ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ(ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΚΑΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΑΟΣ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!
«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Έτσι ήταν η Θεσσαλονίκη στην αρχαιότητα – Εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες

Εξημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Κάποιοι προσπαθούν να μας βγάλουν την τσίμπλα από τα μάτια και εμείς αρνούμαστε!

Θα κάνω τον ρόλο του αναγνώστη και θα πω ότι, μπορεί να ειναι βαλτός, ότι κάποιοι τον έχουν βάλει, ότι παίζει κάποιο ρόλο, ότι, ότι, ότι;;;

Ναι θα μπορούσε να το σκεφτεί ο καθένας και δίκαια μετά από τέτοια πλύση εγκεφάλου και τρομοκράτηση.

Εδώ όμως ο άνθρωπος, μιλά με στοιχεία αληθινά και προσπελάσιμα στον καθένα να το ελέγξει, μιλάμε ότι δεν υπάρχουν μπροστάρηδες, πως να υπάρξουν, αφού εμείς είμαστε δειλά ανθρωπάκια, ανίκανοι και ανάξιοι να κουβαλάμε το ιστορικό βάρος των προγόνων μας!

Τι άλλο περιμένουμε να συμβεί; Να μας απαγορέψουν να μιλάμε μεταξύ μας;;; Να εξαφανίσουν τους ολίγους , που ακόμα προσπαθούν με την ειδικότητα τους να μας αφυπνίσουν;

Δεν έχουμε καμία δικαιολογία να συνεχίσουμε σαν υπερήφανοι Έλληνες και να κρυβόμαστε σαν δειλά ανθρωπάκια! Ας φωνάξουμε ότι δεν ανήκουμε στους δοξασμένους προγόνους μας και ότι είμαστε η χειρότερη μορφή δούλων!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης: Αναγκαία και απαραίτητη η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων

Το έλλειμμα του σημερινού πολιτικού λόγου για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας

1. Οι βάσεις των «Μνημονίων», που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα, δεν είναι απλώς οικονομικές. Τα «Μνημόνια» δεν είναι απλά δανειακά κείμενα που εκμεταλλεύονται οικονομικά τον οφειλέτη. Με τα «Μνημόνια» δεν επιδιώκεται μόνο η διασφάλιση με σκληρούς όρους των δανειζόμενων κεφαλαίων. Τα «Μνημόνια» έχουν στόχο την ολοκληρωτική κατάλυση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας ως κυρίαρχου κράτους.
Αυτό είναι ολοφάνερο από τους έξης όρους των δανειακών συμβάσεων του Μαΐου 2010 (Α΄ Μνημόνιο) και του σχεδίου Δανειακής Σύμβασης που ενέκρινε η Βουλή (Β΄ Μνημόνιο):

1ος Όρος: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτους για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του. [άρθρα 3
(4) και (5), 4 (1) (β), 15 (1) (α) και Παράρτημα 4 της «Σύμβασης Δανειακής
Διευκόλυνσης»]

 

2ο Όρος: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών [άρθρο 4 (2) της «Σύμβασης Δανειακής
Διευκόλυνσης»]. Η δέσμευση αυτή αποκλείει κάθε είδους οικονομική διασφάλιση άλλου δανειστή εκτός από αυτούς του Μνημονίου. Με αυτό τρόπο αποκλείει ολοκληρωτικά στην Ελλάδα να συνάψει οικονομικές σχέσεις με άλλες χώρες, καταλύοντας έτσι την ανεξαρτησία της.

 

3ος Όρος: Οι δανειακές μας συμβάσεις (τα «Μνημόνια») υπάγονται υποχρεωτικά στο αγγλικό δίκαιο και οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα εκτελεστές και δεσμευτικές στην Ελλάδα [άρθρο 14 (1) και (3) της
«Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης»]. Ο όρος αυτός –και μόνος του- καταλύει την κυριαρχία του κράτους, γι’ αυτό και έχει κριθεί ως αντίθετος με το διεθνές δίκαιο.

Με τον όρο αυτόν αντιμετωπίζεται το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης οφειλέτης. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα:

(α) δεν μπορεί να επικαλεστεί τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος (ούτε προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ούτε την προστασία της εθνικής κυριαρχίας που παρέχει στα κράτη η διεθνής κοινότητα) και

(β) το κράτος ως οφειλέτης δεν μπορεί να επικαλεστεί απέναντι στους δανειστές του, ούτε τα δικαιώματα που παρέχει το ελληνικό δίκαιο και τα δίκαια όλων των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης στον ιδιώτη δανειστή, γιατί δεν τα αναγνωρίζει το αγγλικό δίκαιο. Τα δικαιώματα αυτά είναι πολλά: (ακυρότητα των εκμεταλλευτικών συμβάσεων, δικαίωμα αναπροσαρμογής των συμβάσεων λόγω μεταβολής των συνθηκών κ.ά.).

 

4ος Όρος: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος ή πρόσωπο. Η Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα (άρθρο 2 της «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης).
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι όροι αυτοί εξακολουθούν να ισχύουν και αποτελούν δεσμεύσεις (με διάφορους τρόπους και όρους) και του Β’ Μνημονίου.

2. Από το σύνολο σχεδόν των όρων που είναι εκμεταλλευτικοί, τοκογλυφικοί, εκβιαστικού και παράνομοι, αναφέρω μόνο τους παραπάνω όρους, γιατί αυτοί είναι ολοφάνερο ότι αποτελούν τη βάση κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και της πολιτικής ανεξαρτησίας της χώρας μας, που αποτελεί το σκοπό των δανειστών μας (των κρατών μελών της Ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία και το ΔΝΤ).

Από τους όρους αυτούς προκύπτει ότι η μόνη σωστή αντιμνημονιακή πολιτική είναι αυτή που θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο:

– η καταγγελία των «Μνημονίων» με (προσωρινή) στάση πληρωμών – και όχι «παύση» πληρωμών που λένε πολλοί σκόπιμα, γιατί σημαίνει χρεοκοπία-

– ο έλεγχος του ύψους του δανείου, ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς το μη επαχθές χρέος, που είναι το νόμιμο κατά το διεθνές δίκαιο, γιατί ανταποκρίνεται στην αντοχή του κράτους ως προς το να εξασφαλίσει τις βασικές ανάγκες του λαού του και της άμυνάς του,

– η διαγραφή (το «κούρεμα») του επαχθούς μέρους του δανείου, που υπερβαίνει τις δυνάμεις του κράτους να το πληρώσει και η αναδιαπραγμάτευση, μεταξύ ίσων κρατών, του μη επαχθούς μέρους του δανείου με νόμιμους όρους.

Αυτό που υποστηρίζουν –τώρα, οψίμως- τα κόμματα της μνημονιακής παράταξης ότι θα αναδιαπραγματευθούν όρους των «Μνημονίων» ή ότι θα επιδιώξουν «σταδιακή αποδέσμευση από αυτά» είναι αναποτελεσματικά και λέγονται για να παραπλανήσουν το λαό. Η αλήθεια είναι μια: Από τη στιγμή που υπάρχουν οι παραπάνω όροι ως βάση του δανεισμού της Ελλάδας, χωρίς προηγούμενη καταγγελία των δανεικών συμβάσεων που τους περιέχουν, καμιά άλλη διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή, ούτε μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

 

3. Ο σκοπός των παραπάνω επονείδιστων όρων είναι διττός:

(α) Η ένταξη στο μπλοκ δυνάμεων ΗΠΑ-Ευρώπης της Ελλάδας ως υποτελούς μέλους, χωρίς δικαίωμα να στραφεί προς άλλη κατεύθυνση και

(β) Η μεταβίβαση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε πολυεθνικές εταιρείες του ίδιου πολιτικού μπλοκ και ο πλήρης αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας εις όφελος των χρηματοπιστωτικών κέντρων που υπάγονται στο ΔΝΤ.

 

4. Υποστηρικτικός αυτών των στόχων των δανειστών μας είναι ο πολιτικός λόγος:

– που εκφέρουν και αναπτύσσουν σκόπιμα τα κόμματα και τα ΜΜΕ που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική,

– καθώς, δυστυχώς, και οι αντιμνημονιακές παρατάξεις και τα μέσα επικοινωνίας τους, από έλλειμμα γνώσης του πραγματικού συμφέροντος της Ελλάδας και της πραγματικής βούλησης του ελληνικού λαού.

 

Ο λόγος αυτός παρουσιάζει τα έξης ελλείμματα:

 

(α) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται για ό,τι έχει σχέση με την κυριαρχία του ελληνικού κράτους, τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική. Τον τελευταίο καιρό το Υπουργείο Εξωτερικών έχει σβήσει από το χάρτη.

 

(β) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται για τον τρόπο με τον οποίο φεύγουν καθημερινά, χωρίς καμιά διαφάνεια και χωρίς καμιά πληροφορία, οι πλουτοπαραγωγικές πήγες μας, τόσο οι οικονομικού ενδιαφέροντος, όσο και οι γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. Δεν ακούσαμε ποτέ, πού μεταβιβάζονται (νομίζω, μεταβιβάστηκαν ήδη) τα δικαιώματα του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας.

 

(γ) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται για το επονείδιστο «Ταμείο», μέσω του οποίου φεύγει από την Ελλάδα χωρίς κανένα δικαίωμα της Ελλάδας κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή και κάθε έσοδο, με αδιαφανείς διαδικασίες και με απώλειες δισεκατομμυρίων. Κανένα κόμμα δεν είπε μέχρι σήμερα ότι πρέπει να καταργηθεί αυτό το εγκληματικό και παμφάγο τέρας.

 

(δ) Ποτέ και τίποτε δεν ακούγεται –παρά το ότι υπάρχει πλούσια πρακτική- για το τρόπο με τον οποίο γίνεται η σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο στάση πληρωμών και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, για να μάθει ο κόσμος ότι όχι μόνο εφικτό είναι, αλλά και αναγκαίο.

 

(ε) Ποτέ και τίποτε δεν ακούστηκε για το ότι οι δανειακές συμβάσεις είναι ανυπόστατες και ότι είναι αντίθετες με το δίκαιο της ΕΕ και ότι δε δεσμεύουν νομικά τη Χώρα

 

(στ) Τέλος, ποτέ και τίποτε δεν ακούστηκε, ότι –εκτός από την πολιτική της υποτέλειας- υπάρχει και η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, και ότι το ΔΝΤ και η Ευρωζώνης της Γερμανίας δεν είναι οι μόνες πήγες δανεισμού και βοήθειας στον Πλανήτη.

 

Πειραιάς 12. 5. 2012
Γιώργος Κασσιμάτης

Πηγές: tolimeri.blogspot.co.uk

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

3 comments to Κάποιοι προσπαθούν να μας βγάλουν την τσίμπλα από τα μάτια και εμείς αρνούμαστε!

 • ========================
  =========================================
  =
  .
  ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011
  .
  .
  Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016
  .
  .
  ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους!
  .
  .
  https://2.bp.blogspot.com/-hgctTs8ngck/UBu11Kp8zXI/AAAAAAAACiQ/xE1ctrLWBl8/s320/53290.jpg
  .
  .
  Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!
  .
  .
  Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!
  .
  .
  – Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;
  .
  .
  – Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;
  .
  .
  – Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;
  .
  .
  – Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας;
  .
  .
  Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821.
  .
  .
  Ψάξαμε λοιπόν βιβλιογραφία, στοιχεία στο διαδίκτυο και κατορθώσαμε και ανακαλύψαμε όλα τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα!
  .
  .
  Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας στα ερωτήματα που θέτουν τα «πειθήνια όργανα» των διεθνών τοκογλύφων όπως το «Focus» και η «Bild», που δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να «χτυπούν» την Ελλάδα!

  .
  .
  Η έρευνα που ακολουθεί, διενεργήθηκε το 2011 και δημοσιεύτηκε τότε στην προσωπική μου σελίδα, στο adalis.gr [H αρχική δημοσίευση εδώ].
  .
  .

  Αξίζει πραγματικά να διαβάσει το αναγνωστικό κοινό των AegeanTimes.gr, τα εξωφρενικά δάνεια που σύναψε η χώρα μας με τους γνωστούς οίκους διεθνών τοκογλύφων, που καταδυναστεύουν την χώρα μας, πριν καν απαλλαχτεί από τους Οθωμανούς !
  .
  .

  Δάνεια, που στο σύνολό τους είναι αποικιοκρατικά, με εξοντωτικούς όρους, τα οποία τα αποπληρώσαμε μέχρι τελευταίας … δεκάρας!
  .
  .
  Δάνεια τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν, και στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να γίνουν άμεσα απαιτητά από τους τοκογλύφους, οι οποίοι σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο υποτιμητικά!
  .
  .
  Η έρευνα που ακολουθεί, θα είναι πάντοτε επίκαιρη, για όσο διάστημα το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ΔΕΝ απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων από απεχθή δάνεια όπως αυτό που παρουσιάσαμε στο χτεσινό μας πρωτοσέλιδο [Διαβάστε ΕΔΩ] ! Και τελικά, ακόμη κι αν δεν βρεθεί ένας πολιτικός να βάλει στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής των δανείων που πληρώσαμε στους διεθνείς λωποδύτες, θα έρθει η μέρα που ο Ελληνικός Λαός θα τα πάρει πίσω μόνος του! Τρόποι υπάρχουν πολλοί!
  .
  .
  Ελπίζω όμως να μην φτάσουμε ως εκεί!
  .
  .
  Αλλά ας ξεκινήσουμε την παρουσίαση της έρευνας για τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους!
  .
  .
  Η Ελληνική Επανάσταση είχε λάβει δάνεια ακόμη και για καριοφίλια που δεν παραλάβαμε ποτέ πριν το 1821, γεγονός που έμελλε να σηματοδοτήσει τι θα επακολουθήσει αργότερα.
  .
  .
  Ετσι η ιστορία του Δημοσίου χρέους της χώρας μας χωρίζεται σε πολλές περιόδους τις οποίες και τις κατηγοριοποιούμε
  .
  .
  Πρώτη περίοδος 1824 με 1897
  .
  .
  Την περίοδο αυτή η Ελλάδα πήρε ΔΕΚΑ (10) εξωτερικά δάνεια, συνολικά 770 εκ. γαλλικά Φράγκα. Το πόσο «καλά παιδιά» ήμασταν καθώς και πόσο τοκογλύφοι υπήρξαν οι … πρόγονοι του Ντομινίκ Στρος-Καν (δεν ξέρω αν τότε είχαν καμαριέρες) φαίνεται από το γεγονός, ότι ενώ η αναγραφόμενη αξία των ΔΕΚΑ αυτών δανείων , ήταν 770 εκ. γαλλικά Φράγκα, εντούτοις στο χέρι πήραμε μόνο … 464 εκ.!!! Τα υπόλοιπα δεν μας δόθηκαν ποτέ μιας κα αποτέλεσαν … έξοδα φακέλων των Τραπεζών, καθώς και ότι άλλο μπορεί να χρεώσει ένας γνήσιος τοκογλύφος !!!
  Από ποιους τα πήραμε όμως;
  .
  .
  • Δύο δάνεια από την Αγγλία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης το 1824 και το 1825, συνολικά 2,8 εκ. λίρες στερλίνες
  .
  .
  • Ένα, 60 εκ. γ.φ. με την εκλογή του Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδας, το 1832.
  .
  .
  • Δύο επί Κουμουνδούρου, το 1879 και το 1890, συνολικά 180 εκ. γ.φ.
  .
  .
  •Πέντε επί Χ. Τρικούπη το 1882-1885 και το 1886-1881, συνολικά 450 εκ. γ.φ. και τέλος
  .
  .
  •Ενα επί Σωτηρόπουλου-Ράλλη το 1893, 9.7 εκ. γ.φ.
  .
  .
  Την εποχή αυτή μεγάλη δύναμη είχε ο Στρατός. Οι πελατειακές σχέσεις όμως καθώς και η διαχείριση τους ήταν ακριβώς η ίδια με την σημερινή. Ετσι , η χώρα μας που διέθετε 20.000 τακτικό στρατό, έπαιρνε όλα αυτά τα δάνεια για να συντηρεί τους αξιωματικούς και να τους μισθοδοτεί! Φτάσαμε έτσι να έχουμε … 12.000 Αξιωματικούς. Δηλαδή, 1,4 αξιωματικοί για κάθε 2 φανταράκια! Το θέμα ήταν λοιπόν ποιος διέταξε ποιον μιας όλοι καταλάβατε τι σκοπό είχαν τα δάνεια μας. Δάνεια που μας έδιναν με φειδώ οι μεγάλες δυνάμεις γιατί προσέβλεπαν στον πλούτο της χώρα μας μετά την απελευθέρωσή της και μας υποχρέωναν να στρατικοποιήσουμε την Ελλάδα για να αντέξει ως νεοσύστατο κράτος (δεν ξέρω αν σας φέρνει στο μυαλό κάτι από το σύγχρονο 7 προς 10 καθώς και την κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία) !!!
  .
  .
  Οι περισσότεροι καπετάνιοι τότε, εμφάνιζαν περισσότερους άνδρες για να επωφελούνται τους επιπλέον μισθούς. Έτσι ενώ ένας Στρατηγός έπαιρνε μισθούς για 12.000 άνδρες στην ουσία πλήρωνε μόνο 3.000 μιας και είχε μόνο τόσους !!!
  .
  .
  Η πρώτη πτώχευση ήταν θέμα χρόνου και ήρθε μόλις το 1825 .
  .
  .
  Το 1826 ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Α. Ζαίμης και στο ταμείο του κράτους βρήκε μόνο … 16 γρόσια! Δηλαδή ούτε καν μια λίρα !!!!
  Τότε λοιπόν η Ελλάς ονομάστηκε για πρώτη φορά Ψωροκώσταινα
  .
  .

  Περίοδος του Οθωνα
  .
  .
  Όταν έγινε Βασιλιάς ο Οθωνας, πήρε κι αυτός ένα … δανειάκι και μάλιστα με την εγγύηση των τριών μεγάλων Δυνάμεων (όπως βλέπετε υπήρχε και τότε μια … Τρόικα)!
  .
  .
  Η κάθε μια εγγυήτρια δύναμη … εγγυήθηκε για το 1/3 του δανείου με μια διαφορά! Την τρίτη δόση η οποία ήταν 20 εκ. γαλλικά φράγκα δεν καταβλήθηκε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στη χώρα μας. (Σας θυμίζει τίποτε αυτό άραγε;)
  .
  .
  Πάντως όσα πήρε ο Οθωνας, δηλαδή οι δύο προηγούμενες δόσεις , σύνολο 20. εκ γαλ. Φράγκα , οι Έλληνες δε τα είδαν στις τσέπες τους μιας και το 57% κατακρατήθηκε από την δανειοδότρια τράπεζα κατακρατήθηκε στο εξωτερικό, ενώ το υπόλοιπο σπαταλήθηκε από την αντιβασιλεία κυρίως σε έξοδα του … Βαυαρικού στρατού (πάλι οι Γερμανοί δηλαδή στη μέση)!!!
  .
  .
  Τελικά η καθαρή εισροή , από το δάνειο, για την Ελλάδα ήταν μόλις 14,2%. Στο τέλος του 1859 η Ελλάδα έναντι του δανείου χρωστούσε υπερτριπλάσια των όσων λογιστικά είχε επωφεληθεί από το δάνειο.
  .
  .
  Με αυτά και μ αυτά , φτάσαμε στο 1843 οπότε είχαμε και τη δεύτερη χρεοκοπία της Ελλάδος.
  .
  .
  Η Τρικουπική περίοδος
  .
  .
  Κατά την περίοδο αυτή κυρίαρχος θα αναδυθεί ο έμπιστος των ανακτόρων Α. Συγγρός. Ηταν ο άνθρωπος που εξασφάλιζε στο Ελληνικό Δημόσιο δανειοδότες, στους οποίους συμμετείχε και ο ίδιος. Ήταν ο άνθρωπος που από τη δανειακή πρόσοδο εκτελούσε δημόσια έργα (Ισθμός Κορίνθου, σιδηρόδρομοι Λαυρίου, Θεσσαλίας κλπ.). Ηταν ο υπερεργολάβος με ό,τι αυτό σημαίνει. Τώρα αν αυτό σας θυμίζει κάποιο νεότερο πολιτικό της Ελλάδος, σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Αλλά κάπου έχει πάει το μυαλό σας ε;;;
  .
  .
  Από την άλλη πλευρά ο Χ. Τρικούπης θα αναδυθεί σε πρωταθλητή του εξωτερικού δανεισμού.
  .
  .
  Την περίοδο του ελληνικού βασιλείου 1832-1893 στον Τρικούπη χρεώνεται το 58,4% του εξωτερικού δανεισμού, με 450 εκ. γαλλικά φράγκα.
  .
  .
  Και όπως ήταν φυσικό, ο υπερδανεισμός με τοκογλυφικούς όρους , έφερε και πάλι το 1893 την τρίτη χρεοκοπία στην χώρα μας.
  .
  .
  Ετσι μέχρι το 1897, ο συνολικός δανεισμός μας έφθασε όπως είπαμε στα 770 εκ. γ.φ., από τα οποία “στο χέρι πήραμε” 389 εκ. γ.φ. δηλαδή μόλις το 50,5%. Με την συνηθισμένη τακτική δηλαδή, υπογράψαμε στους τοκογλύφους «γραμμάτια» και στο χέρι πήραμε μόλις τα μισά. Και φυσικά τα τοκοχρεολύσια … έτρεχαν!!!
  .
  .
  Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα πληρώσανε τελικά τα τρισέγγονα του Τρικούπη εις το ακέραιο και δέκα φορές πάνω!!
  .
  .
  Ετσι το 1898 η Ελλάδα θα τεθεί υπό τον  Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (κάτι θα σας θυμίζει ο όρος αυτός ε;) και ταυτόχρονα θα της παραχωρηθεί δάνειο 150 εκ. φ. (κάτι σαν α 110 δις που πήρε ο Γιώργος δηλαδή)
  .
  .
  Απ’ αυτό το 62% καταβλήθηκε ως … αποζημίωση της Οθ. Αυτοκρατορίας κυρίως για την παραχώρηση της Θεσσαλίας και τον πόλεμο του 1897. Το 15% χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη των ελλειμμάτων, το 20% στο κυμαινόμενο χρέος και το 3% στα έξοδα έκδοσης. Πάντως φανήκαμε αρκετά … «κύριοι» αφού πληρώσαμε αποζημίωση σε αυτούς που παράνομα μας κατείχαν (αν και στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε για την περίπτωση αυτή μια πολύ γνωστή λέξη που αρχίζει με το γράμμα «Μ»)
  .
  .
  Ακολουθεί μια δεύτερη περίοδος από το 1900 ως το 1945
  .
  .
  Ως το 1914 υπάρχει μια περίοδος στην οποία αναπτύσσεται ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και υποχωρεί ο κρατικός. Την ίδια αυτή εποχή η Αθήνα αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό αγώνα και από το 1912 τους Βαλκανικούς.
  .
  .
  Την περίοδο αυτή συνομολογήθηκαν τέσσερα εξωτερικά δάνεια, συνολικά 521 εκ. φ.
  .
  Τα δύο πρώτα (76 εκ. φ.) μέχρι το 1910 και το τέταρτο 335 εκ. φ. το 1914.
  .
  Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν :
  .
  – Υπέρ της εξυπηρέτησης των ήδη υπαρχόντων εξωτερικών δανείων (από τότε ήταν της μόδας να πληρώνει η Ελλάδα χρεολύσια προηγούμενων δανείων με … νέα δάνεια).
  .
  – Υπέρ της διεξαγωγής των Βαλκανικών πολέμων και
  .
  – Στην ενσωμάτωση των νέων περιοχών που προέκυψαν μετά τους Βαλκανικούς.
  .
  Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι την περίοδο αυτή υπογράψαμε νέα δάνεια για να πληρώνουμε τα παλιά.
  .
  Από το 1915 ως το 1923 η Ελλάδα του διχασμού βρίσκεται εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια θα βιώσει τη Μικρασιατική καταστροφή και να βρεθεί με τους πρόσφυγες απ’ αυτήν. Εδώ αρχίζουν και τα πραγματικά … δανειακά (πλην όμως τοκογλυφικά) ευτράπελα !!!
  .
  Η οικονομική πορεία διαρθρώνεται από τις μεγάλες, έκτακτες πολεμικές δαπάνες (περίπου 6,2 δισ. δρχ.) ενώ σε έξαρση βρίσκεται και ο εσωτερικός δανεισμός.
  .
  Ενώ η χώρα στην ουσία δεν μπορούσε να δανειστεί, και ουδείς γνώριζε το παραμικρό στο Κοινοβούλιο, ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλούν για δύο μυστικά δάνεια και μάλιστα μεγάλα!
  .
  Ένα το 1915 και ένα το 1916 , ισόποσα από 40 εκ μάρκα έκαστο.
  Τα 80 εκ μάρκα αυτά δεν είχαν εγγραφεί πουθενά !!! Η Κυβέρνηση Σκουλούδη τα κράτησε εντελώς μυστικά, ακόμα και από τη Βουλή και δεν τα ανέγραψε πουθενά λες και πρόκειται για δάνειο κάποιου … «μπακάλη της γειτονιάς» !!!
  .
  Η υπόθεση έφτασε το 1918 στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο στο οποίο ο Σκουλούδης θα υποστηρίξει ότι κρατήθηκε μυστικό για να μην εκλειφθεί ως ένδειξη γερμανοφιλίας!!
  .
  Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί σε κανένα συντεταγμένο κράτος παρά μόνο σε Αφρικανικές Δημοκρατίες όπου οι Φύλαρχοι είχαν το … γενικό κουμάντο !!
  .
  .
  ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ … ever !!!
  .
  .
  Την περίοδο αυτή υπογράψαμε και λάβαμε το πιο αισχρό δάνειο που έχει πάρει ποτέ χώρα! Αισχρό όχι για το μέγεθός του, μιας και ήταν σχετικά μικρό αλλά επαίσχυντο για τον λόγο που το λάβαμε! Προσέξτε λοιπόν:
  .
  Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, αποτελούμενος από δυνάμεις της Β.Ελλάδος, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή! Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης! Και το πέτυχε αυτό! Η γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό. Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας!
  .
  Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι … η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς” ! Όμως ήταν κάτι που υπήρχε σε Ελληνικά εδάφη και δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο! Ετσι μας εξανάγκασαν να την αγοράσουμε!!!!
  .
  Κι επειδή ως συνήθως δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν το δάνειο και μάλιστα σε δολάρια. Μας έδωσαν ένα Καναδικό (δηλαδή Γαλλικό) δάνειο 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας !!!!
  .
  Είπε κανείς τίποτα;

  .
  .
  Περίοδος Μεσοπολέμου 1924 με 1932
  .
  .
  Με τη Μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός θα βρεθεί σε αμηχανία και σύγχυση. Από το 1924 μέχρι το 1928 ο κοινοβουλευτισμός θα βρεθεί σε οξύτατη κρίση, με 12 κυβερνήσεις, δηλαδή κάθε 4,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση.
  .
  Ο Βενιζέλος θα επιστρέψει και θα κερδίσει τις εκλογές του 1928, με 223 έδρες από τις 250. Η τετραετία του θα είναι περίοδος κοινοβουλευτικής ομαλότητας.
  .
  Τα επιτακτικότερα προβλήματα είναι το προσφυγικό και η σταθεροποίηση της δραχμής που η αξίας της είχε πέσει στο δέκατο πέμπτο της προπολεμικής. Η φορολογική επιβάρυνση παραμένει δυσβάστακτη. Σε σχέση με την προπολεμική έχει αυξηθεί κατά 37 φορές!!!
  .
  Από το 1924 μέχρι το 1930 εισέρευσαν στην Ελλάδα 1,16 δισ. χρυσά φράγκα, εκ των οποίων το 78% ήταν δάνεια.
  .
  Την περίοδο 1924-1931 συνομολογήθηκαν εννιά (9) εξωτερικά δάνεια, συνολικά 992 εκ. φρ.
  .
  Τα δάνεια αυτά προήλθαν από την Αγγλία κατά 48%, τις ΗΠΑ κατά 31% και τα υπόλοιπα σε μονοψήφια ποσοστά από Βέλγιο, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αίγυπτο και Ιταλία.
  .
  Τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των προσφύγων, την εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού, τη σταθεροποίηση της δραχμής και παραγωγικά.
  .
  Την ίδια περίοδο η εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού απορροφούσε το 29% των τακτικών εσόδων.
  .
  Συνολικά την περίοδο 1824-1932 είχαμε δανεισθεί από το εξωτερικό 2,2 δισ. χρ. φρ. Μέχρι το 1932 είχαμε αποσβέσει 2,38 δισ. χρ. φρ. δηλαδή 183 περισσότερα απ’ όσα είχαμε δανεισθεί και πάλι χρωστούμε 2 δισ. χρ. ερ. (σας θυμίζει κάτι άραγε αυτό; σας θυμίζω προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο : «το 1994 χρωστούσαμε 90 δις ευρώ πληρώσαμε 517 δις ως το 2010 και παρ όλα αυτά χρωστάμε άλλα 340 δις»)
  .
  Το 1932 είχαμε την τέταρτη πτώχευση.
  .
  Μέχρι το 1945 δεν θα υπάρξει νέος εξωτερικός δανεισμός ενώ θα παγώσει, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, η εξυπηρέτηση των παλαιών.
  .
  .
  1946-1966 Ανασυγκρότηση και ανάπτυξη
  .
  .
  Πρώτο μέλημα της χώρας η ανασυγκρότηση της από την κατοχική καταστροφή που είχε φθάσει 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946.
  .
  Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ο εμφύλιος και το τρίτο οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, οι μεγαλύτερες στη Δυτ. Ευρώπη 19 και που έφθαναν στο 27,5% των συνολικών εξόδων.
  .
  Τα προβλήματα μέχρι το 1952-53 θα τα αντιμετωπίσουν συνολικά 18 κυβερνήσεις που θα προχωρήσουν σε οκτώ υποτιμήσεις. Κατά μέσο όρο κάθε 5,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση και κάθε χρονιά και υποτίμηση.
  .
  Το δημόσιο χρέος συντίθεται από το προπολεμικό και το μεταπολεμικό. Το προπολεμικό, μέχρι το 1962 ήταν υπερτριπλάσιο του μεταπολεμικού. Στο προπολεμικό ΔΧ το 90% καταλάμβανε ο προπολεμικός εξωτερικός δανεισμός.
  .
  Την περίοδο 1962-67 οι ελληνικές κυβερνήσεις θα διακανονίσουν το 97% του προπολεμικού εξωτερικού Δ.Χ., το οποίο μαζί με τους τόκους ανερχόταν στα 6,41 δισ. δρχ.
  .
  Μέχρι το 1955 η Ελλάδα είχε συνάψει μόνο τρια εξωτερικά δάνεια, συνολικά 145 εκ. δολ. Στη συνέχεια θα συνάψει άλλα ΕΙΚΟΣΙΟΚΤΩ (28) εξωτερικά, συνολικά 406,4 εκ. δολ.
  .
  Ο μετακατοχικός δανεισμός προήλθε κατά 58,4% από τις ΗΠΑ, κατά 19% από τη Δυτ. Γερμανία και κατά 14,36% από την Αγγλία. Τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς.
  .
  Για την εξυπηρέτηση του μετακατοχικού εξωτερικού δανεισμού η Ελλάδα κατέβαλε το 128% της δανειακής προσόδου που λογιστικά είχε πάρει! Καταλάβατε το μέγεθος της τοκογλυφίας;
  .
  .
  Περίοδος Δικτατορίας 1967 με 1974
  .
  .
  Περίοδος υπέρογκου εσωτερικού δανεισμού, ο οποίος και τετραπλασιάσθηκε. Αντίθετα ο εξωτερικός δανεισμός σημειώνει πολύ μικρή αύξηση.
  .
  Συνολικά 19 εξωτερικά δάνεια, μόλις στο 6,4% του νέου Δανειακού Χρέους εξ αυτών το 92,2% ήταν σε δολ.
  .
  Την περίοδο αυτή εμφανίζονται τα δάνεια σε συνάλλαγμα.
  .
  Πρόκειται για δάνεια εργοληπτικών εταιρειών, τα οποία έπαιρναν από το εξωτερικό, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο προς εκτέλεση δημοσίων έργων, με ανάδοχους τις εν λόγω εταιρείες. Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια. Προφανώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι ο δανειολήπτης, έτσι δεν θεωρείται εξωτερικός δανεισμός. Στο νέο Δημόσιο Χρέος ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%.
  .
  .
  Περίοδος Μεταπολίτευσης 1975 με 1981 (Κυβέρνηση Καραμανλή)
  .
  .
  Το προπολεμικό εξωτερικό Δημόσιο Χρέος, λόγω του διακανονισμού 1962-67 βαίνει συνεχώς μειούμενο. Από το 4% του συνολικού Δ.Χ. το 1974 θα πέσει το 1981 στο 0,6%.
  .
  Ο μεταπολεμικός εξωτερικός, κατά μέσο όρο, στο 3,9% των τακτικών εσόδων.
  .
  Συνολικά έχουμε 24 εξωτερικά δάνεια. Τρία από την γαλλική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς και τράπεζες. Κυριαρχία του δολαρίου και απουσία της αγγλικής λίρας.
  .
  .

