«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δυσοίωνες Προοπτικές της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό – Καταστροφική Λύση για τον Κυπριακό Ελληνισμό

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΕΤΑΙ

Το International Hellenic Association, ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, απηύθυνε έκκληση προς τους Προέδρους της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος και Κύπρου, τις ηγεσίας των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου, τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων Ελλάδος και Κύπρου, τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος και Κύπρου καθώς και σε όλους τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος και Κύπρου με θέμα τις δυσοίωνες προοπτικές της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και τον διαγραφόμενο κίνδυνο μιας καταστροφικής λύσης για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Το πλήρες κείμενο της έκκλησης έχει ως εξής:

Ως Έλληνες που προέρχονται από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Διασπορά, παρακολουθούμε με φοβερή ανησυχία και αγωνία την επικαιρότητα που αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την επερχόμενη Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σε όλους μας η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζει παραμονές της Τουρκικής εισβολής του 1974. Αυτή συνίσταται από περίεργες ανακοινώσεις των επισήμων, συχνά αντικρουόμενες, χωρίς μια εσωτερική δομή και την ταυτόχρονη βουβαμάρα των άμεσα ενδιαφερόμενων, δηλαδή την πλειοψηφία των Κυπρίων.

Μοιάζουμε με ασθενή που τον ετοιμάζουν για χειρουργείο και βρίσκεται σε μια ήπια νάρκωση, ακούμε, βλέπουμε, συνειδητοποιούμε τι πάει να γίνει αλλά δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.

Μπροστά μας όμως υπάρχει μια φοβερή προοπτική που αφορά την ίδια την ύπαρξη μας, εμάς και των παιδιών μας, η αμείλικτη προοπτική του ότι : Μετά τις 12 Ιανουαρίου εισερχόμαστε σε τροχιά η οποία μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην παγίδευση της Ελλάδας.

Δυστυχώς δεν τέθηκαν “κόκκινες γραμμές ” που να διασφαλίζουν κάποια ζωτικά θέματα ύπαρξης του Ελληνισμού της Κύπρου στην διαδικασία των συνομιλιών.

Παρόλα αυτά και οι απλές ανακοινώσεις της Ελληνοκυπριακής και Ελλαδικής ηγεσίας περί «ανάγκης άμεσης αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής και τερματισμού εγγυήσεων» οδήγησαν τις συνομιλίες σε εμπλοκή.

ΝΤΡΟΠΗ

Με πρωτοβουλία όμως του Προέδρου κ. Αναστασιάδη ξαναξεκίνησαν.

Πώς; Με ποίες προϋποθέσεις ή υποχωρήσεις, εφ’ όσον είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η Τούρκικη πλευρά δεν υποχώρησε στο παραμικρό. Μήπως υποχωρήσαμε και πάλι σε όλα όσα θέτει η Τούρκικη πλευρά ως προϋποθέσεις;

Η Τούρκικη πλευρά δείχνει πολύ περισσότερο αξιόπιστη σε αυτά που επιδιώκει και θεωρεί απαράβατα, τα ανακοινώνει δημόσια και στην συνέχεια τα επιτυγχάνει βήμα-προς-βήμα με συνεχείς υποχωρήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Το χειρότερο όμως για εμάς είναι ότι οι Τούρκικες ανυποχώρητες απαιτήσεις οδηγούν με βεβαιότητα στην πλήρη Τουρκοποίηση της Κύπρου και στον παντελή αφανισμό των Ελληνοκυπρίων από το νησί. Δεν πρόκειται για μια “κακή” ή “μη-βιώσιμη” λύση, αλλά για ολική καταστροφή.

Ακόμη όμως και αν οι επερχόμενες συνομιλίες ναυαγήσουν, η σύνθεση της “Πενταμερούς Διάσκεψης” πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος και την διεθνή προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ακιντζί ζητάει να ισχύουν οι εγγυήσεις για 15+ χρόνια 1

Μετά από πολλές παλινωδίες, παραδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης το προφανές ότι η διάσκεψη θα είναι πενταμερής και σε αυτήν δεν έχει προσκληθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, ισχυρίζεται όμως ότι θα την αντιπροσωπεύσει αφού είναι Πρόεδρος.

Ο καθένας γνωρίζει ότι στις διασκέψεις αυτού του επιπέδου συμμετέχουν αποκλειστικά οι προσκεκλημένες “Οντότητες: (Κράτη, Κοινότητες)”, συνεπώς ο κ. Αναστασιάδης θα αντιπροσωπεύει απλά την Ελληνό-Κυπριακή Κοινότητα. Το χειρότερο όμως είναι ότι αν καταφέρει να εμφανισθεί ότι συμμετέχει ως Πρόεδρος της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, τότε απλά την υποβιβάζει στο επίπεδο της προσκεκλημένης Ελληνο-Κυπριακής Κοινότητας.

