«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗ, ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΩΣ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΧΕΡΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de
14.10.2016

ΚΥΜΜΑΤΑ

Παρατηρηση:
Ότι στο διατυπωνεται παρων πονημα για τους Μεγιστανους του χρηματος, για τους τραπεζιτες, για τις καπιταλιστικες εταιρειες ‘η για την Ελιτ της οικονομιας και της πολιτικης, νοειται παντοτε ο κοινωνικος ρολος αυτων και όχι τα προσωπα που βρισκονται πισω από αυτα.

Ο αρθρογραφος όμως πιστευει ακραδαντα, ότι μονο οι πνευματικα καθυστερημενοι ανθρωποι πιστευουν ακομη, ότι η πτωχευση της τραπεζας Lehmans Brothers τον Σεπτεμβριου του 2008, υπηρξε το κυριο στοιχειο αιτιας για την εκρηξη της οικονομικης κρισης.

Ο μυθος αυτος ανηκει στην κατηγορια του μη επιστημονικου ισχυρισμου αυτοπροστασιας της ετσι ονομασθεισες Ελιτ της πολιτικης και της οικονομιας απ’ οποιους και εάν αποτελειται αυτή.

Πιθανως αποτελειται απ’ αυτους που κινουνται μεσα στους γυαλινους πυργους των διεθνων οργανωσεων OΑΣΑ, ΔΝΤ, Κομισιον της Ε.Ε., ΕΚΤ, γερμανικη ομοσπονδιακη τραπεζα, ορθοδοξοι της αγορας των ερευνητικων ινστιτουτων της οικονομιας με την θρησκεια τους για την αποδοση των αγορων, επιτροπες από εμπειρογνωμονες για οικονομικα θεματα, δηλαδη από σοφους της οικονομιας κ.α, ώστε τα τελειως κενα επιχειρηματα και οι προγνωσεις τους να βρισκονται μακρια από την πραγματικπτα με την οποια δεν εχουν καμια σχεση.

Η ως ανω ονομασθεισα οικονομικη και πολιτικη Ελιτ δεν θελει να παραδεχθη, ότι από λαθος της χρηματικης θεωριας συγκεντρωθηκαν στους στοχουν των επιτοκιων και του πληθωρισμου και δεν εδειξαν δυστυχως την αναγκαια προσοχη στην ρυθμιση της πιστωτικης αγορας.

Εάν παραδεχονταν το σφαλμα τους αυτό δεν θα υπηρχε ο λογος υπαρξεως τους.

Παρ’ όλα αυτά παραμενει γεγονος ότι ειδικα εκεινοι οι θεσμοι οι οποιοι θεωρουνταν για τα μεν και για τα δε των οικνομικων προβληματων υπευθυνοι και θεωρουνται δυστυχως ακομη, κανουν εδώ και πολλα χρονια τις χειρωτερες προγνωσεις και εκτιμησεις και λαμβανουν τα τελειως λανθασμενα μετρα.

Τελος της παρατηρησης.

Η σπουδη των οικονομικων επιστημων στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ (θεσμοι πλησεως εγκεφαλων), δεν εχει καμμια σχεση με την σπουδη των φυσικων νομων που ποτε δεν αλλαζουν, διοτι αυτή συσχετιζεται με την σπουδη των μεθοδων απατης της ρωμα’ι’κης εποχης και του μεσαιωνα.

Τα μοντελα απατης στην επαγγελματικη γλωσσα των ετσι ονομασθεντων επιστημων της οικονομιας διατυπωνονται με διαφορετικο τροπο για να κρυβεται η απατη και να μην γινεται αντιληπτη από τα θυματα της.

Συνεως οι επιστημες της οικονομιας της σημερον δεν είναι επιστημες διοτι κάθε επιστημονικη πειθαρχια στην οποια ο ανωτατος δογματικος στοχος είναι το ατομικο συμφερον ως κυριο μελημα, ως τετοια δεν είναι σε θεση να προσφερη τιποτε το αξιολογο στην κοινωνια και γι’ αυτό κάθε άλλο παρα επιστημη είναι.

Η ευημερια οφειλει να ισχυη για ολους και όχι μονο για τους ολιγους.

Περαν από την ανταγωνιστικοτητα η οποια ισοπεδωνεται με τα ψευτομαθηματικα (υπολογισμοι με αλογαριθμους), υπαρχει και η δυνατοτητα της συνεργασιας, δηλαδη η αλληλοστηριξη η οποια κατεχει την δικη της λογικη.

Και απ’ αυτην την λογικη προκυπτουν μαθηματικα μοντελα και συστασεις για την πραξη και την πολιτικη.

