«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βόμβα ΔΝΤ: Κάνουμε παράλληλες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για 4ο Μνημόνιο [βίντεο]

 ΤΗΛΕΒΟΑΣ 1

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Βόμβα ΔΝΤ: Κάνουμε παράλληλες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για 4ο Μνημόνιο [βίντεο]

Το ΔΝΤ δήλωσε ότι διεξάγει παράλληλες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει σε αυτό ή βιώσιμο χρέος ή ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει την απόφαση του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος μέσα στον Δεκέμβριο.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, συνέδεσε τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης με την Έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Δημοσίου Χρέους η οποία θα υποβληθεί τον Δεκέμβριο στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου μαζί με τα συμπεράσματα του πρόσφατου ελέγχου που διενήργησε το ΔΝΤ στο πλαίσιο του αρθ.4, τα οποία αφορούν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.

«Υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό η σχετική απόφαση να ληφθεί εντός του Δεκεμβρίου», επισήμανε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ράις τα στελέχη του Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα, μετέχοντας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου.

«Την ίδια στιγμή συζητάμε τη πιθανότητα ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος που θα μπορούσε να συμπεριλάβει την χρηματοδότηση του ΔΝΤ για ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ» είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων Ράις:

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε πάντως ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει είτε την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, είτε την υιοθέτηση ενός ακόμη πιο φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Οπως διευκρίνισε, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί στο παρόν πρόγραμμα του ΕSM δεν είναι συμβατοί με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Επανέλαβε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ προϋποθέτει ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, το οποίο θα συνοδεύεται από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.

Ενδεικτικά, για το φάσμα των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί το ΔΝΤ να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ο Τζέρι Ράις ανέφερε ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο καθώς το έλλειμμα του ετησίως αγγίζει το 11% του ΑΕΠ, έναντι 2,

ΥΠΟΙΚ: Δεν γίνονται παράλληλες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ

Λίγο αργότερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι δεν γίνονται αυτή τη στιγμή παράλληλες διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ.

Είπε ακόμη ότι «δεν έχει βάλει το Ταμείο στο τραπέζι δικά του θέματα», όπως επίσης ότι «δεν μας έχουν προϊδεάσει ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στην επόμενη φάση».

Ο ίδιος αξιωματούχος σχολιάζοντας τις νέες αναφορές του ΔΝΤ μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις περί μη βιωσιμότητας ασφαλιστικού, παρατήρησε: «Δεν πέφτω από τα σύννεφα». Ανάλογη απάντηση έδωσε και στις δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Οι δανειστές φεύγουν το πρωί της Παρασκευής ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων ο οποίος άφησε τρία ανοικτά θέματα:

  1. Τα εργασιακά

  2. Την χρηματοδότηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

  3. Τον προϋπολογισμό 2016-2017 όπου σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται το παζάρι του υπ. Οικονομικών με τους δανειστές με την ελληνική πλευρά να ζητά μεγάλο μέρος της διαφαινόμενης υπεραπόδοσης φορολογικών μέτρων να περάσει και στην επόμενη χρονιά.

 http://www.iefimerida.gr/news/297452/vomva-dnt-kanoyme-paralliles-diapragmateyseis-me-tin-athina-gia-4o-mnimonio-vinteo#ixzz4OJyIomxi

……………………………………………..
Κυβερνητικός αξιωματούχος: Συμφωνία για το χρέος σημαίνει νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για ένα ακόμη μνημόνιο, το τέταρτο κατά σειρά. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης παραδέχεται αυτό το ενδεχόμενο. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με κυβερνητικό αξιωματούχο που ρωτήθηκε για το κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομία, όπως παραδέχτηκε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, το Ταμείο κάποια στιγμή θα παρουσιάσει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ένα νέο MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies), δηλαδή Μνημόνο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών, αν, όμως, πρώτα υπάρξει συμφωνία για το χρέος.

Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις διεξάγoνται με το σύνολο των θεσμών και όχι εκ παραλλήλου με το ΔΝΤ, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Μάλιστα, ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε πως το ΔΝΤ δεν έχει θέσει ακόμα δικούς του όρους για το κείμενο MEFP που θα υπογράψει με την Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στο πρόγραμμα.

Πρακτικά, ο αξιωματούχος της κυβέρνησης που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραδέχτηκε ότι το «καλό σενάριο» το οποίο προβλέπει κούρεμα του χρέους και επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς «κακό σενάριο», δηλαδή κάποιου τύπου νέο μνημόνιο, στο πλαίσιο του οποίου θα καθορίζονται οι επιταγές του Ταμείου για σκληρές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική

«Βόμβα» ΔΝΤ: Συζητάμε παράλληλα με την Ελλάδα για να μετέχουμε στο νέο πρόγραμμα

«Βόμβα» ΔΝΤ: Συζητάμε παράλληλα με την Ελλάδα για να μετέχουμε στο νέο πρόγραμμα

ΔΝΤ: Συζητάμε παράλληλα με την Ελλάδα για να μετέχουμε στο νέο πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ωστόσο έθεσε ως απαράβατο όρο για το ενδεχόμενο αυτό τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους περιέγραψε το φάσμα των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί το ΔΝΤ να συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα προκειμένου να μετάσχει σε αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο καθώς το έλλειμμα του ετησίως αγγίζει το 11% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. Όπως υπογράμμισε αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί, υπονοώντας περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις.

Στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ελληνικής πλευράς, το ΔΝΤ, στο ζήτημα της απομείωσης του χρέους αποτελεί ταυτόχρονα και τον ισχυρότερο μοχλό πίεσης για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.

Παράλληλα, ο  εκπρόσωπος του Ταμείου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος μέσα στον Δεκέμβριο. Μάλιστα, συνέδεσε τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης με την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Δημοσίου Χρέους η οποία θα υποβληθεί τον Δεκέμβριο στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Ο κ. Ράις επεσήμανε ότι τα στελέχη του Ταμείου που βρίσκονται στην Αθήνα, μετέχοντας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε πάντως ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου προϋποθέτει είτε την μείωση του προωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, είτε την υιοθέτηση ενός ακόμη πιο φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Όπως διευκρίνισε, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί στο παρόν πρόγραμμα του ΕSM δεν είναι συμβατοί με τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Επανέλαβε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ προϋποθέτει ένα πρόγραμμα με ρεαλιστικούς στόχους, το οποίο θα συνοδεύεται από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και σημαντική ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>