Έχει εμπεδωθεί από όλους ότι η Τουρκία από το 1974 δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και συνεχώς επιδιώκει την εξαφάνιση της.

Μάλιστα η Τουρκία αξιολογεί αυτόν τον στόχο ως τόσο υψηλής προτεραιότητας που έθεσε γι’ αυτόν εν-αμφιβόλω την προοπτική ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα κατά το χρονικό διάστημα που την επιθυμούσε διακαώς.

ΚΥΠΡΟΥ Κ

Η Τουρκία γνωρίζει καλά γιατί πρέπει αυτή να είναι η προτεραιότητά της: η διεθνώς αναγνωρισμένη “Κυπριακή Δημοκρατία” είναι το “Κράτος” μας, είναι ο φορέας που διασφαλίζει την ύπαρξη των Ελλήνων της Κύπρου, εξασφαλίζει την ευημερία των πολιτών της και το αύριο των παιδιών μας. Δυστυχώς, κύριε Πρόεδρε, με αυτές σας τις κινήσεις έχετε πλήξει ανεπανόρθωτα τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτού του μόνου μέσου που διασφάλισε την ύπαρξη μας μετά το 1974. Ακόμη και αν η Πενταμερής Διάσκεψη ναυαγήσει, θα έχετε, κ. Πρόεδρε, κάνει ανεπανόρθωτη ζημία στο θεσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Βέβαια, οι συνέπειες θα είναι πλήρως καταστροφικές αν η Πενταμερής Διάσκεψη επιτύχει τους στόχους της, που κοινή καταθλιπτική πρόβλεψη όλων είναι η αναμενόμενη για άλλη μια φορά υποχώρηση σας, κ. Πρόεδρε, στις ακλόνητες Τούρκικες απαιτήσεις.

Αξιότιμε. κ. Πρόεδρε σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και να θέσετε με τον οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και τώρα στο παραπέντε τις δικές μας κόκκινες γραμμές:

1) Την πλήρη κατάργηση όλων των Εγγυήσεων και άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, και

2) την επίσημη πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διεθνή-Πολυμερή και όχι Πενταμερή διάσκεψη.

Διαφορετικά, κ. Αναστασιάδη, θα καταλήξετε ο τελευταίος, μοιραίος Πρόεδρος της “Κυπριακής Δημοκρατίας” και θα είστε προσωπικά υπεύθυνος, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης σας για το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Κύπρου. Μοναδική δυστυχώς ακτίνα φωτός προς την αφύπνιση των ναρκωμένων συνειδήσεων είναι το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου.

ΔΕΝΝ

Συμμεριζόμαστε πλήρως τις ανησυχίες του Αρχιεπισκόπου και καλούμε την Κυπριακή αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πράξει ανάλογα. Καλούμε όμως προπαντός όλους τους Έλληνες της Κύπρου και τους απανταχού Έλληνες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντισταθούμε στις ζοφερές προοπτικές της επερχόμενης καταστροφικής διάσκεψης. Αυτή δεν είναι καμιά λύση επανένωσης του Νησιού, είναι η προδιαγραφόμενη ολική καταστροφή του Κυπριακού Ελληνισμού.

Από Λεωνίδα Κουνάκη Leonidas Koumakis

Πηγή: ΙΗΑ https://professors-phds.com/%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%AF%CF%89%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF

2η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρος Θυμόμαστε φωτογραφίες

 

εισβολή Κύπρος 4 Στις 15 Ιουλίου του 1974 , η ελληνική στρατιωτική χούντα γνωστό στην Ελλάδα ως «η χούντα,” απόπειρα πραξικοπήματος από Έλληνες αξιωματικούς του Στρατού στην Κύπρος για την επίτευξη της επανένωσης της Κύπρος με την Ελλάδα.

Μόλις πέντε μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η Τουρκία έστειλε στρατεύματα στο φόβο ότι μια ενωμένη Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσε να απειλήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Το αποτέλεσμα ήταν μια στεγανοποίηση στα ανοικτά του νησιού, με το βόρειο τρίτο ένα τουρκικό στρατιωτικό κατεχόμενη γη κάτω από στρατιωτικό καθεστώς.