Μια μελλοντικη σπουδη των ετσι ονομασθεντων επιστημων της οικονομιας, δεν θα αναγκαζει τους φοιτητες να ταλαιπωρουνται σε ατελειωτες επαναληψεις των πρωτογονων παιγνιων αθροιστικου μηδενισμου, αλλα θα τους προετοιμαζει με την ικανοτητα την οποιαν χρειαζονται για την δημιουργια μιας κοινωνιας στην οποια στο μελλον θα ζουν ευτυχισμενα και θα ευημερουν.

Το σημερινο 5.000 εως 6.000 χρονια παλαιο χρηματικο συστημα, δηλαδη ο κοινωνικος αυτος ρυθμιστικος μηχανισμος, τροποποιηθηκε με το δικαιο χρεους αντικειμενων και σκλαβων της ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας και αργοτερα τον 15. μ.Χ. αιωνα με την χρησιμοποιηση διπλης κατωχυρωσης λογιστικων βιβλιων και το 1694 μ.Χ. με την εφευρεση των κεντρικων τραπεζων.

Από τοτε μεχρι σημερα τιποτε άλλο δεν εχει αλλαξει στο χρηματικο συστημα.

Εως σημερα δεν υπαρχει κατι σαν οικονομικη θεωρια, δηλαδη λειπουν από αυτην οι καταλληλες και απολυτα σταθερες βασικες αρχες πανω στις οποιες θα οικοδομουνταν οι υπολογισμοι και θα διαφωτιζονταν και θα δικαιολογουνταν τα αποτελεσματα της πραγματικης οικονομιας.

Εως σημερα χρησιμοποιουνται αρχες της οικονομιας που θεμελαιωνουν μια παραδοξη θεωρια αυτης, δηλαδη προκειται για αγυρτεια, για απατη.

Τα περιστρεφομενα κεφαλικα κουμπια της αγυρτειας αυτης περιστρεφονται κατά τετοιο τροπο και τοσο πολύ ώστε στο τελος να ρυθμιζονται τα δηθεν σωστα συμπερασματα που προκυπτουν.

Εξ’ αναγκης πλεον ρυθμιζονται και οι δηθεν πραγματικοτητες.

Από εδω και περα, ότι σερβιρεται στους ανθρωπους θεωρειται πραγματικο διοτι οι ανθρωποι πιστευουν στα ψεματα.

Αυτά όμως δεν εχουν καμμια σχεση με την αληθεινη πραγματικοτητα.

Σε ποιους στοχους στοχευουν συνεπως στην ραγματικοτητα οι «φουσκες» των διαβρωμενων μαζικων μεσων ενημερωσης και ορισμενων πολιτικων της Γερμανιας σχετικα με την ανηθικη προπαγανδα τους για «τεμπεληδες και διεφθαρμενοι Ελληνες» περα από την εγκληματικη παραπλανηση;

Τα ιδια ισχυριζονται και για την Ισπανια, Πορτογαλια και Ιταλια που επιδιωκουν δηθεν την καταστροφη της Ε.Ε. ‘Η μηπως επιδιωκουν με την εγκληματικη τους προπαγανδα να αποκρυψουν ότι στην πραγματικοτητα απειληται η Γερμανια λογω της εγκληματικης της τραπεζας Deutsche Bank και των δικων της χρεων;

Η Ελλας το 2009 εκβιαστηκε για να σωθη η ως ανω γερμανικη τραπεζα και σημερα εκβιαζεται με την σειρα της η ιδια η Γερμανια για την σωτηρια της ιδιας τραπεζα της.

Αυτή την φορα όχι δια της λεηλασιας της Ελλαδος αλλα δια της κρατικοποιησης της που σημαινει το περιφημο «Bail-out» δηλαδη την επιβαρυνση των Γερμανων φορολογουμενων.

Η τραπεζα Deutsche Bank επιβαρυνεται μεταξυ πολλων αλλων και από το βαρος
υπερτιμημενων παραγωγων αρχικου υψους 75 Billione δολαριων των ΗΠΑ (σημερα μειωθηκαν σε 46 Billionen δολαριων των ΗΠΑ), δηλαδη επιβαρυνεται αυτή με οπλα μαζικης καταστροφης της γερμανικης οικονομιας.

Συνεπως σε περιπτωση καταρρευσης της εγκληματικης ως ανω τραπεζας.

