Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Για μια χούφτα ευρώ

ΑΣΤΕΓΟΙ 3

Δεν πάει και πολύ καιρός που στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο εκτυλίχθηκαν σκηνές που δεν συνάδουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όταν πολλοί συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της ανέχειας συνωστίζονταν εκεί για να πάρουν λιγοστά τρόφιμα.

Σε μια διαφορετική εκδοχή, μια ανάλογη κατάσταση βιώσαμε και τις τελευταίες μέρες, καθώς εκατοντάδες Πατρινοί στήθηκαν στην ουρά προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Είναι προφανές ότι κόσμος και κοσμάκης, εφόσον δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη για τη διαβίωση του, αγωνίζεται με κάθε τρόπο για να επιβιώσει, προσδοκώντας εκτός άλλων και σε κάποια βοήθεια που μπορεί να του δοθεί, οποιασδήποτε μορφής.

Οσοι περίμεναν έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο για να πάρουν ένα κοτόπουλο, ένα πακέτο ρύζι, μια οδοντόκρεμα, αναμένουν τώρα με ανυπομονησία και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Αυτοί, οι ίδιοι, ίσως και πολύ περισσότεροι που το αποζητούν απεγνωσμένα, όπως το ξεραμένο χώμα χρειάζεται το νερό.

Αλλωστε, μιλούν από μόνες τους οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και πρέπει να πληροί κάποιος ώστε να μπορεί να πάρει το εν λόγω επίδομα.

Για να επιλεχθεί, λοιπόν, ως δικαιούχος στο πρόγραμμα θα πρέπει τους τελευταίους έξι μήνες, πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης, να μην έχει συνολικό εισόδημα άνω των 1.200 ευρώ!

Το κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό που θα αποδειχθεί ότι δικαιούται οικονομικής στήριξης, θα λαμβάνει το ποσό των 200 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ μηναίως για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Αντίστοιχα, νοικοκυριό με δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα προστατευόμενο μέλος, θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα εάν έχει έως 1.800 ευρώ εξαμηνιαίο εισόδημα, ενώ νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικες και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη θα δικαιούται ενίσχυσης, εφόσον έχει εισόδημα έως 2.100 ευρώ, επίσης κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Με άλλα λόγια, για να αποκτήσει μια οικογένεια πρόσβαση στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να διαβιεί σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Να μην έχει, δηλαδή, κυριολεκτικά να φάει.

Επομένως, (και) οι ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού, στην οδό Γούναρη, αλλά και στο ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων, αποτυπώνουν ανάγλυφα το μέγεθος της ραγδαίας (άνευ προηγουμένου τις τελευταίες δεκαετίες) φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Και προς το παρόν, δυστυχώς, τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει.

Εξίσου, όμως, δραματική είναι η διαπίστωση ότι με αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες της ανέχειας κοντεύουμε να εξοικειωθούμε. Οταν βέβαια δεν αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος τους…

 http://pelop.gr/?page=article&DocID=342750

 

Related posts: