«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Στρατηγός η μας δουλεύει, η θέλει ηθελημένα και κατόπιν εντολών να μας αποπροσανατολίσει!

Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής: Η άμυνα της χώρας είναι ο κύριος λόγος ύπαρξής μας

Αλκιβιάδης Στεφανής

Στρατηγέ νομίζω ότι… κάτι σου διαφεύγει, αποκλείεται να μην ξέρεις τι γίνετε στην πατρίδα μας;

Αν το κάνεις για να εμψυχώσεις τον ελληνικό λαό, αυτό θα το πετύχεις μόνο στα ζόμπι, που κυκλοφορούν στους δρόμους με ένα κινητό, στους ανένταχτους συνειδήσεως και άλλα κουμάσια, που ζουν και οργιάζουν σε βάρος των νομοταγών νέων που εκτέλεσαν το στρατιωτικό τους καθήκον προς την πατρίδα!

Ο νοήμων λαός ξέρει….. στρατηγέ, ότι ο εχθρός υπάρχει πάντα και έχει πολλές μορφές, εδώ στην σημερινή Ελλάδα, είναι μέσα στα σπίτια μας μέσα στο στράτευμα, έχει γεμίσει η χώρα με διαφόρων ειδών εχθρούς, η ανθρωπιά μας έχει γίνει προδοτική απεναντι σε κάθε ακάλεστο κατευθυνομενο  αλλοδαπό, πράκτορα, δολοφόνο, μισθοφόρο και άλλα!

Κλείσατε τα ποιο σοβαρά  στρατόπεδα,  που αντί να ανοίξετε και άλλα και σε μέρει που είναι επικίνδυνα σημεία και να εκπαιδευτε και τον λαό, αντί να χαλάνε τα λεφτα του σε γυμναστήρια τα καλοθρεμμένα και κακομαθημένα, εσείς συρρικνωνεται  και απονευρωνεται τον στρατό και τα  στρατόπεδα τα κανατε κατοικίες για τον  λαθροεπικο εχθρό!

Και επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ ότι είσαι απληροφόρητος, για αυτό μέσα ακόμα και σε αυτήν την τραγωδία που ζούμε, γέλασα με την δήλωση που ξεστόμισες υπερήφανα;;;;;;;;;;

Ότι οι στρατιώτες δεν θέλουν να φύγουν, ακόμα και όταν τελειώσει η θητεια τους;;;;;;;;;; Αλήθεια  σου ξέφυγε, ή νομίζεις και εσύ ότι όλος ο Ελληνικός λαός είναι ηλίθιος η ζόμπι;;;;; Επόμενο ήταν με τέτοια δυστυχια και ανεργια που δέρνει την χώρα μας και τις οικογένειες, να θέλουν την σίγουρη επιβίωση!

Δεν είδα πουθενά χρόνια τώρα να κάνετε εβδομάδα πολιτικής επιφυλακής, να ενημερωθούν οι πολίτες τους ρόλους τους στην νέα κατάσταση, πολλοί έχουν πεθάνει, να οριστούν νέοι , μνα είναι τακτικά ενημερωμένοι και ετοιμοπόλεμοι όταν τους καλέσει η πατρίδα;;;;

Τον επικαλείστε τον Ελληνικό λαό,  μόνο εάν είναι σαν ζώο στην σφαγή και όχι προετοιμασμενος για τα πάντα τα κακά μαντάτα, που φαίνονται στον συννεφιασμένο ουρανό;;;;;;;

Δεν θα σου κάνω μάθημα, αλλά είμαι υποχρεωμένος να σε ρωτήσω, γνωρίζεις τι λέει το σύνταγμα και ποιος είναι ο ρόλος του στρατού, όχι μόνο στον στρατιωτικό τομέα, αλλά και στην πολιτική εκτράχυνση από  το σύνταγμα;;;;

Ο λαός θέλει από το στρατό του, τα αδέλφια του, ΌΧΙ χούντες κατευθυνομενες από τους ανθέλληνες εχθρούς μας και τους ντο ποιους προδότες, αλλά επιβολή του στρατιωτικού νόμου με την συνεργασία του λαού, μέχρι να αποκατασταθει η ανύπαρκτη εδώ και δεκαετίες σκοτωμενη  δημοκρατία, μέχρι να αποκατασταθει η κοινωνική ομαλότητα, ακούτε στρατηγέ τις κραυγές του υπεύθυνου και πατριωτικού λάου;;;;;;;;

Δεν την πολύ κατάλαβα την δήλωση ότι όλα αποφασιζονται και σχεδιάζονται από το υπουργείο άμυνας, φοβάστε κάτι;;;;;

Αυτό το κομματι δεν θα το σχολιάσω για εθνικούς λόγους, αλλά αν γνωριζω καλά, ο στρατός μεταβιβάζει τι συμβαίνει και τις ανάγκες τους και το υπουργειο εγκρίνει η απορρίπτει με τις απαιτουμενες δικαιολογίες, ο στρατός που το ζει στα χαρακώματα, μπορεί να σχεδιάζει και να αναφέρει τι, ανάγκες έχει για να φροντίσει το υπουργειο.

Σταματώ εδώ διοτι δεν θέλω να παίξω τον ρόλο του αποσταθεροποιητή.

Στρατηγέ αν σέβεσαι αυτό που φοράς στην στολή σου και τον όρκο που έχεις δόση άκου τις κραυγές του λαού και γίνε συμπαραστατης του, γίνε ο μοναδικός προστάτης του Ελληνικού συντάγματος, που το έχουν κάνει οι προδότες πολιτικοί κωλόχαρτο!

Είμαι και θα είμαι πάντα στην διάθεση των αληθινών πατριωτών αξιωματικών!!!

Το έστειλα με εμαιλ στο υπουργειο εθνικής άμυνας, περιμένω να απαντήσει αν λειτουργεί η δημοκρατία.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Στρατός Ξηράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφθούν πώς θα αντιμετωπίσουν τις απειλές, το πλαίσιο των οποίων καθορίζονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ», επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώντας στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη».

«Με βάση λοιπόν το Υπουργείο μας και το ΓΕΕΘΑ και τις κατευθύνσεις τις οποίες έχουμε, ο ελληνικός στρατός βρίσκει λύσεις. Θα ήθελα να πω κάτι πολύ σημαντικό: Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι απειλές. Γιατί αν ψάχνουμε για τις απειλές και αναζητούμε λύση για κάθε απειλή πιθανόν κάτι να ξεχάσουμε πιθανόν κάτι να μην ερμηνεύσουμε σωστά» ανέφερε και συνέχισε:

Εκείνο το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφτούνε το πώς θα αντιμετωπίσουνε τις απειλές. Δημιουργούμε τους ανθρώπους με την ακαδημαϊκή και επιχειρησιακή εκπαίδευση έτσι ώστε να είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν κάθε τι.

Παράλληλα ο αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι η άμυνα της χώρας είναι ο «κύριος λόγος ύπαρξής μας». Για να το επιτύχουμε αυτό συνέχισε «εκτός από τη σκληρή εκπαίδευση την οποία κάνουμε και τις ασκήσεις μας, έχουμε ανοίξει τις σκέψεις μας και στην εξωστρέφεια με την κοινωνική προσφορά» καθώς «θεωρούμε και πιστεύουμε ότι όταν θα έρθει η ώρα να αμυνθούμε, όλοι οι πυλώνες της χώρας πρέπει να εμπλακούν. Ο ελληνικός Στρατός πρέπει να είναι στενά διασυνδεδεμένος με τον ελληνικό λαό και για να γίνει αυτό πρέπει από την περίοδο της ειρήνης να του προσφέρουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχουμε» συνέχισε και αναφέρθηκε στη στήριξη των απομακρυσμένων νησιών και των νοσοκομείων του ΕΣΥ με τη διάθεση στρατιωτών και αξιωματικών ιατρών, στη ΜΟΜΚΑ και το Μηχανικό για την αντιμετώπιση καταστροφών, στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στη Δήλο από στρατιώτες κλπ.

O αρχηγός ΓΕΣ αφού επισήμανε ότι «παρελθόν και παρόν αποτελούν εγγύηση για το μέλλον», ευχαρίστησε δε τόσο τον προηγούμενο αρχηγό όσο και τους πριν από αυτόν αρχηγούς και όλα τα στελέχη που έθεσαν τις βάσεις για το μέλλον το οποίο «φτάνει, έρχεται πολύ πιο γρήγορα από ότι το περιμένουμε. Με σύνεση, με λογική και με τεράστιο πάθος για αυτό το οποίο κάνουμε το προγραμματίζουμε σε δύο επίπεδα: οργανωτικά και επιχειρησιακά. Με καινοτόμες λύσεις, με δράσεις άμεσες και επίκαιρες», παρατήρησε.

Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη λεβεντιά και την υπερηφάνεια των στρατιωτών μας που αν και ολοκληρώνουν την 5 μηνη υπηρεσία σε δύσκολες φρουρές «δεν θέλουν να φύγουν και να γυρίσουν στα σπίτια τους και θέλουν να παραμείνουν εκεί. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία για εμάς και για τη δουλειά που κάνουμε», κατέληξε.

http://www.kathimerini.gr/

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

8 comments to Ο Στρατηγός η μας δουλεύει, η θέλει ηθελημένα και κατόπιν εντολών να μας αποπροσανατολίσει!

  • .
    .
    Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ Κ. ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ
    .
    .
    Παρά την ανεργία οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να βρουν τους 1.000 οπλίτες που ζητούν
    .
    Παράταση υποβολής δικαιολογητικών μέχρι τις 10 Απριλίου
    .
    31/03/2017
    .
    .
    http://s.nbst.gr/files/1/2011/09/21/epop_1.medium.jpg
    525
    .
    .________________________________________
    Δυσκολία αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο να συγκεντρώσουν τον αριθμό των 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) που αναζητούν ώστε να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες τους σε προσωπικό.
    .
    Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί οι 1.000 αυτοί ΟΒΑ θα μοιράζονταν σε 600 στον Στρατό Ξηράς εκ των οποίων οι 300 θα ήταν για τις Ειδικές Δυνάμεις και οι υπόλοιποι για άλλες μονάδες ενώ το Πολεμικό Ναυτικό θα λάμβανε 200 και η Πολεμική Αεροπορία άλλους 200.
    .
    Παρά το γεγονός πως η προθεσμία έληγε στις 27 Μαρτίου, ο πολυπόθητος αριθμός δεν συγκεντρώθηκε μιας και οι νέοι της χώρας δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για αυτού του είδους την επαγγελματική αποκατάσταση.
    .
    Είναι χαρακτηριστικό πως από τα τρία Όπλα μόνο η Πολεμική Αεροπορία πήρε τους 200 που ζητούσε ενώ ο Στρατός Ξηράς μέχρι στιγμής φαίνεται να μην έχει καλύψει ούτε το 50% των αναγκών του, ενώ και το Πολεμικό Ναυτικό κινείται κοντά στα ίδια ποσοστά.
    .
    Στο πλαίσιο αυτό το ΓΕΕΘΑ έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών ενδιαφερομένων να καταταγούν ως ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό, έως τις 10 Απριλίου 2017.
    .
    Του Μαρίνου Γκασιάμη
    .
    http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2639561/para-tin-anergia-i-enoples-dinamis-den-boroun-na-vroun-tous-1000-ova-pou-zitoun

    • Το έστειλα με εμαιλ στο υπουργειο εθνικής άμυνας, για να δούμε θα απαντήσουν;;;;;;

      • .
        ΑΧ !
        .
        ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ Ή ΘΑ ΚΛΑΨΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ….
        .
        .
        ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …………
        .
        ΜΕ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
        .
        ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΣΕ ΖΟΜΠΙ ………..
        .
        ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ …………
        .
        ΑΧ ! ΠΑΤΡΙΩΤΗ …………
        .
        ΑΧ !
        .
        ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
        .
        .

    • με αυτό το άρθρο διαψεύδεται ο στρατηγός, ότι δεν θέλουν να φύγουν από το στρατό, αφού δεν μπορουν να βρουν άντρες για τις άμεσες ανάγκες!

      • .
        .

        ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΜΑΣ .

        .
        .
        ΝΙΩΘΩ ΔΕΟΣ

        .
        .
        .
        ΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
        .
        .

        ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ………………
        .
        .
        Ο Άγνωστος Σπαρτιάτης
        .
        .
        http://3.bp.blogspot.com/-sd47BpcfR74/T5lmuk6Z6mI/AAAAAAABBjU/xcHLNwNYoms/s200/O%2BSpartiatis.jpg
        .
        .

        Πηγαίνω να πεθάνω αύριο.

        Πηγαίνω να πεθάνω αύριο και γράφω αυτά τα λόγια, κάτω από το φώς ενός πυρσού,
        περιμένοντας το ξημέρωμα.

        Συλλογίζομαι ότι η φαντασμαγορία των αστεριών
        και η λάμψη τους είναι πολύ διαφορετική από το σκοτάδι που περιβάλλει τα πτώματα που βρίσκονται μπροστά μου.
        Οι ίδιες λάμψεις που όμως είναι χρωματισμένες με την κόκκινη λάσπη που ποδοπατώ
        και που η στυφή τους μυρωδιά με αηδιάζει τόσο όσο και η γνώση του ότι
        αύριο θα είμαι ένας από αυτούς.

        Εγώ ο Αγαθοκλής, Σπαρτιάτης στρατιώτης, φυλάω το πέρασμα των Θερμοπυλών.

        Ξέρω ότι σήμερα είμαστε περικυκλωμένοι και ότι ο τόπος αυτός θα είναι ο τάφος μου
        και ενώ το σκέπτομαι το στομάχι μου νοιώθει το κρύο,
        σαν ήδη να έχει εισβάλει η ψύχρα του θανάτου στο σώμα μου.
        Γι’ αυτό γράφω προσεκτικά και κάνοντας το τα χέρια μου σταματούν να τρέμουν
        και οι φόβοι μου σβήνουν.
        Όχι, δεν θα προσπαθήσω να φύγω μεσ’ στο σκοτάδι, αντίθετα γράφω
        και τα λόγια μου αυτά θα μιλούν όταν θα είμαι νεκρός.
        Θα σας εξηγήσουν γιατί δέχομαι το πεπρωμένο μου, έτσι ώστε να κάνουν κατανοητά τα κίνητρα εκείνων που περιμένουν το θάνατο εδώ.
        Εμείς, οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, φρουροί του βασιλιά, λένε ότι είμαστε οι μόνοι άνδρες
        οι οποίοι είχαν επιλεγεί μεταξύ εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη περιφρόνηση
        για τον πλούτο και την πολυτέλεια, και δεν αφεθήκαμε ποτέ να διαφθαρούμε απ’ το χρυσό,
        αλλά σας λέω ειλικρινά ότι όποιος ισχυρισθεί κάτι τέτοιο ψεύδεται.
        Στην Κόρινθο, για πρώτη φορά είδαμε χρυσό και ασήμι σε αφθονία
        και σιγά – σιγά αρχίσαμε να ανυπομονούμε για τη λεία,
        όμως πολύ γρήγορα αντικρίσαμε αδελφό να μαλώνει με τον αδερφό του για ένα ασημένιο κύπελλο,
        ή τους άνδρες που είχαν πολεμήσει μαζί, να μαλώνουν για μια σκλάβα με πράσινα μάτια.

        Ο Λεωνίδας μας είδε κυριευμένους από την απληστία, και μας κάλεσε στην αγορά.
        Εκεί, έριξε ότι του αναλογούσε στο έδαφος και είπε:
        “εδώ είναι μερίδιο μου, αλληλοσκοτωθείτε για να το πάρετε»

        Εμείς, οι τριακόσιοι άνδρες της φρουράς του, ντροπιασμένοι,
        ρίξαμε κάτω το πλούτο μας με τον ίδιο τρόπο.
        Από εκείνο το βράδυ βγήκαμε μέσα από το μαρμάρινο ανάκτορο
        και κοιμόμαστε έξω από την πόλη κάτω από λινές σκηνές μας.
        Όλοι οι άνδρες του στρατού της Σπάρτης μας επαίνεσαν και είπαν,
        «αυτοί είναι οι μόνοι άνδρες που δεν είναι δυνατόν να δωροδοκηθούν.”
        Όμως για να μοιραστούμε το χρυσό δεν μας ενδιέφερε πλέον,
        επειδή είδαμε την τιμή της χλιδής που μας φάνηκε τόσο υψηλή
        ώστε ούτε και ένας από τους τριακοσίους είχε το κουράγιο να παραμείνει στην πόλη.

        Έτσι, όταν αναγνωρίσαμε τον Ξέρξη, πάνω στο λόφο,
        ντυμένο με μετάξι δεμένο με πολύτιμους λίθους, τον υποτιμήσαμε.

        Βέβαια, το ίδιο βράδυ αυτός μας πρόσφερε ένα τεράστιο φορτίο χρυσού,
        προκειμένου να φύγουμε από το πέρασμα και νοιώσαμε πάλι το σκουλήκι της απληστίας μέσα μας
        και νομίζω ότι ο καθένας αισθάνθηκε την επιθυμία του πλούτου
        ώστε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να ζήσει,
        αλλά ο Λεωνίδας στήθηκε πάλι μπροστά μας.
        Αυτός μας γνωρίζει και γι ‘αυτό δεν μίλησε για την τιμή, για τη δόξα ή για τη Πατρίδα,
        γιατί ήξερε ότι αυτή τη φορά αυτοί οι ορισμοί θα ήταν κούφιες λέξεις στα αυτιά μας
        μπροστά στην λέξη ζωή.

        “Ίσως κάποιος θέλει να συνεχίζει να ζει στην Κόρινθο – είπε –
        και όποιος θέλει μπορεί να λάβει το μερίδιο του και να με αφήσει.
        Σε όποιον θα το κάνει του προτείνω να φορτώσει πολύ χρυσό
        προκειμένου να ξεχάσει τα πρόσωπα των φίλων που θα αφήσει πίσω του
        και για του χρησιμεύσει ακόμα
        προκειμένου να ξεχάσει το αίμα αυτών που θα πεθάνουν για την προδοσία του,
        πέρα εκεί στο στενό πέρασμα. ”

        Αυτό δήλωσε, μετά κοίταζε σιωπηλός ενώ κανείς δεν κινήθηκε και κανένας από μας
        δεν πέταξε τα όπλα και ότι για μια στιγμή, μόνο για μια στιγμή,
        θα χαιρόταν να είναι εκεί μαζί με τον βασιλιά μας.

        Αυτό συνέβη και όποιος λέει αλλιώς, αξίζει να πεθάνει!

        Για εμάς, τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, φρουρούς του βασιλιά,
        λένε ότι είμαστε άνδρες μεγάλης αξίας, που δεν φοβούνται το θάνατο
        και περιφρονούν τη λεπίδα των όπλων του εχθρού.
        Εγώ, αλήθεια σας λέω, ότι όποιος το λέει αυτό ψεύδεται επειδή βλέποντας το στρατόπεδο του εχθρού, γεμάτο με όπλα, σφίγγει η καρδιά από φόβο στο κόψιμο της λεπίδας και στον πόνο από τις πληγές του, όμως περισσότερο από αυτόν τον πόνο
        φοβόμαστε την περιφρόνηση από τον φίλο που αγωνίζεται στο πλευρό μας,
        τη ντροπή της γυναίκας που περιμένει την επιστροφή μας
        ή την απόρριψη από τον γέροντα που κάποτε πολέμησε για μας.
        Για όλα αυτά, κυριαρχούμε πάνω στους φόβους
        και ο αγώνας μας διακατέχεται από μια άγρια μανία που λάμπει στα μάτια μας,
        αλλά αυτή η έκφραση δεν είναι το μίσος για τον εχθρό αλλά για τον φόβο,
        που φαίνεται ότι πάντα περπατάει δίπλα μας και ότι ο καθένας μας μπορεί να είναι ο επόμενος .

        Έτσι είναι και όποιος λέει αλλιώς, αξίζει να πεθάνει!

        Για εμάς, τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, φρουρούς του βασιλιά,
        λένε ότι είμαστε άνδρες έντιμοι που αγωνίζονται
        για την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών, τη δικαιοσύνη και τους νόμους,
        όμως την αλήθεια σας λέω, όποιος το λέει ψεύδεται.

        Αύριο τα ξημερώματα θα αδράξουμε τις ασπίδες μας και, αφού θα έχουμε στα χέρια τα δόρατα,
        θα ακουστούν οι ύμνοι μας του πολέμου να αντηχούν στο κάθε μας βήμα
        και θα επιτεθούμε ενάντια στις ορδές των βαρβάρων.

        Εγώ θα προχωρώ, αγκώνα με αγκώνα, διατηρώντας τη θέση μου στη σφιχτή φάλαγγα
        και θα αισθανθώ τη ζεστασιά από το φώς του ήλιου, τη μυρωδιά του σιδήρου, τον ιδρώτα των ανδρών, και θα ξέρω ότι όλα αυτά θα τα κάνω για τελευταία φορά.

        Η λόγχη μου θα καλυφθεί με αίμα και θα σκοτώσει δέκα βαρβάρους, ή εκατό, ή χίλιους,
        αλλά αυτό λίγο θα χρησιμεύσει, γιατί κοιλιά μου θα είναι διάτρητη από τις λόγχες του εχθρού
        και θα πεθάνω.
        Όμως δεν θα το κάνω για την ελευθερία των Ελλήνων, ούτε για τη δικαιοσύνη και το νόμο,
        και ακόμη δεν θα πεθάνω ούτε για την Σπάρτη.

        Θα πεθάνω για να μη με δώ σκλάβο,
        σέρνοντας τις αλυσίδες της δουλείας στις ερήμους της Μ. Ανατολής.

        Πεθαίνω για να εκδικηθώ τον Αγησίλαο, τον φίλο μου,
        που είδα χθές το πτώμα του τρυπημένο από ένα βέλος αιγυπτιακό,

        θα πεθάνω μαζί με τον Aγχίλοχο
        που έχει καλύψει το πλευρό μου με την ασπίδα του σε δέκα μάχες,
        και αύριο θα με καλύψει για τελευταία φορά,

        θα πεθάνω για τον Λεωνίδα, ο οποίος μας οδηγεί στο θάνατο,
        αλλά και που του είμαστε ευγνώμονες γιατί πρώτα μας έκανε άνδρες!

        Αύριο, όταν θα πέσει η νύχτα,
        η φρουρά του βασιλιά Λεωνίδα θα καταλήξει απλά ένας σωρός από νεκρούς,
        στη συνέχεια μια χούφτα από οστά
        και στη συνέχεια τίποτα.

        Ίσως κάποτε, όταν θα ξεχαστεί το όνομα της Σπάρτης,
        αλλά και όταν η τεράστια αυτοκρατορία του βασιλιά των βασιλιάδων θα πέσει στη λήθη,
        κάποιος θα θυμάται τη θυσία μας
        και θα δεί ότι με τον θάνατος μας γίναμε γενναίοι και πιστοί
        και ακόμα όλα όσα δεν μπορέσαμε να γίνουμε στη ζωή
        και στη συνέχεια να πεί:

        “Οι Σπαρτιάτες της φρουράς του βασιλιά Λεωνίδα πέθαναν εδώ και πολύ καιρό,
        αλλά η μνήμη τους είναι αθάνατη.”
        Έτσι θα είναι και όποιος λέει αλλιώς, αξίζει να πεθάνει!

        Ένας από τους τριακοσίους.

        Ποιός ήταν ο συγγραφέας αυτού του κειμένου;
        Μπορείτε να μου πείτε;
        Σας ευχαριστώ.
        Carlo
        (Μετάφραση από Ιταλικά
        Από κείμενο του Dr. Carlo Boccadifuoco)
        kostasxan
        Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

        Το διαβάσαμε από το: Ο Άγνωστος Σπαρτιάτης http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/blog-post_267.html#ixzz4dmm1cxSu
        .
        .
        ΔΙΗΝΕΚΗΣ: Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!
        .
        .
        https://3.bp.blogspot.com/-pd-kle5eTzA/T478OC80uuI/AAAAAAAAaJ8/w3t3QPYY7Dk/s1600/dfd082fa09ac6084125ced302eee1e49.jpg
        .
        .

        Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε όλοι οι Έλληνες μία σπάνια και ηρωική μορφή, έναν «Άριστο» κατά τον Ηρόδοτο, ένα πρόσωπο που δεν το αναφέρει η Ιστορία που μαθαίνουν τα ελληνόπουλα, ενώ θα έπρεπε να το μαθαίνουν πρώτο.
        Έχω πολλά στοιχεία να σας διηγηθώ για το Διηνέκη.Τόσα πολλά που δεν χωρούν σε μια απλή και σύντομη σημείωση.
        Αρχικά θα ξεκινήσουμε την αφήγηση με τα ιστορικά στοιχεία πριν μπούμε σε λεπτομέρειες:
        Ας δούμε τι αναφέρει ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ελληνικής Ιστορίας μαζί με τον Θουκιδίδη.
        «Λακεδαιμονίων δὲ καὶ Θεσπιέων τοιούτων γενομένων ὅμως λέγεται ἀνὴρ ἄριστος γενέσθαι Σπαρτιήτης Διηνέκης• τὸν τόδε φασὶ εἰπεῖν τὸ ἔπος πρὶν ἢ συμμῖξαι σφέας τοῖσι Μήδοισι, πυθόμενον πρός τευ τῶν Τρηχινίων ὡς ἐπεὰν οἱ βάρβαροι ἀπίωσι τὰ τοξεύματα, τὸν ἥλιον ὑπὸ τοῦ πλήθεος τῶν ὀιστῶν ἀποκρύπτουσι• τοσοῦτο πλῆθος αὐτῶν εἶναι. (2) τὸν δὲ οὐκ ἐκπλαγέντα τούτοισι εἰπεῖν ἐν ἀλογίῃ ποιεύμενον τὸ Μήδων πλῆθος, ὡς πάντα σφι ἀγαθὰ ὁ Τρηχίνιος ξεῖνος ἀγγέλλοι, εἰ ἀποκρυπτόντων τῶν Μήδων τὸν ἥλιον ὑπὸ σκιῇ ἔσοιτο πρὸς αὐτοὺς ἡ μάχη καὶ οὐκ ἐν ἡλίῳ».( Ηροδότου Ιστορίαι, Βιβλίο 7, 226).

