«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

8/10/16 Σταύρος Καλεντερίδης*: Το “δέλτα” – Τι είναι, τι πρεσβεύει, τι επιδιώκει

Αγαπητοί αναγνώστες, εγώ είδει γράφτηκα, δεν ξέρω αν θα ειναι ακόμα μια απογοητεύσει, ίδωμεν;;;;;;;;  Αλλά, ο αγωνιστής και η ελπίδα πεθαίνουν τελευταίοι!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

«Από τη στιγμή που ξεκινήσει η κοινωνική αλλαγή τίποτα δεν μπορεί να την ανατρέψει. Δεν γίνεται να αφαιρέσεις τη γνώση από κάποιον που έχει μάθει να διαβάζει. Δεν γίνεται να ταπεινώσεις κάποιον που αισθάνεται υπερηφάνεια. Δεν μπορείς να καταπιέσεις τους πολίτες που δεν φοβούνται πια. Έχουμε δει το μέλλον και το μέλλον μας ανήκει»

– Cesar Chavez
Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Αριστερόστροφους, δεξιόστροφους, ακραίους, μετριοπαθείς και μέτριους. Κόμματα, σωτήρες, συμμαχίες, λυκοφιλίες, νέα πρόσωπα και αρχαία. Ειδικούς, ανειδίκευτους, λαϊκιστές και τεχνοκράτες. Το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε το ίδιο και ήταν πάντοτε εναντίον μας.
Λένε πως έχουμε αυτούς που μας αξίζουν. Πως εμείς τους ψηφίσαμε και πως είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι. Μας στοχοποιούν με μια ενοχική προπαγάνδα η οποία μας οδηγεί στο αδιέξοδο και μας στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου. Αν φταίει κάποιος, τότε φταίει το πολιτικό μας σύστημα. Το ίδιο σύστημα που αναδεικνύει μόνο του τους πολιτικούς υποψηφίους με το γνωστό «χρίσμα» το οποίο μάλλον έχει επιβιώσει από άλλον αιώνα. Το ίδιο σαθρό πολιτικό σύστημα στο οποίο το 20% των φερόμενων αντιπροσώπων μας δεν τους ψηφίζουν καν οι πολίτες (12 βουλευτές επικρατείας και 50 βουλευτές-μπόνους πρώτου κόμματος), και στο οποίο προΐσταται ένα κυβερνών κόμμα που κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία έλαβε την υποστήριξη μόλις του 19,43% των ψηφοφόρων! Το ίδιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που εξισώνει τη λευκή ψήφο με την άκυρη προς όφελος του και υποκλέπτει την ψήφο των πολιτών που στηρίζουν κόμματα τα οποία δεν κατορθώνουν να μπουν στη βουλή.

Ξέρουμε λοιπόν τι δεν χρειαζόμαστε. Γνωρίζουμε που δεν πρέπει να βασιστούμε για να βρεθεί η λύση. Η αναζήτηση ωστόσο δεν θα είναι μεγάλη καθώς αυτοί που περιμέναμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Προσπαθούν να μας πείσουν πως είμαστε αδρανείς, αδιάφοροι και αμέτοχοι. Στην πραγματικότητα το ίδιο το σύστημα μας κρατάει αιχμάλωτους και μας καθιστά αδύναμους να αντιδράσουμε, ενώ η κάθε προσπάθεια μας για συμμετοχή είτε γίνεται ελεγχόμενα (εκλογές) είτε ματαιώνεται και ακυρώνεται από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα στημένα τους παιχνίδια.Αυτό που μένει είναι να πάρουμε την κατάσταση για πρώτη φορά στα χέρια μας. Ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Ξαναγράφοντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό είναι το «δέλτα».

Το δέλτα είναι η πρώτη πολιτική, υπερκομματική εκστρατεία, που στόχο έχει την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας που υπάρχει και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα των πολιτών.

Το θεσμικό οικοδόμημα του δέλτα στηρίζεται σε 10 μεταρρυθμίσεις – αντίδοτο στην παρακμή των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος και της «κομματικής δημοκρατίας». Πρόκειται για 10 ιδέες «κοινής λογικής», που θεωρούνται κοινώς και ευρέως αποδεκτές μεταξύ των οποίων είναι:

• Το τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστικών από τους πολιτικούς
• Η απόλυτη ανεξαρτησία δήμων και περιφερειών
• Η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων
• Η κατάργηση της ασυλίας και των προνομίων των βουλευτών και υπουργών,

και η αντιμετώπιση λοιπών συστημικών παθογενειών που συνδέονται με φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής αλλά και απαξίωσης του πολίτη.

