«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Προδότης της Χρονιάς» | από τον James Petras

Η Μετάφραση είναι κακή αλλά θα καταλάβετε, στο τέλος έχω και το πρωτότυπο!

19/05/2017

ΚΛΑΜΑΑΑΑΑΑΑ

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό από άλλους περίφημους αριστερούς προδότες από όλο τον κόσμο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κερδίζει την «Παγκόσμια  πρωτιά του Προδότη της Χρονιάς.

Τσίπρας αξίζει την ετικέτα του «Παγκόσμιου προδότη» επειδή:

1) Έκανε το ταχύτερη και πιο βίαιη στροφή από αριστερά προς τα δεξιά από ό, τι οποιοσδήποτε από venal τους ανταγωνιστές του.

2) Υποστήριξε την υποταγή της Ελλάδας με τις επιταγές των Βρυξελλών απαιτήσεις ολιγάρχες ιδιωτικοποιήσεις, συμφωνώντας να πουλήσει ολόκληρη την εθνική κληρονομιά της, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής, τα νησιά, τα ορυχεία, παραλίες, μουσεία, λιμάνια και μεταφορές του κ.λπ.

3) Έχει διακηρύξει την εντονότερη μείωση των συντάξεων, των μισθών και των κατώτατων μισθών στην ευρωπαϊκή ιστορία, ενώ δραστικά την αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης, νοσηλείας και φαρμάκων. Αύξησε τον ΦΠΑ, (φόρους κατανάλωσης) και του φόρου επί των εισαγωγών νησιού και του αγροτικού εισοδήματος, ενώ «ψάχνει τον άλλο τρόπο» με πλούσια φοροφυγάδες.

4) Τσίπρας είναι ο μοναδικός εκλεγμένος ηγέτης να συγκαλέσει δημοψήφισμα για σκληρές συνθήκες της ΕΕ, λαμβάνουν ένα τεράστιο εντολή να απορρίψει το σχέδιο της ΕΕ και στη συνέχεια να γυρίσει και να προδώσει τους Έλληνες ψηφοφόρους σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Μάλιστα αποδεκτές συνθήκες σοβαρότερες από τις αρχικές απαιτήσεις της ΕΕ!

5) Τσίπρας αντιστραφεί υποσχέσεις του να αντιταχθεί κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και απέσυρε την ιστορική στήριξη στην Ελλάδα για τους Παλαιστίνιους. Υπέγραψε συμβόλαιο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Ισραήλ που άρπαξε κοιτάσματα πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της Γάζας και του Λιβάνου. Τσίπρας αρνήθηκε να αντιταχθεί στη βομβιστική επίθεση των ΗΠΑ-ΕΕ της Συρίας και της Λιβύης – δύο πρώην συμμάχων της στην Ελλάδα.

Τσίπρας, ως ηγέτης της δήθεν «ριζοσπαστική αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ κόμμα, πήδησε από αριστερά προς τα δεξιά εν ριπή οφθαλμού.

Το πρώτο και πιο αποκαλυπτική ένδειξη της στροφής του προς τα δεξιά ήταν η υποστήριξη Τσίπρα για τη συνεχιζόμενη ένταξη Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του σχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ (2004).

Του ΣΥΡΙΖΑ «αριστερά» μπαίνουν στο στόμα τους συνήθεις κοινοτοπίες που συνοδεύουν την ένταξη στην ΕΕ, αυξάνοντας vacuous «ερωτήσεις» και «προκλήσεις», ενώ μιλώντας για «αγώνες». Καμία από αυτές τις «μισές έγκυες» φράσεις νόημα σε κάθε παρατηρητή που κατάλαβαν την δύναμη της γερμανικής ηγεσία ολιγάρχες στις Βρυξέλλες και η αυστηρή τήρηση τους να επιβάλλονται απόφαση-class λιτότητας.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παίξει ένα μικρό ρόλο, μια καλύτερη, στα πολυάριθμα συνδικαλιστικών γενικές απεργίες και των εργαζομένων και των φοιτητών οδήγησε άμεση δράση στην πορεία προς την εκλογική νίκη του το 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκλογικό κόμμα του κάτω μεσαία και μεσαία τάξη, με επικεφαλής τον ανερχόμενες πολιτικάντηδες που είχαν λίγα εργοστάσιο, αν τυχόν δεσμούς με τις αγορές ορόφου και αγροτικών αγώνων. μεγαλύτερο αγώνες τους φάνηκε να περιστρέφονται γύρω από την εσωτερική φραξιονιστική πολέμους κατά έδρες στο Κοινοβούλιο!

ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια χαλαρή συλλογή των αντιπαραθέσεις ομάδες και φατρίες, συμπεριλαμβανομένης, «κινήματα της οικολογίας», μαρξιστική αιρέσεις και παραδοσιακά πολιτικάντηδες που είχαν επιπλέει πάνω από το ετοιμοθάνατο, και διεφθαρμένες Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΠΑΣΟΚ). ΣΥΡΙΖΑ επεκταθεί ως κόμμα κατά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όταν κατέρρευσε η ελληνική οικονομία. Από το 2004-2007 ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την παρουσία της στο Κοινοβούλιο από 3,5% σε μόλις 5%. έλλειψη συμμετοχής στις μαζικούς αγώνες και τις εσωτερικές διαμάχες της οδήγησε σε μείωση των βουλευτικών εκλογών του 2009 στο 4,6% των εδρών.

Τσίπρας εξασφαλίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην ΕΕ, ακόμη και οι αυτοαποκαλούμενοι «αριστερή πτέρυγα» της, η Αριστερά Πλατφόρμα, με επικεφαλής τον «μαρξιστική ακαδημαϊκή» Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποσχέθηκε να «κρατήσει ανοιχτή την πόρτα για την έξοδο από την ΕΕ». Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, όπου επιτέθηκε δημοσίως διεφθαρμένη και δημαγωγική δεξιάς συναδέλφους, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε ισχύ από την ολιγαρχία.

Το 2010, ο δεξιάς ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία συμφώνησε με την ΕΕ υπαγορεύεται χρέους bail-out που οδηγεί σε μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και την περικοπή των μισθών και των συντάξεων. ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτός εξουσίας, κατήγγειλε το πρόγραμμα λιτότητας και έδωσε λόγια του αέρα στις μαζικές διαδηλώσεις. Αυτή η στάση επέτρεψε ΣΥΡΙΖΑ να τετραπλασιάσει την εκπροσώπησή της στο κοινοβούλιο έως 16% στις εκλογές του 2012.

Διαβάστε επίσης:
Ισπανική σαπουνόπερα καταλήγει σε δράμα

Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή διεφθαρμένα μέλη του πρώην ΠΑΣΟΚ και οικονομικών συμβούλων στο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος πέρασε περισσότερο χρόνο μοτοσικλέτας στο πολυτελές μπαρ, στη συνέχεια, την υποστήριξη των ανέργων στους δρόμους.

«Μνημόνια» της ΕΕ υπαγόρευσε την ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, καθώς και βαθύτερες περικοπές στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται κατά κύματα σοκ από το 2010 μέχρι το 2013. Ως κόμμα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα καθίσματα του 27% το 2013 … μια ελάχιστη 3% πίσω από την απόφαση της δεξιάς Νέας Δημοκρατίας. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκριθεί το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης υπόσχεται να αντιστρέψει λιτότητας, την ανοικοδόμηση και την επέκταση του κράτους πρόνοιας, κάντε επανεκκίνηση της οικονομίας, την υπεράσπιση των δημόσιων επιχειρήσεων, την προώθηση της φορολογικής δικαιοσύνης, υποστηρίζουν τη δημοκρατία (άμεση δημοκρατία δεν είναι λιγότερο!) Και να εφαρμόσει ένα «εθνικό σχέδιο» για να την αύξηση της απασχόλησης.

Η όλη συζήτηση και όλα τα ψηφίσματα αποδείχθηκε ότι ήταν μια θεατρική φάρσα! Μόλις στην εξουσία, ο Τσίπρας δεν εφαρμοστεί μια ενιαία μεταρρύθμιση υποσχέθηκε στο πρόγραμμα. Για να εδραιώσει την εξουσία του ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας διαλύονται όλες τις φατρίες και τις τάσεις στο όνομα μιας «ενοποιημένης κόμμα» – μόλις ένα βήμα προς περισσότερη δημοκρατία!

Υπό τον έλεγχο «Αγαπητοί θείος του Αλέξη, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα αυταρχικό εκλογική μηχανή, παρά αριστερή στάση της. Τσίπρας επέμεινε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ΕΕ και ενέκρινε ένα «ισορροπημένο προϋπολογισμό», σε αντίθεση με όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας των δημοσίων επενδύσεων για την «επέκταση του κράτους πρόνοιας»!

Ένα νέο πακέτο διάσωσης της ΕΕ ακολούθησε ένα άλμα της ανεργίας σε πάνω από 50% μεταξύ των νέων και το 30% του συνόλου του εργατικού δυναμικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε το 25, Ιανουαρίου, 2015 βουλευτικές εκλογές με 36,3% του εκλογικού σώματος. Η έλλειψη ενός ενιαίου ψηφοφορία για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε μια συμμαχία με το ακροδεξιό κόμμα ΑΝΕΛ, στην οποία Τσίπρας έδωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα σχέδιά του να επαναδιαπραγματευθεί διάσωσης στην Ελλάδα και το «πρόγραμμα λιτότητας» με την ολιγαρχία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτό το ψεύτικο πόζες δεν μπορούσε να κρύψει την ανικανότητα του: Από ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε να διαμένουν στην ΕΕ, η λιτότητα θα συνεχιστεί και άλλο επαχθές «διάσωσης» θα ακολουθήσουν. Κατά τη διάρκεια της «εσωτερικών συνεδριάσεων», τα μέλη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε την έξοδο από την ΕΕ, υπαναχωρεί από το χρέος και τη σφυρηλάτηση στενότερων δεσμών με τη Ρωσία. Παρά το γεγονός ότι αγνόησε εντελώς και απομονωμένες, έμειναν ως ανίκανη «συμβολική αριστεροί» του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με Τσίπρας τώρα δωρεάν για να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την αγορά, δισεκατομμυρίων ευρώ έρεε από την Ελλάδα και το δικό τράπεζες και επιχειρήσεις παρέμειναν σε κρίση. Τόσο Τσίπρας και η «Αριστερά Πλατφόρμα» αρνήθηκε να κινητοποιήσει μαζική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν ψηφίσει για δράση και απαίτησε ένα τέλος στη λιτότητα. αλογόμυγα των μέσων ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης, βάλτε σε ένα τσίρκο με μεγάλη θεατρική χειρονομίες της αποδοκιμασίας. Αυτά ανοιχτά απορρίφθηκε από την ολιγαρχία ΕΕ-ΔΝΤ σαν τα καμώματα ενός ανίκανου Μεσογείου κλόουν.

Επιφανειακή όπως πάντα, η καναδική, αμερικανική, ευρωπαϊκή ακαδημαϊκοί αριστερή πτέρυγα ήταν σε μεγάλο βαθμό αγνοούν πολιτική ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, τη σύνθεση οπορτουνιστική του, εκλογική δημαγωγία και πλήρη απουσία από την πραγματική ταξική πάλη. Συνέχισαν να blather για τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στην Ελλάδα «ριζοσπαστικής αριστεράς» και παρακολούθησαν τις λειτουργίες PR του. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε κατάφωρα πιο άγριες περικοπές της ΕΕ κατά της Ελληνικής εργαζομένων και του βιοτικού τους επιπέδου που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή, οι υψηλόμισθοι, διακεκριμένοι καθηγητές, τέλος, μίλησε για «λάθη» του ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλε τον «ριζοσπαστική αριστερά» από αυτό το στιφάδο των οπορτουνιστών! Grand Tours ομιλία τους στην Ελλάδα ήταν πάνω και flitted off για την υποστήριξη άλλων «αγώνων».

Καθώς το καλοκαίρι του 2015 πλησίασε, ο πρωθυπουργός Τσίπρας κινείται όλο και πιο κοντά σε ολόκληρη την ατζέντα λιτότητας της ΕΕ. «Αγαπητέ Αλέξη που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης, των οποίων θεατρινισμούς είχε ενόχλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας άλλος «ριζοσπαστικής» αριστεράς, ανέλαβε ως Υπουργός Οικονομικών, αλλά κατέληξε να είναι μια εύπλαστη υπολοχαγός για Τσίπρα, που επιθυμούν να εφαρμόσουν οποιαδήποτε και όλα ΕΕ επέβαλε μέτρα λιτότητας χωρίς τις γελοιότητες.

Διαβάστε επίσης:
Podemos: την ανάκτηση της Ευρώπης είναι ένα επαναστατικό σύνθημα

Μέχρι τον Ιούλιο του 2015 ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που υπαγορεύεται από την ΕΕ. Αυτό απέρριψε ολόκληρο το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ανακήρυξε ένα χρόνο νωρίτερα. Το σύνολο του πληθυσμού, καθώς και τα μέλη βαθμό και το αρχείο του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν angrier, απαιτώντας να μπει τέλος στη λιτότητα. Ενώ η έγκριση του προγράμματος λιτότητας ένα «σφίξιμο της ζώνης» για την εκλογική μαζική βάση του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2015, ο Τσίπρας και η οικογένειά του ζούσαν στην πολυτέλεια σε μια βίλα απλόχερα δανείζονται από έναν Έλληνα πλουτοκράτης, μακριά από τις γραμμές σούπα και καλύβες των ανέργων και των απόρων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εφαρμοστούν πολιτικές που κερδίζει τον «προδότη της Χρονιάς». Του ήταν διπρόσωπη στρατηγική: Στις 5 Ιουλίου 2015 συγκάλεσε ένα δημοψήφισμα για το αν θα αποδεχθεί τους όρους διάσωσης της ΕΕ. Η σκέψη των οπαδών υπέρ της ΕΕ »του θα ψηφίσει«ναι», σκόπευε να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα ως εντολή να επιβάλει νέα μέτρα λιτότητας. Τσίπρας υποτίμησαν τους ανθρώπους: ψήφος τους ήταν μια συντριπτική άρνηση της σκληρής πρόγραμμα λιτότητας που υπαγορεύεται από τους ολιγάρχες στις Βρυξέλλες.

Πάνω από το 61% του ελληνικού λαού ψήφισε «όχι», ενώ μόνο το 38% ψήφισε υπέρ των όρων διάσωσης. Αυτό δεν περιορίστηκε στην Αθήνα: Η πλειοψηφία σε κάθε περιοχή της χώρας απέρριψε τις προσταγές της ΕΕ – μια άνευ προηγουμένου αποτέλεσμα! Πάνω από 3.560.000 Έλληνες απαίτησε ένα τέλος στη λιτότητα. Τσίπρας ήταν «ομολογουμένως έκπληξη». . . και απογοητευμένος! Ο ίδιος κρυφά και βλακωδώς την εντύπωση ότι το δημοψήφισμα θα του δώσει το ελεύθερο να επιβάλει λιτότητα. Έβαλε στο συνηθισμένο χαμόγελο του, όπως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Λιγότερο από μια εβδομάδα αργότερα, στις 13 Ιουλίου, ο Τσίπρας παραιτηθεί από τα αποτελέσματα των δικών του δημοψηφίσματος του και ανακοίνωσε την υποστήριξη της κυβέρνησής του για το πακέτο διάσωσης της ΕΕ. Ίσως να τιμωρήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους, Τσίπρας υποστήριξε ακόμη πιο σκληρή σχέδιο λιτότητας από αυτό απορρίφθηκε με δημοψήφισμα του! Ο δραστικά μείωσε τις δημόσιες συντάξεις, που επιβάλλονται τεράστια οπισθοδρομική αυξήσεις φόρων και περικοπή των δημοσίων υπηρεσιών από $ 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Τσίπρας συμφώνησε με το περίφημο «Ιούδα μνημόνιο του Ιουλίου 2015, η οποία αύξησε την οπισθοδρομική γενικό φόρο κατανάλωσης (ΦΠΑ) στο 23%, ένα φορολογικό τροφίμων 13%, μια απότομη αύξηση των ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών και τα δίδακτρα, και ανέβαλε την ηλικία συνταξιοδότησης κατά πέντε έτη έως 67.

Τσίπρας συνέχισε την «ιστορική» έξαλλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των πάσχουν ελληνικού λαού σε όλη 2016 και το 2017. Το καθεστώς του ιδιωτικοποιηθεί πάνω από 71.500 δημόσια ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής κληρονομιάς. Μόνο η Ακρόπολη γλίτωσε το μπλοκ δημοπρασία …. προς το παρόν! Το προκύπτον ανεργίας οδήγησε πάνω από 300.000 ειδικευμένους και μορφωμένους Έλληνες να μεταναστεύσουν. Συντάξεις μείωσε έως 400 Ευρώ οδήγησε στον υποσιτισμό και μια τριπλάσια αύξηση των αυτοκτονιών.

Παρά τις αλλόκοτες κοινωνικές συνέπειες οι Γερμανοί τραπεζίτες και το καθεστώς της Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να μειώσει τις πληρωμές του χρέους. δουλοπρεπή πρωθυπουργός ο Τσίπρας δεν είχε καμία επίδραση.

Sharp αυξήσεις φόρων στην εκμετάλλευση των καυσίμων και των μεταφορών στα τουριστικά νησιά οδήγησε σε συνεχείς πορείες και απεργίες στις πόλεις, εργοστάσια, χωράφια και τους αυτοκινητόδρομους.

Με Ιανουάριο του 2017 Τσίπρας είχε χάσει το ήμισυ των ψηφοφόρων του. Εκείνος απάντησε με καταστολή: αεριοποίηση και τον ξυλοδαρμό των ηλικιωμένων Έλληνες διαμαρτύρονται για τις συντάξεις φτώχειας τους. συνδικαλιστές τριών δωδεκάδα, έχει ήδη αθωωθεί από τα δικαστήρια, εκ νέου προσπάθησαν με Τσίπρα εισαγγελείς σε ένα φαύλο “παρωδία δίκης”. Τσίπρας υποστήριξε τις επιθέσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τη Συρία, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η ενέργεια δισεκατομμυρίων δολαρίων και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.

Σύντομη της ναζιστικής κατοχής (1941-1944) και αγγλο-ελληνικό εμφύλιο πόλεμο (1945-1949), οι Έλληνες δεν είχαν βιώσει μια τέτοια απότομη μείωση του βιοτικού επιπέδου τους από τους Οθωμανούς. Αυτή η καταστροφή συνέβη υπό το καθεστώς Τσίπρας, υποτελής στην ολιγαρχία των Βρυξελλών.

Ευρώπης, του Καναδά και των ΗΠΑ αριστερών ακαδημαϊκών τουριστών είχε «ενημερωθεί» ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην ΕΕ. Όταν οι καταστροφικές συνέπειες των «συμβουλών πολιτικής» τους έγινε σαφές … απλώς γύρισε για να συμβουλεύει άλλους «αγώνες» με κάλπικο «σοσιαλιστική φόρουμ» τους.

Διαβάστε επίσης:
Ελλάδα: Οι πιστωτές έξω για να συντρίψει κάθε ίχνος του ΣΥΡΙΖΑ ανυπακοή

Συμπεράσματα

Οι προδοσίες του «αριστεροί» και «ριζοσπαστικές αριστερές» ηγέτες οφείλονται εν μέρει στην κοινή πρακτική τους ως πολιτικοί κάνουν ρεαλιστικές προσφορές στο κοινοβούλιο. Σε άλλες περιπτώσεις, ο πρώην εξωκοινοβουλευτικές και ανταρτών ηγετών βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απομόνωση και την πίεση από τα γειτονικά «αριστερά» καθεστώτα να υποβάλουν στην αυτοκρατορική «ειρηνευτικών συμφωνιών», όπως στην περίπτωση του FARC. Μπροστά η μαζική συσσώρευση των ΗΠΑ που παρέχονται και να ενημερώνονται οι στρατοί των ολιγαρχών, που διπλώνεται και πρόδωσαν μάζα των υποστηρικτών τους.

Το εκλογικό πλαίσιο εντός της ΕΕ ενθαρρύνονται αριστερός συνεργασία με την τάξη τους εχθρούς – κυρίως γερμανική τραπεζίτες, δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ο στρατός των ΗΠΑ και το ΔΝΤ.

Από την προέλευσή του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να σπάσει με την ΕΕ και την αυταρχική δομή του. Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης, δέχθηκε ακόμα και τους πιο αποδεδειγμένα παράνομων ιδιωτικών και δημόσιων χρεών που συσσωρεύτηκαν από το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ δεξιάς και τα καθεστώτα της Νέας Δημοκρατίας. Ως αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε σε επαιτεία.

Από νωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ανακήρυξε την ανεξαρτησία της, έσωσε τους δημόσιους πόρους της, απέρριψε την παράνομη χρέη των προκατόχων του, επενδύσει τις οικονομίες του σε νέα προγράμματα θέσεις εργασίας, επαναπροσδιόρισε τις εμπορικές σχέσεις της, δημιούργησε ένα εθνικό νόμισμα και υποτιμήσει τη δραχμή για να κάνουν την Ελλάδα πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική. Για να σπάσει τις αλυσίδες της υποτέλειας και της ξένης ολιγαρχίας που επιβλήθηκαν λιτότητας, η Ελλάδα θα πρέπει να βγείτε από την ΕΕ, αποκηρύξει το χρέος της και να ξεκινήσει μια παραγωγική σοσιαλιστική οικονομία που βασίζεται στην αυτο-διαχείριση των συνεταιρισμών.

Παρά την εκλογική εντολή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ο Τσίπρας ακολούθησε την καταστροφική πορεία του σοβιετικού ηγέτη Michel Γκορμπατσόφ, προδίδει τους ανθρώπους του για να συνεχίσει κάτω από το τυφλό σύμμαχος της υποβολής και της φθοράς.

Αν και αρκετοί ηγέτες προσφέρουν σκληρό ανταγωνισμό για τον «προδότη της Χρονιάς», την προδοσία Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον, πιο βαθιά και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έσπασε περισσότερες υποσχέσεις και να αντιστραφεί πιο δημοφιλείς εντολές (εκλογές και δημοψηφίσματα) πιο γρήγορα από ό, τι οποιαδήποτε άλλη προδότη. Επιπλέον, τίποτα λιγότερο από μια γενιά θα επιτρέψει στους Έλληνες να ανακτήσει αριστερή πολιτική. Η αριστερά έχει καταστραφεί από τα τερατώδη ψέματα και συνενοχή των πρώην “άφησε τους κριτικούς” Τσίπρας.

συσσωρευμένες υποχρεώσεις του χρέους στην Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν αιώνα για να παίξει έξω – αν η χώρα μπορεί ακόμη και να επιβιώσουν. Χωρίς αμφιβολία, ο Αλέξης Τσίπρας είναι η «Προδότης της Χρονιάς» από ομόφωνη ψήφο !!!

