«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Νίκος Αναστασιάδης – Ένας Εξαρτημένος και Άκρως Επικίνδυνος Ηγέτης

ΔΕΝΝ

Να κάνω μια απαραίτητη εισαγωγή.

Ανεβάζω θέματα της Κύπρου, γιατί το χώμα της ειναι Ελληνικό, και όχι για αυτούς που το πατάνε.

Ας μου πει κάποιος κύπριος αν οι άνθρωποι έχουν αλλάξει;;;

Την δεκαετία 1975-1985 είχα την ατυχία να μεταφέρω το τότε καμάρι της Κύπρου τον (Αποελ) στο ξενοδοχείο Καστρί στην Αθήνα. Σε ερωτήσει μου να ενωθεί επιτέλους η Κύπρο με την μητέρα πατρίδα, μου απάντησαν με θράσος στο σύνολό τους, γιατί μαλάκες είμαστε, με την Αγγλία έχουμε αφορολόγητα!!! Με το δε αρχηγό της ομάδας τον Λεωνίδα, κρίμα και το όνομα, παρά τρίχα να αρπαχτούμε και να χάσω την  προσωρινή δουλειά μου!

Δυστυχώς ανεβάζω θέματα για την Κύπρο για ελάχιστους κύπριους πατριώτες και το ιερό της χώμα!!!

Αλήθεια ζει αυτό το ρεμάλι, ο άπατρις Λεωνίδας;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

…………………………………………………..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΤΡΟΠΗ

Γνώρισα από κοντά για πρώτη φορά τον Νίκο Αναστασιάδη όταν διεκδικούσε για πρώτη φορά εκλογή του στην Κυπριακή Βουλή, όταν εκφωνούσε μια επιμνημόσυνη ομιλία του στο μνημόσυνο των δύο ηρώων του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, του πατέρα μου Βασίλη Αλεξάνδρου και του θείου μου Δημήτρη Χαραλάμπους. Συνεπαρμένος από την εφράδια του λόγου του, τον δυναμισμό του αλλά και των πατριωτικών κορόνων που τότε μας αράδιασε, τον προσέγγισα και του έσφιξα το χέρι γιατί πίστευσα αφελώς, ότι όσα έλεγε τα εννοούσε. Για δύο συνεχόμενες θητείες, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη των δύο οικογενειών βοηθήσαμε τα μέγιστα στην εδραίωση του στην πολιτική ζωή της Κύπρου.

Το 2000 με αφορμή και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που ο ίδιος ο Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Κληρίδη υπέθαλψε, αισθάνθηκα την ανάγκη και απολογήθηκα στους συμπατριώτες μου για την συμβολή, τόσο εμού όσο και της οικογένειας μου στην ανάδειξη του Αναστασιάδη στην πολιτική. Από τότε μέχρι σήμερα με εκατοντάδες άρθρα μου στο διαδίκτυο προσπαθούσα να πείσω τον κυπριακό λαό ως στο ποίος είναι ακριβώς ο Αναστασιάδης σε μια αγωνιώδη προσπάθεια μου να του φράξω το δρόμο προς την εξουσία, δυστυχώς δεν τα κατάφερα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ένας αναξιόπιστος, ενδοτικός, υποκριτής, δοσίλογος και πέραν αυτών η εξάρτηση του από το αλκοόλ τον καθιστά άκρως επικίνδυνο για την εθνική μας υπόθεση. Σαν τέτοιος που είναι, η ευθύνη για την απομάκρυνση του από την εξουσία, με βάση το άρθρο 44 του Συντάγματος πέφτει στους ώμους των Βουλευτών. Αν δεν το πράξουν θα φέρουν αυτοί την ευθύνη για την σίγουρη τουρκοποίηση της Κύπρου.

Σας μεταφέρω πιο κάτω συγκλονιστικές μαρτυρίες του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό για να καταλάβετε καλύτερα ποίος είναι ο Αναστασιάδης και τι ακριβώς επιδιώκει:

Όμηρος Αλεξάνδρου     

Ιδού ποιοι τορπιλίζουν την ενότητα Αθήνας και Λευκωσία: Στοχεύουν Κοτζιά, καλύπτουν Ερντογάν!

PUBLISHED ON 30/11/2016 <https://tanea-diaspora.net/2016/11/30/%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%8d-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%81%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%b8/>

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ – ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ…

Ανάλυση του Σταύρου Λυγερού

Nicos Anastasiades, Cyprus’s president, reacts during the Ninth Cyprus Summit in Nicosia, Cyprus, on Monday, Nov. 25, 2013. Cyprus interest repayments and budget deficit in 2014 mean that the country would need more severe budget cuts without bailout accord, Georgiades said today. Photographer: Andrew Caballero-Reynolds/Bloomberg *** Local Caption *** Nicos Anastasiades

Εκτός από την εμπλοκή που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, λόγω της διαφωνίας για το εδαφικό, τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί και ένα ρήγμα στον άξονα Αθήνα-Λευκωσία. Αιτία είναι το ζήτημα των εγγυήσεων-ασφάλειας. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Οι διαπραγματεύσεις για τα τέσσερα κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής το προηγούμενο 18μηνο έχουν οδηγήσει σε συγκλίσεις, γεγονός που τροφοδότησε την ελπίδα για λύση και εντός του 2016. Το Κυπριακό, όμως, δεν είναι μόνο οι συζητούμενες διευθετήσεις για το συνταγματικό, το εδαφικό, τις περιουσίες, τους εποίκους κλπ. Είναι και η εξωτερική πτυχή, το ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία της Ζυρίχης (1960), πρόβλεπε ότι η νεόδμητη Κυπριακή Δημοκρατία θα είχε τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Βρετανία, Ελλάδα και Τουρκία). Από την αρχή, η κυβέρνηση Τσίπρα απέφυγε επιμελώς να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για την εσωτερική πτυχή. Θέση της είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως μέλος της ΕΕ-Ευρωζώνης, μπορεί να διαχειρισθεί τα προβλήματά της και δεν έχει ανάγκη από μητέρες-πατρίδες και εγγυήτριες δυνάμεις.

Η θέση αυτή δεν είναι αποστασιοποίηση από το Κυπριακό. Είναι θέση που στριμώχνει διπλωματικά την Άγκυρα. Χωρίς μία νέα συνθήκη εγγυήσεων δεν θα μπορούν να μείνουν στη Μεγαλόνησο τουρκικά στρατεύματα. Ούτε, βεβαίως, η Άγκυρα θα μπορεί να επικαλεσθεί επεμβατικά δικαιώματα, όπως είχε ισχυρισθεί 1974 για να εισβάλλει.

