Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Μετανάστευση, δημογραφικό και κοινωνική συνοχή

image001

12 Δεκεμβρίου 2016

Του Γιώργου Ιεροδιάκονου

Η Δημογραφική, ως επιστήμη, ερευνά τους θεμελιώδεις δείκτες πρόβλεψης των παγκοσμίων εξελίξεων, καθώς επίσης και την κατάδειξη ενδεχόμενων μελλοντικών μετρήσεων της εθνικής ισχύος ενός εκάστου κράτους…

Είναι προφανές ότι ακραίες δυσμενείς μεταβολές, οδηγούν τόσο την ανθρωπότητα όσο και επί μέρους έθνη σε σοβαρούς κινδύνους, καθ’ όσον οι επιπτώσεις των μεταβολών αυτών είναι δυνατόν να συμπαρασύρουν ευθέως και άλλους βασικούς παράγοντες εθνικής ισχύος, όπως η οικονομία, οι ένοπλες δυνάμεις, η κοινωνική συνοχή κλπ.

Δυστυχώς, ειδικά μετά την εισαγωγή μας στον ζοφερό κύκλο των μνημονίων, το δημογραφικό μέλλον της χώρας μας διαγράφεται ζοφερό ακόμη κι αν δεν υπάρξει μείζων πολεμική αναμέτρηση ή οικολογική ή επιδημιολογική καταστροφή.

Ήδη, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ισοζύγιο θανάτων-γεννήσεων έχει αντιστραφεί εις βάρος των γεννήσεων (92.984 για το 2015), έναντι 121.785 θανάτων κατά την ίδια περίοδο. Κι άμα συνυπολογίσουμε και τις περίπου 400.000 μεταναστεύσεις εκτός Ελλάδος των πιο παραγωγικών ηλικιών, τότε αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για δημογραφική κατάρρευση της χώρας.

Μέσα σ’ αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, ερχόμαστε να εξετάσουμε κατά πόσο και σε ποιο βαθμό επενεργούν οι εισερχόμενες μεταναστευτικές ροές, είτε αυτοί είναι…
πρόσφυγες (προερχόμενοι από εμπόλεμες ζώνες) ή παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, είτε οτιδήποτε άλλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλας, πάντως, εμφανίζεται περιχαρής με την χαρακτηριστική δήλωση: «είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει». Ανάλογη δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Ξυδάκης, ότι οι μετανάστες μπορούν κάλλιστα να συμβάλουν στην λύση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Δηλώσεις, αν μη τι άλλο, υποκριτικές, δεδομένου ότι προέρχονται από τους βασικούς υπαιτίους της δημογραφικής κατάρρευσης, λόγω των πολιτικών εκβιασμένης φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, κατ’ απαίτηση και εξυπηρέτηση των «δανειστών» μας.

Είναι όμως λύση για το δημογραφικό πρόβλημα, η αθρόα εισαγωγή μεταναστών από κάθε γωνιά της υφηλίου, όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν οι δύο υπουργοί;

Ας δούμε λοιπόν, αυτή την ιστορία με τον φακό της επιστήμης, αλλά και της πολυχιλιετούς ανθρώπινης ιστορικής καταγραφής και, κυρίως, με τα μάτια της λογικής.

Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε άλλο στα αίτια εξανδραποδισμού τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί διεξοδικά από τους προηγούμενους εισηγητές. Το ότι υπάρχει συντεταγμένη στοχευτική επιδίωξη σ’ αυτή την ιστορία, είναι πασίδηλο σε όλους. Το θέμα είναι να κατανοήσουμε τους εξυπηρετούμενους στόχους αυτής της επιδίωξης και όχι να κυνηγάμε μάγισσες.

Δύο είναι οι βασικές θεωρίες συνομωσίας που κυριαρχούν στις επιδερμικές αναλύσεις πρώτης ανάγνωσης. α) ότι επιχειρείται πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας μας και της Ευρώπης γενικότερα και β) ότι υπάρχει σχέδιο ισλαμικού εποικισμού. Άλλοι διατείνονται ότι ισχύουν και τα δύο, χωρίς να αντιλαμβάνονται τη διαφορά. Το τραγικότερο όμως, είναι ότι στις παρυφές αυτών των θεωριών εκδηλώνεται και εκτρέφεται ο σύγχρονος ρατσισμός και μια ιδιότυπη ισλαμοφοβία.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι υπάρχουν συντεταγμένες επιδιώξεις, οι οποίες όμως πόρρω απέχουν των προαναφερομένων υποψιών, κατ’ εμέ πολύ χειρότερες του υποτιθέμενου «εποικισμού», στις οποίες θα αναφερθώ αργότερα. Πριν απ’ αυτό όμως, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε αν έχουν βάση αυτές οι θεωρίες συνομωσίας.

Θεωρία πληθυσμιακής αλλοίωσης

Το ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας, βασικό εργαλείο της παγκοσμιοποίησης, δεν είναι κάτι καινούργιο. Πρωτοεισάγεται το 1923 από κόμη Ρίτσαρντ Κούντενχοβ-Καλέργκι, ο οποίος, μαζί με τους Ζακ Μοννέ και Γιόζεφ Ρίτινγκερ, υπήρξαν οι βασικοί αρχιτέκτονες της Ε.Ε. Πίσω από τους τρεις και βασικός χρηματοδότης της οργάνωσής τους ο μεγαλοτραπεζίτης Μαξ Βάρμπουργκ, ο οποίος προσέφερε 60.000 χρυσά μάρκα για να βοηθήσει το «κίνημα» να ξεπεράσει τις δυσκολίες του τα πρώτα τρία χρόνια της δράσης του.

Ο Καλέργκι λοιπόν, δεν περιορίζεται στην εγκαθίδρυση της «Πανευρώπης» του, όπως την ονομάζει, αλλά υπεισέρχεται και στην ανάγκη «εκκόλαψης» ενός νέου τύπου Ευρωπαίου, μια φυλή μιγάδων, που θα προκύψει μετά από συνεχείς και αλλεπάλληλες διασταυρώσεις μεταξύ παλαιών Ευρωπαίων και φερμένων Αφρικανών και Ασιατών.

Να πούμε ότι προς τιμήν του ιδρύθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο Κούντενχοβ-Καλέργκι, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι που διαπρέπουν στην προώθηση του οράματός του. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.

Ακόμα και οι προαναφερόμενες δηλώσεις των δύο υπουργών, καθώς και ανάλογων άλλων σχολίων αρκετών κυβερνητικών παραγόντων -μέχρι και παροτρύνσεις, να κάνουμε παιδιά με τους μετανάστες ακούσαμε- δημιουργούν ένα κλίμα καχυποψίας, Είναι όμως αυτό αρκετό για να τεκμηριωθεί μια τέτοια προοπτική;

Φυσικά και όχι! Μόνο θυμηδία προκαλούν τέτοιες ανερμάτιστες κουτουράδες, που συγχέουν τον άνθρωπο, και τις ανθρώπινες κοινωνίες γενικότερα, με διασταυρώσεις σκύλων. Ο Καρνέγκι και οι επίγονοι του είναι τόσο σοβαροί, όσο και τα 600 δις του Σώρρα. Αλλά και ο ιδιότυπος ρατσισμός που αναπτύσσεται στον αντίποδα, για να διαφυλάξει, τάχα μου, την φυλετική καθαρότητα των Ευρωπαίων, στον κίνδυνο «μόλυνσης» από τους «γενετικά υποδεέστερους» Αφρικανο-ασιάτες, εξ ίσου επικίνδυνος, όσο και οι ονειρώξεις του Καλέργκι και της διαχρονικής παρέας του.

Βεβαίως και υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την λάθρα μεταγωγή στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα ειδικότερα- εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων από τα πέρατα του κόσμου. Άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο να φαντασιωνόμαστε την ύπαρξη ενός φανταστικού εργαστηρίου γενετικής που «κατασκευάζει» ανθρώπινες φυλές.

Το πρόβλημα της εκβιασμένης συμβίωσης δεν εντοπίζεται εκεί, αλλά κυρίως στην δημιουργία γκέτο μέσα στις συνοχικές κοινωνίες. Τα βλέπουμε αυτά τα γκέτο στις πρωτεύουσες της κεντρικής Ευρώπης και στην Αμερική. Θα το δούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, έτσι και ανεγερθεί τελικά εκείνο το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, όπου κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, δεν είδαμε νέες φυλές. Αντιθέτως βλέπουμε την Αστόρια να κατοικείται από Έλληνες, το Μανχάταν από Εβραίους, την Chinatown από Κινέζους και το Μπρονκς από Μαύρους.

Η ιστορία της αφομοίωσης είναι τόσο αστεία, όσο και η μύτη του Πινόκιο. Πότε άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία συνέβη κάτι τέτοιο για να συμβεί και τώρα; Αντιθέτως οι ιστορικές τάσεις καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Όχι μόνο ποτέ δεν είχαμε φαινόμενα φυλετικών συζεύξεων, αντιθέτως η ιστορία μάς αποκαλύπτει μια αδιάκοπη ροή συνεχών φυγόκεντρων κινήσεων από τις αρχικές μητρικές φυλές, που επιφέρουν, συν τω χρόνω, κατατμήσεις και ανάπτυξη νέων εθνών.

Κλασικό παράδειγμα ο μεσογειακός χώρος, όπου μία κοινή φυλή (η Πελασγική ή Ιαπετική) διεσπάρη σε όλες τις παράκτιες περιοχές, όπου αναπτύχθηκαν τόσα και τόσα έθνη. Το ίδιο και με την Σλαβική, που αναπτύχθηκε στην βαλκανική και την Ανατολική Ευρώπη. Ή την Γοτθική, από την οποία προέρχονται τα έθνη της κεντρικής και Βορείου Ευρώπης.

Αντιθέτως, όπου επιχειρήθηκε βίαιη, ή έστω εξ ανάγκης συγκατοίκηση διαφορετικών εθνών, το αποτέλεσμα ήταν πόλεμοι, πόλεμοι και ξανά πόλεμοι. Παραδείγματα, άπειρα. Κλασικότερο εκείνο της Παλαιστίνης, όπου εδώ και 3.500 χρόνια ο πόλεμος μεταξύ Φιλισταίων και Εβραίων δεν λέει να κοπάσει.

Ισλαμικός εποικισμός

Η άλλη θεωρία συνομωσίας που ευδοκιμεί τελευταία είναι εκείνη του ισλαμικού εποικισμού. Το ακούσαμε και σήμερα, σ’ αυτήν εδώ την ημερίδα. Και παράλληλα ακούσαμε –και μάλιστα όλοι συμφωνούμε σ’ αυτό- ότι οι άνθρωποι αυτοί σύρονται εδώ και στοιβάζονται με το ζόρι. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο; Ή το ένα μπορεί να συμβαίνει ή το άλλο.

Διότι, τι σημαίνει εποικισμός; Σημαίνει ότι από κάπου εκπορεύεται. Κάπου οργανώνεται. Από κάποιο ισλαμικό κέντρο, αφού είναι ισλαμικός αυτός ο εποικισμός. Ποιο ισλαμικό κέντρο; Που εδρεύει αυτό; Στη Συρία; Στο Ιράκ; Στο Πακιστάν ή στο Αφγανιστάν; Μα αυτά τα κράτη είναι διαλυμένα και πασχίζουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Ή μήπως οι γειτονικές χώρες; Η Ιορδανία και ο Λίβανος; Που αποτελούν από μόνες τους ένα καζάνι που βράζει, με πάνω από 1.400.000 πρόσφυγες στους καταυλισμούς της πρώτης και άλλα 1.200.000 στην δεύτερη; Και μη μου πει κάποιος, η Τουρκία. Εκεί κι αν υπάρχει πρόβλημα! Πάνω από 3.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες καταυλίζονται στα δυτικά παράλιά της. Άντε να δούμε ποιος μπορεί να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Βέβαια, ο Ερντογάν μεταχειρίζεται αυτά τα πλήθη ως γεωστρατηγικό όπλο, είτε εναντίον της χώρας μας, είτε εκβιάζοντας την Ευρώπη γενικότερα για τις τουρκικές βίζες. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.

Και είναι και κάτι ακόμα. Αν πράγματι υφίσταται οργανωμένος ισλαμικός εποικισμός, τότε γιατί όλοι αυτοί θέλουν να φύγουν; Αφού έρχονται, υποτίθεται, για να εποικήσουν τη χώρα. Γιατί στοιβάζονται κατά χιλιάδες στα βόρεια σύνορά μας, επιχειρώντας να «σπάσουν» τα συρματοπλέγματα και να περάσουν στην Ευρώπη; Γιατί τόσος αναβρασμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου τους έχουμε εγκλωβίσει; Να φύγουν θέλουν οι άνθρωποι. Να απελευθερωθούν.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Κι ας περιορίσουμε λίγο τις ξενοφοβικές υστερίες μας. Δεν υπάρχει θέμα εποικισμού. Εμείς τους φέραμε εδώ. Εμείς ανοίξαμε διάπλατα τα σύνορά μας. Εμείς τους εγκλωβίσαμε εδώ μέσα και τους κρατάμε φυλακισμένους. Εμείς συναινούμε να μας επιστρέφονται σωρηδόν κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι, από τις ευρωπαϊκές χώρες με την συμφωνία του «Δουβλίνου». Εμείς είμαστε εκείνοι που αναγείρουμε ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα. Εμείς βαλθήκαμε, σώνει και καλά, να δημιουργηθεί μουσουλμανικό γκέτο στον Βοτανικό. Δηλαδή οι κυβερνήσεις μας. Οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές. Άλλες κυβερνήσεις εκτελώντας άνωθεν εντολές και άλλοι ως επίγονοι και ομόδοξοι του Καλέργκι και της ζοφερής συνομοταξίας του.

Διαίρει και βασίλευε

Υπάρχει στόχευση σ’ αυτή την ιστορία; Βεβαίως και υπάρχει! Μόνο που αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με πλανητικά βιολογικά χωνευτήρια δημιουργίας φυλών, ούτε με ισλαμικούς εποικισμούς. Είναι απείρως χειρότερη!

Επιτρέψτε μου λοιπόν, για να πιάσουμε το πρόβλημα από τη ρίζα του, να πάμε πίσω, πολύ πίσω στην ιστορία, εκεί όπου εκπονείται για πρώτη φορά το δόγμα «διαίρει και βασίλευε». Διότι αυτό το δόγμα, ως μέθοδος καθυπόταξης των εθνών, επινοήθηκε πολύ νωρίτερα απ’ ότι νομίζουμε σήμερα. Πολύ πριν από τους Ρωμαίους, τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, πρώτος ο Αβραάμ εισάγει αυτή την μέθοδο και μάλιστα καθ’ υπόδειξη του ίδιου του Θεού.

Διαβάζουμε λοιπόν στην Π.Δ. μια άκρως ενδιαφέρουσα στιχομυθία μεταξύ Θεού και Αβραάμ. Κατεβαίνει, λέει, ο Θεός και υπόσχεται στον Αβραάμ ότι θα δώσει κληρονομιά σ’ αυτόν και το σπέρμα του την γη που εκτείνεται από τον Νείλο ποταμό, μέχρι τον Ευφράτη. Ο Αβραάμ απορεί. Μα πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Αυτή η περιοχή ήδη κατοικείται από άλλους λαούς και έθνη. Πώς θα τους καταβάλω; Με ποιο τρόπο; Και του απαντάει ο Θεός: [Προσέξτε, εδώ είναι το ζουμί]

«Λάβε ένα μοσχάρι τριών ετών, μια κατσίκα τριών ετών, ένα κριάρι τριών ετών, ένα τρυγόνι και ένα περιστέρι και διαμέλισέ τα στα δύο, τοποθετώντας το κάθε κομμάτι έναντι του άλλου. Παρέμεινε στον τόπο της σφαγής, περιμένοντας την κάθοδο των ορνέων, όπου μαζί και σε συνεργασία μαζί τους κάθισε και κατασπάραξε τα πτώματα».

Καταλάβατε τώρα, τι οδηγίες δίνει ο Θεός στον επίδοξο δυνάστη; Οι συμβολισμοί που περνάει ο συντάκτης του ως άνω κειμένου είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς. Είναι σαφές ότι τα διχοτομημένα πτώματα πού προσφέρονται από τον Αβραάμ βορά στα σαρκοβόρα όρνεα, ανάμεσα στα οποία και εκείνος συγκάθεται και κατασπαράσσει, συμβολίζουν τους λαούς και τα έθνη της Γης. Προτεινόμενη συνταγή κατασπάραξής τους είναι ο διαμελισμός, δηλαδή η διάρρηξη της κοινωνικής τους συνοχής, αλλά και ο κατακερματισμός της εδαφικής τους ακεραιότητας, ενισχύοντας εναντίον τους τοὺς φυσικούς τους εχθρούς (τα όρνεα), με τους οποίους σιωπηρά πρέπει να συνεργαστεί.

Ο εχθρός, δηλαδή οι λαοί και τα έθνη της Γης, πρέπει να είναι εσαεί διχασμένοι, τουτέστιν ευάλωτοι στα άνομα σχέδια των εξουσιαστών. Σπείρε την διχόνοια στους λαούς, στρέψε τον ένα εναντίον του άλλου, διέρρηξε την κοινωνική τους συνοχή, τσάκισε τη δύναμη και το ενδεχόμενο σθεναρής αντίστασης.

Αυτήν ακριβώς την μέθοδο καθυπόταξης, ακολουθούν έκτοτε όλες οι αυτοκρατορίες μέχρι σήμερα. Με μια διαφορά. Όλες εκείνες οι αυτοκρατορίες εδράζονταν γεωγραφικά σε κάποιο κράτος. Σήμερα όμως κυοφορείται μια νέου τύπου αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία ανεθνική. Που κατευθύνεται, όχι από κάποιο συγκεκριμένο έθνος. Αλλά από μια διεθνή σπείρα απάτριδων καταδειναστευτών. Αυτή η αυτοκρατορία, η «Νέα Τάξη Πραγμάτων», όπως αυτοπροσδιορίζεται, ή παγκοσμιοποίηση, δεν έχει ανάγκη ύπαρξης συγκροτημένων κρατών. Ίσα-ίσα που τα απεχθάνεται. Τα βλέπει ως εμπόδιο στην παντοκρατορία της.

Γι’ αυτό και βλέπουμε να εντείνονται τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις υπονόμευσής τους. Δεν είναι μόνο οι πόλεμοι και η διάλυση κρατών. Είναι και η υπαγωγή τους σε υπερεθνικές συνομοσπονδίες, όπως για παράδειγμα, η Ε.Ε.

Από την άλλη μεριά οι στοχευμένοι πόλεμοι και η διάλυση κρατών, δημιουργούν όλα εκείνα τα στίφη εξανδραποδισμένων ανθρώπων (προσφύγων και μεταναστών), για να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως ως γεωστρατηγικό όπλο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και των υπολοίπων κρατών.

Ας πάψουμε λοιπόν να τα βάζουμε με την πέτρα που μας ήρθε στο κεφάλι και να δούμε ποιος μας την πέταξε και γιατί μας την πέταξε. Και, για να πάμε ξανά σ’ εκείνη την παραστατική εικόνα με τα διαμελισμένα πτώματα, έλεος πια με εκείνους που τα βάζουν με το άλλο τους μισό. Έλεος!

Πραγματικός μας εχθρός, είναι ο διαχρονικός Αβραάμ!!!

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί την ομιλία του μέλους της Π.Γ του ΕΠΑΜ στην Ημερίδα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό που διοργάνωσε στην Αθήνα το Μέτωπο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Ετικέτες: Γιώργος Ιεροδιάκονος, δημογραφικο, επαμ, μετανάστες, μεταναστευτικό, πρόσφυγες, προσφυγικο
4 Σχολια

zinitaki
13 Δεκεμβρίου 2016
Απάντηση

Το σχόλιό μου δεν έχει σχέση με το μεταναστευτικό-προσφυγικό,αλλά αναφέρεται στο βιβλικό απόσπασμα,επειδή η Βίβλος με γοητεύει ιδιέτερα.Έχω δυο μεταφράσεις,απ’ευθείας από το πρωτότυπο,εβραϊκό κείμενο,η μια του Νεόφυτου Βάμβα κ η άλλη ομάδας προτεσταντών θεολόγων-επισκόπων.Και οι δυο γράφουν ακριβώς τα ίδια κ το συγκεκριμένο απόσπασμα διαφέρει κατά πολύ απ” αυτό της ανάρτησης.Το κείμενο (η δημοτική δική μου) είναι έτσι: «Εγώ είμαι ο Αφέντης,που σ” εβγαλα από την Ουρ των Χαλδαίων,για να σου δώσω αυτή τη γη κληρονομιά.Κι αυτός είπε: Κύριε,αφέντη μου,από πού θα καταλάβω,ότι θα την κληρονομήσω;»Ζητά δηλ.ο άνθρωπος ένα θαυμαστό σημάδι από το Θεό,σαν απόδειξη των λόγων του,όπως κ κάποιες άλλες φορές,στη Βίβλο,πχ.ένα ξερό κλαδί που βλασταίνει κ.α.Εδώ το σημάδι έχει σίγουρα αλληγορικά στοιχεία,αλλά η αλληγορία είναι πολύ δυσνόητη. «Και του είπε: Πιάσε μου ένα δαμάλι τριών χρονών κ μια κατσίκα τριών χρονών κ ένα κριό τριών χρονών κ ενα τρυγόνι κ ενα περιστέρι.Και του πήγε ολ” αυτά κ τα κομμάτιασε στη μέση κ έβαλε κάθε κομμάτι απέναντι στο όμοιό του,τα πουλια όμως δεν τα κομμάτιασε.Και κατέβηκαν όρνια στα κομμάτια,το κρέας,αλλά ο Αβραάμ τα έδιωξε.Κατα το ηλιοβασίλεμμα ο Αβραάμ έπεσε σε έκσταση κ τον έπιασε μεγάλος φόβος.Και είπε ο Κύριος στον Αβραάμ: Ξέρε,ότι οι απόγονοί σου θα μετοικήσουν σε ξένη γη 400 χρόνια κ θα υποδουλωθούν.Αλλα το λαό που θα τους υποδουλώσει,εγώ θα τον τιμωρήσω…..Και στην τέταρτη γενιά θα ξαναγυρίσουν εδώ,γιατι ακόμα δε συμπληρώθηκε η ανομία των Αμορραίων.Και όταν έδυσε ο ήλιος κ έγινε πυκνό σκοτάδι,να ένα καμίνι που κάπνιζε κ ένας αναμένος πυρσός,πέρασε ανάμεσα από τα κομμάτια,το κρέας».Όπως βλέπομε εδώ,πουθενά δεν υπάρχει οδηγία προς τον Αβράμ,να κατασπαράξει τα σφαγμένα ζώα,μαζί με τα όρνια.Ο Αβραάμ απλά περιμένει στον τόπο της θυσίας το θαύμα,διώχνοντας κ τα όρνια.Το καμίνι κ ο πυρσός σημαίνουν ασφαλώς κάθαρση με θεϊκή παρέμβαση.Αλλά το κομμάτιασμα των ζώων με την εξαίρεση των πουλιών δεν έχει τόσο ξεκάθαρη ερμηνεία.
Γιώργος Ιεροδιάκονος
15 Δεκεμβρίου 2016
Απάντηση

Αγαπητέ, ή αγαπητή zinitaki. Σε συμβουλεύω να μη δίνεις ποτέ βάση σε «περίεργες» μεταφράσεις-αποδόσεις, που μοναδικό στόχο έχουν την απόκρυψη «ενοχλητικών» πληροφοριών. Αν πράγματι επιθυμείς να μελετήσεις την Π.Δ. ή οποιοδήποτε άλλο αρχαίο σύγγραμμα, οφείλεις να καταφεύγεις και να μελετάς το ίδιο το στερεότυπο κείμενο.
Οι δύο παραφράσεις στις οποίες αναφέρεσαι είναι τόσο αυθαίρετες, που πραγματικά απορώ για την σοβαρότητα εκείνης της ομάδας προτεσταντών θεολόγων-επισκόπων.
Ορίστε λοιπόν η πραγματική περικοπή, κατευθείαν από το αρχαίο εβραϊκό κείμενο, όπως αποδόθηκε επισήμως από τους Ο’ και αποτελεί την μοναδικά αποδεκτή έκδοση από την επίσημη εκκλησία:
«Ἐγὼ ὁ θεὸς ὁ ἐξαγαγών σε ἐκ χώρας Χαλδαίων ὥστε δοῦναι σε τὴν γῆν ταύτην κληρονομῆσαι. εἶπε δε, δέσποτα κύριε, κατὰ τί γνώσομαι ὅτι κληρονομήσω αὐτήν; εἶπε δὲ αὐτῷ· λαβέ μοι δαμάλιν τριετίζουσαν καὶ αἶγα τριετίζουσαν καὶ κριὸν τριετίζοντα καὶ τρυγόνα καὶ περιστεράν. ἔλαβεν δὲ αὐτῷ πάντα ταῦτα καὶ διεῖλεν αὐτὰ μέσα καὶ ἔθηκεν αὐτὰ ἀντιπρόσωπα ἀλλήλοις, τὰ δὲ ὄρνεα οὐ διεῖλεν. κατέβη δὲ ὄρνεα ἐπὶ τὰ πτώματα, τὰ διχοτομήματα αὐτῶν, καὶ συνεκάθισεν αὐτοῖς Ἄβραμ […]. ἐν δὲ τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ διέθετο κύριος τῷ Ἄβραμ διαθήκην λέγων· τῷ σπέρματί σου δώσω τὴν γῆν ταύτην ἀπὸ τοῦ ποταμοῦ Αἰγύπτου ἕως τοῦ ποταμοῦ τοῦ μεγάλου, ποταμοῦ Εὐφράτου, τοὺς Καιναίους καὶ τοὺς Κενεζαίους καὶ τοὺς Κεδμωναίους καὶ τοὺς Χετταίους καὶ τοὺς Φερεζαίους καὶ τοὺς Ραφαεὶν καὶ τοὺς Ἀμοραίους καὶ τοὺς Χαναναίους καὶ τοὺς Εὐαίους καὶ τοὺς Γεργεσαίους καὶ τοὺς Ἰεβουσαίους».
Γένεσις (ΙΕ΄ 7-21).
Γιώργος Ιεροδιάκονος
Αιγινήτης Θεόφιλος
15 Δεκεμβρίου 2016
Απάντηση

Γιώργο όπως πάντα αποκαλυπτικός και αποστομωτικός. Πού να διαβάσει ο ανωτέρω σχολιαστής και την «Αποκάλυψη» που έχεις γράψει !.
Όσο για το άρθρο σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
φιλικά Θεόφιλος.
zinitaki
15 Δεκεμβρίου 2016
Απάντηση

Ναι,το είχα σκεφτεί,ότι το απόσπασμα αυτό δεν μπορεί,παρά να είναι από τους εβδομήκοντα.Η αρχαία αυτή μετάφραση από τα εβραϊκά βιβλία στην αρχαία ελληνική,νομίζω την αλεξαντρινή κοινή,περιέχει πολλές ανακρίβιες.Εκείνη την εποχή ελάχιστοι ήξεραν γραφή κ ανάγνωση κ η τυπογραφία ήταν βέβαια άγνωστη,καθώς κ οι επιστήμες,με τη μορφή που διαμορφώθηκαν μετά το μεσαίωνα.Σήμερα τα πρωτότυπα βιβλικά κείμενα δεν είναι πια μυστικό,παρά μόνο ίσως στη χώρα μας-που από μιας ορισμένης πλευράς έχει παραμείνει στο Μεσαίωνα-.Αγαπητέ Γιώργο Ιεροδιάκονε,δεν το συζητώ ούτε στιγμή,να παραμένω πνευματικά στην εποχή του Μεγαλέξαντρου.Πληροφοριακά,αν κ πιστεύω ότι εσύ το έχεις υπ” όψιν,ο Νεόφυτος Βάμβας ήταν κληρικός,διαφωτιστής.Δίδαξε κ σε ελληνικό πανεπιστήμιο τα πρώτα χρονια της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους.Η μετάφρασή του ολόκληρης της Αγίας Γραφής,με τον τίτλο «Τα Ιερά Γράμματα» δεν αναγνωρίστηκε από την Εκκλησία,προφανώς επειδή τα βιβλικά κείμενα μεταφράστηκαν από τα εβραϊκά πρωτότυπα,αλλά κ επειδή ήταν διαφωτιστής.Το βιβλίο είναι σε αρχαΐζουσα γλώσσα.Και παρ” ότι απεχθάνομαι τη λόγια γλώσσα-κ ούτε ο Παπαδιαμάντης δεν καταφέρνει να μου αλλάξει γνώμη-είναι όμως δυό κείμενα,που για μένα δεν μπορούν να μεταφραστούν στη Δημοτική,χωρίς να χάσουν κάτι απ” τη γοητεία τους.Και τα δυό γραμμένα από διαφωτιστές.Το ένα είναι αυτό του Ν. Βάμβα κ το άλλο η «Ελληνική Νομαρχία,Ανωνύμου Του Έλληνος».Ζητώ συγνώμη για την πολυλογία,αλλά πρόκειται για δυο πολύ αγαπημένα μου βιβλία.
http://www.epamhellas.gr/2016/12/12/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD/

Related posts:

15 comments to Μετανάστευση, δημογραφικό και κοινωνική συνοχή

 • γεωργια αδαμοπουλου

  Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗς ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗς ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ, ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ.

 • =======================
  ==============================
  =
  Ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχετε δει ποτέ, σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης…
  *********************
  *********************
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  Ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχετε δει ποτέ, σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης…
  .
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=JFgXBQd7_7o
  .
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτ 2016
  .
  .

  Το ESM: Μια Συνθήκη Χρέους»
  ===========================
  https://1.bp.blogspot.com/-qfxgVFuMdIc/V_GBYTJWaVI/AAAAAAABikw/JvGE1HLKQdYWJ1wThs0alJ3DI5cuyF2fQCLcB/s1600/cf84cebf-cebcceb5ceb3ceb1cebbcebf-matrix-1.jpg
  ===========================================
  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ (ΣΤΟ ΑΡΤΙΟ) ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
  ===============================
  Οι Διοικητές, οι αναπληρωτές διοικητές, διευθυντές, οι αναπληρωτές διευθυντές, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του προσωπικού (του ESM) χαίρουν ασυλίας από κάθε νομική διαδικασία εν σχέσει με τις πράξεις τους, και χαίρουν και του απαραβίαστου εν σχέσει με τα επίσημα έγγραφά τους.
  Όποιος συμμετέχει στην οργάνωση αυτή προστατεύεται από κάθε νομική δράση.
  Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι υπόλογοι σε κανέναν.
  Οι προϋπολογισμοί του κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ είναι στα χέρια ενος, ενιαίου, μη εκλεγμένου διακυβερνητικού οργανισμού!!!
  Το ESM μπορεί να μηνύσει στο δικαστήριο όποιον θέλει, αλλά εμείς οι απλοί λαοί και έθνη δεν μπορούμε να του κάνουμε απολύτως τίποτε!
  Το ESM είναι ΆΘΙΚΤΟ.
  =================
  Πάμε τώρα λίγο παρακάτω με το άρθρ. 27. Δείτε το σημείο 4 του ίδιου άρθρου το οποίο αναφέρει:
  ===========================================================================
  Ήτοι, καμία κυβέρνησις οποιουδήποτε κράτους της Ευρώπης ΔΕΝ ΔΎΝΑΤΑΙ ΕΠ᾽ΟΥΔΕΝΊ να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του ESM!
  ===========================================================================
  Ακόμη και κανένα κυβερνητικό όργανο απο την ίδια της Ευρωπαικής Ένωσης δεν μπορεί να του κάνει τίποτα.! ! !
  ============================================================================
  https://greeknewsondemand.files.wordpress.com/2016/04/screen-shot-2016-04-03-at-2-32-11-pm.png?w=776&h=405 http://attikanea.blogspot.gr/2016/04/esm.html
  ========================================
  ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΤΕ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΟΟΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ …………………..
  ΟΥΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ……………………..
  ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ …………………….
  ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ …………………
  ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ………………..
  ΤΙΠΟΤΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  ============================================
  ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΒΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  ΓΩΝΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ
  ΕΛΛΑΔΑ
  Η ΝΥΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ !
  ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ
  Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΟ .
  ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ………..
  ==================================================
  ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΚΑΣΜΟΥ
  ΥΣ. 1
  ====
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΣΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΟΛΟ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ…….
  ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ Ο ΔΟΛΟΣ ΤΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ============================
  ΥΣ. 2
  =====
  Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου όπως κυρώθηκε με το Ν. 3003/2002
  ========
  Διαβάστε το !
  ==========
  ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ. ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ” ΕΠΙΤΥΧΩΣ ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …
  =================
  .
  Σημειώστε παρακαλώ και ότι τα εδώ προβλεπόμενα έχουν υπερνομοθετική ισχύ (δείτε στο τέλος αρθ 28 Σ)
  =======
  Τα εγκλήματα τα οποία τελούνται στην Ελλάδα είναι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σε εξέλιξη η γενοκτονία των Ελλήνων και του ελληνισμού. Βλέπε σχετικά τα άρθρα 6 και 7.
  =======
  Ως γνωστό, για τα εγκλήματα αυτά έχουν ήδη σταλεί 5 καταγγελίες στον αρμόδιο εισαγγελέα (αρθ.15) και δημοσιεύθηκε ένα ηλεκτρονικό αίτημα.
  ===============
  Οι καταγγελίες εδώ: ICC Appeals https://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/ και το αίτημα προς τον εισαγγελέα εδώ: Petition https://justiceforgreece.wordpress.com/petitions/
  ====
  Μελετήστε τις πρωτοβουλίες αυτές και πριν είναι πολύ αργά, κάντε και εσείς ότι μπορείτε. Μην τα περιμένετε όλα από τους άλλους ή από τον Θεό. Αυτός βοηθάει μόνο αν κουνάμε και εμείς τα χέρια μας …
  ====
  Reply
  1. Pingback: Γερμανός καλεί Έλληνες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (βίντεο) | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/01/05/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%BF-2/
  =====================================================================
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …………………………….
  .
  .
  6 Οκτωβρίου, 2016, 12:43 μμ | ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/10/06/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b4%ce%b5/#more-20368
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  .

 • γεωργια αδαμοπουλου

  Προσωπικά εδώ σ` αυτό το site για το λόγο καθαρά και μόνον ότι κατάγομαι απο την Αρχαια Ιθώμη έχω ανεβάσει πολλά ποιήματα, τα περισσότερα πατριωτικά και πολιτικά, έως και σατιρικα, Σίγουρα δεν έχω τη μόρφωση που έχετει όλοι αλλά γνωρίζω αρκετά, μάλιστα πρίν λίγο καιρό είδα αναρτημένο και σχόλιο της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, δεν το διαπραγματευομαι αυτό με τίποτα. Αισθάνθηκα προδομένη γιατι τα γραμμένα μου είναι υγιέστατα, δημοκρατικά και απορέουν απο αγάπη για τη πατρίδα, αυτή που διδάχτηκα στο μικρό φτωχικό σχολείο μου στο Μαυρομμάτι Ιθώμης που μεγάλωσα με τους ήρωες της έπανάστασης μαζί, Απο τότε παρήλθαν πολλά χρονια μα δεν ξέχασα, ούτε τη φτώχεια, ούτε την εκμετάλευση της χήρας μάνας μου . Κυριε Πλάτωνα δεν ξλερω που αλλου να σας αφήσω μήνυμα και το κάνω εδώ, δεν πρόκειται να σας στείλω άλλο ποίημα μου, γιατι βλέπω σχόλια διαφόρων που ουδεμία σχέση έχουν με τα ιδανικά που εγώ έχω, ακραία, ειδικά με τους φτωχούληδες του Θεού που οι μακελάρηδες της γης στη Συρία, Αφγανιστάν, Ν. Σουδάν Τουρκία που θέλει να εξαφανίσει απο προσώπου γης όλους τους Κούρδους, λες και είναι μυγες, Ιράκ παλαιότερα Γιουγκοσλαβία, Βιετνάμ, αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν στη γη αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τριάντα πολεμικά μέτωπα, με χιλιάδες αθώα παιδιά μικρά, αίμα ανθρώπων, ξεσηκωμό, προσφυγιά, πείνα, αθλιότητα, τα τρελά πουλια της οικουμένης, που ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός, μόνο για τα κέρδη, τα πολλα, τα σκορπά με αιματοβαμμένες φτερούγες, στίς λάσπες και τις εσχατιές, της οικουμένης. Έγραψα πιο πάνω τι πιστεύω για τους Θεούς των ανθρώπων και είμαι αντίθετη με τη συνήθη αποψή σας για το Τέμενος…έχουν δικαίωμα να έχουν ενα χώρο να προσευχονται. Έχουν δίκαιωμα να πάνε όπου θέλουν, αλλά με τη Δουβλίνο 2 γίναμε αποθήκη ψυχών και με το γερό χαρτί που κρατάει ο Ερντογαν, με την ευρώπη οι Θεοί να βάλουν το χέρι τους. είθε να μη χρειαστει να ψάχνουμε για τιμονιέρη για την ακεραιότητας της χώρας, δεν υπάρχει.

  • Στενοχωρούμε για την απόφασή σου, γιατί πρώτα από όλα είσαι μάνα Ελληνίδα. Να τα πάρουμε όμως με την σειρά, πρώτων δεν γνωρίζεις τι σημαίνει πλουραλιστική ιστοσελίδα, αντικειμενική, την οποία την συντηρώ με το αίμα μου, χωρίς διαφημίσεις. Έχουν δικαίωμα να εκφράσουν όλοι την γνώμη τους, με σεβασμό και στοιχεία. Και ο αναγνώστης που διαφωνεί με το κάθε άρθρο, είναι ελεύθερος να το σχολιάσει. Αυτό λέγετε ελεύθερη και δημοκρατική ενημέρωση. Όσο για τους λαθροδολοφονους, τα στοιχεία που έχω εγώ, δεν τα έχεις εσύ, αν και δεν χρειάζεται θα τα δεις σύντομα, θέλεις δεν θέλεις. Αλήθεια αυτούς τους κατευθυνόμενους λαθροδολοφονους, τους βλέπεις για μετανάστες;;;;;;;;;;;; Εγώ ξέρω οι μετανάστες Έλληνες, όπου και αν επήγαν ή ήρθαν, όταν εξαναγκάστηκαν απο βιαία γεγονότα, ήταν ξεβράκωτοι, ρακένδυτοι, ετοιμοθάνατοι. Και δεν δημιούργησαν ποτέ όπου και να πήγαν, Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία και αλλού, δεν επέβαλαν, ούτε την θρησκεία τους, ούτε τα ήθη και έθιμα τους Το σοι της μητέρας μου, όταν επήγε στην Αυστραλία, 10 χρόνια μάζευαν από τις χωματερές να φάνε και να ντυθούν, όμως δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στους Αυστραλούς, διότι δεν τους κάλεσαν, αλλά τους παρακάλεσαν να τους φιλοξενήσουν και διέπρεψαν χωρίς ούτε ένα πρόβλημα να δημιουργήσουν και έκανα μετά τα πάντα οι αυστραλοί να τους κρατήσουν. Θα μπορούσαν να σου αναφέρω χιλιάδες στοιχεία, αλλά νομίζω είναι περιττά, διότι από ότι βλέπω ή επηρεάζεστε, ή τα βλέπεις επιφανειακά. Τους δίνεις φαγητό και αν δεν είναι του γούστου τους το πετάνε, ενώ υπάρχουν έλληνες και Ελληνόπουλα που είναι σε ασιτία και άλλοι πεθαίνουν. Να δεις τα κινητά τους τηλέφωνα, είναι από τα ακριβότερα, λεφτά έχουν επάνω τους, μάτσο τα χιλιάρικα, Μόνο για να έρθουν θέλουν το λιγότερο δέκα χιλιάδες και αυτούς τους λες δυστυχισμένους, γιατί με τόσα λεφτά έρχονται εδώ και δεν μένουν στην πατρίδα τους να πεθάνουν, πολεμώντας να ελευθερώσουν την πατρίδα τους;;; Αλήθεια έχεις και εσύ τόσα λεφτά που έχουν αυτοί οι μισθοφόροι, που λες ταλαίπωρους;;; Εμένα τα δυο παιδιά μου, είναι τέσσερα χρόνια άνεργα, και με ένα μεροκάματο τον μήνα αν θα κάνουν εδω και εκεί δεν φτάνει ούτε για γάλα για το παιδί τους. Λες να μην έχουν ευθύνη αυτοί οι λαθραίοι που δουλεύουν με μαύρη αγορά;;; Τέλος πάντων, αφού εσύ θέλεις να το βλέπεις με μισώ μάτι κλιστώ, δικαίωμα σου, σε ευχαριστώ που με τίμησες με τα ωραία σου ποιήματα. Αλλά να ξέρεις ότι σε αυτήν την ιστοσελίδα, θα αγωνίζομαι μέχρι τον θάνατο μου να υπάρχει στο διαδίκτυο, για να έχεις το δικαίωμα να με κρίνεις. Αυτό λέγετε δημοκρατία.

 • γεωργια αδαμοπουλου

  Καλημέρα κυριε Πλάτωνα, σίγουρα δεν ξέρω όσα εσείς, μα δεν επισκεφτήκατε ποτέ καταυλισμό προσφύγων για να δείτε όσα είδα εγώ, βεβαίως οι δικοί μας μετανάστες δεν ενόχλησαν τη Μεγάλη Αμερική απλά της έπλυναν όλα τα πιάτα με την ελπίδα, ότι κάποτε θα γίνου….μπρούκληδες. Όταν έφταναν στο νησί Ελις τους κοίταγαν έως και τα δοντια….για νάναι γεροί οι σκλάβοι. Όταν ηρθαν οι δικοί μας απο τη ματωμένη Σμύρνη…που ξέρετε πολύ καλά ποιοι εύθυνονται για αυτό ήταν και αυτοί εδώ ξένοι και τις Σμυρνιές νοικοκυράδες τις λέγανε….παστρικές….οΙ ΠΡΌΣΦΥΓΕς ΛΟΙΠΌΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΩΜΈΝΑ ΧΏΜΑΤΑ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ. Δεν έτυχε θερμής υποδοχής και ας μας ξεστράβωσαν σε όλα. Παρακαλώ σβήστε όλα τα ποηματά μου, εγώ τέτοιο πλουραρισμό τον έχω γραμμένο. ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΤΕ!!!!!!

  • ================
   =============================
   =
   Η ΕΓΩΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΣΧΕΙ
   .
   Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ
   .
   ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ………….
   .
   ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ
   .
   Ή ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΥ …………..
   .
   ΟΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ………..
   .
   Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ……………
   .
   ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΟΥ ………..
   .
   .
   ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
   .
   .

  • Αγαπητή κυρία Αδαμοπούλου, λυπάμαι που με αναγκάζεις να σου πω μερικά πράγματα που έχουν και προσωπικό χαρακτήρα. Με πείραξε πολύ το θέμα του καπηλεύματος του ονόματος, ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ! Αγαπητή μου κυρία, θεωρείς τον εαυτό σου Ελληνίδα πατριώτισσα;;;;;;; Όταν εγώ σε ηλικία 20 ετών ήμουν φυλακή στον Γεντικουλε στην χειρότερη φυλακή επί δικτατορίας και έκανα το πατριωτικό μου καθήκον, εσύ που ήσουν και τι έκανες;;;;;;;; Όταν με βασάνιζαν νύχτα και μέρα, γιατί η μητέρα μου ήταν κομουνίστρια και μετά με άφηναν και με ξανά βασάνιζαν γιατί ο πατέρας μου ήταν δεξιός, επί 6 μήνες εσύ που ήσουν;;;;;; Όταν εγώ μέχρι σήμερα είμαι κατεστραμμένος επαγγελματικά και οικογενειακά, για το καθήκον μου στην ελευθερία του λαού μου, εσύ που ήσουν;;;;;;;;;; Είναι μεγάλη προσβολή και ατόπημα από μέρους σου, να μου πεις ότι καπηλέυουμε την πατρίδα μου.
   Πραγματικά , μετά από το σοκ των μηνυμάτων σου, προσπάθησα μάταια να βρω τα ιδανικά σου και δεν τα κατάφερα;;;;;;
   Μπορώ να σου πω με απόλυτη γνώσει, ότι εδώ που βρισκόμαστε φταίτε όλοι εσείς οι πονόψυχοι ανθρωπιστές, στις πλάτες των άλλων, σας έχω γνωρίσει, και ξέρω πολύ καλά με τι κόσμο έχω να κάνω, που και πως πολλαπλασιαστήκατε δεν ξέρω, δεν βλέπετε την δυστυχία τον ακάλεστων και κατευθυνόμενων λαθροδολοφονων και δεν βλέπεται την δυστυχία των πατριωτών σας, λες και δεν είσαστε έλληνες.
   Σίγουρα είμαι εχθρός σας και θα είμαι πάντα, όπως ήταν οι προγονοί μου, απέναντι στην επέλαση των βαρβάρων!!!
   Με λίγα λόγια φέρεσαι σαν εκείνον που κάθετε επάνω στο κλαδί που κόβει!
   Λες πολλά και ασυνάρτητα, για άλογα και δόντια και μικρασιατικές πουτανες!!!
   Μόνη σου λες αυτά που δεν δέχομαι από τους λαθροαλοδαπους. Οι έλληνες όντος πολιτισμένοι και παρόλο που ήταν δυστυχισμένοι κατάφεραν με την πολιτισμένη συμπεριφορά τους να κερδίσουν και να μεγαλουργήσουν, δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα και σεβάστηκαν την φιλοξενία που τους πρόσφεραν, όπως και να τους την πρόσφεραν! Λες ότι τους φέρθηκα σαν σε δούλους, καμία αντίρρηση, δεν τους κάλεσε κανένας, τους παρακαλέσαμε να μας δεχτούν. Σημασία έχει πως φερθήκαμε εμείς!!!
   Όσο αν έχω πάει σε στρατόπεδο λαθροδολοφονων, γιατί να πάω, ξέρω ότι είναι κατευθυνόμενος εχθρός και θα κάνω τα πάντα να πάνε το συντομότερο στο σπίτι τους και να κάνουν εκεί, αυτά που κάνουν αχάριστα εδώ, για να τους κόψουν το κεφάλι οι πατριώτες τους ανθρωπιστές βάρβαροι!
   Θα κλίσω με το να σου επιστήσω την προσοχή, διότι από τα λεγόμενα σου κατά καιρούς, που δεν τα δημοσιοποιώ, διότι οι αναγνώστες μου, μου έχουν εμπιστοσύνη και δεν θα την χαλάσω για σένα με την σημερινή συμπεριφορά σου, δείχνεις διχασμένη προσωπικότητα και δεν αξίζει άλλο να ασχοληθώ μαζί σου και δεν θα σου απαντήσω στο εξής ότι και να γράψεις, εγώ λόγο ότι διακατέχομαι από πατριωτισμό και θανατηφόρα αγάπη για την πατρίδα μου και την δημοκρατία, τα δικά σου σχόλια θα τα ανεβάζω.
   Και μείνε ήσυχη, τα ποιήματα σου θα είχαν αξία, όταν τα πίστευες!
   Θα τα σβήσω για να μην παρασύρω τους αναγνώστες μου με παραπλανητικά ψέματα!
   Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ έχει σοβαρότερα προβλήματα από τα κατινίστικα να ασχοληθεί, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την σωτηρία της πατρίδος μου και των άξιων πατριωτών μου!

 • ========================
  ===================================
  =
  .

  Οι παράνομοι ξένοι πάντα ήταν πρόβλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ρώτα όποιον Ινδιάνο θες.
  .
  Robert Orben, 1927-, Αμερικανός ταχυδακτυλουργός
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  .
  .

 • γεωργια αδαμοπουλου

  όταν εγώ ημουν 20 χρόνων, μια Θεά με μιαλό ξυράφι το σύστημα με φυλάκισε χειρότερα απο το Γεντι Κουλε, έβαλα πολυ μεγάλη δύναμη να βγω απο το τάφο που μέ έβαλε το σύστημα αυτών των πραγμάτων…..δεν έπαιζα τένις αγαπητέ δουλευα σα σκυλί ενω μπορούσα να πουλήσω την ομορφιά μου…. Διαταραγμενοι και ανάξιοι εισαστε ολοι κι αν σεβοσουν τη μανα σου δεν θα μου το έπαιζες απολιτίκ!!! πάω για ύπνο μεχρι τις 7 να έχεις σβήσει τα γραμμένα της ψυχής μου, δεν σου δίνω ούτε ενα λεπτό παραπάνω, αρκετά μαγαρίστηκαν??????? αν δεν το κάνεις έχω το τρόπο να σου κατεβάσω το site οχι δύο μέρες αλλά δια παντός….στρατιωτικε τη δεκάρας.. Που πούλησες μέχρι και τη μάνα σου ακόμα. 3 και 57. 17. 12. 2016,,,Γεωργία Αδαμοπούλου, Λ Βύρωνος 3 Παλλήνη Αττικής
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΡΎΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΆΜΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑς ΚΑΙ ΤΗς ΑΓΑΠΗΣ. ΜΗΤΕ ΧΑΡΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!!