλά «τη βία εναντίον των πολιτών και της δημοκρατίας, τη βία των Μνημονίων».

Αναλυτικά το κείμενο της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

«Εγώ δεν θα βγω να «καταδικάσω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Δεν θα το κάνω αυτό σήμερα.

Καταδικάζω σε ολόκληρη τη ζωή μου τη βία εναντίον των πολιτών και της δημοκρατίας, τη βία των Μνημονίων.

Καταδικάζω τη βία της οικονομικής δολοφονίας του λαού μας.

Τη βία της επιβολής του «Ναι σε Όλα».

Καταδικάζω τη βία του να ζεις χωρίς ρεύμα. Τη βία του να ψάχνεις να φας στα σκουπίδια. Τη βία του να σου παίρνουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τη βία του να σου κλέβουν τους κόπους μιας ζωής.

Τη βία του να μεταναστεύεις καταναγκαστικά από την πατρίδα σου.

Τη βία του να πουλιούνται οι ακτές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό, η ενέργεια.

Τη βία του να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις στη χώρα σου αν δεν πληρώσεις διόδια στους νταβατζήδες.

Τη βία του να χρεώνονται τα νεογέννητα μωρά 40.000 ευρώ από την πρώτη μέρα της ζωής τους. Τη βία του να θυσιάζονται οι επόμενες γενιές στο βωμό του Χρέους.

Καταδικάζω τη βία του να μεγαλώνουν παιδιά σε μια χώρα που ξεπουλιέται. Να λιποθυμούν σε σχολεία χωρίς θέρμανση και χωρίς δασκάλους.

Καταδικάζω τη βία του να πεθαίνουν αβοήθητοι ασθενείς στα νοσοκομεία.

Τη βία του να μην έχουν πρόσβαση οι καρκινοπαθείς στα φάρμακά τους.

Τη βία του να πνίγονται τόσοι άνθρωποι στο Αιγαίο.

Καταδικάζω τη βία του να πηγαίνουν στη φυλακή για μικρο-χρέη έντιμοι άνθρωποι και να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι πολιτικοί και ποινικοί μεγαλοαπατεώνες.

Καταδικάζω τη βία του να μην αποδίδεται Δικαιοσύνη για το έγκλημα του Μνημονίου.

Και να απαλλάσσεται ξανά σήμερα ο Ανδρέας Γεωργίου για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Μετά τις απειλές των δανειστών, το περασμένο καλοκαίρι.

Στον τραυματισθέντα δοτό Μνημονιακό Πρωθυπουργό, που κατέλαβε το αξίωμα με πραξικόπημα και υπηρέτησε πιστά την Μνημονιακή τυραννία, εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία και λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στη χώρα, θα κριθεί.

Στους απανταχού μνημονιακούς, Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, που με αφορμή τη χθεσινή επίθεση και τον (ευτυχώς ελαφρύ) τραυματισμό δηλώνουν ότι «θα νικήσει η Δημοκρατία μας» και αναζητούν αφορμή για Κυβερνήσεις «Εθνικής» Ομοφωνίας και διαιώνισης των Μνημονίων, και στα ΜΜΕ της διαπλοκής που προσκαλούν σε σιωπητήριο, έχω να πω ότι ναι, η Δημοκρατία την οποία έχετε βίαια καταλύσει, θα αποκατασταθεί.

Από τους πολίτες. Που ξέρουν ποιο είναι το έγκλημα και ποιοι οι θύτες.

Ως προς τη χθεσινή ημέρα, καταδικάζω τη βία της υποβάθμισης του σοβαρού εργατικού ατυχήματος στον Ασπρόπυργο, με θύματα τρεις αθώους συνανθρώπους μας.

Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη.
ΚΑΘΕ ανθρώπινη ζωή».
.Δείτε περισσότερα

http://www.news.gr/politikh/article/525887/konstantopoulou-den-katadikaso-ti-via-ap-opou-ki-an-proerchete.html

Η δήλωση του Φιλλιπάκη!!!!!!!

27|05|2017 22:18

Δίωξη ασκεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για την απαράδεκτη ανάρτηση του κατά του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για άλλους χρήστες των social media με αντίστοιχες αναρτήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα τα ονόματα και τα στοιχεία των χρηστών των social media που καταφέρθηκαν εναντίον του με άθλιες και απαράδεκτες αναρτήσεις, μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Εν συνεχεία ο κ.Τόσκας παρέδωσε τα στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προχωρήσουν μετά από έρευνα οι διώξεις στα φυσικά πρόσωπα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη χθες στις 3:18 μ.μ.

«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν . Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Πηγή: Δίωξη του εισαγγελέα κατά Φιλιππάκη και άλλων χρηστών των social media για τις άθλιες αναρτήσεις κατά Στουρνάρα | iefimerida.gr

………………………………..

Με ανάρτηση-ξέσπασμα στο Facebook του, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στηρίζει τον Γιώργο Φιλιππάκη και τα βάζει με την Δικαιοσύνη, ειρωνευόμενος την ανεξαρτησία της!

«Ο Τζήμερος καλεί σε πραξικόπημα μέσω Facebook, Χρυσαυγίτες και λοιποί καλούν σε ανοικτές βιαιοπραγίες κατά προσφύγων -μεταναστών μέσω Facebook και κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)», σχολίασε ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση που έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής.Κάθε μέρα κάποιο τρόλ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κανείς μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη. Ο Κουμουτσάκος και ο Μπογδάνος κατηγορούν ανοιχτά κυβερνητικά στελέχη ότι υποθάλπουν και κατευθύνουν τους τρομοκράτες και για τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς είναι Σάββατο! Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες;».

Η συνέχεια στον σύνδεσμο.

http://www2.star.gr/politiki/372174/ksespasma-polakh-sthrizei-thn-aparadekth-dhlwsh-filippakh-gia-stoyrnara-kai-ta-bazei-me-th-dikaiosynh

Μοιραστείτε το!

8 comments to Οι γελοίοι, οι προδότες, οι δηλοί, μιλούν για δημοκρατία;;;;;;;;;;

  • .
    .
    .
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ,
    .
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ
    .
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ
    .
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ
    .
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΥΡΩ …………….
    .
    ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΟΥΒΛΙΝΟ,
    .
    ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΕ ,
    .
    ΤΙ ΕΣΤΙ ΙΘΑΓΕΒΕΙΑ ,
    .
    ΤΙ ΕΣΤΙ ΟΗΕ ,
    .
    ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ,
    .
    ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΩ , ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ,
    .
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ …………….
    .
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΦΟΥΛΑΡΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΔΕΛΕΣ……….
    .
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ
    .
    ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,
    .
    ΕΝΑ ΚΟΡΟΊΔΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ,
    .
    ΔΕΚΑ ΓΕΝΙΟΥΝΤΑΙ …………..
    .
    ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ.
    .
    .
    .
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ …………………….
    .
    .
    ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ …………..
    .
    .
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ
    .
    .
    ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ
    .
    ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ……
    .
    .
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ……………
    .
    .
    ΤΕΛΟΣ …….
    .
    ΧΩΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ………….
    .
    .

    ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ
    .
    .
    ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΧΑΛΑΣΜΟΥ
    .
    .
    .
    .
    .ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .

    • Στην ζωή μου έχω μάθει να κρίνω και να επικροτώ. Συμφωνώ με όλα που της καταμαρτυρείς της κυρίας, αλλά αυτά που λέει τώρα τα επικροτώ, αύριο που θα τα ξεχάσει, θα την στείλω στο διάολο, δεν είδα ποιος είχε αρχίδια να βγει να μιλήσει, όλες αρσενικές και θηλυκές κότες κούρνια σαν, αυτό επικροτώ!
      Λες να στηρίζω μόνο τους αγωνιστές πατριώτες;;;;;;; Που τους είδες και δεν τους είδα και εγώ;;;; Ένας τόλμησε και ετοιμάζονται να του πάρουν το κεφάλι!
      Σκέψου ότι πας στον αγώνα με μια ντουντούκα – και την ώρα που μιλάς χαλάει, θα πάρεις άλλη να συνεχίσεις, δε στην σαν μια ντουντούκα μέχρι να χαλάσει να πάρεις άλλη, δεν έχεις κάτι καλύτερο, όλα μεταχειρισμένα είναι!!!

      • ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ
        .
        ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
        .
        ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
        .
        ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΜΑΣ ………….
        .

        • Υφυπουργός Ιωάννης Κουτσογιάννης 6 Απριλίου 1987: Η Προφητεία για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τους Τούρκους
          Υποβλήθηκε Σάβ, 05/27/2017 – 23:41.