εισβολή Κύπρος 2 Δεδομένου ότι η ελληνική στρατιωτική χούντα κατέρρευσε στις 24 Ιουλίου 1974 με την πίεση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρος το ίδιο έκανε κάθε προσπάθεια σε πραξικόπημα για να ενοποιήσει Ελλάδα και η Κύπρος .

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά την κατάληψη, μια διπλωματική λύση ζητήθηκε από τους Βρετανούς διπλωμάτες, ωστόσο, γρήγορα έγινε φανερό ότι η διπλωματία δεν θα θέσει ένα τέλος στη στρατιωτική κατοχή του βόρειου τρίτο του νησιού από τον τουρκικό στρατό.

Κύπρος εισβολή 6 Στις 13 Αυγούστου ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Turan Gunes, έφερε στο τραπέζι ένα σχέδιο για να διαιρέσει τους αντίστοιχους θύλακες σε καντόνια, και παρόλο που οι Έλληνες, Βρετανοί και Αμερικανοί είδαν αυτό ως παράνομο και παράλογο, την επόμενη μέρα κατεχόμενες δυνάμεις προέλασαν να αναλάβει 36 τοις εκατό του νησιού της Κύπρος.

Η διαίρεση του νησιού εκτείνεται από τη Μόρφου στα δυτικά, μέσα από τη Λευκωσία προς την Αμμόχωστο και έχει μια ουδέτερη ζώνη που οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ έχουν ήδη ψάχνει μετά από ποτέ μετά την εισβολή, πριν από 42 χρόνια.

εισβολή Κύπρος 3 Μέχρι το 1974 η τουρκική εισβολή η Κύπρος είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των 3.000 ζωές και χιλιάδες τραυματίες. Μέχρι σήμερα υπάρχει ακόμα ανεπιβεβαίωτες λογαριασμοί των πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Το Φεβρουάριο του 1975, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την παράνομη κατοχή του νησιού, η Τουρκία ανακοίνωσε την κατεχόμενη γη ως το λεγόμενο «Τουρκικό Ομόσπονδο Κράτος της Κύπρος», και όρισε Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς ως Πρόεδρος.

εισβολή Κύπρος 8 Το 1983 η Τουρκία προέβη σε μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ως λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρος», ωστόσο, μέχρι σήμερα η Τουρκία είναι η μόνη χώρα να αναγνωρίσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Από το 1975 η Τουρκία έχει φέρει εδώ και πολλά επιπλέον μετανάστες για να αυξήσουν την τουρκικού πληθυσμού και εργατικού προσωπικού, πολλές από τις οποίες είναι μέλη του τουρκικού στρατού.

Σε kypros.org ιστοσελίδα λέει ότι υπάρχουν «1.619 αγνοούμενοι … Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει μόνο τους στρατιώτες, αλλά και άμαχοι και ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι εξαφανίστηκαν συνεπεία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρος το 1974.”

Στη συνέχεια προσθέτει: «Αυτά που λείπουν Έλληνες Κύπριοι συνελήφθησαν από τον τουρκικό στρατό ή / και από τους Τουρκοκυπρίους υπό τον έλεγχο και διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Μετά την σύλληψή τους, πολλοί μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και διατηρούνται ως κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές. “

Κύπρος εισβολή 7 Παρά τη συμμετοχή των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία , η δημιουργία της Επιτροπής Αγνοουμένων στην Κύπρος, επιφώνημα από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ , πολλές οικογένειες εξακολουθούν να ζουν έναν εφιάλτη καθώς δεν έχουν καμία κλείσιμο, επειδή ακόμα δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στους αγαπημένους τους και όπου τα σώματά τους βρίσκονται.

Εισβολή-of-Κύπρος 1 ΟΗΕ συνομιλίες με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης του νησιού και να διαλύσει την ένταση μεταξύ των Ελλήνων Κυπρίων και Τουρκοκυπρίων ήταν σε εξέλιξη από το 1980 σε αυτό που είναι τώρα αναφέρεται ως Κύπρος συνομιλίες .

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι ένα ψήφισμα στο Κύπρος Σύγκρουση μπορεί να βρεθεί, ίσως, το συντομότερο αυτό το έτος, οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και έχουν έρθει κοντά σε μια λύση και στο παρελθόν, ποτέ δεν επίτευξη μιας ειρηνικής συμφωνίας μεταξύ της τουρκικά Κύπριοι και Έλληνες-Κύπριοι.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=el&u=http://greece.greekreporter.com/2016/07/15/42nd-anniversary-of-the-turkish-invasion-of-cyprus-remembered-photos/&usg=ALkJrhhY6X43Fgnzf3z8pq5fCf02MiqtlA#sthash.gdjDROaz.dpuf

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>