Πάνω απ΄όλα όμως το δέλτα προωθεί τη Δημοκρατία, στη συμμετοχική και ενισχυμένη της μορφή κατά την οποία ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο με ουσιαστική συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Μιλάμε δηλαδή για μια πολιτική επανάσταση.

Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα. Η αύξηση των υποστηρικτών θα οδηγήσει σε ανάλογη κλιμάκωση της πολιτικής μας πίεσης προς το πολιτικό σύστημα, με προσέγγιση βουλευτών και αξιωματούχων για την προώθηση ιδεών και πρακτικών «κοινής λογικής» στη χώρα. Στην περίπτωση που τελικά το σύστημα δεν «ενδώσει», και κατόπιν συγκέντρωσης σημαντικής πολιτικής δύναμης μέσω υποστηρικτών, το δέλτα θα καταλήξει στη δημιουργία πολιτικού φορέα ικανού να εκφράσει τους υποστηρικτές του.

Πρώτη εκδήλωση και παρουσίαση του δέλτα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο ιστορικό κτίριο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα (οδός Σταδίου & Κολοκοτρώνη). Event στο Facebook.

Μπες στο www.todelta.gr , γίνε εθελοντής ή υποστηρικτής του δέλτα και πρωταγωνίστησε στην πολιτική μας επανάσταση!

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: connect@todelta.gr

Μην στέκεσαι άλλο αμέτοχος. Δημιούργησε τη νέα εποχή.

 

*Ο Σταύρος Καλεντερίδης Πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος και επικοινωνιολόγος

Περισσότερα στο Twitter: Σταύρος Καλεντερίδης: www.twitter.com/kalenteridis

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/stavros-kalenteridis/-_7546_b_12191482.html

Μοιραστείτε το!

4 comments to 8/10/16 Σταύρος Καλεντερίδης*: Το “δέλτα” – Τι είναι, τι πρεσβεύει, τι επιδιώκει

  • ************************
    *************************************

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ,

    ΕΙΤΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ,

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !

    ΧΙΛΙΕΤΕΙΕΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ! Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ,ΚΑΙ

    Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ,

    ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ !

    ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΖΑΡΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ,

    ΣΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ, ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ……………

    ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΛΑΔΑ .

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ,ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ,

    ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ! ! !

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ,ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ,

    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ,

    ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ …….

    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΟΥΜΕ ,

    ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ …………..

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …………………

    • ————————————-
      ==========================

      ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ

      ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ ΛΑΘΗ ……………………

      ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΝ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ

      ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ .

      ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !

      ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !

      ΕΛΕΟΣ ! ! !

      ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ! ! !

      Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΥΧΩΜΕΝΟ , ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ

      ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΝΝΟΩ

      ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ !

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ !

      Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ,

      ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΡΙΧΟΜΕΝΟΣ !

      ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΝΑΡΡΙΧΟΜΕΝΟ ;;;;;;;;;;;;

      ΑΡΠΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ

      ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΝΙΓΕΙ ……………..

      ΚΑΘΩΣ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ , ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΖΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΟΥ

      ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ.

      ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ

      ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΙΜΑΤΣ…………

      =====================

      ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ !

      ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΟΥ.

  • ***********************************
    ********************************************
    Πολιτική σκέψη και σκέψεις..

    ******************************************
    Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

    https://4.bp.blogspot.com/-bYpdVHsY4-U/V_SiIHvVLrI/AAAAAAAAIyk/42zjILrUrKIgGt6fRMij_I1PzM2JIcYNwCLcB/s400/ideologican-revolution-350×237.gif

    Με αφορμή σχόλιο μιάς φίλης πριν λίγες μέρες,
    ..το blog θα ήθελε να διευκρινήσει πώς αντιλαμβάνεται στις μέρες που ζούμε τον όρο “πολιτική σκέψη”.

    Παραδοσιακά με τον όρο “πολιτική σκέψη” εννοούσαμε την παραγωγή πολιτικής, την οργάνωση στόχων , την χάραξη στρατηγικών, τους πολιτικούς ελιγμούς, την
    σύγκριση κοσμοθεωριών και εφαρμοσμένων πολιτικών συστημάτων, τον προσδιορισμό του εφικτού, και πάει λέγοντας.
    Σήμερα (και όταν λέμε “σήμερα” εννοούμε την οικονομική και πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια) τα πράγματα έχουν αλλάξει.
    Έχουν δραματικά απλοποιηθεί, ιδίως για τον απλό πολίτη, που δεν συμμετέχει στην χάραξη της πολιτικής,
    ..αλλά υφίσταται τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής.

    Ειδικά στην χώρα μας, και ειδικά τώρα στα χρόνια της προδοσίας και των μνημονίων, με τον όρο “πολιτική σκέψη” πρέπει να εννοούμε
    – την γενικευμένη και χωρίς εξαιρέσεις αμφισβήτηση,
    – την αναγνώριση της αλήθειας πίσω απ’ τα λόγια και τις πράξεις,
    – και την θωράκιση, την άμυνα.

    Αμφισβητούμε ΚΑΘΕ ΤΙ που λέγεται από πολιτικά και “αρμόδια” χείλη.
    Δεν πιστεύουμε γρί απ’ όσα το σύστημα ισχυρίζεται είτε μέσω των εκπροσώπων του, είτε μέσω των δουλικών του, είτε μέσω των μισθοφόρων του.
    Ψάχνουμε ανάμεσα στις λέξεις, στις εκφράσεις, στην αντιστοιχία λόγων, ιδεών και έργων,
    ..ψάχνουμε την χρονική συγκυρία που λέγεται ό,τι λέγεται,
    ..τον “φορέα” του συστήματος που τα λέει,
    ..σκεφτόμαστε την πιθανή χρησιμότητα των ακριβώς αντιθέτων απ’ ό,τι λέει,
    ..και την πιθανότητα εκβιασμού κάποιων άλλων με αυτά που απευθύνονται σε άλλους, μέχρι να:
    Αναγνωρίσουμε την αλήθεια, τον πραγματικό λόγο που λέγονται όσα λέγονται, ποιόν θέλουν να κοροϊδέψουν, ποιόν να ωφελήσουν, τί να κρύψουν,
    ..ή ποιό κωδικοποιημένο μήνυμα θέλουν να στείλουν στους συνενόχους ή στ’ αφεντικά τους, και,
    Θωρακίζουμε τον εαυτό μας από την ευπιστία, την “αθωότητα” και την απλοϊκότητα της σκέψης που πιθανόν μας διακατέχει,
    ..και προπαντός από τα αποτελέσματα των λόγων τους,
    ..και αυτό αποτελεί την καλύτερη άμυνα εναντίον της νέας Κατοχής στην χώρα μας, της Νέας Τάξης ευρωπαϊκών πραγμάτων, και της Παγκοσμιοποίησης κατ’ επέκταση.

    Αυτά τα τρία: αμφισβήτηση, αναγνώριση-κατανόηση, θωράκιση,
    ..είναι η πεμπτουσία της πολιτικής σκέψης σήμερα για τον πολίτη.
    Σήμερα που λίγο-πολύ δεν υπάρχει (ή δεν προέχει) η παραδοσιακή διαμάχη δεξιάς-αριστεράς,
    ..που δεν υπάρχει η “πάλη των τάξεων” παρά η μάχη του κεφαλαίου εναντίον όλων,
    ..σήμερα που στα πέτρινα αλώνια της πλάτης των λαών δεν παλεύουν συστήματα και ιδεολογίες,
    ..παρά ο καπιταλισμός δίνει μάχη με το φρικτό alter ego του τον νεοφιλελευθερισμό,
    ..σήμερα που το σύστημα έχει αναλάβει όχι μόνο την διακυβέρνηση των λαών,
    ..αλλά και την “ενημέρωσή” τους,

    ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,
    ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Για να παραμείνουμε,
    ..ή να ξαναγίνουμε ελεύθεροι!.

    http://mandatoforos.blogspot.gr/2016/10/blog-post_5.html

    ********************************************
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

  • *****************************************
    ************************************************

    Η Ιδανική Πολιτεία

    **************************
    «Αν οι φιλόσοφοι δεν γίνουν βασιλείς στις πόλεις

    ή αυτοί που ονομάζονται σήμερα βασιλείς και δυνάστες,

    δεν φιλοσοφήσουν γνήσια κι όσο χρειάζεται,

    σε τρόπο που να συμπέσει στο ίδιο πρόσωπο και δύναμη και φιλοσοφία

    και δεν αποκλειστούν αναγκαστικά οι πολλές και διάφορες φύσεις ανθρώπων,

    που τραβούν σήμερα χωριστά τον ένα ή τον άλλο απ’ αυτούς τους δύο δρόμους,

    είναι αδύνατο φίλε μου Γλαύκων,

    να σταματήσει το κακό στις πόλεις

    και σ’ όλο νομίζω το ανθρώπινο γένος…….»

    Πολιτεία Πλάτωνος, 473 d

    4ος αιώνας π.Χ.

    http://anakalipto.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6195.html#.V_lJFvRkRdh

    **************************************************

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>