«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

” Η σοφία δεν μπορεί να μεταδοθεί. Σοφία που κάποιος προσπαθεί να κοινοποιήσει, δίνει την αίσθηση τρέλας πάντα. Η γνώση μπορεί να μεταδοθεί, η σοφία όχι.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Αναζητώντας την αλήθεια σε μονοπάτια δύσβατα μπαίνεις.

Αν θες να προχωρήσεις η οχι, το γνωρίζεις μόνο εσύ. Μόνη πυξίδα η συνείδησή σου, συνοδοιπόρος η ψυχή σου κι όσοι με σένα παράλληλα βαδίζουν. Κοινός στόχος, κοινή πορεία, η γνωριμία μας μαζί της. Η διαδρομή είναι δύσκολη, αλλά είναι μοναδική, γιατί σε γυρίζει σε σένα, στην ΟΥΣΙΑ σου.

” Η σοφία δεν μπορεί να μεταδοθεί. Σοφία που κάποιος προσπαθεί να κοινοποιήσει, δίνει την αίσθηση τρέλας πάντα. Η γνώση μπορεί να μεταδοθεί, η σοφία όχι. Μπορεί να την ανακαλύψει κανείς, να τη ζήσει, μπορεί να στηριχτεί σ΄αυτή , να κάνει θαύματα με τη βοήθειά της , αλλά δεν μπορεί να την κάνει λόγο και να τη διδάξει “

Σιντάρτα.

” Η Ουσια της Καρδιας”

Η επιθυμία της καρδιάς είναι σαν ένα άλογο, ο νους σαν τον αναβάτη που το ιππεύει με σκοπό να το τιθασεύσει και το σύνολο αναπαρίσταται από τον Καβαλάρη και αυτός που δεν γνωρίζει την επιθυμία της καρδιάς του, ισχυρίζεται όμως ότι γνωρίζει τον πλησίον του, είναι όμοιος με τον άνθρωπο που έχει χρεωκοπήσει, δεν έχει να φάει και ισχυρίζεται ότι τρέφει τους φτωχούς της πόλης . Αυτό είναι αδύνατον.

“Θα ξαναβρείς την Δόξα, την Ευγένεια, την Λεπτοφυή Τελειότητα , την Ομορφιά και το Μεγαλείο, όταν γνωρίσεις την Ουσία της Καρδιάς και μάθεις ότι είναι μια πολύτιμη Ουσία, η οποία σου προσφέρθηκε και μετά κρύφτηκε από σένα.

Αν δεν αναζητήσεις αυτήν την Καρδιά και την ξεχάσεις ή την παραμελήσεις, θα είναι η πηγή μιας απέραντης λύπης για σένα την ΄Εσχατη μέρα.

Αγωνίσου λοιπόν στην Αναζήτηση της και εγκατέλειψε μέσα σου όλα τα δεσμά του κάτω κόσμου. Αμήν.”

Abu Hamid Al Ghazali

” Η ΨΥΧΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ “

Πονος- αρρωστεια -θανατος , η αλυσιδα της φθαρτοτητας και πισω απ’ολα αυτα, ο φοβος που τα συνδεει και μας κραταει δεσμιους στην υλη.

Οι λογοι που πεθαινει καποιος ειναι δυο, ο ενας ειναι η φυσικη φθορα του σωματος, κι ο αλλος γιατι επιθυμει να φυγει.

Η πρωτη περιπτωση ειναι φυσιολογικη και δεν ανατρεπεται και συμβαινει οταν ολοκληρωθει ο χρονος . η δευτερη ομως μπορει ν’ανατραπει, αρκει να γινει η συνειδητοποιηση της .

Το οτι επιθυμει να φυγει καποιος, ασυνειδητα συμβαινει αυτο τις περισσοτερες φορες, σημαινει οτι προκαλει γεγονοτα τετοια , οπως ατυχηματα και ασθενειες που θα του επιτρεψουν να φυγει.

Ομως επειδη το ασυνειδητο ειναι ανεξερευνητο και αγνωστο στο μεγαλυτερο του μερος, ειναι δυσκολο να εντοπισουμε απο που προερχεται αυτη η επιθυμια και γιατι.