  Περίοδος 1981 με 1989 (Κυβέρνηση Α.Παπανδρέου)
  .
  .
  Ο δημόσιος τομέας διευρύνεται εντυπωσιακά. Οι απασχολούμενοι στην κεντρική διοίκηση -ΔΕΚΟ από 300.000 θα αυξηθούν σε 460.000. Μαζί δε με τις δημόσιες τράπεζες, προβληματικές και τις ελεγχόμενες από το Δημόσιο επιχειρήσεις θα φθάσουν τις 640.000!!!
  .
  Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών και εισηγητικές εκθέσεις επί του προϋπολογισμού, τα ελλείμματα του ευρύτερα δημόσιου τομέα, από το 13,4% επί του ΑΕΠ το 1981 θα φθάσουν το 1989 στο 26,1%. Τα ελλείμματα θα καλυφθούν κατά 106% από τον δανεισμό.
  .
  Το 1985 η Ελλάδα ήταν παγκόσμια πρώτη στο κατά κεφαλήν Δημόσιο Χρέος το οποίο είχε αρχίσει να προσδιορίζει την ύπαρξη της οικονομίας και όχι την ανάπτυξή της.
  .
  Το διάστημα 1982-89, κατά μέσο όρο, η συνολική εξυπηρέτηση του Δ.Χ. κάλυψε το 33,61% των τακτικών εσόδων της ίδιας περιόδου. Μεταξύ το 1975-87 συνομολογήθηκαν 18,4 δισ. δολ. εξωτερικών δανείων, εκ των οποίων το 81% διετέθη για την εξυπηρέτηση των δανείων!!! Φοβερά μεγάλο ποσοστό! Εκεί κάπου στο 1987 αρχίζει ο Γολγοθάς της Ελλάδος!
  .
  Η προσφυγή στον εξωτερικό δανεισμό έγινε για έργα συγκοινωνιακής, αγροτικής και αστικής υποδομής. Ένα, το 1982, για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Καλαμάτα το 1981 και ένα για την υποστήριξη του ισοζυγίου πληρωμών.
  .
  Προφανώς μετά το 1824 ο εξωτερικός δανεισμός είχε γίνει για την χώρα μας, έσοδο τακτικό αλλά και έξοδο υπέρβαρο.
  .
  Είμαστε σίγουροι ότι αν ψάξουμε σε μεγαλύτερο βάθος ιστορικά τα αρχεία της χώρας μας θα βρούμε και άλλα τέτοια πολλά! Το θέμα όμως είναι, και φαίνεται σε όλη του ην μεγαλοπρέπεια, ότι η Ελλάδα όχι απλά ΔΕΝ αποτέλεσε το «κακομαθημένο παιδί» των συμμάχων και τον «μπαταχτσή» της κοινότητας, αλλά αποτέλεσε τον μεγάλο πελάτη των Δυτικών Τραπεζών και έναν από τους καλύτερους σε όλη την Δυτική Οικονομία ! Τόσο καλό που οι Δυτικές τράπεζες δεν είχαν καμία όρεξη να σταματήσουν να δανείζουν γιατί επί 200 χρόνια πλήρωνε αδιαμαρτύρητα!!!
  .
  Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα κλασικό παράδειγμα στο οποίο στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε η σημερινή Δυτική Οικονομία, όταν αποφάσισε να μεταβληθεί σε «χρεοκρατία» (debtocracy) και ειδικά από την εποχή που ο χρυσός αποτελούσε το αντίκρισμα του πλούτου μιας χώρας! Όταν σταμάτησε αυτό και το χρήμα «γεννιόνταν» από το χρέος (Θεωρία «το χρέος γεννά χρήμα») η Ελλάδα αποτέλεσε έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης των προηγμένων Δυτικών κρατών όχι μόνο γιατί πλήρωνε τοκογλυφικά δάνεια αλλά κυρίως γιατί με τα δάνεια αυτά αγόραζε στρατιωτικό υλικό και προϊόντα των χωρών που της δάνειζαν!!!

  Ετσι, απ’ ότι είδατε τα τελευταία 200 χρόνια,
  .
  – πληρώναμε δάνεια τα οποία δεν τα λάβαμε ποτέ,

  .
  – είτε πληρώναμε μέχρι και 200 φορές πάνω την αξία τους ,

  .
  – είτε πληρώναμε δάνεια για πράγματα που χύσαμε το αίμα μας για να τα αποκτήσουμε!
  .
  Φτάσαμε στο σημείο να αποπληρώνουμε δάνεια της πρώτης περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, και οι κατ όνομα σύμμαχοί μας να κερδίζουν τεράστια ποσά από χρεολύσια κάθε χρόνο, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα!
  .
  Και ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ως λαός! Τα πληρώναμε εργαζόμενοι άοκνα και αγόγγυστα! Πληρώνουμε ακόμη και τους αιμοσταγείς κλέφτες του γερμανικού Ράιχ που στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατέκλεψαν την περιουσία της χώρας μας, ρούφηξαν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και ρήμαξαν τον τόπο! Κατοχικές δυνάμεις που κατάσφαξαν τον Ελληνικό λαό και ουδέποτε μας αποζημίωσαν. Ενώ εμείς είχαμε αποζημιώσει ακόμη και τους Οθωμανούς που μας κατείχαν παράνομα επί 4 αιώνες!!!!
  .
  Από τις λίγες αυτές γραμμές που σας παραθέτουμε, είναι πλέον πρόδηλο ότι η χώρα μας ήταν από παλιά «άνδρο των διεθνών πλιατσικολόγων» !
  .
  – Μπορεί να μας έδωσαν ψίχουλα για να πολεμήσουμε για την ανεξαρτησία μας, αλλά το εξαργύρωσαν επί δύο σχεδόν αιώνες! Για 200 χρόνια ο Ελληνας πληρώνει «αέρα» στους Γερμανούς και στους λοιπούς Φραγκολεβαντίνους, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία. Από το αστρονομικό ποσό που έχουμε πληρώσει τα 200 αυτά χρόνια, ζήτημα να έχουμε λάβει στην πραγματικότητα ένα 25% και ίσως να είναι και μικρότερο.
  .
  .
  .
  Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ) φανταστείτε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!
  .
  .
  .
  Αυτό λοιπόν το άρθρο, κάθε Ελληνας του Εξωτερικού, είτε μένει σε χώρες της ΕΕ. είτε εκτός, πρέπει να το μεταφράσει σε κάθε γλώσσα και να το διανείμει όπου και όπως μπορεί! Να το διαδώσει για να καταλάβουν οι λαοί πόσο μας κόστισε η ανεξαρτησία μας και τι πληρώνουμε επί σχεδόν 200 χρόνια στα κοράκια που διέλυσαν τη χώρα μας! Να το εμπεδώσουν καλά γιατί έρχεται η σειρά τους!
  .
  Μεταφράστε το, διαδώστε το και βοηθήστε στην προσπάθεια να καταλάβουν οι λαοί του κόσμου ότι ο Ελληνας ήταν ο πλέον καλοπληρωτής δανείων τα τελευταία 200 χρόνια! Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, δεν είτε τίποτε άλλο παρά υπερ-τοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας ποτέ, και το σπαταλήσαμε.
  .
  Ετσι το παρουσιάζουν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Ολλανδοί γιατί έτσι τους βολεύει, μιας και είναι οι κύριοι δράστες του εγκλήματος και αυτοί οι οποίοι καρπώθηκαν τον Ελληνικό πλούτο !!!
  .
  .
  .
  Κάντε λοιπόν την μετάφραση και στείλτε το σήμερα κιόλας για να αφυπνίσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη !!!
  .
  .
  .

  aegeantimes
  .
  .
  http://greeksurnames.blogspot.gr/2016/12/1821-2011.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/lxunt+(GREEK+SURNAMES)
  .
  .
  .
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ; ; ; …………………………………….
  .
  .
  ΕΛΕΟΣ !
  .
  .
  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
  .
  .
  ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ……………………….
  .
  .

 • ============================
  ================================================
  =
  .
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
  .
  .
  Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016
  .
  .
  https://1.bp.blogspot.com/-Qr8fHXtmGd8/WGUzuI1PykI/AAAAAAAAEBk/HL0wQ8x6WUAen_UiN3WPz86ZW9oo8MGRQCLcB/s400/EBRD3.jpg

  .
  .

  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΚΕΡΙ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ
  .
  ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
  .
  ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ.
  .
  ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 15 % Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ Η EBRD
  .
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
  .
  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  .
  .
  https://4.bp.blogspot.com/-pmJDyk1V4FY/WGU0g2jmrpI/AAAAAAAAEBo/xyra1v9s9QErNvmiS2uqw4No9IAaKjOnQCLcB/s640/26.05.2016_PRESS_RELEASE-p1.jpg
  .
  .

  ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η EBRD ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ORASIS FUND SPC KAI Η SEREGETI ASSET MANAGEMENT ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
  .
  .

  https://4.bp.blogspot.com/-XqvdMw0QKxU/WGU0hHNV4MI/AAAAAAAAEBs/Zp6TwaLVND0Lyi8EC3ZM5yXOdluR0MQNQCLcB/s640/26.05.2016_PRESS_RELEASE-p2.jpg
  .
  .

  ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
  .
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
  .
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ;

  .
  ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΔΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

  .
  .
  https://3.bp.blogspot.com/-NrBdwXYsKeA/WGU_P3rNJaI/AAAAAAAAECE/h8rSg8u6lVsPQTe5v_0B03wfxqRhPa-eACLcB/s640/katastatiko%2Betep-p01.jpg
  .
  .
  .

  https://2.bp.blogspot.com/-_GMGE3-Uaww/WGU_Qa76h5I/AAAAAAAAECQ/Bh4Ta9CINvQiYODfZYkXpxc7V3iv_mhZACLcB/s640/katastatiko%2Betep-p09.jpg
  .
  .
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

  .
  .
  ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΕΥΜΑΝ
  .
  .
  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

  .
  .
  .
  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
  .
  .

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ
  .
  .

  https://3.bp.blogspot.com/-47EUw7KXqlQ/WGU_QAiLWjI/AAAAAAAAECM/YlpX-Wtb2YokPwetaULmk_KC30n2s4B-gCLcB/s640/ORASIS.JPG

  .
  .
  .
  .
  .
  .

  https://2.bp.blogspot.com/-kI8GW5Iuedg/WGU_QCRD1eI/AAAAAAAAECI/qVGV-9zofMEpT6WGunXA9Tsl2d4isBgsgCLcB/s640/SEREGETI.JPG

  .
  .
  .

  bankstersae
  .
  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/12/blog-post_4643.html#ixzz4ULGLEnfL
  .
  .
  ΟΟΟΟΟΟΟΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ …………..
  .
  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ……………
  .
  ΝΟΜΙΚΟΙ ……………………
  .
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ……………..
  .
  ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ………………..
  .
  ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ !
  .
  ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ………………
  .
  .
  .
  ΥΣ.
  .
  ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ………………..
  .
  .

 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.- ασφαλιστική ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ………………………………..!!!!!!
  Δεν υπαρχει προηγουμενο αντιδικίας στην Ελληνική ιστορία όπως είναι αυτό που έχει μια ΑΝΑΠΗΡΗ γυναίκα , είναι μοναδικό Ελληνικό φαινόμενο ΤΡΟΜΟΥ….!!!!!!!!!!
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ στα Ελληνικά δικαστήρια που έχουν κανει την επενδυση τους στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ……. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ 2003 ….!!!!!!!

  1)……GEORGE SOROS https://www.opensocietyfoundations.org/people/george-soros
  2)…James Dinan …( Τζέιμς Ντίναν Ιδρυτής) Founder, York Capital Management. https://www.forbes.com/profile/james-dinan/
  3)…ΣΕΡ ΣΟΥΜΑ ΤΣΑΚΡΑΜΠΑΡΤΙ http://www.ebrd.com/who-we-are/ebrd-president-sir-suma-chakrabarti.html
  4)…ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ https://www.libra.com/en/management/board-of-directors/george-m-logothetis/
  5)… John Paulson http://www.paulsonco.com/john-paulson/
  6)…DANIEL LOEB http://www.thirdpoint.com/
  7)…οι ΚΙΝΕΖΟΙ της Fosun. http://ir.fosun.com/phoenix.zhtml?c=194273&p=irol-IRHome
  8)… οι ΣΕΙΧΙΔΕΣ από το Fund of Abu Dhabi https://www.adfd.ae/english/Pages/Home.aspx

  ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΛΑΙΣΤΙΚΗΣ ..ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%A0%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7

  ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ …..ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ =ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ …!!!!Οι εταιρεις που αναφέρονται διαλύουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ….Με ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ……ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ …ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ……!!!Open letter to Mr. WERNER HOYER ( κ.Βέρνερ Χόγιερ),

  http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BB%CE%B5/

  https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/european-investment-bank_el#%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CE%B5

  Dear Mr. WERNER HOYER,
  Συγγχαρητηρια , είστε ένας από τους νεους ηγέτες της ασφαλιστικής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ………….Inline image 1

  Η ασφαλιστική και οι πολυ Έλληνες φιλανθρωποι ηγετες της που έχουν ξεφτιλίσει τριάντα ενα (31) Έλληνες δικαστές , για να κερδίσουν σε δικαστικούς αγώνες , ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ….!!!!! Δυο απο τους νέους ιδιοκτητες της ασφαλιστικής αφού ανήκει στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. έχουν μεγαλη πειρα σε φιλανθρωπικους σκοπους και είναι οι νεοι σας συνεγατες, κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ… https://youtu.be/l7N_W_97F9U , http://usa.greekreporter.com/2017/05/17/nitzia-logothetis-on-the-50-top-philanthropists-tc-2017-list/ …….. και ο κ. ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ (GEORGE SOROS )George Soros is one of the world’s foremost philanthropists…!!!
  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ……..ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ δισεκατομμυριούχοι ……ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ σε άλλε χωρες ….!!! ΠΟΛΕΜΑΝΕ στην κατοχική ΕΛΛΑΔΑ …ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ανελέητα …!!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ …!!!! ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ….ΑΝΑΠΗΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ …!!!!!!