Εxcerpt από ένα άρθρο από τον James Petras σχετικά με τις διεθνείς αριστερά. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ

* Ο James Petras είναι ο συγγραφέας περισσότερων από 62 βιβλίων που έχουν εκδοθεί σε 29 γλώσσες και πάνω από 600 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής κριτική, British Journal of Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Έρευνας, και Εφημερίδα των Αγροτικό Σπουδών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 2000 άρθρα σε μη επαγγελματικό περιοδικά όπως οι New York Times, η Guardian, το Έθνος, Christian Science Monitor, Εξωτερική Πολιτική, New Left Review, Παρτιζάνων κριτική, Temps Moderne, Le Monde Diplomatique. Αυτός είναι ο νικητής της καριέρας της διακεκριμένο βραβείο υπηρεσιών από τη μαρξιστική κοινωνιολογία Τμήμα της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Συλλόγου, του Robert Kenny βραβείο για το καλύτερο βιβλίο, το 2002, και το Best Διατριβή, Western Επιστήμης Πολιτικής το 1968. Έχει μια μακρά ιστορία της δέσμευσης για την κοινωνική δικαιοσύνης, που εργάζονται κυρίως με τον βραζιλιάνο Ακτημόνων Εργατών Κίνημα για 11 χρόνια. Στην 1973-1976 ήταν μέλος του Bertrand Russell Tribunal για την καταστολή στη Λατινική Αμερική. 

http://arxaiaithomi.gr/

Σχόλιο: Από ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

ΑΥΤΗ  Η  ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ  ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ  ΣΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΤΟΝ  ΠΛΑΝΗΤΗ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΑΨΕΙ  ΟΛΟ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΠΑΡΑΜΥΘΙ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΤΕΜΠEΛΙΔΕΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  Ή  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΓΚΗ  ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ  ΛΟΓΩ  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ  ΄ Ή  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΧΡΕΟΣ  Ή  ΣΚ@Τ@  ΣΤΑ  ΜΟΥΤΡΑ  ΤΟΥΣ ………

ΘΕΕ  ΜΟΥ  ΤΙ  ΑΛΛΟ  ΘΑ  ΖΗΣΟΥΜΕ ……………

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΩΣ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ;

Η … ποιά… να παρέμβει;;;

ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ!

Όταν οι ίδιοι οι δικαστές… έχουν καταγγείλλει την ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ στους κύκλους της Α- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, εσείς της ζητάτε να παρέμβει;;;

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!

ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 300, ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ…

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

Άλλωστε, από το 2000, είναι ΕΤΑΙΡΕΙΑ… ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ κλπ)

ΞΥΠΝΗΣΤΕ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

Καλλιόπη Σουφλή

http://attikanea.blogspot.gr/2017/05/blog-post_502.html

ΑΥΤΗ  Η  ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ  ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ  ΣΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ  ΤΟΝ  ΠΛΑΝΗΤΗ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΑΨΕΙ  ΟΛΟ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΠΑΡΑΜΥΘΙ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΤΕΜΠEΛΙΔΕΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  Ή  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΓΚΗ  ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ  ΛΟΓΩΝ  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ  ΄ Ή  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΧΡΕΟΣ  Ή  ΣΚ@Τ@  ΣΤΑ  ΜΟΥΤΡΑ  ΤΟΥΣ ………

ΘΕΕ  ΜΟΥ  ΤΙ  ΑΛΛΟ  ΘΑ  ΖΗΣΟΥΜΕ ……………

Και ξαφνικά ανακαλύψαν όλοι ότι η Ελλάδα είναι ζάπλουτη …

Γράφει η Χριστίνα Σαλεμή <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

Αφού η Ελλάδα δεν έχει πια κανένα περιουσιακό δικαίωμα και όλη η υπάρχουσα και η μελλοντική περιουσία της παραχωρήθηκε στους δανειστές, ανακάλυψαν όλοι ξαφνικά ότι η χώρα είναι ζάπλουτη !

Αναφέρομαι στο θόρυβο που ξέσπασε εδώ και λίγες μέρες, έπειτα από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόσφατες ανακαλύψεις σχετικά με τα πλούτη της χώρας μας, όπως: «Κρυμμένος θησαυρός» 2,4 τρις ευρώ στη Χαλκιδική <http://www.zarpanews.gr/%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-24-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%BB/>  (25 Απριλίου 2017), Νεο πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο η Ελλάδα: «Απόβαση» ExxonMobil και Total – Eντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 κοιτάσματα πετρελαίου 20 φορές μεγαλύτερα του Πρίνου – Οι Αμερικανοί το γνώριζαν από το ’90! <http://www.pentapostagma.gr/2017/05/%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BB-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29> , (24 Μαΐου 2017) Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο στην Κρήτη; <http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1409831>  (25 Μαΐου 2017) και άλλα παρόμοια.

Στη πραγματικότητα όμως, το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει αμύθητα πλούτη, ήταν γνωστό στους πάντες τουλάχιστον από το 1981, όταν σύμφωνα με τον τότε πρόεδρο της ΕΟΚ <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/11/20/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-n%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA/> , Γκαστόν Τορν, η Ελλάδα έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα των 9, «με τρία πλεονεκτήματα: Την Εμπορική της Ναυτιλία, τον Ορυκτό της πλούτο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων». Τώρα βέβαια χάθηκαν και τα 3 πλεονεκτήματα αλλά ας σταθούμε στα πλούτη της. Της δήλωσης Τορν, είχε προηγηθεί άρθρο των «FINANCIAL TIMES» όπου αναφερόταν ότι «Όταν η Ελλάδα γίνει το δέκατο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, ο εκτεταμένος ορυκτός της πλούτος θα προμηθεύσει την Κοινή Αγορά με μια μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών που θα συμβάλουν στην εξασφάλιση ουσιαστικής αυτάρκειας της Κοινότητας ως προς τον ορυκτό πλούτο» (βλέπε «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»,Απρίλιος 1978, σελίδα 257 και Πρακτικά της Βουλής, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 σελίδα 3381)

Μετά την δήλωση Τορν, και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου του 1987, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της κυβέρνησης Α. Παπανδρέου, έθεσε το θέμα στη βουλή. Διαβάστε το σχετικό άρθρο με τίτλο ” Υφυπουργός Ιωάννης Κουτσογιάννης 6 Απριλίου 1987: Η Προφητεία για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τους Τούρκους <http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/6-1987.html>  “ Αξίζει!

Αργότερα, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής της 10ης Ιανουαρίου 2011, όταν συζητήθηκε η ερώτηση 15 βουλευτών προς τρεις αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας, έγιναν και άλλες αποκαλύψεις. Διαβάστε αποσπάσματα των πρακτικών και σχόλια εδώ: Ο Ορυκτός πλούτος της Ελλάδας – Νέες αποκαλύψεις σε πρακτικά της Βουλής <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/08/17/%CE%BF-%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF/comment-page-1/#comment-14261>  Όπως θα διαπιστώσετε, όσοι βουλευτές πήραν το λόγο, προχώρησαν και σε μια αποκάλυψη ή κατέθεσαν στοιχεία από δημοσιογραφικές έρευνες κυρίως της περιόδου 2001- 2003, για την νήσο Ζουράφα και γενικά για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο. Εν ολίγοις, όλοι οι ομιλητές ανέφεραν συνταρακτικά γεγονότα.

Τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα, μαζί με άλλα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας έως τότε, αλλά και διαφορετικές αναφορές σχετικά με τα υπόλοιπα πλούτη της Ελλάδας, όπως η ανεκτίμητης αξίας πολιτιστικής και πολιτισμικής της κληρονομίας (βλέπε ενδεικτικά τη δήλωση της Χίλαρι Κλίντον <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/08/19/hillarys-remark-about-greece/> , τότε υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, όταν συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου), τα έστειλα αρχές Μαΐου του 2012 στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ICC), ως απόδειξη της καταγγελίας μου <https://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/> . Η καταγγελία έκανε το γύρο του διαδικτύου και έτσι το θέμα έγινε πάλι επίκαιρο.

Αμέσως μετά, το συμπεριέλαβα και στο ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών <https://justiceforgreece.wordpress.com/petitions/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/>  που έγινε με σκοπό την δημοσιοποίηση των πρωτοβουλιών που έγιναν στη Χάγη με αφορμή τα εγκλήματα τα οποία τελούνται στην Ελλάδα, αλλά και την άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση. Ενδεικτικό απόσπασμα :

“…δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς τις προθέσεις. Ακόμα περισσότερο αν λογαριάζει ότι η επίσημη δικαιολογία είναι ότι, όλα αυτά γίνονται, και οι Έλληνες πρέπει να υποφέρουν, για την οικονομική  “σωτηρία” της Ελλάδας!

Μόνο που :

  1. Ελλάδα χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει.

  2. Κράτος χωρίς εθνική κυριαρχία δεν είναι κράτος αλλά αποικία.

  3. Λόγω των εξαιρετικών και μοναδικών πλεονεκτημάτων της χώρας, αλλά και λόγω του όγκου των φυσικών αποθεμάτων που παραμένουν αναξιοποίητα, είναι φανερό ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι τεχνητό και είναι προφανές ότι στη πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να σωθεί από τους ” σωτήρες” της.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας;  Ή καλύτερα ποια ήταν τα πλεονεκτήματα αυτά πριν αρχίσει η “σωτηρία” της χώρας;

– το μικρό συνολικό εξωτερικό χρέος, η στρατηγική γεωγραφική θέση και η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά,

– σημαντικοί τομείς στην Οικονομία, όπως ποιοτικά γεωργικά προϊόντα, τουρισμός και ναυτιλία, οι οποίοι δεν έχουν ουσιαστικά το φόβο του μισθολογικού ανταγωνισμού εκ μέρους των αναπτυσσόμενων χωρών (Κίνα, Ινδία, Ρωσία κλπ) όπως συμβαίνει με τις γερμανικές και άλλες βιομηχανίες

– το γεγονός ότι είναι μία από τις ελάχιστες δυτικές χώρες, οι οποίες διέθεταν ακόμα μεγάλη δημόσια περιουσία, ανεκμετάλλευτο πλούσιο υπέδαφος και πολύ κερδοφόρες κοινωφελείς εταιρείες στην ιδιοκτησία του κράτους.

Για του λόγου το αληθές, μερικά ενδεικτικά στοιχεία:

– η Ελλάδα είναι επί δεκαετίες η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο αλλά η έδρα των εφοπλιστικών εταιριών βρίσκεται πια στην αλλοδαπή.

– το 2009, το συνολικό εξωτερικό χρέος συγκρινόμενο με το ΑΕΠ ήταν 167% και η Ελλάδα βρισκόταν πολύ πίσω στην παγκόσμια αλλά και στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, όπου προηγούνταν η Ιρλανδία με περίπου 1000%, η Ολλανδία με περίπου 470%, η Βρετανία με 416% και η Πορτογαλία με 223%

– τα ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα της χώρας όπως λχ. ο ορυκτός πλούτος, ήταν γνωστά στους πάντες, καθώς από το 1981 όλοι ήξεραν ότι η Ελλάδα μπήκε στην τότε ΕΟΚ (των 9) με τρία πλεονεκτήματα: Την Εμπορική της Ναυτιλία, τον Ορυκτό της πλούτο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων (Γκαστόν Τορν, Πρόεδρος της ΕΟΚ το 1981). Εννοείται ότι όλα αυτά τα πλεονεκτήματα δεν αξιοποιήθηκαν και όπως τώρα φαίνεται, ο σκοπός ήταν εξαρχής, να “σωθεί” η Ελλάδα από τους Έλληνες και από τα πλούτη της! ”

Για να φιλοξενήσω την μετάφραση του προαναφερόμενου ψηφίσματος στα ελληνικά, μου έφτιαξε ένας φίλος το παρόν ιστολόγιο (το οποίο βάφτισα JusticeForGreece), όπου εν γνώση του εισαγγελέα του ICC, συγκεντρώνω από τότε αποδεικτικό υλικό που να τεκμηριώνει περαιτέρω τις καταγγελίες και να συμπληρώσει τα στοιχεία τα οποία ήδη έλαβε ο εισαγγελέας από εμένα και από τους άλλους πολίτες <https://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/>  οι οποίοι προσέφυγαν εκεί. (Μεταξύ τους μάλιστα, βρίσκεται και μια Γερμανίδα ακτιβίστρια καθώς και ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ !)

