«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΜΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ «ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ», ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ!

 

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

17.03.2017

ΑΝΑΜΝΗ-ΗΚ-2 1

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

«Αχ τι καλα, που ουδεις γνωριζει…οτι εγω ονομαζουμε Rumpelstilzchen!».

Ετσι ακουγεται ως γνωστο το τραγουδι θριαμβου του αγερωχου «Νανου» που χωρευει γυρω απο την φωτια, και του οποιου η Ισχυs πηγαζει απο την ανωνυμια του.

Αυτο ενοει με την παραθεση του και ο αμερικανος μεγαλοβιομηχανος  Henry Ford του ετους 1920.

«Κυριολεκτικα ειναι τελειως καλο, οτι οι ανθρωποι του εθνους μας δεν γνωριζουν την λειτουργια του τραπεζικου-  και χρηματοπιστωτικου μας συστηματος.

Εαν την γνωριζαν θα ειχαμε μια επανασταση ηδη απο αυριο το πρω’ι’».

Οι διεθνεις μεγιστανοι του χρηματος απο τα κεντρα ισχυος τους στην Ευρωπη προσπαθησαν πολλες φορες να φερουν στην δικαιοδοσια τους το νομισματικο συστημα των ΗΠΑ, πραγμα που κατωρθωσαν το 1913.

Την 22.12.1913 ψηφισθηκε ο νομος για την κεντρικη τραπεζα των ΗΠΑ στο Κογκρεσο με 296 ψηφους εναντι 60 και στην Γερουσια με 43 ψηφους εναντι 25.

Ετσι περασε μονοπωλικα ο ελεγχος του δολαριου των ΗΠΑ στα χερια των μεγιστανων του χρηματος.

Η ετσι ονομασθεισα FED δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα ιδιωτικο τραπεζικο μονοπωλιο (Το συστημα αποτελειται απο 12 κεντρικες τραπεζες με την μεγαλυτερης σημασιας αυτης της Νεας Υορκης) το οποιο μεχρι σημερα αντισταθηκε με επιτυχια σε καθε κυβερνητικη προσπαθεια ελεγχου του με δημοσιευση των ισολογισμων του.

Αντιθετως το μονοπωλιακο αυτο τραπεζικο συγκροτημα συνεχιζει να ελεγχει με αποκλειστικοτητα τα πιεστηρια δολαριων χωρις κανεναν ελεγχο, ουτε ακομη και απο το ανωτατο δικαστηριο των ΗΠΑ.

Για να μπορη να λειτουργη η FED οπως επιθυμει το «Rumpelstilzchen», ηδη αυτο το 1913 αναγκασε το Κογκρεσο και την Γερουσια να ψηφισθη και η αναγκαστικη ετησια φορολογιση του εισοδηματος καθε πολιτη, πρωτα στις ΗΠΑ και μετα σε ολα τα κρατη του πλανητη μας.

Το «Rumpelstilzchen» βεβαιως λησμονησε να ενημερωση τους πολιτες οτι η FED ελεγχεται απο την Τραπεζα της Αγγλιας του Λονδινου και ειναι συνδεδεμενη με την τραπεζα της Γαλλιας του Παρισιου και την ΕΚΤ της  Φραγκφουρτης.

Ο αναγνωστης μπορει ισως να κατανοηση τους λογους του επικειμενου «BREXIT» απο την Ε.Ε.! Φαινεται οτι το «Rumpelstilzchen» απεφασισεν μετα την καταρρευση της «Σοβιετικης Ενωσης» και την καταρρευση της «Ευρωπα’ι’κης Ενωσης».

Lucrum σημαινε αρχικα την «λεια πολεμου», η οποια επιβαρυνε τον ηττημενο.

Σημερα ομως, υπο την αυστηρα εννοια της λεξης, στην οικονομικη ζωη, η λεια ως τετοια δεν αποτελει σκοπο επιδιωξης και οφειλει να αποφευγεται.

Οπως ο πολεμος δεν μπορει να ειναι κανονικη επιδιωξη ετσι και η λεια πολεμου δεν μπορει να ειναι και αυτη επιδιωξη.

Ο τοκος ομως ειναι σημερα μια κεντρικη νευρικη διακλαδωση της παγκοσμιας οικονομιας του ληστρικου καπιταλιστικου συστηματος.

Ειναι ενα πολιτικο μεγεθος, ποιο σπουδαιο και απο την τιμη του δολαριου και του ευρω ‘η του πετρελαιου.

Σε μεγεθη 7 εως 8 % ο τοκων (αυτα σημερα σε εποχες σχεδον μηδενικων τοκων και για λιγο καιρο ακομη αποτελουν ουτοπια) διπλασιαζεται το αρχικο κεφαλαιο ‘η το χρεος σε 10 χρονια, δηλαδη το αθροισμα των ετησιων τοκων σε 10 χρονια εγινε ισο με το αρχικο κεφαλαιο.

Ενας πιστωτης (τραπεζα, παγκοσμια τραπεζα), ο οποιος π.χ. δανεισε το 1950 εναν χρεωστη Α (Εταιρια, Κρατος) 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ, μπορεσε το ετος 1960, ακομη και εαν ο χρεωστης επεστρεψε μονο τους τοκους, να δανειση σε εναν δευτερο χρεωστη Β παλι 1 δισεκατομμυριο δολλαρια των ΗΠΑ.