  Βεβαίωση Νος. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ απολύτου ανάπηρη http://4.bp.blogspot.com/-iQovJ7SXukw/Vh-h8Od6owI/AAAAAAAFWRo/wwuP_RUfGDY/s640/2015-10-15_154925.png Βεβαίωση ΙΚΑ http://1.bp.blogspot.com/-CtFNCvGnlLw/Vh-h906yIvI/AAAAAAAFWSE/r5FJ4PJfHMc/s640/2015-10-15_155214.png

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ πως ενημερώνονται ΟΛΟΙ οι ανυποψίαστοι – απροστατευτοι μελλοντικοί πελάτες σας , αλλά και πως θα συνεχίσουν να ενημερώνονται από όλα τα ΗΡΩΙΚΑ blogs ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ………..Το όνομά σας θα φιγουράρει όπως φιγουράρει το ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΣΑΛΛΑ- ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ – ΛΕΚΚΑΚΟ και των συνεργατών τους ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ………..

  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΑΝΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΟΚΑ, ΣΑΡΠ ΕΡΙΚ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,
  που εξαπάτησαν δεκάδες Έλληνες δικαστές με δύο ΠΛΑΣΤΑ έγγραφα , έτσι για δεκαετίες θα τους αναφερουν ΟΛΟΙ ………Αλλά μπρος στα εκατομμυρια που εχουν βουτηξει , σιγά και ΜΗΝ ευαισθητοποιηθουν ….;;;;;;;;;
  Βαριά η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ που σας υποχρεωνουν να επωμισθείτε, κ. Βέρνερ Χόγιερ, την οποία φυσικά θα μοιραστειτε υποχρεωτικα και με τους άλλους ανυποψίαστους δισεκατομμυριούχους που εχουν εισβαλει και που ισοπεδώνουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μαζί με ένα ολόκληρο περήφανο ΛΑΟ ……Η ιστορία θα είναι αμειλικτη , αφού εκτος του ότι τα ονοματα όλων των εμπλεκομενων σε αυτό το τρομακτικο δεκα τετραχρονο (14) δικαστικό – απανθρωπο ¨ΘΡΙΛΕΡ¨ , ΘΑ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ τα ονόματα ΟΛΩΝ επι δεκαετίες στα BLOGS , θα μεινουν και στις ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ …..!!!!!!!!! ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ στην κατοχική χώρα ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ , ώστε να της στερήσουν λίγα ευρώ που βάσει συμβατικής τους υποχρέωσης , ενός συμβολαίου περίθαλψης θα συνεβαλαν με ποσοστο που οι ίδιοι ειχαν επιλεξει για να πληρωνουν στις αιματολογικες της εξετάσεις…….ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ , για λίγα ευρώ βρέθηκε αντιμετωπη μια ΑΝΑΠΗΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ , με όλα τα ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΜΟΜΙΑΣ , στα Ελληνικά δικαστήρια , https://vimeo.com/28593168?ref=fb-share&1 εκεί , μέσα στις ειδικα διαμορφομενες αίθουσες που δια δεκαετίες ΕΛΛΗΝΕΣ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ- ΚΤΗΝΗ διεπρατταν το πιο ειδεχθές εγκλημα εναντιον της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ επί δεκαετίες ……ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ – ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ και ΜΩΡΑ , για να ικανοποιηθούν τα άρρωστα διεστραμμενα – διαταραγμενα απωθυμενα τους αλλα , άλλοι ανώμαλοι ηγέτες – βουλευτες σχιζοφρενεις με ειδικά τρομακτικά ΝΟΜΟΘΕΤΉΜΑΤΑ της ΦΡΙΚΗΣ που ψήφισαν με την άδεια των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΚΤΗΝΗ που έχουν μορφή ανθρώπου ….ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΙΡΗΣΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ

  https://4.bp.blogspot.com/-9ezmW-wm3sA/VcX4e5o_4PI/AAAAAAAADfg/X4wF2kbNuOY/s640/2–%25CE%2595%25CE%25A6%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%25A3%2B%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B8.%25CF%2586%25CF%258D%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2585%2B2611%2B001.jpg
  και έτσι Απαλάχτηκαν τα ΚΤΗΝΗ , επιπλέον δικαιούνται ΑΣΥΛΟ …….https://youtu.be/miNXjUrNYyM?t=15 …..ΕΙΣΤΕ -ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ ……….ΣΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ειδησεογραφικά site και ΜΜΕ …………ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ – ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ..!!!;;;;;;

  https://cbnuds-a.akamaihd.net/734546207001/734546207001_5076295778001_1503840638001.mp4?playerId=1535799574001&lineupId=&affiliateId=&pubId=734546207001&videoId=1503840638001

  Και ειναι οι εξης δισεκατομμυριουχοι ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ της ΦΡΙΚΗΣ :

  1)……GEORGE SOROS https://www.opensocietyfoundations.org/people/george-soros

  2)…James Dinan …( Τζέιμς Ντίναν Ιδρυτής) Founder, York Capital Management. https://www.forbes.com/profile/james-dinan/

  3)…ΣΕΡ ΣΟΥΜΑ ΤΣΑΚΡΑΜΠΑΡΤΙ http://www.ebrd.com/who-we-are/ebrd-president-sir-suma-chakrabarti.html

  4)…ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ https://www.libra.com/en/management/board-of-directors/george-m-logothetis/

  5)… John Paulson http://www.paulsonco.com/john-paulson/

  6)…DANIEL LOEB http://www.thirdpoint.com/

  7)…οι ΚΙΝΕΖΟΙ της Fosun. http://ir.fosun.com/phoenix.zhtml?c=194273&p=irol-IRHome

  8)… οι ΣΕΙΧΙΔΕΣ από το Fund of Abu Dhabi https://www.adfd.ae/english/Pages/Home.aspx

  ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ , ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΕΤΩΝ…!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ….ΚΤΗΝΗ εξαιτίας των ΝΟΜΟΘΕΜΑΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ …!!!! ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ …;;;;; ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΌΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ , ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Μέσα Μαζικής Ενημερωσης ………ΤΗΝ ΟΠΟΙΟΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ…..!!!!!!

  https://cbnuds-a.akamaihd.net/734546207001/734546207001_5076295778001_1503840638001.mp4?playerId=1535799574001&lineupId=&affiliateId=&pubId=734546207001&videoId=1503840638001

  https://kentripotideas.blogspot.gr/2017/08/blog-post_653.html