Και ποια νομίζεται ότι ήταν η πρώτη ανάρτηση που έκανα ;;;; Η αναδημοσίευση ενός άρθρου που αποδείκνυε ότι το όποιο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας μπορούσε να λυθεί μέσα σε έναν μήνα … Δείτε ένα ενδεικτικό απόσπασμα :

“ Πως μπορούμε να βγούμε από την στενωπό στην οποία τόσο έντεχνα, γρήγορα και σχεδιασμένα μας τοποθέτησαν; Αυτή είναι η απορία όλων, αυτό είναι το ερώτημα που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν οι υπάρχοντες πολιτικοί, αφού το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διασωθούν οι ίδιοι, αλλά όχι η χώρα και οι πολίτες της. Επί χρόνια, άλλωστε, εργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν την σημερινή εικόνα φρίκης και απαξίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων. Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη του αύριο; Πόσο τυχαίο είναι άραγε πως η Ελλάδα βρέθηκε στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο με ένα πολιτικό σκηνικό και δυναμικό, το οποίο αρνείται επιμόνως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και της χώρας, αλλά με πολύ μεγάλη ευκολία αποφασίζει να νομοθετεί υπέρ των «δάνειων» και κατοχικών δυνάμεων; Στην Ισλανδία, ένας μόνο πολιτικός –ο πρόεδρος της χώρας- στάθηκε στο ύψος του, συμπεριφέρθηκε ως άνθρωπος και σταμάτησε την επερχόμενη ορδή του ΔΝΤ και των δανειστών που απαιτούσαν να πάρουν τα πάντα από τον Ισλανδικό λαό. Στην Ελλάδα δεν βρέθηκε ούτε ένας που να σκεφθεί το συμφέρον των πολλών, να σεβαστεί την δημοκρατία και το πολίτευμα και να δώσει το δικαίωμα στον λαό να αποφασίσει… Ούτε ένας!

Και όμως, σε έναν μήνα θα μπορούσε να μην υπάρχει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα για την Ελλάδα, η οποία έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε πανίσχυρο διεθνή οικονομικό «παίκτη». Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Επειδή κάποιοι θέλουν να καρπωθούν οι ίδιοι τα μέγιστα (αν όχι τα πάντα) από την κρίση που «φυτεύθηκε» στο «οικόπεδο» Ελλάδα (όπως χαρακτήρισε την πατρίδα μας ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όλως τυχαίως τοποθετείται σε υπουργεία άμεσου ενδιαφέροντος της τρόικας…).

Ενέργεια, λοιπόν. Η λέξη που «κρύβει» την απάντηση. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υπόλοιπος ορυκτός πλούτος, είναι η στόχευση των «δανειστών» μας. Ενέργεια που «κρύβεται» (ή τουλάχιστον μέχρι πριν 8 μήνες εθεωρείτο γραφικός οποιοσδήποτε αναφερόταν σε αυτήν) σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Ενδεικτικό του σχεδιασμού κλοπής του Ελληνικού ενεργειακού πλούτου, είναι η απόφαση και ανακοίνωση -από την κυρία Μέρκελ- παύσης λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της Γερμανίας. Και πού θα βρει η Γερμανία ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες της, αφού είναι μία εξαρτώμενη ενεργειακά οικονομία; Μα, από το «οικόπεδο» Ελλάδα, το οποίο φέρεται να έχει τεράστια αποθέματα νοτίως της Κρήτης, στο Ιόνιο και φυσικά νοτίως του Καστελλόριζου αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο (χωρίς να ξεχνάμε τον Θερμαϊκό κόλπο).“  Διαβάστε τη συνέχεια εδώ <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/05/07/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%83/> .

Ακολούθησε η αναδημοσίευση πληθώρας άλλων σχετικών δημοσιευμάτων, όπως λχ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού η αξία κοιτασμάτων (γη και θάλασσα) της Ελλάδας – με σχόλια και βίντεο <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/08/21/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B7-%CE%BA/>  / Greece Is Not Poor – It Actually Has Massive Untapped Reserves Of Gold, Oil And Natural Gas <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/10/16/greece-is-not-poor-it-actually-has-massive-untapped-reserves-of-gold-oil-and-natural-gas/>  / Κρήτη «gas giant»! Η “μυστική” έκθεση για τα ελληνικά πετρέλαια <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/12/10/%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-gas-giant-%CE%B7-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB/>  / Ιστορίες από το παρελθόν: Ουράνιο στη Βόρεια Ελλάδα, Όσμιο στα Ίμια κλπ [βίντεο] <https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/03/03/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2/>  / Ο πραγματικός χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ και ο χάρτης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου <https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/03/11/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BF/>  / Χάρτης κοιτασμάτων φυσικού αερίου Ανατ. Μεσογείου απο μετρήσεις ΜΑD του 2007 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/06/29/%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD/>  κλπ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, παρότι είχαν κυκλοφορήσει παντού και έτσι τα βρήκα και εγώ!

Τι έπρεπε να γίνει ;;; ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν σχετικών αιτημάτων που κατατέθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές και στα Αστυνομικά Τμήματα όλης, ή σχεδόν όλης της επικρατείας, διά μηνύσεων, μηνυτήριων αναφορών και καταγγελιών όπως οι ακόλουθες: η από 25/02/2011 ΜΗΝΥΣΗ – ΕΓΚΛΗΣΗ <https://justiceforgreece.wordpress.com/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2/%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CF%8C%CE%B3/>  για μην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου κατά Γεωργίου Παπανδρέου Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Ιωάννη Μανιάτη, Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Παντός άλλου υπευθύνου, η από 20/06/2011 μήνυση μου κατά του Γ. Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία και πολλά άλλα αδικήματα (δείτε την αν θέλετε ΕΔΩ <https://justiceforgreece.wordpress.com/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83/> ), οι μηνύσεις που έγιναν το 2013 για το μπλοκάρισμα της επένδυσης για εξόρυξη ζεόλιθου στον Έβρο <https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/10/22/%CF%84%CE%AC%CF%86%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BB/>  (και όχι μόνο) και οι μηνύσεις εσχάτης προδοσίας που κατατέθηκαν από χιλιάδες πολίτες πριν και μετά τη ψήφιση του νόμου 4111/2013 (Φεκ 18 Α’/25.01.2013), με τις οποίες ζητήθηκε από περίπτωση σε περίπτωση, η άμεση σύλληψη των βουλευτών που θα τον ψήφιζαν ή τον ψήφισαν. Πρωτοστάτες ήταν τότε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, η δικηγόρος Αθηνών Ντόρα Κρητικοπούλου, ο δι­δά­κτωρ κοι­νω­νι­κών ε­πι­στη­μών Θεοφάνης Μαλκίδης, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γεωργούλας Αλέξανδρος, και ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης. Όλες οι λεπτομέρειες έχουν δημοσιευτεί συγκεντρωτικά σε άρθρο με τίτλο “Καταγγελία Εσχάτης Προδοσίας και αίτηση σύλληψης βουλευτών λόγω της κύρωσης της από 12/12/2012 ΠΝΠ” το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ <https://justiceforgreece.wordpress.com/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%AF%CF%84/> .

Τέλος, σας θυμίζω ότι η χώρα έχασε όλα τα περιουσιακά της δικαιώματα στις 8 Μαΐου 2010, όταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε με το έτσι θέλω για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας την διεθνή δανειακή σύμβαση, με ξένα κράτη, την επενδυτική τράπεζα ΚfW («Kreditanstalt für Wiederaufbau») και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δείτε σχετικά ένα ενδεικτικό υπόμνημα που κατατέθηκε τις προάλλες στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μιας περσινής μήνυσης εσχάτης προδοσίας της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας που τελείται διαρκώς από τον Οκτώβριο του 2009 και έπειτα. Με αυτό το υπόμνημα αποκαλύπτεται η προδοσία σε όλο της το μεγαλείο και αποδεικνύεται με έγγραφα ότι όλες οι συμφωνίες της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους δανειστές είναι ανυπόστατες. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ΕΔΩ <https://justiceforgreece.wordpress.com/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80/> . Και αυτό το υπόμνημα έκανε το γύρο του διαδικτύου και έχει κοινοποιηθεί μέσω facebook, twitter και email σε πάρα πολλούς “κοινούς” και διάσημους παραλήπτες. Θα το βρείτε με τίτλο ” Δείτε γιατί είναι εγκληματικές και ανυπόστατες όλες οι συμφωνίες τους και γιατί θα μπουν φυλακή όλοι μαζί ! “.

Τι θα ακολουθήσει;;; Κανείς δεν ξέρει. Πάντως όμως, τώρα που δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ανέκαθεν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας καθώς και οι δανειστές, γνώριζαν πολύ καλά ποια είναι η πραγματική περιουσιακή κατάσταση της χώρας, που το θέμα του αμύθητου ελληνικού πλούτου επανήλθε στην επικαιρότητα και αποδείχτηκε ότι η δανειακή σύμβαση Παπακωνσταντίνου είναι ανυπόστατη και εγκληματική, τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα :

Θα παρέμβει επιτέλους η δικαιοσύνη όπως αμέτρητες φορές της έχει ζητηθεί και έχει καθήκον να κάνει, ή θα συνεχίσει να κοιτάζει πως λεηλατείται η χώρα και εξουδετερώνεται με κάθε τρόπο ο ελληνικός Λάος, έτσι ώστε ως νόμιμος ιδιοκτήτης αυτού του πλούτου να μην έχει ούτε την δυνατότητα, ούτε το χρόνο, ούτε το κουράγιο και ούτε τη δύναμη να αντιδράσει;

Οψόμεθα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

*     Μεταβίβαση εθνικού πλούτου στο υπερταμείο / Επιστολή πανεπιστημιακού προς την βουλή <https://justiceforgreece.wordpress.com/2016/09/28/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%84/>

*     Η Ελλάδα, το διαμάντι της Γης, αντί να είναι η Γη της Επαγγελίας, όπως μπορεί, γίνεται τροφή για ξένα όρνια. <https://justiceforgreece.wordpress.com/2016/05/25/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF/>

*     Οι διατάξεις που ξεπουλούν τη χώρα <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/11/16/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1/>

*     Independent: Γιατί να αγοράζεις διαμέρισμα στο Λονδίνο; Πάρε ένα ελληνικό νησί <https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/12/17/independent-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB/>

*     Η Υποβάθμιση-Απαξίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας <https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/09/06/%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/>

*     GREECE BREAKING…….Samaras Crete energy sellout to Turks confirmed <https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/12/18/greece-breaking-samaras-crete-energy-sellout-to-turks-confirmed/>

*     ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ [βίντεο] <https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/01/15/%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/>  (Ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης)

*     ”ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”: ‘Εσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ ταξιδιών στο εξωτερικό και πάει γιά… παγκόσμιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/02/06/%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9/>

περισσότερα στα tags:Πλούτη/Assets <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B7assets/> , ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD/> , Ιδιωτικοποιήσεις <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/>  και στις μηνύσεις <https://justiceforgreece.wordpress.com/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2/>

Μια ερώτηση στον Γιάννη Στουρνάρα που πρέπει να απαντηθεί!! <https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/11/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85/> In “Ιδιωτικοποιήσεις”

«Καταιγίδα» κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ακινήτων από την εφορία: 1.000 την ημέρα μόνο τον Φεβρουάριο. Πέρσι ήταν “μόλις” 140.000… <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/04/25/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84/> In “Καταγγελίες”

“Η πάταξη της διαφθοράς είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση” <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/04/28/%ce%b7-%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%b8%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd/> In “Ατιμωρησία”

By justiceforgreece • Tagged Έσχατη προδοσία <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1/> , Ατιμωρησία <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1/> , ΑΟΖ <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b1%ce%bf%ce%b6/> , Δανειακές <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82/> , Δηλώσεις <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/> , Δικαιοσύνη <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7/> , Επιστολές <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%82/> , Εθνικά <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac/> , Ενεργειακά <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac/> , Ιδιωτικοποιήσεις <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/> , Καταγγελίες <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82/> , ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd/> , Πλούτη/Assets <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b7assets/> , Χάγη <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%cf%87%ce%ac%ce%b3%ce%b7/> , μηνύσεις <https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/>

9 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comments>

Post navigation

Δείτε γιατί είναι εγκληματικές και ανυπόστατες όλες οι συμφωνίες τους και γιατί θα μπουν φυλακή όλοι μαζί ! <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/22/%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd/>

9 comments on “Και ξαφνικά ανακαλύψαν όλοι ότι η Ελλάδα είναι ζάπλουτη …”

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 25, 2017 @ 18:34 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14269>

Μάρτιος 2017

<https://1.bp.blogspot.com/-Edyy09dbVBI/WLr8KyYRidI/AAAAAAACF20/m1RkyC0vxe0y33BfohCP-BFCEaZ5Dl3oQCK4B/s1600/2017-03-05_2-21-40.jpg>

Οι τιτλοποιήσεις της Ελληνικής περιουσίας προχωρούν απο το 2015 χωρίς να ανοίξει μύτη. Κάθε χρόνο εγγράφονται 700 δις ευρώ επίσημα στον προϋπολογισμό! Όλα τα κόμματα το ξέρουν και δεν έχει ακουστεί τίποτα.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απο χρόνια έλεγα ότι θα γίνουν τιτλοποιήσεις των κοιτασμάτων, του ορυκτού πλούτου και όλων των άλλων τίτλων του δημοσίου, τα οποία θα λειτουργούσαν σαν εγγυήσεις για SWAPS. Συνέχεια έλεγα επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται άδειες για έρευνα σε κοιτάσματα υδρογοναθρακων χωρίς αυτά να έχουν τιτλοποιηθεί σωστά, γιατί τα συμβόλαιά τους είτε αν εγίνοντο εγγυήσεις νέων δανείων είτε αν εγίνοντο ομόλογα είτε αν εγίνοντο μετοχές με κάποιο μηχανισμό, θα είχαν μειωμένη αξία.

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζω ένα αντίγραφο σελίδων του προυπολογισμού του 2017 που κατετέθη απο το κ.Τσακαλώτο, αφού μελετήθηκε απο βουλευτές όλων των κομμάτων, που δεν διέκριναν τίποτα ανησυχητικό. Ο ψηφισθείς προυπολογισμός του 2017 μπορεί να ευρεθεί εδώ <http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=76e87dd3-8cae-433f-963f-a6c50141de97> .

<http://3.bp.blogspot.com/-CXJM_O6YU3Y/WRKlTuT4VqI/AAAAAAACILc/z4ew2pLxzGc32Kymg94Tg_sRLQThhaTPACK4B/s1600/2017-03-05_0-29-26.png>

Παρατηρείστε ότι το 2015 υπήρχαν έσοδα 763 δις ευρώ (απο δάνεια και τίτλους) τα οποία κατετέθηκαν κάπου (το πιθανότερο στον ΟΔΔΗΧ, στη ΤτΕ ή σε κάποιο οργανισμό του εξωτερικού που ελέγχουν οι δανειστές π.χ. στον ΕSM), οπότε έγιναν δαπάνες. Το ίδιο επαναλήφθηκε και τα επόμενα χρόνια, δηλαδή το 2016 και το 2017!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έπραξε τα δέοντα μετά το 2015 (περίπτωση 1), που επαναλήφθηκε το συμβάν με ανάλογα ποσά (περιπτώσεις 2 και 3), παρότι το 2015 προσπάθησε να αποσπάσει σαφείς απαντήσεις για το θέμα κάνοντας σχετική ερώτηση. Η απάντηση που έλαβε το 2015 δεν ήταν σαφής όπως το ίδιο ομολογεί στην έκθεσή του για τον προϋπολογισμό του 2015 (βλέπετε σχετικά εδώ <http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/9808948.pdf> , σελίδα 17 και μετά).

<http://4.bp.blogspot.com/-AlqwTyovIc4/WRKirMUTUcI/AAAAAAACILQ/0oz7Dk4OC5Mj2m-ON2rFukAFse_AQJh6wCK4B/s1600/2017-05-10_14-06-01.png>

Μια δικαιολογία, ότι “το ποσό που αναφέρεται αφορά δημιουργία ΡΕΠΟΣ για εσωτερικό δανεισμό” δεν είναι επαρκής, λόγω του υπέρογκου ποσού. Δέστε το μέγεθος της μεταβολής στο παραπάνω διάγραμμα. Είναι ακατανόητη. Φαντάζομαι την ίδια άποψη είχε και το Ελεγκτικό Συνέδριο το 2015. Μιλάμε για ποσό της τάξης των 700 δις ευρώ, που έσκασε απο το πουθενά!!!

ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

<http://2.bp.blogspot.com/-9XpytL7O7Fk/WLsFbV-zagI/AAAAAAACF3I/ZU1Lu_7VRx465e9aP4KVtvJLWbv7aESPQCK4B/s1600/2017-03-05_3-16-10.jpg>

Πιστεύω ότι το θέμα των γονικών παροχών ενώ δείχνει να αφορά μόνο όσους δεν εξυπηρετούν τα δάνεια τους, στο τέλος θα επεκταθεί για όλες τις μεταβιβάσεις και θα αφορά όλους.

Θα θυμάσθε ίσως το 1,000,000 “χαρτάκια” που είχε στείλει από “λάθος” μια εφορία σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου με ανάλογο θέμα στο παρελθόν. Δεν πρέπει να ήταν τυχαίο, δεδομένου ότι καμμιά απαίτηση των δανειστών δεν μπορεί να προσβληθεί στα Ελληνικά δικαστήρια, κάτι που εμμέσως έθιξε και ο κ.Γιουνκέρ πρόσφατα, μιλώντας για το ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει χρήση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, κάνοντας επίκαιρη τη νομική διάσταση στο θέμα.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ…

<http://1.bp.blogspot.com/-t4mV1jggsvk/WLsGm0roq9I/AAAAAAACF3Y/niGcQd9hvnExqhcO_2OuxkaBlw3JLBNJACK4B/s1600/2017-03-05_3-22-33.jpg>

Αν ο κρατικός προυπολογισμός του 2017 ερμηνευθεί με άλλο τρόπο, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα. Θα μπορούσα να φαντασθώ ένα τεράστιο κρυφό χρέος, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί στον Ελληνικό λαό και το οποίο είναι πολύ πάνω απο το 1 τρις ευρώ.

Σε αυτό με οδηγεί και το γεγονός ότι υποτίθεται ότι στο υπερΤαμείο το ποσό που θα εκποιηθεί θα είναι 50 δις μόνο, κατά το μνημόνιο. Στον ΟΔΔΗΧ και στη ΤτΕ είναι άγνωστο τί υπάρχει. Υπενθυμίζω επίσης και τη παλαιότερη αναφορά του πρώην διοικητή της ΤτΕ κ.Προβόπουλου την οποία διέψευσε αργότερα, που μίλησε για 900 δις ευρώ χρέος.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το χρέος της Ελλάδας είναι άγνωστο. Ένα κράτος πάντα μπορεί να δανεισθεί περισσότερα απο ένα ιδιώτη, γιατί μπορεί να δώσει μεγαλύτερες εγγυήσεις. Τώρα σκεφτείτε, πόσο κουτοί μπορεί να είσθε.

Το θέμα της μήνυσης για εσχάτη προδοσία στον Κωστάκη Καραμανλή πάντα παίζει και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να συμβεί.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΜΙΛΗΣΕ…

<http://2.bp.blogspot.com/-sBjh3fK-t0Q/WMBIArvhuzI/AAAAAAACGAQ/8OpjlpV4-IQlIKR6R_ThbPEt1xHIyAZQACK4B/s1600/2017-03-09_3-01-39.jpg>

Γιατί άραγε; Για να βουλώσουν στόματα; Tί συνέβη; Τί χώρα και αυτή. Ριγμένοι σε κάθε περίπτωση είναι οι δικαστές στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη κ.Θάνου να διεκδικήσει τη παραμονή της στη θέση της μέχρι τα 100 της χρόνια. Μάλλον θα το καταφέρει. Τί άλλο να πώ πιά!!!

http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/03/2015-700.html <http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/03/2015-700.html>

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14269#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 25, 2017 @ 19:21 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14270>

Νότης Μαριάς: «Αμετάκλητα και άνευ όρων» – Έτσι παραιτήθηκε η κυβέρνηση από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας

<http://www.epikaira.gr/var/thumbs/14497377666b6156a22210330109781faad1457787.jpg>

Η αποκάλυψη που κάναμε στο προηγούμενο τεύχος των «Επικαίρων» ότι…

με τη δανειακή σύμβαση Ελλάδας – κρατών Ευρωζώνης η χώρα μας παραιτήθηκε σε σχέση με την εν λόγω δανειακή σύμβαση από το δικαίωμα συμψηφισμού ή προβολής ανταπαίτησης κατά των Γερμανών για τις πολεμικές επανορθώσεις οδήγησε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού, διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και κοινοβουλευτικούς του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται ως Πόντιοι Πιλάτοι, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν μόλις τώρα έμαθαν τι ακριβώς περιλαμβάνεται στη δανειακή σύμβαση. Μάλιστα, αρκετοί απ’ αυτούς ρίχνουν τα βέλη τους στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήθεν δεν τους ενημέρωσε για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Επειδή πρέπει κάποτε σε αυτό τον τόπο να παύσει επιτέλους η διγλωσσία, κρίναμε σκόπιμο να επαναλάβουμε από τις στήλες των «Επικαίρων» τα κυριότερα σημεία της δανειακής σύμβασης Ελλάδας – κρατών Ευρωζώνης που έχουμε αναλύσει σε αρκετά άρθρα μας («Επίκαιρα», 17/6/2010, σελ. 28-29, Νομικό Βήμα 58/2010, σελ. 2204-2222 κ.λπ.).

  1. Τοκογλυφικό επιτόκιο

Η δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε στις 8 Μαΐου 2010 προβλέπει ότι τα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο θα βασιστούν στο τριμηνιαίο euribor, που επί του παρόντος ανέρχεται σε 1,01%. Στα εν λόγω επιτόκια αποφασίστηκε να προστεθεί επιπλέον επιτόκιο 3% για δάνεια τριετούς διάρκειας ή επιτόκιο 4% για δάνεια άνω των τριών ετών.

Έτσι, με τη σύναψη της δανειακής σύμβασης και την κύρωση του Μνημονίου η χώρα απώλεσε σημαντικό μέρος της εθνικής της κυριαρχίας προκειμένου να λάβει –εάν λάβει– ποσό 80 δις ευρώ με τοκογλυφικό επιτόκιο, ενώ θα μπορούσε ήδη μέχρι 31 Μαρτίου 2010 να έχει δανειστεί άνετα από τις διεθνείς αγορές τουλάχιστον το ποσό των 53,4 δις ευρώ που χρειαζόταν για το 2010, και μάλιστα με μέσο επιτόκιο περί το 6,2%, χωρίς να έχει παραιτηθεί από την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας σε σημαντικούς τομείς και χωρίς να έχει μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης υπό τον έλεγχο της τρόικας.

  1. Καταβολή 400 εκατ. ευρώ μόνο για προμήθειες

Σύμφωνα με το άρθρο 5 (2) της δανειακής σύμβασης, η χώρα μας υποχρεώνεται να καταβάλει επιπλέον των τόκων και μια επιβάρυνση εξυπηρέτησης ίση με 50 μονάδες βάσης, προκειμένου να καλυφθούν δήθεν οι λειτουργικές δαπάνες των δανειστών. Αυτό σημαίνει ότι θα καταβάλει για το δάνειο των 80 δις ευρώ σαν επιβάρυνση εξυπηρέτησης το συνολικό ποσό των 400 εκατ. ευρώ (!), ποσό δηλαδή ίσο περίπου με αυτό που περικόπηκε από τις συντάξεις λόγω Μνημονίου το 2010. Μάλιστα, ήδη εκδόθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη στις 5 Αυγούστου 2010 η υπ’ αριθ. 2/53775/0023/Α Απόφαση (ΦΕΚ Β’ αρ. φύλλου 1407/6.9.2010), με την οποία δόθηκε σχετική προμήθεια στους δανειστές ύψους 75 εκατ. ευρώ για το πρώτο δάνειο που χορήγησαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης!

  1. Εφαρμοστέο το αγγλικό δίκαιο

Αν και κανένας από τους δανειστές δεν εφαρμόζει το αγγλικό δίκαιο, αφού πρόκειται για χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης όπου ισχύει το δίκαιο των κωδίκων, η δανειακή σύμβαση επιβάλλει ως εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό δίκαιο. Η λύση αυτή επιβλήθηκε από τους δανειστές, διότι το αγγλικό είναι δίκαιο που εφαρμόζει το δίκαιο των δικαστικών αποφάσεων των αγγλικών δικαστηρίων που έχουν διαμορφώσει μια νομολογία επί εκατονταετίες, η οποία είναι ιδιαίτερα σκληρή έναντι του οφειλέτη και υπερασπίζεται κυρίως τα δικαιώματα του δανειστή.