  Η καταρρευση της τραπεζας Lehman Brothers το 2008 θα εμφανιστει σαν ένα παιχιδακι, διοτι θα οδηγησει στην καταρρευση της Γερμανιας, της Ευρωζωνης ακομη και της Ε.Ε. με μια συγκοπη του
παγκοσμιου τραπεζικου συστηματος και του παγκοσμιου εμποριου αλλα και με τρομερες κοινωνικες αντιδρασεις.

Η εγκληματικη αυτή γερμανικη τραπεζα μας διδει ένα μαθημα για το τι σημαινει η πραγματικη διαφθορα, η πραγματικη εγκληματικη μανουβρα και ο πραγματικος πολιτικος εκβιασμος.

Ηδη κατά της ως ανω τραπεζας παγκοσμια εχουν γινει περισσοτερες από 6.000 καταγγελιες και σημερα την 14.10.2016 αναμενεται η αποφαση σε μια δικαστικη διαδικασια στην Ιταλια κατά συνεργατων της ως ανω τραπεζας.

Στα τελευταια περιπου 50 χρονια η ανθρωποτητα εζησε 100 οικονομικες κρισεις.

Μονο μεταξυ 1987 και 2006 υπηρξαν 10 και δη:

1. Κριση μετοχων το 1987
2. Κριση της Ιαπωνικης οικονομιας μετα το 1990
3. Κριση χρεους του Μεξικου 1994/1996
4. Ασιατικη Κριση 1997
5. Κριση χρεους της Ρωσιας 1998
6. Συγκοπη των Hedge-Founts LTCM 1998
7. Κριση χρεους της Bραζηλιας 1999
8. Καταρρευση της Νεας Οικονομιας και κριση χρηματιστηριου για
αξιες τεχνολογιας μετα το 2000
9. Κριση χρεους της Τουρκιας και Αργεντινης 2001 10. Κριση δανειων υποθηκων στις ΗΠΑ 2006

Η οικονομικη κριση του Σεπτεμβριου 2008 εφερεν στο φως την αποτυχια εκατονταδων οικονομολογων της Ελιτ και των υπευθυνων στους θεσμους της πολιτικης.

Η νεοφιλελευθερη οικονομια με την ιδεολογικη της τυφλωση για ολικη και κεντρικη συγκεντρωση του ενδιαφεροντος στην αγορα και όχι μονο αλλα και στην ηλιθιοτητα της απορρυθμισης ολων των οικονομιων της δυσης μετα το 1980, αλλα επισης και στον καθορισμο της οικονομιας προς την κατευθυνση να εμπιστευθη αυτή και να αφυση τα παντα στις δυναμεις της αγορας ώστε η ετσι ονομασθεισα αγορα να μπορη με τις ιδιοτικοποιησεις να εξελισεται ελευθερα και χωρις εμποδια.

Η απαραδεκτος αυτή κατασταση υπηρξε προ’ι’ον δημιουργιας ηλιθιων της Ελιτ της οικονομιας και της πολιτικης.

Οι ηλιθιοι αυτοι προτειναν μαλιστα και την απορρυθμιση και την ευκαμψια και στον τομεα προσφορας υπηρεσιων για να μπορεση να αναπνευση η ζητηση στην εσωτερικηαγορα της Ευρωζωνης προς οφελος της Γερμανιας.

Ειπλεον ολες οι χωρες της Ευρωζωνης οφειλαν να προσαρμοστουν στην δημοσιονομικη πολιτικη της Γερμανιας (οι μισθοι στην Γερμανια βρισκονται ακομη το 2016 στα επιπεδα του 1991) χωρις να λαβουν υπ’ οψη τους ότι ειδικα η πολιτικη αυτή ευθυνεται για τις ανισοτητες στο εξωτερικο εμποριο της Ε.Ε. και ότι είναι τελειως μη ρεαλιστικη και απατη διοτι χωρες όπως η Ελλας π.χ. δεν μπορουν να εχουν υπο τις παρουσες συνθηκες χρεοκοπιας εξαγωγικα πλεονασματα.

Μια τετοια τελειως εσφαλμενη αποφαση οδηγει κατευθειαν στον αποπληθωρισμο.

Στην πραγματικοτητα η Γερμανια δια του υπουργου της οικονομικων μετετρεψε τις επιστημες της οικονομιας σε διδασκαλειες πιστης, δηλαδη σε θρησκεια.

Παραμενει ακατανοητο γιατι και οι αλλοι πολιτικοι της ετσι ονομασθειση Ελιτ της Γερμανιας
ακολουθουν την διδασκαλεια πιστης του υπουργου οικονομικων αντι να σκεφθονται ελευθερα για τα αναγκαια και σωστα μετρα αντιμετωπισης της οικονομικης κρισης και πως είναι δυνατον η γερμανικη κοινωνια να ανατρεψη τον εξαναγκασμο για νεα χρεη και για αυξηση της καταναλωσης και της ανταγωνιστικοτητας και να γινη ευτυχης.