Η Αθήνα έχει εξαρχής και με κατηγορηματικό τρόπο καταστήσει σαφή τη θέση της. Από την άλλη πλευρά, η Άγκυρα δείχνει απρόθυμη να συναινέσει σε λύση του Κυπριακού, εάν δεν εξασφαλίσει την παραμονή ικανού αριθμού στρατιωτών της στη Μεγαλόνησο. Αυτός είναι ο λόγος που η εξωτερική πτυχή του Κυπριακού αφέθηκε για το τέλος. Η υφιστάμενη διαφορά ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Τόσο ο διεθνής παράγοντας, όσο και η Άγκυρα πίστευαν ότι εάν ο Αναστασιάδης θα είχε συμφωνήσει για όλα τα άλλα ζητήματα, η Αθήνα τελικώς θα υποχρεωνόταν να αποδεχθεί μία διπλωματική φόρμουλα που ουσιαστικά θα ακύρωνε την αρχική θέση της. Κάπως έτσι σκεπτόταν και ο Κύπριος πρόεδρος. Εάν, μάλιστα, πιστέψουμε έγκυρη κυπριακή πηγή, είχε συμφωνήσει με τον διεθνή παράγοντα να αποδεχθεί μία τέτοια φόρμουλα.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συναντήθηκαν στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για την εσωτερική πτυχή. Με βάση τα όσα είπε ο Αναστασιάδης στους πολιτικούς αρχηγούς στο Εθνικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, ο Ακιντζί αποδέχθηκε το τουρκοκυπριακό κρατίδιο να κατέχει το 29,2% του εδάφους, ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδεχόταν το 28,2%.

Ο πρόεδρος είπε ότι ακόμα και εάν δεχόταν το 29,2% θα επέστρεφαν πάνω από 78.000 Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες και ότι στα εδάφη που θα επιστρέφονταν θα περιλαμβανόταν και η πόλη Μόρφου (προβλεπόταν και στο σχέδιο Ανάν). Κι αυτό, παρότι ο Ερντογάν έχει εδώ και εβδομάδες πει ότι η Μόρφου δεν θα επιστραφεί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τουρκοκύπριοι απέφυγαν επιμελώς να καταθέσουν χάρτη.

Στη σχετική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο παρενέβη ο διαπραγματευτής πρέσβης Μαυρογιάννης, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο. Κατέθεσε πως στις συνομιλίες οι Τουρκοκύπριοι είπαν πως έχουν χάρτη που τους δίνει 29,2% του εδάφους, αλλά επιτρέπει την επιστροφή στις εστίες μόνο 55.000 Ελληνοκυπρίων. Κατόπιν αυτού, ο Αναστασιάδης έκανε πίσω. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ειδικός αντιπρόσωπος της Γραμματείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό [Eide] είπε στον Αναστασιάδη πως για να πάρει τη Μόρφου πρέπει να παραχωρήσει στους Τουρκοκύπριους την εκ περιτροπής προεδρία.

Στο σημείο αυτό είναι αναγκαίο να υπογραμμισθούν δύο στοιχεία:

Πρώτον, πως το 29,2% είναι πλασματικό. Στην εδαφική διευθέτηση προβλέπονται και δύο μεγάλα πάρκα στην Καρπασία και στον Κορμακίτη (3-4% του εδάφους της Κύπρου), τα οποία θα είναι υπό τουρκοκυπριακή διαχείριση.

Δεύτερον, πως δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση για την ΑΟΖ των δύο κρατιδίων. Στο Εθνικό Συμβούλιο ο πρόεδρος ρωτήθηκε σχετικά, δεδομένου ότι οι Τουρκοκύπριοι διεκδικούν το 45% της κυπριακής ΑΟΖ. Μετά από πολλές πιέσεις, ομολόγησε ότι αυτό το ζήτημα όχι μόνο δεν έχει συζητηθεί, αλλά και πως ο ίδιος θεωρεί πως δεν μπορεί να συζητηθεί πριν από τη λύση!

Democratia-AnastasiadesΠάντα σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου στο Εθνικό Συμβούλιο, στη δεύτερη συνάντηση στο Μοντ Πελεράν, ο Ακιντζί υπαναχώρησε, αποδεχόμενος την επιστροφή το ανώτερο 65.000 Ελληνοκυπρίων. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι περαιτέρω διαπραγμάτευση δέχεται να γίνει σε πολυμερή διάσκεψη.

Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η Αθήνα, έχοντας συνείδηση ότι η Άγκυρα έχει αντιδιαμετρικές θέσεις, είχε θέσει ως όρο για τη σύγκληση της πολυμερούς να προηγηθεί μία συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν. Σκοπός της θα ήταν να ξεκαθαρισθεί εάν οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν. Γιατί εάν αποδεικνυόταν ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο, η πολυμερής θα κατέληγε σε ναυάγιο. Με αυτό το πνεύμα μίλησε ο Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ερντογάν.

Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχαν συνείδηση ότι εάν η Ελλάδα πήγαινε απευθείας στην πολυμερή για να διαπραγματευθεί εκεί, θα βρισκόταν στο εξής δίλημμα: ή να υποχωρήσει και να δεχθεί παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, ή να αποχωρήσει από τη διάσκεψη και να χρεωθεί το διπλωματικό κόστος του ναυαγίου.

Επειδή, όμως, ο Αναστασιάδης πίεζε τον Τσίπρα να ορισθεί ημερομηνία σύγκλησης της διάσκεψης, συμφωνήθηκε η εξής συμβιβαστική φόρμουλα: να ορισθεί ημερομηνία, αλλά υπό αίρεση. Με άλλα λόγια, η διάσκεψη θα γινόταν μόνο εάν προέκυπτε γεφύρωση του χάσματος στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν. Η Αθήνα συμφώνησε να δώσει ημερομηνία και η Άγκυρα συμφώνησε οι δύο ηγέτες να συναντηθούν (στο Άμπου Ντάμπι).

Η υπαναχώρηση του Ακιντζί στο εδαφικό προκάλεσε συνολική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Αυτή με τη σειρά της προκάλεσε όχι μόνο το γνωστό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και μία έμμεση πλην σαφή διαμάχη μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας.

Το 2004 είχαν υποστηρίξει φανατικά το σχέδιο Ανάν και μάλιστα έναντι πλουσιοπάροχης χρηματοδότησης!