          Το παρακάτω κείμενο είχε δημοσιευθεί στους aegeantimes.gr και είχε συγγραφεί από τον κ. Λάζαρο Ελευθεριάδη:

          Ισως η μοναδική σοβαρή ομιλία Ελληνα κυβερνητικού! Διαβάστε όλη τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας έτσι όπως την βρήκαμε στα πρακτικά της Βουλής! Κατόπιν, δώστε τη να την διαβάσουν τα παιδιά σας!!! Το σύνθημα “Η Ελλάδα στους Έλληνες” συγκινεί ακόμη και συναρπάζει, όμως κατόρθωσαν οι “υπαλληλίσκοι απόγονοι” και ένα πολιτικό προσωπικό ανάξιο των περιστάσεων, να το μεταμορφώσουν σε γραφή και ρήση κενού περιεχομένου. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Πατριώτες, όμως στις πολιτικές ηγεσίες και γενικά στο σύστημα εξουσίας (Οικονομικό, πολιτικό κατεστημένο, μέρος τού δήθεν Πνευματικού Κόσμου, ΜΜΕ κ.α.) βλέπουμε το αντίθετο. Πως και γιατί συμβαίνει αυτό;

          Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα-απορία δικαιούται να την δώσει κάθε Έλληνας, αφού πρώτα ασκήσει έντονη αυτοκριτική.

          Στα πρακτικά της βουλής, τα οποία ακολουθούν, και τα οποία αφορούν τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, στις 6 Απριλίου του 1987, είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς, και να κατανοήσει επαρκώς, το πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό της χώρας, την ύπαρξη του Αιγαιακού Ελληνικού πετρελαίου, αλλά συγχρόνως και το τι φοβήθηκαν και δεν προχώρησαν στην άντλησή του.

          Ποία φοβικά σύνδρομα διακατέχουν αυτό το πολιτικό προσωπικό, το οποίο συμπεριφερόμενο ώς «συμπλεγματικό υπαλληλάκι» εμπορικού της δεκαετίας του 30, αδυνατούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους.

          Ως ερινύες δε, θα τους βασανίζουν, αυτούς τουλάχιστον οι οποίοι είχαν ή έχουν λίγη “τσίπα”.
          Η συνεδρίαση έγινε το 1987, αλλά είναι σαν να έγινε εχθές.

          Όποιος διαβάσει τα παρακάτω αποσπάσματα των πρακτικών της Βουλής, θα το θεωρήσει στη κυριολεξία ως μία “προφητεία”.

          Και όμως, ήταν η “γνώση”, που μέχρι σήμερα, επιμελώς έκρυβε το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό, από τους πολίτες αυτής της χώρας.

          Μάλιστα, το εγκληματικά φερόμενο, ίδιο πολιτικό προσωπικό, σήμερα υιοθετεί την παράδοση της χώρας και την άλωσή της, παραχωρώντας Εθνική κυριαρχία, ξεπουλώντας κάθε εθνική περιουσία και παραδίδοντας τον δημόσιο πλούτο στα χέρια ξένων.

          ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
          Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
          ΣΥΝΟΔΟΣ Β’
          ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
          ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
          ΠΡΟΕΔΡΙΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΛΕΥΡΑ
          ΤΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ
          Συνεδριάσεις 4Β’ – ΡΣΤ’
          17 Μαρτίου 1987 – 27 Απριλίου 1987
          ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ’ . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987 , Σελίδα, 5159
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Γιάννης Ν. Αλευράς).

          ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στην όλη διαδικασία, θέλω να γραφεί στα πρακτικά, να διατυπώσω κι εγώ τη διαμαρτυρία μου, διότι ξέρω ότι 4-5 συνάδελφοι, που είναι στην Αίθουσα, πιθανώς δεν θα με ακούσουν, λόγω της κόπωσης.
          Διαμαρτύρομαι, λοιπόν κι εγώ, και ξεκινώ την ομιλία μου τονίζοντας, ότι αυτή δεν θα είναι κάποια ομιλία με συνέχεια, με συγκεκριμένη δομή. Θα αναφερθώ σε 3-4 σημαντικά κατά την άποψη μου ζητήματα, που εν τούτοις και αυτά είναι πτυχές του όλου ζητήματος, το οποίο συζητούμε σήμερα.
          Στην αρχή θέλω να αναφερθώ για λίγο στο ιστορικό του θέματος.
          Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.
          Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα : Ότι υπάρχουν κατ’ αρχήν κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης που ρυθμίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα, είναι ελληνικά.
          Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής : Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μία ισχυροποίηση της Ελλάδος, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.
          Δεύτερο στοιχείο είναι, ότι αυτή η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε μείωση ή και εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη Χώρα μας και επομένως θα προέκυπτε μακροπρόθεσμα μία ζημία στα πολιτικοστρατιωτικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α.
          Ακολούθησε η χάραξη της πολιτικής, από την πλευρά των Αμερικανών, στο συγκεκριμένο κρίσιμο χώρο του Αιγαίου με βάση αυτά τα δεδομένα.
          Έχει δημοσιευτεί στον ξένο Τύπο, έχει γραφτεί και έχει συζητηθεί και εδώ στην Ελλάδα, ότι κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα θα έλεγα, οι Αμερικανοί έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια τους δημοσίευσαν ως δικούς τους χάρτες.
          Είναι φυσικό να ξέρουμε όλοι, ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν τα πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες, τους οποίους αργότερα δημοσίευσαν.
          Αυτή είναι εργασία των Αμερικανών. Υπέδειξαν στη συνέχεια στους Τούρκους να θέσουν τις αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις τους. Από τότε υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση τις διεκδικήσεις αυτές των Τούρκων. Αυτά είναι γνωστά.
          Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι καθοδηγούν τους Τούρκους στην κλιμάκωση των πιέσεων και στις διάφορες σχετικές μεθοδεύσεις.
          Το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τους Τούρκους με ρυθμούς τους οποίους δεν μπορεί να παρακολουθήσει η Χώρα μας.
          Οι Αμερικανοί δηλαδή, με απλά λόγια, προτίμησαν αυτή τη συνταγή της ανάμιξης των Τούρκων στις ελληνικές υποθέσεις, επειδή αυτή είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος από τους Άγγλους στην Κύπρο και μάλιστα με πολλή επιτυχία. Η άποψη μου είναι, ότι εδώ έχει εφαρμοστεί η κλασική μέθοδος του διαίρει και βασίλευε.
          Οι Τούρκοι, όταν θα πήραν αυτά τα στοιχεία, είναι φυσικό να ανησύχησαν, γιατί γνωρίζουν ότι μια Ελλάδα ισχυρή όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκβιασμών, προκλήσεων και ληστείας, αλλά σύμφωνα και με τους δικούς τους πάγιους φόβους μπορεί αυτό να σημάνει το τέλος των ονείρων τους για μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία και για άλλα τέτοια κωμικά πράγματα.
          Έχουμε επομένως εδώ να παρατηρήσουμε, ότι αμερικανικά και τουρκικά συμφέροντα συμπίπτουν και γι’ αυτο ακριβώς υπάρχει ένα είδος κοινής πολιτικής και στενής συνεργασίας Αμερικανών και Τούρκων, αλλά φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Όλες οι ενέργειες των Τούρκων από τότε έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αναφέραμε.
          Επομένως, από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε ότι θα εξακολουθήσει η ίδια κατάσταση και δεν πρέπει κανείς Έλληνας να αυταπατάται, ότι μπορεί να υπάρξουν καλές προθέσεις, διάλογος με αποτελέσματα και όλα τα σχετικά.
          Εκείνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση απ’ όλους, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διπλωματική επίθεση, διεθνή ερείσματα, ισχυρή οικονομία, ομοψυχία, δραστηριοποίηση όλων των εθνικών δυνάμεων, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.
          Αυτά αναφέρονται στο παλαιό ιστορικό του θέματος και νομίζω ότι ήταν χρήσιμο να αναφερθούν, για να μπορούμε να έχουμε τη γενική πορεία από παλαιότερα μέχρι σήμερα, γιατί έτσι ερμηνεύονται τα γεγονότα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις και να πάρουμε σωστές αποφάσεις.
          Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που πρέπει να αναφέρω, είναι το πρακτικό της Βέρνης. Θυμάστε ότι τον Αύγουστο του 1976 υπήρξε μια συμφωνία των Υπουργών Εξωτερικών Μπίτσιου και Τσαγλαγιανγκίλ που οδήγησε στην Έναρξη ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου. Αργότερα στις 2. 11. 76 υπήρξε μια συνάντηση Τζούνη και Μπριγκέλ και απ’ αυτή προέκυψε το πρακτικό της Βέρνης, που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου. Το περιεχόμενο ήταν δέσμευση και από τις δύο πλευρές για αποφυγή προκλήσεων στο χώρο του Αιγαίου κατά τη διάρκεια του διαλόγου.
          Έχω εδώ το κείμενο και θα το διαβάσω για τα πρακτικά. Αναφέρομαι στα άρθρα 6 και 7 του πρακτικού της Βέρνης:
          «Αρθρο 6: Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση όπως απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως σχετικής προς την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία θα ηδύνατο να παρενοχλήσει τη διαπραγμάτευση.
          Αρθρο 7 : Τα δύο μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση, όπως, καθ’ όσον αφορά στις διμερείς των σχέσεις, απόσχουν πάσης πρωτοβουλίας ή πράξεως, η οποία θα έτεινε να μειώσει το κύρος του ετέρου».
          Αν προσέξατε θα δείτε, ότι αυτά τα δύο άρθρα είναι διατυπωμένα τόσο ελεύθερα, ώστε να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία από την πλευρά της Τουρκίας.
          Και ξέρετε πόσο κακόπιστοι είναι οι Τούρκοι και πόσο εφαρμόζουν ή όχι τις διεθνείς συμβάσεις, στις οποίες έχουν δεσμευθεί.
          Είμαστε τώρα βέβαιοι, ότι ο διάλογος αυτός με βάση τις γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε συμφωνία.
          Απλά οι Τούρκοι επεδίωκαν και πέτυχαν, τον ατέρμονα διάλογο, με σκοπό την παρεμπόδιση ή διακοπή της εκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων από τους Έλληνες. Και αυτό οι Τούρκοι το επέτυχαν, έως ότου ετοιμαστούν, δηλαδή έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία στρατιωτική υπεροχή, για να μας επιτεθούν και να μας αρπάξουν τουλάχιστον το μισό Αιγαίο, όπως αυτό υπάρχει στα σχέδια τους και επανειλημμένα έχει διακηρυχθεί από την πλευρά τους.
          Τα λάθη της Κυβέρνησης Καραμανλή στην περίπτωση αυτή της υπογραφής του πρωτοκόλλου είναι, πρώτο, ότι έκανε διάλογο με τους Τούρκους, καθ’ ην στιγμή οι Τούρκοι κατείχαν το 40% της Κύπρου.