Τα πραγματικα αιτια της οικονομικης κρισης του Σεπτεμβριου 2008 οφειλονται στο χρηματικο συστημα που στηριζεται στα «πανωτοκια» και όχι στο παραμυθι καταρρευσης της τραπεζας Lehman Brothers!

Ο καιρος εγινε καταλληλοσ για να ρωτουν επιτελους οι ανθρωποι, ποιοι πραγματη εκλεψαν το δικαιωμα να δημιουργουν χρημα από το τιποτε και πως λειτουργει η διαδικασια αυτή και ποιες επιδρασεις εχει τοσο για τους δημιουργους οσο και για τους χρηστες.

Διοτι η δημιουργια του χρηματος είναι ταυτοχρονα και δημιουργια χρεους ώστε η αποπληρωμη αυτου να ισοδυναμη με την καταστροφη του χρηματος.

Ετσι εξηγειται επισης γιατι στο ισχυον ακομη χρηματικο συστημα τα χρεη των ιδιωτων, μεγαλων εταιρειων, κοινοτητων, κρατων και κρατικων ενωσεων αυξανονται σε τοσο μεγαλο βαθμο ώστε να μην υπαρχει καμμια ελπιδα για την ικανοτητα αποπληρωμης αυτων.

Η αληθεια αυτή δημιουργει στις πιστωτικες αγορες τα ριγματα και όχι η Ελλας.

Οι ιδιες οι πιστωτικες αγορες, δηλαδη οι οικονομιες φουσκες, είναι κατασκευασματα τα οποια απαγορευονταν πριν μερικες δεκαετιες ως παιχνιδια τυπου πυραμιδων.

Κατά την διαρκεια μιας οικονομικης υφεσης δεν επιτρεπεται να ακολουθη ένα κρατος τους κανονες λιτοτητας διοτι τα νοικοκυρια από αναγκη τους ακολουθουν.

Η μειωμενη καταναλωση επιδρα αντιπαραγωγικα.

Τον χωρο της μειωμενης ζητηση οφειλει να καλυψη η πολιτεια, εάν αυτή επιθυμει να αποφυγη την καταρρευση των εταιρειων παραγωγης και συνεπως την αυξηση της ανεργιας και την μειωση της εισπραξης φορων.

Ακομη και η μειωση των μισθων και θεσων εργασιας είναι λαθος μετρα καταπολεμισης της οικονομικης υφεσης διοτι οι μισθοι καλυπτουν μονο 15 εως 25 % του τζιρου σε συγκριση με τις δαπανες καταναλωσης υλικων και διαφορων αλλων διαδικασιων που προηγουνται.

Αλλως, όπως εδειξε το παραδειγμα Ελλας, τα λανθασμενα μετρα καταπολεμισης της υφεσης μιας οικονομιας είναι τραγικα.

Η μειωση των μοισθων ενισχυει την καθοδικη πορεια της οικονομικης αναπτυξης. Η μειωση των θεσεων εργασιας αυξανει ραγδαια τις κοινωνικες δαπανες του κρατους, μειωνει τις φορολογικες εισπραξεις και αυξανει το κρατικο χρεος. Για παραδειγμα.

Το δημοσιο χρεος της Ελλαδος ηταν το 2009 125 % του ΑΕΠ ενώ το 2916 ξεερασε αυτό το 180 %.

Οι υπευθυνοι και ετσι ονομασθεντες Ελιτ της πολιτικης στην Ε.Ε. δεν εχουν καμμια εμπειρια σε οικονομικα προβληματα των κρατων μελων της και για τον λογο αυτό οι αποφασεις τους οδηγουν τις περισσοτερες φορες στην οικονομικη καταστροφη.

Η σωτηρια της Ελλαδος είναι δυνατη μονο εκτος της Ευρωζωνης και της Ε.Ε. και περνα από την κυβερνητικη δηλωση πτωχευσης.

Τα χρεη δεν ξεπληρωνονται με νεα χρεη.

Η εσφαλμενη αυτή αποφαση ολων των ελληνικων(;) κυβερνησεων μετα το 2009, οδηγησεν στην λεηλασια της χωρας από τους Βαρβαρους της Γερμανιας….