        Απ΄όλους τους Σπαρτιάτες και τους Θεσπιείς που πολέμησαν τόσο ηρωικά, το πιο εκπληκτικό δείγμα θάρρους (Άριστος) δόθηκε από το Σπαρτιάτη Διηνέκη.Λέγεται ότι πριν από τη μάχη, ένας ντόπιος από την Τραχίνα (Σπαρτιατική αποικία στη Φθιώτιδα – σήμερα σταθμός τραίνου στην ορεινή περιοχή της Οίτης πριν το Λιανοκλάδι),είπε στο Διηνέκη πως, όταν οι Πέρσες θα τοξεύσουν και θα ρίξουν τα βέλη τους,θα είναι τόσα πολλά που θα κρύψουν τον ήλιο!(2). Ο Διηνέκης τότε, εντελώς ατάραχος από το αλόγιστο πλήθος των βαρβάρων (1,7 εκατομμύρια στρατός και βοηθητικοί),απάντησε στον Τραχίνιο πως η είδηση που του φέρνει αυτός ο ξένος είναι πολύ ευχάριστη,αφού αν οι Πέρσες έκρυβαν τον ήλιο στη μάχη, τόσο το καλύτερο διότι θα πολεμούσαν στη σκιά.
        Ποιος ήταν αυτός ο άνδρας που αναφέρεται ο μοναδικός Άριστος με συγκεκριμένο όνομα από ένα ιστορικό; Γιατί αποκρύφτηκε η ιστορία του και δεν συμπεριελήφθη σε μια ιστορική αφήγηση για παιδιά και μεγάλους,αφού ήταν τόσο σημαντική η παρουσία του στη μάχη των Θερμοπυλών;
        Ο Διηνέκης γεννήθηκε στην Σπάρτη , επί βασιλείας Κλεομένη του πρώτου .Σαν γόνος αμιγώς Σπαρτιατικής οικογένειας ακολούθησε κι αυτός τον δρόμο που δίδαξε στους Σπαρτιάτες ο Λυκούργος με την Μεγάλη Ρήτρα και στα επτά του χρόνια ήταν μέλος της Αγωγής . Στα 18 του ήταν πλέον Όμοιος , και θα ήταν άγνωστος σε εμάς, ένας Σπαρτιάτης ανάμεσα σε πολλούς αν δεν τον ανέφερε ο ιστορικός Ηρόδοτος.
        Ο Διηνέκης , ακολουθώντας πάντα τις επιταγές της Σπάρτης , κοιμόταν στις συστοιχίες κι έτρωγε στα κοινά φειδίτια ή φιλίτια (συσίτια) στα οποία για να είναι μέλος , όπως όλοι οι Όμοιοι προσέφερε ένα μέδιμνο κριθάρι, οκτώ χοές οίνου, πέντε μνάες τυρί και μισή μνα σύκα. Παντρεύτηκε , όπως συνηθιζόταν, πριν τα 30 του χρόνια κι έκανε τέσσερις κόρες . Ήταν πάντα χαμηλών τόνων και χωρίς να διαπρέπει σε προσωπικό επίπεδο κατάφερε να είναι ένας από τους πλέον σεβαστούς Σπαρτιάτες. Όταν του πρότειναν να γίνει μέλος των 300 ιππέων (τιμητικό άγημα που συνόδευε το βασιλιά της Σπάρτης σε όλες τις μάχες και απαρτίζονταν από εκλεκτούς αξιωματικούς και Ολυμπιονίκες όπως ο Πολύνεικος) αυτός αρνήθηκε. Αρκέστηκε να διοικεί μια «ενωμοτία» δηλαδή ήταν «ενωμοτάρχης» και διοικούσε ένα σώμα 36 εκλεκτών ανδρών που συνήθως πλαγιοκοπούσε τον εχθρό και άνοιγε ρήγματα στη διάταξη της φάλαγγας τους.
        Όταν λοιπόν του προτάθηκε από τη γερουσία (5 Έφοροι) και το συμβούλιο των εκλεκτών 300 ιππέων, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων με παράσημα ανδρείας αξιωματικών να μπει στο Σώμα,αυτός αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας:» Αφήστε με εδώ που είμαι! Εγώ μέχρι το 36 ξέρω να μετράω! Από κει και δώθε..ζαλίζομαι!»
        Έχουν μείνει «ιστορικές» οι καθημερινές του φράσεις για πολλά θέματα,ενώ πάντα τον διέκρινε μια απλότητα, δυνατό και καυστικό χιούμορ,αλλά και δύναμη σοφίας στο λόγο του.
        Κάποτε στη Ρόδο που είχε επισκεφτεί ως μέλος των Σπαρτιατών Πρέσβεων, σε μια προσπάθεια ένωσης των ελληνικών Δυνάμεων ξηράς και θαλάσσης προ της επικείμενης επέλασης του Ξέρξη, συνάντησε απόσπασμα του αυτοκρατορικού Στόλου των Περσών υπό ένα Αιγύπτιο αρχηγό της ναυτικής μοίρας,ονόματι Ψαμίτυχο.Αντάλλαξαν πληροφορίες και δώρα,ενώ ο Αυγύπτιος τον ρώτησε γιατί οι Σπαρτιάτες έχουν τόσο μακριά μαλλιά (κώμη). Ο Διηνέκης τότε του είπε:
        «Διότι, κανένα άλλο στολίδι (εκτός από την κώμη) δεν κάνει έναν ωραίο άντρα ωραιότερο και έναν άσχημο άνδρα… τρομακτικότερο!!! Άσε που είναι και..τζάμπα»!!!
        Ήταν έμπειρος εκπαιδευτής των νέων ηλικίας 7 ως 18, (όσο κρατούσε η Αγωγή) πριν εκείνοι ενταχθούν και πάρουν ασπίδα και δόρυ στην τιμητική θέση των ανδρών πολεμιστών με τον κόκκινο μανδύα και όλη την πολεμική εξάρτηση,σε ένα ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που εκπαίδευαν οι Σπαρτιάτες τους νέους,που μαζί με όλα τα σκληρά γυμνάσια και τις τακτικές της ανοιχτής μάχης σώμα με σώμα, τους έδιωχναν το ΦΟΒΟ.
        Το πρόγραμμα αυτό είχε κατασκευαστεί με αξεπέραστη τεχνική και κατάρτηση ακόμη και για σημερινά δεδομένα, με ιατρικά στοιχεία,ψυχολογικά και ανθρωπολογικά επιστημονικά κριτήρια. Η πειθαρχία του φόβου επικεντρώνονταν σε 28 ασκήσεις που αφορούν το ανθρώπινο νευρικό σύστημα.Τα πέντε κυριότερα είναι τα γόνατα και οι κνήμες,οι πνεύμονες και η καρδιά,τα πλευρά και τα σπλάχνα,το κάτω μέρος της πλάτης και η ζώνη των ώμων,αλλά κυρίως οι τραπεζοειδείς μύες που ενώνουν τον ώμο με τον αυχένα.
        Ένα δευτερεύον τμήμα για το οποίο οι Λακεδεμόνιοι είχαν άλλες δώδεκα ασκήσεις ήταν το ΠΡΟΣΩΠΟ.Συγκεκριμένα οι μύες της κάτω σιαγόνας,του λαιμού και οι 4 οφθαλμικοί σφιγκτήρες,γύρω από την κόγχη του ματιού. Αυτές οι ενώσεις αποκαλούνταν από τους Σπαρτιάτες «ΦΟΒΟΣΥΝΑΚΤΗΡΕΣ» ή αποταμιευτές του φόβου,εκεί επικεντρόνωνταν κι εκεί εκπαίδευαν τους νέους πολεμιστές. Αυτό διότι,ο φόβος γεννιέται στο σώμα κι εκεί έπρεπε να καταπολεμηθεί.Αν η σάρκα «καταληφθεί» από τον οποιονδήποτε φόβο,τότε αρχίζει ο «ΦΟΒΟΚΥΚΛΟΣ» που τρέφεται από τον εαυτό του πολλαπλασιαστικά με αριθμητική πρόοδο, ενώ μετατρέπεται αυτόματα σε μια ΦΥΓΗ ΤΡΟΜΟΥ,με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες (πανικός).
        Οι Σπαρτιάτες είχαν την εξής ΑΡΧΗ:
        » Βάλε το σώμα σου σε κατάσταση ΑΦΟΒΙΑΣ και το μυαλό απλά θ΄ακολουθήσει»!!!
        Αυτός είναι και ο λόγος που οι 300 του Λεωνίδα έμειναν στην Ιστορία ως αξεπέραστο παράδειγμα αφοβίας. Πολύ απλά, δεν ένιωσαν ίχνος φόβου.Έβλεπαν τον Πόλεμο ως μία «εργασία» που έπρεπε να φέρουν εις πέρας και αστειεύονταν ακόμη και την ώρα που έκοβαν τα κεφάλια των αντιπάλων, με τα δόρατα και τα ξίφη τους (βελόνες μανταρίσματος, όπως τα αποκαλούσαν αστειευόμενοι).
        Στην ερώτηση που έκαναν στο Διηνέκη μια φορά οι παίδες:
        – Σε τι διαφέρουν ένας Σπαρτιάτης βασιλιάς κι ένας μεσαίος Σπαρτιάτης οπλίτης, αυτός απάντησε:
        – Ο Βασιλιάς κοιμάται σε κείνη τη βρομότρυπα εκεί κάτω, ενώ εμείς κοιμόμαστε σ΄αυτή το βρομότρυπα εδώ πέρα!
        Σαφώς και δεν υπήρχαν διαφορές στη μάχη, όπου ο Βασιλιάς και Αρχηγός των μαχητών ήταν στην πρώτη γραμμή,ίσος μεταξύ ίων και όχι σε θρόνους εκ του μακρόθεν, όπως σήμερα,ή τότε ο Ξέρξης.
        Τον Αύγουστο του 480 π.χ. η ζωή του έμελλε να αλλάξει . Ο Ξέρξης με 1,7 εκατομμύρια Πέρσες , συνεχίζοντας μια προσπάθεια που ο πατέρας του Δαρείος ξεκίνησε 10 χρόνια νωρίτερα, (νικήθηκε στο Μαραθώνα από τους Αθηναίους) κατευθύνθηκε εναντίον της Ελλάδας . Ο τότε βασιλιάς της Σπάρτης , και γνωστός σε όλους , Λεωνίδας , αποφάσισε να στείλει ένα απόσπασμα αποτελούμενο από 300 όμοιους , 150 από τους καλύτερους κι 150 νέους , στις Θερμοπύλες για να ενισχύσει το κοινό αίσθημα της άμυνας υπέρ Ελλάδος κυρίως, μιας και γνώριζε πως κανείς από αυτούς δεν θα επέστρεφε. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή ήταν ο χρησμός του μαντείου των Δελφών που έλεγε πως για να μείνει ανέπαφη η Σπάρτη έπρεπε να χάσει ένα Βασιλιά της.(Πράγμα που έγινε, ο Λεωνίδας έπεσε ηρωικά με τους 300 και η Σπάρτη δε γνώρισε ποτέ εισβολή). Αποφάσισε τότε πως και οι 300 όμοιοι που θα έπαιρναν μέρος θα έπρεπε να έχουν απόγονο , θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον έναν γιο που θα συνέχιζε το οικογενειακό δέντρο του κάθε ενός από τους 300, αφού όλοι το ήξεραν πως ο δρόμος για τις Θερμοπύλες ήταν χωρίς επιστροφή.
        «Μόθακας» στην αρχαία Σπάρτη ήταν εκείνος που δεν μπορούσε να είναι όμοιος , συνήθως ήταν παιδιά από την ένωση ενός Σπαρτιάτη και μίας ξένης ή κάποιας από την τάξη των ειλώτων. Έναν τέτοιο γιο υιοθέτησε ο Διηνέκης , μιας και δεν είχε δικό του γιο , την ύστατη ώρα για να είναι ένας από τους 300, ξέροντας πως πηγαίνει σε βέβαιο θάνατο.(Σύζυγος του Διηνέκη ήταν η φημιστή για την ομορφιά της η δέσποινα Αρέτη,γυναία του αδελφού του Ιατροκλή που σκοτώθηκε στη μάχη της Πελλάνας. Ο αδελφός του είχε ζητήσει με όρκο να την παντρευτεί ο Διηνέκης, άν ο ίδιος σκοτώνονταν στον πόλεμο, πράγμα που ο Διηνέκης σεβάστηκε και τήρησε κατά γράμμα).
        – «Παραδοθείτε Σπαρτιάτες» είπε ο απεσταλμένος του Ξέρξη από την Τραχίνα , σε μια τελευταία προσπάθεια να αποτρέψει την μάχη … «Χαζοί Σπαρτιάτες, όταν οι Πέρσες τοξότες ρίξουν τα βέλη τους ο ήλιος θα κρυφτεί, τόσοι πολλοί είναι» συνέχισε ο Τραχίνιος.
        -« Καλύτερα, γιατί τότε θα πολεμήσουμε υπό σκιά» απάντησε καυστικά και με Σπαρτιάτικο χιούμορ ο Διηνέκης.
        Αυτή η απάντηση του Διηνέκη έχει μείνει στην ιστορία και την ξέρετε όλοι , όπως κι όλοι ξέρετε την συνέχεια της ιστορίας , την μάχη των Θερμοπυλών , την θυσία των Σπαρτιατών . Πιθανόν να ξέρετε πως ο Διηνέκης μισοπεθαμένος πάλεψε πάνω από το κορμί του νεκρού Βασιλιά του και το κέρδισε τέσσερις φορές πριν ξεψυχίσει.
        Είχε προηγηθεί η επίσημη πρεσβεία του Ξέρξη που ζήτησε την παράδοση των όπλων από τον Λεωνίδα. Να παραδώσουν τα όπλα και να φύγουν. Ο Ξέρξης τους χάριζε τη ζωή,αφού δεν είχε καιρό για χάσιμο.(Στόχος του ήταν να καταστρέψει και να κάψει την Αθήνα και τους Αθηναίους που ατίμασαν τη φήμη του πατέρα του Δαρείου).
        Η απάντηση του Λεωνίδα ήταν»Λακωνική» απέριττη και γεμάτη νόημα:
        – «Μολών λαβέ»! (Έλα να τα πάρεις από τα χέρια μας).
        Η απάντηση αυτή εξόργισε τον Πέρση Μονάρχη τόσο που την θεώρησε «ασέβεια» προσωπική. Ήταν η αιτία που μετά τη Μάχη ζήτησε το νεκρό κουφάρι του Λεωνίδα το οποίο αποκεφάλισε, παλούκωσε το κεφάλι σ΄ένα πάσαλο,ατίμασε και σταύρωσε το νεκρό σώμα σ΄ένα ξερό δέντρο, αντί να σεβαστεί και να το παραδώσει προς ταφήν, όπως όριζαν οι νόμοι της εποχής.(Ένα περισσότερο διότι ο Λεωνίδας ήταν και βασιλιάς). Σαφώς και η απερισκεψία, η βλακεία του Πέρση Μονάρχη ήταν αξεπέραστη αφού ένα χρόνο νωρίτερα κι ενώ στα στενά της Χεσονήσου του Άθω κυριαρχούσε θαλασσοταραχή,βυθίζοντας τα πλοία που επιχειρούσαν διέλευση,διέταξε να μαστιγωθεί η θάλασσα από το τμήμα ραβδούχων και μαστιγωτών, με χίλια μαστιγώματα, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!!! Ο Ξέρξης ήταν επαρμένος στο έπακρο και ασεβής.
        Λίγοι από εσάς θα ξέρουν πως ο Διηνέκης είναι ο πρώτος άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε Άριστος από κάποιον ιστορικό ( Ηρόδοτο ) κι αυτό δεν πέρασε καν στην επίσημη διδακτέα ύλη της Ιστορίας.Γιατί άραγε;
        Μέχρι τότε το Άριστο δεν είχε μορφή , ήταν το απρόσιτο για ανθρώπινα δεδομένα, το ιδεατό!!!
        Και καλά οι ξένοι. Αμ οι δικοί μας χρυσοπληρωμένοι «κηφήνες» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου; Δεν έπρεπε να το αναφέρουν ως το λαμπρότερο Κοσμοϊστορικό γεγονός με αξεπέραστα και διαχρονικά μυνήματα ανδρείας προς τους Νέους;
        «Ποιό είναι το αντίθετο του φόβου;» ρώτησε ο Διηνέκης ως ενωμοτάρχης , ως διοικητής 36 αντρών. Όσοι έχετε διαβάσει τις Πύλες τις φωτιάς του Steven Pressfield θα ξέρετε την απάντηση ήδη,ή την φαντάζεστε. Στην καρδιά του ατρόμητου αυτού πολεμιστή, του Άνδρα με το άλφα Κεφαλαίο,ποτέ δεν έλειψε η ΑΓΑΠΗ και ο ΕΡΩΤΑΣ που καθοδηγούσαν τη ζωή και το ΕΡΓΟ του.
        Ο Διηνέκης έμεινε γνωστός εξαιτίας της απάντησης του «καλύτερα, θα πολεμήσουμε υπό σκιά». Η φράση αυτή έμελλε να γίνει συνώνυμη της ανδρείας, της τόλμης και της περιφρόνησης του θανάτου, μιας και αυτός όταν έρχεται στο πεδίο της μάχης, τιμημένα, αποτελεί το ύψιστο ιδανικό κάποιου για τη χώρα – πόλη του.
        Ο Ηρόδοτος μας πληροφορεί ότι την τρίτη και τελευταία μέρα της μάχης και αφού ο Λεωνίδας είχε πληγωθεί θανάσιμα, ο Διηνέκης μαζί με ορισμένους από τους συντρόφους του 4 φορές τράβηξαν το πτώμα του από τα χέρια των εχθρών μέχρις ότου πέθαναν όλοι τους από τον καταιγισμό βελών.
        Τη συνέχεια τη γνωρίζετε όλοι. Οι Βάρβαροι διάβηκαν τα Στενά, αφού άφησαν πάνω από 10.000 νεκρούς, πολλούς από το τάγμα των Αθανάτων(προσωπική φρουρά του Ξέρξη) και δύο συγγενείς εξ αίματος του Βασιλιά τους.
        Στη Σαλαμίνα έμελλε να γραφτεί το τέλος τους και ο υγρός τους τάφος.
        Ντροπιασμένος ο Ξέρξης και απαρηγόρητος πήρε το μάθημά του και επέστρεψε στην Πατρίδα του,χωρίς να πραγματοποιήσει τον πρωταρχικό και στρατηγικό του στόχο, να προσθέσει δηλαδή την Ευρώπη και την Ελλάδα που την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ, στον ατέλειωτο κατάλογο των επαρχιών του, που αποτελούσαν το αχανές Περσικό Κράτος του Δαρείου, του Κύρου και των προγόνων τους.(Δύο φορές οι Έλληνες σταμάτησαν με την Ανδρεία και το θάρρος τους, με το ίδιο τους το Αίμα την επέλαση των απολίτιστων Βαρβάρων της Ανατολής που στόχο είχε να υποτάξει την Ευρώπη ολάκερη. Τον Αύγουστο του 480 π.Χ από τους Πέρσες και το 1821 όπου τα σύνορα της αχανούς Οθωμανικής αυτοκρατορίας έφτασαν μέχρι την Αυστρο-Ουγγαρία. Αν πέρναγαν οι Βάρβαροι σήμερα δεν θα υπήρχε η Ευρώπη να μας κουνά απειλητικά το δάχτυλο, πράγμα που οι ευρω-πέη ηγέτες γνωρίζουν αλλά προκλητικά αποσιωπούν).
        Το παράδοξο με τον Διηνέκη ήταν πως κανονικά δεν είχε το δικαίωμα να πολεμήσει στην μάχη των Θερμοπυλών, διότι έπρεπε βάσει του Σπαρτιατικού Νόμου του Λυκούργου, να έχει τουλάχιστον ένα γιο για να συνεχίσει την γενιά του. Ο Διηνέκης αντίθετα είχε 4 κόρες, όμως μέσω της παρέμβασης της συζύγου του Αρέτης, ισχυρίστηκε πως μια δούλη γέννησε το γιο του Ιδιοτυχίδη κι έτσι του δόθηκε το δικαίωμα να λάβει μέρος στη μάχη. Η ίδια η Αρέτη που τον λάτρευε, πριν ακόμη γνωρίσει τον αδελφό του και πρώτο της σύζυγο Ιατροκλή, (ο πατέρας της αυτόν διάλεξε ως σύζυγο και ο Ιατροκλής τη ζήτησε από τα 13 της χρόνια),αυτή φρόντισε να μην του στερήσει τη χαρά της δόξας, να πολεμήσει και να πεθάνει σαν δαφνοστεφανωμένος ήρωας.
        «Οι θεοί πάνε πάντα ένα βήμα μπροστά από μας» ε’ιπε η Αρέτη. » Μας κάνουν ν΄αγαπήσουμε αυτόν που δεν πρέπει κι ύστερα μας στερούν αυτόν που θέλει η καρδιά μας».
        «Σκοτώνουν αυτούς που πρέπει να ζήσουν και χαρίζουν τη ζωή σ΄αυτούς που αξίζει να πεθάνουν».
        » Το γιατί, το γνωρίζουν μόνο αυτοί».
        » Οι γυναίκες των άλλων πόλεων θαυμάζουν τις Σπαρτιάτισσες. Πώς μπορούν, σκέφτονται, να στέκονται στητές και αδάκρυτες, όταν τους φέρνουν τα τσακισμένα κορμιά των ανδρών τους ή των παιδιών τους να ταφούν στην πατρίδα ή ακόμα χειρότερα, όταν τους θάβουν σε ξένη γη,χωρίς να έχουν τίποτα δικό τους, έξω από την ψυχρή μνήμη, να σφίξουν πάνω στην καρδιά τους; Αυτές οι γυναίκες νομίζουν πως είμαστε από σκληρό υλικό ή μήπως νομίζουν πως αγαπάμε τους άντρες μας λιγότερο από αυτές; Ότι οι καρδιές μας είναι φτιαγμένες από πέτρα ή ατσάλι; Μήπως φαντάζονται ότι η θλίψη μας είναι λιγότερη επειδή την κρύβουμε μέσα στα σπλάχνα μας;»
        «ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ. Η ΣΠΑΡΤΗ, ΑΝΤΡΕΣ!!!!»
        Αυτές ήταν οι σκέψεις που εκμηστηρεύτηκε η δέσποινα Αρέτη, η ατρόμητη Σπαρτιάτισσα που αδάκρυτη χαιρέτησε τον Άνδρα που αγάπησε και τίμησε σ΄όλη της τη ζωή,το Διηνέκη, λίγο πριν αυτός πάρει το δρόμο των Θερμοπυλών. Ένα δρόμο που όλοι γνώριζαν πως ήταν δίχως επιστρτοφή.
        Ο Διηνέκης ήταν ένας από τους γενναιότερους και πιο διακεκριμένους Σπαρτιάτες, γνωστός για τη μεγάλη του εμπειρία, αφού είχε πολεμήσει σε πάρα πολλές μάχες. Ήταν αγαπητός στο Λεωνίδα και υπάρχουν αποσπάσματα που τους παρουσιάζουν να γευματίζουν μαζί.Είναι ο άνδρας που την πέμπτη ημέρα της Μάχης μπήκε στη σκηνή του Ξέρξη μαζί με τον Αλέξανδρο και τον Ολυμπιονίκη Πολύνεικο και λίγο έλλειψε να αποκεφαλίσουν τον ίδιο τον Ξέρξη στη σκηνή του.
        Είναι σχετικά άσημο πρόσωπο, αφού δεν αναφέρεται σε πολλά βιβλία. Παρόλ” αυτά, είναι άξιος θαυμασμού για την ανδρεία του και την αποφασιστικότητα του:
        Συμβολίζει τον μέσο Σπαρτιάτη που με την αυταπάρνησή του θυσιάζει τη ζωή του στο πεδίο της μάχης με σκοπό την αιώνια δόξα και την ελευθερία της πατρίδας του.
        Ο Διηνέκης πέρασε στην Ιστορία και στην καρδιά μας. Μπορεί τα βιβλία να μην τον αναφέρουν. Τα γονίδια τα δικά μας όμως, όπως κουβαλούν όλες τις ιστορικές μνήμες αναλλοίωτες στο διάβα των χρόνων, έτσι θυμόμαστε και μνημονεύουμε αυτόν τον Άνδρα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη,2.500 χρόνια μετά και πάντα, στους Αιώνες των Αιώνων.
        Μαζί του το Λεωνίδα και όλους τους 300 που αποτελούν ύψιστο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τους νέους κι εμάς τους μεγαλύτερους.
        Μνημονεύω εδώ εκτός από το Λεωνίδα και το Διηνέκη τους Ολυμπιονίκες αδελφούς Αλφεό και Μάρωνα παιδιά του Ορσιφάντου που διέπρεψαν στο πεδίο της Μάχης με τα Αριστεία Ανδρείας. (Ήταν αυτοί που μαζί με το Διηνέκη έφτασαν νύχτα στη σκηνή του Ξέρξη και παρά λίγο να του έπαιρναν το κεφάλι αν δεν πρόφταινε ο Μαρδόνιος και ο Ορόντης, αρχηγός των Αθανάτων, να αποτρέψουν το μοιραίο).
        Επίσης θα ήταν αδόκιμο να μην αναφέρω την Ανδρεία των 700 Θεσπιέων και την αίσθηση της Ελευθερίας της Βούλησης που τους διέκρινε.Αφού ο Λεωνίδας τους «έδιωξε» από το πεδίο της Μάχης με το σκεπτικό να φανούν πιο χρήσιμοι στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εκείνοι αρνήθηκαν και παρέμειναν στο πλευρό του έχοντας απόλυτα τη γνώση του θανάσιμου κινδύνου και του θανάτου που τους περίμενε.Σχεδόν κανείς δεν αναφέρει τίποτα για τους Θεσπιείς και την παράτολμη ηθελημένη τους απόφαση. Κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο επικεφαλής τους. Γνωρίζουμε μόνο πως στη Μάχη διέπρεψε και διακρίθηκε ο Διθύραμβος, ο γιος του Αρματίδη.
        Τέλος οι αρχαίοι μας πρόγονοι πίστευαν πως:
        ΜΟΝΟ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.
        Φαίνεται αγαπητοί μου πως μερικοί Άνδρες όπως ο Διηνέκης άγγιξαν και τις δύο έννοιες, αφού ότι κατάφεραν δεν το έπραξαν με τα λόγια ή τη φαντασία τους μέσα στη μοναχικότητά τους, αλλά σ΄ένα πραγματικό κοσμοϊστορικό γεγονός μαζί με τους συντρόφους τους, που άλλο τέτοιο παρόμοιο δεν έχει επιδείξει η Παγκόσμια Ιστορία.
        Λευτερώθηκαν και λευτέρωσαν πρώτα το Σώμα τους, ύστερα την Ψυχή τους κι απομείναμε μεις οι σύγχρονοι «επαίτες», γιοι και κόρες δικές τους, με μια άσβεστη μνήμη στο Νου μας, με μια γλυκειά τρεμούλα στην καρδιά μας και μια φωτεινή Σκέψη:
        -Διώξτε το φόβο και τον πανικό από την καρδιά σας Έλληνες!!!, θα έλεγε σήμερα ο Διηνέκης.
        Σαν σημάνει το σήμαντρο της Λύτρωσης από τα δεσμά μας,
        Κι εμείς θα λευτερωθούμε Αδέρφια κι αδερφές μου!
        *****************************************************************************
        ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!
        ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.
        ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ, Ο ΔΙΗΝΕΚΗΣ. Η ΑΡΈΤΗ,Η ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ
        ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ.
        Σ΄ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΕΛΑΧΕ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΙΑΒΗΚΑΝ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ «ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ» (ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ), ΜΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΟΪ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΕΔΩ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.
        Δημήτριος Μαντές
        21 Αυγούστου 2012
        Κάπου εκεί ανάμεσά τους, στην πρώτη γραμμή κι ο Διηνέκης.Κάπου εκεί ανάμεσά τους, στην πρώτη γραμμή κι ο Διηνέκης.
        Διηνέκης: Ο υπέρτατος ήρωας που πέρασε στα «ψιλά» της Ιστορίας.Διηνέκης: Ο υπέρτατος ήρωας που πέρασε στα «ψιλά» της Ιστορίας.