συνηθως δεν ειναι καν εκδηλωμενη αλλα κρυφη, ισως να προερχεται απο βιωμα προηγουμενης ζωης, πχ αν καποιος σε προηγουμενη ζωη εχει χασει τη ζωη του απο πνιγμο και φοβαται τη θαλασσα ειναι πολυ πιθανο να προκαλεσει το ιδιο, λογω αναμνησης και μη εξαλειψης του φοβου αυτου.ειναι αυτο που λεμε , παθαινουμε οτι φοβομαστε.

Αλλη περιπτωση ειναι τα συσσωρευμενα αρνητικα συναισθηματα που δεν βρισκουν διεξοδο κι ετσι δηλητηριαζουν το σωμα, ωστε να το καταστρεφουν σιγα σιγα.

σ’αυτον τον κοσμο που ζουμε , λογικα κανεις δεν θα ηθελε να βρισκεται, οσο δε ανεβαινει επιπεδο συνειδητοτητας κιαντιλαμβανεται τι γινεται γυρω του, τοσο πιο γρηγορα θελει να την κανει απο δω.

ομως πρεπει να γνωριζει, οτι αν δεν ολοκληρωσει τη δουλεια που ηρθε να κανει, ειναι δωρο – αδωρον γιατι παλι θα ξαναγυρισει..αρα λοιπον δεν εχει κανενα νοημα να επιδιωκει τη φυγη, αλλα να βρει τον τροπο να περασει οσο γινεται πιο ανωδυνα , τα χρονια που απαιτουνται .

Ισως αυτος να ειναι και ο λογος που η αυτοχειρια δεν ” επιτρεπεται”

Ο ανθρωπος θλιβεται, αρωσταινει, ποναει, φοβαται , οταν ειναι μακρυα απτην ψυχη του, τοτε νοιωθει μονος, αδυναμος, ανημπορος και τοτε ολα τα δεινα μπορει να του συμβουν.

Για την ψυχη δεν υπαρχει πονος, αρωστεια, θανατος, αυτα ειναι αγνωστες εννοιες που δεν την αγγιζουν ουτε την βαλλουν.

πως ειναι δυνατον αλλωστε ν’αρωσταινει και να πεθαινει η ψυχη, αφου ειναι αθανατη.

Παθαινουμε ολα τα κακα οταν ειμαστε απομακρυσμενοι απο την ψυχη μας, οταν ειμαστε σε λαθος δρομο.

Ενα ειναι το φαρμακο λοιπον, μονο η ψυχη μας εχει την ικανοτητα της αυτοιασης, τις ιδιοτητες του θεου και μονο οσοι ενεργοποιουν την ψυχη τους και ζουν συμφωνα μ’αυτην μπορουν να γνωρισουν τις θεραπευτικες της ικανοτητες.

Αυτο εξαρταται απο το ποσο ειμαστε μαζι της συνδεδεμενοι, θα ξαναπω, συνδεση ψυχης και σωματος, ολα απο κει γινονται.

Απο κει αρχιζει το λαθος,μια κακη συνδεση εχει σαν αποτελεσμα κακο σημα και κακο σημα , σημαινει οτι δεν λαμβανει το σωμα τις οδηγιες της ψυχης, και παει μονο του οπου ναναι,απροστατευτο και το σωμα κινειται με αλλους νομους, ανηκει στην υλη και ο προορισμος του ειναι ο θανατος, η θνησιμοτητα, αρα ελκεται απο τον θανατο, τον προκαλει, τον επιδιωκει,γιατι η περιορισμενη του γνωση δεν γνωριζει κατι αλλο παρα μονο αυτην την ευθεια, γεννηση-θανατος.

Οσο ομως η ψυχη κατοικει στο σωμα, οσο η ψυχη καθοδηγει το σωμα τοτε η πορεια αλλαζει, ειναι ελεγχομενη πλεον και κινειται βαση γνωσης, συνειδησης, επιγνωσης.

Οσο καλυτερα ειμαστε συνδεδεμενοι τοσο πιο δυνατοι γινομαστε , τοσο τα δεινα , τα κακα και οι στεναχωριες δεν μας αγγιζουν.