Σημερα εχει γινει μοδα στα κρατη να σωζουν κατ’ επαναληξη τις τραπεζες τους με χρηματα των φορολογουμενων (Bail-out), δηλαδη με χρηματα που δεν εχουν ακομη στα ταμεια τους και γιαυτο τα προσδοκουν στο μελλον με αυξηση της φορολογιας των πολιτων τους.
Το παιχνιδι αυτό απατης μπορει να λειτουργησει μονο περιορισμενα διοτι από την μια πλευρα τα ιδια τα κρατη είναι υπερχρεωμενα και από την άλλη πλευρα η ανακατανομη του χρηματος των πολιτων προς τις τραπεζες καποτε θα εξαντλησει την ανεχεια των πολιτων και θα οδηγησει σε κοινωνικες εξεγερσεις.

Διοτι κατά παραδοξο τροπο και οι πολιτες που καλουνται να σωσουν τις τραπεζες τους είναι χρεωμενοι σε αυτές. Υπαρχουν σημερα μεγαλες ποσοτητες κοκκινων δανειων, τεραστια μεγεθη υπερτιμολογημενων «Παραγωγων», δηλαδη οπλων μαζικης καταστροφης των οικονομιων και χρεη σε μεγεθη που ποτε στην ιστορια της δεν ειχε η ανθρωποτητα.

Για ποιο λογο οι τραπεζες δεν εχουν χρηματα, ενώ σε αυτές είναι ολος ο κοσμος χρεωμενος;

Σε ποιον πλανητη του ηλιακου μας συστηματος κατεληξαν τα χρηματα του πλανητη Γη μετα την οικονομικη κριση του Σεπτεμβριου του 2008;

Η ανθρωποι σημερα δεν είναι τοσο ηλιθιοι και γνωριζουν ότι το χρηματικο συστημα που ισχυει στον πλανητη Γη είναι ένα αθροιστικο παιχνιδο μηδενικων και ότι το χρημα ανακατανεμεται στα
χρηματιστηρια.

Μετα την τελευταια οικονομικη κριση το χρημα συνεπως καπου στο συμπαν πρεπει να βρεθη ‘η ο δρομος καταλιξης οδηγει στους ιδιοκτητες των μεγαλων τραπεζων, δηλαδη στους Μεγιστανους του χρηματος.

Η μεθοδος αυτή απατης είναι της χειριστης μορφης!

Ως Μεγιστανοι του χρηματος δημιουργουν τα προβληματα των τραπεζων για την λυση των οποιων οι φορολογουμενοι πληρωνουν ακριβα.

Στην πραγματικοτητα συνεπως οι Μεγιστανοι του χρηματος δεν προσφερουν καμμια λυση.

Η σωτηρια των τραπεζων με κρατικα χρεη δεν αποτελει λυση όπως και η δανειοδοτιση που οδηγησε τις χωρες όπως την Ελλαδα με την λεηλασιας τους σε μια οικνομικα κεκλιμενη κατασταση.

Τα χρεη δεν ξεπληρωνονται με νεα χρεη όταν μια κυβερνηση δεν θελει να ξεπουληση και την τελευταια πετρα της χωρας που κυβερνα.

Οποιος δεν κατανοει την τραγικοτητα της καταστασης είναι πνευματικα αρρωστος.

Ο ποιο σωστος και αποτελεσματικος δρομος για την Ελλαδα συνεπως είναι αυτος της πτωχευσης και εγκαταλειψης της Ευρωζωνης και της Ε.Ε. Ο με νομους εξαναγκασμος της αναπτυξης και του φρεναρισματος των χρεων, αποτελουν μετρα ηλιθιοτητας της εξτρα ταξης!

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Στα γερμανικά:

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114
D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
13.10.2016

DIE ELITE DER POLITIK UND VOLKSWIRTSCHAFTEN UND DEREN MODELLHAFTE FALSCHE ANNAHME, DASS DER FREI MARKT AUTOMATISCH UND WIE VON EINER GEISTESHAND GESTEUERT, EIN
MARKTGLEICHGEWICHT SCHAFFT UND DIE WIRTSCHAFT RETTET.