Ένα μπλοκ πολιτικών και μιντιακών δυνάμεων στην Κύπρο και στην Ελλάδα ενορχήστρωσε μία επίθεση εναντίον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να τορπιλίσει τη λύση. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που το 2004 είχαν υποστηρίξει φανατικά το σχέδιο Ανάν και μάλιστα έναντι πλουσιοπάροχης χρηματοδότησης, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων από αμερικανικά έγγραφα.

kotzias-anastasiadis03

Τον ισχυρισμό τους συνόψισε ο άλλοτε ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηδημητρίου, ο οποίος σήμερα, μάλιστα, είναι και μέλος μίας τεχνικής επιτροπής στις διαπραγματεύσεις:«Περιεπλάκη το εδαφικό, κατά τρόπο αχρείαστο, με την υποστήριξη από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης της εκ των προτέρων συμφωνίας για τις εγγυήσεις… Η ακραία θέση για τις εγγυήσεις έφερε σκλήρυνση της τούρκικης θέσης για το εδαφικό, που είναι η σοβαρότερη πλευρά για την επίλυση του προβλήματος».

Παραθέσαμε τη θέση του, επειδή ουσιαστικά λέει φωναχτά αυτό που αφήνει να εννοηθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Είναι ενδεικτικό ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει την εικόνα του “εποικοδομητικού Τσίπρα” έναντι του “ακραίου εθνικιστή Κοτζιά”. Με αυτό το πνεύμα μίλησε στο Εθνικό Συμβούλιο και ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νεοφύτου.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα ‘Πολίτης’, που είναι η ναυαρχίδα των προαναφερθέντων κύκλων στην Κύπρο: «Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως πελαγοδρομούσε μεταξύ των όσων προωθούσε ο Κύπριος Πρόεδρος και των όσων ανέτρεπε ο δικός του υπουργός των Εξωτερικών. Έτσι, αν και ο Τσίπρας συμφώνησε με τον Αναστασιάδη, δεν έδειξε διατεθειμένος να τιθασεύσει τον υπουργό του. Γι’ αυτό και όταν πλέον αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες της πολυμερούς διάσκεψης (21-22 Δεκεμβρίου), το σκηνικό είχε ανατραπεί».

 

Τη σκυτάλη από τον “Πολίτη” πήρε στην Ελλάδα η ιστοσελίδα TVXS: «με βάση τα όσα είχαν μέχρι στιγμής συμφωνηθεί, σε πολύ γενικές γραμμές, η αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής θα γινόταν σταδιακά και μετά την επικύρωση της συμφωνίας. Στην προαναφερθείσα φόρμουλα παρουσιάζεται να είχε συμφωνήσει αρχικά και ο Έλληνας πρωθυπουργός που στη συνέχεια άρχισε να επηρεάζεται από τις θέσεις του κ. Κοτζιά».

 

Από την πλευρά του, ο Κοτζιάς απάντησε ως εξής: «Μου λένε, όμως, ότι το να παλεύεις για την κατάργηση των εγγυήσεων, για να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας από την Κύπρο είναι εθνικισμός, ενώ είναι σύγχρονος ευρωπαϊσμός να κατέχει η Τουρκία ευρωπαϊκά εδάφη! Συχνά αυτοί που κατηγορούν για εθνικισμό την πατριωτική Αριστερά είναι φορείς του εθνικισμού της άλλης πλευράς».

 

pin-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ae%cf%82Σε non paper που έστειλε την περασμένη Δευτέρα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται: «Η ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια επανειλημμένων συνομιλιών με όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στο Κυπριακό πρόβλημα, κατέστησε σαφές ότι συμφωνεί να συμμετάσχει σε πολυμερή συνάντηση, υπό την αίρεση της προηγούμενης συζήτησης και συμφωνίας με την Τουρκία, επί του θέματος των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Άνευ διεξαγωγής της συγκεκριμένης συζήτησης, η Ελλάδα δεν πρόκειται να προσέλθει σε πολυμερείς συνομιλίες και αυτό οφείλει να γίνει κατανοητό από όλους, του κ. Έιντε (ο αμερικανοκινούμενος ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ) συμπεριλαμβανομένου».

 

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που ο Κοτζιάς δέχεται αλλεπάλληλα “μαχαιρώματα”. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο απερχόμενος Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν είχε προ καιρού συστήσει στον Τσίπρα να βάλει νερό στο κρασί του όσον αφορά τις εγγυήσεις και να κάνει στην άκρη τον υπουργό Εξωτερικών για να διευκολυνθεί η λύση του Κυπριακού. Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Νούλαντ υποστηρίζει την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση του Κυπριακού. Συζητάει την πρόταση των Τούρκων το πρόβλημα να λυθεί με την παραχώρηση σ’ αυτούς μίας (κυρίαρχης) βάσης στη βόρειο Κύπρο.

 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, εκτός από τον Αναστασιάδη και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να προκαλέσουν ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα-Κοτζιά. Λένε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει αυτός να χαράζει την εξωτερική πολιτική και να μην αφήνει ελεύθερο πεδίο στον υπουργό Εξωτερικών, επειδή θα τορπιλίσει τη λύση του Κυπριακού!

 

Βλάκας για τον πανηλίθιο μεθύστακα ο Κοτζιάς!!!

 

anastasiades-drunk-hatΌπως έχουμε προαναφέρει, ο διεθνής παράγοντας και η Άγκυρα πίστευαν ότι ρυμουλκώντας την Ελλάδα σε μία πολυμερή διάσκεψη θα την υποχρέωναν, υπό το κράτος των συντονισμένων πιέσεων, να υπαναχωρήσει από τη θέση της ότι απορρίπτει τις εγγυήσεις. Θεωρώντας τον Κοτζιά εμπόδιο, προσπαθούν να τον παρακάμψουν, προτείνοντας η διαπραγμάτευση για τις εγγυήσεις να γίνει μεταξύ εμπειρογνωμόνων και παραλλήλως με τις διαπραγματεύσεις για την εσωτερική πτυχή.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αναστασιάδης. Σύμφωνα με πολιτικό παράγοντα της Κύπρου, ο Αναστασιάδης, αναφερόμενος στον Κοτζιά, του είπε: «αυτός ο βλάκας τόλμησε να με πάρει τηλέφωνο να μου πει πως ξέφυγα από τα συμφωνηθέντα». Αξιόπιστες πηγές στη Λευκωσία υποστηρίζουν ότι οι κύκλοι στην Κύπρο που έχουν στοχοποιήσει τον Κοτζιά έχουν πάρει το πράσινο φως από το προεδρικό μέγαρο.

 

Οι ίδιοι κύκλοι προσπαθούν να αποδώσουν την υπαναχώρηση του Ακιντζί στο εδαφικό στο γεγονός ότι η Αθήνα επιμένει να ζητάει την κατάργηση των εγγυήσεων. Σ’ αυτό το πνεύμα ήταν και η παρέμβαση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στο Εθνικό Συμβούλιο. Εξέφρασε τη θέση του με μορφή ερωτήματος: «Αποκλείετε να έγιναν δεύτερες σκέψεις από την τουρκική πλευρά επειδή δεν αποδέχονται την εκ των προτέρων κατάργηση των εγγυήσεων;» Για να μην αφήσει καμία αμφιβολία, μάλιστα, δήλωσε καθαρά πως εάν οι Τουρκοκύπριοι συμφωνήσουν για το εδαφικό επί χάρτου, τότε πρέπει να συγκληθεί σε διάσκεψη. Παρεμφερή θέση εξέφρασε και ο επικεφαλής του ΑΚΕΛ [Άντρος Κυπριανού].

 

Η πείρα του Κυπριακού αποδεικνύει πως είναι πάγια τακτική της τουρκικής πλευράς να καλλιεργεί προσδοκίες για να αποσπάσει ανταλλάγματα στις διαπραγματεύσεις και όταν έρχεται η ώρα να υπαναχωρεί. Είναι χρήσιμο, ωστόσο, να αναφέρουμε την έγκυρη πληροφορία πως όταν προέκυψε η εμπλοκή στην Ελβετία, έλαβε χώρα ένα έντονο επεισόδιο. Ο Ακιντζί αποκάλεσε τον Αναστασιάδη μεγάλο ψεύτη, ο οποίος άλλα λέει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά στη Λευκωσία και άλλα στην Αθήνα.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι κύκλοι που έχουν στοχοποιήσει τον Κοτζιά κατηγορούν την Αθήνα και για παρέμβαση στο Κυπριακό! Το ζήτημα των εγγυήσεων, όμως, δεν είναι αρμοδιότητα της Λευκωσίας. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Και είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να μη θέλει να συμπράξει στην ανανέωση ενός καθεστώτος που αφενός έχει προκαλέσει πληγές στον κυπριακό Ελληνισμό. Οι εγγυήσεις είναι συνδεδεμένες με την αποικιοκρατία και ως πρακτική έχει καταργηθεί διεθνώς μεταπολεμικά. Μόνη εξαίρεση ήταν η Κύπρος το 1960.

 

Στο σημείο αυτό παραθέτω απόσπασμα από άρθρο μου στο “Θέμα” πριν ένα χρόνο (20-12-2015) που αποδεικνύει πως το πρόβλημα με τις εγγυήσεις υπάρχει εξαρχής και δεν προέκυψε τώρα: «Είναι προφανές πως χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους καθεστώς εγγυήσεων… Ο Κοτζιάς έχει ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η διαπραγμάτευση της λύσης του Κυπριακού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Λευκωσίας και η Αθήνα δεν θα εμπλακεί καθοριστικά. Στο ζήτημα, όμως, των εγγυήσεων έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και δεν πρόκειται να συμμετάσχει… Όσοι κινούν από το παρασκήνιο τα νήματα επιδιώκουν να στήσουν μία πενταμερή διάσκεψη με σκοπό η Αθήνα να βρεθεί υπό πίεση… Διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως όταν θα έχει κλείσει επιτυχώς ο κύκλος των διαπραγματεύσεων για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, το ζήτημα των εγγυήσεων και της στρατιωτικής παρουσίας θα έρθει στο τραπέζι ως η μόνη εκκρεμότητα. Θα απειλήσουν την κυβέρνηση Τσίπρα πως εάν δεν υποχωρήσει θα έχει την ευθύνη για τον τορπιλισμό της λύσης. Δεν αποκλείουν, μάλιστα, να της ασκηθούν πιέσεις και μέσω του Αναστασιάδη».

 

Στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Αναστασιάδης επανέλαβε το επιχείρημα πως εάν δεν βρεθεί ένας συμβιβασμός η Τουρκία θα κάνει πράξη την απειλή της να προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο. Μετά την εμπλοκή, ο Τούρκος υπουργός Τσαβούσογλου έσπευσε να μεταβεί εκεί για να δηλώσει ότι πρέπει άμεσα να συμφωνηθεί οδικός χάρτης για να λυθεί το Κυπριακό μέχρι το τέλος του 2016.

 

Μπορεί η απειλή της προσάρτησης να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης από τον Αναστασιάδη, αλλά ούτε και αυτός την πολυπιστεύει, επειδή η Άγκυρα τα έχει ξαναπεί στο παρελθόν. Η δική μας άποψη είναι πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μπλόφα. Εάν ο Ερντογάν δεν πάρει αυτό που θέλει θα έχει μεγάλο πολιτικό πειρασμό να μεγαλώσει την εδαφική επικράτεια της Τουρκίας.

 

Μία τέτοια κίνηση ταιριάζει απολύτως στο νεοοθωμανικό όραμά του και αναμφισβήτητα θα έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό. Η όλη ρητορική του, άλλωστε, για τη συνθήκη της Λωζάννης και τα χαμένα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκ των πραγμάτων προετοιμάζει το έδαφος. Το γεγονός, μάλιστα, ότι διανύουμε περίοδο μετάβασης στην Ουάσιγκτον μπορεί να εκληφθεί από αυτόν ως ευκαιρία.

 

Σταύρος Λυγερός

 

 

 

………………………………………………………

Έλληνες, ξεσηκωθείτε κατά της τουρκοποίησής σας! Οι πολίτες να κατέβουν στους δρόμους για να εμποδίσουν μια διζωνική τερατογένηση

 

 

 

Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ

Η Επιτροπή των Δέκα οργάνωσε Διασκεπτική Συνάντηση-Παρέμβαση στην Πάφο με αφορμή την προωθούμενη λύση που απειλεί με αφανισμό τον κυπριακό Ελληνισμό

Ζαχαράκης: «Η μόνη λύση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την Άγκυρα δεν είναι παρά η μονιμοποίηση και νομιμοποίηση των διχοτομικών τετελεσμένων και κεκτημένων της στρατιωτικής εισβολής»

Ήφαιστος: «Η ΔΔΟ μεταβάλλει την ΚΔ σε κρατίδιο, με τη δημιουργία ενός τουρκικού κράτους εντός αυτού του κρατιδίου και τη νομοτελειακή πλέον προσαρμογή ή και απορρόφηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία».

Ο κυπριακός Ελληνισμός βρίσκεται σε πορεία εθνικού, ιστορικού και βιολογικού αφανισμού. Η προωθούμενη λύση της τουρκοβρετανικής διζωνικής τερατογένεσης εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την Κύπρο. Οι συνεχείς παραχωρήσεις που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει προς τους Τούρκους και η παραβίαση των κόκκινων γραμμών της ελληνικής πλευράς, πρώτον, οδηγούν σε λύση συνομοσπονδίας.

Δεύτερον, θα ενταφιάσουν οριστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, επιτρέποντας στην κατοχική Τουρκία να υλοποιήσει τον πιο μακροπρόθεσμο στόχο της. Τρίτον, η τουρκοφρενής διζωνική νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της κατοχής και καθιστά την Τουρκία συγκυρίαρχο του νότου. Τέταρτον, η Κύπρος εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ασφάλειας της Τουρκίας που θα την μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο. Πέμπτον, το πανούργο εφεύρημα της τουρκοβρετανικής διζωνικής παραβιάζει αφόρητα το κοινοτικό δίκαιο και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Γι’ αυτό, ο συνταγματολόγος, καθηγητής Γ. Κασιμάτης, υπογράμμισε ότι τέλειωσε ο καιρός της αναξιοπρέπειας, του κλάματος και της μιζέριας. Μπροστά στον ξεκάθαρο κίνδυνο αφανισμού του κυπριακού Ελληνισμού, κάλεσε τους πολίτες να ξεσηκωθούν και να κατεβούν στους δρόμους. Να αντιδράσουν έντονα στην προωθούμενη καταστροφική διζωνική τερατογένεση και να υπερασπίσουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ελευθερία και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους απέναντι στην αδίστακτη, επεκτατική Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν.

Με αφορμή τις κλιμακούμενες ενέργειες και τις αδιέξοδες συνομιλίες για το Κυπριακό, η Επιτροπή των Δέκα για την Κύπρο, που αποτελείται από διπλωμάτες και ειδικούς επιστήμονες, που έχουν μακρά και βαθιά γνώση του Κυπριακού, οργάνωσε Διασκεπτική Συνάντηση-Παρέμβαση στην Κύπρο, το περ. Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, στην Πάφο, στο ξενοδοχείο «Άγιος Γεώργιος». Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάλυση και η συζήτηση των τρεχουσών εξελίξεων, που θέτουν υπό αίρεση την ίδια την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτήν κατατέθηκαν εισηγήσεις από:

– Τους πρώην πρέσβεις της Ελλάδος στην Κύπρο, Θέμο Στοφορόπουλο και Χρήστο Ζαχαράκι.

– Τον συνταγματολόγο Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, Γεώργιο Κασιμάτη.

– Τον πρώην Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ομότιμο καθηγητή Κοινωνιολογίας, Βασίλη Φίλια.

– Τον καθηγητή Γεωπολιτικής Θεωρίας, Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Ιωάννη Μάζη.

– Τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Παναγιώτη Ήφαιστο.

– Τον αντιστράτηγο ε.α. πρώην Γενικό Επιθεωρητή του Ελληνικού Στρατού, που πολέμησε για την υπεράσπιση της Λευκωσίας, κατά την τουρκική εισβολή, Δ. Αλευρομάγειρο.

– Τον πρέσβη ε.τ. Περικλή Νεάρχου.

– Τον συγγραφέα και εκδότη, Λουκά Αξελό.

– Τον καθηγητή Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνο Γρίβα.

«Θα τον χτυπούν σαν χταπόδι»

Μετά από τεκμηριωμένη παρέμβαση – αναφορά στις ρίζες και στην κακοδαιμονία του Κυπριακού, στις δυσοίωνες προοπτικές που διαγράφονται και τι πρέπει να γίνει, από τον πρέσβη ε.τ. Περικλή Νεάρχου, ο Μητροπολίτης Πάφου έκανε σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισε τους ομιλητές. Με ενάργεια διέγραψε τους εμφανείς κινδύνους που απειλούν τον Κυπριακό Ελληνισμό και επισήμανε πως σκοπός είναι να προετοιμαστούμε για να παρεμποδίσουμε την υπερψήφιση ενός άλλου τερατουργήματος τύπου Ανάν, να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό ως θέμα τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος επανέλαβε ότι η Τουρκία θέλει τα πάντα στην Κύπρο, δεν επιθυμεί λειτουργική, ευρωπαϊκή και βιώσιμη λύση και ανέφερε ότι προειδοποίησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Προτού αναλάβει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Αναστασιάδης, του είχα κάνει κάποια εισήγηση και ότι τα έξοδα θα τα πλήρωνε η Εκκλησία, να μη σκεφτεί περί εξόδων. Του τόνισα ότι θα διαλέγεται με τους σοφούς της Άγκυρας που συμβουλεύουν τον εκάστοτε Υπουργό των Εξωτερικών και θα τον χτυπούν σαν χταπόδι, χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν. Δεν μας άκουσε, δυστυχώς».

Ο Μακαριότατος έκανε λόγο για συνεχείς εκπτώσεις εκ μέρους της πλευράς μας, είπε ότι δεν πίστεψε ότι το Κυπριακό θα λυθεί γι’ αυτό και ήταν βέβαιος ότι οι συνομιλίες θα ναυαγούσαν. Στο τέλος της παρέμβασής του, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Διασκεπτικής Συνάντησης.

Πολιτικός αυτοεγκλωβισμός

Ο συγγραφέας και εκδότης, Λουκάς Αξελός, σε ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία του Κυπριακού και στάθηκε «σε ένα μείζον παράδειγμα πολιτικού μας αυτοεγκλωβισμού. Την έννοια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία παραπέμπει σε μια συνομοσπονδιακή λογική. Η διζωνική», πρόσθεσε, «είναι ένα νεο-αποικιακό κατασκεύασμα που συγκροτεί τους όρους μιας τερατογένεσης με τρεις Βουλές, Κυβερνήσεις, Δημόσιες Υπηρεσίες, Αστυνομίες, κτλ. Είναι μια πρόταση που δεν περιγράφεται μέχρι σήμερα σε κανένα έγκριτο σύγγραμμα Συνταγματικού Δικαίου και δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά πλην, ίσως, της δυστυχούς Βοσνίας. Είναι απορίας άξιον πώς μπορεί να υιοθετείται ή και να αποτελεί πρόταση και δικών μας πολιτικών».

Πρόσθεσε: «Τα γεγονότα είναι σαν τις πρόκες αιχμηρά. Κάποιος έφερε σε αδιέξοδο ολόκληρο το Ην. Βασίλειο στο Τρόοδος και στον Πενταδάκτυλο το 1955 και κάποιος τούς έλυσε τα χέρια στη Ζυρίχη και στο Λονδίνο το 1959. Κάποιος πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το τερατούργημα Ανάν το 2004 και κάποιοι άλλοι προσπαθούν σήμερα να το νεκραναστήσουν».

Πανούργα εκτροπή

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ι. Μάζης επισήμανε (σε ομιλία που αναγνώστηκε) πως η αναζητούμενη λύση στοχεύει στη νομιμοποίηση και αναγνώριση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και πρόσθεσε: «Το ασαφές, πολυσήμαντο, πολύσημο και χαοτικώς οριζόμενο εφεύρημα της διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα αποτελεί μία πανούργο εκτροπή από το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους θεσμούς, με στόχο τη δημιουργία “πλάσματος δικαίου” για την παρουσίαση του υβριδικού εξαμβλώματος του διαφαινόμενου σχεδίου “λύσεως” ως μιας ιδιοτύπου και ιδιωνύμου ομοσπονδίας, η οποία ουδαμόθεν ανά τον πλανήτη υφίσταται. Η εκβιαζόμενη από την τουρκική πλευρά ομοσπονδία είναι στην ουσία συγκεκαλυμμένη συνομοσπονδία».

Και κατέληξε: «Δεν χρειάζονται βιασύνες. Δεν χρειάζονται ημερολογιακές δεσμεύσεις. Χρειάζεται τήρηση των κόκκινων γραμμών των τεθεισών από τους κ.κ. Παυλόπουλο και Τσίπρα και, φυσικά, απόλυτη χαρτογραφική διευκρίνιση του εδαφικού ζητήματος πριν από τη συμμετοχή της ελληνικής και ε/κ πλευράς σε οιανδήποτε πολυμερή “παγίδα”».

«Καραγκιόζιο εφεύρημα»

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Χρ. Ζαχαράκις, σε χαιρετισμό που αναγνώστηκε, αναφέρθηκε στις δήθεν χαμένες ευκαιρίες επίλυσης του Κυπριακού που κρίθηκαν όλες «μεγάλες μοναδικές» επειδή στηρίζονταν στην αμετακίνητη επιδίωξη της Τουρκίας. Ότι, δηλαδή, «η μόνη λύση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την Άγκυρα δεν είναι παρά η μονιμοποίηση και νομιμοποίηση των διχοτομικών τετελεσμένων και κεκτημένων της στρατιωτικής εισβολής. Πράγμα που, κατ’ ουσίαν, εξασφαλίζεται με τη δημιουργία δύο οντοτήτων, εκ των οποίων η τουρκική προικοδοτείται ποικιλότροπα με απόλυτη κυριαρχία της περιοχής της και με ισόμοιρη συγκυριαρχία στην περιοχή της άλλης και, συνεπώς, στο σύνολο του κράτους, σύμφωνα με το “Καραγκιόζιο” εφεύρημα, “τα μισά δικά μου και τα μισά δικά σου δικά μου”».

Ο Χρ. Ζαχαράκις πρόσθεσε: «Περιπλέκοντας έτσι ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αντί να το επιλύουν, εφόσον εξ ορισμού αντικαθιστούν την Κυπριακή Δημοκρατία με ένα εξωπραγματικό και δυσλειτουργικό σκεύασμα. Ένα τερατούργημα που, πέραν των άλλων, θα περιέχει ζωντανό το σπέρμα της οριστικής και θεσμοθετημένης πλέον διχοτομήσεως, την οποία ακριβώς υποτίθεται ότι απεύχονται και θέλουν να αποτρέψουν οι διεθνείς καλοθελητές αλλά και οι απολογητές της φιλοσυμβιβαστικής, ρεαλιστικής και, στην πράξη, ενδοτικής γραμμής στο εσωτερικό».

Ριζική αναθεώρηση

Και διερωτάται: «Τι άραγε προκαλεί ή ενθαρρύνει την άκριτη ετοιμότητα με την οποία η ελλαδική και ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία σπεύδει και πάλι να μετέχει σ’ αυτήν την πρόδηλη παντομίμα, αγνοώντας τους οφθαλμοφανείς κινδύνους της διαπραγματευτικής διαδικασίας; Γιατί συνεχίζουν τόσο η Λευκωσία όσο και η Αθήνα να εθελοτυφλούν και να αυταπατώνται με το εντελώς ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι με τον διάλογο, όπως διεξάγεται, αποτρέπεται τάχα η διχοτόμηση ενώ αυτή, αντιθέτως, εμπεδώνεται και διαιωνίζεται ατιμωρητί;».

Όσον αφορά την πιθανή συμμετοχή μας σε νέες συνομιλίες, ο Χρ. Ζαχαράκις εισηγείται ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές στη διεθνή κοινότητα ότι δεν προτιθέμεθα να συνεχίσουμε να μετέχουμε στη σχετική διαδικασία εάν δεν ζητηθεί απροσχημάτιστα από την Άγκυρα να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται και εφαρμόζει ανεπιφύλακτα τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, της διεθνούς ηθικής και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Κι αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί, όπως είναι μάλλον ή βέβαιον, τότε να αναθεωρήσουμε ριζικά την πολιτική μας προκειμένου να προσέλθουμε σε τυχόν νέες συνομιλίες. Και στο πλαίσιο αυτό να υιοθετήσουμε ορισμένες “κόκκινες γραμμές”, για να χρησιμοποιήσω έναν όρο του συρμού».

Διεστραμμένο τερατούργημα

Ο καθηγητής Παν. Ήφαιστος, στη δική του παρέμβαση, ανέλυσε το διεθνές άναρχο σύστημα και πώς αυτό επηρεάζει την επίλυση του Κυπριακού. Αφού επισήμανε πως η εξαπάτηση αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στη διεθνή πολιτική και στις διακρατικές σχέσεις, είπε: «Εάν εν μέσω κινούμενων σεισμικών πλακών της διεθνούς πολιτικής και καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων οι Κύπριοι χωρίς πλέον να διαθέτουν κυρίαρχο κράτος οδηγηθούν στην Κλίνη του Προκρούστη του ενός ή άλλου στρατηγικού παιγνίου, κανείς Αναστασιάδης ή Ακιντζί δεν θα είναι εκεί να κάνουν “τόκκα” για να πάει πάσα κακό αλλά θα γίνουν βορά των θηρίων όπως αδιάλειπτα συμβαίνει με τόσους άλλους γύρω μας ή και ευρύτερα πλανητικά.