Στα βιβλια του ο πιστωτης μετα τα 10 χρονια καταγραφει 2 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ που ελαβε ως τοκους και 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ ως ενεργητικο στον πιστωτη Α, που «υποχρεωνεται».

Μετα απο ακομη 10 χρονια ο πιστωτης εχει λαβει, εαν ο χρεωστης πληρωσει μονο τους τοκους, απο τους χρεωστας Α και Β εκαστοτε απο 1 δισεκατομμυριο δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη 2 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ τα οπια δανειζει σε δυο αλλους υποψηφιους χρεωστες Γ και Δ (εκαστοτε με 1 δισεκατομμυριο δολλαρια των ΗΠΑ). Μπορει τωρα να καταγραψη στα βιβλια του 4 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη τα 2 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ τοκους που ελαβεν (και εν συνεχεια τα ξαναδανεισε) και 2 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ ως ενεργητικο στους πιστωτες Α και Β οι οποιοι παραμενουν «υποχρεωμενοι».

Και η ως ανω διαδικασια συνεχιζεται!

Μετα απο 30 χρονια μπορει ο πιστωτης να καταγραψη στα βιβλια του 8 δισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ και εχει 4 χρεωστες οι οποιοι του ειναι «υποχρεωμενοι».

Η διαδικασια αυτη εως το ετος 2007 ονομαζονταν, αφησε το χρημα να δουλευη μονο του στην πραγματικη οικονομια!

Με τοκους χαμηλωτερους του ως ανω παραδειγματος επεκτεινεται στην διαδικασια αυτη μονο το χρονικο διαστημα.

Για πολυ καιρο μεγαλυτερης  σημασιας απο τους τοκους ηταν η  επιρροη «υποχρεωσης» στους  χρεωστας, η οποια καταναλωνονταν πιστωτικα, οικονομικα και πολιτικα.

Μετα την ιδρυση της FED στις ΗΠΑ το 1913 περασαν 104 χρονια και φαινεται οτι κλεινει ο κυκλος της και με αυτην και ο κυκλος του φορου εισοδηματος των πολιτων.

Η πολιτικοι και οι τραπεζες του «Rumpelstilzchen» επι εκατονταετιες απεκρυψαν απο τους λαους του πλανητη μας τον τροπο λειτουργιας του χρηματοπιστωτικου συστηματος, ενα ισως θανατοφορο λαθος του συστηματος αυτου!

Σημερα ζουν πανω απο 99 % των 7,4 δισεκατομμυριων ανθρωπων του πλανητη μας με κεντρικες τραπεζες που δημιουργουν χρεωλυσια και αφηνουν τους ανθρωπους να πνιγονται στα χρεη.

Για τα υπαρχοντα νομισματικα συστηματα στον πλανητη μας δεν υπαρχει κανενας  επιστημονικος ορισμος για μια βασικη μοναδα αξιας.

Στα νομισματα που ακομη καλυπτονται απο το μεταλλο «χρυσο» ως βασικη μοναδα αποτελει το βαρος μιας Feinunze = 31,1034768 γραμμαρια χρυσου.

Για τα νομισματα που δεν καλυπτονται με χρυσο, τα κρατικα χρεωγραφα καλυπτονται παλι με αλλα κρατικα χρεωγραφα, δηλαδη το χαρτι καλυπτεται με χαρτι, που σημαινει οτι στην ουσια καμμια καλυψη δεν υπαρχει.

Η κατασταση αυτη οδηγησε μετα 104 χρονια υπαρξης της σε μια μεγενθυση του υψους των δανειων, δηλαδη των χρεων απο σχεδον μηδενικα επιπεδα σε 250 Billionen δολαρια των ΗΠΑ, συν των χωρις καλυψη «υποχρεωσεων» υψους περιπου 500 Billionen δολαριων των ΗΠΑ, συν τα «Παραγωγα» (τα οπλα μαζικης καταστροφης των οικονομιων!) υψους 1,5 Trillionen δολαριων των ΗΠΑ, δηλαδη συνολικα σε 2,25 Trillionen δολαρια των ΗΠΑ παγκοσμιο χρεος, σε μια τεραστια φουσκα, η οποια οταν θα εκραγει θα φερει σε παγκοσμια διασταση τον ολεθρο.

Ολες οι ενδειξεις οδηγουν στο συμπερασμα οτι η ανθρωποτητα αρχισε ηδη να μπαινει στο πεδιο του ολεθρου….Οι οικονομιες βεβαιως δεν εκρηγνονται αλλα βυθιζονται σιγα σιγα κατω απο την αναδυουσα επιφανεια του νερου.

Τα «Παραγωγα» δεν ειναι τιποτε αλλο απο αξιοχαρτα, των οποιων η αξια καλυπτεται απο την αξια ενος αλλου αξιοχαρτου, δηλαδη αυτη «παραγεται» απο ενα πριουσιακο στοιχειο και συμβαλει στο να φουσκωσουν οι ετσι ονομασθειες «Αγορες» τοσο πολυ εως αυτες σπασουν.