          Το δεύτερο ότι άρχισαν ένα διάλογο, ο οποίος λόγω των διαφανών προθέσεων των Τούρκων δεν μπορούσε να καταλήξει σε αποτέλεσμα και τρίτο δεν συμφωνήθηκε αρχή και τέλος αυτού του διαλόγου. Ήταν δηλαδή αυτό ακριβώς που επεδίωκαν οι Τούρκοι.
          Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι το έκανε ηθελημένα η τότε Κυβέρνηση.
          Οπωσδήποτε, όμως, επιτεύχθη με πίεση των Τούρκων, με φανερό σκοπό να σταματήσουν επ’ αόριστον οι έρευνες για ανεύρεση και εκμετάλλευση πετρελαίων στο Αιγαίο.
          Ποιά είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, πώς κατάφεραν να πείσουν την Κυβέρνηση να δεχθεί τέτοια εξέλιξη, αυτό δεν φαίνεται ότι το γνωρίζουμε ακριβώς.
          Αφήνουμε το θέμα αυτό στους ιστορικούς.
          Η διακοπή του διαλόγου από την σημερινή Κυβέρνηση κατέστησε το πρακτικό της Βέρνης ανενεργό. Εμείς δεν έχουμε, κύριοι συνάδελφοι, να φοβηθούμε τίποτα για να είμαστε ευάλωτοι σε πιέσεις των Τούρκων.
          Σήμερα εμείς μπορούμε, εάν κρίνουμε κατάλληλο τον χρόνο, να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των πετρελαίων χωρίς καμιά δέσμευση.
          Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση αποκτά τον έλεγχο των αποφάσεων του κονσόρτσιουμ και ρυθμίζει τις εξελίξεις σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού και διασφαλίζοντας τα γενικότερα συμφέροντα της.
          Πριν κλείσω αυτό το θέμα θα ήθελα να θυμίσω και να σημειώσω, ότι τον Μάρτιο του 1978 συναντήθηκαν στο “Μοντραί”, οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος–Τουρκίας, οι κύριοι Καραμανλής και Ετσεβίτ, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε τότε -διαβάζω επακριβώς- «να αποκατασταθεί ένας διάλογος ο οποίος δυνατόν να άρει τα εμπόδια προς εξεύρεση αμοιβαίως ικανοποιητικών λύσεων στα ελληνοτουρκικά προβλήματα». Τότε θυμάστε έγινε και η διακοπή των ερευνών.
          Τώρα εκείνο που εγώ έχω να σημειώσω είναι, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν αμοιβαίως ικανοποιητικές λύσεις με κατεχόμενη από τους Τούρκους την Κύπρο, με συνεχείς απειλές και παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, με προκλητικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και τόσα άλλα αμέτρητα, εμείς τελικά δεν το κατανοούμε.
          Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω για να γραφτεί στα πρακτικά, ότι η συζήτηση εκείνη Καραμανλή και Ετσεβίτ έγινε χωρίς ημερήσια διάταξη.
          Κράτησε πάρα πολλές ώρες και εξ όσων τουλάχιστον έχουμε διαβάσει στον Τύπο δεν κρατήθηκαν πρακτικά.
          Ακολούθησε μία συνάντηση ακόμα στις 10 Μαίου του 1978 στην Ουάσιγκτον, η οποία κατέληγε σε διατύπωση ευχών, αλλά δε φαίνεται ότι και από αυτή τη συνάντηση μάθαμε πολλά πράγματα για το τι ακριβώς συζητήθηκε.
          Η ουσία είναι, ότι το πρακτικό της Βέρνης ίσχυσε εκείνα τα χρόνια με απαίτηση των Τούρκων και βέβαια επί ζημία των δικών μας συμφερόντων.
          Ότι το πρακτικό αυτό υπήρξε επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα, αποδεικνύεται, και εκ του ότι οι Τούρκοι το επικαλούνται συνεχώς ακόμη και τώρα που δεν υπάρχει διάλογος και που επομένως δεν έχει καμιά ισχύ.
          Θέλω να πω λίγα λόγια για την αιγιαλίτιδα ζώνη και ελπίζω στο τέλος να σας δώσω την εικόνα ενός σεναρίου, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες εβδομάδες.
          Το θέμα της αιγιαλίτιδος ζώνης είναι γνωστό, αλλά θέλω να επισημάνω ορισμένα πράγματα.
          Το πρώτο είναι ότι έχουμε δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, απόλυτο δικαίωμα, στα 12 ναυτικά μίλια. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τις θέσεις μας στο Αιγαίο γενικά, και ειδικότερα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, χωρίς μεγάλες διεθνοπολιτικές τριβές.
          Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό και επικαλείται την αρχή, της ευθυδικίας και την αρχή της επιείκειας, οι οποίες δεν μπορούν βέβαια να προσφέρουν στους Τούρκους καμιά σοβαρή νομική θεμελίωση.
          Γι’ αυτό ακριβώς η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο, σε περίπτωση δηλαδή που εμείς θα προχωρήσουμε στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στη Χώρα μας.
          Εγώ μπορώ να αναφέρω κάτι εδώ στη Βουλή υπεύθυνα. «Ότι δηλαδή γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν επιθυμούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στον χώρο του Αιγαίου από 6 σε 12 ναυτικά μίλια.
          Και δεν το επιθυμούν, διότι όταν γίνει αυτή η επέκταση όχι μόνο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα μας στο χώρο του Αιγαίου και γίνονται αναμφισβήτητα, αλλά καταρρέει και όλη η πλαστή επιχειρηματολογία, περί του ότι η Τουρκία είναι χώρος με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία από αυτή της Ελλάδος. Αυτό τι κάνει; Ανατρέπει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς της περιοχής όπως είναι σήμερα. Και αυτό επίσης θα είχε σαν αποτέλεσμα, ότι το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να ελέγχουν το χώρο όπως έχουν συνηθίσει.
          Μπορώ να σας βεβαιώσω, ότι αυτή η δυνατότητα που έχουμε, για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, είναι, ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της όποιας ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να γίνεται έντονη εκμετάλλευση στις όποιες διαπραγματεύσεις για τα εθνικά μας θέματα.
          Έχω και μια άλλη πρόταση κατά τη γνώμη μου σημαντική. Έως ότου δηλαδή αντιμετωπίσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας, συνολικά, δικαιούμεθα και μπορούμε να προβούμε σε τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, χωρίς μάλιστα να δημιουργηθούν και εμπλοκές.
          Προτείνω συγκεκριμένα την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης της νήσου Θάσου από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια. Επαναλαμβάνω, ότι προτείνω την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μόνο της νήσου Θάσου. Θα μπορέσουμε έτσι απερίσπαστοι να προχωρήσουμε σε έρευνες και εκμετάλλευση των εκεί κοιτασμάτων, χωρίς προβλήματα. Η Τουρκία, αφ’ ενός μεν δεν ενοχλείται από αυτή τη συγκεκριμένη επέκταση, αφ’ ετέρου δε, δεν δικαιούται να αντιδράσει, διότι η ίδια η Τουρκία είχε επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη και στον Εύξεινο Πόντο και νότια προς την πλευρά της Κύπρου.
          ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : Η Κυβέρνηση το δέχεται;
          ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Εγώ το προτείνω αυτό κύριε συνάδελφε. Εγώ, ο Βουλευτής Κουτσογιάννης. Εγώ, παρακαλώ την Κυβέρνηση, αφού το αναφέρετε, να μελετήσει με προσοχή αυτή την πρόταση για τμηματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και πιστεύω ότι έτσι λύνονται πολλά προβλήματα. Οι μεγάλες δυνάμεις επίσης δεν εμποδίζονται στην περίπτωση αυτή στη ναυσιπλοΐα τους ή στην κίνηση πολεμικών σκαφών τους στην περιοχή.
          ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση σας.

          ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Είναι δική μου, δεν έχω καμία συνεννόηση ούτε με τον κ. Υπουργό, ούτε με την Κυβέρνηση γενικότερα. Και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΑΝΑ, δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, επιμένουν να κτυπήσουμε ανατολικά της Θάσου στα 11 μίλια.
          ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ : Εμείς δεχόμαστε την πρόταση τη δική σας εάν το δεχθεί η Κυβέρνηση.

          ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ : Αναφέρομαι σ’ αυτά που είπατε περί Ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδος. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σύμφωνα με όσα διάβασα στις εφημερίδες οι Τούρκοι δέχονται αυτό το σημείο, δηλαδή να κτυπήσουμε εμείς 11 μίλια ανατολικά της Θάσου.
          Το ερώτημα είναι γιατί το δέχονται. Είναι προφανές, ότι αμέσως μετά οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, η οποία θα είναι εκτός των δικών μας χωρικών υδάτων και έτσι θα προκληθεί σύγκρουση ή οπωσδήποτε εμπλοκή δεν ξέρω ποιας έκτασης και ποίας μορφής, κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το σενάριο.
          Και στις δυο περιπτώσεις θα είχαμε πτώση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πιθανώς και διχοτόμηση στο Αιγαίο. Αυτό είναι, μέσα στα σενάρια. Εγώ από τα στοιχεία που έχω δεν βλέπω ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη για μεγάλη σύγκρουση και μπορώ να πω, γιατί δεν θα είχαμε τέτοια σύγκρουση, αλλά δεν πρέπει να παραλείψω να πω ότι τον τελευταίο μήνα πριν από την σύγκρουση παρατηρήθηκε μία μεγάλη και έντονη κινητικότητα.
          Οι (Κάσπαρ) Ουάϊνμπεκερ, Περλ, γνωστοί τουρκόφιλοι και ανθέλληνες να βρίσκονται 1, 2 βδομάδες στην Αγκυρα, ο Οζάλ να πηγαίνει στην Αμερική, να κάθεται εκεί αρκετές μέρες και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Λονδίνο.
          Αυτή όλη η κινητικότης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καθόλου συμπτωματική και κατά τη δική μου άποψη ταυτίζεται με τα γεγονότα και τις εξελίξεις εκείνων των ημερών. Ίσως αυτό έγινε, διότι η Κυβέρνηση έχοντας πιθανώς κάποιες πληροφορίες -δεν το γνωρίζω αυτό επίσημα- πρόλαβε και προχώρησε στη διατύπωση αυτού του σχεδίου νόμου.
          Όταν οι κύριοι αυτοί είδαν ότι το σενάριο δεν μπορούσε να προχωρήσει, να ασκήσουν πιέσεις και εκβιασμούς κ.λπ., τότε προχώρησαν στο δεύτερο σενάριο. Αυτή είναι η άποψη μου και θα παρακαλέσω να την έχετε υπόψη σας στις αναλύσεις που γίνονται. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύγκρουση Ελλάδος–Τουρκίας; Αυτό συμφέρει την Ελλάδα; Συμφέρει την Τουρκία;
          Συμφέρει το ΝΑΤΟ; Συμφέρει τους Αμερικανούς; Να το δούμε.
          Η επίσημη θέση των Αμερικανών, που εξεφράσθη από τον κ. Κίσιγκερ το 1976 είναι, ότι αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο, έχω ολόκληρο το κείμενο εδώ από την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά δεν χρειάζεται να το διαβάσω επειδή δεν έχουμε χρόνο. Το γιατί δεν συμφέρει πράγματι είναι γνωστό.
          Μία τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, πού θα οδηγήσει και γι’ αυτό δεν συμφέρει. Εάν όμως γίνει κάποια εμπλοκή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ελεγχόμενη από τους Αμερικάνους, ολιγοήμερη και ελεγχόμενη, ασφαλώς θα γίνει.
          Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η Χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του Αττίλα, τότε θα γίνει αυτη η επίθεση…
          (Στο σημείο αυτό ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος λήξης του χρόνου ομιλίας του κ. Βουλευτή)
          Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλούσα να μου δώσετε άλλο ένα λεπτό.
          ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Παναγιώτης Ν. Κρητικός) : Όχι και άλλο λεπτό, κύριε Κουτσογιάννη….

          Το Βιογραφικό του Ιωάννη Κουσογιάννη
          Ο κ. Ιωάννης Α. Κουτσογιάννης, Υφυπουργός Μεταφορών, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.
          – Επίτιμος Αντιστράτηγος.
          – Πρώην Υφυπουργός.
          – Γεννήθηκε την 23ην Δεκεμβρίου 1933 στο Άργος.
          – Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής των Ευελπίδων.
          – Ορκίσθηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1954.
          – Απόφοιτος της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (πιλότος)-1960.
          – Νομικά στο Α.Π.Θ.
          – Απόφοιτος της Σχολής τοπογράφων.
          – Υπηρέτησε στην Κύπρο ως λοχαγός – εθελοντής (1965-1966).
          – Απότακτος το 1967, λόγω του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.
          Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη, κρατήθηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ, βασανίσθηκε και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό νοσοκομείο για ανάταξη. Εκτοπίστηκε για ένα χρόνο στη Μακρακώμη της Λαμίας.
          Συγγραφέας του βιβλίου “ΝΟΜΙΜΟΣ ΑΜΥΝΑ” εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗ, Αθήνα 2007
          Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής (1974-1975).
          -Το έτος 1994 διέκοψε οποιαδήποτε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και απεσύρθη οριστικά από την ενεργό πολιτική.
          Λοιπόν; Τι έχετε να πείτε για την συνεδρίαση αυτή της Βουλής; Αναμένω τα σχόλιά σας…
          freepen.gr(link is external)
          Πηγή

          http://www.crete-news.gr/%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-6-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-1987-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82
          .
          .
          .
          .
          ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ….

        • Δεν καλύπτω κανένα κενό, την εκθέτω χειρότερα όταν αυτά που λέει τα διαβάσουν περισσότεροι, δεν θα μπορεί να τα αρνηθεί, στο κάτω κάτω αυτή έχει το θάρρος και το λέει! Και άλλοι έχουν την ασυλία, αλά δεν βγάζουν άχνα, με το να ανεβάζω αυτά που είναι σωστά, και αληθειες, κάνω την δική μου πατριωτική δουλειά! Όπως θα έχεις δει δεν της ανεβάζω άλλα που λέει σχεδόν δυο χρόνια.

  • .
    .
    .
    Όταν οι Ναζί ακρωτηρίαζαν τους ήρωες της Κρήτης
    .
    .
    • Μια απίστευτη ιστορία πόνου και αντίστασης από τα χρόνια της Κατοχής.
    .
    .
    Του έβγαλαν ένα – ένα τα δόντια. Δεν μίλησε!
    .
    Του έκοψαν ένα – ένα τα δάκτυλα. Δεν μίλησε!
    .
    Άρχισαν να του πετσοκόβουν πόδια και χέρια. Δεν μίλησε!
    .
    Κι όταν βρέθηκε κάτω από τα γερμανικά τανκς είχε ακόμη τη δύναμη να περιφρονήσει τους δήμιους του!
    .
    Ήταν παιδί, στα δεκαοχτώ του, γεμάτος όνειρα. Προτίμησε να πεθάνει ελεύθερος παρά να ζει με το στίγμα του κιοτή. Τον έλεγαν Σταύρο Ανδρεαδάκη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σοκαρά της Κρήτης.

