«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι προδοτες στην Κύπρο και στην Ελλάδα, με όλα τα τα προδοτικά ΜΜΕ, κρύβουν την αλήθεια και ρίχνουν τις ευθύνες στον Κοτζιά. Ευτυχώς που έβαλε βέτο ο Κοτζιάς!

Ενιαίο κράτος ή ισλαμοποίηση.

Ανατροπή από τους Τουρκοκυπρίους, η μόνη σωτηρία της Κύπρου
Δεν υπάρχει λεγόμενη «τουρκική αδιαλλαξία», αλλά τουρκική επεκτατική πολιτική, που έχει ως στόχο την πλήρη αρπαγή της Κύπρου

ΝΤΡΟΠΗ 

ΤO νέο τέμενος Χαλάλ Σουλτάν που χτίζει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, στο οποίο αναφέρθηκαν οι «Τάιμς» του Λονδίνου

Το νέο τέμενος Χαλά Σουλτάν που χτίζει ο Ερτογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία στο οποίο αναφέρθηκαν οι TIMES του Λονδίνου

Ακόμα ένα ναυάγιο προστέθηκε στον 42ο χρόνο της συνεχιζόμενης τουρκικής βάρβαρης εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας, όχι γιατί… φταίει η τουρκική αδιαλλαξία. Αυτή είναι η περικεφαλαία της κοροϊδίας που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974, για να δίδει άλλοθι στις δικές της εγκληματικές υποχωρήσεις προς τους κατακτητές και τους πρώην (συνεχιζόμενους παρασκηνιακά) αποικιοκράτες Βρετανούς.

Τις καθοδηγήσεις των οποίων ακολουθεί σαν καλός μαθητής από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο (παρόλες τις αρχικές αντιδράσεις) μέχρι τον σημερινό Νίκο Αναστασιάδη (με μοναδική ίσως εξαίρεση τον μ. Σπύρο Κυπριανού).

Για το ναυάγιο λοιπόν φταίει η μειοδοτική πολιτική της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των υπολοίπων ηγεσιών των πολιτικών κομμάτων, που δεν κατάφεραν επίσημα και κυριολεκτικά να αποδεσμευθούν (παρόλες τις πρόσφατες φωνές ορισμένων) από την τουρκο-βρετανική ρατσιστική, διαιρετική οθωμανική «λύση» της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Η κατοχή που έγινε… δικοινοτική διαφορά
Δεν υπάρχει λεγόμενη «τουρκική αδιαλλαξία» αλλά ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Τουρκικό σχέδιο αρπαγής ολόκληρης της Κύπρου. Υπάρχει εισβολέας, κατακτητής, βιαστής, κλέφτης και απατεώνας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και η εκάστοτε ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις δύο τουρκικές εισβολές του 1974 μέχρι σήμερα, αντί να απαιτεί την απελευθέρωση των περιοχών της από τον εισβολέα, βιαστή και κατακτητή, επιμένει να συνθηκολογήσει και να συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του, προσκυνώντας τον και επιμένοντας σε… συνεταιρισμό του νησιού μαζί του.

Αφού δέχθηκε αρχικά να υποβαθμίσει την εισβολή και κατοχή σε… δικοινοτική διαφορά (μάλιστα όταν σήμερα ολόκληρος ο κόσμος κατηγορεί τον Πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας για τυραννία, απολυταρχία, βασανισμούς, χιτλερισμούς και καταπίεση του ίδιου του λαού του στην Τουρκία).

Μια πολιτική που καθόρισε το Φόρεϊν Όφις από τις 16 Αυγούστου 1974, αφού άφησε σκόπιμα την Τουρκία να εισβάλει για δεύτερη φορά, για να εξασφαλίσει το ποσοστό γης που ήθελε να αρπάξει και μετά να… διαπραγματευτεί (για τα υπόλοιπα!)…

Με εντολοδόχο τον Έιντε και επιτηρητή το Φόρεϊν Όφις
Με αυτήν τη δουλοπρεπή υποταγή στα ξένα συμφέροντα φθάσαμε στη σημερινή κατάντια. Όπου ρυμούλκησε τον Πρόεδρο της Κ.Δ. Νίκο Αναστασιάδη (και όχι με το ζόρι, ηθελημένα από πλευράς του) ο τελευταίος εντολοδόχος των ξένων συμφερόντων Νορβηγός Έιντε (με τα πολλαπλά συγκρουόμενα συμφέροντα, προεξάρχουσας της θέσης του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που στόχο έχει την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων και που αποκαλύψαμε με σειρά άρθρων μας στη «Σημερινή»), στα βουνά της Ελβετίας για να αποκεφαλίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία!

Πήγαν λοιπόν συν γυναιξί και συμβούλοις στο βουνό της «πελλάρας» στην Ελβετία, έφαγαν, ήπιαν και απόλαυσαν για λίγο 5 αστέρων περιποίηση, αλλά, τελικά, επέστρεψαν ομαδικά παγωμένοι και ξεπετσιασμένοι. Για να συνεχίσουν την τουρκο-βρετανική διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη (λέγε συνομόσπονδη) παράδοση στους Τούρκους.

Είτε στην Κύπρο είτε όπου αλλού στο ανάθεμα αποφασίσει ο εισβολέας μέσω του αντιμούτσουνού του, Ακιντζί, στα κατεχόμενα. Με κηδεμόνα τον Νορβηγό Έιντε (τον ανέχονται ακόμα και δεν τολμούν να τον εξαποστείλουν πακέτο στον άσχετο Γ.Γ. του ΟΗΕ) και επιτηρητή εκ του παρασκηνίου το μοναδικό Φόρεϊν Όφις του Λονδίνου, όπου και εκκολάπτονται όλα αυτά τα διαλυτικά σχέδια.

Το οποίο κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους, για εύλογους λόγους. Δεν θέλει να φαίνεται η παρουσία του, ώστε, σε περίπτωση αντιδράσεων, να μην έχει επιπτώσεις πάνω στις βάσεις του στην Κύπρο – ας τρώνε τις επικρίσεις οι αιωνίως αφελείς σύμμαχοι Αμερικανοί και ΟΗΕ…

Με… μακρύ χέρι τις ΜΚΟ
Ευελπιστούσαν, μας λένε, ότι θα… έφερναν μαζί τους τη Μόρφου, ή κάποιες γειτονιές του Βαρωσιού, οι αδιάβαστοι και άσχετοι και όσοι άφησαν τα μυαλά τους να πάρουν αέρα αντί γνώση, με τις λεγόμενες επαναπροσεγγιστικές επαφές τους, για αποδοχή των τετελεσμένων των δύο τουρκικών εισβολών. Που διοργανώνουν εδώ και χρόνια ξένα κέντρα και ξένα συμφέροντα στο ίδιο το νησί μας, λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κουβαλήθηκαν και… επί τόπου να μας «λύσουν» το πρόβλημα.

Για να μας διαφωτίσουν, γι’ αυτό, βλέπετε, υποστηρίζονται, χρηματοδοτούνται από το Φόρεϊν Όφις, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Ε.Ε., διοργανώνουν κοινά «project» και βραβεύουν με χρηματικά ποσά τους νικητές. Για να περάσουν και να εμπεδώσουν την ηττοπάθεια και παράδοση στους νέους και νέες μας, αλλά και σε προεδρικούς «συμβούλους» ως «λύση επανένωσης» τα δύο συνιστώντα κράτη (αντί απελευθέρωσης).

Και κανένας δεν ενδιαφέρεται να πετάξει αυτές τις ξενοκίνητες «οργανώσεις» έξω από το κυρίαρχο κυπριακό κράτος, που υπονομεύουν την απελευθερωτική δικαίωση της πατρίδας μας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των προσφύγων μας.

Οι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν, πόσον, όμως;
Με ανταπόκριση του Μιχάλη Θεοδούλου από τη «βόρεια» Λευκωσία, οι «Τάιμς» του Λονδίνου στις 22 Νοεμβρίου 2016 προέβαλαν την ανέγερση του νέου τεμένους Χαλάλ Σουλτάν στη κατεχόμενη Λευκωσία, του μεγαλύτερου στην κατεχόμενη Κύπρο, με χωρητικότητα 3.000 ατόμων, και η οποία κοντεύει να ολοκληρωθεί σύντομα, για να τονίσουν τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων για την αυξανόμενη ισλαμική και απολυταρχική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Ο οποίος χρηματοδοτεί την ανέγερση του Χαλάλ Σουλτάν και όχι μόνον. Εκτός των μεγάλων τεμενών στις πόλεις, τουλάχιστον 39 και πλέον άλλα τεμένη έχουν αναγερθεί στη «βόρεια» Κύπρο τα τελευταία 15 χρόνια με τους ψηλούς μιναρέδες ελάχιστα να θυμίζουν οτιδήποτε από τις παραδοσιακές εικόνες των τεμενών στην Κύπρο, έγραψαν οι «Τάιμς»…

Οι Τουρκοκύπριοι ανησυχούν, αλλά το ερώτημα είναι πόσο ανησυχούν. Αν πράγματι ανησυχούν, και δικαιολογημένα θα πρέπει να ανησυχούν, τότε θα πρέπει να κάνουν εκείνοι το πρώτο βήμα για ανατροπή, τη μεγάλη υπέρβαση που χρειάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία για να σωθεί, εφόσον οι ηγεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανίκανες.

Να ξεσηκωθούν, όπως έκαναν οι γυναίκες και τα παιδιά στην Τουρκία εναντίον του νέου νόμου – ντροπή για τους βιασμούς ανηλίκων, με αποτέλεσμα (τουλάχιστον προσωρινά) να το αποσύρει ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ενσωμάτωση στην ΚΔ, η μόνη λύση
Να απαιτήσουν ενσωμάτωση στην υπόλοιπη Κυπριακή Δημοκρατία, σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ, με την αρχή ένας άνθρωπος μία ψήφος, δημοκρατικό πολίτευμα, κράτος δικαίου και πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και όχι να είναι και εκείνοι ερμαφρόδιτοι, όπως οι κομματικές ηγεσίες στην ελεύθερη Κύπρο, και να συνεχίζουν να απαιτούν ομοσπονδία, οθωμανικού συστήματος διαίρεση, ξεχωριστό «κράτος», όπως οι μακαρίτες Δρ Νιχάτ Ερίμ, Φ. Κουτσιούκ και Ρ. Ντενκτάς, ενώ οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ταυτότητες, συντάξεις και όλα τα ωφελήματα δίχως να πληρώνουν γρόσι για υποχρεώσεις, από το νόμιμο κυπριακό κράτος.

Ας αποφασίσουν, λοιπόν, οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι και ας δουν το πραγματικό τους συμφέρον. Ας δείξουν εκείνοι την ανωτερότητα και ανδρεία που χρειάζεται αυτός ο τόπος, η κοινή πατρίδα για να σωθεί. Ας απαιτήσουν επανένωση, ναι, αλλά με τη Κυπριακή Δημοκρατία, ΕΝΙΑΙΟ κράτος, συνταγματικές ρυθμίσεις, αποβάλλοντας τα διαιρετικά στοιχεία του ζυριχικού συντάγματος, ένας άνθρωπος μία ψήφος και μία κοινωνία δίχως τις διαιρετικές «δύο κοινότητες» του Δρος Νιχάτ Ερίμ…

Μια τέτοια υπέρβαση εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων πιστεύω ακράδαντα θα τύχει σύσσωμης υποστήριξης από τον Ελληνισμό της Κύπρου και θα χαστουκίσει κατάμουτρα όλες τις κυβερνητικές και κομματικές διζωνικές ηγεσίες, τόσο στην ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στα κατεχόμενα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ας τη χρησιμοποιήσουμε, προτού χαθεί η πατρίδα μας.

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
Λονδίνο, 23.11.2016

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>