Με τα «Παραγωγα» επιτυγχανεται επισης, το ρισκο του αξιοχαρτου να μοιρασθη σε μερικα αλλα ρισκα και αυτα να εμπορευθουν, δηλαδη να πωληθουν το καθ’ ενα ξεχωριστα.

Σε συσχετιση με τα ως ανω επιβαλλεται να αναλυθη ιδιαιτερα η εμπορευσιμοτητα, δηλαδη η αγορα/πωληση και η ασφαλιση του «Παραγωγου», διοτι μπορει ευκολα καποιος που βρισκεται μακρια απο την πηγη απευθειας πληροφορισης, να χαση τα χρηματα του.

Ο τομεας των «Παραγωγων»  στην πραγματικοτητα ειναι τομεας στοιχηματων, τυχερων παινιδιων και απατης!

Απο το 1989/1990 επικρατει στις «Αγορες» και στις οικονομιες του ληστρικου καπιταλιστικου συστηματος, η λογικη του «παντα περισσοτερα», η λογικη της «απυθμενης απληστιας» η οποια οδηγει τις χρεωμενες χωρες στην λεηλασια τους. 

Η λεηλασια αυτη στην Ευρωπη αρχισε πρωτα με την πρωην ανατολικη Γερμανια (DDR) και συνεχισθηκε με τις χωρες της νοτιας Ευρωπης, αρχης γενομενης την Ελλαδος.

Το Οκτωβριο του 1992 πληροφορουνται με εκπληξη απο την κυβερνηση τους οι πολιτες της δυτικης Γερμανιας, οτι θα σηκωσουν με τις πλατες τους ενα «κληρονομικο βαρος της DDR» 400 δισεκατομμυριων μαρκων δυτικης Γερμανιας, για την αποσβεση των οποιων απο το 1995 θα αυξηθει η φορολογια τους.

Στην ερωτιση, ποιος ειναι ο πιστωτης των 400 δισεκατομμυριων μαρκων δυτικης Γερμανιας, ο τοτε κυβερνητικος εκπροσωπος απηντησε οτι δεν γνωριζει.

Η λεηλασια της DDR βασισθηκεπανω στην εγκληματικα υπερτιμηση του Μαρκου της DDR πανω στην τρεχουσα χρεωση του κρατους της DDR.

To Marko της DDR και κατ’ επεκταση και η τρεχουσα κρατικη χρεωση πανω σε αυτο το νομισμα με κατα μεσο ορο συσχετιση 1,8 : 1 σε Μαρκα δυτικης Γερμανιας, κρυβει η μεγαλη απατη και την εγκληματικη λεηλασια.

Προ της επανενωσης της Γερμανιας το Μαρκο της DDR ειχε το ¼ της αξιας του Μαρκου της δυτικης Γερμανιας.

Μεταξυ 1987 και 1989 η συσχετιση ηταν 8 : 1, δηλαδη για ενα Μαρκο δυτικης Γερμανιας 8 Μαρκα της DDR. Και ξαφνικα η συσχετιση αυτη δια μαγειας αλλαξε σε 1,8 : 1, δηλαδη για ενα Μαρκο δυτικης

Γερμανιας 1,8 Μαρκα της DDR.  Η ψευδεβλαβης και υποκριτικη δικαιολογια των υπευθυνων της κυβερνησης της δυτικης Γερμανιας ηταν, οτι αλλαξε η συναλλαγματικη συσχετιση για να προστατευτουν δηθεν οι καταθεσεις των πολιτων της DDR.

Η πραγματικουητα ειναι αλλη!

Διοτι ετσι το θελησε το «Rumpelstilzchen»!

Η απληστια αυτου ειναι πραγματι απυθμενη!

Με την συναλλαγματικη αλλαγη την 01.07.1990 κατεγραψε ο «Νανος» αυτος στα βιβλια του ως ενεργητικο εως τεσσερες φορες μεγαλυτερα χρεη απ’ οτι ειχε στην πραγματικοτητα η DDR και εισπραττει το τετραπλασιο των τοκων και πανωτοκιων για ανυπαρκτα χρεη.

Γιατι δεν αντιδρα εως σημερα ο τοσο ευαισθητος νυν υπουργος οικονομικων της Γερμανιας;

Τι φοβαται;

Απ’ οτι εγινε γνωστο, η DDR υπηρξε η αιτια που καθεται σημερα σε αναπηρικο καροτσακι!

H μορφη της λεηλασιας της Ελλαδος διαφερει απ’ αυτην της πρωην DDR. Τα αρχικα δανειακα μεγεθη της Ελλαδος αυξηθηκαν το 2007 εγκληματικα και εντος μονον τριων μηνων κατα 500 % απο τους δεθνεις κερδοσκοπους του «Rumpelstιlzchen» με τα περιφημα CDS, δηλαδη τα Credit Defaul Swaps, που δεν ειναι τιποτε αλλο απο στοιχηματα ασφαλιστρων.

Με την εγκληματικη και αδικη προπαγανδα των μεχρι το κοκκαλο διαβρωμενων ΜΜΕ της Γερμανιας και ο χαρακτηρισμος των Ελληνων ως «τεμπεληδων» τραυματισθηκε θανασιμα η δανειοληπτικη ικανοτητα αυτων στις ετσι ονομασθεισες «Αγορες».