 Αυτη ειναι η δυναμη της πιστης, η δυναμη της ψυχης μας, με αλλα λογια βοηθουσε τους ανθρωπους να δουν την ψυχη τους και να συνδεθουν μαζι της . Ολοι μαζι ενωμενοι σε μια ψυχη

…………………………………………………

ΝΟΗΣΗ

Τι ειναι η νοηση? γιατι αλλο μυαλο..αλλο σκεψη..κι αλλο νοηση..

Η λεξη προερχεται απο τον νου-νοω-αντιλαμβανομαι ( και για τη λεξη αντιληψη εχω αμφιβολια αν ειναι σωστη γιατι μαλλον το φως το λαμβανεις δεν το αντι-λαμβανεις γιατι τοτε το διωχνεις)

Το μυαλο ειναι ενας μηχανισμος του σωματος που παραγει σκεψη απο αποθηκευμενες πληροφοριες,ενα λειτουργικο οπως ο υπολογιστης,συσσωρευτης πληροφοριων που προερχονται απο το εξωτερικο περιβαλλον κι αναλογα τι του ζηταμε καθε φορα παραγει την αντιστοιχη σκεψη,η μηπως οχι? θα μπορουσαμε να πουμε οτι ενας υπολογιστης σκεφτεται,το google ας πουμε ειναι ενας μηχανισμος σκεψης,με λεξεις -κλειδια ανασυρει οτι πληροφοριες εχει αποθηκευμενες,το ιδιο δεν κανουμε κι εμεις? εχουμε σκεψεις συμφωνα με οσες πληροφοριες εχουμε αποθηκευσει ,κι αναπαραγουμε τις πληροφοριες αυτες παλι συμφωνα με λεξεις κλειδια κιαυτο μαλλον γνωστο ειναι..

Νοηση ομως ειναι κατι διαφορετικο,ειναι το μυαλο συν κατι αλλο..ειναι η σκεψη που παραγεται απο την ψυχη κι οταν λεω ψυχη δεν εννοω την συναισθηματικη μνημη που εχουμε γιατι κιαυτος ενας μηχανισμος ειναι,που δημιουργειται κατα τον ιδιο τροπο,α ποθηκευει συναισθηματα , αλλα αυτο θα το εξηγησουμε αλλη φορα.

Η ψυχη λοιπον ειναι η καθαρη ενεργεια,η ενεργεια που λαμβανουμε απο το θεο,η θεια πνοη δηλαδη ,οταν λοιπον η ενεργεια αυτη,κεντραρει με το μυαλο,τοτε η σκεψη αλλαζει,γινεται νοηση , δεν προερχεται αποκλειστικα απο το εξωτερικο περιβαλλον αλλα ειναι μια συνθεση γνωσεων μαζι με την εσωτερικη δικη μας γνωση.

Την ουσιαστικη και πραγματικη γνωση την εχει η ψυχη,επειδη ειναι αθανατη και αφθαρτη περιεχει ολες τις πληροφοριες που χρειαζομαστε καθε φορα ,εχει την εμπειρια απο το περασμα της σε πολλες ζωες για οτιδηποτε.

Μεσω της νοησης, παραγεται πρωτοτυπη γνωση,ειναι τα μυαλα που λεμε οτι γεννανε , εχουν συνθετικη κι εξελικτικη σκεψη,γνωριζουν τι εννοουν ακριβως ,δεν παπαγαλιζουν απλως πληροφοριες,δεν ειναι κινητες εγκυκλοπαιδειες,οταν συμβαινει αυτο δημιουργειται μια αλλη αντιληψη,υψηλης συνειδητοτητας,γιατι η ψυχη ειναι η συνειδηση,το λεει αλλωστε και η λεξη,συν +ειδηση..συν και ειδω..να δω κατι περισσοτερο,αυτο το κατι περισσοτερο προερχεται απο την ψυχη, ειναι γνωση και αισθηση μαζι , λογικη και αισθημα ενωμενα κι οχι το ενα εδω και το αλλο αλλου .