  1. Αναρμόδια τα ελληνικά δικαστήρια

Σύμφωνα με το άρθρο 14 (2) της δανειακής σύμβασης, «οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μάλιστα οι αποφάσεις «του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη (άρθρο 14 (3) δανειακής σύμβασης).

  1. Εκχώρηση χρέους – Τιτλοποίηση δανείου

Οι δανειστές μπορούν να εκχωρήσουν ή να μεταβιβάσουν με κάθε άλλο τρόπο οποιαδήποτε από τα δικαιώματά τους, υπό την προϋπόθεση προηγούμενης γραπτής συναίνεσης όλων των δανειστών. Ο δανειολήπτης, δηλαδή η Ελλάδα, δεν μπορεί να αντιτάξει αντιρρήσεις στο ζήτημα αυτό. Επίσης, κατ’ εξαίρεση ένας δανειστής έχει δικαίωμα μονομερώς να εκχωρήσει ή και να μεταβιβάσει είτε μέρος των δικαιωμάτων του στο πλαίσιο ανακατανομής των συμμετοχών των δανειστών είτε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά του στο κράτος-μέλος που είναι ο εγγυητής του.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπό όρους είναι δυνατό το ελληνικό χρέος δυνάμει της εν λόγω σύμβασης να εκχωρηθεί ή να «πουληθεί» στην Τουρκία ή σε άλλες ενδιαφερόμενες χώρες.

Δεδομένου ότι στους δανειστές συμπεριλαμβάνεται και η γερμανική κρατική τράπεζα KfW, η οποία δανειοδοτεί την Ελλάδα με 22,3 δις ευρώ, το ελληνικό χρέος είναι δυνατό να τιτλοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του δικαίου της ΕΕ και να αποτελέσει αντικείμενο διεθνών συναλλαγών, καταλήγοντας στα χέρια κερδοσκόπων και άλλων τρίτων χωρών.

  1. Παραίτηση από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας

Σύμφωνα με το άρθρο 14.5 της δανειακής σύμβασης, «ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Μάλιστα, σύμφωνα με το σημείο 11 του Υποδείγματος νομικής γνωμοδότησης που υπέγραψε ήδη η ελληνική πλευρά, «ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης –συντηρητικής ή αναγκαστικής– ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση».

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι η ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας έχει δύο διαστάσεις. Εκλαμβάνεται ως ασυλία δικαιοδοσίας και ως ασυλία εκτελέσεως. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση μη εξόφλησης των δανειακών μας υποχρεώσεων, τα κράτη της Ευρωζώνης μπορούν να κατάσχουν και να εκπλειστηριάσουν ακόμη και τα ακατάσχετα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας, ανυπολόγιστης υλικής και πολιτιστικής αξίας, συμπεριλαμβανομένων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

  1. Γερμανικές αποζημιώσεις – ελληνική παραίτηση από το δικαίωμα συμψηφισμού

Σύμφωνα με το άρθρο 7 (1) της δανειακής σύμβασης, «όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από το Δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης…». Με τον τρόπο, λοιπόν, αυτό η ελληνική πλευρά παραιτήθηκε εν προκειμένω του δικαιώματος μερικού συμψηφισμού, αλλά και προβολής ανταπαίτησης κατά της γερμανικής πλευράς έναντι των οφειλών της για τις πολεμικές επανορθώσεις.

  1. Κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή

Η δανειακή σύμβαση δεν έχει ακόμη κυρωθεί από τη Βουλή. Άραγε πότε θα έρθει για κύρωση στη Βουλή και τι θα πράξουν τότε οι δήθεν παραπλανηθέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

  1. Επιμήκυνση και κατάργηση των όρων εθνικής μειοδοσίας

Ήδη, ενόψει της υλοποίησης της απόφασης του Ecofin για επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας – κρατών Ευρωζώνης, οι νομικές υπηρεσίες των δανειστών επεξεργάζονται σχετική τροποποίηση της δανειακής σύμβασης. Η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 17 Ιανουαρίου 2011, όταν και θα συνεδριάσει το Eurogroup για το ζήτημα της επιμήκυνσης της εν λόγω δανειακής σύμβασης.

Η ελληνική πλευρά οφείλει, με αφορμή την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης, να απαιτήσει την απάλειψη των απαράδεκτων όρων εθνικής μειοδοσίας σε σχέση με την παραίτηση από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας και την παραίτηση υποβολής ένστασης μερικού συμψηφισμού ή ανταπαίτησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

  1. Άρση της εξουσιοδότησης της Βουλής

Μάλιστα, αν οι κοινοβουλευτικοί του ΠΑΣΟΚ εννοούν τα όσα λένε, θα μπορούσαν, από τη μια, να απαιτήσουν να απαλειφθούν οι παραπάνω αποικιοκρατικοί όροι της δανειακής σύμβασης και, από την άλλη, να καταργήσουν τις αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. 3847/2010 (ΦΕΚ 67 Α’ 1-5-2010) με τις οποίες χορηγήθηκε από τις 11 Μαΐου 2010 και εντεύθεν σχετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει συμβάσεις δανεισμού με τις χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες ισχύουν άμεσα χωρίς την κύρωσή τους από τη Βουλή, η οποία απλά ενημερώνεται για το περιεχόμενό τους.

Αυτά τα ολίγα σε πρώτη φάση. Και έπεται συνέχεια.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Επίκαιρα” στις 5/1/11

http://www.epikaira.gr/article/notis-marias-ametaklita-kai-aney-oron-etsi-paraitithike-ikyvernisi-apo-tin-asylia-logo-ethnikis-kyriarxias <http://www.epikaira.gr/article/notis-marias-ametaklita-kai-aney-oron-etsi-paraitithike-ikyvernisi-apo-tin-asylia-logo-ethnikis-kyriarxias>

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14270#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 26, 2017 @ 11:17 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14274>

<http://sekes-eydap.gr/wp-content/uploads/fileta-01.jpg>

Το νέο Υπερ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι τέσσερις θυγατρικές του

Στο επίκεντρο τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και πώς αυτά θα κατανεμηθούν στις τέσσερις θυγατρικές (ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ, της ΕΤΑΔ και της εταιρείας όπου θα μεταβιβασθεί το σύνολο των ΔΕΚΟ και των εταιρειών στις οποίες το Δημόσιο έχει συμμετοχή) που θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα του νέου Υπερταμείου

http://www.protothema.gr/economy/article/578264/to-neo-uper-tameio-apokratikopoiiseon-kai-oi-tesseris-thugatrikes-tou/ <http://www.protothema.gr/economy/article/578264/to-neo-uper-tameio-apokratikopoiiseon-kai-oi-tesseris-thugatrikes-tou/>

Μνημόνιο: Δόσεις 8, 9 δις ευρώ με αντάλλαγμα έλεγχο σε όλα

Την θεσμοθέτηση του πλήρους ελέγχου των θεσμών σε Τράπεζες, έσοδα και υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και την ταχεία ολοκλήρωση μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, επιβάλλει το αναθεωρημένο μνημόνιο, με αντάλλαγμα την καταβολή άλλων συνολικά 8,9 δις ευρώ από το δάνειο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

http://www.enikonomia.gr/economy/104485,mnimonio-doseis-8-9-dis-evro-me-antallagma-elencho-se-ola.html <http://www.enikonomia.gr/economy/104485,mnimonio-doseis-8-9-dis-evro-me-antallagma-elencho-se-ola.html>

<http://www.analyst.gr/wp-content/uploads/2016/07/407.jpg>

Αυτό είναι το νέο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

Η ελληνική κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έβαλε την υπογραφή της τον Ιούλιο σε μια συμφωνία που προέβλεπε ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προσπάθησε να το κρατήσει κρυφό. Το παράρτημα του τρίτου μνημονίου με την κρατική περιουσία προς ιδιωτικοποίηση δεν εμφανίστηκε ποτέ στη Βουλή. Έπρεπε να συνεδριάσει το ολλανδικό κοινοβούλιο για τη συμμετοχή της χώρας στο ελληνικό πρόγραμμα, ώστε να μάθουμε την πλήρη λίστα των αποκρατικοποιήσεων στις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα. Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε, πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, να μιλάει μόνο για 9 ιδιωτικοποιήσεις.

….

Τι είναι το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

Το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο του Ιουλίου του 2015.

….

Το ΤΑΙΠΕΔ απέτυχε. Μέλη της προηγούμενης διοίκησης του διώκονται για κακουργηματικές πράξεις που προκάλεσαν στο Δημόσιο ζημία 500 εκατ. ευρώ. Προσέλαβε, ως συμβούλους για να βοηθήσουν στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, θυγατρικές εταιρείες των μετέπειτα αγοραστών (βλ. Lufthansa στα αεροδρόμια, Eurobank και Εθνική στα 28 ακίνητα). Προκήρυξε «ανοιχτούς» διαγωνισμούς, προκατασκευασμένους στην πραγματικότητα. Τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που βγάζει σε πλειστηριασμό, είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους κερδοφόρα (ΟΛΠ, αεροδρόμια, ΟΛΘ κ.α.). Μάλιστα έφτασε στο σημείο να εμποδίζει αναγκαίες επενδύσεις, που ήταν αντίθετες στα συμφέροντα του. Ξεπούλησε το λιμάνι του Πειραιά με ελάχιστο αντίτιμο, το οποίο βάσει του ιδρυτικού του νόμου θα πάει αποκλειστικά στην αποπληρωμή του χρέους.Φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του λιμανιού του Πειραιά. Ούτε ένα ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει πάει σε κάτι άλλο εκτός από την εξυπηρέτηση του (μη βιώσιμου) δημοσίου χρέους.

Δημιούργησε σκανδαλώδεις και πρωτοφανείς συμβάσεις παραχώρησης με επαχθείς όρους για το ελληνικό Δημόσιο και σκανδαλώδεις ασυλίες για τους «επενδυτές» (το TPP αποκάλυψε τα κείμενα με COSCO και Fraport). Με αποικιοκρατικές ρυθμίσεις, υποχρέωση για έμμεσες κρατικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις που θα μπορεί να διεκδικήσει ο επενδυτής με την παραμικρή αφορμή. Παράλληλα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέσεις εργασίας και για εργασιακές συνθήκες. Πρόκειται για κείμενα που ακόμα και τώρα θεωρούνται απόρρητα και δεν έχουν παρουσιαστεί επίσημα στους πολίτες, ούτε από το Ταμείο, ούτε από την κυβέρνηση.

Όλα αυτά προσπάθησε να τα καλύψει με δελτία Τύπου (που έγιναν  «ρεπορτάζ» από φιλικά προς αυτό ΜΜΕ) η με τον πρόεδρο του να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι κάνοντας ιδεοληπτικές αναλύσεις για την αναγκαιότητα των ιδιωτικοποιήσεων, άνευ στοιχείων και ουσίας. Χρησιμοποιώντας απλές υποσχέσεις που θυμίζουν «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» (όπως ο στόχος για 1,5 δις έσοδα από τον ΟΛΠ… το 2052), ενώ τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά (π.χ. τα 350 εκατ που θα πάρει άμεσα η Ελλάδα για τον ΟΛΠ αποπληρώνουν δύο εβδομάδες χρέους). Συνεχίζει απτόητο το έργο του με την ανοχή της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης, που είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να ελέγξει το Ταμείο. Η κόντρα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θόδωρο Δρίτσα και η άτακτη υποχώρηση του δεύτερου είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Τώρα με τα νέα δεδομένα η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους θα συνεχιστεί, πιο γρήγορα και μαζικά από ποτέ. Άλλωστε βάσει της μέχρι τώρα εμπειρίας, τι μπορεί να πάει στραβά;

https://www.thepressproject.gr/mou/index.php?aid=93001

<https://3.bp.blogspot.com/-uNe40Os3Ho4/VyKEFi-W3hI/AAAAAAAAczw/_KsDifNuBvEA2QZXYcOhppbkEEFCkrd0wCLcB/s640/oikionom-300×134.jpg>

Σκάνδαλο μεγατόνων: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει άφεση αμαρτιών στους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/02/07/σκάνδαλο-μεγατόνων-η-κυβέρνηση-συριζ/ <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/02/07/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6/>

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14274#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 26, 2017 @ 11:22 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14275>

Ι. Σιάτρας: Οι ζημιές μας, κέρδη τους – Η λεηλασία της Ελλάδας

<http://www.forologoumenoi.gr/files/banners/6_Oi_zimies_mas_655821209.jpg>

Συγγραφέας: Γιάννης Σιάτρας

Πρόλογος: Γιώργος Χατζημαρκάκης

Εκδόσεις: EuroCapital

ISBN: 978-960-7787-05-7

Σελίδες: 400

Όλος ο κόσμος πίστεψε πως ο «μηχανισμός διάσωσης» λειτούργησε για να σώσει την Ελλάδα. Όμως, οι εξελίξεις απέδειξαν το αντίθετο. Ο στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, από τα «τοξικά» ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους. Η Ελλάδα εξαπατήθηκε, αδικήθηκε και λοιδορήθηκε. Και το τέλος αυτής της διαδικασίας παραμένει πτωχευμένη και καταχρεωμένη!