»Η αντιμετώπιση των παθολογιών της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι λανθασμένη και θανατηφόρα εάν αυτοκτονήσουμε κρατικά νομίζοντας ότι αποτελεί θεραπεία η κατάργηση του κράτους, η δημιουργία ενός διεστραμμένου κρατικού τερατουργήματος και η υποθήκευση του μέλλοντος στις βουλήσεις της Τουρκίας. Στις Συμπληγάδες μεταξύ μη βιώσιμης κακής λύσης και φόβου για διχοτόμηση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την προσκόλληση στη διεθνή νομιμότητα που μόνο η ΚΔ παρέχει. Με την λεγόμενη ΔΔΟ όπως βρίσκεται στο τραπέζι, ιδιαίτερα μετά το σχέδιο Ανάν, μεταβάλλει την ΚΔ σε κρατίδιο, με τη δημιουργία ενός τουρκικού κράτους εντός αυτού του κρατιδίου και τη νομοτελειακή πλέον προσαρμογή ή και απορρόφηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία».

Αυτοκτονία η κατάργηση της Κ.Δ.

Τι εισηγείται ο καθηγητής Παν. Ήφαιστος; Συνοπτικά αναφέρει:

> Η κατάργηση της Κ.Δ. δεν αποτελεί διέξοδο αλλά αναίτια αυτοκτονία και συλλογικό πολιτικό θάνατο.

> Η διατήρηση της Κ.Δ. είναι η μόνη απόφαση που δεν οδηγεί σε θάνατο, διατηρεί τη νομιμότητα και αφήνει περιθώρια για βιώσιμη διέξοδο ευκαιρίας δοθείσης.

> Η διαιώνιση της Κ.Δ., την οποία κανείς δεν μπορεί να καταργήσει, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικών περιστάσεων για ευκαιρίες βιώσιμης διεξόδου και επανένωση σε ενιαίο δημοκρατικό κράτος.

> Μόνη βιώσιμη διέξοδος είναι η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομιμότητας σε όλη την επικράτεια της Κ.Δ.

> Η δήθεν επιστροφή εδαφών και μάλιστα σε συνθήκες μεταβατικών καταστάσεων για τις οποίες καμιά διασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει θα αποτελέσει το δόλωμα κατάργησης του κράτους με ΔΔΟ και τελικά απώλεια τόσο των δήθεν επιστραφέντων όσο και της υπόλοιπης Κύπρου.

> Λύση δεν θα υπάρξει παρά μόνο εάν όλοι οι Κύπριοι επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες και, απαλλαγμένοι κάθε εξωτερικής παρέμβασης, λειτουργήσουν δημοκρατικά».

Είναι το χειρότερο

Στη δική του παρέμβαση, ο πρώην πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Θέμος Στοφορόπουλος, υποστήριξε πως, «η τωρινή κατάσταση στην Κύπρο είναι το μη χείρον, σε σύγκριση με τη διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία. Σήμερα η Τουρκία ελέγχει άμεσα τα κατεχόμενα. Με την ομοσπονδία δεν θα φύγει από την Κύπρο. Αντίθετα, θα ελέγχει έμμεσα ολόκληρο το ομοσπονδιακό κράτος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική υπαγωγή ολόκληρης της Κύπρου υπό την άμεση κυριαρχία της. Όμως, η διζωνική είναι το χειρότερο και σε σύγκριση με μια (υποθετική) διεθνή αναγνώριση δήθεν ανεξάρτητου τ/κ κράτους ή και σε σύγκριση με επίσημη προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία».

Τουρκικός γιγαντισμός

Τέλος, ο δρ Κωνσταντίνος Γρίβας υποστήριξε πως μια «λύση» του Κυπριακού ενδέχεται να τοποθετήσει την «ενωμένη» Κύπρο σε ένα παρωχημένο γεωπολιτικό πλαίσιο, που δεν θα εκφράζει πλέον τις στοχοθετήσεις των μεγάλων δυνάμεων. Αφού εξήγησε γιατί η Τουρκία επιδιώκει να αναδειχθεί σε περιφερειακή αλλά και ευρασιατική δύναμη, υπέδειξε πως τα μακρόπνοα σχέδια της Ουάσιγκτον και της Μόσχας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ύπαρξη μιας αυτόνομης, ισχυρής και υπερφιλόδοξης Τουρκίας επειδή θα περιορίζει δραστικά και τις δυνατότητες του Ιράν και της Αιγύπτου να αναγορευθούν σε περιφερειακές δυνάμεις, ενώ προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στο Ισραήλ. Το τελευταίο ναι, μεν, επιδιώκει μια εξομάλυνση των σχέσεών του με την Τουρκία, όμως, σε περίπτωση τουρκικού γεωπολιτικού γιγαντισμού κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε μια ετεροβαρή σχέση «αναγκαστικής φιλίας» και να τεθεί υπό την άτυπο σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

– See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/384606/oi-polites-na-katevoun-stous-dromous-gia-na-empodisoun-mia-d#sthash.Fp2XSU2a.dpuf

Η Κύπρος απειλείται πλέον ευθέως με τουρκοποίηση! Δεν είναι ρητορικό σχήμα λόγου. Είναι η οδυνηρή πραγματικότητα και η πιθανή τραγική κατάληξη μετά την άνευ όρων, άνευ εξηγήσεων και ασυγκράτητη αποδοχή όλων των τουρκικών αξιώσεων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Κυπριακού. Είναι απίστευτο στην αντίληψη των πολιτών. Είναι ολέθριο για τον τόπο: Ο Ν. Αναστασιάδης κατερείπωσε όλες τις δεσμεύσεις του, όλες τις υποσχέσεις του, όλες τις δήθεν αταλάντευτες θέσεις του, όλες τις διαβεβαιώσεις του όσο κανείς άλλος Πρόεδρος από το 1960. Αναδεικνύεται στον πιο αναξιόπιστο, στον πιο ανακόλουθο, στον πιο λαοπλάνο, στον πλέον αδίστακτο δημαγωγό και στον εξίσου ακατάλληλο, δηλ. επικίνδυνο Πρόεδρο από κτίσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτήν την Κυπριακή Δημοκρατία ορκίστηκε να υπερασπίζεται και να διαφυλάσσει τα συμφέροντα, το μέλλον και την επιβίωσή της.