Με τα επισης εγκληματικα Μνημονια Ι, ΙΙ και ΙΙΙ για την δηθεν σωτηρια της ελληνικης οικονομιας, αυτη σωθηκε θανασιμα.

Τα σωσιβια σωτηριας των Μνημονιων ηταν φουσκομενα με μολυβδο.

Η επισης εγκληματικη σωτηρια των τραπεζων με Bail-Out κοστισε τους Ελληνας φορολογουμενους και οχι οπως επρεπε την

ΕΚΤ 240 δισεκατομμυρια ευρω.

Οπως μας πληροφορει ο Nick Gutteridge στην Ιστοσελιδα ημερομηνιας 08.03.2017 (www.Express.co.uk) στην Ε.Ε. αρχισαν να ανιχνευουν ορισμενοι κυκλοι, ποιοι και πως δημιουργησαν τα Μνημονια και εφεραν την Ελλαδα σε αδιεξοδο.

Στην πραγματικοτητα αυτο που κανει η περιφημη Τρο’ι’κα στην Ελλαδα, δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια αποτελματωση της πτωχευσης!

Σερνει για τιο μελλον την πτωχευση ενω αυτη στην πραγματικοτητα ελαβεν ηδη χωρα αιτια της ανικανοτητας τους!

Η Ελλας θα μπορεσει να σταθη και παλι στα ποδια της μονο με εγκαταλειψη της ευρωζωνης, εθνικοποιηση κατα 100 % της κεντρικης της τραπεζας, επαναφορα της δραχμης και αδιαφορωντας τελειως για τις τυχων κραυγες της Ε.Ε. και των ετσι ονομασθεντων «Αγορων».

Οι πιστωτες, δηλαδη οι τραπεζες και οι πλουσιοι πελατες αυτων ας χασουν τα χρηματα τους. Κερδισαν αλλωστε πολυ περισσοτερα απο την Ελλαδα και δη απο τις αποδοσεις των ελληνικων ομολογων!

Εαν τολμησουμε και παμε στην σωτηρια δραχμη, κακως προπαγανδιζεται οτι οι Ελληνες δεν θα εχουν πλεον τροφιμα, φαρμακα, καυσιμα και αλλα αναγκαια για την υπαρξη τους προ’ι’οντα.

Με την δραχμη εζησαν οι Ελληνες πανω απο 3.000 χρονιας με την δραχμη θα ζησουν τουλαχιστον αλλα 3.000 χρονια. 

Ουτε προκειται με την δραχμη να μειωθη κατακορυφα η αγοραστικη δυναμη των Ελληνων λογω πληθωρισμου οπως προπαγανδιζουν οι ασχετοι.

Ολη η προσπαθεια μας στην παρουσα φαση πρεπει να συγκεντρωθη στην παρουσιαση σε συντομια και με αρθμους το πως παρανομα και εγκληματικα δημιουργηθηκε το ελληνικο δημοσιο χρεος και ποιος ευθυνεται για την σημερινη τραγικη κατασταση της χωρας μας.

Η διδασκαλια χρεοχρηματος, χρηματος απο χρεη, σε αντιπαραθεση με το χρημα ως ανταλλακτικο μεσο παρουσιασθηκε και θεμελειωθηκε απο καθηγητες ΑΕΙ,  απο κοινωνιολογους και επιστημονες της Ευρωπης, βασιζομενους στο γεγονος οτι ποτε δεν εγινε στην διδασκαλια της οικονομιας ο διαχωρισμος μεταξυ του δικαιουχου ιδιοκτητη και της απλης κατοχης αν και ο ιδιοκτητης μπορει να επιβαρυνει την ιδιοκτησια του με ενεχυριαση και ο απλος κατοχος, δηλαδη ο μισθωτης, ο οποιος μεν κατεχει ενα κτημα και μπορει να το εκμεταλλευτη, δεν μπορει ομως οπως ενας ιδιοκτητης να το πουληση ‘η να το ενεχυριαση.

Το χρημα ομως μπορει καλλιστα να δημιουργηθη χωρις χρεος και τοκους απο το τιποτε οπως ακριβως κανουν οι κεντρικες τραπεζες αλλα με χρεη και τοκους.

Και στην περιπτωση δημιουργιας του χρηματος απο τον αερα πρεπει οι ανθρωποι να υποκινηθουν για κοινες απασχολησεις και αναλογα να αποζημιωθουν.

Σε συγκριση με την σημερινη ισχυουσα κατασταση πρεπει να ληφθουν υπ’ οψη και ουμανιστικοι παραγοντες οπως περιγραφονται στο βιβλιο των Peter Haisenko και Hubert von Brunn με τιτλο

«Η ουμανιστικη οικονομια της Αγορας».

Το οικονομικο αυτο συστημα λειτουργει επισης χωρις τοκους, στο οποιο το χρημα χρεος στην ολικη ποσοτητα του χρηματος ειναι ανυπαρκτο.

Ενα τετοιο ατοκο συστημα χρηματος, στο οποιο το χρημα δεν δημιουργειται ως χρεος αλλα μονο με μια συγκεκριμενη αποδοση της εργασιας θα γινονταν δυνατη και την συνεργασια των συμμετεχοντων στην οικονομικη διαδικασια αντι την αντιπαλοτητα η οποια δημιουργειται απο τις τραπεζες με στοχο τους τοκους και τα πανωτοκια.

Οι φοροι μισθων και αλλων εισοδηματων των εργαζομενων πολιτων ειναι πραγματι εξαιρετικα αντιφασκοντες εφευρεσεις των ιδιωτικων κεντρικων τραπεζων.

Εαν ενα κρατος αποκτουσε παλι την δικαιοδοσια να δημιουργη απο τον αερα το ιδιο το χρημα που χρειαζεται και το χρησιμοποιουσε για τις αναγκες και υποχρεωσεις του, δηλαδη εαν εθνικοποιουσε κατα 100 % την κεντρικη του τραπεζα, αντι να παραχωρη τετοια δικαιοδοσια στην ιδιωτικη κεντρικη του τραπεζα, τοτε δεν θα υπηρχε κανενας λογος να φορολογη μερη των με σκληρη εργασια αποκτηθεντων εισοδηματων και ουσιαστικα να τα κλεβη για υποπτους σκοπους.

Στην περιπτωση αυτη το κρατος μονο του θα δημιουργουσε το χρημα που χρειαζεται.

Στην πραγματικοτητα καλυπτει το δικαιωμα φορολογισης των πολιτων των κρατων αποκλειστικα για να ασφαλειση τα κρατικα χρεη.. Μονο το δικαιωμα περιουσιακης απαλλοτριωσης  της πολιτειας σε βαρος των πολιτων της, κανει δυνατη στους εφευρετες του χρηματος την δημιουργια χρηματος απο το τιποτε, το οποιο εντοκα δανειζεται στα κρατη.

Το τοκιζομενο κρατικο χρεος και παση μορφη φορολογιας εισοδηματων ειναι εφευρευσεις των απατεωνων των κεντρικων τραπεζων.

Χρεη, Τοκοι, Πανωτοκια, Πληθωρισμος και Φορολογιση Εισοδηματων και Μισθων μπορουσαν τελειως ευκολα και μια για παντα να καταργηθουν με την καταλληλη νομοθεσια, δηλαδη να εξαφανισθουν με την δημοκρατικοποιηση της δημιουργιας του χρηματος και με την ουμανιστικη οικονομια της Αγορας!

Κατι που για τις αρρωστες σκεψεις του νυν υπουργου των οικονομικων της Γερμανιας ειναι ασυμβιβαστο.

Αυτος ειναι και ο λογος που τον επιτρεπει το «Rumpelstilzchen», να παιζη τον ρολο του «Ηγεμονα» στην Ε.Ε. των θυγατερων και υιων του Αβρααμ!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Στα Γερμανικα.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                               Bleibergweg 114

D-40885 Ratingen

Tel.+ Fax: 0049 2102 32513

E-Mail: chaziteo@t-online.de

15.03.2017

DIE HERRSCHAFT DES GÖTZEN MAMMON UND DES HEGEMON  

DER E.U. BERUHT AUF DIE LOGIK «UBI LUCRUM, IBI DAMNUM» UND  «IMMER MEHR» D.H. AUSPLÜNDERUNG DER STAATEN!

 

Dr. Georg Chaziteodorou

«Ach wie gut, dass niemand weiß…dass ich Rumpelstilzchen heiß!». So

lautet bekanntlich das triumphierende Lied des hochgemut um ein Feuer tanzenden Zwergs, dessen Macht in seiner Anonymität besteht. Das deckt sich überein mit dem Zitat des amerikanischen Großindustriellen Henry Ford aus dem Jahre 1920: «Eigentlich ist es ganz gut, dass die Menschen der Nation unser Banken- und Währungssystem nicht verstehen. Würden sie es nämlich verstehen, würden wir eine Revolution vor morgen früh haben».

Die internationale Hochfinanz hatte von ihren Machtzentren in Europa, die totale Kontrolle über die Währung der USA an sich zu ziehen, was 1913 gelang.

Am 22.12.1913 passierte das Zentralbankgesetz den Kongress mit 298 gegen 60 und den Senat mit einer Mehrheit von 43 gegen 25 Stimmen. Damit hatte die Hochfinanz monopolartig den US-Dollar in der Hand. Das so betitelte «Federal Reserve System» oder FED ist nichts anderes als ein privates Banken-Monopol (Das System besteht aus 12 Nationalbanken, aber die einzige von Bedeutung ist die in New York) das bis heute erfolgreich jedem Versuch getrotzt hat, eine Offenlegung ihrer Geschäfte durchzusetzen und weder dem

Kongress noch der Öffentlichkeit der USA verantwortlich ist, Es übt aber die legale Kontrolle über die Notenpresse der USA aus, ohne dass eine Geschäftsprüfung durch den Obersten Rechnungshof der USA möglich wäre.

Damit Federal Reserve System auf Dauer funktioniert, hat das «Rumpelstilzchen» quasi in einem Aufwasch gleich auch dafür gesorgt, dass noch 1913 bundesweit in den USA und später in der ganzen Welt die «Einkommensteuer» eingeführt worden ist. Das Rumpelstilzchen verschweigt

auch dass die FED von London aus durch die Bank von England beherrscht

wird und auch mit der Bank von Frankreich und der EZB verzahnt ist. Man kann

sich vorstellen was der bevorstehende «BREXIT» für die E.U. bedeuten wurde! Wie es zumindest scheint hat nach dem Zusammenbruch der Sowjet Union das

«Rumpelstilzchen» auch den Zusammenbruch der E.U. geplant.

Lucrum, bedeutet ursprünglich die Beute im Kriege, welche auch nur auf Kosten

anderer gemacht wird. Heute aber Lucrum im eigentlichen, strengen Sinne des Wortes sollte im Verkehrs- und Erwerbsleben nicht erstrebt und gemacht werden. So wenig aber der Krieg etwas Normales oder Naturnotwendiges ist, so

wenig ist es auch Lucrum. Wie vielmehr der Krieg und das Beutemachen von Übel ist, so Lucrum. Der Zins aber ist heute einer der zentralen Nervenstränge der Weltwirtschaft des neuliberalen Turbokapitalismus. Er ist eine politische Größe, wichtiger noch als der Dollar- und Eurokurs oder der Roherdölpreis. Bei 7 bis 8 % Zinsen die heute bei der Niedrigzinsperiode durchaus nicht üblich sind, verdoppelt sich ein Kapital bzw. eine Schuld schon nach 10 Jahren d.h. dass die Summe der Jahreszinsen nach 10 Jahre die Höhe des Grundkapitals erreicht hat. Ein Gläubiger (Bank, Weltbank), der z.B. im Jahr 1950 einem Schuldner A (Firma, Staat) ein Darlehen von 1 Mrd. US-Dollar gewährt hatte, konnte im Jahr 1960, selbst wenn der Schuldner in den 10 Jahren nur seine Zinsen zahlen konnte, einem zweiten Schuldner B schon wieder einen Kredit von 1 Mrd. US-Dollar gewähren. Buchen kann der Gläubiger aber nach den 10 Jahren 2 Mrd. US-Dollar. Nämlich 1 Mrd. US-Dollar erhaltenen Zinsen und 1 Mrd. US-Dollar Guthaben bei Schuldner A, der ihm deshalb «verpflichtet» bleibt. Nach weiteren 10 Jahren hat der Gläubiger, wenn der Schuldner nur die Zinsen zahlten von A und B je 1 Mrd. US-Dollar erhalten, also 2 Mrd. US-Dollar die er an zwei weitere Kreditwerber C und D (zu je 1 Mrd. US-Dollar) vergeben kann. Buchen kann er jetzt 4 Mrd. US-Dollar, nämlich 2 Mrd. US-Dollar erhaltene (und Weiterverliehene) Zinsen und 2 Mrd. US-Dollar Guthaben

bei A und B, die ihm damit «verpflichtet» bleiben. Das geht so weiter! Nach 30 Jahren kann der Gläubiger 8 Mrd. US-Dollar buchen und hat 4 Schuldner, die ihm «verpflichtet» sind. Und nach 40 Jahren, also 1990, verfügte er über ein Vermögen von 16 Mrd. US-Dollar, obwohl er 1950 mit nur 1 Mrd. US-Dollar begann, und kann auf 8 Schuldner (Firmen, Staaten) Einfluss ausüben, weil sie ihm «verpflichtet» sind. Dieser Vorgang bis 2007 hieß: Das Geld in der Realwirtschaft arbeiten lassen! Bei einem niedrigeren Zinssatz als der angenommene 7 bis 8 % verlängert sich nur der Zeitraum für diesen Vorgang entsprechend. Auf langer Sicht, war wie schon angedeutet, der oft nicht nur finanzielle Einfluss auf die Schuldner der wichtigste Lucrum. Dieser Einfluss                                                                                                             konnte bisher in verschiedener Weise «realisiert» werden d.h. finanziell, wirtschaftlich und politisch.

Der 104jährige Schuldensuperzyklus der mit der Einrichtung der FED der USA

im Jahre 1913 begann, scheint bald zusammen mit der Lohn- und Einkommenssteuern zu Ende zu gehen. Die Politik und die Banken von

«Rumpelstilzchen» haben seit Jahrhunderten der Bevölkerung vorenthalten wie das Schuldgeld (der zentrale Fehler im heutigen Finanzsystem!) funktioniert.

Derzeit leben über 99 % der 7,4 Mrd. Menschen des Planeten Erde mit  Zentralbanken die Schuldscheine erschaffen und lassen die Menschen in

Schulden versinken. Für die vorhandenen Währungen auf unserem Planeten

existiert keine wissenschaftliche Definition für eine Wertgrundeinheit. Bei noch Gold gedeckten Währungen wäre das eine bestimmte Menge, d.h. Gewichtseinheit – z.B. eine Feinunze  (= 31,1034768 gr.) – an Gold.  Staatsanleihen, die heute offiziell die nicht Gold gedeckte Währungen decken, sind selbst wieder bloß Schuldscheine, daher wird Papier von Papier gedeckt bzw. eine werthaltige Deckung überhaupt nicht vorhanden ist. Die

unabwendbaren Konsequenzen aus 104 Jahren der Kredit- bzw.  Schuldenexpansion von buchstäblich Null auf weltweit 250 Billionen US-Dollar

zuzüglich der ohne Deckung globaler Verpflichtungen in Höhe von etwa 500 Billionen US-Dollar, plus Derivate (Massenvernichtungswaffen der Volkswirtschaften) in Höhe von 1,5 Trillionen US-Dollar, werden weltweit ein wirtschaftlicher Schmerz in einem Ausmaß verursachen, dass man vermutlich noch nie erlebt hat. Das ergibt zusammen atemberaubende 2,25 Trillionen US-

Dollar. Wenn die Implodierung der o.g. Verpflichtungen sehr bald stattfindet,

d.h. wenn die größte Kreditblase der Menschheitsgeschichte platzt, wird die Welt von einem Elend heimgesucht werden, das absolut unvorstellbar ist. Alle Hinweise deuten daraufhin, dass dieser globale Niedergang bereits begonnen hat… Die Derivate selbst sind Wertpapiere, deren Wert sich vom Wert eines anderen Vermögensgegenstands, zumeist wieder eines Wertpapiers, ableitet,

ermöglichte es, die so genannten Finanzmärkte in unglaublicher Weise auszubauen bzw. aufzublasen. So ist es mittels Derivate etwa möglich, das Risiko eines Wertpapiers in einzelne Teilrisiken aufzuteilen und separat zu handeln, d.h. zu verkaufen bzw. zu versichern. In diesem Zusammenhang ist es wichtig, den Begriff des «Handelns»  mit Derivate, also des Kaufs/Verkaufs bzw. der Versicherung, von Risiken kritisch zu betrachten. Da kein enzuiger

Marktteilnehmer über relevante Zukunftsinformationen über Derivate verfügt

(es denn, er ist Insider), laufen zwischen den Teilnehmern an diesen Geschäften in Wahrheit immer nur Wetten, also Glücksspiele.

Seit 1989/90 herrscht eine gefährliche Logik des «Immer Mehr», der

unendliche Gier, die zum totalen Ausplünderung der verschuldeten Staaten führt, in Europa angefangen zuerst mit der DDR und später mit den südeuropäischen Staaten.

Im Oktober 1992 erführen erstmals völlig überrascht die Bürger der wiedervereinigten BRD von ihrer Regierung, dass eine so genannte «Erblast der DDR» in Höhe von 400 Mrd. DM existiere, zu deren Tilgung ab 1995 die Steuern erhöht werden müssten. Auf die Frage, wer denn die Gläubiger dieser 400 Mrd. DM seien und wer das durch die Steuererhöhungen aufgebrachte Geld bekommen sollte, antwortete der damalige Regierungssprechen, das könne er

nicht genau sagen. Die Ausplünderung der DDR bestand natürlich in der

beispiellosen Aufwertung der auf DDR-Mark laufenden Schulden des DDR-

Staates. Die DDR-Mark und folglich auch die auf diese Währung laufenden Staatsschulden wurden im durchschnittlichen Verhältnis von 1,8 : 1 in DM-Beträge konvertiert. Und das, obwohl die DDR-Mark im innerdeutschen Handel immer nur mit weniger als einem Viertel der DM bewertet worden war, während der freie Devisenmarkt ihr zwischen 1987 und 1989 gar nur einen Wert von gerade einmal 12,5 westdeutschen Pfennigen zuerkannte, was einem Verhältnis von 8 : 1 entsprach! Und das geschah nicht etwa – wie von den damaligen Politikern der BRD und der maroden Massenmedien geheuchelt – den kleinen

Sparern der vormaligen DDR zuliebe, nein, die internationalen Gläubigerbanken

von «Rumpelstilzchen» der ehemaligen DDR hatten sich diese «Gunst»

offenbar mit der ihnen eigenen Liebenswürdigkeit eines revolverbewehrten Gangsters, «ausgebeten». Sie konnten nämlich dann am Tage der Währungsumstellung, dem 01.07.1990, mit einem Schlag ein drei- bis viermal höheres Schuldenguthaben im vereinigten deutschen Staatshaushalt verbuchen als zuvor! Sie kassieren seitdem auch das Drei- bis Vierfache an Zinsen und Zinseszinsen auf diese «betrügerischen Schulden», die gar keine sind. Warum regt sich darüber nicht, der derzeitiger Finanzminister der BRD auf?   

Das Ausplünderungsmuster Hellas unterscheidet sich von dem entsprechenden

der ehemaligen DDR. Die ursprüngliche Kreditsummen Hellas sind 2007

innerhalb von nur 3 Monate durch die Spekulanten von «Rumpelstilzchen»  durch unzulässige Wettfälligkeiten (CDS = Credit Defaul Swaps) um 500 %

betrügerisch gestiegen. Durch verbrecherische Verleumdungskampagnen (Volksverhetzung d.h. Etikettierung und Stigmatisierung der Bürger Hellas durch Politiker und maroden Massenmedien!) folgte eine Verschlechterung

der Kreditwürdigkeit in den Finanzmärkten und durch die unseriöse

Memoranden I, II und III das Kaputtsparen der hellenischen Wirtschaft. Das Bail-Out von 240 Mrd. Euro zu Rettung der Banken (Aufgabe der EZB)

vollendete die Katastrophe bzw. die Ausplünderung Hellas. Wie Nick Gutteridge berichtet (www.Express,co,uk von 08.03.2017) ist in der E.U. zwar mit dem Versuch begonnen, Licht in die dunklen Hinterzimmer- Abmachungen

zu bringen, die hinter den kontroversen Notkrediten der E.U. für Hellas stehen, ein Ausweg aber Hellas aus dem Schuldendilemma innerhalb der E.U. ist aussichtslos. Die so genannte Troika betreibt in Hellas eine Insolvenzverschleppung! Hellas, wenn es wieder auf die Beine kommen will, muss einen ganz anderen Weg gehen als über die E.U. und der Festhaltung an der Euro. Das Land nach einer Volksabstimmung erklärt seine Zahlungsunfähigkeit, endledigt sich somit aller Schulden, verlässt den Euroraum nationalisiert zu 100 % sein Zentralbank, führt wieder die Drachme ein und ignoriert total das Geschrei an den Finanzmärkten und in der E.U. Die