        http://arxaiaithomi.gr/2014/08/16/%CE%B4%CE%B9%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%83/

        .
        .
        ΒΙΝΤΕΟ
        .
        .
        ΛΕΩΝΙΔΑΣ! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ!!! ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!
        .
        https://www.youtube.com/watch?v=2k0cChPNRQk
        .
        .
        Ή
        .
        .
        https://2.bp.blogspot.com/-eijX0jFDKjw/WGbkg7MRrJI/AAAAAAACSHU/EtiCTD7Ad1EdWBu33Zwg88p9R_hhDoVsgCLcB/s640/15073406_996854557126887_678108304910801656_n.jpg

        .
        .
        https://scontent.fath1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14359236_665502446933132_6414009657808765979_n.jpg?oh=0e63fde12ff353f36d89e532578623fa&oe=586691EC

        .
        .
        ΟΜΟΑΙΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
        .
        ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ
        .
        ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
        .
        ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ
        .
        Η
        .
        ΕΛΛΑΣ
        .
        .

        • ΤΡΩΓΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

          Τώρα που φθάσαμε στης ζωής μας το λυκόφως

          νέα βία μας πλακώνει και ζοφερό σκότος

          σκυθρωποί φεύγουμε και λυπημένοι

          καθότι υπό κατοχήν η πατρίδα μας και μείς σκλαβωμένοι

          ώστε οι αγώνες μας πήγαν χαμένοι ;

          Αγωνιστήκαμε για μια καλύτερη ζωή και για ειρήνη

          αλλά ξεφύτρωσε η πιο εφιαλτική εκδοχή γεμάτη βία και οδύνη

          φταίμε και μείς γιατί το ρίξαμε στην ευμάρεια και στη χλιδή

          δανειζόμαστε χωρίς να παράγουμε χωρίς περισυλλογή

          δίχως μέτρο, αυτάρκεια βίο διάγαμε παρασιτικό

          από την μεταπολίτευση και δώθε αλώνιζε το λησταριό

          στις σπατάλες και στην αρπαχτή όλοι λίγο πολύ συμμετείχαμε

          και στο τέλο όλοι δούλοι καταντήσαμε

          Το διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο

          άπληστο και από φιλοπατρία παντελώς στερημένο

          το χρήμα σε ξένους παραδείσους τόχει σκορπισμένο

          γιατί ο λαός είναι οπαδός τους και κομματικοκοποιημένος

          το πελατειακό κράτος με την ψήφο του συντηρεί

          τώρα στα ξένα η νεολαία μας λιποτακτεί

          ποιος για την έρημη πατρίδα θα αγωνιστεί ;

          Περιφρονήσαμε το μέτρο και τη λογική

          χάσαμε την φρόνηση και σωφροσύνη

          στα μνημόνια υποκύψαμε για μια μπουκιά ψωμί

          στον τόπο μας ταπείνωση φέραμε και δουλοσύνη

          Οι Έλληνες φεύγουν απελπισμένοι

          στο τόπο μας μόνο ο λαθρομετανάστης τώρα

          ριζώνει και μένει

          πολλοί τρέφονται από την ελεημοσύνη

          ξαναζωντάνεψαν τα συσσίτια της κατοχής

          δεν κατοικεί πια στον τόπο μας η δικαιοσύνη

          Η αλήθεια έδωσε τη θέση της στο μεγάλο ψέμα

          παντού αγριωπό της τρόικα το βλέμμα

          χάθηκε των προγόνων μας το ηρωικό πνεύμα

          παρανοϊκοί εξουσιαστές διψούν για σάρκα

          και για αίμα

          Θέριεψε της αδικίας η αγριοσύνη

          έχασε το νόημα η ανδρεία και η μεγαλοσύνη

          ο Έλληνας έχασε την φιλοπατρία και την εθνική μνήμη

          τώρα μας μετατρέπουν σε μαζοπολτό

          γινόμαστε διεθνιστικό προζύμι

          Μέσα πληροφόρησης των δόλιων φερέφωνα

          οι ολιγάρχες μας ελέγχουν με άδειες πιστωτικές κάρτες

          και με κινητά τηλέφωνα

          σαν τον τσοπάνο με την γκλίτσα στο μαντρί μας οδηγούνε

          και οι τζιχαντιστές τους «άπιστους» τρομοκρατούν

          όπου τους βρούνε

          συμμάχους έχουν τους αναρχικούς «αντιφασίστες»