    .
    .
    .
    .
    https://i1.wp.com/www.karmanor.gr/userfiles/8369-%283%29.jpg
    .
    .
    .
    .
    Την ιστορία του Σταύρου Ανδρεαδάκη δεν την ήξερα. Τη διάβασα φέτος τον Σεπτέμβρη σε ένα φωτοτυπημένο, αλλά επαρκώς τεκμηριωμένο, φυλλάδιο γραμμένο από τον φιλίστορα δικηγόρο κ. Γιώργο Καρτσωνάκη. Το επόμενο πρωί βρισκόμουν στο Σοκαρά, ένα μικρό χωριό κοντά στο Ασήμι. Δεν είχα ξεκαθαρίσει τι ακριβώς αναζητούσα. Θεώρησα την επίσκεψη σαν ένα ταπεινό προσκύνημα στη μνήμη του ήρωα που δεν γνώρισα. Κατέληξα να γράφω ένα, επίσης ταπεινό, κείμενο – σπονδή.
    .
    Ο Σταύρος, ετών δεκαοχτώ. Να λοιπόν που μερικές φορές ένα άγουρο παλικαράκι μπορεί να σηκώσει την ιστορία στους ώμους του και να γίνει ώριμος ήρωας!

    .
    Μόνον ένας από τους αδερφούς του βρίσκεται ακόμη στη ζωή. Ο Λευτέρης, κοντά στα ογδόντα πέντε του, καλοστεκούμενος ακόμη. Διαβάζει βιβλία, ψάχνει, ταξινομεί τις αναμνήσεις τοποθετώντας τα γεγονότα σε ένα ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο.
    .
    Άλλωστε, στην Κρήτη μπορεί να συναντήσει κανείς φαινόμενα που για άλλους τόπους θα ήταν εντελώς παράδοξα. Να δει βοσκούς να μελετούν ιστορίες και Ερωτόκριτους, ξωμάχους –σαν τον Λευτέρη– να ανακατεύουν στο λόγο τους ιστορικά παραδείγματα που εκπλήσσουν. Ο Λευτέρης είναι ο τελευταίος θεματοφύλακας των πικρών βιωμάτων που μετουσιώθηκαν κι έγιναν δάκρυ αστείρευτο, που μεταλλάχτηκαν κι έγιναν μνήμη ακατάλυτη, που μεταμορφώθηκαν κι έγιναν πείσμα για λευτεριά, δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια.
    .
    .
    Ο «απαγορευμένος» ήρωας
    .
    .
    Καθώς περνώ το κατώφλι βλέπω απέναντι στον τοίχο μια φροντισμένη κορνίζα με την ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός νέου άνδρα.
    .
    -Ο Σταύρος; ρωτώ.
    .
    -Ναι, ο Σταύρος, απαντά ο γέροντας οικοδεσπότης κι ένα δάκρυ αυλακώνει το πρόσωπό του.
    .
    Αναρωτιέται κανείς αν ο πόνος μπορεί να κρατήσει τόσα χρόνια. Το δάκρυ του Λευτέρη είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να ξεχνούν, σε όσους θέλουν να μας κάμουν να ξεχάσουμε την ιστορία αυτού του τόπου, τα βάσανα αυτού του λαού.
    .
    Για δεκαετίες ολόκληρες το όνομα του Σταύρου ήταν σχεδόν απαγορευμένο, όπως και η θυσία του. Κανείς δεν μιλούσε για το παλικάρι του Σοκαρά, μέχρι που δυο λόγιοι του χωριού, ο Γιώργος Καρτσωνάκης και ο Σήφης Κοσόγλου, κατάφεραν να τον αποκαταστήσουν και να παραδώσουν στην ιστορική μνήμη την άσπιλη μορφή ενός παιδιού που έσφιξε τα σαγόνια –δόντια δεν του είχαν αφήσει- και έπνιξε τον αβάσταχτο πόνο για να μη μαρτυρήσει τα μυστικά του αγώνα!
    .
    Ψυχωμένο παλικάρι ο Σταύρος ανέβηκε από μικρός στα αντάρτικα λημέρια. Εκεί, στην ελεύθερη πατρίδα των Ελλήνων, γνώρισε τους Καπεταναίους και τα ανταρτόπουλα.
    .
    -Δεν ήξερα τι είναι το ΕΑΜ, ήμουν μικρός εγώ, λέει ο Λευτέρης. Για πρώτη φορά το άκουσα από τον αδελφό μου. Τον Αύγουστο του ’44 ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι. Την ώρα που άλλαζε τα ρούχα του, άνοιξα ένα φάκελο που κρατούσε και τον διάβασα. Θυμάμαι ακόμη, κοντά εβδομήντα χρόνια μετά, τι έγραφε: «Ντροπή στον κρητικό λαό να τον κρατούν στη σκλαβιά μερικές χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες».
    .
    Λίγα λεπτά αργότερα ο Σταύρος έφευγε από το σπίτι. Έπρεπε να φέρει σε πέρας μιαν αποστολή που του είχαν εμπιστευτεί.. Να μεταφέρει ένα μήνυμα από το ΕΑΜ του Σοκαρά στα βουνά, στα Αστερούσια, στο χωριό Αχεντριάς, στον Παπαδάκη, έτσι λέγανε τον παραλήπτη.
    .
    Η αποστολή πήγε καλά. Ο Σταύρος παρέδωσε το μήνυμα και πήρε το δρόμο του γυρισμού. Κατηφόρισε από τα μονοπάτια των Αστερουσίων, έφτασε στα πρώτα χωριά του κάμπου. Περνώντας από το Μεσοχωριό βρέθηκε να περπατά μέσα στην κοίτη του ποταμού Αναποδάρη. Από εκεί περνούσε ο δρόμος για το χωριό του. Έσερνε ένα μουλάρι φορτωμένο και προχωρούσε.
    .
    Μερικές φορές, όμως, η τύχη παίζει παράξενα παιγνίδια. Οι Γερμανοί είχαν κάμποσους χωρικούς και τους είχαν ζέψει στην αγγαρεία. Δούλευαν εκεί κοντά. Οι κατακτητές, αξιωματικοί και στρατιώτες τους επιτηρούσαν.
    .
    Ο λόγος πάλι στον Λευτέρη:
    .
    -Τον είδε τον Σταύρο ένας δικός μας, Γκεσταμπίτης, ένας Πήλιος Γούσης, και λέει στον Γερμανό: «Αυτός με το μουλάρι είναι ύποπτος». Περικύκλωσε ο στρατός το παιδί, το έπιασαν. Είχε φορτωμένα δυο δεμάτια σφάκες (πικροδάφνες) στο μουλάρι.
    .
    Πήρε ο αξιωματικός ένα μαχαίρι και έκοψε τα δεματικά. Οι σφάκες σκορπίστηκαν στη γη κι από μέσα τους πετάχτηκε ένα όπλο, κάμποσα φυσίγγια, και μερικά γράμματα. Το όπλο του το είχε δώσει ο Παπαδάκης να το φέρει στο χωριό, στο ΕΑΜ.
    .
    Τον συνέλαβαν αμέσως, τον πήγαν στον Πύργο στο Φρουραρχείο, μετά τον πήγαν στον Χάρακα, πάλι στο Φρουραρχείο, κι από κει στις Μοίρες. Όταν ήταν στο Χάρακα φώναξαν τον πατέρα μου, ήταν γέρος άνθρωπος πια και δεν ήξερε τίποτε. «Πού είναι οι γιοί σου;» τον ρώτησαν, εμείς είμασταν τέσσερα αδέρφια. «Στο χωριό είναι», τους απάντησε. «Και ο Σταύρος;» τον ξαναρωτούν. Πάγωσε ο γέρος γιατί κατάλαβε ότι τον είχανε πιάσει. Τους απάντησε ότι ο Σταύρος βόσκει τα πρόβατα…
    .
    Στον σταυρό!
    .
    Πάνω από τις Μοίρες στα ψηλώματα, κοντά στον μικρό οικισμό Βρέλη, είχαν εγκαταστήσει φυλάκια οι κατακτητές. Εκεί πήγαν τον Σταύρο. Τον έκλεισαν σε ένα παλιό πετρόχτιστο καλύβι και άρχισαν να τον βασανίζουν. Γερμανοί και γερμανοπροσκυνημένοι προδότες εξάντλησαν την αγριότητα και το μένος τους. Άκουγαν οι κάτοικοι τις βρισιές και τα ουρλιαχτά των κατακτητών, άκουγαν και τα βογκητά του παλικαριού. Κάποιοι προσπάθησαν να πλησιάσουν, να βοηθήσουν. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να του δώσουν ένα ποτήρι νερό.
    .
    Οι βασανιστές προσπαθούσαν να κάμουν τον Σταύρο να μιλήσει. Όσο κρατούσε το στόμα του κλειστό, τόσο θύμωναν, πείσμωναν… Σκύλιαζαν.
    .
    Στο μεταξύ ο γέρο Σταμάτης, ο πατέρας του, είχε αρχίσει τον αγώνα της αναζήτησης. Πήγε παντού. Έψαχνε το παιδί του. Αρχαία τραγωδία θυμίζει η προσπάθεια του πατέρα να σώσει το Σταύρο του. Ήθελε να παρακαλέσει. Ίσως να μαλάκωνε η καρδιά του κατακτητή. Τελικά κατάφερε να μάθει πως το παιδί του βρισκόταν στο Βρέλη.
    .
    Ό,τι κι αν γραφτεί σήμερα, τόσες δεκαετίες μετά, δεν θα μπορέσει να δώσει την εικόνα της συμφοράς. Δεν τον πρόλαβε ζωντανό τον γιο του ο γέρο Σταμάτης.
    .
    Οι κάτοικοι του μικρού οικισμού ήταν οι μάρτυρες ενός από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα των Γερμανών στην Κρήτη. Ήταν αυτοί που έδωσαν πληροφορίες στην οικογένεια… Οι μαρτυρίες τους, όμως, δεν σώθηκαν σε κανένα επίσημο έγγραφο. Η πατρίδα δεν θεώρησε σκόπιμο να ανασκαλέψει την υπόθεση, να τιμήσει τον ήρωα και να αποκαλύψει τη θηριωδία. Η οικογένεια, όμως, δεν μπορεί να ξεχάσει.
    .
    Ξέρουν ότι του έβγαλαν τα νύχια, του έβγαλαν τα δόντια, του πετσόκοψαν τα πόδια και τα χέρια, τον κατακρεούργησαν. Ένα από τα μαρτύρια, όχι όμως το τελευταίο, ήταν ο σταυρός!
    .
    Τόλμησαν ακόμη και να τον σταυρώσουν!
    .
    Ακρωτηριασμένο και αιμορραγούντα τον ανέβασαν στο σταυρό. Κι όταν οι Γερμανοί κι οι εδώ συνεργάτες τους είδαν κι απόειδαν, κι όταν κατάλαβαν πως αυτό το σκληροτράχηλο παλικάρι δεν πρόκειται να μιλήσει, τον έβαλαν κάτω από τις ερπύστριες.
    .
    Αυτή θα ήταν η τελευταία απειλή.
    .
    Έβαλαν μπροστά τη μηχανή του τανκ. Ο Σταύρος έμεινε αμίλητος! Κράτησε το στόμα του κλειστό ακόμη κι όταν άρχισε να κινείται το θηριώδες όχημα, ακόμη κι όταν άρχισε να πολτοποιείται το κορμί του. Κι ύστερα τον άφησαν εκεί.
    .
    Ανακατωμένες οι σάρκες με το χώμα. Τον παράτησαν άθαφτο σ’ ένα χωράφι.

    .
    Ο άταφος νεκρός
    .
    Τις νύχτες, που αλυχτούσαν τα σκυλιά και προσπαθούσαν να χορτάσουν την πείνα τους τρώγοντας ανθρώπινες σάρκες, ένας συγγενής των Ανδρεαδάκηδων πήρε την απόφαση.
    .
    .
    .

    Να ’τη πάλι την αρχαία τραγωδία μπροστά μας! Το ελληνικό ήθος που έρχεται μέσα από τη διαρκώς ανακυκλούμενη φωνή της Αντιγόνης. Ο θείος νόμος είναι πιο δυνατός από τον ανθρώπινο. Οι νεκρικές τιμές δεν αποτελούν τυπική υποχρέωση των συγγενών αλλά έκφραση αξιών, έκφραση ήθους. Κανένας νεκρός δεν πρέπει να μένει άταφος. Μόνο που ο Πολυνείκης, ο άταφος της αρχαίας τραγωδίας, είχε κατηγορηθεί ως εχθρός της πατρίδας του. Ο Σταύρος ήταν εχθρός των κατακτητών της πατρίδας του! Τα αρχέτυπα του πολιτισμού μας επανέρχονται κάθε φορά που μια καινούργια Αντιγόνη περιφρονεί τους νόμους των ισχυρών τούτου του κόσμου.
    .
    .
    .
    Λέει ο Λευτέρης:
    .
    – Είχα ένα θείο στο Βρέλη. Πήγε αυτός να τον πάρει από εκεί και να τον θάψει. Αλλά δεν μπορούσε ούτε να σιμώσει γιατί από πάνω, στο ύψωμα, είχανε στήσει το φυλάκιό τους οι Γερμανοί. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει εκεί κοντά. Τελικά, τόλμησε, δεν λογάριασε τον κίνδυνο, πήρε όσα κομμάτια κατάφερε να μαζέψει και τα έθαψε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Τέσσερις φορές έχω πάει εκεί που τον σκότωσαν. Την πρώτη φορά είδα το αίμα, είχε ποτίσει τη γη, φαινόταν για πολύ καιρό.
    .
    Ύστερα από χρόνια πολλά ήρθαν και οι επίσημες επιβεβαιώσεις για τα βασανιστήρια του Σταύρου? τα έγγραφα των δικαστηρίων που μιλούσαν συγκαλυμμένα. Ήταν οι απολογίες των δοσίλογων. Τα πιο «τρανταχτά» ονόματα προδοτών που έδρασαν στη Μεσαρά ήταν ανακατεμένα στην ιστορία του μικρού ήρωα. Μετά την απελευθέρωση οι δοσίλογοι έπρεπε να απολογηθούν για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.
    .
    Αρκέστηκαν να μιλήσουν μόνο για «σκληρά βασανιστήρια», όπως αποκαλύπτει ο Καρτσωνάκης, ο άνθρωπος που έριξε άπλετο φως στις πιο σκοτεινές πτυχές μιας υπόθεσης την οποία κάποια άνομα συμφέροντα ήθελαν να κρατήσουν στο σκοτάδι.
    .
    Μέσα από τις κρυπτικές απολογίες των δοσιλόγων, μέσα από τη σιωπή των γερμανικών πηγών, μέσα από τη συνενοχή των ντόπιων και ξένων εξουσιών, που δεν τιμώρησαν ποτέ τους εγκληματίες πολέμου, δεν είναι εύκολο να ανασυνθέσει κανείς τις λεπτομέρειες του ιστορικού παρελθόντος.
    .
    Ούτε και να μάθει με πόση περιφρόνηση στάθηκε ένα παλικάρι μπροστά στο θάνατο.
    .
    Ο Λευτέρης Ανδρεαδάκης βρίσκει τη δύναμη να συνεχίσει την αφήγηση.
    .
    -Χρόνια μετά έγινε η εκταφή των οστών του. Μας είπανε στο Βρέλη: «Μην περιμένετε να βρείτε κόκαλα, δεν υπάρχουν». Βρήκαμε μόνο ένα οστό της μιας κνήμης και μια κάτω γνάθο. Ούτε δόντια, ούτε πλευρά, ούτε τίποτα. Μόνο μερικά πολτοποιημένα κόκαλα ήταν θαμμένα εκεί.
    .
    .
    Όταν η φρίκη αποτυπώνεται σε ένα ζευγάρι στιβάνια!
    .
    .
    Πέρασαν λίγες μέρες μετά την ταφή. Ο γέρο Σταμάτης ανηφόρησε στο Βρέλη παρέα με κάποιον συγγενή του. Ας τα έσκιαζε όλα η φοβέρα. Αλλά, ποια φοβέρα να σταματήσει έναν χαροκαμένο πατέρα; Από μακριά είδε τα αίματα. Δίπλα κομμάτια από σκισμένα ρούχα και λίγο πιο κει ένα ζευγάρι στιβάνια. Ήταν του Σταύρου!
    .
    Ο συγγενής έσκυψε, έκανε να τα μαζέψει. Τα υποδήματα του νεκρού ήταν πολύτιμα εκείνα τα χρόνια? οι άνθρωποι περπατούσαν ξυπόλητοι, θα ήταν πολυτέλεια να τα παρατήσουν εκεί. Την ώρα που τα σήκωνε δεν άντεξε. Μια κραυγή πόνου βγήκε από το στόμα του… Τα στιβάνια δεν ήταν άδεια! Μέσα στο κουφάρι τους είχαν μείνει κομμάτια από σάρκες. Τα πόδια του Σταύρου!
    .
    Ειπώθηκε ότι του έκοψαν τα πόδια με τσεκούρι. Κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει σήμερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σάρκες του ήρωα είχαν μείνει μέσα στα στιβάνια του. Και ότι τα στιβάνια αυτά ήταν σκισμένα στο ύψος των αστραγάλων, ήταν κομμένα και το πετσί κρεμόταν. Άλλο φρικτό σημάδι της συμφοράς.
    .
    Η συνέχεια της ιστορίας φανερώνει μέσα από πόσες κακοτοπιές, στερήσεις και βάσανα πέρασε αυτός ο λαός. Ο συγγενής παρακάλεσε τον γέρο Σταμάτη να πάρει τα στιβάνια και να τα δώσει στον μικρό γιο του, τον Λευτέρη. Ούτε να τ’ ακούσει ο τραγικός πατέρας. Τελικά τα πήρε άλλος συγγενής, τα πήγε σε τσαγκάρη, έκοψε τα πετσιά που κρέμονταν, τα έκανε παπούτσια και τα έδωσε σε ένα παιδί να τα φορέσει.
    .
    Τραγωδία χωρίς κάθαρση
    .
    Δώδεκα του Αυγούστου του 1944 σκοτώσανε τον Σταύρο. Πέρασαν πέντε μέρες. Και στις δεκαεφτά του ίδιου μήνα ο Σοκαράς έμελλε να ζήσει ένα από τα μεγαλύτερα δράματα της ιστορίας του. Στις δεκαέξι το βράδυ πήγε εκεί ο δοσίλογος Πρόεδρος γειτονικού χωριού. Μίλησε στους χωρικούς. Τους είπε να μη φύγει κανείς από το σπίτι του γιατί θα έρχονταν την επόμενη οι Γερμανοί για γυμνάσια. Όποιος έμενε δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί. Όποιος έφευγε θα πλήρωνε ακριβά την αποκοτιά του.
    .
    Το απόβραδο της άλλης μέρας βρήκε το χωριό πνιγμένο στο θρήνο. Οι Γερμανοί είχαν πράγματι μεταβεί στο Σοκαρά, αλλά όχι για γυμνάσια όπως έλεγε ο προδότης. Είχαν πάει για να σκοτώσουν! Είκοσι εφτά ήρωες ήταν τα νέα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Είκοσι εφτά προγραμμένοι!
    .
    Και ενώ τα σπίτια του Σοκαρά άδειαζαν, και ενώ το μοιρολόι γινόταν απελπισία και η πείνα γινόταν αχώριστος σύντροφος των επιζώντων, μια καινούργια τραγωδία χτυπούσε την πόρτα των Ανδρεαδάκηδων… Κάποιοι είχαν πιστέψει ότι ο Σταύρος είχε λυγίσει. Και ότι είχε αποκαλύψει τα ονόματα των οργανωμένων στην αντίσταση. Το τίμημα βαρύ, ασήκωτο. Δεν έφτανε η συμφορά και το μοιρολόι. Ήρθε η υποψία να χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας. Τέτοιες εποχές κανείς δεν κάθεται να σκεφτεί. Αποδείξεις εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν.
    .
    Κάπως έτσι κορυφώθηκε η τραγωδία του 1944. Ο νεκρός ήρωας θα μπορούσε να γίνει φαρμακός. Και είναι αλήθεια ότι μια βαριά σιωπή σκέπασε για δεκαετίες ολόκληρες τη μνήμη του.
    .
    Λέει ο Γιώργος Καρτσωνάκης:
    .
    -Αν είχε ομολογήσει ο Σταύρος, τότε θα είχαν πιάσει τους ιθύνοντες του ΕΑΜ. Αλλά αυτούς δεν τους έπιασαν. Όλοι ξέρουν σήμερα ποιοι ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τη σφαγή του Σοκαρά. Ο κατάλογος των προγραφών συντασσόταν για κάμποσους μήνες.
    .
    Η αποκάλυψη των μαρτυρικών καταθέσεων στο δικαστήριο των δοσιλόγων έδωσε νέα δυναμική στην ιστορία. Και νέα πνοή στη μνήμη. Την ανάστησε. Ναι, εξήντα πέντε χρόνια μετά. Το 2009, με πρωτοβουλία των Σοκαριανών, που μπορούν να περηφανεύονται σήμερα για όλους τους ήρωες τους. Και για τον Σταύρο…
    .
    Νομικό παράδοξο
    .
    Η δολοφονία του Ανδρεαδάκη έμεινε ατιμώρητη.
    .
    Το δικαστήριο των δοσιλόγων που συνεδρίασε μετά την απελευθέρωση, στις 14 Μαρτίου 1946, ήξερε απλά ότι είχαν σκοτώσει ένα παιδί κοντά στο Βρέλη. Κατηγορούμενος για τη δολοφονία ο συνεργάτης των Γερμανών Μαγιάσης. Το δικαστήριο τον απάλλαξε. Όχι επειδή δεν συμμετείχε στο αποτροπιαστικό έγκλημα, αλλά… επειδή τάχατες δεν ήταν γνωστό το όνομα του θύματος. Ο Καρτσωνάκης αποκαλύπτει το σχετικό επίσημο έγγραφο και ρίχνει περισσότερο φως στην τραγωδία:
    .
    «Το δικαστήριον κηρύσσει τον κατηγορούμενο Ν. Μαγιάση αθώο λόγω αμφιβολιών της κατηγορίας ότι εξετέλεσε, μετά Γερμανού στρατιώτου, κατ΄ Αύγουστον 1944, μεταξύ Μοιρών και Αγίου Αντωνίου, ένα παιδί ηλικίας 18-19 ετών αγνώστου ονοματεπωνύμου, με την κατηγορία ότι απέκρυπτε όπλα…»
    .
    Και συνεχίζει ο φιλίστορας δικηγόρος:
    .
    «Στα παγκόσμια ποινικά χρονικά δεν υπάρχει παρόμοιο φαινόμενο, να έχομε έναν άνθρωπο, που βρίσκεται νεκρός σε συγκεκριμένο τόπο, που προσδιορίστηκε η ηλικία του και ο χρόνος του θανάτου, που αποκαλύφθηκε η αιτία για την οποία συνελήφθη και εκτελέστηκε, να παραπέμπεται με βούλευμα κατηγορούμενος για τον φόνο αυτό και η ανάκριση, ο Εισαγγελέας (τότε λεγόταν ειδικός Επίτροπος) και τελικώς και το δικαστήριο […] να αναφέρει ότι το θύμα είναι αγνώστου ονοματεπωνύμου…»
    .
    Εν ολίγοις: Δεν υπάρχει όνομα, άρα δεν υπάρχει… έγκλημα!
    .
    Η αλήθεια, βέβαια, δεν είναι αυτή. Το όνομα ήταν γνωστό από άλλες υποθέσεις.
    .
    Όσο για τον Μαγιάση … Αυτός καταδικάστηκε πολλές φορές σε θάνατο για τα αναρίθμητα εγκλήματά του. Αλλά δεν πρόλαβαν να τον εκτελέσουν. Τον έσφαξε ένας Ανωγειανός, ο Βρέντζος ή Τηγανίτης, μέσα στο ίδιο το δικαστήριο!
    .
    Γράφε Ιστορία τα ψέματά σου αράδα
    .
    Καθώς βαδίζω στους δρόμους του Σοκαρά συλλαμβάνω τον εαυτό μου να σιγοψιθυρίζει τους γνωστούς στίχους του Βάρναλη:
    .
    Γράψε ιστορία τα ψέματά σου αράδα
    .
    και βλόγα τον φονιά, βρίζε το θύμα…
    .
    Είναι τραγωδία ο βασανιστικός θάνατος ενός ανθρώπου. Είναι μεγαλύτερη τραγωδία να τον βαραίνει μια αναπόδεικτη υποψία.
    .
    Χρειάστηκε να περάσουν εξήντα πέντε χρόνια μέχρι την τελική αποκατάσταση του ήρωα. Η κάθαρση θυμίζει σκηνικό αρχαίας τραγωδίας. Ο ήρωας μπορεί να αναπαύεται πλέον. Ως ήρωας!
    .
    Η ιστορία που δεν διδάσκεται:
    .
    Την ιστορία του Σταύρου Ανδρεαδάκη θα πρέπει να τη διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία. Όχι μόνο στα ελληνικά στα σχολεία όλου του κόσμου, και κυρίως της Γερμανίας, θα πρέπει να διδάσκεται. Για να μαθαίνουν οι μελλοντικές γενιές των ανθρώπων πόση δύναμη και πόσο κουράγιο μπορεί να κρύβει η καρδιά ενός δεκαοκτάχρονου παιδιού. Για να καταλάβουν πόση αγριότητα και απανθρωπιά μπορούν να κρύβουν οι ψυχές των ναζιστικών ανδρείκελων.
    .
    Σταύρος Ανδρεαδάκης, ετών 18. Ένας ήρωας που τον αγνόησε η ιστορία, τον περιφρόνησε η κοινωνία και τον τιμώρησε η πολιτεία!
    .
    Κανείς δεν θα μάθει ποτέ με πόση περιφρόνηση αντιμετώπισε εκείνους που του έβγαζαν ένα – ένα τα δόντια. Του έκοβαν ένα – ένα τα δάκτυλα. Του έκοψαν (μάλλον με τσεκούρια) τα πόδια.
    .
    Κανείς δεν θα μάθει τα τελευταία λόγια ενός παλικαριού που αγαπούσε τη ζωή. Και τη λευτεριά. Μπορούμε μόνο να τα μαντέψομε.
    —————————————–
    Απο το ίδιο site διαβάζω την ιστορία της εκτέλεσης του Μαγιάση απο τον Βρέντζο μέσα στο δικαστήριο.
    .
    Του Νίκου Ψιλάκη
    .
    Αναδημοσιευση απο το Karmanor.gr

    ΔΙΚΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ – ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
    Αναδημοσιευει ο Μανικάκος
    http://wp.me/p1pa1c-jzF
    31 Μαρτίου, 2014
    .
    https://parallhlografos.wordpress.com/2014/03/31/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%af-%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b1%ce%b6%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82-%cf%84/

    .
    .
    .
    ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕ
    .
    .
    .
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ
    .
    .
    Ο ΡΑΪΧΕΜΠΑΧ
    .
    .
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ………………….
    .
    .
    ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ …………………………
    .
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΛΑΨΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    .
    .

    • Είχα γράψει για τον ήρωα Ανδεαδάκη!!!!!!!!!!!

      • ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΛΑ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
        .
        ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ………………
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        Εκτός νομιμότητας τα Μνημόνια λόγω οικονομικών εγκλημάτων
        .
        .
        .
        5/24/2017
        .
        .
        https://3.bp.blogspot.com/-Qvei7TC8uAA/WSWEoHzpU9I/AAAAAAABmwY/E9LwzR2hCKs891wp2fXN1iDAtGr2zPGLQCLcB/s320/1_3.jpg
        .
        .
        .
        Ποινικές ευθύνες για χειραγώγηση του νομίσματος και για το αδίκημα της τρομοκρατίας του χρήματος
        .
        .
        .
        Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος, από 8-5-2010, έχουν ενεχυριαστεί, παράνομα, στην γερμανική τράπεζα KfW, ακόμη και αυτά που είναι σε άλλο νόμισμα, δηλαδή εκτός ευρώ ή βρίσκονται εκτός εθνικής επικράτειας!
        .
        Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα, διεθνώς, από την ίδρυση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέχρι σήμερα, γιατί αφορά την ενεχειρίαση ενός ολόκληρου κράτους αλλά και ατομικά των πολιτών του, για ένα χρέος που θα μπορούσε να ρυθμιστεί με την υποθήκευση ενός τμήματος μόνο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
        .
        Αντ’ αυτού, ενεχειριάστηκε, όχι, μόνο, το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας αλλά και ο ίδιος ο Έλληνας πολίτης, σαν φυσικό νομικό πρόσωπο, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, επειδή επί πρωθυπουργίαςΓεωργίου Παπανδρέου, εκχωρήθηκαν στην KfW, εκτός από την ιδιωτική περιουσία και τα εμπράγματα δικαιώματα δημιουργούσης περιουσίας του Έλληνα.
        .
        Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτό, ο όρος “εμπράγματο δικαίωμα δημιουργούσης περιουσίας” σημαίνει οιαδήποτε οικονομική, επαγγελματική, νομική και φυσική δραστηριότητα ασκείται εντός του Ελληνικού χώρου, άρα αφορά, ατομικά, τον οποιονδήποτε κάτοικο της χώρας. Προς επίρρωσιν των παραπάνω, παραθέτουμε, επί λέξει, το… άρθρο 8, της πρώτης Μνημονιακής Σύμβασης (8-5-2010), όπως το είχαμε γνωστοποιήσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, από 17-10-2016, με αναφορά μας, η οποία, στη συνέχεια, διαβιβάστηκε από την ίδια στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
        .
        Το άρθρο 8 αναφέρει ότι: σαν “Εξωτερικό Χρέος νοείται το συνολικό χρέος του Δανειολήπτη, που εκδόθηκε κατ’ ουσίαν σε πιστωτές που είναι όλοι κάτοικοι της Ελλάδας ή σε οντότητες, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή τον βασικό τόπο των συναλλαγών τους εντός της επικράτειας της Ελλάδας”.
        .
        Εκείνο που αξίζει να επισημανθεί, είναι ότι δεν έχει προηγηθεί της υπογραφής της Μνημονιακής Σύμβασης, καμία αποτίμηση της αξίας της ενεχειριαζόμενης περιουσίας, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται καθολικό ενεργητικό, όπως αυτό ορίζεται από τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες και Οδηγίες και τα Διεθνή Λογιστικά Χρηματοοικονομικά Πρότυπα.
        .
        Το γεγονός ότι δεν είναι εγγεγραμμένη όλη η περιουσία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στερεί από την Eλληνική Δημοκρατία το δικαίωμα, να προχωρήσει στην έκδοση επιπλέον νομίσματος ευρώ, όπως προβλέπουν οι Κανόνες της ΟΝΕ.
        .
        Οι δραστηριότητες της KfW κινούνται εκτός Ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και συνακόλουθα εκτός Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και ως εκ τούτου, η εξόφληση του χρέους της Ελλάδας δεν κατευθύνεται στην Ευρώπη και στο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ αλλά στο ΑΕΠ της Γερμανίας.
        .
        Όλα τα παραπάνω καθιστούν τη Σύμβαση άκυρη, γιατί δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση εκτός του Ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, ενώ επιπρόσθετα, η πιο πάνω τράπεζα λειτουργείεκτός Συνταγματικής επίβλεψης, αφού η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, από την ενοποίηση της, στερείται Συντάγματος.
        .
        Και δεν είναι μόνο η Σύμβαση άκυρη και οι παράγωγες πράξεις και συμφωνίες αλλά συγχρόνως καταδεικνύονται και βαρύτατες ποινικές ευθύνες κακουργηματικού χαρακτήρα χειραγώγησης νομίσματος, του ευρώ δηλαδή, οι οποίες άπτονται μεταξύ άλλων και του σοβαρότατου αδικήματος της τρομοκρατίας του χρήματος, για τους άμεσα ενεχόμενους πολιτικούς και τραπεζίτες της Ελλάδας και της Γερμανίας.
        .
        Σημειώνουμε ότι το μοντέλο του ελληνικού ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου ταμείου, που συστάθηκε, από την κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ και αφορούσε την εξόφληση των οφειλών της Ανατολικής Γερμανίας προς τη Σοβιετική Ένωση, όταν 75 χιλιάδες εταιρίες εξαγοράστηκαν μέσα σε ένα χρόνο από την Δυτική Γερμανία σε ιδιαίτερα εξευτελιστικές τιμές.
        .
        Όσο για τον Ελληνικό λαό, αυτός εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες τεχνητών συνθηκών χρεοκοπίας, απόρροια των παιχνιδιών, τα οποία παίζουν τα διεθνή κέντρα οικονομικής παραεξουσίας, με συνέπεια να δικαιολογείται, απόλυτα, ο όρος επαχθές και επονείδιστο χρέος, που χρησιμοποιείται, ευρέως, στις μέρες μας και την ακριβή έννοια του οποίου, ουδείς, μέχρι σήμερα, έχει, επαρκώς, επεξηγήσει στους απλούς πολίτες.

        .
        ixnilatis.org
        .
        http://ixnilatis.org/component/content/article/241–4-.html
        .
        https://grizosgatos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_72.html

        .
        .
        .
        ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
        .
        .
        .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>