Πώς σχεδιάστηκε η «επιχείρηση διάσωσης» των ευρωπαϊκών τραπεζών; Γιατί το ελληνικό χρέος παραμένει στα ίδια επίπεδα και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί; Γιατί υπάρχουν τα «χρηματοδοτικά κενά»; Γιατί η χώρα παραμένει στο έλεος των δανειστών;

Ποιές ήταν οι ζημιές της Ελλάδας από την κρίση χρέους; Ποιά ήταν τα κέρδη της Γερμανίας και των άλλων χωρών της βόρειας Ευρώπης;

Ποιές είναι οι ευθύνες των ελλήνων πολιτικών για ό,τι έγινε τα τελευταία χρόνια; Ποιός είναι ο ρόλος και ποιες οι ευθύνες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων;

http://www.i-siatras.gr/permalink/3091.html <http://www.i-siatras.gr/permalink/3091.html>

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14275#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 26, 2017 @ 13:29 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14280>

Ο Αριστοτέλης διδάσκει τον Αλέξανδρο

<https://sxoliastesxwrissynora.files.wordpress.com/2013/11/cebf-ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf84ceadcebbceb7cf82-ceb4ceb9ceb4ceaccf83cebaceb5ceb9-cf84cebfcebd-ceb1cebbceadcebeceb1cebdceb4cf81cebf.jpg?w=788>

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….

Άλλη μέθοδος των τυράννων είναι να συκοφαντούν και να προκαλούν φιλονικία μεταξύ φίλων, μεταξύ του λαού και των επιφανών, και μεταξύ των πλουσίων.

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14280#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 26, 2017 @ 15:46 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14281>

Μόνο ο Θεός Γνωρίζει Το Μέγεθος Της Κλοπής Και Της Προδοσίας. by ANTI300 on Scribd

Description

Έλληνες, με αφορμή το αποικιοκρατικό σχέδιο ξένων δυνάμεων σε συνεργασία με «ελληνες» Γερμανοτσολιάδες και φίλους και κουμπάρους-γιουσουφάκια, στην υλοποίηση του 4ο «Μνημονίου» που υποδουλώνει την πατρίδα μας, με κεφαλικούς φόρους που επιβάλουν δια της βίας στην χώρα μας οι συμμορίτες Τσίπρας και Καμμένος. Τον ευτελισμό του ΕΛΛΗΝΑ, προδίδοντας τον με τον πιο αισχρό τρόπο, με την συνέχιση του προδοτικού «ΕΡΓΟΥ» όλων τους, «παλαιών και νέων» προδοτών, που αντικατέστησαν οι Καραμανλήδες, οι Παπανδρέου, οι Σαμαράδες-Βενιζέλοι και τους κολαούζους ημεδαπούς και αλλοδαπούς συνεργάτες τους. Θα σας παρουσιάσω μία σειρά από ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που αποδεικνύουν την άνευ προηγουμένου μεγέθους ΚΛΟΠΗΣ και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ σε βάρος όλων εμάς των ΕΛΛΗΝΩΝ. Τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που θα αποκαλύψω να τα κρατήσετε, όταν θα έρθει η ώρα που θα δικάζονται ΛΑΙΚΑ στις πλατείες όλοι τους, να τους τα τρίψετε στην μούρη, πριν τις κρεμάλες. Μαζί με όλους αυτούς θα δικαστούν και οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ που φέρουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για το κακό των ΕΛΛΗΝΩΝ, έχουν απολέσει προπολού την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, και όπως κατ’ επανάληψη έχω υποστηρίξει και μπορώ να αποδείξω με στοιχεία είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο, και όσοι δεν είναι, με την απαθέστατη στάση τους έχουν γίνει ένα με τα σκατά. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Ανέκαθεν Εισαγγελείς και Δικαστές ήταν υπάκουα ανθρωπάκια – Φιλιππινέζες στα «αφεντικά» τους. Σήμερα το κακό έχει παραγίνει, και δεν είναι πιά εξαίρεσή, διότι σε καθημερινή βάση όλοι αυτοί οι σάτυροι της δημόσιας ζωής, εγκληματίες-τρομοκράτες καταφέρονται κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων, εφαρμόζοντας a΄le carte το Νόμο του Κράτους, παρέχουν «υπηρεσίες» προστασίας, σε βάρος όλων εμάς των ΕΛΛΗΝΩΝ. Από την μέχρι σήμερα εμπειρία ζωής που έχει ο καθένας από εμάς, μπορεί πολύ εύκολα να πει ότι και αυτή η κυβέρνηση απώλεσε τη δεδηλωμένη. Ειδικότερα, όσο αφορά τους σημερινούς κυβερνήτες της χώρας μας, αυτοί που κατέχουν την εξουσία δια της βίας, κάθε ενέργεια τους είναι παράνομη διότι η κατοχή της εξουσίας τους ήταν προϊόν ΑΠΑΤΗΣ-ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΜΑΣ. Οι δε Δικαστές και Εισαγγελείς έχουν γίνει τρομοκράτες, προσβάλουν σφόδρα το λειτούργημα και το Συνταγματικό τους καθήκον, τα παραδείγματα αμέτρητα, όσες και οι «Βιβλιοθήκες» τύπου Βγενόπουλου. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ εξυπηρετούν τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από ένα εικονικά δημιουργημένο χρέος σε βάρος όλων των Ελλήνων και της πατρίδας μας, το οποίο είναι παράνομο, απεχθές και επονείδιστο. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΟ “ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, το οποίο ως ΕΛΛΗΝΕΣ όλοι μας έχουμε την ιερή υποχρέωση να προστατεύσουμε από τους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή. ΣΗΜ.: Oσοι, έως σήμερα έχουν συμμετάσχει ενεργώς στις λεηλασίες των Οικογενειών μας, θα έχουν μέλλον μαζί μας, θα είναι δυσοίωνο. ‘Εχουμε το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να αντισταθούμε με κάθε μέσο εναντίον τους. Φυσικά αυτό επαφίεται στον πατριωτισμό όλων εμάς των Ελλήνων, κατά το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ‘Άρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη) Ακολουθούν τα ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ που αποδεικνύουν το μπάχαλο, και την άνευ προηγουμένου μεγέθους ΚΛΟΠΗΣ και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ σε βάρος όλων εμάς των ΕΛΛΗΝΩΝ και της χώρας μας, που ονόμασαν οι κλέφτες διαχειριστική «τάξη» παρότι ιδιόχειρες καταστάσεις στην Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου του Υπουργείου Οικονομικών από το «μαγαζί γωνία» την Τράπεζα της Ελλάδος όπου 10 και πλέον χρόνια μετά δεν γνώριζαν την τύφλα τους, ποιος είχε, τι, πού. Ακριβώς όπως και σημερινό ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ της «τάξης» που έβαλαν οι κλέφτες με την νέα αύξηση του (και ας μας λένε ότι είναι μόνο 326.500.000.000 ΕΥΡΩ σήμερα). Μας κοροϊδεύουνε, λένε ψέματα για ακόμα μία φορά, και αυτό διότι ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν ποιο είναι το δημόσιο χρέος μας. ΣΗΜ.: ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 500.000.000 ΕΥΡΩ SWAP της BPB Baribas πληρώθηκαν; πως πληρώθηκαν; Πότε πληρώθηκαν και με τι χρήματα;

View this document on Scribd <http://www.scribd.com/doc/348865695>

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14281#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 27, 2017 @ 11:48 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14306>

“ΥΔΡΙΤΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ” – ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΑΥΣΙΜΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ!

<https://1.bp.blogspot.com/-D08-XuYDtzQ/WSG4iBSAhCI/AAAAAAAAGv0/kpqFDncEco4NwuBDu4w5T7rt7xu55y8uwCLcB/s1600/%CE%A5%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%95%CE%A3+2%21.jpg>

Στην πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης αναδεικνύεται η Ελλάδα, χάρη στα μοναδικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρίτη που διαθέτει, δηλαδή παγωμένου, συμπυκνωμένου μεθανίου, που αποτελεί το υπερκαύσιμο του μέλλοντος!

ΠΡΩΤΕΣ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΥΔΡΙΤΕΣ

Αυτό το μέλλον όμως δεν είναι πια μακρινό και αόριστο, αλλά χειροπιαστό και άμεσο, αφού ήδη η Ιαπωνία πρώτη στον κόσμο από το 2013, έχει καταφέρει να βγάλει μεθάνιο από κοιτάσματα υδρίτη σε βάθος 1 χλμ., για την αντικατάσταση των πυρηνικών της σταθμών, όπως και των αθρόων εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου που αναγκάζεται να πραγματοποιεί (βίντεο 1)!

Το Τόκυο πιστεύει πως πολύ σύντομα θα μπορεί να προσχωρήσει σε εμπορική, συστηματική εξόρυξη μεθανίου από υδρίτες, ίσως και τον επόμενο κιόλας χρόνο (2018), λύνοντας οριστικά το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας!

Μόλις τώρα όμως, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και η Κίνα ανακοίνωσε πως προέβη στην πρώτη επίσημη εξόρυξη αερίου μεθανίου από υδρίτες, στη Νότια Σινική Θάλασσα (βίντεο 2)!

Σε παρόμοιες διαδικασίες πειραματικής εξόρυξης μεθανίου/φυσικού αερίου από υδρίτες, βρίσκονται επίσης η Ινδία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΔΡΙΤΗΣ;

“Φλεγόμενος πάγος” υδρίτη

Ο υδρίτης είναι ένας “φλεγόμενος πάγος”, ένα παγωμένο, συμπυκνωμένο κομμάτι μεθανίου, που βρίσκεται στον πυθμένα των θαλασσών, εκεί που υπάρχουν λασποηφαίστεια και αποτελεί το φιλικό υπερκαύσιμο του μέλλοντος, αφού 1 κυβικό μέτρο υδρίτη, περιέχει 160 κυβικά φυσικού αερίου!

Τα υποθαλάσσια αυτά λασποηφαίστεια, σχηματίζονται ακριβώς από την διέξοδο που προσπαθεί να βρει το αέριο μεθάνιο από τα σπλάχνα της γης, καθώς μέσα από ρήγματα του φλοιού επιχειρεί να βγει προς τα έξω, όπως η λάβα ενός κανονικού ηφαιστείου, παρασύροντας υλικά του πυθμένα αλλά και σχηματίζοντας κρατήρες.

