«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ : ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ 2017 ………… .

ελλαδα αγαπη 1

Είμαστε παιδιά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ και του ΈΛΛΗΝΑ ΟΥΡΑΝΟΥ .

26  /  12  /  2016

Επιστολή του Δημήτρη Κομνηνού.

Πάνε χρόνια που έφυγε ο Παύλος Σιδηρόπουλος αλλά πόσο επίκαιρα μερικά από τα τραγούδια που μας άφησε. Σε ένα από αυτά λοιπόν τραγουδάει σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου:

Κάποτε θα `ρθουν γνωστικοί, λογάδες και γραμματικοί για να σε πείσουν.

Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.

Τα παιδιά σε έναν λαό, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του.

Γιατί είναι αυτά που θα ανδρωθούν ως νεολαία, η οποία θα επιλέξει τον δρόμο που θα δείξει στην επόμενη γενιά.

Με τα ερεθίσματά της, με την ορμή της, με την κουλτούρα της και με τα διδάγματά της καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του πολιτισμού, τον οποίο θα κληροδοτήσει στα παιδιά της.

Έτσι μοιραία είμαστε αναγκασμένοι να την υπερασπιστούμε εμείς οι μεγαλύτεροι γιατί σε αυτήν πλέον ελπίζουμε να νίψει τα δικά μας ανομήματα.

Αφορμή για την μικρή αυτή εισαγωγή πήρα από το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντού Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη το οποίο και σας παραθέτω αυτούσιο:

“Το πιο συγκλονιστικό γεγονός στον κόσμο αποτελεί η Γέννηση του Ιησού Χριστού καθώς η ενσάρκωσή Του χώρισε την ιστορία σε δύο μέρη, εκείνη που γράφτηκε προ Χριστού και εκείνη που συνεχίζεται μετά Χριστό. Ήταν ένας Θεός πρόσφυγας, γιατί από την ημέρα της Γέννησης του έως την Σταύρωσή Του δεν παρέμεινε σε έναν τόπο αλλά ως περιπλανώμενος πρόσφυγας δεν υπήρχε τόπος για Αυτόν. Τα Χριστούγεννα είναι η νίκη και ταυτόχρονα η ήττα του Χριστιανισμού. Νίκη γιατί μπόλιασαν τον κόσμο με το Ευαγγέλιο της Αγάπης και ήττα γιατί το Ευαγγέλιο της Αγάπης νοθεύτηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι περισσότεροι Χριστιανοί να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν τα πάντα καινά, χωρίς να τρωθούν οι μηχανισμοί που σπέρνουν την ανισότητα και τον θάνατο, δηλαδή χωρίς να χάσουν τη βολή τους. Η ιδεολογικοποίηση του Ευαγγελίου και η προσαρμογή ή και παραποίηση των λόγων του Χριστού κατά τη βόλεψή μας οδηγεί στην αδικία των συνανθρώπων μας. Ο ρατσισμός, ο εθνοφυλετισμός, η εξουσιαστικότητα και η κυριαρχικότητα έναντι των συνανθρώπων μας αλλά και η δικαιολόγηση του πλούτου, αποτελούν τα μεγαλύτερα αμαρτήματα των Χριστιανών που τα υποστηρίζουν. Στην Χριστιανική ιστορία το υπόλειμμα ήταν αυτό που κρατούσε την φλόγα του Χριστιανισμού ζωντανή. Υπόλειμμα ανθρώπων που σκέφτονταν ορθόδοξα και εξέφραζαν αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά που τους κληροδοτήθηκε Άνωθεν. Ευχόμαστε ολόψυχα, αυτά τα Χριστούγεννα να αποτελέσουν την αρχή που το φως της δικαιοσύνης του Χριστού θα λάμψει στις ψυχές των ανθρώπων και θα γίνει το παράδειγμα, ώστε όλοι μαζί δίνοντας το χέρι στον πλησίον όπου γης να βοηθηθούμε πραγματικά. Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, ειρήνη και προκοπή σε μαθητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς”.

Ε, λοιπόν ΟΧΙ κ. Διευθυντά!

.

Όσο κι αν θέλετε δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να ποτίσετε με το ανιστόρητο και ανήθικο δηλητήριο της παράνοιας σας, τις ψυχές των παιδιών μας.

.

Ξεκινάτε με μια φράση που την ορίζετε (το λιγότερο…αφελώς και το περισσότερο υποβολιμαίως) ως αξίωμα, με σκοπό να υποβάλετε τους δέκτες του μηνύματός σας στις δικές σας εβραιοχριστιανικές δοξασίες .

και με το κύρος που σας προσδίδει η σφραγίδα και η θέση του Διευθυντού – Δασκάλου χρησιμοποιείτε φτηνή προπαγάνδα .

κρυμμένη μέσα σε λογικά άλματα και προσπαθείτε να περάσετε στην παιδική ψυχή των μαθητών το νεοταξικό σας τραγουδάκι για τους ”φουκαράδες πρόσφυγες”

.

οι οποίοι σε έναν αρρωστημένα ατυχή παραλληλισμό συγκρίνονται με το πρόσωπο του Ιησού.

.

Του Ιησού που περιπλανιόταν για να διδάξει τον λόγο του.

.

Ένα πρόσωπο Ιερό για όσους ακουμπούν την ψυχή τους στην ελληνορθόδοξη πίστη που εσείς το προσβάλλετε βάναυσα.

.

Μέσα από αυτήν την ανιστόρητη σύγκριση επιχειρείτε να ντύσετε όλους αυτούς που έρχονται ετσιθελικά στην χώρα μας, με έναν μανδύα ιερότητος, προκειμένου να δηλητηριάσετε το μυαλό των παιδιών, .

.

.

ούτως ώστε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα αύριο τον φυλετικό, πολιτιστικό αλλά και βιολογικό τους θάνατο .

.

.

προς όφελος της πλανητικής ελίτ που απαιτεί την αλλοτρίωση της Ελλάδος και της Ευρώπης γενικότερα, .

.

μέσω της σταδιακής αντικατάστασης των πληθυσμών των ευρωπαϊκών χωρών με αφροασιατικές μάζες.

.

.

Αλήθεια αφού είστε και θεολόγος και ο ψαλμός για τον μετανοήσαντα Δαυίδ έλεγε ”Ιδού γαρ αλήθειαν ηγάπησας τα άδηλα και τα κρύφια της σοφίας σου εδήλωσάς μοι”….

.

γιατί δεν αποκαλύπτετε στα παιδιά ποιός είναι πάνω σε αυτόν τον κόσμο, ο προαιώνιος και μοναδικός εκφραστής .

της εξουσιαστικότητας και της κυριαρχικότητας αλλά και ο μοναδικός νομεύς του συσσωρευμένου πλούτου τα οποία εσείς τόσο έντονα κατακρίνετε; .

Μήπως εάν το κάνατε θα είχατε χαρακτηριστεί ρατσιστής και αντισημίτης; .

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από το μήνυμά σας η καταδίκη του “ρατσισμού” και του “εθνοφυλετισμού”

.

καθώς σύμφωνα με τα υπονοούμενα στο μήνυμά σας, .

ρατσιστής είναι όποιος υπερασπίζεται

.

.

την πατρώα γη, τις αρετές και τα ιδανικά της φυλής μας .

.

και εθνοφυλετιστής όποιος δεν θέλει τα παιδιά του να απωλέσουν την εθνική και πολιτιστική τους ταυτότητα .

.

στοιχεία τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν και με τις παραδόσεις με τις οποίες γαλουχήθηκαν.

.

.

Η υποκειμενικότητα και όχι η αντικειμενικότητα είναι εκείνη που συντροφεύει κάθε ερευνητή της όποιας αλήθειας.

.

Γιατί η αλήθεια δεν είναι αποκλειστική, δε νέμεται και δεν κατέχετε αποκλειστικά από κάποιον που καταθέτει την προσωπική του άποψη ως αληθή.

.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η γέννηση του Χριστού αποτελεί το πιο συγκλονιστικό γεγονός στον κόσμο μας με τις προεκτάσεις που αποδίδετε στο μήνυμα σας; .

.

.

Γιατί το πιο συγκλονιστικό γεγονός που χώρισε την ιστορία σε δύο μέρη να μην είναι η γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή του Μαχάτμα Γκάντι ή του Νίκου Γκάλη για μερικούς;

 

.

 

Βλέπετε;

.

 

Ανάλογα με τον πολιτισμό, την παιδεία, τις παραδόσεις και τα ερεθίσματα που έχει δεχτεί ο κάθε άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη μπορεί να χωρίζει την ιστορία με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο δημιουργώντας την δική του αλήθεια όπως κι εσείς δημιουργήσατε την δική σας (αν φυσικά είναι όντως δική σας η δια του εν λόγω μηνύματος εκφρασθείσα αλήθεια).

.

 

 ΟΧΙ λοιπόν κ. Διευθυντά!

.

.

 

Το σημαντικότερο μήνυμα προς τους μαθητές, θα ήταν να δώσετε στην παιδική ψυχή τους να αντιληφθεί το μεγαλείο της ελληνικότητάς τους, .

.

να τους διδάξετε να κάνουν παρέα με την σοφία που άφησαν πίσω τους όλοι οι μεγάλοι και σπουδαίοι μας δάσκαλοι.

.

.

 

Τα πνευματικά έργα δηλαδή του Ομήρου, του Ησιόδου, του Πλωτίνου, του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα αλλά και του Καζαντζάκη, του Παλαμά, του Παπαδιαμάντη του Καβάφη, του Δραγούμη και τόσων άλλων.

.

.

Το συγκλονιστικότερο μήνυμα θα ήταν να τους εμφυσήσετε την αγάπη προς την γη των πατέρων τους.

.

.

Να υμνήσετε τον τίμιο ιδρώτα του γεωργού που στάζοντας τον πάνω στο προαιώνιο χώμα, ποτίζει έτσι τον αγρό του και βλέπει τα βλαστάρια των σπόρων του να ανθίζουν, .

.

στον ίδιο ακριβώς χωράφι που πότιζε πριν από χιλιάδες χρόνια ο ιδρώτας του Κυναιγείρου και του αδελφού του Αισχύλου, ή του κτηνοτρόφου που περιφέρεται στους κάμπους και τα βουνά με τα ζώα του για το γλυκό ψωμί των παιδιών του,  .

.

πατώντας τα ίδια χώματα που πάτησε ο Σωκράτης και ο Ευριπίδης, ή του ηλιοκαμμένου εργάτη που στιβάζει τα τούβλα που θα στεγάσουν τα όνειρα της γενιάς του δίπλα στα ανάκτορα που κοίμιζαν τον Μίνωα ή τον Φίλιππο Β΄.

.

.

.

Δεν είμαστε παιδιά κανενός πρόσφυγα θεού κ. Διευθυντά.

.

Η πίστη μας είναι Χριστιανική από επιλογή.

.

.

.

Την ΓΗ μας όμως δεν την επιλέγουμε.

.

.

Την θεωρούμε ΜΗΤΕΡΑ και ΠΑΤΕΡΑ μας.

.

.

Από την λέξη “πατήρ” άλλωστε προέρχεται και η λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ.

.

.

Είμαστε λοιπόν παιδιά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ και του ΈΛΛΗΝΑ ΟΥΡΑΝΟΥ .

.

και τους γονείς μας οφείλουμε να τους υπερασπιστούμε με το σώμα και το αίμα μας από κάθε σχέδιο αλλοτρίωσης από κάθε είδους “πρόσφυγες”¨ .

.

που έρχονται με σκοπό να μείνουν και να προσβάλουν με κάθε τρόπο την Πατρίδα μας.

.

.

Θυμηθείτε λίγο το μήνυμα του Ισοκράτους:

“Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων, ουδέ τους ευ παθόντας των ευ ποιησάντων, ουδέ τους ικέτας γενομένους των υποδεξαμένων”.

Δεν είναι πατροπαράδοτη αρχή μας, να εξουσιάζουν οι αλλοδαποί τους εντόπιους, ούτε οι ευεγετηθέντες τους ευεργετήσαντας, ούτε αυτοί που έφθασαν εδώ ως ικέτες τους ανθρώπου που τους εδέχθηκαν.

.

.

.

Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον αποδεδειγμένα, από όσους πέρασαν τα σύνορά μας,

.

το 15% είναι αληθινοί πρόσφυγες και όλοι οι υπόλοιποι είναι μετανάστες από κάθε μέρος της γης.

.

.

.

ΓΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΜΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΝΤΟΣ κ. “Διευθυντά”…

 

.

.

.

http://www.unpolitical.gr/2016/12/blog-post_826.html

.

.

ΚΑΛΗ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΟΥ …………………

.

ΚΑΛΗ  ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

Μοιραστείτε το!

3 comments to ΜΗΝΥΜΑ : ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ 2017 ………… .

  • ================================
    ================================================
    =
    .
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …………….. ΚΑΙ ΤΟ 2017
    .
    .
    ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ …………….
    .
    .

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ !
    .
    .

    ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !
    .
    .

    – ΠΡΟΔΟΤΕΣ – ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    .
    .
    .
    https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/05/ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb111.jpg
    .
    .
    .

    ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ …ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ!
    .
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-tcuLT7RClMM/WGT5YWfEMfI/AAAAAAAAAjQ/cCjW5OqaEEENzG6ldrhWL6bIXKKIZZflACLcB/s640/15672586_1166277376761195_6511374419004325393_n.jpg

    .
    ,
    Φίλες και φίλοι, πριν κλείσει τούτη η μαρτυρική χρονιά, θέλω να σας δηλώσω ότι είμαι:
    ,
    ξενοφοβικός, ομοφοβικός, ευρωφοβικός, αντιδιεθνιστής, εθνικιστής, δραχμιστής, αντισημίτης και τέλος ρατσιστής!!!!!!!!!!!!!
    ,
    Και θα σας αναλύσω έναν προς έναν τους λόγους, που είμαι ένα προς ένα, τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
    ,
    Αυτές είναι οι μαγικές νέο-λεξούλες που «φύτευσαν» οι ημεδαποί υπάλληλοι της παγκοσμιοποίησης για να ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ όποιον αντιστέκεται στα σκοτεινά και σατανικά σχέδια των αφεντικών τους.
    ,
    Κι αυτά σε μια χώρα που δεν υπήρχε ποτέ ρατσισμός υπό τη πλήρη έννοια!
    ,
    .
    .
    Ναι λοιπόν δηλώνω ΕΝΟΧΟΣ!
    .
    .
    .
    .
    Είμαι…
    .
    … όντως ξενοφοβικός!
    .
    .
    Αν το δικαίωμα να προασπίζεσαι τη κουλτούρα σου, τα ήθη της πατρίδας σου και ως υποσύνολο αρνείσαι την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών (όπου μόλις το 10% είναι πραγματικοί πρόσφυγες), σε μια χώρα που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους κατοίκους της, κι αυτό λέγεται ξενοφοβία … ΤΟΤΕ ΝΑΙ με τιμή & με καμάρι ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ!
    .
    .
    … όντως ομοφοβικός!
    .
    .
    Το ότι δεν επιθυμώ να απελευθερωθούν πλήρως τα επαγγέλματα, ώστε να μπορούν πλέον οι τραβεστί να διδάσκουν τα παιδιά μας σε δημοτικά σχολεία με γόβα στιλέτο, μινάκι και … γένια και αν έχω την ικανότητα να διακρίνω ότι τα Gay Parades κάνουν κακό στη κοινωνία μας, αφού από τότε που ξεκίνησαν χωριστήκαμε σε 2 στρατόπεδα, όταν πριν δεν υπήρχε καν ζήτημα (!!) κι αυτά λέγονται ομοφοβία … ΤΟΤΕ ΝΑΙ με τιμή & με καμάρι ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ!
    .
    .
    … όντως ευρωφοβικός!
    .
    .
    Αν η βαθιά δημοσιογραφική μου γνώση με καθιστά ικανό να μπορώ να γνωρίζω ότι από τότε που η ΕΟΚ πήρε τη σημερινή της μορφή (ως Ε.Ε. με ευρώ), εξαθλιώνει τους λαούς της γηραιάς ηπείρου με αιχμή του δόρατος τον πλέον αδύναμο κρίκο, την Ελλάδα και αυτό το ονομάζουν κάποιοι ευρωφοβία… ΤΟΤΕ ΝΑΙ με τιμή & με καμάρι ΕΙΜΑΙ ΕΥΡΩΦΟΒΙΚΟΣ!
    .
    .
    … όντως αντιδιεθνιστής!
    .
    .
    Αν επειδή κρατώ ζωντανά στη καρδιά μου τα πραγματικά σύνορα του κράτους μου, τα σύνορα του έθνους μου, τις παραδόσεις μου την ορθοδοξία μου και επειδή δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση όπως μου ζητάνε οι εχθροί μας, να τα αχταρματοποιήσω και να τα βάλω στο μπλέντερ μαζί με άλλες ξένες «κουλτούρες» … ΤΟΤΕ ΝΑΙ με τιμή & με καμάρι ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ!
    .
    .
    … όντως Εθνικιστής!
    .
    .
    Εδώ δεν έχω να πω πολλά.
    .
    .
    Έχω τεράστια αγάπη για τη πατρίδα μου, για το έθνος μου και αν με τη πρώτη ευκαιρία θα χύσω ευχαρίστως το αίμα μου για την Ελλάδα, όπως το χύνω χρόνια τώρα ως μαχόμενος δημοσιογράφος.
    .
    .
    Αv αυτά τα ιερά συναισθήματα τα δαιμονοποίησαν κάποιοι και τα αποκαλούν σκοπίμως “εθνικισμό” … ΤΟΤΕ ΝΑΙ με τιμή & με καμάρι ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ!
    .
    .
    … όντως δραχμιστής!
    .
    .
    Αν μετά από τα τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο πολιτικό ρεπορτάζ με επεκτάσεις στην εθνική οικονομία, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς και ΔΗΜΟΣΙΑ στις εκπομπές μου τους ευρωλάγνους κι αν μετά τα τόσα χρόνια βαθιάς ενασχόλησης με τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έχω διαμορφώσει μια σαφή και πάγια πλέον θέση κατά του δολοφονικού ευρώ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ αν έχω ήδη απολύτως τεκμηριωμένα (και όχι με μισά πολιτικά λόγια) αποδώσει μέσω της αρθρογραφίας μου τη λύση για το εθνικό μας νόμισμα κι αν μαζί με εκατομμύρια Έλληνες που είδαν να τους αρπάζουν τα πάντα στο όνομα του ευρώ… αφορίζω κι εγώ αυτό το κάλπικο πλέον νόμισμα … ΤΟΤΕ ΝΑΙ με τιμή & με καμάρι ΕΙΜΑΙ ΔΡΑΧΜΙΣΤΗΣ!
    .
    .
    … όντως αντι-σημίτης.
    .
    .
    Αν έχω τη στοιχειώδη διαύγεια πνεύματος ώστε να λέω ότι ο Ροκφέλερ, ο Ροτσάϊλντ, ο Σόρος και η Bilderberg, το εβραϊκό λόμπι δηλαδή, έχουν κηρύξει οικονομικό και κρυφο-θρησκευτικό πόλεμο εναντίον των λαών κι αν αφορίζω π.χ. τον προδότη “συγκυβερνήτη” Πάνο Καμμένο που πήγε και τους προσκύνησε προ μηνών παραδεχόμενος δημόσια, ότι είναι οι αφέντες μας με τη περιώνυμη και λίαν προσκυνημένη τότε δήλωσή του: «πάω στο μεγαλύτερο κέντρο αποφάσεων του κόσμου, το Ισραηλιτικό κέντρο των ΗΠΑ!!!» κι αν αυτά μαζί με τη τεράστια ακόμα ύλη που έχω στα κιτάπια μου για την ιστορία του Κώστα Σημίτη και των άλλων εβραίων Ελλήνων πολιτικών που πρόδωσαν το τόπο μας, με καθιστούν εχθρό των εχθρών μας… ΤΟΤΕ ΝΑΙ με τιμή & με καμάρι ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙ-ΣΗΜΙΤΗΣ!
    .
    .
    Και τέλος … είμαι όντως με τιμή & με καμάρι …και Ρατσιστής!

    .
    .

    Αν για όλα τα παραπάνω κάποιοι εχθροί σας τυχόν με αποκαλέσουν και ρατσιστή… ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ … όπως θα είμαι και χρυσαυγίτης που σαφώς δεν είμαι, όπως θα είμαι και κουμουνιστής, που σαφώς και δεν είμαι, όπως θα είμαι και χουντικός, που σαφώς και δεν είμαι, όπως θα είμαι κατ’αυτούς και πολλά άλλα που σαφώς και δεν θα είμαι!
    .
    .

    Αυτό που σίγουρα όμως είμαι και τους πειράζει σφόδρα, είναι:
    .
    .
    .
    Περήφανος Έλληνας, πατριώτης και αγωνιστής!!!
    .
    .
    .
    Κι αυτά …μόνο νεκρός θα τα απολέσω……………
    .
    .

    Έγραψε ο δημοσιογράφος : Βασίλης Κασιμάτης
    .
    Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016
    .
    .
    http://greeksurnames.blogspot.gr/2016/12/blog-post_29.html
    .
    .
    .

    ΥΣ. ΑΠΟ ΜΕΝΑ
    .
    ΟΣΟΙ Περήφανοι Έλληνες, Έλληνίδες, πατριώτες , πατριώτισσες , αγωνιστές , αγωνίστριες !!!
    .
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ !!!!!!!!!!!!

    .
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ : ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ ……………………
    .
    http://3.bp.blogspot.com/-dWeierX6OH0/UHGhps98k2I/AAAAAAAABK8/7coS0nlRpm0/s1600/klama.jpg
    .
    .
    ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ :
    .
    https://2.bp.blogspot.com/-eijX0jFDKjw/WGbkg7MRrJI/AAAAAAACSHU/EtiCTD7Ad1EdWBu33Zwg88p9R_hhDoVsgCLcB/s640/15073406_996854557126887_678108304910801656_n.jpg

    .
    .

    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ! ! !
    .

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    .
    .

  • ************************************
    ****************************************************
    *
    ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …………….
    .
    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ; ; ;
    .
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ !
    .
    .
    .
    Ε .Ρ .Χ .Ο .Μ .Α .Σ .Τ .Ε ……………………..
    .
    .
    .
    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ! ! !
    .
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ! !
    .
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ……………..
    .
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΥΦΟΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ………
    .
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟ 300 ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ! ΚΑΙ 700 ΘΕΣΠΙΕΙΣ !
    .
    ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !
    .
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ……………..
    .
    ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ………………….. ! ! !
    .
    .
    Λεωνίδας: Ο βασιλιάς που μετέτρεψε μια μάχη σε σύμβολο της παγκόσμιας ιστορίας
    .
    .
    Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016
    .
    .
    https://3.bp.blogspot.com/-mlzxcWZFHPQ/WGfPwTjLDNI/AAAAAAAAhiE/HuI2TqF4V8w7m8n4zT8IKK9_UCfp6dxQACLcB/s400/2016-12-31_173254.png
    .
    .

    Η πολεμική μηχανή που τα έβαλε στις Θερμοπύλες με χιλιάδες Πέρσες και πέρασε στην αιωνιότητα.
    .
    Γιατί έμειναν οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες γνωρίζοντας το ανώφελο της αυτοθυσίας τους;
    .
    Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από τη θρυλική μάχη του Αυγούστου του 480 π.Χ. εδώ και αιώνες.
    .
    Ιστορικοί και σχολές σκέψης έχουν αποπειραθεί διάφορες, περισσότερο ή λιγότερο πειστικές, απαντήσεις, όποια κι αν είναι όμως η πολιτική και στρατιωτική ετυμηγορία δεν μειώνει σε τίποτα την αξία της στάσης του Λεωνίδα και τη θυσία τόσο του ίδιου όσο και των αντρών του.
    .
    Με όποιον τρόπο και για όποιον -κρυφό ή φανερό- λόγο κι αν το έκανε, δεν παύει να έπραξε ένα χρέος το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφύγει.
    .
    Ήταν αυτή η ξεκάθαρη επιλογή του που μετράει, αυτή η ηρωική απόφαση που πήρε και έκανε την ελληνική ιστορία να μη χρειάζεται ωραιοποιήσεις και στρογγυλοποιήσεις για να αποδειχθεί πόσο μεγάλη είναι.
    .

    «Εκείνων που σκοτώθηκαν στις Θερμοπύλες ένδοξη η τύχη, ωραίος ο θάνατός τους, κι ο τάφος τους βωμός· ανάμνηση τους πρέπει και όχι γόοι κι εγκώμιο είναι γι᾽ αυτούς το μοιρολόι.
    .
    Τέτοιος εντάφιος στολισμός ποτέ τη λάμψη δε θα χάσει απ᾽ τον καιρό τον παντοδαμαστή κι ούτε σκουριά ποτέ θα τον σκεπάσει.
    .
    Στο μνήμα των αντρείων ετούτο το ιερό η δόξα της Ελλάδας έχει θρονιαστεί το μαρτυρά κι ο βασιλιάς της Σπάρτης ο Λεωνίδας, που αφήνει στολίδι πίσω του αρετής τρανό κι ένα όνομα που αμάραντο θα μείνει», μας λέει ο Σιμωνίδης ο Κείος για τον πολεμικό άθλο που παρά την ήττα, σφραγίστηκε στις συνειδήσεις της οικουμένης ως θρίαμβος της θέλησης και ορόσημο ανδρείας και πατριωτισμού.
    .
    «Ποιος από τους μεταγενέστερους»,
    .
    αναρωτιέται ο Διόδωρος ο Σικελιώτης,
    .
    «δεν θα ζηλέψει την παλικαριά αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι, καθώς βρέθηκαν στην αρπάγη μιας συντριπτικά υπέρτερης καταστάσεως, σωματικά υπέκυψαν, έμειναν όμως αήττητοι στην ψυχή. Γι’ αυτό, μόνο αυτοί από όλη την ιστορία αναφέρονται».
    .

    Ήττα μεν, αλλά νίκη ηθική, που έδωσε την ψυχή και το κουράγιο στους Έλληνες να συντρίψουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα και τις Πλαταιές και να διώξουν τη θανάσιμη απειλή από τα εδάφη τους.
    .

    Γι’ αυτό και ο ιστορικός αντίκτυπος των Θερμοπυλών κατανοήθηκε και τραγουδήθηκε τόσο ήδη από την εποχή του, καθώς η σημασία του ήταν βαρύνουσα για το μέλλον του κοινού των Ελλήνων.
    .
    Στους τάφους των νεκρών πολεμιστών χαράχτηκαν εξάλλου τρία επιγράμματα του λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου,
    .
    ο οποίος ύμνησε και αλλού τη στάση των Λακεδαιμονίων σε κείνη τη μάχη: «Το μαύρο σύννεφο του θανάτου τους βρήκε, όμως αυτοί δεν θα πεθάνουν, αν και νεκροί, αφού η δόξα της αρετής τους επάνω θα τους ανεβάζει από τα δώματα του Άδη».
    .
    Οι Θερμοπύλες έγιναν σημείο αναφοράς για τον αρχαιοελληνικό κόσμο, αφού λίγο μετά τη μάχη ανεγέρθηκε ένας πέτρινος λέων, ως υπόμνηση στο όνομα του νεκρού σπαρτιάτη βασιλιά.
    .
    Όταν τα λείψανα του Λεωνίδα μεταφέρθηκαν στη Σπάρτη το 440 π.Χ., η ιδιαίτερα τιμητική ταφή του χαρακτηρίστηκε υπερβολική από τον Ηρόδοτο!
    .
    Ο άριστος ωστόσο της σπαρτιατικής πολιτείας είχε επαναβεβαιώσει τον ρόλο της Λακεδαιμόνας ως υπερασπιστή της ανεξαρτησίας των Ελλήνων, πριν αναλάβει η Αθήνα ηγετικό ρόλο στον αντιπερσικό αγώνα.
    .
    Το παράδειγμα των Θερμοπυλών ήταν εξάλλου τόσο επιβλητικό στη σημασία του ώστε χρησίμευε ως κάλεσμα για ηρωισμό ακόμα και στους αθηναίους ρήτορες.
    .
    Ο Λυσίας υπενθύμιζε συνεχώς τη γενναία στάση της Σπάρτης κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων και ο Λυκούργος μιλούσε για τις Θερμοπύλες ως υπόδειγμα ηρωικής αρετής,
    .
    καλώντας τους Αθηναίους να αντιταχθούν με τον ίδιο τρόπο στη μακεδονική επέκταση προς τα νότια.
    .
    Ακόμα και ο Μέγας Αλέξανδρος συνέβαλε στη διαιώνιση της ανάμνησης των Θερμοπυλών,
    .
    αφού ύστερα από τη νίκη του εναντίον των Περσών στον Γρανικό Ποταμό, έδωσε εντολή να σταλούν στην Αθήνα 300 περσικές πανοπλίες ως λάφυρα (σημειώνοντας πάντως στη γνωστή επιγραφή: «Αλέξανδρος, ο γιος του Φιλίππου, και οι λοιποί Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων»).
    .
    Η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο ήταν πια ολότελα διαφορετική από το 480 π.Χ., όταν οι Σπαρτιάτες ήταν οι αναγνωρισμένοι ηγέτες των Ελλήνων στην προσπάθεια αναχαίτισης του Ξέρξη.
    .
    Παρά τις μομφές, οι Σπαρτιάτες δεν ξέχασαν ποτέ τον ήρωά τους και τον άθλο του στις Θερμοπύλες, γι’ αυτό και στα ελληνιστικά χρόνια ανέγειραν ένα ηρώο στην πόλη τους, το Λεωνίδειο, και καθιέρωσαν ετήσιες γιορτές προς τιμήν του («Λεωνίδαια»).
    .
    Η θυσία του βασιλιά Λεωνίδα Α’ και των 300 πολεμιστών του έγινε σύμβολο διαχρονικό της πατριωτικής αυτοθυσίας, της άδολης αγάπης για τον τόπο που είναι συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή.
    .
    «Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»,
    .
    είπε ο Σιμωνίδης και χαράχτηκε στο μνημείο που στήθηκε στις Θερμοπύλες σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη σε συμβολική μάχη της ελληνικής αρχαιότητας…
    .
    .
    Πρώτα χρόνια
    .
    Ο Λεωνίδας Α’ της Σπάρτης γεννιέται περί το 540 π.Χ. ως ένας από τους τέσσερις γιους του Αναξανδρίδα (από τον πρώτο του γάμο).
    .
    Η καταγωγή του μάλιστα από τη δυναστεία των Αγιαδών λεγόταν πως κρατούσε από τον Ηρακλή τον ίδιο.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-11.jpg

    .
    .

    Ο νεαρός υπήρξε ένας από τους ελάχιστους Σπαρτιάτες του βασιλικού οίκου που εκπαιδεύτηκε ως επαγγελματίας στρατιωτικός.
    .
    Σε αντίθεση με τους βασιλείς πριν και μετά από αυτόν, ο Λεωνίδας ολοκλήρωσε το πλήρες πρόγραμμα στρατιωτικής κατάρτισης που επιβαλλόταν στους πολίτες της Σπάρτης από την παιδική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή και κατόπιν εφ’ όρου ζωής ως έφεδροι.
    .
    Ήταν λοιπόν έμπειρος πολεμικά και εξοικειωμένος με τους σχηματισμούς, τις τακτικές μάχης και τον οπλισμό όπως ακριβώς και οι στρατιώτες του.

    .
    Ήξερε πώς ήταν ο πόλεμος και τι σκέφτονταν οι άντρες του, όντας ταυτοχρόνως στρατιώτης και διοικητής, κάτι που του έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα εδώ.
    .
    Από την ιστορία της Σπάρτης στην ύστερη αρχαϊκή περίοδο και τις σημαντικές στρατιωτικές εκστρατείες της συνάγουμε ότι ο Λεωνίδας πρέπει να πήρε μέρος σε τουλάχιστον είκοσι εκστρατείες, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία στο πεδίο της μάχης.
    .
    Μεγάλωσε εξάλλου με το άκουσμα της σπαρτιατικής πανωλεθρίας στην προσπάθειά της να εκθρονίσει τον τύραννο της Σάμου, Πολυκράτη, που τόσο κηλίδωσε το ηθικό των περήφανων Λακεδαιμονίων.
    .
    .

    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-6.jpg
    .
    .

    Κάποια χρόνια αργότερα άλλωστε ο ετεροθαλής αδελφός του και βασιλιάς από το 519-489 π.Χ., Κλεομένης Α’, επιδόθηκε σε μια αποτυχημένη εκστρατεία κατά της Αθήνας και μέτρησε άλλη μια ήττα, αυτή τη φορά από το θεσσαλικό ιππικό.
    .
    Ο νεαρός Λεωνίδας εμφανίζεται να παίρνει μέρος στην εκστρατεία αυτή ως απλός στρατιώτης ή κατώτερος βαθμοφόρος.
    .
    Ο Κλεομένης ανέλαβε όχι λιγότερο από τρεις ακόμα εκστρατείες εναντίον της Αθήνας στα χρόνια που ακολούθησαν, αν και ο Λεωνίδας δεν φαίνεται να παίρνει μέρος στις μικρής έκτασης επιχειρήσεις (ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν με μικρές δυνάμεις εθελοντών).
    .
    Η Πελοποννησιακή Συμμαχία, στην οποία είχε δώσει σάρκα και οστά ο Κλεομένης, του την έφερε όμως στην τέταρτη εισβολή του στην Αττική.
    .
    Ο Λεωνίδας ήταν σίγουρα παρών στην εκστρατεία και ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία γέννησής του, θα μπορούσε να ήταν ήδη κατώτερος αξιωματικός.
    .
    Ήταν βέβαια ετεροθαλής αδελφός του Κλεομένη και δελφίνος του θρόνου, πρέπει να γνώριζε λοιπόν από πρώτο χέρι τις διπλωματικές περιπέτειες της Σπάρτης στην Πελοποννησιακή Συμμαχία.
    .
    Η πρώτη πραγματικά μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία του Λεωνίδα ήταν ο πόλεμος κατά του Άργους, που κορυφώθηκε με τη δραματική νίκη των Σπαρτιατών στη Σήπεια.
    .
    Στην εν λόγω εκστρατεία συμμετείχε το σύνολο του ενεργού σπαρτιατικού στρατού, οπότε η συμμετοχή του Λεωνίδα θεωρείται σίγουρη.
    .
    Ο Κλεομένης συνέτριψε τον υπολογίσιμο αντίπαλο, δικάστηκε ωστόσο για προδοσία μετά το πέρας του πολέμου, μιας και δεν κατέλαβε το ανυπεράσπιστο Άργος μετά τη συντριβή του στρατού του.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-4.jpg
    .
    .

    Ο Λεωνίδας, που μπορεί να είχε παντρευτεί μέχρι τότε μια γυναίκα, αν και δεν είμαστε σίγουροι, νυμφεύεται περί το 490 π.Χ. τη Γοργώ, την πανέξυπνη κόρη του Κλεομένη, ανεβαίνοντας κάποια σκαλιά στην υπόθεση της διαδοχής.
    .
    Ο Κλεομένης αθωώθηκε μεν από την κατηγορία της δωροδοκίας, εξορίστηκε όμως και πέθανε τελικά σε φυλακή της Σπάρτης.
    .
    Αλλά και ο άλλος αδελφός του Δωριεύς σκοτώθηκε στη Σικελία οδηγώντας μια ομάδα μισθοφόρων, αφήνοντας αυτόν, τον τριτότοκο Λεωνίδα, βασιλιά της Σπάρτης το 488 π.Χ.!
    .
    Η επόμενη σημαντική στιγμή στη ζωή του Λεωνίδα ήταν η Μάχη του Μαραθώνα.
    .
    Ο Λεωνίδας οδήγησε τους 2.000 Σπαρτιάτες του σε μια δραματική πορεία καλύπτοντας την απόσταση από τη Σπάρτη στην Αθήνα σε λιγότερο από τρεις ημέρες προκειμένου να φτάσει έγκαιρα στον Μαραθώνα, αν και όπως ξέρουμε κατέφτασε μία μέρα μετά την αποφασιστική νίκη Αθηναίων και Πλαταιών.
    .
    Κατά τις πηγές, επιθεώρησε το πεδίο της μάχης πλάι στους αθηναίους διοικητές, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους Πέρσες, τα όπλα, τις πανοπλίες και την τακτική τους.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-1.jpg
    .
    .
    Κυρίως όμως διαπίστωσε ότι οι έλληνες οπλίτες μπορούν να αντιπαρατεθούν στο περσικό πεζικό και ιππικό και να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες…
    .
    .
    Η Μάχη των Θερμοπυλών
    .
    Η κύρια πηγή των ελληνο-περσικών πολέμων είναι ο «πατέρας της Ιστορίας» Ηρόδοτος, ο οποίος αμφισβητήθηκε ήδη από την αρχαιότητα, αν και σήμερα οι ιστορικοί τον θεωρούν εν πολλοίς αξιόπιστο, εκτός ίσως από τους αριθμούς που παραθέτει.
    .
    Αξιόπιστη πηγή θεωρείται επίσης το ενδέκατο βιβλίο της «Ιστορικής Βιβλιοθήκης» του Διόδωρου του Σικελιώτη (1ος αι. π.Χ.).
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-10.jpg
    .
    .
    Στο έβδομο βιβλίο του «Ηροδότου Ιστορία» λοιπόν, ο μεγάλος ιστορικός μάς λέει: «Αυτή λοιπόν ήταν η θέση του Ξέρξη και του στρατού του στην Τραχινία της Μηλίδας, ενώ οι Έλληνες είχαν καταλάβει τα στενά που είναι γνωστά στους ντόπιους ως Πύλες, αυτά που οι υπόλοιποι Έλληνες ονομάζουν Θερμοπύλες».
    .

    Ο Λεωνίδας ήταν πια ένας από τους δύο βασιλείς (κατά το σύστημα της δυαδικής βασιλείας που ίσχυε στη Σπάρτη), πλάι στον Λεωτυχίδη Β’, και ζήτησε να πάει αυτός να προϋπαντήσει τους Πέρσες στις Πύλες, υπακούοντας στον χρησμό του Μαντείου των Δελφών κατά το ξεκίνημα του πολέμου που ήθελε ότι
    .
    «Η πόλη της Σπάρτης θα σβηστεί από τον χάρτη ή θα θρηνήσει τον βασιλιά της».
    .
    Παρατάσσει 300 Σπαρτιάτες, 700 Θεσπιείς και μερικούς χιλιάδες ακόμα, με σκοπό να δώσει χρόνο στον υπόλοιπο ελληνικό στρατό να οργανωθεί.
    .
    Καλεί μάλιστα κοντά του μόνο όσους σπαρτιάτες πολεμιστές είχαν αγόρια, για να μη χαθεί η γενιά τους.
    .
    Ο ίδιος μπορεί να πάρει μέρος μιας και μέχρι τότε έχει αποκτήσει με τη Γοργώ τον γιο του Πλείσταρχο, γεγονός που τον καθιστούσε ισότιμο με τους τριακοσίους.
    .
    Η Μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.) διαδέχθηκε αυτή του Μαραθώνα και προηγήθηκε της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και της τελευταίας νικηφόρας σύγκρουσης στις Πλαταιές.
    .
    Ο Ηρόδοτος αριθμεί τον στρατό του Λεωνίδα σε 6.000 άντρες, εκ των οποίων «τριακόσιους πεζούς με βαρύ οπλισμό από τη Σπάρτη». Ο Διόδωρος τους υπολογίζει σε 7.200.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-9.jpg
    .
    .
    Διαφωνία υπάρχει και για τους αντιπάλους: πάνω από πέντε εκατομμύρια αναφέρει ο Ηρόδοτος, ενώ γύρω στο ένα εκατομμύριο συν 1.200 επανδρωμένα πλοία τούς περιορίζει ο Διόδωρος.
    .
    Ο Ηρόδοτος μας λέει πάντως πως: «τα τμήματα των διάφορων ‘‘ελληνικών εθνών’’ διοικούνταν το καθένα από δικούς του αξιωματικούς,
    .
    αλλά γενικός διοικητής του στρατού ήταν ο Σπαρτιάτης Λεωνίδας, που απέλαυε και του θαυμασμού όλων.
    .
    Οι τριακόσιοι άνδρες που οδήγησε στις Θερμοπύλες διαλέχτηκαν από τον ίδιο κι είχαν όλοι γιους».
    .

    Ο Ηρόδοτος μας λέει ότι ο Λεωνίδας ήταν ο προπομπός της ελληνικής δύναμης, περιμένοντας τις ενισχύσεις.
    .
    Κάτι που φωτίζει εντελώς διαφορετικά αυτό το πολυθρύλητο «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»:
    .
    «Ο Λεωνίδας κι οι τριακόσιοι άνδρες του ξεκίνησαν από τη Σπάρτη πριν το κύριο σώμα του στρατού, για να ενθαρρύνουν με την εμφάνισή τους τους άλλους συμμάχους να πολεμήσουν και να τους εμποδίσουν να αυτομολήσουν στον εχθρό, πράγμα που ήταν ικανοί να κάνουν αν έβλεπαν ότι οι Σπαρτιάτες δίσταζαν.
    .
    Είχαν σκοπό, όταν θα τελείωναν τα Κάρνεια (αυτή η γιορτή εμπόδιζε τους Σπαρτιάτες να πάνε στο πεδίο της μάχης), να αφήσουν μια φρουρά ασφαλείας στην πόλη και να ξεκινήσουν με όλο το διαθέσιμο στρατό τους. Τα άλλα συμμαχικά κράτη αποφάσισαν να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο, αφού την ίδια ακριβώς εποχή έτυχε να γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
    .
    Κανείς τους δεν περίμενε ότι η μάχη των Θερμοπυλών θα κρινόταν τόσο γρήγορα. Κι αυτός ήταν ο λόγος που έστειλαν μόνο μια εμπροσθοφυλακή».
    .
    Στην προκαταρκτική απαίτηση του Ξέρξη να παραδώσει τα όπλα,
    .
    .
    .
    ο Λεωνίδας απάντησε το περιβόητο «μολών λαβέ» και γέννησε μια μακρά ελληνική παράδοση αυταπάρνησης και αυτοθυσίας.

    .
    .
    .
    Ο Πλούταρχος το χαρακτήρισε ως την ενδοξότερη στην ιστορία απάντηση ηγέτη.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-2.jpg
    .
    .

    Μερίδα ιστορικών αποδίδει την απόφαση του Λεωνίδα να παρατάξει μόνο τους 300 Σπαρτιάτες στα στενά στην εμπειρία που αποκόμισε στον Μαραθώνα, που είχε φτάσει πολύ αργά και το έφερε βαρέως.
    .
    Τώρα ήταν αποφασισμένος να «μην έλθει πολύ αργά για δεύτερη φορά», κι έτσι δεν αποκλείεται να μην ήταν αποστολή αυτοκτονίας.
    .
    Ο Λεωνίδας δεν είχε εξάλλου κανέναν λόγο να πιστεύει ότι η στρατιωτική δύναμη που είχε μετακινηθεί βόρεια δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει το πέρασμα μέχρι η Σπάρτη και οι άλλες πόλεις να ενισχύσουν τις δυνάμεις του, μόλις έληγαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
    .

    Όπως είπαμε άλλωστε, δεν είχε μαζί του μόνο 300 άνδρες, αλλά περισσότερους από 6.000 στρατιώτες, στρατεύματα περίοικων δηλαδή, συμμάχους από την Πελοποννησιακή Συμμαχία, καθώς και Θεσπιείς, Φωκείς και Θηβαίους.
    .
    Τους οποίους ανέπτυξε στρατηγικά στα στενότατα εκείνη την εποχή περάσματα των Θερμοπυλών.
    .
    .
    .

    Από την άλλη, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Λεωνίδας γνώριζε από το Μαντείο των Δελφών ότι η δική του μοίρα είχε σφραγιστεί.

    .
    .
    .
    Ήξερε πως θα πεθάνει, αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι ο θάνατός του θα έρθει σύντομα ή ότι θα ήταν μάταιος.
    .
    Το μαντείο είχε υποσχεθεί να σώσει τη Σπάρτη αν ένας από τους βασιλιάδες της χανόταν στη μάχη.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-13.jpg
    .
    .
    Σήμερα έχει αμφισβητηθεί ακόμα και η ικανότητά του στη στρατηγική, λόγω κυρίως της παράλειψής του να τοποθετήσει Σπαρτιάτες στο ορεινό μονοπάτι που κατέληγε στα στενά.
    .
    Απέτυχε δηλαδή να εκτιμήσει με ακρίβεια τον κίνδυνο στα πλευρά του στρατού του, τοποθετώντας τους Φωκείς στην κρίσιμη διαδρομή.
    .
    Η άποψη αυτή δεν λαμβάνει βέβαια υπόψη της ότι ο Λεωνίδας δεν είχε την πολυτέλεια να διασπάσει την ήδη πολύ μικρή δύναμη των Σπαρτιατών του.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-5.jpg

    .
    .
    Η ίδια η έκβαση εξάλλου της μάχης κατά τις δύο πρώτες μέρες τον δικαιώνει απόλυτα:
    .
    εξουδετέρωσε πλήρως την αριθμητική υπεροχή των Περσών και επέτρεψε σε ένα συγκριτικά μικρό αριθμό υπερασπιστών να συγκρατήσουν τη συντριπτική δύναμη του στρατού του Ξέρξη!
    .
    Ακόμα και το περιβόητο ελίτ περσικό τάγμα των Αθανάτων σταμάτησε ο Λακεδαιμόνιος, παρασύροντάς τους σε παγίδα.
    .
    Παρά το γεγονός ότι ο Ηρόδοτος δεν αναφέρεται στις ελληνικές απώλειες των δύο πρώτων ημερών, μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν ήταν μεγάλες.
    .
    Εξίσου μεγάλο ήταν το κατόρθωμά του να συνενώσει τον ελληνικό συνασπισμό και να τον κάνει να συνεργαστεί άψογα κάτω από τις διαταγές του.
    .
    Ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι σύμμαχοι πολέμησαν με βάρδιες, ώστε τα στρατεύματα κάθε πόλης-κράτους να έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να φροντίσουν τους τραυματίες πριν ξαναριχτούν στη μάχη.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-8.jpg

    .
    .

    Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η αντίδραση του όταν έμαθε όχι μόνο ότι οι Πέρσες είχαν περικυκλώσει τη θέση του, αλλά και ότι οι Φωκείς είχαν οπισθοχωρήσει.
    .
    Παρά το απρόσμενο του πλήγματος και την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε την τρίτη και τελευταία μέρα της μάχης, όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά πήρε μια ορθολογική απόφαση:
    .
    έστειλε το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του έξω από το πέρασμα, ώστε να ζήσουν και να πολεμήσουν άλλη μια μέρα, διατηρώντας στις Θερμοπύλες μόνο όσους θεωρούσε απαραίτητους για να καθυστερήσει τους Πέρσες και να διαφύγει ο υπόλοιπος ελληνικός στρατός:
    .
    300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς.
    .
    Ήταν η αγέρωχη στάση του στην τρίτη και εφιαλτική αυτή μέρα που έμοιζε πράγματι αποστολή αυτοκτονίας:
    .
    περικυκλωμένος, προδομένος και σε κατάσταση απελπιστική, συνέχισε να πολεμά σαν Έλληνας
    .
    προκαλώντας τρομακτικές απώλειες στον εχθρό και διατηρώντας ταυτόχρονα το ηθικό των αντρών του ακμαίο.
    .
    Την ίδια ώρα, αυτοθυσία ήταν και εκ μέρους των στρατιωτών του,
    .
    οι οποίοι με τον θάνατό τους απέδειξαν την υπέρτατη αφοσίωση τόσο στον ηγέτη όσο και την πατρίδα.
    .
    Πλάι τους πέθαναν βέβαια και οι 700 Θεσπιείς του Δημόφιλου,
    .
    .

