«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι υπόδουλοι νεοέλληνες με σημαιάκια και κιάλια έτρεξαν να υποδεχτούν, τον εκπρόσωπο των βιαστών του!!!

Έφυγε ο Ομπάμα, Δείτε την ιστορική ομιλία του με το «Ζήτω η Ελλάς!»

ΣΚΛΑΒΟΣjpg

Σας έφερα χάντρες να μετράτε τα βάσανά σας, ζήτω οι δούλοι!!! Ψεύτη!!!! Ούτε χάντρες δεν έφερες!!!

Ελλάδα
16|11|2016 14:58 16|11|2016

Αναχώρησε για το Βερολίνο, επόμενο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί απόψε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Της οποίας θα της μεταφέρει, ότι οι υπόδουλοι νεοέλληνες, ειναι ευτυχισμένοι, που πέθαναν και πεθαίνουν για να σώσουν την γερμανική οικονομία και της Ευρώπης με τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε για την Αμερική! Θα της πει, ότι δεν χρειάστηκε ούτε χάντρες να τους πάω!!!

Κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Ομπάμα ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακροπόλεως.

Αλήθεια ποιανού λαού ειναι αυτά τα μνημεία; Και πως δείχνουν το σεβασμό τους στην πράξη, οι διάφοροι παγκόσμιοι ανθέλληνες θεατρίνοι;;;

Στη συνέχεια, στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια ιστορική ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την οποία παρακολούθησαν 1.000 άτομα: πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, προσωπικότητες. Ολοι τους είχαν προσωπικές προσκλήσεις και μπήκαν στον χώρο της ομιλίας αφού πέρασαν από αυστηρούς ελέγχους, τύπου «αεροδρομίου».

Οι γενίτσαροι, κοτζαμπάσηδες, δουλικά του κερατά, έτρεξαν να υποδεχτούν και να προσκυνήσουν τον εκπρόσωπο των βιαστών τους!!!

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την ομιλία του στο «Σταύρος Νιάρχος».

Συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι

Επόμενος σταθμός του Ομπάμα είναι το Βερολίνο. Απόψε, η Ανγκελα Μέρκελ θα δειπνήσει με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει ο Ομπάμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ αύριο θα έχουν επίσημη συνάντηση. Την Παρασκευή, Μέρκελ και Ομπάμα θα συναντηθούν με τον Φρανσουά Ολάντ, τον Μαριάνο Ραχόι, τον Ματέο Ρέντσι και την Τερέζα Μέι. Διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρουν ότι αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι και οι σχέσεις με τη Ρωσία.

Η ομιλία του Ομπάμα

Με ένα θερμό χειροκρότημα και επιφωνήματα υποδέχτηκε ο κόσμος τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

«Ηello Greece, thank you», «γεια σας» και «Καλησπέρα» ήταν οι πρώτες λέξεις του Μπαράκ Ομπάμα στην αρχή της ομιλίας του.

Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω για την υποταγής σας στους δολοφόνους σας, είσαστε πράγματι, μοναδικός λαός δουλικότητας και παράδειγμα προς μίμηση!!!

Μάλιστα κάποιος από το κοινό είπε κάτι για το Σικάγο, με τον κ. Ομπάμα να το σχολιάζει χαμογελώντας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στη θρυλική φιλοξενία του ελληνικού λαού πρόσθεσε πως ήθελα να δει την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα αλλά και «να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όσα πρόσφερε ο Θεός ο μέγας».
Συνέχισε κάνοντας αναφορές στον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη. Μάλιστα τόνισε «οι Αμερικανοί ευγνωμονούν τους Έλληνες και πολλοί ελληνοαμερικανοί που με τις φουστανέλες τους (πάλι στα ελληνικά). Γιορτάζουμε με σπανακόπιτα και ούζο. Πολλοί ελληνοαμερικανοί ντύθηκαν στα χακί για την ελευθερία της πατρίδας μας».

Αναφέρθηκε ακόμα και στον Ελληνα μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος αγωνίζεται στο NBA και για τον οποίοι οι Αμερικάνοι «ζητωκραυγάζουν». Πρόσθεσε δε «Μην πάτε μακριά γυρίστε το βλέμμα σας στο Σημείο Μηδέν. Εχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα πολύτιμο δώρο. Την αλήθεια και την πίστη ότι έχουμε ελεύθερη βούληση. Εδώ ακριβώς πριν από 25 αιώνες, στους βραχώδεις λόφους αυτής της πόλης, γεννήθηκε η Δημοκρατία. Το Κράτος». Μάλιστα τις λέξεις δημοκρατία και κράτος της είπε στα ελληνικά.

Τι είπε για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ

«Η ιστορία δυο αιώνων καταδεικνύει ότι οι δημοκρατίες δεν θα πολεμήσουν η μια την άλλη. Περισσότερες δημοκρατίες σημαίνουν καλύτερο κόσμο. Η μεγαλύτερη συμμαχία του κόσμου είναι πιο σταθερή από ποτέ. Είμαι αισιόδοξος ότι η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί», επεσήμανε ο Ομπάμα.

Θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη εξουσία Τραμπ

«Εγώ και ο επόμενος Πρόεδρος έχουμε διαφορές και άλλες απόψεις αλλά η δημοκρατία είναι ισχυρότερη από κάθε άτομο. Γι’ αυτό και συναντηθήκαμε και η κυβέρνηση μου θα κάνει ότι μπορεί για αν διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση. Είναι δύσκολο έργο ειδικά για τους νέους ανθρώπους. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να γίνουν βήματα πίσω αλλά όσο κρατάμε την πίστη μας στην δημοκρατία, τότε το δικό μας μέλλον θα είναι όπως το ονειρευόμαστε. Η δημοκρατία είναι το σοφότερο πολίτευμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρόεδρο Ομπάμα.

«Η δημοκρατία είναι ισχυρότερη από τον ISIS και τους τρομοκράτες»

«Η δημοκρατία μας έδειξε ότι είμαστε ισχυρότεροι από τους τρομοκράτες. Εκείνοι προσπάθησαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μέσω της βίας. Ήθελαν να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από τις δικές μας αξίες. Η δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από τον ISIS», τόνισε ο Ομπάμα.

Σχετικά με την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε:

Εδώ στην Ελλάδα ξέρω ότι είναι δύσκολα. Μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε ένα μείγμα εξωτερικών και εσωτερικών δυνάμεων. Υπήρχε πρόβλημα με το χρέος, με τις θέσεις εργασίας. Ο κόσμος δεν κατανοεί τον πόνο που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις και τις θυσίες που κάνατε εσείς οι Έλληνες. Εγώ το κατανοώ.

Ένα μέρος της επίσκεψής μου είναι να καταδείξω τα βήματα που έγιναν. Θα συνεχίσετε να έχετε την υποστήριξη των ΗΠΑ και θα συνεχίσω να λέω στους πιστωτές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να βοηθηθεί η οικονομία. Το χρέος είναι το κλειδί για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Μερικές φράσεις από την ομιλία του

Γεια σου, Ελλάδα. “Γεια σας, καλησπέρα”. Στην κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας και στον πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω
Ήθελα πολύ να έρθω στην Ελλάδα, εν μέρει γιατί έμαθα για την φιλοξενία του ελληνικού λαού. “Τη Φιλοξενία”
Εν μέρει γιατί ήθελα να επισκεφτώ τον Παρθενώνα, αλλά και γιατί ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη που η Ελλάδα, αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας προσέφερε στον κόσμο
Οι ΗΠΑ ευγνωμονούν τους Έλληνες. Μπορείς να τους βρεις σε ελληνικές πόλεις, με φουστανέλα. Μαζί με τους οποίους γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου
Πολλοί Ελληνοαμερικανοί βάδισαν μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Επίσης, ο Γιάννης Αντετοκούμπο, που γίνεται καλύτερος μέρα, με την ημέρα
Έχουμε χρέος στην Ελλάδα για ένα πολύτιμο δώρο. Την αλήθεια, την ελεύθερη βούληση και το δικαίωμα να ορίζουμε τους εαυτούς μας
Εδώ γεννήθηκε μια νέα ιδέα: Η Δημοκρατία, το Κράτος. Η ισχύς που κυβερνά, προέρχεται από το Δήμο, δηλαδή από το λαό. Η ιδιότητα του πολίτη, η πίστη στην ισότητα όλων ενώπιον του νόμου, για όλους. Όχι μόνο για τη πλειονότητα, αλλά και για την μειονότητα
Τα δικαιώματα του πολίτη δεν ήταν ίσα για τις γυναίκες από την αρχή. Οι Αθηναίοι γνώριζαν ότι οι ευγενείς ιδέες δεν επαρκούσαν, έπρεπε να προστατεύεται από θεσμούς. Ο κάθε πολίτης είχε το δικαίωμα, να μιλήσει.
Οι νόμοι ήταν γραμμένοι σε πέτρες. Οι πολιτικοί δεν ήταν πάντα χαρούμενοι, διότι οι πετρες χρησιμοποιούνταν για εξοστρακισμό.
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποφασιστικότητα, έπρεπε να τους πει κάποιος τι να κάνουν. Να αποτρέψει τη διασάλευση της τάξης. Υπήρχε μια διαφορετική έννοια, η ισχύς έχει δίκιο. Ή ότι δια του αίματος μπορούσαν να υπάρχουν οι επόμενοι βασιλείς

Σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, η φλόγα άναψε για πρώτη φορά εδώ στην Αθήνα. Και ποτέ δεν έσβησε. Οι προπάτορες του αμερικανικού έθνους είχαν το βλέμμα τους εδώ στην Αρχαία Ελλάδα
Σε περιόδους δύσκολους αυτά τα ιδανικά αμφισβητούνται. Εγώ θα πω ότι μετά από 8 έτη στην προεδρία, αφού έχω ταξιδέψει ανά τον κόσμο, είναι αληθές ότι κάθε χώρα ακολουθεί το δικό της μονοπάτι. Πιστεύω ωστόσο, ότι η επιθυμία κάποιος να έχει τον έλεγχο της ζωής του και του μέλλοντός του, αυτά είναι παγκόσμια αιτήματα. Είναι κάτι που καίει μέσα σε όλους
Σήμερα οι λαοί έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το δικό τους μέλλον και αυτή ήταν η δική μου πολιτική. Από τις ανάγκες δουλεύουμε στενά με κάθε χώρα
Σε κάποιες χώρες υπάρχουν εκλογές, όμως δεν έχουν πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα. Πάντοτε θέλαμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες εκείνων που πίστευαν στη διακυβέρνηση με δημοκρατικό τρόπο
Οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίξουν τις δημοκρατίες. Η ιστορία μας έχει δείξει πως οι χώρες αυτές είναι πιο δίκαιες, σταθερές και επιτυχημένες
Όπου δεν υπάρχουν δημοκρατικές ελευθερίες, οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν έχουν όλες τις δυνατότητες. Η ιστορία των τελευταίων 2 αιώνων, καταδεικνύει ότι οι δημοκρατίες δεν θα πολεμήσουν η μία την άλλη.

 iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/301505/efyge-o-ompama-deite-tin-istoriki-omilia-toy-me-zito-i-ellas#ixzz4QC9jtp1W

«ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, κατά την οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικώντης Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έσπευσε να «απαντήσει» εμμέσως πλην σαφώς.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σταθερός στη γραμμή του Βερολίνου, που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για απομείωση του χρέους, τόνισε «όποιος λέει ότι θα ελαφρύνουμε τα χρέη σας, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του δημοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα Passauer Neue Presse και όπως μπορεί να συνάγει κανείς η δήλωσή αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη με την επικείμενη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι το Βερολίνο ο επόμενος σταθμός του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, μετά την Αθήνα.

Ο κ. Ομπάμα, μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, είχε σημειώσει: «Η κρίση δεν είναι αφηρημένη έννοια, ανέτρεψε τις ζωές των πολιτών της χώρας. Συζητήσαμε για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική στις επενδύσεις και θα περιορίσουν τις ανισότητες. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται χώρο. Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης, οι Έλληνες πρέπει να δουν αλλαγή στην καθημερινή τους ζωή. Το ΔΝΤ είπε πως η ελάφρυνση χρέους είναι ζωτικής σημασίας και προσωπικά θα συνεχίσω να πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση».

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/746278/stazei-farmaki-o-soimple-kanei-kako-opoios-milaei-gia-elafrynsi-toy-ellinikoy-xreoys#ixzz4QCIHFIrk

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα πρώτη σε αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη [ΛΙΣΤΑ]

η λιστα του ΝΑΤΟ

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν τα συγχαρητήρια του Μπάρακ Ομπάμα προς την Ελλάδα για την τήρηση της δέσμευσης αμυντικές δαπάνες που δεν θα πέφτουν κάτω από το επίπεδο του 2% του ΑΕΠ στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας απέναντι στο ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε μάλιστα ως πρότυπο για τις άλλες χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει η ερευνήτρια του Bruegel, Justine Feliu , από τις 28 χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ, εκτός από την Ελλάδα, που είναι πρώτη σε δαπάνες στην Ευρώπη με 2,4% του ΑΕΠ της, το όριο του 2% τηρούν μόνο η Εσθονία, η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Ανάμεσα στις χώρες μες τις χαμηλότερες δαπάνες, η Γαλλία που ξόδεψε το 2015 λιγότερο από το 1,8% του ΑΕΠ της για την Άμυνα, αλλά και η Ιταλία και η Γερμανία με λιγότερο από το 1,2%.

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ προβλέπει ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη Συμμαχίαθα αυξήσουν τις δαπάνες για την Άμυνα μέσα στο 2016, κυρίως λόγω της προσφυγικής κρίσης και των ανησυχιών για μία πιθανή ρωσική απειλή.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=114258792

Eurostat: Η φτώχεια ή ο κοινωνικός αποκλεισμός πλήττει τέσσερα στα δέκα ελληνόπουλα

ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν περίπου τέσσερα στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένα στα τέσσερα παιδιά στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το έτος 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 37,8% των παιδιών (περίπου 710.000 παιδιά), έναντι 28,7% το 2010. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του εν λόγω ποσοστού στην ΕΕ την τελευταία πενταετία.

Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε από 27,5% το 2010 σε 26,9% το 2015 (περίπου 25,26 εκατομμύρια παιδιά).

Μετά την Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ 2010-2015 του ποσοστού των παιδιών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφεται στην Κύπρο (7,1 ποσοστιαίες μονάδες) και στην Ιταλία (4 ποσοστιαίες μονάδες).

Στην ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία (46,8%), στη Βουλγαρία (43,7%), στην Ελλάδα (37,8%), στην Ουγγαρία (36,1%), στην Ισπανία 34,4%) και στην Ιταλία (33,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Σουηδία (14%), στη Φιλανδία (14,9%) και στη Δανία (15,7%).

Το ποσοστό των παιδιών που είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην ΕΕ μειώνεται στο μέτρο που αυξάνεται το μορφωτικό επίπεδο των γονιών τους, υπογραμμίζει η Eurostat. Στην Ελλάδα το 73% των παιδιών οι γονείς των οποίων είχαν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (έως γυμνάσιο) απειλούνταν με φτώχεια, έναντι 19% των παιδιών που ζούσαν με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ είναι 65,5% και 30,3%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ένα παιδί (έως και 17 ετών) βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν ζει σε νοικοκυριό το οποίο είτε έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, είτε στερείται βασικών καταναλωτικών αγαθών, είτε ζουν με γονείς που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της ανεργίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

http://www.kathimerini.gr/883858/article/epikairothta/ellada/eurosta

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>