Gläubiger, also die Banken, sowie deren reiche Großkunden verlieren ihr Geld,

das sie in hellenische Staatsanleihen investiert haben und ihre Zinsen. Die

Folgen wären, weder ein Kollaps der hellenischen Wirtschaft und Bankpleiten noch ein Knappheit an Lebensmittel, Medikamente, Brennstoffe u.a. Hierbei handelt sich um einen absichtlichen Mythos. Das gleiche gilt für den Mythos, dass mit der Drachme würde die Kaufkraft des Landes wegen der Inflation stark

abnehmen. Was die Europäer und ihre einheimische Vasallen befürchten ist, dass es zu einem Dominoeffekt in der E.U. kommen könnte, wenn sich Hellas aus der Euro-Sklaverei befreit und Nachahmer findet….Der Raubkapitalismus der E.U. und der übrigen Welt, der nur nach einem Ziel strebt, nämlich das Vermögen von ganz unten nach ganz oben zu transportieren, hat versagt und ist zu einer pathologischen Raffgier verkommen.

Der Debitismus, also die Lehre vom Schuldgeld, Geld aus Schulden zum Unterschied von Geld als Tauschmittel, wurde von Hochschullehrern, Soziologen und Wirtschaftlern Europas frühzeitig dargestellt und begründet auf den Umstand hin, dass in der gesamten Volkswirtschaftslehre noch nie der Unterschied zwischen einem rechtlichen Eigentümer und einem bloßen Besitzer angemessen berücksichtigt wurde, obwohl der Eigentümer sein Eigentum auch durch Verpfändung belasten kann und der bloße Besitzer d.h. ein Pächter, der ein Grundstück zwar innehat und bebaut, aber es nicht gleich einem Eigentümer verkaufen oder verpfänden kann. Geld aber könnte ebenso gut ohne Schuld und

ohne Zinsen «aus der Luft», wie bei der Zentralbanken mit Schuld und Zinsen, erzeugt werden.  Selbstverständlich sollten weiter die Menschen zu gemeinschaftsnützlichen Tätigkeiten motiviert und dafür auch entsprechend finanziell belohnt werden. Im Gegensatz jedoch der Situation bis heute, sind

aber auch wesentlich humanere Varianten vorstellbar die im Buch von Peter Haisenko und Hubert von Brunn mit dem Titel «Die Humane Marktwirtschaft» beschrieben werden. Dieses System funktioniert auch ohne Zinsen, für die das Geld in der gesamten Geldmenge ja überhaupt nicht vorhanden ist. Ein solches zinsloses Geldsystem, in dem Geld nicht als Schuld,

sondern nur gegen eine konkrete Leistung erzeugt wird, würde es zudem ermöglichen, dass die Wirtschaftsteilnehmer kooperieren, anstatt immer nur um die von den Banken nicht erzeugten Zinsen und Zinsenzinsen zu kämpfen.

Lohn- und Einkommenssteuern sind in der Tat eine äußerst fragwürdige Erfindung der privaten Zentralbanken. Wenn der Staat wieder das Recht der Geldschöpfung aus der Luft für sich selbst beanspruchen würde d.h. wenn er

seine Zentralbank zu 100 % nationalisierte, anstatt dieses Recht den privaten Zentralbanken zu überlassen, dann bestünde auch überhaupt kein Grund, den Staatsbürgern Teile ihres sauer erworbenen Einkommens wieder wegzunehmen, denn er könnte jenes Geld, das er benötigt, einfach selbst schöpfen. Tatsächlich stellt jedoch das Besteuerungsrecht der Nationalstaaten die einzige

 

 

Sicherheit für die Staatsschuld dar. Nur das potentielle Enteignungsrecht des Staats gegenüber den Staatsbürgern ermöglicht es daher den Gelderfindern, den privaten Geschäfts- und Zentralbanken, das «aus Luft erfundene Geld»an die Nationalstaaten als Schuld zu verleihen. Verzinste Staatsschuld und Lohn- und Einkommenssteuer sind also eine betrügerische Erfindung der privaten Zentralbanken. Schulden, Zinsen, Zinsenzinsen, Inflation und Lohn- und Einkommenssteuer könnten mit einer einzigen Gesetzreform für immer verschwinden, nämlich mit der Demokratisierung der Geldschöpfung und mit der Humanen Marktwirtschaft!

 

Für den derzeitigen Finanzminister der BRD Wolfgang Schäuble etwas undenkbares! Deshalb erlaubt ihm das «Rumpelstilzchen» die Rolle des Hegemon der E.U. der Töchter und Söhne Abrahams, zu spielen!

Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr/

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>