    που αρνήθηκαν επίσης να εγκαταλείψουν τον Λεωνίδα, αν και γι’ αυτούς η συλλογική μνήμη δεν έχει επιφυλάξει αντίστοιχες τιμές.
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-3.jpg
    .
    .
    Λένε ότι δεν πέθανε ο Λεωνίδας και οι 300 του στις Θερμοπύλες,
    .
    αλλά το ηθικό των Περσών ήταν αυτό που χάθηκε οριστικά στο κακοτράχαλο αυτό πέρασμα.
    .
    Τι θα γινόταν αν δεν τους πρόδιδε ο Εφιάλτης
    .
    και δεν τους περικύκλωναν τελικά οι 10.000 Αθάνατοι του Υδάρνη,
    .
    κανείς δεν μπορεί να πει, η μάχη δεν θα ήταν πάντως τόσο σύντομη, ανατρέποντας το σχέδιο του Λεωνίδα και των υπόλοιπων Ελλήνων.
    .
    Όσο για τον Ξέρξη, συνειδητοποίησε ότι είχε πολλούς άντρες στα χέρια του, αλλά ελάχιστους πολεμιστές.
    .
    Γι’ αυτό ίσως και μετά τη μάχη διέταξε τους στρατιώτες του να βρουν το νεκρό σώμα του Λεωνίδα και να το αποκεφαλίσουν,
    .
    πράγμα αρκούντως ασυνήθιστο για τους Πέρσες, που τιμούσαν συνήθως τον εχθρό.
    .
    .
    .
    http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/12/300leonida-12.jpg
    .
    .
    Κάπου σαράντα χρόνια αργότερα, τα λείψανα του λακεδαιμόνιου ήρωα επέστρεψαν στη Σπάρτη για να τιμηθούν όπως τους έπρεπε.
    .
    Κανείς από τους συγχρόνους και τους επιγόνους του δεν ξέχασε το λιοντάρι της Σπάρτης
    .
    που πολέμησε με λύσσα στις Θερμοπύλες,
    .
    σε αυτή την τριήμερη μάχη-σύμβολο για την παγκόσμια ιστορία…

    .

    ΠΗΓΗ: newsbeast μέσω dinfo.gr

    .
    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/12/blog-post_6280.html#ixzz4UW01IVkm
    .
    .
    .
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    .
    .
    http://www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2016/02/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9C%CE%9D%CE%97-%CE%9A.jpg
    .
    .
    http://www.arxaiaithomi.gr/2016/02/18/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF/
    .

    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
    .
    .
    ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΑ , ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ,
    ΜΑ , ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ !
    .
    ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ , ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ,
    ΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ !
    .
    ΘΕΟΙ , ΠΟΥ
    ΕΙΣΤΕ ;
    .
    ΣΗΜΕΡΑ , ΕΓΩ ΚΑΙ
    ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΜΟΥ !
    ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
    Ε Λ Λ Α Δ Α .
    .
    ΣΗΜΕΡΑ , ΕΓΩ k ΤΑ
    ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ,
    ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ , ΕΝΑ
    ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ
    ΧΩΜΑ .
    .
    Θ Ε Ο Ι
    .
    ΣΗΜΕΡΑ , ΝΑ ΜΟΥ
    ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΤΕ ,
    ΟΤΙ Η Ε Λ Λ Α Δ Α ΘΑ
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ !
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ
    ΠΟΤΕ , ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .
    .
    ΑΝ , ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ
    ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΑΣ .
    ΚΑΙ Η Ε Λ Λ Α Δ Α
    ΠΕΣΕΙ , ΣΕ ΧΕΡΙΑ
    ΞΕΝΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ .
    .
    ΕΓΩ Ο
    Λ Ε Ω Ν Ι Δ Α Σ ,
    ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ,
    ΟΤΙ
    ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ
    ΜΑΣ .
    .
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ
    ΒΑΛΟΥΜΕ , ΜΕ
    Θ Ε Ο Υ Σ ,
    ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ .

    .
    ΦΥΛΑΞΤΕ , ΤΗΝ
    Ι Ε Ρ Η Ε Λ Λ Α Σ ! ! !
    .
    .
    Λ Ε Ω Ν Ι Δ Α Σ
    .
    Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
    .
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ..
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=7aKIaDPbKfA
    .
    .
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    .
    .
    ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΟΣΩΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΕΙ
    .
    .
    .
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    .
    .
    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    .
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ , ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ , ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
    .
    .
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ …………………
    .
    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ………………..
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .

  • *******************************
    **********************************************
    *
    *
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ !
    *
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΥΠΗ !
    *
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !
    *
    ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ !
    *
    *
    ΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! ! !
    *
    *
    ***************************
    ***********************************************
    Το ζεϊμπέκικο του αρχάγγελου-Δ.Μητροπάνος με στίχους
    *
    *
    https://www.youtube.com/watch?v=o_WdJ3xOFvI
    *

    *
    Δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβ 2013
    *
    Το ζεϊμπέκικο του αρχάγγελου
    *
    *
    Του βάζεις δύσκολα του κόσμου αυτού του άμυαλου
    και ξενυχτάς με το ζεϊμπέκικο του αρχάγγελου
    γελάς με γέλιο δυνατό κι όποιος αντέξει
    μετά ζητάς σιωπή που δε σηκώνει λέξη
    *
    Μοναχική και σπάνια
    γυρνάς μεσ’ στα Βαλκάνια
    ανέμους να θερίσεις
    σαν Παναγιά σ’ έναν τεκέ
    ψάχνεις του κόσμου το λεκέ
    για να τον καθαρίσεις
    *
    Μελαχροινούς Θεούς τις νύχτες ονειρεύεσαι
    και μ’ όποιον ήλιο σεργιανάς τον ερωτεύεσαι
    οχτώ μποφώρ κι οι δράκοι βγήκανε στο κύμα
    παίρνεις μελάνι και φτερό και γράφεις ποίημα
    *
    Μοναχική και σπάνια
    γυρνάς μεσ’ στα Βαλκάνια
    ανέμους να θερίσεις
    σαν Παναγιά σ’ έναν τεκέ
    ψάχνεις του κόσμου το λεκέ
    για να τον καθαρίσεις
    Μοναχική και σπάνια
    γυρνάς μεσ’ στα Βαλκάνια
    ανέμους να θερίσεις
    σαν Παναγιά σ’ έναν τεκέ
    ψάχνεις του κόσμου το λεκέ
    για να τον καθαρίσεις
    *
    *
    Στίχοι: Φίλιππος Γράψας
    Μουσική: Μάριος Τόκας
    1. Δημήτρης Μητροπάνος
    *
    *
    *
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ,
    *
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ! ! !
    *
    ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ………………….
    *
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    *
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    *
    *

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>