Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 300+1 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ 1

ΣΟΚ σε σχολείο στην Πάτρα: Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα-Η τραγική της ιστορία
Η 17χρονη έχασε τις αισθήσεις της μπροστά στην διευθύντρια του Λυκείου
Στο φως της δημοσιότητας έφερε το patrastimes μια τραγική ιστορία με πρωταγωνίστρια μια μαθήτρια από την Πάτρα.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε Λύκειο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, όταν η 17χρονη μαθήτρια δεν άντεξε άλλο και λιποθύμησε από την πείνα μπροστά στην διευθύντρια του σχολείου.

Ακόμα πιο συγκλονιστικό, είναι το γεγονός ότι η οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας έχει άλλα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 10 ετών και ζει πολύ δύσκολες στιγμές καθώς η μητέρα είναι άνεργη και ο πατέρας εξαφανισμένος.

Μετά τα παραπάνω, η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε φορείς και πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στην οικογένεια.

…………………………………..

Διαστάσεις «τσουνάμι» φαίνεται να προσλαμβάνει τα τελευταία χρόνια η αποποίηση κληρονομιάς από τους πολίτες, με τους αριθμούς των αιτήσεων να παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση ακόμη και διπλασιασμό τους από το 2013 στο 2016.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με τις αιτήσεις που υποβάλλονται στα Ειρηνοδικεία της χώρας και καταγράφουν σημαντική αύξηση χρόνο με το χρόνο για να «εκτοξευτούν» το 2016 στις 54.422.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα υπουργικά δεδομένα, οι σχετικές αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς ήταν:

  • το 2013: 29.199

  • το 2014: 41.388

  • το 2015: 45.628

  • το 2016: 54.422.


Η συνεχής αύξηση των αιτήσεων καταδεικνύει προφανώς την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν ακόμη και στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, καταφεύγοντας τελικά και στην αποποίηση της κληρονομιάς.

http://www.skai.gr/

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/341484/tsounami-aitiseon-apopoiisis-klironomias-to-2016/#ixzz4bOuEcXSM
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

……………………………………

Τα… μνημόνια υπέδειξε ως υπαίτια για το εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

«Εξαιτίας της μνημονιακής υποχρέωσης του πέντε προς ένα, υπάρχει συνολική υποστελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Η υπηρεσία χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε προσωπικό. Στο νέο οργανόγραμμα που επεξεργαζόμαστε προβλέπονται περισσότερες οργανικές θέσεις και μετατάξεις προσωπικού», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο κύριος Ηλιόπουλος.

Πηγή:  www.iefimerida.gr/news/325036/o-eidikos-grammateas-toy-yp-ergasias-kataggellei-ta-mnimonia-os-ypaitia-gia-ergatiko#ixzz4bOtp03VZ

SOS για χρέος και μεταρρυθμίσεις από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:22
Της Δήμητρας Καδδά
«Η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε ένα αλληλοτροφοδοτούμενο υφεσιακό »σπιράλ», τόσο λόγω του υψηλού και δυσβάστακτου χρέους (που επηρεάζει βασικούς αναπτυξιακούς συντελεστές), όσο και λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχεί (ως απόρροια της κρίσης χρέους), αλλά και του χαμηλού επιπέδου των θεσμών της χώρας (που είναι υψίστης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη)», αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σε έκθεση που εκπόνησε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, με τίτλο «Η παγίδα του χρέους». Η εκπόνηση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ορέστη Βάθη και Δήμητρα Μήτση. Εξετάζει τις επιπτώσεις του χρέους στην ανάπτυξη για την περίπτωση της Ελλάδας, αναφέρει το Γραφείο.

http://www.capital.gr/

http://arxaiaithomi.gr/

Related posts: