«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πρόσθετα των τροφίμων ίσως σχετίζονται με τον καρκίνο στο έντερο 10/11/2016

Πρόσθετα τροφίμων ύποπτα για φλεγμονή που οδηγεί σε καρκίνο του εντέρου – Ποιοι κωδικοί «Ε» στις ετικέτες είναι ασφαλείς

Δύο χημικές ουσίες που προστίθενται στα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα ενδέχεται να ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου – στα ποντίκια τουλάχιστον, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Οι ουσίες αυτές είναι γαλακτωματοποιητές και προστίθενται στα επεξεργασμένα τρόφιμα για να βελτιώσουν την υφή και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Cancer Research, η συστηματική κατανάλωση τροφίμων με αυτούς τους γαλακτωματοποιητές ίσως αλλάζει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο με τρόπο που ευνοεί την ανάπτυξη φλεγμονής και καρκίνου στο έντερο.

Οι δύο γαλακτωματοποιητές λέγονται μονοελαϊκή πολυοξυαιθυλενοσορβιτάνη (polysorbate 80) και καρβοξυµεθυλοκυτταρίνη (carboxymethylcellulose).

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η τέταρτη κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο, καθώς ετησίως κοστίζει τη ζωή σε 694.000 ανθρώπους.

Νεώτερες έρευνες έχουν δείξει ότι στην εμφάνισή του παίζει σημαντικό ρόλο η μικροβιακή χλωρίδα (ή μικροβίωμα) του εντέρου, δηλαδή οι αποικίες των βακτηρίων που εκ φύσεως υπάρχουν σε αυτό.

«Η συχνότητα του καρκίνου του παχέος εντέρου έχει αυξηθεί σημαντικά από τα μέσα του 20ουαιώνα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Εμιλί Βιενουά, επίκουρη καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.

«Ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό αυτής της νόσου είναι η παρουσία αλλοιωμένου εντερικού μικροβιώματος που δημιουργεί το κατάλληλο υπέδαφος για την ανάπτυξη των όγκων».

Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε ανακοινώσει προσφάτως ότι η κατανάλωση διατροφικών γαλακτωματοποιητών προκαλεί χαμηλού βαθμού φλεγμονή στο έντερο, η οποία είναι εμφανής σε πολλά κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου αλλά και στα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, η συχνότητα των οποίων επίσης αυξάνεται.

Στην πραγματικότητα, «η δραματική αύξηση στην συχνότητα αυτών των νοσημάτων παρατηρείται ανεξάρτητα από τυχόν γενετικές επιδράσεις, γεγονός που υποδηλώνει καθοριστικό ρόλο των περιβαλλοντικών παραγόντων», δήλωσε ο ερευνητής δρ Μπενουά Σασένγκ, επίκουρος καθηγητής στο ινστιτούτο.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η φλεγμονή στο έντερο αλλάζει το μικροβίωμά του και έτσι διευκολύνεται η ανάπτυξη καρκίνου, με τους γαλακτωματοποιητές να εξηγούν εν μέρει τη συσχέτιση αυτή.

Ωστόσο έσπευσαν να επισημάνουν ότι τα ευρήματά τους δεν υποδηλώνουν σχέση αιτίας-αποτελέσματος, ούτε ότι ισχύουν κατ’ ανάγκην στους ανθρώπους. Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί σε περαιτέρω έρευνες, λένε.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, τάιζαν ποντίκια με τροφή εμπλουτισμένη με τους δύο γαλακτωματοποιητές σε δόσεις εφάμιλλες με αυτές που προστίθενται στα περισσότερα τρόφιμα.

Όπως διαπίστωσαν, με το πέρασμα του χρόνου άλλαξε δραστικά το μικροβίωμα του εντέρου τους και αναπτύχθηκε χαμηλού βαθμού φλεγμονή.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=551988&catID=19

 

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία καρκινικού θανάτου παγκοσμίως, με τουλάχιστον 700.000 θανάτους, ετησίως. Μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι οι μικροβιακές κοινότητες του εντέρου παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της νόσου, όπως και σε άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. Εκτός από τις γενετικές αιτίες, οι επιστήμονες αποδίδουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου και σε διατροφικούς και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Πλειάδα τροφίμων -και κυρίως τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα προϊόντα- που βρίσκονται καθημερινά στα ράφια των εμπορικών καταστημάτων, περιέχουν πρόσθετες ουσίες, οι οποίες έχουν εισαχθεί στις διάφορες τροφές, στοχεύοντας στην ενίσχυση της θρεπτικής τους αξίας, της ασφάλειάς τους, αλλά και της εμφάνισης/ γεύσης /οσμής τους.

 

Πρόκειται για τους γαλακτωματοποιητές, πρόσθετα που ενδεχομένως να ευνοούν την εκδήλωση καρκίνου στο έντερο, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Cancer Research.

Οι γαλακτωματοποιητές, οι οποίοι διευκολύνουν την ανάμιξη των συστατικών των τροφίμων και τους δίνουν μεγαλύτερο διάρκεια ζωής, μπορούν να μεταβάλλουν τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου, με τρόπο που προκαλεί φλεγμονή και τελικά καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μεταξύ άλλων, οι γαλακτωματοποιητές χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ψωμιού, μαργαρίνης, σοκολάτας, παγωτού και παρασκευασμάτων κρέατος (π.χ. λουκάνικα).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια δρα Έμιλι Βιενουά του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα καρκίνου “Cancer Research”, τάϊσαν ποντίκια με δύο κοινούς γαλακτωματοποιητές (καρβοξυμεθυλοκελλουλόζη και πολυσορβικό-80), σε δόσεις ανάλογες με τις ποσότητες που οι ουσίες αυτές περιέχονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Σημειώνεται, επίσης, πως σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι γαλακτωματοποιητές που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή τροφίμων είναι, είτε  ουσίες απομονωμένες από φυσικά προϊόντα είτε συνθετικές χημικές ουσίες που έχουν παρεμφερή δομή με τα φυσικά προϊόντα. Όπως όλα τα πρόσθετα, οι γαλακτωματοποιητές υπόκεινται σε αυστηρότατους κανονισμούς της Ε.Ε. που διέπουν την αξιολόγηση της ασφάλειας, την έγκριση, τη χρήση και τη διατροφική επισήμανσή τους. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, όλοι οι πρόσθετοι γαλακτωματοποιητές, καθώς και όλα τα πρόσθετα τροφίμων, δηλώνονται στη συσκευασία των τροφίμων, είτε με το όνομά τους είτε με τον αριθμό Ε που τους αντιστοιχεί.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τα πρόσθετα τροφίμων

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, όλα τα πρόσθετα τροφίμων πρέπει να παίρνουν έγκριση από ειδική επιτροπή, για να μπορούν να χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα που διατίθενται εντός των χωρών-μελών της Ένωσης.

Η διαδικασία έγκρισης ξεκινάει με την υποβολή επίσημης αίτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αποτελείται από ένα φάκελο της αίτησης για την ουσία, ο οποίος περιέχει επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις προτεινόμενες χρήσεις της πρόσθετης ουσίας και τα επίπεδα χρήσης της. Στη συνέχεια, η Επιτροπή αποστέλλει το φάκελο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Admninistration – EFSA) και τον καλεί να αξιολογήσει την ασφάλεια της πρόσθετης ουσίας για τις προβλεπόμενες χρήσεις της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει εάν θα εγκρίνει την ουσία με βάση την αξιολόγηση της ασφάλειας της EFSA. Η έγκριση των προτεινόμενων νέων χρήσεων σε υφιστάμενα πρόσθετα τροφίμων ακολουθεί την ίδια διαδικασία.

Μόλις εγκριθεί, η πρόσθετη ουσία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των επιτρεπόμενων προσθέτων τροφίμων της ΕΕ, όπως αυτά ορίζονται στον κανονισμό ΕC 1333/2008, ο οποίος καθορίζει επίσης τους όρους χρήσης. Τα επιτρεπόμενα πρόσθετα τροφίμων πρέπει να ακολουθούν τα εγκεκριμένα κριτήρια καθαρότητας, όπως αυτά καθορίζονται στον κανονισμό της 231/2012 της ΕΕ.

Τον Δεκέμβριο του 2008, η ισχύουσα νομοθεσία ενοποιήθηκε σε τέσσερις απλουστευμένες ρυθμίσεις, οι οποίες καλύπτουν όλα τα λεγόμενα βελτιωτικά τροφίμων (δηλαδή τα πρόσθετα τροφίμων, τα ένζυμα τροφίμων και τα αρτύματα). Ο κανονισμός ΕC 1331/2008 εισήγαγε κοινή διαδικασία έγκρισης για αυτές τις ουσίες. Με τον κανονισμό ΕC 1333/2008 για τα πρόσθετα τροφίμων καταρτίστηκε ο κατάλογος των εγκεκριμένων προσθέτων τροφίμων, ο οποίος δημοσιεύθηκε επισήμως με τον κανονισμό της 1129/2011 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Iatropedia.com

Επισυνάψεις: 

Μοιραστείτε το!

1 comment to Πρόσθετα των τροφίμων ίσως σχετίζονται με τον καρκίνο στο έντερο 10/11/2016

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>