Dr. Georg Chaziteodorou

Bemerkung:
Wenn in diesem Artikel über Hochfinanz, Bankern, kapitalistischen Unternehmen oder über die Elite in Wirtschaft und Politik gesprochen wird, soll stets die soziale Rolle und nicht die dahinter stehenden Personen verstanden werden. Der Verfasser dieses Artikels glaubt fest,
dass nur Geistesbehinderte noch immer glauben, dass der Bankrott von Lehmans Brothers im September 2008, das Hauptelement für den Ausbruch der Wirtschaftskrise war. Dieses Märchen gehört in der Kategorie unwissenschaftlicher Schutzbehauptungen der so genannten Finanz- und Politikelite, wer auch immer dazugehören mag. Möglich diejenigen die sich in den Glastürmen der internationalen Organisationen OECD, IWF, EU-Kommission, EZB, Deutsche Bundesbank, marktorthodoxen von Forschungsinstitute der Wirtschaft mit ihrer Religion der effizienten Finanzmärkte, Sachverständigenräte d.h. Wirtschaftsweisen u.a. tummeln, so dass ihre leeren Thesen und Prognosen bis heute mit der Realität nichts zu tun haben können. Die

oben genannte Finanz- und Politikelite will nicht zugeben dass ein Fehler der monetären Theorie gewesen ist, sich nur auf den Zins und das Inflationsziel zu konzentrieren und der Finanzmarktregulierung (Fiskalpolitik) keine große Bedeutung beigemessen zu haben. Wenn sie es zugeben, würde dies ihre Daseinsberechtigung in Frage stellen. Es bleibt trotzdem bezeichnend, dass genau jene Institutionen, die sich für alles und jenes zuständig und kompetent fühlten und leider noch fühlen, seit Jahren die schlechtesten Prognosen abgeben und die falschen Maßnahmen treffen.
Ende der Bemerkung.

Das Studium der Wirtschaftswissenschaften in Fach- und Hochschulen
(Gehirnwäsche-Institutionen), hat nichts das geringstem mit dem Studium der unabänderlichen Naturgesetze zu tun, sondern mit altrömische und mittelalterliche Betrugsmethoden. Die Betrugsmodelle in der Fachsprache der so genannten Wirtschaftswissenschaften werden einfach anderes bezeichnet, sodass der dahinter steckende Betrug von den Opfern nicht wahrgenommen wird. Also
Wirtschaftswissenschaften sind überhaupt keine Wissenschaften, denn eine wissenschaftliche Disziplin in der als oberstes dogmatisches Ziel
die individuelle Bereicherung als Selbstzweck verkündet hat, kann als solche keine nennenswerten Beiträge zum Gemeinschaftsnutzen erbringen und ist dadurch keine Wissenschaft. Wohlstand soll für alle da sein und nicht für einige wenige. Außer der Konkurrenz die mit Pseudomathematik (Optimierungsalgorithmus) zu beseitigen versucht, existiert auch die Möglichkeit der Kooperation d.h. der gegenseitige Unterstützung, die ihre eigene Logik besitzt. Auch aus dieser Logik lassen sich mathematische Modelle und Empfehlungen für Praxis und Politik ableiten. Ein zukunftsfähiges Studium der so genannten
Wirtschaftswissenschaften, die Studenten nicht zur endlosen
Wiederholung der primitiven Nullsummenspiele verdammen wird, sondern mit jenen Fähigkeiten ausstatten, die sie benötigen, um eine Gesellschaft zu erschaffen, in der sie sich in Zukunft wohlfühlen werden.

Das heutige 5.000 bis 6.000 Jahre altes Geldsystem bzw. dieser
gesellschaftlicher Steuerungsmechanismus wurde durch das römische
Sachen- und Sklavenschuldrecht ergänzt und dann durch einige
Neuerungen, wie z.B. durch die Einführung der doppelten Buchhaltung um 15. n. Chr. Jahrhundert bzw. der Erfindung der Zentralbanken in England 1694 n. Chr. modernisiert und seitdem nicht mehr weiter entwickel. Bis heute gibt es so etwas wie eine Wirtschaftstheorie nicht
d.h. es fehlen geeignete und unerschütterliche Grundprinzipien, auf die man Berechnungen, die realwirtschaftliche Ergebnisse beleuchten und begründen kann. Die bis heute benutzten wirtschaftlichen Prinzipien, die ihre eigenartige Theorie untermauern, sind ein Schwindel! An die Drehköpfe dieses Schwindels dreht man solange herum und justiert bis
am Ende der so genannten Wirtschaftsanalyse die richtigen Schlussfolgerungen herauskommen. Zwangsläufig werden auch die
Tatsachen verdreht. Alles was man die Menschen serviert ist real weil alle Menschen an den Lügen glauben. Dies aber hat mit der wahren Realität nicht das geringstem zu tun. Welche Zwecke in Wirklichkeit folgten die Floskel der maroden deutschen Massenmedien aber auch von einigen deutschen Politiker über faulen und Korrupten Hellenen und über Spanien und Italien die die E.U. in den Abgrund ziehen werden? Oder in Wirklichkeit kollabiert sich vorher die BRD unter der Last der Deutschen Bank und ihrer Staatsschulden? Hellas wurde 2009
erpresst für die Rettung der Deutschen Bank, die heute wieder gerettet werden muss. Dieses Mal nicht durch die Ausplünderung Hellas
sondern wahrscheinlich durch eine Verstaatlichung (Bail-out) oder zumindest durch eine Teilverstaatlichung. Die Deutsche Bank ist das am stärksten im hochriskanten Derivate-Bereich engagierte Finanzinstitut der Welt mit Rekordhöchststandstand von 75 die auf 46 Billionen US-Dollar reduziet wurden. Sollte die Deutsche Bank zusammenbrechen, würde es mit Sicherheit auch die BRD zum Zusammenbruch bringen und zum Kollaps des gesamten weltweiten Banksystems und somit zum Stillstand des globalen Handels mit unabsehbaren sozialen Konsequenzen kommen. Dieser Bank liefert ein Lehrstück in Sachen Korruption, Manipulation und politische Erpressung. Gegen die Deutsche Bank laufen heute weltweit mehr als 6.000 Verfahren. Außerdem steht am 14.10.2016 eine Entscheidung in einem laufenden Verfahren gegen Mitarbeiter der Deutschen Bank in Italien an.

In den letzten ca. 50 Jahren gab es hundert Finanzkrisen. Allein zwischen 1987 und 2006 waren es zehn und zwar

1. Die Aktienkrise vom Oktober 1987
2. Die Implosion der wirtschaftlichen Supermacht Japan nach 1990
3 Die mexikanische Schuldenkrise von 1994/96
4. Die Asienkrise von 1997
5. Die russische Schuldenkrise von 1998
6. Der Kollaps des Hedge-Founds Long Term Capital Management (LTCM)
7. Die Schuldenkrise Brasiliens von 1999
8. Das Platzen der New Economy und die Börsenkrise bei Technologiewerte nach dem Jahr 2000

9. Die Schuldenkrise in der Türkei und Argentinien im Jahr 2001
10. Die Krise bei den Hypothekendarlehen der USA von 2006

Die Finanzkrise von September 2008 hat das Versagen von hunderten elitären Volkswirtschaftler und auch der Verantwortlichen in den
politischen Institutionen aufgedeckt. Die neoliberale Volkswirtschaft
hat mit ihrer ideologischen Verblendung der totalen Marktbrennpunkt nicht nur zum Deregulierungswahn aller westlichen Volkswirtschaften seit 1980 geführt, sondern auch die Wirtschaftpolitik dahingehend bestimmt, dass alles den Marktkräften zu überlassen sei und diese
überall durch Privatisierung zur freien Entfaltung kommen müssten. Dieser Unsinn konnte nur von elitären Idioten entstehen. Diese schlugen weiter Deregulierung und Flexibilisierung im Dienstleistungsbereich vor, um die Binnenfrage in der BRD zu beleben.
Ferner alle Länder der Eurozone sollten sich die Lohnpolitik der BRD (die Löhne in der BRD sind noch 2016 real auf dem Niveau von 1991) als
Vorbild übernehmen ohne zu berücksichtigen dass gerade die Politik des Lohndumpings die Ungleichheiten im europäischen Außenhandel hervorrief und es überdies völlig unrealistisch ist, das Länder wie Hellas
auch Exportüberschüsse erzielen. Dies kommt einer
Deflationsempfehlung gleich. In Wirklichkeit hat die BRD die Wirtschaftswissenschaften durch dem deutschen Finanzminister zu einer Glaubenslehre umgewandelt. Es bleibt unverständlich warum auch die anderen elitären Politiker der BRD dieser Glaubenslehre ihres Finanzministers folgen statt selbstständig darüber nachzudenken welche Maßnahmen die besten sind um aus der Wirtschaftskrise heraus zu kommen und wie kann die deutsche Gesellschaft ohne künstlich verknapptes Schuldgeld und ohne allgegenwärtigen Zwang zu Konsum und Konkurrenz glücklicher werden und bleiben. Die wahre

Ursache der Wirtschaftskrise vom September 2008 ist, das Zins(es-Zins) basiertes Geldsystem und nicht das Märchen des Bankrotts von Lehmans Brothers. Endlich müssen die Menschen hinterfragen, wer Geld überhaupt herstellt bzw. herstellen darf und wie genau dieser
Vorgang abläuft bzw. welche Folgen dieser Vorgang für die Gelderzeuger und für die Geldbenutzer nach sich zieht. Denn die
Erzeugung von Geld zugleich eine Erzeugung von Schuld ist, ihre Rückzahlung daher stets eine Geldvernichtung. Damit erklärt sich auch
warum durch dieses Geldsystem fast automatisch die Schulden bei
Privatleute, Großunternehmer, Kommunen, Staaten und Staatenbünde in einem solchen großen Ausmaß steigen, dass an die Fähigkeit der Rückzahlbarkeit nicht mehr zu hoffen ist. Das ist in Wahrheit was auf den Finanzmärkten für Verwerfungen heute sorgt und nicht Hellas. Die
Finanzmärkte selbst d.h. die Blasen-Wirtschaften sind Konstruktionen,
die noch vor einigen Jahrzenten als Pyramidenspiele verboten waren. Während einer Rezession der Staat darf nicht sparen weil jeder einzelne Haushalt spart und der geringere Konsumverbrauch kontraproduktiv wirkt. Die Nachfragelücke muss von Staat ausgeglichen werden wenn
diese Staat vermeiden will dass die produzierenden Unternehmen nicht zusammenbrechen sollen und die Arbeitslosigkeit massiv aufsteigt und zu Senkung der Steuereinnahmen führt. Auch die Absenkung der Löhne und der Beschäftigung ist eine falsche Maßnahme weil die Löhne nur 15 bis 25% vom Umsatz ausmachen in Vergleich zu den Kosten für Materialverbrauch und sonstige Vorleistungen. Sonst, wie das Beispiel Hellas zeigt, wirken die falschen Maßnahmen in einer Volkswirtschaft fatal. Der Rückgang der Löhne verstärkt den Wirtschaftsabschwung. Der
Beschäftigungsrückgang erhöht massiv die Sozialkosten des Staates, die Steuereinnahmen sinken und die Staatsverschuldung (in Hellas von 125

% 2009 auf 180 % des BIP 2016) steigt. Die verantwortlichen elitären Politiker der E.U. haben absolut keine Erfahrungen in den wirtschaftlichen Angelegenheiten und deshalb deren Entscheidungen führen meistens in der Katastrophe. Die Rettung Hellas ist nur
außerhalb der Eurozone und der E.U. möglich. Nach dem BREXIT soll ein
GREXID folgen.

Es ist heute Mode geworden dass Staaten versuchen, ihre Banken zu retten, indem sie diesen Steuergelder zusagen, die selbst nicht in Tresor liegen haben, sondern erst in den Folgejahren von den Bürgern durch Steuererhöhungen oder durch das kürzen von Sozialleistungen einkassieren müssen (Bail-out). Dieses Betrugsspiel kann nur sehr begrenzt funktionieren weil einerseits die Staaten selbst verschuldet sind, und andererseits dürfte die Umverteilung des Geldes von den Bürgern zu den Banken irgendwann an die Akzeptanzgrenzen der
Bevölkerung stoßen. Denn kuriose Weise die Bürger selbst sind bei denen die sie retten müssen verschuldet. Es gibt heute massive Mengen fauler Kredite, unvorstellbare Mengen fehlgepreister Derivate und Schulden in einer Größenordnung, wie sie noch niemals zuvor in der Weltgeschichte gegeben hat. Wieso eigentlich die Banken haben kein Geld, wenn alle Welt bei ihnen verschuldet ist? In welchen Planeten unseres Sonnensystems ist das Geld aus dem Planeten Erde
bei der Finanzkrise von September 2008 eigentlich gelandet und dort verschwunden? Die Menschen sind heute nicht mehr so Doof und wissen dass das Geldsystem im Planeten Erde ein Nullsummenspiel ist und an den Börsen dieses umverteilt wird. Es musste also in der letzten Finanzkrise verschwundenes Geld irgendwo in Universum zu finden sein oder der Weg dazu führt zu dem Eigentümer der Großbanken d.h. der

Hochfinanz. Diese Betrugsmethode ist absurd! Man schafft als
Hochfinanz ein Bankproblem, dessen Lösung die Bürger hinterher teuer bezahlen müssen. Tatsächlich aber die Hochfinanz bietet keine Lösung. Bankenrettung mit Staatsschuld ist genauso wenig eine Lösung wie Überbrückungskredite für die Schieflage durch die Ausplünderung geratene Staaten wie Hellas. Man kann Schulden mit neuen Schulden
nicht bezahlen es sei denn ist man bereit auch den letzten Stein seines Vaterlandes zu verkaufen. Wer das nicht erkennen kann, ist geistig Krank. Der richtige Weg für Hellas wäre deshalb der des Staatsbankrotts. Gesetzlich verordnetes Wachstum und Schuldenbremsung sind schlicht wirtschaftlicher Unsinn der Extraklasse!

Dr. Georg Chaziteodorou

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>