Την παραδίδει αύτανδρη σε μια νέα τουρκοκρατία! Την προσφέρει πεσκέσι στον ΤουρκοΧίτλερ Ερντογάν! Την εκποιεί με ασύγγνωστη ευθυμία, χωρίς καν να αξιώσει τα αυτονόητα. Δεν έχει σχέδιο Β’. Δεν έχει χαράξει ποτέ κόκκινες γραμμές. Δεν αντιστέκεται στον τουρκικό οδοστρωτήρα. Αντίθετα, ο ίδιος έγινε οδοστρωτήρας και συνέθλιψε όλες τις θέσεις και αξιώσεις της ελληνικής πλευράς, ώστε να παραδώσει νεκρή και ενταφιασμένη μιαν Κυπριακή Δημοκρατία στο αδηφάγο τουρκικό τέρας. Ο Ν. Αναστασιάδης, πιστός στην Αναν-ική μνησικακία του κατά του κυπριακού Ελληνισμού, προχωρεί ακάθεκτος στην επιβολή χειρότερου από το σχέδιο Ανάν. Απέδειξε ότι δεν έχει κανένα όριο, καμία εθνική αναστολή, κανένα φραγμό. Πού είναι η προδιαβούλευση με τα κόμματα πριν από κρίσιμες αποφάσεις; Πού είναι η συνδιαβούλευση; Πού είναι οι συναποφάσεις; Πού είναι το σχέδιο Β’, που όλοι του εισηγούνταν να προετοιμάσουν;

Τι απέμεινε από τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς; Δεν έμεινε τίποτε! Είναι εμφανές ότι από καιρό είχε αποδεχτεί όλες τις τουρκικές αξιώσεις. Απλώς απέμεινε ο τρόπος και ο χρόνος σερβιρίσματός τους στους εμβρόντητους και οργισμένους πολίτες. Εν πλήρη αγνοία των κομμάτων και κατά προσβλητική και απαξιωτική παραγνώριση της Ελλάδος, ανακοίνωσε την υποταγή του στους Τούρκους. Ανίκανος, ακατάλληλος, αναξιόπιστος, επικίνδυνος, είναι και ψεύτης! Μόλις πριν από λίγες ημέρες διαβεβαίωνε όσους αφελείς ήθελαν να τον πιστέψουν ότι δεν θα επέλεγε πολιτικές που θα ευνοούσαν τους Τούρκους. Αυτό έπραξε τελικά! Μιλούσε για πολυμερή (χωρίς ποτέ να διευκρινίσει τη σύνθεσή της…) αλλά αποδέχτηκε την τουρκική αξίωση για πενταμερή.

Υποστήριζε ότι πρώτα έπρεπε να συμφωνηθούν τα κριτήρια για το εδαφικό, να κατατεθούν σχετικοί χάρτες, να συμφωνήσουν σε έναν και μετά να πάνε σε διεθνή διάσκεψη για τις εγγυήσεις και την αποχώρηση του Αττίλα. Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Αντίθετα, ο Ν. Αναστασιάδης, σαν έτοιμος να υποταγεί από καιρό, αποδέχτηκε όλους τους τουρκικούς όρους. Προφανώς αυτό εννοούσε όταν διατυμπάνιζε ότι με τον εγκάθετο της κατοχής είχαν… «κοινό όραμα». Η κατάσταση είναι ιστορικά τραγική και εθνικά άκρως επικίνδυνη. Ο κυπριακός Ελληνισμός, για πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή, βρίσκεται προ του φάσματος βέβαιης τουρκοποίησης.

Διερωτώμεθα: Η αντιπολίτευση, τι κάνει; Πού χάθηκε; Χάθηκε στην ατολμία της, στις ατζέντες της, στις σκοπιμότητές της, ενώ ο τόπος οδηγείται στην αγκαλιά του σουλτάνου. Η αντιπολίτευση οφείλει, έστω και τώρα, να αφυπνισθεί και να αντιδράσει.

Αν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης διαθέτουν ακόμα ίχνη αξιοπρέπειας, πολιτικού ανδρισμού και σεβασμού προς τους Έλληνες και την πατρίδα μας, οφείλουν να απαιτήσουν, πρώτον, τώρα να γίνει δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο λαός για τις εθνικά ολέθριες αποφάσεις του επικίνδυνου Αναστασιάδη. Δεύτερον, να αμφισβητήσουν ανοικτά την ικανότητα του Προέδρου να χειρίζεται εν ευθυμία το μέλλον των παιδιών, των εγγονιών μας και των επόμενων γενιών. Όμως: Το μέγιστο βάρος και το ύψιστο καθήκον πέφτει στους ώμους του κάθε πολίτη.

Ο καθένας από εμάς οφείλει να αφυπνισθεί από τον λήθαργο της παχυλής αδιαφορίας, της διανοητικής ανορεξίας και να αντιδράσουμε. Ο λαός καλείται να σώσει ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κύπρο από μια νέα τουρκοκρατία. Να αντισταθούμε στην τουρκοποίηση που μας οδηγούν οι καταστροφικές ενέργειες ενός αδύναμου και ανεπαρκούς Αναστασιάδη. Να αντισταθούμε! Για να μη μας καταριούνται οι επόμενες γενιές και να μας ελεεινολογούν που επιτρέψαμε η Κύπρος να τουρκέψει.

Οι πολίτες να κατέβουν στους δρόμους για να εμποδίσουν μια διζωνική τερατογένηση

04 Δεκέμβριος 2016, Σημερινή, Του Σάββα Ιακωβίδη

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/384606/oi-polites-na-katevoun-stous-dromous-gia-na-empodisoun-mia-d

Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ

Η Επιτροπή των Δέκα οργάνωσε Διασκεπτική Συνάντηση-Παρέμβαση στην Πάφο με αφορμή την προωθούμενη λύση που απειλεί με αφανισμό τον κυπριακό Ελληνισμό

Ζαχαράκης: «Η μόνη λύση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την Άγκυρα δεν είναι παρά η μονιμοποίηση και νομιμοποίηση των διχοτομικών τετελεσμένων και κεκτημένων της στρατιωτικής εισβολής»

Ήφαιστος: «Η ΔΔΟ μεταβάλλει την ΚΔ σε κρατίδιο, με τη δημιουργία ενός τουρκικού κράτους εντός αυτού του κρατιδίου και τη νομοτελειακή πλέον προσαρμογή ή και απορρόφηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία»…

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>