Παυουμε ναχουμε κοινη αντιληψη των πραγματων των περιορισμενων στην υλικη αντιληψη του σωματος, υπερβαινουμε την κοινη λογικη και βρισκουμε την καθαρη λογικη, που ειναι η σκεψη που βασιζεται στο αιτιο και το αποτελεσμα του , φευγουμε απο τον χωρο του τυχαιου και της αγνοιας και μπαινουμε στο χωρο της γνωσης και της ουσιαστικης λογικης, της μιας και μονης αληθειας.

Η σκεψη γινεται σφαιρικη,ενεργοποιουνται και τα δυο ημισφαιρια, με αποτελεσμα να μπορουμε να αντιληφθουμε το ολον,καταργειται τοτε η κοινη λογικη σκεψη,η οποια πρερχεται απο τις επαναλαμβανομενες κοινες πληροφοριες που δεχομαστε και γινεται αξιωμα, γενικη παραδοχη,κανονας, καταργωντας ετσι τη μοναδικοτητα του καθε ατομου, του καθε μυαλου , γινεται μια ομαδοποιηση σκεψης και συμπερασματων που μας εγκλωβιζει π.χ..τ’οτι οσοι καπνιζουν παθαινουν καρκινο .δεν σημαινει οτι θα το παθω κι εγω,εξαλειφονται ετσι οι εξαιρεσεις ,που φυσικα και επιβεβαιωνουν τον κανονα,αλλα δεν παυουν να υπαρχουν κιολας…μα ποσο ευκολο ειναι θα μου πειτε να το πετυχει κανεις αυτο?

Δεν ειναι παντως και πολυ δυσκολο,υπαρχει μια απαραιτητη προυποθεση ,για να γινει πραξη πρεπει να εχουμε ψυχη ,να την εχουμε ξυπνια και ζωντανη ,γιατι αλλιως δεν γινεται και γιατι δεν μπορουν να το κανουν ολοι? γιατι απλως δεν εχουν ψυχη .

Εχουν απλως συναισθηματικη μνημη,οχι ψυχη, δεν εχουν ολοι θεια πνοη,γιατι απλως ζουν και κινουνται μακρυα απο τη συνειδηση τους η γιατι κανεις δεν τους ειπε ποσο απλο ειναι να την βρουν. Θεωρουμε δεδομενο οτι η ψυχη ειναι μεσα μας κι αυτη ειναι η μεγαλυτερη πλανη.

Ο δρομος της αληθειας ξεκινα ακριβως απ’αυτο το σημειο, να κατανοησουμε ποσο μακρυα ειμαστε απο την ψυχη μας και μετα να κανουμε τρη διαδρομη για να την βρουμε, καιυτη η διαδρομη περναει πρωτα απο τη νοηση.

Το πρωτο σημειο ενωσης ειναι το μυαλο και καλουμαστε να προσπαθησουμε να τα ενωσουμε.

Το μονο που χρειαζεται να κανουμε ειναι ν’ακουμε την ψυχη μας,να την ρωταμε και να την ακουμε οταν μας μιλαει και να εμπιστευομαστε οτι μας λεει μεσω της σκεψης μας.να εμπιστευτουμε δηλαδη τη δικη μας σκεψη κι οχι των αλλων.

Να πεταξουμε ολες τις αχρηστες πληροφοριες που συσσωρευουμε στο μυαλο μας ,να ανοιξουμε χωρο στην ψυχη μας να ερθει , κιαυτη ειναι η φωτηση το πνευμα και δεν ερχεται με κανενα λευκο περιστερι παρα μονο μεσω της σκεψης μας κι αυτη ειναι η νοηση , τοσο απλα, η πιο φυσικη διαδικασια εχει γινει το μεγαλυτερο μυστηριο.

ΝΟΗΣΗ = ΠΝΕΥΜΑ = ΦΩΣ = ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΜΑΖΙ.

Και τοτε εξηγουνται ολα,βλεπουμε την αληθεια καθαρα,οσο περισσοτερο κεντραρει η ψυχη στο μυαλο μας τοσο πιο καθαρα βλεπουμε κι αφου η ψυχη ειναι η αληθεια, σκεφτομαστε αληθινα, κιαν πραξουμε στην αληθεια που νοουμε ,γινομαστε αληθεια, τοτε υπαρχουμε αληθινα και γνωριζουμε τι ακριβως ειμαστε.

http://oysia.blogspot.gr/

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>