<https://3.bp.blogspot.com/-NAG2Gkewawg/WSFZS40nUVI/AAAAAAAAGt4/7swj7OR9Q9YbMno3QUVJy5HZYyiLp5EQACLcB/s1600/%CE%A5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82+%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF+6.jpg>

Καθώς όμως το μεθάνιο (CH4) ανεβαίνει μέσα από τον ζεστό φλοιό της γης προς τον πυθμένα θαλασσών ψύχεται, λόγω του μεγάλου θαλάσσιου βάθους, της μεγάλης πίεσης του νερού και της χαμηλής θερμοκρασίας και σχηματίζει ένα είδος πάγου, όπου βρίσκεται φυλακισμένο πλέον και συμπυκνωμένο μαζί με μόρια νερού, κάτω από στρώμα λάσπης! Κάπου κάπου μάλιστα ελευθερώνεται σε μικρές ποσότητες και ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας με μορφή “ανεξήγητων” φυσαλίδων…

Η ύπαρξη λοιπών λασποηφαιστείων, τα οποία δημιουργούνται όπως είδαμε από την προσπάθεια του μεθανίου να ανέλθει στην επιφάνεια από τα έγκατα της γης, είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ύπαρξη φυσικού αερίου που αποτελείται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από αέριο μεθάνιο!

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ – ΥΔΡΙΤΩΝ

Τα ελλαδικά λασποηφαίστεια ξεκινούν από Κεφαλληνία-Ζάκυνθο, σχηματίζουν “δάσος” κάτω από την Κρήτη και φτάνουν ως το σύμπλεγμα Ρω – Μεγίστης – Στρογγύλης, στην υποθαλάσσια οροσειρά “Αναξίμανδρου”, ακολουθώντας τη «Μεσογειακή ράχη».

ΥΔΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

η συνέχεια εδώ :

http://www.noiazomai.gr/2017/05/hydrates-greece.html <http://www.noiazomai.gr/2017/05/hydrates-greece.html>

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14306#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 27, 2017 @ 11:52 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14307>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

2-8-2012 μ.Χ.

Μνήμη Κωνσταντίνου Κανάρη, Ήρωος, Ναυάρχου, Υπουργού & Πρωθυπουργού της Ελλάδος +2-8-1877 μ.Χ.

«ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΤΟ» ΑΝΤΙ «ΕΜΙΡΑΤΟ» Η ΕΛΛΑΔΑ

30 ΔΙΣ «ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ» ΤΩΡΑ!

<http://www.noiazomai.net/kakomoirato.files/image003.png>

Αντί να φερθούν σαν «Σεΐχηδες», καβγαδίζουν σαν «μικροπωλητές»…

Δίχως να έχουν καταλάβει ότι είναι διαχειριστές ενός πάμπλουτου πλέον «Εμιράτου»

και όχι ενός μίζερου και φτωχικού…«Κακομοιράτου»

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΞΙΑΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ – ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ «ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ» ΤΗΣ STRATFOR – ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΟΥ ΑΓΩΓΟΥ “ALEXANDER THE GREAT STREAM” – ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΜΕΣΟ «ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ» ΠΟΣΟ 30 ΔΙΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΤΟ…

Αποτελεί πραγματικά εξοργιστικό φαινόμενο, να επιδίδεται η χώρα μέσα από μια ψυχολογία πιέσεων και τελεσιγράφων, σε μια αυτοκαταστροφική πολιτική, απομυζώντας τους πολίτες της και στερεύοντας την αγορά και την οικονομία της… Τροφοδοτώντας συνεχώς την Ύφεση και την Ανεργία, με αποτέλεσμα να μην κλείνουν τα ελλείμματα, τα οποία δημιουργούν νέο Χρέος για το οποίο χρειάζονται νέα δάνεια… Αλλά δημιουργούν ταυτόχρονα και αμέτρητα κοινωνικά και οικογενειακά ερείπια… Μια αρχαία τραγωδία!

Με την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου η Ελλάδα είχε μπει στο γύψο χωρίς καν να έχει σπάσει το πόδι της, που όχι μόνο είναι γερό, αλλά πατάει επάνω σε μαύρο χρυσάφι! Που δεν είναι άλλο από τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρίτη, αξίας πολλαπλάσιας από το συνολικό Χρέος της χώρας!

Κοιτάσματα που μεταμορφώνουν την Ελλάδα από «Κακομοιράτο» σε πάμπλουτο «Εμιράτο»!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

Βάση διαφόρων ανακοινώσεων, δηλώσεων και στοιχείων, αναφέρουμε περιληπτικά:

<http://www.noiazomai.net/kakomoirato.files/image004.png>

Η Θαλάσσια Ζώνη Υδρογονανθράκων Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, μέχρι στα νότια της Μεγίστης

Τα «χρυσά» σημεία φυσικού αερίου Κρήτης – Γαύδου – Το ξεχασμένο νησάκι μας

επεκτείνει βαθιά μέσα στο Λιβυκό Πέλαγος την Ελλαδική ΑΟΖ

1 Στα ΝΔ, Ν και ΝΑ Κρήτης υπάρχουν 3,5 τρισεκατομμύρια m3 Φυσικού Αερίου τουλάχιστον, που ισοδυναμούν ενεργειακά με 20 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, με μια ολόκληρη δηλαδή «Αλάσκα», όπως υποστήριξε πρόσφατα ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος, επικαλούμενος δεδομένα ερευνών των Γεωλογικών Υπηρεσιών ΗΠΑ και Γαλλίας!

Τα συνολικά αυτά κοιτάσματα απλώνονται σε τέσσερις περιοχές:

Α. Η πρώτη είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου και γειτνιάζει με την ΑΟΖ της Λιβύης, η οποία και την διεκδίκησε στο παρελθόν παρανόμως με έκδοση προκλητικών χαρτών παραχωρήσεων!

Β. Η δεύτερη νότια της Γαύδου, του Φραγκοκάστελου και Πλακιά.

Γ. Η τρίτη νότια του κόλπου Μεσσαράς.

Δ. Και η τέταρτη νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, στο ελληνικό κομμάτι της «Λεκάνης του Ηρόδοτου», δίπλα στην οποία, από την κάτω μεριά της Αιγύπτου, σε απόσταση αναπνοής και οπτικής επαφής από τη μεθόριο της ΑΟΖ μας, εργάζονται ήδη η EXXON-MOBIL, η STATOIL, η BP και η SHELL! Εδώ, στο ελληνικό κομμάτι της Λεκάνης, εκτιμάται πλέον ότι ίσως και να υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις αρχικώς υπολογισθείσες!

<http://www.noiazomai.net/kakomoirato.files/image005.png>

Αυθεντικός Χάρτης της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS) εκδόσεως Μαΐου 2010 για κοιτάσματα στον Κώνο του Νείλου (Δέλτα) στην Ανατολική Μεσόγειο, επάνω στον οποίο το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έκανε προβολή των ΑΟΖ με κίτρινες γραμμές! Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, καθώς τμήματα της Ελλαδικής και Κυπριακής ΑΟΖ συμπεριλαμβάνονται στις χρυσοφόρες περιοχές, που χωρίζονται σε 4 ζώνες από κάτω προς τα επάνω:

α. Ζώνη Νείλου (χερσαία και θαλάσσια) με χρώμα πορτοκαλί

β. Ζώνη Κώνου του Νείλου (θαλάσσια) με το υπόλοιπο γαλάζιο χρώμα

γ. Ζώνη Μεσογειακής Ράχης εντός των ΑΟΖ Ελλάδας (με τμήμα της Λεκάνης του Ηροδότου) και Κύπρου, με λευκό χρώμα

δ. Ζώνη Θαλάσσιου Όρους Ερατοσθένη, στην Κυπριακή ΑΟΖ με φουξ χρώμα

Σημειώνουμε πως στη σχετική δημοσίευση του USGS παρατίθενται ποσοτικά στοιχεία για την γαλάζια συνολικά ζώνη, όχι όμως και για την λευκή και φούξια, που όλως τυχαίως είναι ελληνικές…

Στην δε γαλάζια, κυρίως αιγυπτιακή ζώνη, εκτιμάται από τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ πως υπάρχουν 1,8 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, 223 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου (δηλαδή 7,8 τρισ. κυβικά μέτρα) και 6 δισ. βαρέλια υγρών φυσικού αερίου (NGL)!

Παρόμοιες ποσότητες τηρουμένων των αναλογιών, πρέπει να υπάρχουν και στις δικές μας ζώνες, τη λευκή και φουξ, που και οι δυο μαζί είναι σε μέγεθος όσο η μισή γειτονική γαλάζια! Αλλά οι Αμερικάνοι δεν δημοσιεύουν τα στοιχεία για εκεί…

Οι κόκκινες κουκίδες είναι τα 126 εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου, που έχουν αποδώσει οι γεωτρήσεις των Αιγυπτίων μέσω ξένων εταιρειών! Ενώ οι πράσινες κουκίδες είναι εντοπισμένα κοιτάσματα πετρελαίου.

(Σε άλλο χάρτη και έρευνά της η USGS εκτιμά ότι και στη Λεκάνης της Λεβαντίνης που συνορεύει με την Ανατολική Κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν 1,7 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 122 τρισ. κυβικά πόδια (δηλαδή 4,3 τρισ. κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου! Θυμίζουμε ότι το περίφημο Κυπριακό «Οικόπεδο 12» με το πλούσιο κοίτασμα «Αφροδίτη», εφάπτεται στην λεκάνη αυτή, όπου βρίσκονται τα ισραηλινά κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και Ταμάρ»…

Σήμερα που η τιμή φυσικού αερίου ανά MMBTU (1 εκατομμύριο BTU) ή σχεδόν ανά GJ (1 γιγα-τζάουλ) έχει πέσει πάρα πολύ, σε κάτι λιγότερο από 3 δολάρια, σημαίνει ότι η αξία αυτού του ελληνικού κοιτάσματος είναι περίπου 367 δισ. δολάρια ή 294 δισ. ευρώ! Δηλαδή 14 δισ. περισσότερα από το Χρέος, που είναι 280 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Δελτίο Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών στις 31-3-2012) <http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/4c/7a/79/4c7a791c4dc324f317f8e4f129d390e56cab999d/application/pdf/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF_%CE%9D%CE%BF65.pdf> !

(1000 ft3 φυσικού αερίου ≈ 1 MMBtu ≈ 1 GJ) (1m3 = 0,0353 MMBTU) (1 USD=0,80 EUR)

ΡΩΣΙΚΗ ΤΙΜΗ. Σημειώνεται για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη αλλά και τα οφέλη, ότι σήμερα εισάγουμε φυσικό αέριο από τη Ρωσία, με 10 δολάρια/GJ… (Εάν υπολογίσουμε με αυτή την τιμή το εν λόγω κοίτασμά μας, τότε θα άξιζε 1,2 τρισ. δολάρια ή 960 δισ. ευρώ…) Που σημαίνει, ότι μόνο η μελλοντική αντικατάσταση του ακριβού ρωσικού Φυσικού Αερίου, με το φθηνότερο ελληνικό, θα μας δώσει μια οικονομία της τάξεως του 50-70%, στον τομέα αυτό!

η συνέχεια εδώ :

http://www.noiazomai.net/kakomoirato.html <http://www.noiazomai.net/kakomoirato.html>

Reply <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/?replytocom=14307#respond>

  1. justiceforgreece <https://justiceforgreece.wordpress.com/>

May 27, 2017 @ 13:34 <https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#comment-14326>

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐ 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ – ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΣΚΟΛΟΥ – ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤV

Μιλάει για τις μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και του πετρελαίου που υπάρχει στην Ελλάδα ο κ. Αντώνης Φώσκολος.Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης,Ερευνητής στην Γεωλογική Υπηρεσία του Καναδά και ο μοναδικός Ελληνας που έλαβε μέρος στις έρευνες, για τους υδρογονάνθρακες στον Βόρειο Πόλο.

ολόκληρο το βίντεο :

Leave a Reply

Αρχή φόρμας

Τέλος φόρμας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ  ΠΟΛΥΤΙΜΑ  ΟΛΑ  ΑΥΤΑ  ΚΑΙ  ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ  ΑΞΙΑΣ  Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΤΗΣ  ΣΕΛΙΔΑΣ  ΣΟΥ  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΕ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ……………

ΔΕΝ  ΕΧΩ  ΛΟΓΙΑ  ΝΑΣΑΙ  ΚΑΛΑ

ΚΑΛΗ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ

https://justiceforgreece.wordpress.com/2017/05/25/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/

ΠΑΤΡΙΔΑ   ΜΟΥ  ΚΟΥΡΑΓΙΟ

 

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>