          που τους νομιμοποιούμε

          Τελ-Αβίβ, Ριάντ και Άγκυρα των τζιχαντιστών συμπαραστάτες

          ο μπάρμπα-Σαμ στηρίζει ολόψυχα αντιτρομοκράτες και τρομοκράτες

          παίζει ταυτοχρόνως σε πολλά ταμπλώ ρόλους πολλούς

          αυτός και το Ισραήλ εξαπατά και τρομοκρατεί τους λαούς ,

          και πρώτα απ’ όλους τους Αμερικανούς

          Σήμερα κυβερνούν οι ουτιδανοί

          οι δόλιοι, αμόρφωτοι και παρανοϊκοί

          τον κόσμο οδηγούν από το κακό στο χειρότερο

          και όπως πάμε στο πυρ θα μας ρίξουν

          το πυρηνικό και εξώτερο

          Χάριν της ύλης και της καρέκλας λένε βουνά ψέματα

          την ανθρωπότητα με ασχήμια την γέμισαν και με αίματα

          παντού αναρχία και διάλυση βασιλεύει

          ο λαός από τους κακούργους να ελευθερωθεί γυρεύει

          η επανάσταση όμως αργεί όσο ο λαός καθεύδει

          Με ρώτησε μια χαριτόβρυτη κύρια

          «τρώγεται κύριε η ελευθερία;»

          βεβαίως τρώγεται της απαντώ

          και γίνεται δουλεία

          όταν βγάζεις δέκα και χαλάς χίλια

          στη γωνία κρύβεται ο δανειστής να σου φορέσει

          τα μνημόνια σαν κελεμπία

          όταν με αφροσύνη βάζεις στο σπίτι σου το δανειστή

          την κομματική συμμορία και τον καταχραστή

          ασφαλώς θα κάνει τη ληστεία, γιατί απορείς;

          Όλα τώρα εξαρτώνται από την την ελεημοσύνη

          και φιλανθρωπία

          οι άνθρωποι τρέφονται από τα συσσίτια των ΜΚΟ

          και την Εκκλησία

          η ανεργία σπάζει κόκκαλα, φθάνει στο γαλαξία

          εκπατρίστηκε η νεολαία η Ελλάς αλλάζει πληθυσμό

          γίνεται ισλαμοκρατία

          Όταν ξοδεύεις περισσότερα από όσα παράγεις

          και τα παραπάνω τα δανείζεται από τον τοκογλύφο

          το «Ύδωρ της Στυγός» αυτός σε θηλάζει

          φίδια στον κόρφο σου επωάζεις

          και τώρα περίλυπος κλαίς και στενάζεις

          Έλληνα μόνο η λευτεριά στο ξέφωτο σε βγάζει

          Αν από την κατοχή δεν ελευθερωθείς

          δούλος θα είσαι μια ζωή και ενδεής

          αιώνια ξευτιλισμένος και ταπεινωμένος

          στο σταυρό εσαεί εσταυρωμένος

          *Αμφικτύων

          9/4/2017

          *Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

          Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

          • .
            .
            Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ …………..
            .

            .
            ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Ε Λ Λ Α Δ Ι Σ Τ Α Ν

            .

            ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΡΩΪ ΠΡΩΪ ΟΛΗ ΔΕ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΒΡΕΞΕΙ, ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΒΡΑΔΥ, ΠΤΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ
            ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ
            ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

            ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ – ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΗ ΜΑΑΣΤΡΙΙΧΤ Κ.Α
            ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ
            ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗ
            ΜΕ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΔΩ
            ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΗΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
            ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΛΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
            ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣΑΠΑ, ΤΟΝ ΓΚΑΣΜΑ,
            ΚΑΙ ΛΟΓΩ Κ Α Τ Ο Χ Η Σ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
            ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΛΟΥΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ
            ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
            ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
            ΜΕ ΔΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ 18 ΔΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ
            ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΜΠΟΡΕΙΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 30 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΒ
            ΚΑΙ ΚΑΤ’ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 55 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
            ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ 50 ΔΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
            ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ
            ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ
            ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΤΕ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
            ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
            ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
            ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ !!!
            ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ
            ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; ; ; ? ? ?
            ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ
            ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ! ! !
            ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ……..
            ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ._
            ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
            ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ
            ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
            ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ
            ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΣΙΔΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
            ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
            ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΗ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
            ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
            ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΙΑ
            ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4244 ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2014
            ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ
            ΩΡΕ ΕΝΑΝ ΓΗΓΕΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟ
            ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΓΗΓΕΝΗ ΕΛΛΗΝΑ
            ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΝΙΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
            ΙΧΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ
            ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
            ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
            ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ
            ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
            ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, Κ. Α
            ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
            ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ
            ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ
            ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ
            ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ
            ΕΙΝΑΙ Μ Α Τ Α Ι Ο ._ ! ? ……..
            ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΒ
            ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ
            ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΥΡΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
            ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
            ΑΝΤΕ ΩΡΕ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΝΟΙΑ
            ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
            ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΚΑΛΟΘΡΕΜΕΝΟΙ
            ΚΑΛΟΠΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ
            ΣΩΣΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 17 – 35 ΔΥΝΑΤΟΙ
            ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ…………………………….. ΥΠΑΚΟΥΟΙ .
            ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ
            ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
            ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
            ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
            ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΩΗΝ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ
            KAMMIA ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ
            ΓΙΑ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
            ΜΟΝΟ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
            ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ
            ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΕ
            KAI
            ΠΑΡΑΛΙΕΣ ,
            ΜΠΑΡΑΚΙΑ ,
            ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ,
            ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
            ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ
            ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
            ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
            ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟ
            ΚΑΙ ΠΟΛΥ Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο
            ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΕΝΤΙΝΗΣ
            ΝΑΙ ΩΡΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΟΥΝ
            ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΥΡΩ
            ΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
            ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΑΣ
            ( ΟΥΠΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ )
            ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
            Ε Λ Λ Α Δ Ι Σ Τ Α Ν
            Η ΠΟΛΥ ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ
            Η Π Ρ Ω Η Ν ΕΛΛΑΔΑ .
            ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ
            ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ
            ΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
            ΠΟΤΕ ! ! ! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΡΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
            ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩ – ΠΑΙΟΣ ! ……………….
            .

            ΠΡΟΣΟΧΗ …………………..

            .
            ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ .

            .

            Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ .

            http://arxaiaithomi.gr/2016/01/25/%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%b5-%ce%bb-%ce%bb-%ce%b1-%ce%b4-%ce%b9-%cf%83-%cf%84-%ce%b1-%ce%bd/

            .

            ..

  • .
    .
    ΑΙΩΝΙΑ ΘΕΊΚΗ ΣΟΦΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    .
    ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
    .
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ………….
    .
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !
    .
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΦΥΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ,
    .
    ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
    .
    ΜΕ ΨΕΥΤΟΕΒΡΑΙΟΕΛΛΗΝΕΣ , ΜΕ ΓΥΦΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ , ΜΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ,
    .
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ , ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ ,

    .
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ………………….
    .
    .
    ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …….
    .
    ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΟΤΙ

    .
    – ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ –
    .
    – ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ –
    .
    .
    .
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ – ΟΛΩΝ ΜΑΣ -………………………….
    .
    .
    .
    Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
    .
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-9pc90L4Q14o/WOiHvTjC6UI/AAAAAAABaRQ/LVUnLtIT4_Ymxx8Fn-kVAuGLYAmJRuyVwCLcB/s1600/nuclear-3.jpg
    .
    .
    Ελληνοκαναδή δημοσιογράφος λέει την αλήθεια για την Ελλάδα
    .
    .

    Τρίτη, 4 Απριλίου 2017
    .
    .

    https://3.bp.blogspot.com/–etLtzG3G9Q/WOMaR9voreI/AAAAAAABaCw/x-NCO6soZCIFC9JPv5S66sINbsGx0nw4gCLcB/s320/unnamed.jpg

    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    Ελληνοκαναδή δημοσιογράφος λέει την αλήθεια για την Ελλάδα
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=Etd9FMf46Pw
    .
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 3 Απρ 2017
    .
    https://facebook.com/ELNEWSGR

    .
    .

    ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ………………
    .

    Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ………………
    .
    .
    ΑΛΛΑ …………………….
    .
    .
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…………………………
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>