«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πρώτα η υγεία των Ελλήνων!

Μόνο αυτή είναι η αυθεντική κανέλα!

ΚΑΝΕΛΑ Α

Αυθεντική κανέλα Κευλάνης

 Το ένοχο μυστικό που ελάχιστοι γνωρίζουν, τις τεράστιες διαφορές και κινδύνους της κάθε κανέλας από την κανέλα που κάνει καλό.  Όχι Κάσια.

Η κανέλα είναι ένα γευστικότατο και εξαιρετικά δημοφιλές μπαχαρικό, που συνήθως το προσθέτουμε στα γλυκά ή στον καφέ. Πιστεύετε όμως ότι γνωρίζετε τα πάντα για αυτήν;

Πράγματι η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL, βοηθά στον διαβήτη μειώνοντας τη γλυκόζη στο αίμα. Αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας θρόμβων. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φυτικές ίνες και Κινναμαλδεύη, τη βασική ουσία της κανέλας που βοηθάει σε πολλά. Αλλά… όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην αυθεντική κανέλα Κευλάνης!

Λίγοι ή ελάχιστοι από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε δοκιμάσει κανέλα. Αυτό που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ και μας το πουλάνε ως κανέλα, είναι στην πραγματικότητα Κασία. Ένα άλλο μπαχαρικό που μοιάζει με την κανέλα, αλλά καμία σχέση δεν έχει με τις θαυματουργές ιδιότητές της. Μάλιστα η Κάσια (ή Κασσία) είναι πλούσια σε ένα συστατικό που ονομάζεται Κουμαρίνη, μια τοξική ουσία που σε μεγάλη ποσότητα θεωρείται ότι βλάπτει τα νεφρά και το συκώτι.

Η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα, έχει πιο ανοιχτό χρώμα και πολύ γλυκό άρωμα.

Η Κάσια έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

Η Κάσια είναι φτηνή και την πουλάνε σαν κανέλα γιατί έχει και το όνομα κινέζικη κανέλα

Άρα η Κανέλα Κευλάνης δεν είναι απλά η καλύτερη κανέλα, αλλά η μόνη κανέλα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας.

topontiki.gr

ΒΟΜΒΑ- ΥΓΕΙΑΣ! Aυτό είναι το μπαχαρικό που ρίχνει το ζάχαρο και διαλύει θρόμβους

Και όμως υπάρχει ένα μπαχάρι, το οποίο διαλύει τους θρόμβους και ρίχνει το ζάχαρο.
Αυτό το μπαχάρι δεν είναι άλλο από την αγαπημένη μας κανέλα. Το μπαχάρι που δίνει καλύτερη γεύση στα φαγητά μας.
Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη.
Η σιναμαλδεύδη έχει διερευνηθεί για την επίδρασή της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό.
Επίσης, η κανέλα ρίχνει το ζάχαρο
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κανέλα καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής.

Ίσως δεν το ξέρετε αλλά… αυτές οι «τροφές» σας βοηθούν να κόψετε το κάπνισμα!!!
Τα τσιγάρα (και γενικά ο καπνός) περιέχουν μεγάλες ποσότητες νικοτίνης. Η νικοτίνη είναι μια εθιστική ουσία και γι’ αυτό είναι δύσκολο για έναν καπνιστή να κόψει το κάπνισμα, σύμφωνα με ιατρικό πόρταλ.
Υπάρχουν τροφές που μειώνουν την “επιθυμία” για κάπνισμα, δηλαδή για νικοτίνη. Η δύναμη της θέλησης υποχωρεί, όταν το μυαλό λέει στο σώμα ότι εξακολουθεί να έχει την ανάγκη για ένα ακόμα τσιγάρο.
Οι υποδοχείς ντοπαμίνης στον εγκέφαλο διεγείρουν το αίσθημα της ευφορίας που προκαλείται από τη νικοτίνη. Αυτό το συναίσθημα εξακολουθεί να είναι ισχυρό στον καπνιστή, ακόμη και μήνες ή και χρόνια αφότου κόψει το τσιγάρο.
Δείτε ποιες τροφές μειώνουν την επιθυμία για κάπνισμα και γιατί:
Νερό: Πολλά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος συνήθως ενθαρρύνουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού. Το νερό μειώνει την επιθυμία για κάπνισμα και βοηθά το σώμα να “ξεχάσει” την ευφορία που νιώθει από τη νικοτίνη. Αν πίνετε 6-8 ποτήρια νερό κάθε μέρα θα δείτε ότι θα έχετε μειωμένη επιθυμία για τσιγάρο.
Τσίχλα: Οι τσίχλες βοηθούν στην υποκατάσταση της ευχαρίστησης που νιώθει στο στόμα του ένας καπνιστής, όταν καπνίζει ένα τσιγάρο. Βοηθά στο να μειώσει την επιθυμία του ατόμου να θέλει τη νικοτίνη που υπάρχει σε αυτό. Δίνει στον καπνιστή “κάτι να κάνει” με το στόμα του. Αν επιλέξετε διάφορες μάρκες τσίχλας (είναι σημαντική και η ποικιλία) με γεύσεις που σας αρέσουν, θα σας βοηθήσει να απευαισθητοποιήσετε τον εγκέφαλό σας από τη νικοτίνη. Το ίδιο ισχύει και για τις καραμέλες.
Θρεπτικά σνακ: Τα θρεπτικά σνακ, όπως φρέσκα φρούτα και τραγανά λαχανικά, θα μειώσουν την επιθυμία για νικοτίνη, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες από την κλινική Mayo. Κρατήστε μερικά φρούτα σε ένα μπολ κοντά σας θα δώσει στον καπνιστή την τεχνητή “ανακούφιση” ότι αν χρειαστεί άμεσα κάτι για να αποσπάσει το μυαλό του από το τσιγάρο, θα το έχει πάντα εκεί δίπλα του.
Άλλα σνακ: Τα καρύδια, οι ηλιόσποροι και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τσιπς θα πρέπει πάντα να καταναλώνονται με μέτρο, αλλά θα σας βοηθήσουν στη μείωση της επιθυμίας για τσιγάρο. Αν, μάλιστα, κρατήσετε μια ποικιλία σε σνακ από λαχανικά ψητά ή τηγανητά, τότε θα δείτε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η τροφή μας το φάρμακό μας
Κανέλα Κεϋλάνης, Κασσία και Διαβήτης – Η Αλήθεια

Τα τελευταία χρόνια, η κανέλα έχει αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες τροφές για την προστασία εναντίον του Διαβήτη τύπου 2.
Επιπλέον, η κανέλα περιέχει και πολλες άλλες υπέροχες ιδιότητες:
ρυθμίζει τη δράση της ινσουλίνης και την πίεση του αίματος και βελτιώνει την ικανότητα επούλωσης τραυμάτων. Αποτελεί αντιοξειδωτικό και αντιμικροβιακό παράγοντα που βοηθά στην προφύλαξη από το κρυολόγημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Όμως, δυστυχώς περιέχει και ένα συστατικό, την κουμαρίνη. Η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η κανέλα Κεϋλάνης η οποία διαθέτει το συγκεκριμένο συστατικό σε εξαιρετικά μικρότερο ποσοστό αλλά διατηρεί τα ίδια οφέλη… σχεδόν. Άρα, αν και πιο ακριβή, αξίζει σίγουρα να την προτιμήσουμε από την κανέλα Cassia (δηλαδή την κοινή κανέλα της αγοράς).
Το πρόβλημα
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών που είχαν αποδείξει τις αντιδιαβητικές ιδιότητες της κανέλας μέχρι πρόσφατα, είχαν πραγματοποιηθεί με κανέλα Cassia. Έτσι, υποθέτοντας ότι αφού η μόνη διαφορά με την κανέλα Κεϋλάνης, είναι η περιεκτικότητα της τοξικής κουμαρίνης, οι ειδικοί συνιστούσαν μέχρι πρόσφατα την κατανάλωση της δεύτερης ως προληπτικό και θεραπευτικό μέσο.
Πρόσφατες όμως έρευνες ήρθαν να ανατρέψουν αυτή την επιλογή, αφού όπως αποδείχτηκε, η κανέλα Κεϋλάνης έχει πολύ μικρή δράση εναντίον του Διαβήτη. Φαίνεται πως είναι ακριβώς η ίδια η κουμαρίνη που καταπολεμά το ζάχαρο. Δηλαδή είναι η κανέλα cassia που καταπολεμά πραγματικά το ζάχαρο, η οποία όμως είναι επιβλαβής σε μεγάλες ποσότητες.
Δείτε περισσότερα: Κανέλα ή κασσία;
Άρα, τι κάνουμε;
Προτιμούμε την κανέλα Κεϋλάνης για την καθημερινή μας χρήση και σε πολύ μικρότερο βαθμό την Cassia για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του Διαβήτη.
Όπως πάντα, ο καλύτερος τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης είναι μια σωστή και υγιεινή – συνολικά – διατροφή και ένας καλός τρόπος ζωής και σκέψης.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν την υπερβολική ποσότητα κανέλας δεδομένου ότι οι υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν αποβολή. Η κανέλα cassia δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που τους έχουν συνταγογραφηθεί αντιπηκτικά φάρμακα ή τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές. Αν είστε διαβητικός και παίρνετε φάρμακα που επηρεάζουν τη γλυκόζη στο αίμα ή τα επίπεδα ινσουλίνης, στη συνέχεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε κανέλα. Η λήψη τους μαζί της μπορεί να έχει αθροιστική δράση.
Μπορούμε να περιορίσουμε την υψηλή συγκέντωση κουμαρίνης;
Ναι. Οι ευεργετικές ουσίες της κανέλας είναι διαλυτές στο νερό. Η κουμαρίνη δεν είναι κι έτσι μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν ρίχνοντας ζεστό νερό σε ένα από τα γνωστά χάρτινα φίλτρα όπου έχουμε βάλει κανέλα αντί για καφέ.
Δείτε ακόμη: Πώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα κατά του διαβήτη.
Διαβήτης και Διατροφή.
Τα 10 φυτά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη!
Σακχαρώδης διαβήτης: Η ωρολογιακή βόμβα του οργανισμού και το ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Γιατί ο Διαβήτης ΔΕΝ είναι μια Νόσος του Ζαχάρου.

Περισσότεροι από 300 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πάσχουν σήμερα από κάποια μορφή σακχαρώδη διαβήτη, ενώ κάθε χρόνο το ποσοστό των ατόμων που παρουσιάζουν διαβήτη αυξάνεται.

Με τις προβλέψεις αναφορικά με την εξάπλωση της ασθένειας στον παγκόσμιο πληθυσμό να είναι δυσοίωνες –μέχρι το 2040 αναμένεται να πάσχει 1 στους 10 από διαβήτη– αξίζει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στη νόσο αυτή, τα συμπτώματά της και τις αιτίες που την προκαλούν.

Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Γιατί στις 14 Νοεμβρίου; Διότι είναι η μέρα γενεθλίων του Καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ, ο οποίος ανακάλυψε τη συνθετική ινσουλίνη μαζί με τον Τσαρλς Μπεστ το 1921 και έσωσε εκατομμύρια ζωές.
Πρόληψη, άσκηση, καλή διατροφή και… κανέλα

Εκτός από την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι δυνατό να βοηθήσουν τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη στη ρύθμιση της νόσου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και ένα μπαχαρικό το οποίο ωφελεί την υγεία μας και μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά του διαβήτη: Η κανέλα!

Τα τελευταία χρόνια, η κανέλα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με τη συμπληρωματική χρήση της στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Πράγματι, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διεθνούς εμβέλειας περιοδικό Προληπτικής Ιατρικής International Journal of Preventive Medicine τονίζεται ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2!

http://www.makeleio.gr/%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83-a%cf%85%cf%84%cf%8c-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80/

http://proionta-tis-fisis.com/kanela-keilanis-kassia-kai-diabitis-i-alitheia/#

http://www.onmed.gr/

http://arxaiaithomi.gr/

ΕΛΛΗΝΗΔΑ ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΛΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>